21171
LCD - Plazma
  • r4pt0r
    Az OLED még messze van. Elvileg nagyon szép képe lesz, de ha a gyártok így fognak hozzá állni mint most a pc kapcsolathoz akkor még mindig lesz hibája. pl. nem értem ha egy panel x*y felb. akkor miért nem tudok megjeleníteni rajta pl 10*10 felbontást. Nem hiszem el hogy olyan hihetetlen nehéz lenne megcsinálni hogy azt lássam amit én akarok. Nah mind1. :D

3D tv már létezik, de olyan még nagyon sokáig nem lesz ami mozizásra is alkalmas. Itt most a kép minőségére gondolok.
  • Yrda
    ott lesz az OLED talán majd az nem?
    bár azt olvastam, hogy még rövid az élettartamuk.. de dolgoznak rajta :)
    de lesz valami 3D tv is nem?:)
  • r4pt0r
    Tökéletes nincs, és még nem is lesz egy ideig. :D
  • Yrda
    jól van na... csak érdeklődöm tájékozódom :))
    csak ha már 1 milliós a tv.. akkor annak már tökéletesnek kellene lennie nem??
  • [NST]Cifu
    Yrda úgy átlag 3-6 havonta kinéz egy jó 1-2 milliós TV-t valamelyik oldalon, benyögi, hogy szerintünk jó-e, utána újabb pár hónapig csend... :)
  • mounteverest
    Az én véleményem az, hogy nem nagyon hemzsegnek az olyan emberek akiknek ilyen tv-jük van.
    Viszont az biztos, hogy ez a tipus jelenleg a Sony csúcskategóriás készüléke és éppen ezért az összes újítás benne van.
    Ha megnézed a linket, akkor minden kiderül.
    http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action?product=KDL-52X3500&productsku=KDL52X3500AEP&site=odw_hu_HU&pageType=TechnicalSpecs&imageType=Main&category=TVP+46-70+Sony+BRAVIA+TV#tab
    Amugy ha ennyi pénzed van szerintem az egyik legjobb választás.
  • Yrda
    helló Cloud!:)

és vett már valaki egyet is?:)
    mesélj már róla valamit! kíváncsi vagyok:)
    ez ugye már 100 hertz-es? ja és a fekete mennyire fekete?:)
  • cloud.strife
    Ott figyel egy db a boltba, nagyon szép képe van. Egyéb?
  • aabyssx
    Ha van, akkor a game mode-ot kapcsold be!
    (Csökkenti a latency-t, ami a mai LCD tévéknél a sok képfeldolgozás miatt, normál módban zavaróan sok lehet.)
  • r4pt0r
    Sötétbe ne használj lcdt mert káros. Mindig legyen valami ami világit még ha csak kicsit is. Nekem 2 só lámpa van ilyen célra. Ha meg leveszed a fényerőt akkor meg ilyen "koszos" fehér lesz. Vagyis nem lesz olyan szép a képe.
  • kalimpa
    Abban kérnék segitséget, hogy milyen beállitásokkal használjam az lcd tévémet xbox-hoz. A gyári beállitások kisütik a szemem, pláne sötétben. Vegyem le a fényerőt teljesen, kontrasztot meg fel?
  • Yrda
    sziasztok
    ilyen tv-t látott már valaki??
    valamilyen vélemény róla?

Sony KDL-52X3500
  • Breki33
    Senkise LCD fan ennekem se lcd-m se plazmam o meg hozzaerto.

• Breki33
    Igen.

Nekem mindketten magaslaton vagytok a forum temajaval kapcsolatban -)
  • [NST]Cifu
    Felteszem a #4660-as hsz tette be a kaput. Azért szerintem gondolkozz el azon, hogy ebben mégis mi az, ami nem igaz? A Matsushita-Hitachi-Pioneer trión kívűl lassan senki sem foglalkozik a plazma gyártással. Az LG és a Samsung is lassan kiszál a plazmapiacról, K+F terén töredékét fordítják a plazma piacra az LCD-hez képest. A nagy gyártók egyre másra fordítanak hátat a plazmának, és fordulnak az LCD felé, hasonlísd össze hány plazmapanel gyártóegységet építettek 2007-ben, és hány LCD-t.

Mégha nem is tetszik, akkor is ez a piaci trend...
  • viizo
    nah most írtam ide utoljára, nincs értelme megrögzött LCD fanokkal vitatkozni mert úgyis lehurrognak, vita nincs.

az LCD a legjobb, hurrá.
  • [NST]Cifu
    A plazma nem tud versenyezni az LCD-vel, mert a legnépszerűbb kategóriában (32") egyszerűen nincs plazma. Az LG bejelentett egy 32" plazmát, de kb. ennyi. A nagyobb képátlóknál is az a helyzet, hogy nehezen tud versenyre kellni a plazma az LCD-vel gyártástechnológia és költséghatékonyság tekintetében. A plazma gyártás gyakorlatilag már csak maroknyi társaság kiváltsága, a többség az olcsóbb és jobban megtérülő LCD gyártás felé fordult.

Jelenleg a plazma ugyan tovább fejlődik, egyre kisebb az energiafelhasználás, egyre kisebb pixelméreteket sikerül elérni, és a többi, de középtávon nem látszik semmi olyan áttörési lehetőség, ami hosszú életet jósolna neki. Az LCD-nél ott az OLED, ami felé egyre többen fordulnak...
  • [NST]Cifu
    Én már válaszoltam...
  • [NST]Cifu
    A teljes HD felbontású 1080i videojel formátumot ezen készülékek mindegyike - némelyikük pedig még az 1080p-t is - képes fogadni, és a saját felbontására konvertálva megjeleíteni.

Abban egyetértek a válaszolóval (ez is Házimozi.hu?), hogy az Indexes cikk baromság, de ő sincs a helyzet magaslatán, ha az 1080i neki teljes HD felbontás...
  • [NST]Cifu
    Ez az Index-es bulvárhír akkor baromság, mint ide lacháza. Összehasonlítottak egy egy millió forintos LCD TV-t egy másfél millió plazmával, és azt hozták ki, hogy hurrá, jobb a plazma.

HD adásra viszont azonos árkategóriában, a normális árszinten (mondjuk 400 alatt) az LCD bizony jobbat tud nyújtani, mint a plazma.
  • mergal
    Sziasztok! Miért van az hogy összekötöm az Xbox 360-at az lcd-tv-vel vga kábelen és azt írja ki hogy nem támogatott üzemmód! Eddig így ment csak monitorral. Mi lehet a gond?
  • mounteverest
    VAn esetleg valakinek valamilyen tapasztalata ezzeel kapcsolatban:
    LG Electronics 50PC55
    Ha nincs akkor érdekelne a véleményetek róla.
  • Sir Quno Jedi
    Mer jó proji+jó vászon mégiscsak nagyobb és moziszerűbb érlményt produkál, mint egy kis plazma. Viszont egy NAGY plazma meg kissé drága lenne (és felesleges is).
  • kaposi1
    Miért is?

Ha netán ere gondolsz
    "A plazmagigász jóval többe fog kerülni, mint a jelenlegi rekorder készülék, a 103 collos képernyő, amelyet 600 ezer jen (923 ezer forint) körüli áron forgalmaznak."
    hát ott valamit csúnyán elírtak.
    Az a plazma még pár év múlva is öröklakás árban lesz.
  • mounteverest
    Az ilyen cikkek miatt bizonytalanodok el a plazma tv megvásárlásától:
    http://index.hu/tech/blog/2007/12/27/szazotven_huvelykes_a_vilag_legnagyobb_p/
  • mergal
    Igen, jelenleg egy 19" monitoron hajtom, switchel, de így nem az igazi, kapcsolgatni meg ki sem látszok a kábelekből meg nem tudok fekve se játszani :D
  • Breki33
    ja hogy nem azért akarsz

értem már

és feltétlen tv kell?
  • mergal
    Mert nem tudok hova rakni egy 82cm-est meg pénzem sincs rá!
  • desigo
    KMPlayert használj...
  • mounteverest
    Ezt a mondatodat nem teljesen értem:
    "De filmnézéshez meg proji kell, mert azé a 3-5 méteres plazma sokba fájna :DDD"
    Kifejtenéd

Köszi
  • viizo
    hidd el pedig, megéri.

beszédes adat: hannspree kontraszt: 600:1, philips kontraszt: 4000:1

valszeg mindkettőhöz odahantáztak egy kicsit, de minőségileg, a látottakban majd hidd el hogy bőven kifizetődik a különbözet.
  • PARTYBOY
    Sziasztok!
    Milyen codecpacac-ot használjak 1080p-s filmek lejátszásához?
    Nekem a Klite és a Medi Player Classic nem jött be...:(
    A konfig: AMD x2 64bit 1.9GHz, 2Gb DDR2, ATI HD2400XT,
    hang: SB Live 5.1 External...HDMI-n keresztül van rákötve egy 37"-es
    FullHD-s LCD-re és szaggat enyhén a gép,pedig a másik szintén dualos /intel/ gépem bírja,csak azt nem tudom rákötni a TV-re :( :(
    Van valakinek valami ötlete? esetleg linket is küldhetnétek hozzájuk :)
    Köszönöm előre!
  • Breki33
    Miért akarsz TN panelost?

gondolom ezt érted régi latt
  • mergal
    Sziasztok nem tudok dönteni: kinéztem 2 lcd tv-t.
    első
    második

Elsősorban Xbox-360 ra kellene. Légyszi ne a kinézet alapján döntsetek tudom hogy az első ronda. Nekem az első az ára miatt szimpatikus ilyen típusu monitorom van és tökéletes. A második meg mégiscsak Philips de nem tudom megéri e +30 ezret.
    Ja és direkt 66cm akarok tudom ezek még régi panelosak.
    Szerintetek melyik?
  • Sir Quno Jedi
    Há nem mindenki tvnek használja a cuccot. Nekem most is épp 2 LCD TV is itt lakik velem és egyelőre monitornak kiváló(ak). Mondjuk egy jóak plazma tényleg jobb filmnézéshez az biztos, tekinve a kontrasztot és a feketét.

De filmnézéshez meg proji kell, mert azé a 3-5 méteres plazma sokba fájna :DDD
  • Breki33
    és ez alapján eldöntöd másnak mi a jó

#4633-ban linkelt cikket érdemes elolvasni mindegyikhez van pro és kontra, had döntse el ő

• viizo
    az is, de akad itthon egy 37'-es LCD is :)
    így véletlenül épp akad összevetnivaló, teszteltük anno sokat őket együtt :)

• Breki33
    Nem az a kérdés, hogy a ma elérhető legjobb képet melyik technológia adhatja majd (ugye nemsokan vesznek most ilyen tv-t mint a tesztben van?) , hanem hogy aki veszi annak melyik felel meg jobban és ez nem egyenértékű azzal amit te akarsz sugalni

aki most vesz tv-t annak nem az a fontos, hogy melyik tv típusban van nagyobb potenciál az érdekli azok közül amik közül választ melyik számára a jobb. És ezt mindenki maga dönti el legfeljebb tanácsot kér vagy utánnanéz dolgoknak.

És ezt vagy megérted vagy "erről ennyit :)"-el flegmán lesepred azokat akik mást gondolnak erről.

Véletlenül nem plazmád van?
  • viizo
    nem értelek: szted a két csúcs-tv összevetése nem azonos azzal, hogy a ma elérhető legjobb képet melyik technológia szolgáltatja? :o

már megbocsáss, de alsó és középkategóriában is ugyanazok a különbségek a két technológia között.

egy alsókat. lcd-nél ugyanúgy nagyobb kontrasztú egy alsó kat plazma, és stb.
  • Breki33
    itt két készüléket hasonlítottak össze nem összeségében a plazma-t az lcd-vel

És pont az indexes cikkről van szó alább