21171
LCD - Plazma
-
#4636 Ezis tanulságos (alul a kérdés)
"Hello Bolint!
Én is olvastam azt az ominózus cikket. Döbbenetes, hogy mennyi ostobaságot hordott össze benne a szerzője. Az Index flegma, nagyképű stílusához úgy tűnik ma már a totális hozzá nem értés is párosul. Írtam is a cikkírónak egy email-t, amiben neki is elmagyaráztam, hogy az emberi szem felbontóképessége miatt hiába vesz valaki teljes HD felbontású TV-t, ha a nézett kép mérete nem elegendően nagy, akkor nem érzékelhetőek az ilyen felbontású kép részletei. Márpedig a vásárlók többsége kb. 3 méterről nézi az átlag 107 cm vagy az alatti HD-ready TV készülékeket, s ahhoz bőven sok a plazma készülékek 1024x768 vagy az LCD TV-k 1366x768 pixeles sajátfelbontása. A teljes HD felbontású 1080i videojel formátumot ezen készülékek mindegyike - némelyikük pedig még az 1080p-t is - képes fogadni, és a saját felbontására konvertálva megjeleíteni.
Az a helyzet, hogy 100 centi képátlójú képet 4-5 méterről nézve Te se fogod látni még az 1280x720-as felbontás részleteit sem, ahhoz ugyanis ezt a képméretet 2,5 méternél távolabbról nem érdemes nézni.
Inkább az alábbi cikkeket olvasd el:
Milyen TV-t vegyek?
LCD vagy plazma TV? (2007.)
Képméret és képfelbontás
#56 bolint 2007. december 18., kedd - 7:55
válasz erre a bejegyzésre
Hello Guru,
100cm körüli TV-t vennék, amit kb 4-5 m távolságból néznék. A napokban viszont megjelent 1 olvasott magyar hirportálon 1 cikk, amely szerint kockázatos most venni TV-t, mivel a 1024x768 és 1280x720-as felbontások nem fogják tudni visszaadni a teljes HD-képet. A kérdésem igy: érdemes várni még 1 kicsit 1 jobb fullHD-TV-re, vagy a fenti preferenciáimnak megfelelő 1024x768 vagy 1280x720-as képű TV-k is visszaadják ekkora távolságból a szép képet? +
-
viizo #4635 'valami nem stimmel a plazmákkal'
érdekes, mert pont most hasonlította össze a világ egyik legjelentősebb házimozi magazinja a legcsúcsabb LCD-t a legcsúcsabb plazmával, és jelentősen jobbnak ítélték a plazmát.
erről ennyit :)
link
egyébkén ott bukik a dolog, hogy amikor hazaviszed vmelyik tv-t, teljesen más képet fogsz látni, mint a hipermegvilágított, ezáltal nézelődésre teljesen alkalmatlan médiamárkt és társaiban.
(személyes kiegészítés: egyik jóbarátom pont most délután mesélte hogy délelőtt vitte vissza és cserélte le a karácsonyra vett lcd-jét egy plazmára, mert 3-4 film után rájött hogy abban még mindig gyenge az LCD) -
#4634 Amúgy egyetértek veled abban, hogy énsem vennék most plazmá-t viszont abban nem, hogy egyértelműen szebb az lcd képe
"Amugy véleményetek szerint amikor a Sony szalonba azt mondja az eladó, hogy ma csak Full Hd-s tv-t érdemes venni, akkor az marketing vagy tényleg így van.
Azt mondta, hogy hiába veszek csak HD felbontású tv-t akkor is szar lesz a kép meg ha Fullosat veszek akkor is."
sztem az és én szerintem hülyeség is, ha a második részt jól értem az viszont igaz.
De én nem vagyok hozzáértő csak utánnaolvasgatok a dolgoknak illetve megnézem őket és csipegetek az itteni illetve a PH-s Cifu-tól
Sanos úgy néz ki, hogy tv-t már nem 5-10 évekre veszünk mint régebben ami ma jó drága és csúcs egykét éven belül elavult lesz.
Szerintem nem érdemes 200-300 ezerért legújabb TV-t megvenni inkább 150-ért egy kevésbé jót, de nem a legeslegolcsóbb kategóriát.
-
#4633 Talán ez
Milyen TV-t vegyek?
klikk
És ez
LCD vagy plazma TV ? (2007.)
klikk
segít vmit
-
mounteverest #4632 Az a helyzet, hogy ennyi pénzt nem akarok kiadni egy tv-re és megmondom őszíntén, hogy ma egész nap a Elektro World-be és Media Marktba voltam, hogy megnézzem ezeket a plazma tv-ket és meg kell, hogy mondjam sajna egyáltalán nem győztek meg valahogy. Akármelyiik típust is néztem, abban a pillanatban, hogy összehasonlítottam egy lcd-vel mindjárt kiugrott a különbség. Szóval az LCD-k képe szemmel láthatóan sokkal élesebb még analóg adásnál is. Úgyhogy messze álljon tőlem, hogy vitába szálljak veled Cifu mester, de valami nem stimmel a plazmákkal.
Amugy véleményetek szerint amikor a Sony szalonba azt mondja az eladó, hogy ma csak Full Hd-s tv-t érdemes venni, akkor az marketing vagy tényleg így van.
Azt mondta, hogy hiába veszek csak HD felbontású tv-t akkor is szar lesz a kép meg ha Fullosat veszek akkor is.
Az a szitu, hogy minnél többet foglalkozok ezzel a témával annál jobban elbizonytalanodok.
Egyéb irán valaki halott már valamit vagy esetleg van valami tapasztalata antenna erősítő téren, mert azt mondták egy panasonic szalonba, hogy azokkal lehet javítani az jel minőségét és ahogy néztem 8-10 ezerért már lehet kapni.
Asszem most ennyi, de majd még tutira visszatérek. -
lowdog #4631 vagyis 1366 x 768 @ 60Hz
-
lowdog #4630 a kézikönyve szerint 1366 x 762 " 60Hz -et tud -
#4629 Csak nálam nem kell törölgetni soha a plazma képernyőjét?
Semmilyen porszem nem tapad meg rajta.
Mi a fenével van ez bevonva?
-
#4628 Passz, a szemüvegemen műanyag lencséjén is van valami kényes bevonat (a bevonat maga kőkemény, de bizonyos kémiai elemeket nem komál), a papírja szerint speciális tisztófolyadékkal tisztható csak. Az eladó optikus viszont megnyugtatott, évek óta ad el ilyen lencséket, és a speciális tisztófolyadékok legtöbbje gyakorlatilag ugyanaz, ami az ablaktisztitó folyadékok többsége, legfeljebb egy-két adalék anyag van benne még, ő még nem tapasztalt semmi rendkívűlit, pedig az emberek nagy része sima ablakmosót használ.
A Belinea monitoromat jó 2 évig, az LG TV-met jó 6 hónapig takarítottam, egyiknél sem tapasztaltam semmi rendkívűlit, ahogy a Sony-nál sem. Mondjuk nem napi rendszerességgel, hanem általában kéthetente szoktam letörölgetni. -
#4627 Ha olcsón akarod megúszni, akkor az LG jó választás lehet, alternatíva még a Samsung LE-37M86/87, egy cirka 50e Ft-vel drágább, de jobb a feketéje, van kép-a-képben támogatása, és fejhallgató kimenete.
A PS3 DVD felskálázásáról annyit tudok, hogy egy ismerős próbálta, és nem volt meggyőzve az eredményről (amikor nálam volt a PS3, akkor eszembe nem jutott DVD-t nézni rajta :))). Akkor már inkább PC-ről játszd le azt is szerintem. -
#4626 > sima ablaktisztitó folyadékkal
Rövid guglizás után találni írásokat, ahol azt állítják, hogy bizonyos ablaktisztítók oldják a vékony fóliát az LCD-k felületén.
WARNING: There is a risk of hardware damage. Do not scratch or exert pressure on the LCD. Do not use any type of window cleaner, abrasive pad, scouring powder or solvents (such as alcohol or benzine). Do not leave the LCD facing the sun. Doing any of these things could cause the LCD to become damaged or to malfunction.
-
Silverford #4625 Számítógépről tudnák nézni HD-s és FullHD-s filmeket, PS3-on játszanék.Ha jól tudom a PS3 felskálázza a DVD filmeket, mennyivel lesz jobb?Meg nézek tv-adást is de azt szerintem a legkevesebbet.Erre így milyen tv-t ajánlanál ha ezt nem? -
#4624 Számítógéphez monitornak, X-box360-hoz vagy PS3-hoz, illetve FullHD-s filmeket nézni HTPC-ről vagy HD lejátszóról igen.
TV nézésre, DVD nézésre nem, ahhoz inkább végy egy komolyabb, de csak HD felbontású TV-t. -
Silverford #4623 Sziasztok!LG 37LF65, ez megéri megvenni vagy sem?
Köszi! -
#4622 köszi az infó-t
úgy emlékeztem mintha az egyik forgatható talpú lenne -
kalimpa #4621 Ja, Neuro-t ismerem. :) -
#4620 Azt Neuro üzemelteti, ő Egri, ha jól tudom, az ő oldalán van fent pár az írásaim közül. -
kalimpa #4619 A bop.agria.hu miatt gondoltam. -
#4618 Közel sem, Tordasi, Fejér megye. -
#4617 Sajnos samsungnál a külső desing pontos részleteit nem tudom fejből (ha jól rémlik abban van eltérés, hogy a képernyő alatt, középen van-e a bekapcsológomb, meg ilyesmik), a 81-84 végűekben nincs DVB-T tuner, a 85-88 végüek ugyanilyen sorrendben vannak külcsíny terén (tehát 81->85, 82->86, stb.), de van bennük DVB-T tuner.
A szám után következő betű a káva színe, B = Black = Fekete (ha jól rémlik csak csillogó fekete van, vagyis zongoralakk, matt feketét samukból nem nagyon láttam), W = White = Fehér. -
kalimpa #4616 Köszi! Cifu amúgy te egri vagy? -
#4615 És a
Samsung - LE-32R81
Samsung - LE-32R82 között? -
#4614 LC41 - matt fekete káva, nincs DVB-T tuner
LC42 - fényes fekete káva, nincs DVB-T tuner
LC51 - matt fekete káva, nincs DVB-T tuner, egy kicsivel jobb minőségű hangszórók
LC52 - fényes fekete káva, nincs DVB-T tuner, egy kicsivel jobb minőségű hangszórók
LC45 - ua. mint az LC41, csak DVB-T tunerrel
LC46 - ua. mint az LC42, csak DVB-T tunerrel
LC55 - ua. mint az LC51, csak DVB-T tunerrel
LC56 - ua. mint az LC52, csak DVB-T tunerrel -
kalimpa #4613 Ha már belendültetek, megkérdezném mi a különbség az LG32LC41, 42, 51, 52 között? Most a 42-es 135.000 az egyik boltban. -
#4612 Az LC5x LCD TV, a PC5x Plazma TV.... Legalább a jelölésekre figyelj oda. :))) -
#4611 Nincs benne, az 1-es és 2-es végű LG-kben nincs, az 5-ös és 6-os végűekben van.
Maga a TV nem rossz arra, amire szánod, de a PC5x-ekkel kapcsolatban (legalábbis a 42"-osokra) egy ismerős panaszkodott, mert nagyon hajlamos a beégésre... :S
Ha TV nézésre kell főleg, akkor Samsung PS-50Q92H (DVB-T tuner nélkül) vagy Samsung PS-50Q97HD (DVB-T tunerrel), esetleg Panasonic TH-50PV70P. -
#4610 Szerintem végy egy optikai boltban szemüvegtisztitó kendőt. Az nagyon finom, én azzal takarítom a TV-met, sima ablaktisztitó folyadékkal. -
mounteverest #4609 Szia, ha jól tudom az AV planet nem csak online, hanem el is lehet menni hozzájuk. Amugy az ég világon nincs semmi gond ezekkel a boltokkal, sőt a legolcsóbbak a piacon. -
kalimpa #4608 Üdv!
Mostanában (ma, holnap) készülök LCD tévét venni. Az árgép.hu és társaik eredményei alapján találtam egy pár boltot, ahol viszonylag kedvező áron van az óhajtott készülék. (LG 32lc51). Van valakinek rossz tapasztalata az ilyen webes áruházakkal, mint a Laser Műszaki Udvar, AVPlanet, ElectroStore? Ez a három jelöltem van, ők vannak hozzám a legközelebb, és lehet, hogy még ma meg is lesz a tévém. -
mounteverest #4607 Esetleg tudnál aolyat ajánlani ami megfelel azokra a célokra amiket említettél.
Tulajdonképpen elég sok filmet nézek, plusz tv-t is és sportot meg végképp. Később meg szeretnék HD adást is nézni rajta.
Az igazság az, hogy nagyon régóta megy már a huzavona, hogy milyet is vegyek, de sajna még mindig nem tudom eldönteni, most már olyans szinten nem, hogy azt sem tudom plazma vagy lcd. -
#4606 Én nem ő vagyok, de szerintem nincsen az LC51 szériában DVB-T vevő, csak az LC55-ben. Tévé nézésre elég siralmas, sport eseményekre végképp alkalmatlan, dvd-zésre azért jobb. -
#4605 Ezt szerintem csak 1024x768-at tud -
lowdog #4604 Szia
Panasonic TH-42PV70PA
üdv -
mounteverest #4603 Meg tudjátok mondani, hogy ebben: LG50PC51-ben van-e DVB-T vevő? Meg leginkább Cifu mestert kérdezem, hogy ez tv-re és dvd-re mennyire felelne meg?
Köszi -
#4602 nem kaptál a samuhoz kis portörlő rongyot?
az enyémhez volt csomagolva a dobozában, azzal elég faszán le lehet portalanítani
ilyen tisztítószereket szvsz fölösleges használni hozzá -
mounteverest #4601 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e nekem olyan plazma tv-t ajánlani, ami 1366x768-as felbontást tud és 40 colos vagy annáál nagyobb? Tv-re és dvd-re kell leginkább, de szeretnék vele HD adást is nézni.
Köszi -
#4600 Ki, hogyan tisztít LCD-t?
Én a notebook-om LCD-jét simán a kommersz ablaktisztító a naracs/grapefruit/ecet/vatevör erejével és háztartási (érdes?) papírtörlővel tisztítottam éveken keresztül - mert azt nem sajnálom. Eddig nem sikerült elrontani, mitöbb tökéletesen tisztára tudtam pucolni.
Namost az LCD tévének (R8-as Samu) nem merek ilyen karcolós papírtörlővel, meg zsíroldó ablaktisztítóval nekimenni, mert lehet, hogy a vékony fóliája nem bírja ki (urban legend?), így vettem spec LCD tisztítót (Hama), de azzal nem bírom tisztára pucolni. Csak maszatolom (látszólag).
Valakinek van olyan megoldása, ami nem karcolja, oldja és tényleg tiszta lesz? -
#4599 picit off, de hátha..
Van köztetek olyan, akinek tkábel digitális kábelszolgáltatása van? Az lenne a kérdésem, hogyan kellene összekötnöm egy LG lc51-es tv-t, egy tkábeles set top box-ot, továbbá egy Sony HX520-as wincsis felvevőt. Az sem lenne hátrány, ha nem csak azt tudná felvenni a wincsire, amit a set top box-on néz az ember. Természetesen privátban is nagyon megköszönném a segítséget.
on -
#4598 Ott W3000 esetén nem tudom, hogy a Bravia Engine EX támogat-e ilyesmit, de csodálkoznék, ha nem. Az X3000-en ott a Motionflow 100Hz, ha jól rémlik, az kvázi ugyanez, csak még jobb hatásfokkal.
A D3000 az én tudtom szerint is kifutott széria. Jelenleg a Sony csúcs HD felbontásban az S3000... -
SIDE76 #4597 Szia CIFU!!!!
Hát a Samsungnál még megnézem újra, mert annál nem jött le nekem ez a dolog annyira. A Sony-nál van ilyen? Mert egy 46W3000 állítgattam tegnap, de nem igazán mutatott ilyet.
A Sony szalonban azt mondták hogy a 40D3000 megszűnik és csak a 40D3500 marad helyette! Erről hallotál esetleg valamit? Mert ilyen 40D3000 modellt akartam venni a 100Hz engem jobban motivál mint a FullHD 40"-nál. Ezért inkább a D3000 felé hajlottam mint a D3500 felé.
Na meg teljesen készre varázsoltak mikor azt kértük a haverral a Sony szalonban hogy mutassanak már egy Blu-Ray-t 24p-vel lejátszva és nélküle hogy lássuk mi a külömbség...erre mint mondott az eladó mosolyogva? Azt hogy nincs érteleme, mert szinte semmi külömbség nincs nem igazán vehető észre...Hát lehet :) Mindenesetre a Blu-Ray-t most sem tudtam 24p-vel megnézni...nélküle már láttam, de azért szeretném már egyszer azzal is :)