21171
LCD - Plazma
  • partizan182
    Ennyiért ez fasza nagyon, mondjuk Android tv egy bugos fos, de maga a keszulek rendben van. Arty sajnos nincs vele kisegitve mert 1 méterről az 50 collos VA panel szélei már fakulnak, messzebb kellene ülni tőle.

Kerdesedre valaszolva az az olcso ami olcsonak keszul, nem az amit 2 év után készletkisöprés keretében padlóig akcióznak.
  • Zephyr Retiring
    Pár utcára tőlem ezt a 2 éves Sony-t (review) árulják 199.000 ft-ért.
    A változás csak annyi, hogy hivatalosan elérhető rá már az Android 7.0 is.
    A legutolsó ismert hazai ára 2017 január 04-én 365.790 ft volt..

Na igen: kérdés, mi az olcsó..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.04. 18:21:13
  • DonnieBrasco
    Mosógép nálunk Indesit, 6 éve röccenésmentes (elöltöltős, 6kg).
    Abból ami nagyon szar (2-ből kettő volt ratyi amivel találkoztam) az a Whirlpool. Na olyat soha.

DB
  • partizan182
    Nyilván méretfüggő, de kb 1000usd alatt minden budgetnek számít az ehhez tartozó anyag és QA minőséggel. Sajnos. Esse magyar pénztárcához mérik, dehát a tech világban mit nem.
  • arty
    majdnem 15 eves az anno 70k-s samu mosogepem... eegy gumicsove es az ekszij elporladt, 2x3k javitas es megy.

haver lassan a masodik 200k+ AEGjet veti a szemetre...

oke,valszeg kifogtam ;)

(lg hutom is 15 eves)
  • arty
    kerdes mi az olcso...

200k?
    120k?
    73k?
  • Zephyr Retiring
    Pontosabban csak 2 és fél, de most nem erről volt szó.
  • partizan182
    Három éves modell, azért nem mondhatni hogy az évszázad rejtélye lenne a diszkont ár.
  • Zephyr Retiring
    A tanulság hogy nem veszünk olcsót, az gyártótól függetlenül gagyi.

Egyszer hallottam valahol..
    Ha egy közel 2 millás oledet 900 rongyért hozzád vágnak, ott valami büdös
  • partizan182
    Jókis gépek voltak azok, enyém 46LN650, emlékszem életem első bónuszának fele elment rá, de nem érdekelt, imádtam, 8 évig ment napi 5-8 órában, mai napig teszi a dolgát szülőknél, soha semmi baja nem volt.

Előző 32-es HDready LGm (2005 táján vettem, modellre már nem emlékszem) 3 év után beszart kicsit (tévéadás fekete-fehér lett hirtelen), rá két évre teljesen (drágább lett volna javíttatni mint újat venni).

A tanulság hogy nem veszünk olcsót, az gyártótól függetlenül gagyi.
  • Borg
    "LG 65EG9609 Leírás:

Pixelenként változó fényerő "

:D
    Végülis.
  • ItaloMucsacso70
    Na akinek nagy, és jó kell az most fusson!!!!
    Persze a közel egy milla még így is visszatartó erő, de mégis jobb mint a kettő!
  • arty
    32A656-om volt, monitorként, most anyósnál megy :) (bár a 32" egy elég fosi butitás volt... de mégis)
  • Zephyr Retiring
    Ezt most pont nem nekem kellene megjegyeznem (mivel közel 7 éve LG fan vagyok) de azért,
    úgy az igazságos, ha mégiscsak leírom..

Szóval az asszonyt nemrég megleptem egy idei belépő szintű LG modellel (telefonról van szó!) ami 5"-on IPS (Gorilla 3 Glass-al védve, apropó ilyesmit miért nem tesznek a tévékre is?) amin 1544:1-hez a kontraszt bár "csak" 401 nit a max fényerő, de elmondanám, hogy tűző napon is simán olvasható a kijelző...
    Szóval ennek kapcsán megkaptam a 3 éves Samuját amin viszont "szuper:csak" 305 nit a fényerő. A kontrasztról nincs hivatalos adat, viszont ez már akkor megkapta a Super-AMOLED kijelzőt.
    Úgy volt, hogy elpasszolom, de mindent visz az ős avi-tól az mp4-en át a FHD-s mkv-ig bezárólag, így egyelőre marad
    Ja, a lentebb általam említett mobil app-al, élőben szaggatás mentesen jönnek online a tévécsatornák is rajta, míg sok 4 magos mai társán meg elcsúszik, lemarad a kép a hanghoz képest.
    (Mielőtt még rosszra gondolnál, az asszony új LG-jén is szaggatás mentesen megy az említett app. Ajánlom is neki)

Szóval annyira azért nem kell a Samut leírni.
    Egy másik kicsit szomorú példa: 2 évesen, a garancia lejárta után 1 nappal! beszart a nagyobbik lányomnak az LG 5kg-os mosógépe..
    Mi meg 5.éve nyüstöljük a 6kg-os Samu ecobubble-t. Előbbit én, utóbbit az asszony választotta

Samu lapos tévék kapcsán túl sok infóm nincs. Személyesen 2 családot ismerek ahol napi szinten nyüstölik, még bírja mindkét modell..
    El sem hiszem, hogy én mondom, de talán mégsem a Samu a világ legszarabb márkája..

• partizan182
    Mind a négyen...
    Senkinek se kell, vajon miért van odabiggyesztve a legtöbbre hogy utolsó darab? Egy négy hónapos modell.

Évtized égése amit a Samsung művel, pedig flagshipben erősek voltak mindig is. 2008-as 6-os szériás (bordó design ha valaki emlékszik) a mai napig megállja a helyét (anyáméknál).
  • arty
    atyaúristen
    és ezeket emberek megveszik, elégedetten használják, büszkék magukra h milyen jól választottak...
  • ItaloMucsacso70
    Éppen most jött email-ben!
    Vegyék vigyék!
  • partizan182
    Helyes :)

Karácsony: EG910 addigra már nem lesz raktáron sehol kb, már most is csak a maradékot szórják ki. Helyette van 55EG9A7v, gyakorlatilag ugyanaz csak sík, most ~500k, BF dealben talán 350-ig leengedik.

A gond az hogy az olcsóbb árszegmensben az IPS LCD-ket tolja az LG, ugye IPS vs OLED meccs gondolata is megmosolyogtató, saját magát lőné tökön az LG ha túl mélyre engedné az Oledek árát.
  • DonnieBrasco
    Az a jó, hogy nem sürgős, simán kibírjuk Black Friday-ig :)
    Évek óta egyáltalán nincs tévénk, karácsonyi villantás lesz.
    Nagy királyság lenne, ha addigra egy OLED FHD benézne 250 környékére... reménykedés ON :D

Italomucsacso: az asszony új telója Huawei, egy komplett új univerzum a Samu fosok után.. evvan ;)

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.02. 16:59:21
  • ItaloMucsacso70
    Azért az túlzás hogy mind fos.
    max neked sajnos rosszak a tapasztalataid velük.
    Az én Samu telom majd négy éves már csak RR3 game-ben 2000 Óra van benne!!!!
    Nem is szólva azt a rengeteg filmet ill. sorozatot amit megnéztem már rajta.
    És az akkuja még csak hajlandóságot se mutat idáig a merülésre.
    Telóba biztos hogy a következő is samu lesz.
    Tv-ben viszont már csak LG OLED, ha csak nem találnak ki valami jobbat.
  • partizan182
    Azt nézem hogy 55-ben kb semmi, max a samsung ue55k5500, olyan 180-190 körül vesztegetik, kb ugyanaz mint amit lent linkeltem csak FHD.

Perpill a legszarabb tévét venni, tavalyi tuti modelleket már elkapkodták mindenhol, ideiek még aranyárban. Ha most kellene tévét vennem megvenném a lehető legolcsóbb VA paneles LCD-t nyócvanezerér' az osanba', hogy kibekkeljem Black Friday-ig, amikoris az idei középkategória már be-be tekintget 300 alá.

A kistévé meg mehet hálóba/budiba/anyámhoz. Nem irigyellek na.

Szerk: most látom hogy Samut sose, ami LCD-ben azért gond, mert kb ők értenek hozzá a legjobban. LG IPS tévéket én személy szerint bottal se piszkálnám, páran arra esküsznek "minek az a kontraszt" felkiáltással. Sony/Pana: nincsenek tapasztalataim :(

Mennyire sürgős a vásárlás?
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.08.02. 16:59:23
  • DonnieBrasco
    Azért nem biztos, hogy 2-3 éven belül lecserélném, annyira azért nem vagyunk elengedve.Nagy kérdés az UHD elterjedése, illetve PC-re is kötném néha-néha, játékra majd.
    Ha tudnám, hogy mondjuk 4 év múlva emberi áron tudok venni UHD OLED-et 55' körül vagy felett, akkor végülis el tudnám engedni az UHD-t is akár.
    FHD-ben mi jön ki 250-ből?

(amit linkeltél, nálam eleve kieső, mert Samsungot SOHA, semmilyen termékben. Az utolsó előtti vélemény itt elég jól leírja, miért. 2 Samsung telefonunk volt, mindkettő ratyira ment 1-2 éven belül a sima használattól.
    Ótvar gagyi fosok mind)

Köszi az infókat!

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.02. 16:48:05
  • partizan182
    Az a baj, hogy nagyon nincs ebben az árban jó deal, UHD-ben 250k-nál belépőszintről beszélünk, talán ez:

Tavalyi KU6400

Mondjuk ez csak 60hz panel, szal a filmek rángatni fognak + a betekintési szöge gyatra (mint minden VA panelnek). Cserébe jó kontraszt, szép feketék középről.

Kérdés: miért szempont az UHD? Önmagában nem sokat ér, a HDR sokkal-sokkal fontosabb a képminőség szempontjából, ott meg 500k alatt minden elvérzik.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2017.08.02. 16:42:18
  • ItaloMucsacso70
    Én is így kezdtem max 250- 300
    Aztán mi lett a vége!
    De egy fillért se bántam meg.
    Viszont ha most kellene TV-t vennem elég lenne a 910-es FHD-is.
    Szinte semmire sem használom még a 4K-t.
    Na jó néha youtube videó.
  • DonnieBrasco
    Látom, eléggé képben vagy :)
    Jelenleg max 250-ért milyen UHD-t érdemes venni akkor? Hajlított nem jó.

Köszi!

DB
  • partizan182
    Ezek nem Qled-ek, max az Árukereső szerint :) Sony Triluminos-nak hívja a QD réteget, azok meg LED-nek vannak kategorizálva.

UH770-ben nincs kvantum pötty, LG reakciója a kicsit megtévesztő brandingre:

"LG’s specially designed IPS 4K Quantum Display can reproduce more shades of colours with finer gradation: over a billion rich colours in all. The IPS 4K Quantum Display yields a more accurate and lifelike picture from a wider viewing angle.

IPS 4K Quantum Display is the latest IPS technology that improves quantum effect efficiency of the light source, which is different from quantum dot display technology."

UH850 pedig csak az elektro-shopnál van, velük vigyázva + tipikusan kiállított/szépséghibás/refurb darabokkal dolgoznak.

Szóval igen, az első "valódi" Qled az egyszem raktáron ragadt 43-mas ívelt tavalyi KS7500 300k-ért.
  • DonnieBrasco
    Ezt nem hinném, 55-ös 4K Qledek 250 körül vannak már: QLED 4K
    Ugyanez OLEDben 500 fölött indul: OLED 4K

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.02. 16:01:44
  • partizan182
    Nehogy Qledet vegyél, Sony XE900 megeszi reggelire, ráadásul olcsóbb. Tavalyi Samu KS széria dettó.

Fél milla alatt Qledet sem kapsz sajna, Oled árban vannak ami önmagában röhej.
  • DonnieBrasco
    Tudom, nem kell ezzel külön is idegesíteni pluszban... :P
    Elég nagy szívás, hogy fél misi alatt nem lehet 4K felbontású tiszta feketéhez jutni....

DB
  • ItaloMucsacso70
    Attól még nem lesz tökéletes fekete benne.
  • DonnieBrasco
    Hát, akkor marad egy 4K Qled, aztán majd levesszük a fényerőt :(
    3-4 évig jó lesz :)

DB
  • ItaloMucsacso70
    (csak az a hajlítottság :///// )
    Ne aggódj az égvilágon semmit nem vennél észre a nézésekor.
    Még kikapcsolt állapotba se látod benne az ívet nem hogy működés közben.
    Ív
  • partizan182
    Nagy kérdés hogy 1-2 éven belül ez reális-e, szerintem sajnos nem :(

- Igazi nagy marzs a premium modelleken van, ott már most hatalmas az LG oled dominanciája
    - Olcsó Oleddel az LG a saját IPS modelljeit kannibalizálná
    - Senki más nem gyárt olyan kijelzőt ami fasorba lenne, gyakorlatilag nincs érdemi kihívója
    - LCD-k drágulnak (Sharp bevásárlás hatása), nincs nagyon árverseny

Majd ha jön az igazi Qled vagy valaki kitalál egy működő alternativ gyártástechnológiát Oledre és lesz igazi verseny akkor talán. Tippre 2020.
  • partizan182
    Mert nem sample&hold (mint az LCD meg az OLED) hanem impulzusos vezérlésű. Utolsó élményem impulzusos kijelzővel még CRT monitor volt, ott a 60hz elviselhetetlenül villogott. Ha ilyesmit kéne néznem 50 colon egy méterről, kb bármit bevallanék csakhogy engedjenek el.

G30 50hz forrást 100hz-en villogtat, de 60hz-et nem duplázza 120-ig.
  • Borg
    Miért lenne fárasztóbb, mint bármi máson?
    Mondjuk fájdalmas az lehet, főleg ha rádborul.
  • DonnieBrasco
    Hmm. Remélem megy még év végéig lejjebb az OLED-ek ára. Olvasgatok a QLEDről, de elég sokan fikázzák a hiányzó feketét. Nálunk 90%-ban sötétben megy csak a TV/házimozi, ezért ez döntő érv lehet.
    De a 370k egyszerűen túl sok, ennyit nem akarok kiadni. 250 alatt már érdekelne :)

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.02. 11:57:38
  • partizan182
    Nem semmi lehet a plazmás élet, ennyi mindenre odafigyelni, nem menne :) Persze cserébe a kép meg odalökős.

60hz frissítés nem fárasztja a szemet? Filmnél/játéknál gondolom kevésbé gond, de pl netezni vagy doksit írni impulzusos 60hz-en fájhat.
  • partizan182
    Ilyen távolságból a FHD oled nem pálya, SOKKAL kisebbek a pixelek mint egy LCD-nél, nagyon látnád a csirkehálót. 4K Olednél ez kevésbé gond.

Legalább egyel kevesebb a potenciális jelölt.
  • Borg
    A pixelshiftet (vagy pixel orbiter vagy mi) tudja a GT60 is, de zavaró, én se használtam soha :)

Firefoxot pl meg tudod csinálni olyanra, hogy ablakos üzemmódban is eltűnjön a teljes felső része, így nincs statikus tartalom hosszabb böngészés, olvasás esetén se. Weboldalak háttereit meg le lehet cserélni sötétre. Taskbar eltűnősre, win background slideshowra, és akkor ott se lesz gond sose. A GT60-at én pl fehérmosni se szoktam. Néhány játék agresszív statikus pl fehérvonalas hudja ha ghostol, az is kimegy 1-2 nap után, ha nem játszok vele. Lego Worlds UI-n pl full fehér karakteres szövegek vannak, meg a minimap kerete is fehér, az tud ghostolni. Megmondtam a gyereknek hogy napi 1 óra max, és nem is minden nap játszhat vele, így abszolút nem marad benne. Battlefieldek HUD-ja pl skálázható is, meg mozog is valamennyire, plusz nem is agresszív fehér keretes, szóval az ilyen komolyabban átgondolt játékokkal nincs gond.
    Fehérmosást utoljára talán tavaly előtt csináltam, amikor a böngészős angry birdsre volt rákattanva a gyerek fullscreenben. MIvel azt minden nap tolta, és sokat, annak egykét eleme elég rendesen bent tudott maradni. A G30-on azért az ilyesmire lehet hogy jobban oda kell figyelni.
  • arty
    ez így azéert erős... volt 1-1 jó modell/széria minden évben