21171
LCD - Plazma
  • athlon7
    Ide vele, de rögvest!!! :D
  • cloud.strife
    HDTV test

Ajánlom figyelmetekbe, bár ez szavazás eredménye.
  • mounteverest
    Hoppá! Sajnálom ha hülyeséget beszéltemm, de tényleg úgy mondták nekem is.
    Persze mostantól már nem mondok ilyet senkinek.
  • mounteverest
    Az én véleményem az ezekről a tvk-ről, hogy ezek már nagyon ütős készülékek egytől-egyig.
    Én láttam mindegyiket működés közben Full HD filmmel és nagyon brutálisak.
    Igazából nehéz választás, de minegyik tv mindent tud a mai technikáról.
    Én talán a Samut választanám, de ez mindenkinek más. Kinek mi tetszik vagy éppen milyen tapasztalatai vannak egyik illetve másik márkával kapcsolatban.
    Képmozgatás terén nem tudom, hogy mennyire lehet ezt szabad szemmel érzékelni. Mondjuk egymás mellett a kettőt nem láttam működni, de ha tehetném és biztos az újabbat venném.
  • SIDE76
    A Samsung 40F86 modellt nézte már valaki közelebről? Az érdekelne főképp hogy a 100Hz-nek köszönhetően ezen készüléknél van látható javulás a képmozgatás terén az 50Hz-es készülékekhez képest. Mondjuk egy 40M87 vagy egy Sony 40V3000 képest?

A következő három modell közül melyik volna a bölcsebb választás?
    Sony 40V3000
    Sony 40D3500
    Samsung 40F86

• zkz
    lemon te admin vagy?.D
  • desigo
    A CES 2008 kiállítás sztárja lehet a Samsung SDI 79 cm-es OLED-tévéje

• lowdog
    jóreggelt!

kérdésem, van-e valakinek tapasztalata Vogel's EFW 6445 vagy EFW 2010 LCD/plazma fali rögzítővel?

köszönöm előre is!
  • cloud.strife
    :)
  • ballor
    a SAMSUNG LE-37M87 BD tudja a 24p-t?
  • krampy
    Bocs,
    nem aktuális már a kérdés...nem támogatja a Pc formátumnál az 1024*768 nál nagyobb felbontást. Ugyanis PCről nézném a fimeket
    Mégiscsak jo volt a link:)
    Köszi
  • krampy
    Köszi,
    nem gondolom hogy a Philips honlap objektiv képet adna a saját termékéről:)
    Saját benyomások érdekelnének, de mindenesetre megnézem a honlapot is
  • Breki33
    Itt találsz róla bővebb infókat

klikk

http://www.consumer.philips.com/consumer/hu/hu/consumer/cc/_productid_37PFL7662D_12_HU_CONSUMER/37PFL7662D-12
  • krampy
    Sziasztok,
    Probáltam átrágni magam a forumon, szerencsére sok újat tudtatok mondani. Köszönöm
    Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki találkozott már ezzel a típussal:
    37PFL7662D. Philips Nem sok jót hallottam a Philipsrőt (itt sem), de igen jó árban lesz egy áruházban jövő héttől. FullHDs és 270ropi "csak".
    Viszont nem nagyon találok hozzá magyar oldalt, olyan mintha még itt nálunk nem is lenne.
    Ezért gondoltam hátha ez kivétel a Philipsek közül
    Köszi előre is
    krampy
  • SIDE76
    Sziasztok!!!!

Azt szeretném megtudni hogy a Samsung 40F86 az 1080p\24p jelet tökéletesen kezeli vagy sem?
  • JohnnySmith
    Ő meg Sony szalont vezet baszod....
    (amúgy meg tényleg baromság)
  • mounteverest
    Igazából otthoni körülményt egy üzletben sem tudsz teremteni, de mondjuk mielőtt én megrendeltem a 42-es Samu Q92-t a Westendben a Mediaba jártam, mert ott elég sok típus megnézhető és van egy-két egész jó fej eladó akik segítenek mindenben. Meg tudod nézni alalóg adáson és ha megkéred őket még dvd-t is kapcsolnak bármelyik tv-re.
  • mounteverest
    Köazi a felvilágosítást, de azért mertem ilyet kiírrni, mert egy Sony szalonban mondtak nekem ezt.
  • [NST]Cifu
    A Hitachi közép kategória, nem egy Sharp, vagy Toshiba, de azért nem is gagyi szint.

32" FullHD LCD TV-k már 2006-ban is léteztek, igaz nem az európai piacon, hanem ázsiában és az USA-ban.
  • Gyengus
    Nézegettem, de egy kicsit az volt az érzésem, hogy mindig annak a tv-nek volt a legjobb képe amit aktuálisan el akartak adni, illetve a demo anygok nem tükrözik azt, amire én használni akarom. Tudtok valami korrekt helyet, ahol meg lehet nézni őket komolyabban? (dvd, tv adás)
    (Ráadásul az itthoni tv adás még mindig lutri utána... Ezért félek a full HD lcd-től, az 50-s plazma viszont nem fér el. (+ fogyasztás + tutira rajta felejtenénk valami axn vagy hasonlón...)
  • cloud.strife
    "ha minden igaz akkor a Sony paneljait is a Samsung csinálja"

NEM IGAZ. Fejetsétek már el ezt a faszságot.....

Egy LCD panel 7 rétegből áll és ebből egy, amit KÖZÖSEN gyártanak. Mind a félvezető, mind a megvilágítás is mindenkinek a sajátja.
  • mounteverest
    Bár ez talán ugyan az a kategória mint a Samu: Sony KDL-40T3500
  • mounteverest
    A Sony sem rossz természetesen, de azt tudni kell, hogy ha minden igaz akkor a Sony paneljait is a Samsung csinálja.
    Amugy azt szokták mondani az emberek, hgogy el kell menni egy nagy áruházba és meg kell nézni a tv-ket és ott kell eldönteni, hogy melyik tetszik neked.
    A Samunak ez a zogora lakk kialakítása pl. nem szokott mindenkinek tetszeni.
    Meg egy picit talán drágábbak a Sonyk,d e még1x mondom azért a Sony az Sony. Kinek mi tetszik.
  • athlon7
    Az AVX-en ez a cikk jelent meg, elég jól hangzik. :-D
    "A Hitachi nemsokára piacra dobja új LCD és Plazma televízióit, melyek 32, 37 és 42 inch-es méretben lesznek kaphatóak. Valamennyi modell teljes HD felbontással (1920x1080), 178 fokos látószöggel, Deep Color technológiával, dinamikus kontrasztjavítással és extra halk hűtési megoldással rendelkezik. És a méret – ami általában a lényeg -: 1.5 inch-es mélység valamennyi változatnál!"
    A Hitachi milyen márka?? Hol helyezkedik a "márka rangsorban"?? Amúgy van már 32 inch-es LCD Tv Full HD felbontással???
  • Gyengus
    Köszi a választ!
    Megnézem a Samsungot, eddig ha lcd, akkor Sonyban gondolkoztam.
    Gy.
  • athlon7
    Köszi!
  • Breki33
    talán ezek segítenek

http://www.wapzona.hu/index.php?kategoria=hirek&cikkid=25

http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=104615&page=2

http://blog.suniland.hu/monitor/oled-kijelzok.php
  • athlon7
    Hali!

Mennyivel tud többet és miben más az OLED az LCD és Plazma-nál??
  • mounteverest
    Ha tényleg állandóan megy nálatok a tv és ilyen messziről nézitek valamint konzol és nagyfelbontású fotókra kellene a tv, akkor én minimum egy 40 colos Full HD-s tv.t vennék. Ezeknek állítólag több üzem órát kell kibírnia mint a plazmáknak, valamint konzolra ezt jobban akánlják a nálam sokkal okosabbak is.
    Ez most egy elég jó tv-nek számít: Samsung LE-40M87BD
    Legalábbis szerintem és azért is mert az egyik kollégám nemrég vett egy ilyet és gyönyörű rajta a PS3 valamint a fotók is szépek.
  • Gyengus
    Sziasztok!

Mostanság új tv vásárlása komolyan próbára teszi az embert, főleg, ha utánaolvas egy kicsit. Mit érdemes venni? Tökéletes megoldás nincs... Egy kis segítséget kérek, hogy Ti mit vennétek a helyemben a családnak:
    jelenleg egy 72 cm CRT van
    gyakorlatilag állandóan megy, ha itthon vagyunk (és mostanában állandóan itthon vagyunk)
    kb. 4-4,5 méterről nézzük
    nincs konzolom (mert nem volt mire rákötni eddig, ha vennék új tv-t, valszeg konzolt is)
    jó lenne a fotelból netezni (a konzolok tudják ezt?)
    DVD csak ritkán
    szeretek fotózni, nem bánnám, ha meg lehetne jeleníteni nagyban a képeket a tv-n
    Köszönöm a segítséget.
    Üdv
    Gy.
  • ballor
    a Sharp tévéről nem írtatok
    nincs tapasztalat?

grat. az Onkyohoz, nekem ilye ilyen rendszerem van, igaz korábbi
  • mounteverest
    Sziasztok!
    Végre eldölt a tv kérdésem és megrendeltem egy 42-es Q92-t.
    A következő lépés a hang és ugye a DVD lejátszás kialakítása.
    Ehhez már meg is tettem az eső lépéseket. Rendeltem egy Onkyo TX-SR505E erősítőt és a megfelelő hangfalakat is megrendeltem. NA most a kérdésem az lenn, hogy érdemes-e venni egy jó dvd lejátszót (Pioneer DV-600AV-K) vagy a számítógéppel való összeekötés a célszerűbb. Amugy a gépemben egy GT 7600-os van és egyáltalán nem tervezem, hogy új kártyát vegyek bele. Ráadásul a a gépem se a mai AMD 3000+ 2 giga ram.
    Ja és még az is érdekelne és nagyon megköszönném ha segítenétek, hogy milyen ábeleket vegyek? Tényleg érdemes egy HDMI kábelre 10 ezret kiadni vagy butaság.
    Köszi
  • Cincér
    Szóval nem dőlt még el...
  • [NST]Cifu
    Erősen valószínűtlen, hogy a DVD lejátszó képes a HD felbontású AVI-t kitolni magából, ez ügyben a lejátszó kézikönyvét érdemes átbogarászni, hogy max. milyen felbontású DivX filmeket játsza le.

Én a számítógépről való lejátszásra voksolok, VGA vagy DVI-HDMI kábelel.
  • SubZero911
    Sziasztok !

Van egy -meglehet- rendkívül ostoba kérdésem : Van egy YAMADA Mi220 DVD lejátszóm, és a plazmára HDMI kábellel csatlakoztattam. [NEM HD lejátszó !!] Felbontás 720p-n van. Van egy HD (720p-s) filmem, szeretném megnézni, de nem játsza le. Avi-ba konvertáltam a plazma max felbontására (egyébként HD READY) 1024/768-ra, akkor sem játsza le. Hang van, kép nincs. Próbálgattam és egyetelen olyan -AVI- feilmet se játszik le, ami a DVD felbontástól magasabb, még a 960x400-ast se. Kisebb AVI fájlokat is próbáltam konvertálgatni, semmi.........

Elvéreztem ? Esetleg VGA kábelen PC-ről...? A seggítéget előre is köszönöm..

válasz jöhet ide is : [email protected]
  • [NST]Cifu
    A legegyszerűbb, hogy ha a TV támogatja a DVI-HDMi összekötést, akkor egy DVI-HDMI kábelel. Ha ez nem nyert, akkor egy sima VGA kábelel, DVI-VGA átalakító használatával (ha TV-n van VGA bemenet). Végső esetben meg lehet próbálni a HDTV kábelt, bár nekem nincsenek vele túl jó tapasztalatim.
  • Breki33
    Ha ilyen kábeleim vannak kivéve a VIVO-t

Akkor hogy tudom pontosan összekötni a számítógépemet egy lcd TV-vel?

A videókártyába hátul csak a HDTV cable megy bele de az meg elég rövid.
  • [NST]Cifu
    Ajánlott hír, három hónapos. A baj csak annyi, hogy azóta sem változott semmit a helyzet.
  • Cincér
    Többször írták már itt, hogy nem érdemes DVB-T tunerrel ellátott tévét venni, mert MPEG-2-es kódolással működnek és itthon MPEG-4-es lesz. Most megnéztem az Antenna Hungária honlapján és a következőket találtam, bekopizom:

A DVB sugárzás MPEG Transport Stream-et továbbít. A kódolt kép minőségét a választott MPEG formátum (MP@ML-től MP@HL-ig) és a kompresszió mértéke határozza meg. A felhasználható adatsebesség a csatorna-kapacitástól függ, ez 5 Mbit/s és 31 Mbit/s között lehet, így lehetőség van egy HDTV (21-28 Mbit/s) vagy hat (4.5 Mbit/s) SDTV program átvitelére. A hangcsatornák átvitele szintén MPEG kódolással történik. A transport stream tartalmaz szolgáltatási információkat (Service Information - SI) is. Ezek az adatok a kisugárzott műsorra, a műsorszolgáltatóra és hálózatra vonatkozó információkat hordozzák. Adatszórásra is alkalmazható a hálózat az MPEG-2 szabvány szerint. A kép-, a hang- és az adatcsomagokat egy közös transport stream-be multiplexálják. A már előállított transport stream-be utólag is lehet újabb programot inzertálni. SFN műsorszóró hálózat kiépítése esetén MIP (Megaframe Insertion Packet) inzerter is szükséges. A MIP szolgáltatja a modulátorok real-time szinkronizálását.

A műsor vételére a jelenleg használatos televízió antennák megfelelőek, azonban a hagyományos TV készülék önmagában erre nem alkalmas. A digitális adásokhoz egy ún. Set-Top-Box szükséges, amely az érkező digitális jeleket veszi és feldolgozza, majd a kimenetén analóg jellé alakítva továbbítja a TV készülék felé. A földfelszíni, műholdas és kábeles terjesztésű műsorok vételéhez különböző Set-Top-Box szükséges az eltérő modulációs technika miatt. Várható a későbbiekben olyan vevőkészülék megjelenése is, amely mindegyik modulációs mód kezelésére alkalmas lesz, a kép- és hangfeldolgozás, tömörítés ugyanis az egyes rendszerekben azonos módon, az MPEG-2 szabvány szerint történik. Az ilyen vevőnek három tunert és három demodulátort kell tartalmaznia.

Szóval többször is az MPEG-2-ről beszélnek. Akkor most mi az igazság??
  • lowdog
    én is így teszek, csak szólni akartam, hogy arra figyelj, hogy mit mivel hogy tudsz összekötni!
    (DVI / HDMI / VGA / komponens - melyiken milyen felbontást tudsz átvinni, melyik eszközödön milyen be/kimenet van, és melyiket mivé lehet konvertálni, ha szükséges!)