21171
LCD - Plazma
-
SIDE76 #4916 Belső Információ:
Ma kezdték a Samsungban a 37A558 LCDTV próbagyártását!
Lassan megtudjuk milyen is lessz a maga valójában. -
rinpocse #4915 CLOUD!
Mit hallani a Sony új 4100 sorozatáról? Mi a különbség a Z és a W sorozat között? Árakról tudsz valamit? -
#4914 Kiterjesztett asztal üzemmódot kell alkalmazni. Bővebben (Hasse hozzászólásánál megtalálod.)
Az 1-es számú kijelzőn lesz a tálca meg a start menü stb, a másik kijelzőre pedig át lehet húzni ablakokat. -
kandur27 #4913 Sziasztok!
Olyat meg lehet oldani hogy a PC képét kiteszem az LCD tv-re (pl: filmet lejátszani) és közben a gépen a saját monitorán meg dolgozni (netezni stb..)??? -
#4912 Én egyre többet. Nagyonjó kis filmek vannak ott igazi ritkaságok amiket a ker tévék soha műsorra sem tűznének. -
#4911 Mégha az M1 lenne, azzal a pár sportközvetítéssel, ami megmaradt, na de az M2? -
#4910 Most őszintén, mennyit nézitek a királyi TV-t? Oké, az olimpia miatt lesz nézettsége, de amúgy nulla... -
rallyeati #4909 Lehet, hogy "csak" 1080i de királyságos a hír. Végre haladunk vmi felé.
(megjöhetne már a tv) -
lowdog #4908 jól tudod.
Vígh Zoltán megérdemelten viseli a "digitális átállásért felelős koordinátor" címet :((((
"The original HDTV technology offers vertical resolution that ranges from 720 lines with progressive scanning (720p) to 1080 lines with interlaced scanning (1080i). Full HDTV provides 1080 lines with progressive scanning (sometimes referred to as 1080p)."
forrás: techtarget.com -
#4907 Ennyire értenek hozzá a fejesek... :S
Amúgy 1080i-ről tudok az M2 kapcsán, de az ugye csak HD, és nem fullHD... -
#4906 " Ez annyit jelent, hogy a köztévé adása megfelel a Full HD szabványnak - az elektronikai üzletekben általában ezt a kifejezést tüntetik fel a tévék leírásán, ha alkalmasak a 1080i felbontás megjelenítésére"
?????
csak én nem értem? Nem 1080P a FullHD felbontás? -
#4905 Nagyfelbontású lesz a köztévé
Index - [email protected]
| 2008. január 30., szerda 18:24
Idén év végén elkezd nagyfelbontású műsorokat gyártani a Magyar Televízió. Ezek az úgynevezett hd-adások sokkal több képi információt tartalmaznak, mint a jelenlegi műsorok, és a hang is jobb lesz.
A Magyar Televízió a székházváltással egy időben megszabadul a régi műszaki berendezéseitől, az ötvenéves gyártástechnikától, és hamarosan minden műsorát nagyfelbontásban, azaz hd-minőségben gyártja majd le. Az óbudai új székházban felépülő 1-es és 2-es stúdiók már 2008 novemberétől lesz alkalmas hd-tartalmak gyártására, a 3-5-ös stúdiók 2009 közepére készülnek el. Mindettől függetlenül az M2-es csatorna már idén ősszel átáll nagyfelbontásra, lesznek saját gyártású műsorok, és jobb minőségben sugározzák majd a mozifilmeket és a természetfilmeket is.
A Magyar Televíziónál a nagyfelbontás azt jelenti, hogy az adás képaránya a jelenlegi 4:3-ról szélesvásznú 16:9-re változik, ami jobban passzol a modern lapostévékhez, a hang pedig 5.1 csatornás lesz. Azt még nem tudjuk, hogy a Napkeltében Verebes István a hátunk mögött szuszog-e majd, vagy inkább a mélynyomóban. A képkockák felbontása 1920x1080 pixeles lesz, amit 1080i hd-formátumnak is hívnak, mondta el Vígh Zoltán az MTV digitális átállásért felelős koordinátora szerdán. Ez annyit jelent, hogy a köztévé adása megfelel a Full HD szabványnak - az elektronikai üzletekben általában ezt a kifejezést tüntetik fel a tévék leírásán, ha alkalmasak a 1080i felbontás megjelenítésére.
Mivel az MTV még véletlenül sem szeretné, ha több évnyi nyugdíjak mennének rá a plazmatévék beszerzésére, ezért az átállás viszonylag fájdalommentes lesz. Egyrészt a digitális átállás időtartama alatt a hagyományos, 4:3-as képarányú adást is megtartják, és így a hd-technológiával legyártott adások akár húszéves tévéken is foghatóak lesznek, igaz ebben az esetben kevesebb a képi információ, mert a kijelző alján és tetején vékony fekete csík jelenik meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Azért abban is bízik az MTV, hogy fellendül az érdeklődés a nagyfelbontású műsorok iránt. Egy Szonda-felmérés szerint a magyar családok egyharmada szívesen lecserélné a tévékészülékét, őket kell tehát meggyőzni arról, hogy amennyiben lehet, modern technológiát vásároljanak. A tavaly karácsonykor még félmillió forintba kerülő plazmatévék a köztévé szakértői szerint idén karácsonykor nagyjából feleannyiba kerülnek majd, és valószínűleg az futball-Eb és az olimpia miatti nagy érdeklődés is leviszi majd az árakat.
Nagyon hasonló volt a helyzet, amikor fekete-fehérről álltak át a tévék színesre: azért nem vettek az emberek színes tévét, mert nem volt színes adás, és azért nem volt színes adás, mert senki sem használt színes tévét. Valakinek lépnie kellett. Most Európa-szerte 2008-at tartják a hd évének, a műsorgyártók megmozdultak a hd irányába, és piac elkezdett intenzíven beruházni az új technológiába. A Magyar Televízió választhatott volna piackövető magatartást, és akkor csak 3-5 év késéssel cserélte volna le elavult berendezéseit, de mivel az új székházba amúgy is új eszközök kellettek, inkább a technológiaváltás élére állt.
A beruházás költségéről a tévé még nem tudott nyilatkozni, vásárlás esetén az alsó határ nagyjából 7,5 milliárd forint. A beérkező ajánlatok alapján dől el, hogy a köztévé mit vesz meg, mit bérel és mit lízingel inkább. Már most vannak hd-kamkordereik, ezen kívül persze szükség lesz egy hd-közvetítőkocsira 8-12 kamerával, 20-30 utómunkarendszerre, és olyan hatalmas szerverekre, amelyeken nagyjából kilencvenezer órányi archívumot el tudnak tárolni.
-
#4904 1 hete vettem egy 82-es sorozatút (37"-os). Pár dolog, ami nekem negatívum:
a menürendszer lassú reagálása, valamint, hogy a távirányítón lévő kerek menüirányító gomb (25) nem használható csatorna váltásra és hangerőszabályozásra. Néhány gomb meg rossz helyen van.
pl. teletextről (14) vissza tv-re váltás (6) több sorral feljebb van. Előző csatornára váltás gombja (20) és az info gomb (26) sem áll kézre.
-
Cincér #4903 Mighty jól leírta, én leírom a design különbségeket:
81-83: középen Samsung felirat, alatta kék led, alsó hangterelő átlátszó
82: középen bekapcsoló gomb, alsó hangterelő fémszínű
84: középen bekapcsoló gomb, alsó hangterelő átlátszó
85-88 ugyanez csak + DVB-T tuner
Tömören ennyi, de hogy a 81 és 83 között mi a különbség, arra még nem bírtam rájönni, pedig nézegettem őket elég sokat...
Nekem az R81 jött be, azt választottam. -
#4902 Ha jól tudom a 81-84 a designban különbözik, a 85-88 szintén, viszont DVB-T tunerrel szerelt. -
#4901 Sziasztok!
Le tudná valaki irni,hogy mi a különbség pontosan a 32"-os Samsung
-R81/R82/R83(?)/R86/R87/R88 között ?
köfi -
Zsolt88 #4900 Üdv!
Azt írják erröl,(Panasonic TH-50PV70P plazma TV) hogy tükröződésmentes bevonattal van ellátva. Az mit jelent? Mert ma néztem egy 94 cm Pana plazmát és kikapcsolt állapotban akár tükörnek is hassználható. Állítólag az is rendelkezett olyan bevonattal. Ha nagyon tükröződik, akkor lehet hogy nem lennék boldog tulajdonosa. -
#4899 mire szeretnéd használni, és konkrétan milyen tévéket néztél ki? -
lowdog #4898 privi ment. -
TBS #4897 Hello sziasztok LCD tv vásárlása előtt állok, szerintetek megéri a 100 ezres kategória vagy érdemes kicsit fölé menni?
Mivel hallottam olyanokat hogy olcsóbb paneleket használnak ebbe a kategoriában és a kép minösége nem ugyanolyan(pl a fekete nem is fekete hanem szürke).
Tudnátok példákat mondani? -
Zoli82 #4896 panashop.hu-n néztem az árakat. Te hol nézed?
Ma voltam a Saturnba ott 209.900 a TH 42PV7, most már az is képbe van, nem kell Nekem annyi csatlakozó.
Lehet hogy várok még egy picit, nem tudom mennyire fogja érinteni ezeket az árakat a 2008-as modellek bejövetele. -
lowdog #4895 Szia
ha jól tudom, kontrasztarányban van némi különbség, valamint a csatlakozókban.
hasonló dilemmában voltam én is, ha szempont hogy legyen VGA csatlakozó és +1 HDMI, akkor a drágábbat, ha valóban TV, DVD akkor elég az olcsó.
hozzáteszem, nem tudom hol nézted az árakat, neten 259eFT körül van a TH 42PV70, a +5 inch szvsz mindenképp megér +10eFT-ot, ha már rászánnál ennyit...
remélem segítettem...
üdv -
Zimó26 #4894 Köszönöm. -
Zoli82 #4893 Sziasztok!
Plazma tv vásárlás előtt állok, tévézésre és dvd-zni kellene.
A két kiszemelt:
1. Panasonic TH-37PV7 189.990 forint
2. Panasonic TH-37PV70 249.990 forint
Laikusként műszakilag nem sok különbséget látok, megéri a drágábbat megvenni vagy amire Nekem kell megfelel az olcsóbb is?
-
#4892 Ezt előre nehéz megjósolni, de az F86 is csak annyival több az M86/M87-nél, hogy van USB-je (képnézegetés) és 100Hz-es. Ennyi. Ahogy lent megnézed az új LG modelleket, és az amerikai Samu modeleket, akkor az F86 utódja majd annyiban lesz több, hogy lesz beépített WiFi (hálózatban lévő számítógépekről videó/kép/zenelejátszás), 1Giga flash ram, és valószinüleg új LCD panel. Viszont az is érdekes, hogy a középkategória is fellép a FullHD felbontásba...
Hogy érdemes-e várni azt nem tudom előre megmondani. Ha jó áron van F86, akkor jó vétel most. Ennyi biztos. :) -
Zimó26 #4891 Az új modellek tudnak majd annyival többet ,hogy érdemes legyen várnom rájuk és mélyebben a zsebembe nyúlnom? Mert ugye azok jóval drágábbak lesznek és talán csak fél évvel a megjelenésük után lesznek olcsóbbak. -
#4890 Nagy negatívum nincs. Viszont most tavasszal jönnek az új modellek... -
Zimó26 #4889 Sziasztok.
Egy kis segítség kellene. Most szándékozom LCD tv-t vásárolni. A Samsung LE40F86BD mellett döntöttem. Tudtok valami negatív dologról ezzel a típussal kapcsolatban, esetleg valami mást ajánlanátok ami hasonló kategóriás, vagy bátran megvehetem??? Előre is thx. -
#4888 S-Videon ill. egy RCA kábelen (kompozit) nem. Három RCA kábelen (komponens) igen, a három itt jelölve van színekkel (kék, piros és zöld), és csak videojelet visz át, az audio ettől független. -
Nufy #4887 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az s-videó, illetve az rca kábelen keresztül tudok HD ready képet átvinni? tehát 1366*768-as felbontású filmet? -
lowdog #4886 akár hiszed, akár nem, így van.
megnéztem még egszer a videót, nekem nem egyértelműen látszik, hogy "sokkal kontrasztosabb", és egy ilyen minőségű, kézi kamerás videótól ez nem is várható el. (pláne, hogy a jobb oldalival szemben áll a kamera)
ugyanakkor egyikőtök reakcióját sem értem: miért kell ilyen ellenségesnek lenni ("kamu"; "Látom angol nyelvhez 0 közöd van"? Ráadásul smileyval zártam a megjegyzésemet, míg a fenti két idézet egyszerűen taplóság, pláne azután, hogy bocsánatot is kértem. Ugyan mit tehetnék, ha _tényleg_ nincs hangszóróm, ugyanis csak letöltésre és internezetésre használom a számítógépet?
Bezzeg mikor segítségre volt szükségem, és kérdeztem, akkor nagy kuss volt...
részemről lezárva, csak ezt le akartam írni. -
#4885 kamu.
amúgy meg nem kell "hangszóró", látható is, hogy a jobb oldali sokkal kontrasztosabb, amikor 90%-hoz közelít... :) -
lowdog #4884 nincs hangszórom, bocs :) -
#4883 Aham. Köszi. Tehát ha tiszta a kép (nincsenek mindenféle áthaladó-táncoló árnyak stb.), akkor nem érdemes váltanom DVI-HDMI kábelre, maga a képminőség nem fog változni. -
#4882 1360x768 a standard, sajnos az 1366x768-at a legtöbb esetben nem lehet beállítani.
A VGA analóg, a HDMI digitális átvitel, jó minőségű kábelek és csatlakozók esetén a kettő között igazán észrevehető különbség nem lesz, de a digitális átvitel kevésbé érzékeny a zavaró effektusokra (földhurok, elektomos zavarás, stb.). -
#4881 Apropó CES, az új LG TV-k:
LG75 - FullHD LCD TV, LED háttérvilágítással, kizárólag 47" képátlóval. A Samsung F96-osával szemben csak 128 LED-et használ háttérvilágításnak, de itt is lehetőség lesz arra, hogy az egyes LED-ek fényerejét külön-külön lehessen szabályozni, így a képernyő régióiban fényerő eltérhet egymástól.
- 1,000,000:1 Dinamikus Kontraszt
- TruMotion 120Hz
- Láthatattlan hangszóró rendszer (jajj, mint a Samsung hátrafele néző csipogói?)
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 4db HDMI 1.3 csatlakozó
- USB 2.0 csatlakozó JPEG képnézegetésre és MP3 zenehalgatásra
LG71 FullHD LCD HDTV 47" és 52" kivitelben, WiFi hálózattal.
- 20,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 802.11n Wireless System
- Láthatattlan hangszóró rendszer
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
LG70 FullHD LCD HDTV 32", 42", 47" és 52" kivitelben
- 20,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 802.11n Wireless System
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
LG60 LCD HDTV 'Super Slim', 32", 42", 47" és 52" kivitelben
- 15,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 4.3cm vastag a TV, piros színű desing-al.
LG50 FullHD LCD HDTV, 37", 42", 47" és 52" kivitelben
- 15,000:1 Dinamikus kontraszt
- TruMotion 120Hz
- 24p TruCinema
- ISFccc Kalibrált
- 3db HDMI 1.3 csatlakozó
32LG40 LCD HDTV, csak 32" kivitelben
- Beépített DVD lejátszó
- 12,000:1 Dinamikus kontraszt
- 3db HDMI 1.3 csatlakozó
LG30 LCD HDTV, HD felbontású
-3db HDMI 1.3-as csatlakozó -
#4880 pont ezt akartam írni :) -
#4879 Nem akarlak letorkolni, csak nem értettem. Én elsősorban azért kötöttem így össze a tévét, mert valahol azt olvastam, hogy DVI-HDMI összeköttetés esetén csak 1360x768-at lehet kihozni...ehhez képest nálam is csak 1360x768 van a D-subos átvitel ellenére, a kívánatos 1366x768 helyett...
A képminőség egyébként vajon ua. D-sub átvitel vagy DVI-HDMI esetén? Ha jól gondolom előbbi analóg, míg utóbbi digitális jelátvitel? Vagy rosszul gondolom?
Én bevállalok egy 15e-s DVI-HDMI kábelt, ha azzal tisztább lesz a kép vagy összehozható végre az a fránya 1366x768...csak kétségeim vannak. Mert ha nincs különbség, akkor feleslegesen viszont nem szeretnék kiadni plusz 15e-t. -
#4878 Attól, hogy HD filmek nézésére használod, még PC monitornak minősül, hiszen ha nem tudod rendesen rákötni a PC-re, akkor semmit sem fogsz tudni rendesen nézni rajta... -
#4877 Én alapvetően a HDMI bemenetet tekintem PC összekötés esetén alapnak, ennek megfelően vettem végig a lehetőségeket. Mielőtt letorkonál, a gyártók egy része már nem is szerel VGA bemenetet a TV-ire (pl. a Philips sem), illetve nem támogatja megfelelően a VGA bemenetet (pl. a Sony). A most, a CES 2008-on beharangozott új típusok közül is a többségnek már 4 HDMI bemenete van, de VGA már nincs...