21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Láttam már a Lenaro-kat, de ez az effekt kismillió másik TV-n megtalálható, a Samsungnál Movie Plus-nak hívják például... :)

Ha egymás mellett látod több TV-n, ugyanazon forrásból, és mindegyiknél be van kapcsolva ez az effekt, akkor már rögtön nem lesz olyan kiugró a Grundig. Bár személy szerint nem rajongok az ilyen effektezésért, mert sokszor csak ront a mozgáson. Hiába csinálja jól 10 jelentből 9-nél, az a maradék egy bőven elég, hogy elvegye az embernek a kedvét tőle... Szerintem...
  • SIDE76
    Boldog Karácsonyt Mindenkinek !!!!

Gyerekek nézzétek meg valahol ha tudjátok a Grundig Lenaro 37 FHD LXW 94-8740 modellt vagy ami ezen készülék családjába tartozik. Van a menüjében egy "Motion Compensation" mód amit ha bekapcsolsz akkor hihetetlen finommá teszi a mozgást. LCD-nél ilyet még nem láttam...valami gyönyörű. A W3000 és X3500 Sony csak jelenthet neki ami a kép mozgatását illeti. A kontraszt, szín, képélesség az normál, de a képmozgás az nagyon szép.
  • lowdog
    np

dsubnál jobb megoldás ha van DVI a videókártyán és HDMI a TV-n, átalakítóval meg lehet oldani az összekötésüket. Előnye, hogy digitális a jelátvitel, szemben az analóg DSUB megoldással, ezen kívül tudomásom szerint 1080p jelet dsubon keresztül már nem lehet továbbítani (1080i-t még igen). bár van ahol mást írnak!

(csak a teljesség kedvéért: dsub-ból többféle van, amiről itt beszélünk, az a DA-15 (15 tűs), a hagyományos VGA csatlakozó. a többi DSUB gyakorlatilag már kihalt)
  • Lbaxta
    online monitor test
  • Lbaxta
    Itt le tudod ellenőrizni --> 1:1

És sok mást is.
  • [NST]Cifu
    Ajánlom figyelmedbe ezt a kis alapozót.

A Samsung LE-32R8x arra, amire te szeretnéd használni jó választás.

A jelenlegi LG szériák (LC4x, LC5x, LF6x, LF7x, LY9, LB7x) nem rendelkezik PiP funkcióval, a Samsung 8-as szériája (S8x, R8x, M8x, stb.) igen.
  • Tomy Lee
    Az így már világosthx:)
    Ez akkor fontos nekem.Samsung ezt tudja(1:1)?Ez.

szerk:Az összes LG tudja a pip funkciót?Sams. nem?
  • lowdog
    dsub = "VGA monitorcsatlakozó"
  • Tomy Lee
    Aha.
    Nem értem na mind1:(
    Biztos megfogom tanulni ezeket a dolgokat ha meglesz szombaton a tv-m de addig is idegenek ezek a kifejezések.
    "DSUB,2x3 oszlop pixel,"?
    Itt 1 láma kérdés: mi az a dsub?
  • Victorpictor
    DSUB-on keresztül 1360x768-ban tudod meghajtani a tévét. Azt a 2x3 oszlop pixelt, ami kimarad, csak akkor veszed észre, ha 10 centiről nézed a képernyőt.
  • janagawa
    Hali! Egy amatőr kérdés. Mi a különmbség Plasma meg LCD között?Melyik mellet milyen érv szól? Előre is Köszi!
  • Tomy Lee
    "1:1 pixelpontos kép"
    Ez mit jelent?Pc-vel kapcsolatos?

Breki: megnézem majd ott is!

• Victorpictor
    Nyugodt szívvel ajánlom a 32-es LG-ket, lehet hogy nem a csúcsminőséget képviselik (de az úgysem ez az árkategória), de nagyon szép képük van és tudnak mindent, ami kell (2HDMI, DSUB, COMP, PIP, stb).
    Ja és nem utolsó sorban DSUB-on keresztül gond nélkül tudja az 1:1 pixelpontos képet.
  • Breki33
    Ajánlom nézz be a PhotoHall-ba a főutcán
    nem az árak miatt mert az máshol jobb csak ott megnézheted őket működés közben.

És vannak helyek ahol érdemes és lehet alkudni akár 10-20 ezret jelenthet
  • Tomy Lee
    Elég jól elbizonytalanodtam tv vásárlás ügyben:(
    max 160e.ft-ért szeretnék venni 1-et.Tudtok ajánlani olyan lcd tv-t ami viszonylag nagy,fejletteb technikával rendelkezik,valami újabb fajta.
    Persze az lenne a legjobb ha minden főbb márkából mondanátok ilyet.
    Pc-hez,konzol-hoz főképpen de tv-dvd nézésre is természetesen használnám.
    Figyelembe venném a hangot is.
    Köszi
  • Ramore
    Köszi mindkettőtöknek! A Panán nem lenne túl szép a pc képe? Egyáltalán rá lehet küldeni a pc képét? Adott ugye össz-visz 1 db hdmi csati a tv-n, a gépben meg egy GF7800-as, amin van DSub, DVI is.
  • Sheltem
    Pana
  • [NST]Cifu
    Arra a TV-re nem igazán, de értelme se lenne, mert honnan is tudna 5.1-es hangot fogadni? DVB-T tunerje nincs, más forrásból meg nem kaphat térhangzású hangot. Az asztali DVD/HD lejátszód kimenetére kell rákötnöd a hangfalakat, RCA kimenetek vannak általában, ahhoz kell 2RCA->Jack átalakító kábel.
  • [NST]Cifu
    TV-re, DVD-re inkább a Panasonic plazma. Számítógéphez inkább a LG LCD TV...
  • Laci08
    Sziasztok!

Az után érdeklődnék én a nálam jobban hozzáértöktől hogy egy SamuR82-re rá lehet-e valahogy dungin pc-s 5.1es házomozi rendszert, mert sehol se látok a tv. hátulján fekete, sárga meg zöld bemeneteket mint amilyenek a gépen lennének (meg nem is u.a a mérete a dugóknak ha jól tudom).
    Szóval vhogy megoldható lenne ez a dolog??? Esetleg vmi átalakító féle kéne???

Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!!!!
  • cloud.strife
    Igen van, sztem Sony :)
  • mounteverest
    Sziasztok!

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a 40-es Sony S3000-ben tényleg van DVB-T és DVB-c is?
    Köszi
    Amugy e kettő között nem tudok dönteni:
    Sony KDL-40S3000
    Samsung - LE-40R86BD
    A választ köszi előre is.
  • Ramore
    Kissé eltanácstalanodtam, ugyanis két modell között vacilálok, de nem tudok dönteni. Használnám túlnyomóan tv, dvd, illetve ritkábban internetezésre is.

LG-42LC51
    Panasonic TH-42PV7P
  • hykao #4573
    Bazz 3 métert akartam...úgy tűnik késő volt már... :P
  • PyRex
    lehet, h. nagy lába van :S
  • Sir Quno Jedi
    A láb az közel 1/3-ada a méternek, te miről beszélsz?!?!?! :D
  • hykao #4570
    10 láb az inkább 30 méter (sőt, még annál is több).
    Amúgy az ilyen szemüvegek sajnos nagyon rontják a szemet, és egy-két óra használat után iszonyatosan fárasztóak.
  • Bucser
    Kell a fenének lcd meg Plazma TV:)

Vennék inkább egy ilyet:)
    ezen a Beowulf is biztos izgi lenne:)

Nemrég egy 3d szemüveg kapcsán sajnálkoztunk, hogy miért csak 640*480-at tud.

Íme egy 720P-s változat (1280*720) potom 1500$-ér olyan mint egy 72"-os tévé 10 láb azaz 2,5 méter távról. Nem hinném, hogy olyan szar lehet élményben:)
  • Mexx
    Sziasztok! Lenne 1 elég fontos kérdésem:
    TV vásárlás előtt állok, de egy valami nem tiszta számomra: ez pedig a kontrasztarány. Sokat olvastam már róla, de még most sem tudom eldönteni mi számít jónak. HD Ready TV-knél 1000:1 - 8000:1 néztem. Samsungba egy 3000:1-hez gyengének számít? Mert pl néztem JVC-t, ott 1200:1-irnak, mégis szép a képe... Ugyanakkor alacsonyabb árú Samsungnál mondjuk 8000:1 vagy 3000:1.... Na most akkor hogy is van ez?! Köszi a válaszokat.. :)
  • PARTYBOY
    Igen :)
  • PyRex
    thomson lcd, 37 collban fullhd?
  • PARTYBOY
    Szégyen...de egy 37"-es FullHD-s Thomsonról van szó! Van valakinek valami tapasztalata róla?! Holnap veszek egy HDMI DVI kábelt...Egyébként
    sok rosszat "hallottam" a tvről,de szerencsére eddig semmi rosszat nem tapasztaltam.
  • [NST]Cifu
    Nem írtad milyen TV-ről van szó.

Az én Sony V3000-es TV-met is csak 1360x768-ban lehet meghajtani VGA bementről, DVI-HDMI-vel viszont megy gond nélkül az 1920x1080-as felbontás. A korábbi LG 42LF65-ösömet VGA-n is lehetett 1920x1080-as felbontásban hajtani.

Nézd meg a kézikönyvét a TV-dnek...

Laptopnál a HDMI jó dolog, de ne felejsd el, hogy a legtöbb esetben csak a videójel megy a HDMI-n át, a hangot külön kell megoldanod. DVI-HDMI esetén szintén.
  • [NST]Cifu
    Gyakorlati szinten nem számít, ne nagyon befolyásoljon a döntésben.
  • PARTYBOY
    Sziasztok!
    Mitől lehet az,hogy a FullHD-s LCD tv-mre nem tudok full hd-s jelet kötni. Most egy ASUS notebookal rendelkezem amiben egy 128 mb-os Ati X1100-as videovezérlő van, az összeköttetést egyszerű VGA kábellel végezném. Egy "drágábbik" kábellel 1600x1200-as felbontás felett átállítja magát 1024x1024-re,egy "olcsóbik" kábellel 1284x1024 felett teszi ezt. Mi lehet a baj? Vagy nem jó a videókarim ilyen célra? Épp most szerzek be egy új notebookot. Mire ügyeljek,mit kell tudnia a vidikártyájának? Elég, ha lesz rajta DVI vagy jobb lenne ha HDMI-set vennék? Mire kell figyelnem?
    Köszönöm a segítséget!
  • mounteverest
    Mondjátok meg nekem légyszíves, hogy mennyire számít ez az adat a tv-nél? fényerő: 450 cd/m2 - Sony S3000. A Samuknál ez általában 550.
    Köszi
  • [NST]Cifu
    Addig oké, de ha nem használod ki a FullHD mivoltát, akkor inkább te is S3000-et ajánlanál, ami olcsóbb is, nem? :)
  • [NST]Cifu
    Elírás lehet...
  • cloud.strife
    Pedig egy 40T3500-nak (ami ugye FullHD) is jó képe van SD adással (UPC Direct), pláne egy V-nek... :) ugye? :)
  • hykao #4557
    Most láttam az Auchanban 229 999 Ft-ért Samsung full HD-s plazmát (tehát nem HD ready), 103 vagy 107 centis volt. Lehetséges ez vagy elírt valamit valamelyik piros-zöld mellényes marharépa? Felbontáshoz 1920x1080 volt írva.