21171
LCD - Plazma
-
partizan182 #19567 "A passzív 3D technológia olyan szemüvegeket használ, amely az 1080p felbontásnak csak a felét (540p) juttatja el egy-egy szemre."
Hátnem. a Passzív 3D technológia minden páros sort az egyik, minden páratlant a másik szemedbe küld. FHD panel esetén ez igen, 540p/szem. 4K panel esetén ez 1080p/szem. Ezeket a vízszintes fekete vonalakat nem tudom hol álmodtad.
"Viszont, mindez olyan gyorsan történik, hogy az agy mindkét beesési szögű képet egyszerre érzékeli"
Hát 48 hz annyira azért nem gyors hogy ne vegyem észre hogy vibrál az egész. Szerinted a szemednek mennyire tesz jót hogy egy fekete szart villogtatnak 3 mm-erre tőle?
"Igen, a 600 Hz az nem a képfrissítési freki, hanem a panel képfrissítése, de ezt már megbeszéltül korábban is."
SE. 600 Hz semmit se jelent a gyakorlatban, úgy számolták ki az okosak hogy a panel VÁLASZIDEJE (szürke-szürke átmenet) kb 1.6 ms, tehát ha nagyon akarnánk hajthatnánk 600 hz-en (600x villan egy másodpercben), a panel nem húzna után. De nem annyit villan, forrástól függően vagy 60hz vagy 96hz (NEM bemeneti frekire gondolok, ez a képernyő tényleges frissítése). Marketing bullshit, semi köze semmihez, nézz utána bátran.
LCD-n továbbra is a PWM flickert láthattad max (sőt biztos).
De legyen, villogás nélküli, 5 milliós kontrasztú, 600hz-en hajtott csodatévét én a helyedben semmilyen oledre nem cserélném.
-
#19566 A passzív 3D technológia olyan szemüvegeket használ, amely az 1080p felbontásnak csak a felét (540p) juttatja el egy-egy szemre.
Tehát nem FHD, hiába..
Továbbá: Ha passzív 3D technológiával nézünk 3D tartalmakat, előfordulhat, hogy halvány, vízszintes fekete vonalak futnak a képernyő tetejétől az aljáig, illetve közelről, függőleges szögből nézve romolhat a 3D képminőség.
Miközben..
Az aktív 3D szemüvegek a Full 1080p HD élménnyel kényeztetik mindkét szemünket.
Igen, jól látod: Az aktív képzáró szemüvegekben a két lencse felváltva sötétül el, majd tisztul ki: előbb a bal szem látómezőjét takarja ki, majd a jobb szem következik, majd megint a bal, és így tovább.
De..a kitakarás a televízióval szinkronban történik, amely szintén felváltva jelenít meg a jobb illetve a bal szemnek szánt képeket, úgy, hogy a képek szögei között némi eltérés van.
Viszont, mindez olyan gyorsan történik, hogy az agy mindkét beesési szögű képet egyszerre érzékeli, és így egy 3D képet alkot, pont úgy, mint a való világban. És ez a lényeg: a gyorsaság.
Igen, a 600 Hz az nem a képfrissítési freki, hanem a panel képfrissítése, de ezt már megbeszéltül korábban is.
A baj az, hogy te az LCD képfrissítéshez képest nézed a plazmákét, de az teljesen más elven működik.
Az lcd-k panelja az életben nem járt még 600 Hz közelében sem, azért ezt ne felejtsük el.
Thx logót valóban minden szar gagyi piaci kismagnóra rámatricázták valaha (meg a 10000 wattot is)
de azért a tévéknél egy kicsit komolyabb relevancia. Ezt megint ne felejtsd el.
Átlagos 3D egy 3D thx minősített tévén? Ki mondta? Juliska néni a sarki zöldségesnél?
Amit passzív 3D lcd-n láttam az villogás volt. Méghozzá a durvább fajtából 540p felbontással mint feljebb jeleztem is.
Szóval én másként látom. Nyilván pont emiatt hiszek a szememnek, minthogy rád hallgassak tv vásárláskor
Ne vedd a szívedre, nem sértésnek szántam.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.10. 16:16:42 -
partizan182 #19565 Akív 3d vibrálásnak semi köze a plazma vibrálásához, ráolvastam a PX950-re azt írja mindenki hogy a 3D átlagos (2010-es mezőnyben). Közepes crosstalk, el-elmászó kontúrok, vibrálás, azért alapvetően rendben van.
Mivel 96hz-es a panel, így egy-egy szemre 48hz jut, ez azért nem sok (nem, a kamu 600hz a katalógusból az nem a frissítési frekvencia). THX logót minden szarra rányomtak egy időben (Aliens DVD anyone?), semmit se jelent.
A kép márpedig vibrál, azért AKTÍV 3d mert aktívan takargatja ki egyszer az egyik majd a másik szemed. Moziban is van több techno, de már mindenhol passzívat használnak, nem véletlen.
Amit az LCD-n láttál az PWM flicker lehetett, passzív 3d nem villog.
-
#19564 Lehet, hogy rosszul gondolom, de talán akad aki érzékenyebb erre az általatok említett plazma vibrálásra, mások meg kevésbé.
Egyrészt.
Másrészt meg talán csekkolnotok kellene valami felsőbb kategóriás aktív szemcsisen is ezt a problémát.
Az enyém nem véletlenül kapta meg anno ezt a tanúsítványt.
Gondolom alaposan kivizsgálták mielőtt döntöttek, hiszen ha ezen is vibrálna a kép,
akkor semmi köze sem lenne az igazi nagy mozi élményhez, amit képvisel.
Félreértés ne essék, láttam én már máshol 3D-t villódzni passzív szemcsis lcd-n is..
És innen jön be megint a képbe a "minőségi" kontra "gagyi" tv panel kérdéskör.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.10. 14:21:41 -
partizan182 #19563 Napi humoreszk:
Dübörög, dübörög a qled szekér
De én csak egy oled sznob vagyok, biztos van igény ezekre az edge-lit kvarcórákra. -
partizan182 #19562 A samsung 3dje tűzrvaló, nem egészen 10 percig bírtam, mások eddig se tartottak. Egyszer majd felhomályosítasz a vibrálás nélküli aktív 3d technológiáról.
4k panelen nem egy nagy varázslat 2x1080 félképet egyszerre megjeleníteni ugye a 2160 gyanúsan osztható valamivel ;)
Mindegy, a lényeg ha még nem láttad mindenképpen próbálj szervezni egy demót valahol, nem tudod miből maradsz ki. -
#19561 55" Full HD Flat TV EH6030 Series 6
Ez aktív szemcsis Erre (is) gondoltál?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.09. 19:10:18 -
#19560 Felbontásfelezés? Hiányzik a halálnak.
Vibrálás felső kategóriánál? "Ezért nem veszünk ócsót" rémlik?
Kíváncsi leszek erre a "minden pixelt mutat"-ra..
Egyszer majd én is csekkolom csókolom
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.09. 17:54:18 -
partizan182 #19559 Felezi a felbontast ahogy írtam, és igen, így is porba fetrengve hagy minden mást (kivéve 4k oled és imax). Ezért ajánlottam az E/C6ot ott a 4k kijelző minden pixelt mutat.
Majd egyszer te is kiprobalod.
Aktív szemuveg rémálmaimban se jonnon elő, az a vibrálás meg fejfájás hiányzik a halálnak. -
#19558 Földbe döngöl? Mondd, hogy aktív szemcsid van valós FHD képpel, és nem a gagyi filléres passzív,
ami véletlenül sem döngöl semmit a földbe
Ja, bocs egyvalamit mégis: az 1080p-t. Mert hogy azt nem tudja 3D alatt -
partizan182 #19557 Hát igen, IPS monitor, ezeket excelre gyártják, nekem is ilyesmi van, melóra tökéletes, filmre okádék. Kalibráció csodát nem csinál, egyszerűen csak az ipari sztenderdekre (ill. amennyire meg lehet közelíteni az adott készüléken) állítja a fehéregyensúlyt, belövi a fekete/fehér szintet és a gammát, kisimítja a greyscale-t meg korrigálja az esetleges színhibákat. Fekete nem lesz tőle feketébb.
Alaphangon 2-3 óra, pepecsmunka, 6k-ért sztem nem ezt kaptad :) Monitorokon tipikusan nincsenek is ilyesmire kontrollok.
Ízlések és pofonok: lehet csak én vagyok purista, de szeretném olyan képernyőn nézni ami azt mutatja amit a rendező látott a sajátján. Hogy amit ő pirosra gondolt az ne legyen lila meg bordó, mer' akkor nem jön át a piros szín jelképezte érzelem a jelenetből. :)
Szerencsére a mai tévéket (pláne a felső kategóriásokat) gyakorlatilag referencia szintre lehet kalibrálni és alapból is SOKKAL pontosabbak mint pl 10 éve (persze Movie módban, Normal/Eco/Kiemel stb módok ugyanolyan trék mint régen).
-
ItaloMucsacso70 #19556 Hát... érdekes dolog ez a kalibráció.
Én annó ezt az istencsászárnak kikiáltott monitort vettem mert mindenki áradozott róla.
Kértem hozzá külön kalibrálást is ami ha jól emlékszem + 6000Ft volt.
De megmondom őszintén nekem nem igazán tetszett az ahogy akkor belőtték a monitort vele.
Máig is ezt használom de a régi 19 "-os fujitsu siemens képileg megeszi reggelire még mindig.
Se feketéje se a színvilága nem tetszik igazán.
Sokkal nagyobb elvárásom volt tesztek és leírások alapján.
Szóval ízlések és pofonok hogy kinek mi tetszik.
Alian Covenant-ról én se sok jót hallottam de a látvány miatt majd megnézem egyszer. -
partizan182 #19555 +1, Alien Covenant ment a minap, mint film nagyon tré, de Űristen milyen gyönyörű volt.
@Múnia: ráadásul az "ehhez fiam nem nyúlsz, ez a kép úgy jó ahogy van" beállításokkal nézted, gondold el egy faszára kalibrált képpel mekkorát üt. -
ItaloMucsacso70 #19554 Tegnap Mummy-t néztem rajta.
Azért is imádom mert míg a szegény LG plazmán az volt a jellemző hogy sötét jeleneteknél csak bosszankodtam hogy mi is történik a képen ezen minden kis apró részlet látszódik még a legsötétebb jeleneteknél is.
Egyszerűen elképesztő.
Ja és ezt nem otthon a C6-on néztem hanem a szülőknél az EG910V-n.
Szóval az is brutál jó kis TV bizony.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.08.09. 11:20:38 -
partizan182 #19553 E6/C6 amíg lehet kapni. Soha ezelőtt nem gyártottak ennyire fasza 3d megjelenítőt és ahogy a dolgok állnak már nem is fognak.
Ha számítana a 3d mást meg sem látnék. Enyémen is lehengerlő, pedig ott a FHD panel miatt a függőleges felbontást felezi, így is IMAXon kívül mindent a földbe döngöl. -
#19552 Eleve amikor 3D-t nézel szemüveg nélkül, egy "szétesett" homályos képet látsz.
Természetesen át bírom lőni egy gombnyomással a képet 2D 1080p-re, ahol Pratt homlokán legfeljebb csak az izzadságcseppeket látod nem pedig azt amit 3D alatt. Csak akkor meg ugye ugrik a "rejtett" beállítási menü, ami meg (igen jól gondolod) csak a gagyi fényképező kameráján át "bloomosodik" élő képnél természetesen nem.
Először is, a 3D-ről sosem mondok le. Nem is kell, a plazmák élettartama elég jó.
Nagybratyóm nappalijában a 107-es Philips plazma már lassan 13 éves és még mindig használják, igaz nem napi szinten.
De ha valami csoda folytán mégis kipurcan az LG, mindenképpen beszerzek helyette egy másik 3D megjelenítőt.
Akár egy ilyesmit is ha kell.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.08. 21:12:03 -
partizan182 #19551 Sokat ez így nem mond, úgy kellene lőni, hogy a szoba is benne legyen és annak az ambient fényére van állítva a kamera, ha rázúmolok egy gyertya lángja is világít mint egy reflektor.
A menu körüli bloom feltételezem a fényképen van csak, Mr Pratt homlokán a színsávosodás tipikus plazmás betegség.
Nem fog fájni a 3D hiánya ha less új készülék? Eddigiek alapján nagyon adod a formátumot. -
#19550 A legolcsóbb Sony 4K HDR tévé -
#19549 Általában nem lehet belepiszkálni a beállításokba 3D mód alatt.
Nekem 3D mód alatt elérhető egy extra menü, ami nincs 2D alatt.
Így az egekig feltolhatom az alapbeállításokat. A kép kedvéért 0-án hagytam őket.
Ez az alap beállítás, amin bőven korrigálhatok még...
(a jelenet az Utazók 3D bluray lemezről származik) -
partizan182 #19548 Mit kéne ezen leblamálni, ahogy nézem kb a legjobb plazma amit az LG valaha gyártott. Jó persze az 1:1800 körüli kontraszt (ami gondolom feleződik 3Dben a féynerő-esés miatt) kontextusba helyezi a "húdeisten" leírásodat, ezzel együtt decens kis tévé, nem csodálom hogy szereted. Image retention azt írják nem a legjobb, gondolom vigyázol rá.
"idén lett 7 esztendős. és még mindig hibátlan"
Helyes, csúcsmodelltől elvárható. Ezért nem veszünk ócsót.
@Borg: ez a mozgás dolog túl van lihegve, filmanyagon mozgás közben alapból komoly blur van, ha 1080 sort látsz akkor is blur marad. Kizárólag tesztábránál számít, meg 30 fps videójátéknál. Cserébe van fasza foszfor trail meg villogás. 50:50, preferencia kérdése. -
#19547 Látom nem tanultál semmit:
ahogy az öreg Zef mondja: tévéből és cicikből, nincs olyan, hogy túl nagy! -
#19546 Csak neked, csak most: 299.990 ft.
Ő Pesten várakozik, "kistestvére" egy (PS64E8005) 64" (162 cm) Full HD 3D SMART Plazma TV pedig Csabán.
Ugyanannyiért mint a "nagytesó" ..utolsó megmaradt hazai darabok.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.08. 10:29:35 -
#19545 Hamarosan lakásfestés lesz, addig én le nem szedem a falról
De csak azért, hogy emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid: katt.
És mielőtt még leblamálod, azért ne felejtsd el, hogy idén lett 7 esztendős. és még mindig hibátlan -
Borg #19544 Meg akinek a mozgás megjelenítés... -
#19543 Nekem nem is kéne, sose mondam :)
DB -
ItaloMucsacso70 #19542 Csak akinek a méret számít annak esetleg
de akárhogy is nézzük FHD ,"csak plazma" és öregecske is már.
Ennyi pénzért ma olyan OLED-et veszel hogy már elnézést de lefosod a bokádat. -
#19541 https://www.google.hu/search?site=&source=hp&q=samsung-ps64f8500&oq=samsung-ps64f8500&gs_l=psy-ab.3..0i30k1l4.1585.1585.0.2367.2.1.0.0.0.0.104.104.0j1.1.0....0...1.1.64.psy-ab..1.1.104.0.xhn5oyZpFIQ
1,1 misi akciósan.
Nekem nem jó, 164 centi már nem fér el a szekrénysorba sehogy sem :D
DB -
#19540 nem AZT venném, már régebben kezdtem alkudozni egy másikra (135ért), ez még garis, "otthoni" gép (UK)
mivel monitorként használnám, az android nem érint - ugye AV bemenetről nem fagy? ;)
holnap minden eldől... -
ItaloMucsacso70 #19539 Aztán mennyiért vesztegetik most ezt a "nappalik királyát"?
csak kíváncsiságból. -
partizan182 #19538 Írd már meg ennek a csodaplazmának a modellszámát, hadd csekkoljam miből maradtam ki. Hátulján biztos ott van. -
#19537 Az 55" vagy 60" UHD tv választással meg azért vagyok még mindig hadilábon, mert keresgéléseim során,
raktárak mélyén olyan ketyerékbe botlom folyamatosan, mint legutóbb is: egy nappalik királyába
Ilyenkor megremegnek a lábaim, pláne ha fülembe súgják, hogy az utolsó darabot most még elvihetném 300.000-ért..
Amíg el nem viszi más. És tényleg: amikorra eldönteném hogy kell, legtöbbször el is viszi más..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.07. 16:16:05 -
#19536 Nálam? Szerintem te összekeversz valakivel
Azt, hogy belépő, közép, vagy felső kategória nem hinném, hogy tőlem szoktad hallani.
Haladjunk sorban. Jelenleg (már csak ezek) vannak itthon:
crt tv, (philips)
lcd tv, (samu)
ledes smart lcd tv, (samu)
projektoros hdtv tv (samu sajna ez már nem műxik),
ezeket egyiket sem én vettem..
egy üzleti laptop (lenovo 15” 1400x1050, anti-glare)
és persze az isten: az aktív 3d plazma (LG)
(amit biztosan csak benéztem, mert az LG nem gyártott aktív 3d plazmákat az egyik üzleti szaki szerint,
ahol egy pót aktív szemcsit szerettem volna beszerezni. azóta persze már beszereztem máshonnan)
Meg ami még az ötéves tervben van:
3D FHD kivetítő projektor és 55" vagy 60" UHD tv.
Nem baj, ha VA. Az sem, ha Oled
Időm és pénzem rá, mint tenger..csak a döntés lesz nehéz szülés.
Valamint, ami nem volt a tervben, de elvitte az öcskös: smart lcd a konyhába 32" vagy alatti. -
partizan182 #19535 Kérdés hogy kinek kell egy belépő szintű 60hz-es Samu UHD. Akkor már ezerszer inkább a 2 éves Sony FHD demo unit. Nálad gondolom mindkettő kiesik mert VA panel ;) -
#19534 Néha van csak bekapcsolva. Úgy vélem, de ott egy mobil, fel lehet hívni, biztosan segítőkészek.
Másrészről viszont ha azt nézem, hogy 50" UHD Smart Samut hozzád vágnak már akár 180 ezerért is... -
partizan182 #19533 Hát amennyire egy FHD lcd legendás tud lenni 2015-ben. Fasza tv nagyon, jó feketék, sony valóban legendás videó processingje, android tv viszont borzasztó, ha esetenként fagyogató készülék gondolata fájdalommal tölt el akkor skip.
Meg kérdés hogy a lenti ajánlat kiállított darab-e, ha igen akkor kicsit drága egy 2 évig fullon hajtott cuccért. -
#19532 ez tényleg ennyire "legendás" volna?
sonyk kicsit kiestek a látókörből anno, miután 1:1 pixelmappingal se lehetett őket hajtani....
Utoljára szerkesztette: arty, 2017.08.06. 15:53:08 -
#19531 Szerintem ezt a "titkot" már tudja a fél SG rég
És ha már valaki úgyis benéz a linkelt oldalra, érdemes egyéb céges hirdetések közt is szétnézni.
Akad pár jó akció másfelé is még az országban.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.05. 18:19:32 -
partizan182 #19530 Akko mar csak azt kell kitalálni merre lakik Zephyr mert a linkelt sony a FHD VA-k csúcsa, árba se rossz, mindössze a lényeg marad ki a közérdekű posztból (hol). -
#19529 49-50es fhd va-k fele nezegelodok... legalabb olcso, ha mar az is kompromisszum.
43at nem akarok, 46rol lefele rossz erzes lenne :) -
#19528 Arty jó csóka, biztosan talál majd valami neki megfelelőt előbb utóbb :)
De az infók attól még másoknak is hasznosak lehetnek...