21171
LCD - Plazma
-
#4796 Lehetséges, bár sosem hittem a csodákban...de ugye az emberek jó része nem engedhet meg magának több milliós házimozi szettet...és az emberek többsége még mindig csak tévézésre és dvd vagy videó filmek nézésére használja a megvásárolt tévét... :) -
ballor #4795 Milyen az olyan tévén egy Blu-Ray film, ami nem tudja a 24p-t? Ugrálni fog? Mit fog csinálni? Nem láttam még ilyet, de kinéztem egy 37M87BD samut, aminél nem találom, hogy tudja-e (esetleg valaki biztosat erről?). -
#4794 Állítólag a jobb minőségű (értsd: tényleg nem a 25 ezer forintos kategória :) dvd lejátszók, amik képesek 720p-re vagy 1080p-re felskálázni a dvdket, csodát képesek tenni!
És úgy már egy hdtv-n sokkal nagyobb élményt nyújtanak a régi lemezek is, mint a hagyományos crt tv-ken. -
#4793 Mitől lenne különbség, amikor a DVD filmek felbontása sem nagyobb a TV adásokénál?! -
#4792 Ez tiszta sor, de a hozzászólásom nem erre vonatkozott, hanem arra a mondatra, hogy "De még így jobb mint a hagyományos CRT" - ami nem igaz.
Nyilvánvalóan én magam sem fogok CRT-t venni ma már, de ettől függetlenül sima "analóg" TV adásra és DVD (vagy akörüli felbontású bármilyen formátumú film) nézegetésére még mindig a mezei CRT + asztali DVD lejátszó kombó adja a legszebb képet. (Plazmák képe sem jobb fent említett esetekben...)
Én pl. már több éve hardveres mpeg kártyát dugtam a gépbe (Xvid-DivX-et is lejátsza), mert így olyan minőséget tol ki a tv-re, mint az asztali lejátszók, míg a korábbi videokártyák tv kimenetéről eléggé csapnivaló minőség "érkezett" a TV képernyőjére...azonban eljött a váltás ideje, épp azon töröm a fejem mit vegyek: valószínűleg egy 107cm-es LCD lesz belőle, 2-300e körül. (mert olyan hamar változnak a dolgok, hogy úgysem évekre tervezek, CRT kilőve, Plazma pedig még mindig túl sokat fogyaszt, és még mindig túl alacsony a felbontása "emberi" árfekvésben...)
Úgyhogy sztem egyelőre maradok egy 1366x768-as 107-es LCD-nél, TV-t elég keveset nézek, inkább filmeket-sorozatokat a gépről (egyre inkább 720p minőségben), így visszaveszi a videokártya ismét a hardveres mpeg kártya szerepét...(pedig van hdtv kimenete is, csak épp az x264-es filmekkel már nem bírkózik meg...) -
#4791 Panasonic TH-42PY70 et semmiképpen ne vegyél. Nem éri meg FULLHD -s tvt venni 24p nélkül. Várd meg a 2008 as panasonic kínálatot. Ajánlom figyelmedbe az idehaza is forgalmazásra kerülő TH-42PY85 öt majd. 1080/24p native, 30000:1... -
#4790 Mármint a dvdnézésre értettem a tv nézés részével egyetértek. -
#4789 A mondatodban ott a lényeg. "Szerinted" "Szerintem" meg a plazmák. -
#4788 Idén már legalább 3-4 HD csatorna várható azért. Plusz ugye ott van a HTPC is, mint lehetőség, én pl. DVD-t már csak akkor nézek, ha nagyon nincs más, inkább 720p v. 1080p HDrippek... -
#4787 Azért szerintem "mostani" tévézés és DVD nézés tekintetében bizony még mindig a CRT-k adják a legszebb képet... -
#4786 Igen, jó lesz, legalábbis az mpeg4 tuner is benne van, naés most esik kicsit az ára, szvsz érdemes lesz benézni egy SC-be. :) -
rallyeati #4785 Hát akkor várhatnék örökre, meg amikor bejönnek ezek az újak eléggé nem megfizethető állapotban vannak.
Tehát a w3000 jó. És az jó lesz a digitális adásra is, bármit variálnak. -
rinpocse #4784 Mivel nekem is van egy Sony KDL-40W3000 lcd-m, bizton állítom, hogy nincs utánhúzása!
A mostani CES 2008-on bemutatták az utódját a W4100 sorozatot, tavasszal már kapható lesz. Egyébként nekem nagyon bejön a külalakja is, szálcsiszolt fémkeret. Szóval nemcsak jó, hanem szép is.
Ha full HD-ra (PC, BD, PS3) használod nem fogsz csalódni. Ha csak mostani TV-re akkor igen. De csak a várakozáshoz képest. De még így jobb mint a hagyományos CRT.
Mivel nekem van egy 3 éves Panasonic TH-42PA50-es plazmám is van összehasonlítási alapom. A plazmán nekem valahogy természetesebbek hatnak a színek, de csak ha hasonlítgatok. S úgye a plazma már 3 éves!!
Ősszel le is akarom cserélni. Jelenleg nem tudom eldönteni, hogy mire. Pioneer Kuro horrorárát nem tudom, s nem is akarom megfizetni.
A CES 2008-on nemcsak a Sony W hanem az X sorozata is megújult, illetve megszünt, helyét a Z4100 sorozat vette át.
A Panasonic is frissitette a termékpalettáját. Jön a 800-as, 80-as sorozat. Megvárnám az új modelleket, s csak utána döntenék a helyedben. Az elmúlt egy évben jelentőset lépett előre a technika!! -
rallyeati #4783 Üdv!
2 lehetőség van: Sony KDL-40W3000
Panasonic TH-42PY70
A Sony mellett szól, hogy alkalmas az mpeg-4-re is, tehát az jó lenne a digitális adás vételére. Viszont azt mondta most vlki, hogy vett egy 46"-t és lemarad az árnyék fél órával az ember után.
Panasonic nem lenne alkalmas mpeg-4-re. És 24p-re sem alkalmas.
Más:
Ha az van írva, hogy 1080p, akkor az nem egyenlő a 24p-vel? -
mounteverest #4782 Nem tudom milyen okból szeretnél ilyen nagy áruházban vásárolni, de én az LG-t egyáltalán nem ajánlanám.
Én 1 hete vettem egy Q92-t és teljesen meg vagyok vele elégedve.
260.000-ért vettem és teljesen ingyen házhozszállították.
www.e-digital.hu -
stanleyyyy #4781 De lehetőleg olyat mondjatok amit electroworld vagy saturn vagy hasonló helyeken meglehet vasarolni. :D
LG 42PC51 én ezt néztem ehhez mit szóltok? -
#4780 Panasonic TH-42PV70P ezt ajánlom én. Alternatívaként pedig a Samsung 42Q92 esét. -
stanleyyyy #4779 Sziasztok!
Szeretném a segitségeteket kérni tv vásárlás elött állok és a rá szánt összeg 200-260ezer forint 106cm-es plazmában gondolkoztam.Milyen tvket ajánlotok? -
#4778 DVI-HDMI kábel a legjobb erre a célra. -
#4777 Minél nagyobb tvn nézed a tv adást annál szarabb lesz, hiszen ugyanannyi képinformáció jut nagyobb felületre. -
#4776 Ugyanolyan pixeles lesz. -
kandur27 #4775 Sziasztok! Szeretnék majd venni nemsokára egy 82-es LCD tv-t és az a kérdésem, hogy jelenleg T-Kábel Digitális tv előfizető vagyok, és a jelenlegi 72-es hagyományos tv-men a gyors jeleneteknél eléggé pixeles a kép, na ez most hogy fog kinézni az LCD TV-n? Van valakinek tapasztalata?
Köszi! -
kandur27 #4774 Hali! Ha az LCD tv kb.10m-re van a PC-től, akkor milyen kábellel érdemes összekötni? illetve ha LCD TV-t összekötöm PC-vel akkor frankón lehet használni monitorként? Lehet rajta látni mindent? Játékra és film is jó néz ki rajta? Valakinek vannak tapasztalatai!
Köszönöm! -
lowdog #4773 kell faragni egy erősítőt gyorsba. kapcsolási rajz netről, nyákkészíttet, alaktrész beszerez, forraszt voilá :) -
#4772 Te Cifu, egy vonalszintű kimenet hogyabánatba működne fejhallgató kimenetként? :) -
iguanodon #4771 igazábol az a legnagyobb baj hogy a xbox 360-at nem tudom fejhallgatóval használni. -
iguanodon #4770 a tv lg 42lf75 -
iguanodon #4769 csak scart kimenet van és opticai de rca-jack átalakítóval nagyon halk és a tv hangját is lefojtja -
#4768 A TV hátulján van két RCA kimenet (LC4x/5x sorozat) vagy egy optikai kimenet (LF és LY sorozat). Az RCA kimenet esetén csak egy RCA -> Jack anya átalakító kell. -
iguanodon #4767 Szevasztok.
Olyan gondom lenne, hogy vettem egy LG lcd tv-t de sajnos nincs rajta fejhallgató kimenet.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne mégis megoldani hogy fejhallgatóra kijöjjön a hang, valami átalakító vagy converter ami működik.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
#4766 Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e valakinek Sony KDL 37P3000-es LCD TV-je, illetve milyen véleménnyel van róla?
tv nézés, pc-ről film nézés, képek nézegetése és esetleg a távoli jövőben konzol lenne használva a segítségével. -
#4765 Szerintem a DVD Lejátszó hátulján egy kis pöcköt át kell kattintani!!! Nekem is ez volt. -
violino #4764 Sziasztok! Kérnék egy kis segitséget! Egy ismerősőmnek a Panasonic plazma TV-jére rákapcsolt DVD lejátszója egy szinben /zöldben / játsza le a dvd-t. Ugyanez a DvD lejátszó hagyományos TV-n jól müködik. És ugyanez a Panasonic plazma TV a videomagno felvételét jól játsza le. No mit lehet ilyenkor tenni? Erre kérnék segitséget. Üdv! violino -
#4763 Hali!
Ezt néztem ki: Sony KDL–32S3000 LCD Tv, 200.000 Ft-ba kerül. Vélemény??
Esetleg van ennél jobb képminőségű LCD Tv 200.000 Ft-ért vagy ebben az árban ez N.1.?? -
#4762 Csak az oldalon tesztelt TV készülékek alapján történt a "szavazás", szóval csak érdekességről van szó, nem valós értékelésről... -
SIDE76 #4761 A Sony 40D3000 valóban kifutott modell, mert tényleg nem lehet már sehol sem kapni. Legalább is én már nem találok sehol sem. -
#4760 hmm, az oldal url-jét nem is néztem :)) -
#4759 Nemtom, nagyon sok helyről hallom, hogy az eu-s modellek messze nem a japán modellek minőségét hozzák, lehet ezt az angolok jobban figyelembe veszik, márha igaz egyáltalán. -
#4758 Nem azért mert, az angol piacon nem igazán van jelen a Sharp? Nem tudom csak kérdem, tippelek. -
#4757 csöppet fura, hogya világ egyik legjobbja, a Sharp sehol, mégcsak 1%-kal sem szerepel...