21171
LCD - Plazma
-
#4596 Láttam már a Lenaro-kat, de ez az effekt kismillió másik TV-n megtalálható, a Samsungnál Movie Plus-nak hívják például... :)
Ha egymás mellett látod több TV-n, ugyanazon forrásból, és mindegyiknél be van kapcsolva ez az effekt, akkor már rögtön nem lesz olyan kiugró a Grundig. Bár személy szerint nem rajongok az ilyen effektezésért, mert sokszor csak ront a mozgáson. Hiába csinálja jól 10 jelentből 9-nél, az a maradék egy bőven elég, hogy elvegye az embernek a kedvét tőle... Szerintem... -
SIDE76 #4595 Boldog Karácsonyt Mindenkinek !!!!
Gyerekek nézzétek meg valahol ha tudjátok a Grundig Lenaro 37 FHD LXW 94-8740 modellt vagy ami ezen készülék családjába tartozik. Van a menüjében egy "Motion Compensation" mód amit ha bekapcsolsz akkor hihetetlen finommá teszi a mozgást. LCD-nél ilyet még nem láttam...valami gyönyörű. A W3000 és X3500 Sony csak jelenthet neki ami a kép mozgatását illeti. A kontraszt, szín, képélesség az normál, de a képmozgás az nagyon szép. -
lowdog #4594 np
dsubnál jobb megoldás ha van DVI a videókártyán és HDMI a TV-n, átalakítóval meg lehet oldani az összekötésüket. Előnye, hogy digitális a jelátvitel, szemben az analóg DSUB megoldással, ezen kívül tudomásom szerint 1080p jelet dsubon keresztül már nem lehet továbbítani (1080i-t még igen). bár van ahol mást írnak!
(csak a teljesség kedvéért: dsub-ból többféle van, amiről itt beszélünk, az a DA-15 (15 tűs), a hagyományos VGA csatlakozó. a többi DSUB gyakorlatilag már kihalt) -
Lbaxta #4593 online monitor test -
Lbaxta #4592 Itt le tudod ellenőrizni --> 1:1
És sok mást is. -
#4591 Ajánlom figyelmedbe ezt a kis alapozót.
A Samsung LE-32R8x arra, amire te szeretnéd használni jó választás.
A jelenlegi LG szériák (LC4x, LC5x, LF6x, LF7x, LY9, LB7x) nem rendelkezik PiP funkcióval, a Samsung 8-as szériája (S8x, R8x, M8x, stb.) igen. -
Tomy Lee #4590 Az így már világosthx:)
Ez akkor fontos nekem.Samsung ezt tudja(1:1)?Ez.
szerk:Az összes LG tudja a pip funkciót?Sams. nem? -
lowdog #4589 dsub = "VGA monitorcsatlakozó" -
Tomy Lee #4588 Aha.
Nem értem na mind1:(
Biztos megfogom tanulni ezeket a dolgokat ha meglesz szombaton a tv-m de addig is idegenek ezek a kifejezések.
"DSUB,2x3 oszlop pixel,"?
Itt 1 láma kérdés: mi az a dsub? -
Victorpictor #4587 DSUB-on keresztül 1360x768-ban tudod meghajtani a tévét. Azt a 2x3 oszlop pixelt, ami kimarad, csak akkor veszed észre, ha 10 centiről nézed a képernyőt. -
janagawa #4586 Hali! Egy amatőr kérdés. Mi a különmbség Plasma meg LCD között?Melyik mellet milyen érv szól? Előre is Köszi! -
Tomy Lee #4585 "1:1 pixelpontos kép"
Ez mit jelent?Pc-vel kapcsolatos?
Breki: megnézem majd ott is!
-
Victorpictor #4584 Nyugodt szívvel ajánlom a 32-es LG-ket, lehet hogy nem a csúcsminőséget képviselik (de az úgysem ez az árkategória), de nagyon szép képük van és tudnak mindent, ami kell (2HDMI, DSUB, COMP, PIP, stb).
Ja és nem utolsó sorban DSUB-on keresztül gond nélkül tudja az 1:1 pixelpontos képet. -
#4583 Ajánlom nézz be a PhotoHall-ba a főutcán
nem az árak miatt mert az máshol jobb csak ott megnézheted őket működés közben.
És vannak helyek ahol érdemes és lehet alkudni akár 10-20 ezret jelenthet -
Tomy Lee #4582 Elég jól elbizonytalanodtam tv vásárlás ügyben:(
max 160e.ft-ért szeretnék venni 1-et.Tudtok ajánlani olyan lcd tv-t ami viszonylag nagy,fejletteb technikával rendelkezik,valami újabb fajta.
Persze az lenne a legjobb ha minden főbb márkából mondanátok ilyet.
Pc-hez,konzol-hoz főképpen de tv-dvd nézésre is természetesen használnám.
Figyelembe venném a hangot is.
Köszi -
#4581 Köszi mindkettőtöknek! A Panán nem lenne túl szép a pc képe? Egyáltalán rá lehet küldeni a pc képét? Adott ugye össz-visz 1 db hdmi csati a tv-n, a gépben meg egy GF7800-as, amin van DSub, DVI is. -
#4580 Pana -
#4579 Arra a TV-re nem igazán, de értelme se lenne, mert honnan is tudna 5.1-es hangot fogadni? DVB-T tunerje nincs, más forrásból meg nem kaphat térhangzású hangot. Az asztali DVD/HD lejátszód kimenetére kell rákötnöd a hangfalakat, RCA kimenetek vannak általában, ahhoz kell 2RCA->Jack átalakító kábel. -
#4578 TV-re, DVD-re inkább a Panasonic plazma. Számítógéphez inkább a LG LCD TV... -
Laci08 #4577 Sziasztok!
Az után érdeklődnék én a nálam jobban hozzáértöktől hogy egy SamuR82-re rá lehet-e valahogy dungin pc-s 5.1es házomozi rendszert, mert sehol se látok a tv. hátulján fekete, sárga meg zöld bemeneteket mint amilyenek a gépen lennének (meg nem is u.a a mérete a dugóknak ha jól tudom).
Szóval vhogy megoldható lenne ez a dolog??? Esetleg vmi átalakító féle kéne???
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!!!! -
#4576 Igen van, sztem Sony :) -
mounteverest #4575 Sziasztok!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a 40-es Sony S3000-ben tényleg van DVB-T és DVB-c is?
Köszi
Amugy e kettő között nem tudok dönteni:
Sony KDL-40S3000
Samsung - LE-40R86BD
A választ köszi előre is. -
#4574 Kissé eltanácstalanodtam, ugyanis két modell között vacilálok, de nem tudok dönteni. Használnám túlnyomóan tv, dvd, illetve ritkábban internetezésre is.
LG-42LC51
Panasonic TH-42PV7P -
#4573 Bazz 3 métert akartam...úgy tűnik késő volt már... :P -
#4572 lehet, h. nagy lába van :S -
#4571 A láb az közel 1/3-ada a méternek, te miről beszélsz?!?!?! :D -
#4570 10 láb az inkább 30 méter (sőt, még annál is több).
Amúgy az ilyen szemüvegek sajnos nagyon rontják a szemet, és egy-két óra használat után iszonyatosan fárasztóak. -
#4569 Kell a fenének lcd meg Plazma TV:)
Vennék inkább egy ilyet:)
ezen a Beowulf is biztos izgi lenne:)
Nemrég egy 3d szemüveg kapcsán sajnálkoztunk, hogy miért csak 640*480-at tud.
Íme egy 720P-s változat (1280*720) potom 1500$-ér olyan mint egy 72"-os tévé 10 láb azaz 2,5 méter távról. Nem hinném, hogy olyan szar lehet élményben:) -
Mexx #4568 Sziasztok! Lenne 1 elég fontos kérdésem:
TV vásárlás előtt állok, de egy valami nem tiszta számomra: ez pedig a kontrasztarány. Sokat olvastam már róla, de még most sem tudom eldönteni mi számít jónak. HD Ready TV-knél 1000:1 - 8000:1 néztem. Samsungba egy 3000:1-hez gyengének számít? Mert pl néztem JVC-t, ott 1200:1-irnak, mégis szép a képe... Ugyanakkor alacsonyabb árú Samsungnál mondjuk 8000:1 vagy 3000:1.... Na most akkor hogy is van ez?! Köszi a válaszokat.. :) -
PARTYBOY #4567 Igen :) -
#4566 thomson lcd, 37 collban fullhd? -
PARTYBOY #4565 Szégyen...de egy 37"-es FullHD-s Thomsonról van szó! Van valakinek valami tapasztalata róla?! Holnap veszek egy HDMI DVI kábelt...Egyébként
sok rosszat "hallottam" a tvről,de szerencsére eddig semmi rosszat nem tapasztaltam. -
#4564 Nem írtad milyen TV-ről van szó.
Az én Sony V3000-es TV-met is csak 1360x768-ban lehet meghajtani VGA bementről, DVI-HDMI-vel viszont megy gond nélkül az 1920x1080-as felbontás. A korábbi LG 42LF65-ösömet VGA-n is lehetett 1920x1080-as felbontásban hajtani.
Nézd meg a kézikönyvét a TV-dnek...
Laptopnál a HDMI jó dolog, de ne felejsd el, hogy a legtöbb esetben csak a videójel megy a HDMI-n át, a hangot külön kell megoldanod. DVI-HDMI esetén szintén. -
#4563 Gyakorlati szinten nem számít, ne nagyon befolyásoljon a döntésben. -
PARTYBOY #4562 Sziasztok!
Mitől lehet az,hogy a FullHD-s LCD tv-mre nem tudok full hd-s jelet kötni. Most egy ASUS notebookal rendelkezem amiben egy 128 mb-os Ati X1100-as videovezérlő van, az összeköttetést egyszerű VGA kábellel végezném. Egy "drágábbik" kábellel 1600x1200-as felbontás felett átállítja magát 1024x1024-re,egy "olcsóbik" kábellel 1284x1024 felett teszi ezt. Mi lehet a baj? Vagy nem jó a videókarim ilyen célra? Épp most szerzek be egy új notebookot. Mire ügyeljek,mit kell tudnia a vidikártyájának? Elég, ha lesz rajta DVI vagy jobb lenne ha HDMI-set vennék? Mire kell figyelnem?
Köszönöm a segítséget! -
mounteverest #4561 Mondjátok meg nekem légyszíves, hogy mennyire számít ez az adat a tv-nél? fényerő: 450 cd/m2 - Sony S3000. A Samuknál ez általában 550.
Köszi -
#4560 Addig oké, de ha nem használod ki a FullHD mivoltát, akkor inkább te is S3000-et ajánlanál, ami olcsóbb is, nem? :) -
#4559 Elírás lehet... -
#4558 Pedig egy 40T3500-nak (ami ugye FullHD) is jó képe van SD adással (UPC Direct), pláne egy V-nek... :) ugye? :) -
#4557 Most láttam az Auchanban 229 999 Ft-ért Samsung full HD-s plazmát (tehát nem HD ready), 103 vagy 107 centis volt. Lehetséges ez vagy elírt valamit valamelyik piros-zöld mellényes marharépa? Felbontáshoz 1920x1080 volt írva.