21171
LCD - Plazma
-
#4956 Na azoknak aztán igazán szar a képminősége szvsz! (és a fogyasztásuk se kutya gondolom...) :) Akkor már inkább 200-ért egy új plazma. -
#4955 Használtan már 120-150e Ft-ért is látni néha 4:3-as, 50" HVTV-ket. Oké, lámpacsere, stb, de valamit valamiért. :) -
#4954 Kevesebbet nézz tévét! :) Komolyra fordítva: a leírtak alapján elég neked egy 1024x768-as plazma... 100 centi körüliek max. teljesítménye szerintem kb. 400 watt, ha nem teljes fényerővel használod (ami amúgy sem túl okos dolog...), akkor olyan 200 watt körül fogyaszt, az meg már nem olyan vészes talán... 200e körül megúszod.
Én egyébként inkább kitöltöm a képernyőt, semmint két oldalt ott virítson a - ráadásul világos! - sáv...a mai tévéken van annyiféle beépített képarány/képmód, hogy biztos megtalálod, a neked legoptimálisabbat. :) Én a "Nagyítás1"-nél állapodtam meg. :) Ekkor a képarány nem torzított 4:3-os, a képernyő kitöltve, a kép alul-felül csonkítva...de így legalább a kép fel-le mozgatásával ki tudom vinni a 12-es stb. karikákat és a tévéadó logókat képen kívülre... :) (persze szigorúan csak tévénézésre! - dvd, xvid-divx stb. esetében nem kell ugye variálni, max. egy kis pan and scan a túl szélesvásznú filmeknél...)
Pl itt van enked egy Pana: KATT -
Pitti #4953 Például műholdon kb. 50 csatornát nézhetsz megfelelő előfizetéssel (HD1, SkyHD, PremierreHD, stb.) 16:9-ben, illetve HD/FullHD felbontásban. Az, hogy a hazai piac le van maradva, nem a TV gyártók hibája. Japánban, Amerikában, Nyugat-Európában már teljesen normálisak a 16:9-es adások.
Nyugateurópában mondj egyet ami 16:9-es HD adás, végigzongoráztam az összes német adót úgy kb 30-at. Nem találtam olyat ahol a logó ne lógna ki a 16:9-ből :) Igaz nincs megfelelő előfizetésem...
Amerikai sportokat is 4:3-ban látom NHL, NBA, NFL. Szóval nem tudom..
Nagyon messze vagyunk még... szerintem -
Pitti #4952 Gyakorlatilag 3db tv-t kellene venni, Egyet tv nézésre egyet pc-s konzolos játékra, egyet pedig filmnézésre. (Najó talán az utolsó kettő összevonható.) Ha ezt megtehetném, nem irogatnék fórumokba, hanem kiválasztanék kettőt, és a sofőrömmel hazavitetném, ha a lakberendezőm már kialakította a helyet neki otthon :):)
Viccet férletéve, nálunk még evtizedekre van a fullHD műsorszórás, én pedig tvnézésre szeretném a tévét használni. Abban is gondolom egyetértünk, hogy crt tv-t nem tudok venni mert nincs választék. Valamint a képméret olyan 40" körül kellene, (nagy a nappali). Plazmatv annyit fogyaszt, mint egy hegesztőgép, LCD-n sz@r az SD adás.
hmmm... passz :(
Amúgy tényleg ezzel kis hazánkban én vagyok egyedül? -
#4951 Na de ez az, hogy azt írta legalább 107cm-es tévét szeretne. :) Akkor meg nincs más választása, mint egy 16:9-es LCD vagy Plazma... :) -
#4950 Első problémám a túlmisztifikált HDTV (hdridi meg fullhd) Kérdezném, hogy miért van szükségünk nekünk akár 100-150ezerrel többet adnunk az 1920x1080-as felbontásért?...
A kérdés az, mire használod. Ha Blu-Ray/HD-DVD filmeket nézel (mert ez a jövő, még ha jelenleg a kis piac miatt b@sznak is a forgalmazók szinkronra költeni BR/HD-DVD lemezeknél), vagy számítógépről nézel BR/HD/HDTV rippeket, akkor bizony van értelme. Szintén van értelme, ha PS3 konzolal vagy számítógéppel játszol, illet számítógép monitorként alkalmazod.
Következésképpen igény szerinti dolog. Ha ki tudod használni igenis van értelme. Ha nem tudod kihasználni, akkor maradj a CRT TV-nél.
A másik nagy problémám a 16:9 képarány. Gyakorlatilag nem lehet kapni mást. Jó persze ez a jövő meg a trend meg mittudomén, de könyörgöm hol vannak a 16:9-es adások????...
Például műholdon kb. 50 csatornát nézhetsz megfelelő előfizetéssel (HD1, SkyHD, PremierreHD, stb.) 16:9-ben, illetve HD/FullHD felbontásban. Az, hogy a hazai piac le van maradva, nem a TV gyártók hibája. Japánban, Amerikában, Nyugat-Európában már teljesen normálisak a 16:9-es adások.
nos mi a fenét vegyek?
TV nézésre és DVD-re? Arra semmit, nézz CRT-t, esetleg 4:3-as HVTV-t, ne adj isten projektor és vászon.
Ha elkezdődik a HDTV adás kis hazánkban, és esetleg valamilyen módon áttérsz a BR/HD-DVD-re a DVD-ről, illetve játékkonzolt/PC-t kötsz rá a TV-dre, akkor majd végy LCD vagy Plazma TV-t. -
Pitti #4949 Hidd el, visszaolvastam igaz kb "csak" 200hsz-t... -
lowdog #4948 szerintem kezdd egy alapos visszaolvasással, a kérdéseid többségére ott a válasz. -
Pitti #4947 Sziasztok, próbálok barátkozni az LCD és plazma tv-k dömpingjével, de sajnos nehezen megy :(
Első problémám a túlmisztifikált HDTV (hdridi meg fullhd) Kérdezném, hogy miért van szükségünk nekünk akár 100-150ezerrel többet adnunk az 1920x1080-as felbontásért? Legalább 20 év kell ahhoz, hogy az adások nagyobb százaléka legyen HD mint SD. Mire ki tudnánk használni, ezek a tv-k már nem lesznek sehol, a tavaszi lomtalanításkor letámasztjuk a kupac mellé. Vagy érdemes azért, hogy a 4-5 db HDDVD filmemet unalomig nézegessem a hihetetlen képi élmény miatt? Netán haveroknak mutogatni a promóciós HD felvételeket amiket pl a MM-ben láthatunk? Nem szeretnék senkit megsérteni, de ezek nagyon megelőzték a korukat teljesen felesleges pénzkidobásnak tartom. Nembeszélve arról, hogy az életünk nem tévénézésből áll! Akinek pedig igen, azt csak sajnálni tudom.
A másik nagy problémám a 16:9 képarány. Gyakorlatilag nem lehet kapni mást. Jó persze ez a jövő meg a trend meg mittudomén, de könyörgöm hol vannak a 16:9-es adások???? Csak egyetlen csatornát mondjon valaki, ami igazi 16:9-es. Igaz nagyon sok műsor szélesvásznú, de a csatorna logója, illetve a korhatárkarika már a 4:3 szerint kerül a képre, valamint a reklámok, animációk, műsorok főcímszignáljai...mind-mind 4:3. Zúmolgassak folyamatosan?
Az emberek 80-90%-a torz képet néz. Már bocsánat, de hányni tudok a széthúzott képtől, ellipszis focilabdák, szélesvállú bemondónéni, ...sorolhatnám, . Itt már nem törekszünk a tökéletességre??, bámuljuk a szupernagyfelbotnású pengeéles torz képet??
Én speciel csak azért szeretnék minimum 42-es tévét, mert nem vagyok hajlandó széthúzni a 4:3-as adásokat, ha ezt egy 82centis panelon teszem akkor a torzításmentes és hiánytalan kép 55centis lenne.
Na mindegy nem akarom nagyon felidegesíteni magam, aki valóban DVD-t néz naponta annak biztos jó lehet a 350-400ezres kategória, de könyörgöm én tévét szeretnék nézni, szeretem az ismeretterjesztő filmeket, történelmi dokumentumfilmeket, sportot, néha megnézem a híradót meg a fábryt, a család többi tagja nézi a sorozatokat...
nos mi a fenét vegyek? Valamint hogy tegyem a 16:9-es képernyőre a 4:3-at torzításmentesen a lehető legkevesebb képveszteséggel?? (alul felül óhatatlanul vágni kell a képből)
Mert gyanítom, hogy a panelnak az sem tesz jót ha a kép két szélét huzamosan nem használom... Segítsetek lécci.
-
#4946 sam 32r71 -hez vajon milyen csavarok kellenek a fali konzolra való rögzítéshez?
mert ami a konzolhoz volt az nemjó és sehol nem találtam infot h milyen csavarokat kéne venni -
rallyeati #4945 Köszi a választ! Hát az ki van véve. Sony lett.
Akkor DVI-HDMI kábel kell. És milyen kell, hogy a hangot is átvigyem? RCA -kábellel a hangkártyából? -
#4944 Én a DVI-HDMI-t javaslom, már csak azért is, mert valószinüleg a W3000-es is csak 1360x768-at tud VGA-n, mint a V3000. Az 1920x1080-hoz DVI-HDMI kell.
Eddig csak a JVC LCD TV-knél volt olyan, hogy számítógéppel való DVI-HDMI (ill. HDMI-HDMI) összekötés esetén fejreállt a belső elektronika. Ezt egyszerűen ki lehet védeni: nem szabad JVC LCD TV-t venni... -
rallyeati #4943 Milyen ez a VGA kábeles megoldás szerintetek? Érdemes beruházni egy DVI/HDMI kábelre? És ezek mellé kell még ugye egy RCA kábel is amin megy a hang . -
rallyeati #4942 Ja nem DVI, hanem VGA/VGA -
rallyeati #4941 Megvan a W3000!
Amióta láttam, hogy írta vlki hogy össszekötötte a gépét a tv-jével és meghalt azóta félek összekötni. Pedgi össze kéne.
Adtak hozzá egy DVI/DVI kábelt. -
#4940 Akkor se az S-video átvitelhez fordulj! Azt hagyd meg a CRT tévéseknek! A te tévéd ugye LCD, így van egy natív felbontása (1366x768), mindenképp ezt használd, ha éles képet akarsz (vagy az 1360x768-at ha előbbi nem jön össze), és ha a DVI-VGA (analóg) átvitelnél zavaros a kép, akkor inkább vegyél egy DVI-HDMI kábelt (digitális jelátvitel), mégha drágább megoldás is, mint az S-videós átvitel. (nemrég beszéltünk itt erről a témáról Cifuval) -
Belph #4939 Valami nem stimmel a mostani összekötésemmel (DVI-VGA),
Egésszen kicsit de vibrál a kép a Tv-n.
Megnéztem így S-videon keresztül, minőségben , élességben sokkal jobb lenne szemre, csak ugye hiányzik 1 szín.
A gép és a Tv között van egy jó 10m, de árnyékolt a kábel, mégis vacak, az s-videonál semmi vibrálás nincs.
Igazán ezt a vibrálást csak a sötét képeknél lehet észrevenni egy kicsit, de engem az őrületbe kerget, folyamatosan azt figyelem.:-( -
#4938 Hmm...miért akarod az S-video kimeneten keresztül összekötni? :O -
Belph #4937 Sziasztok!
Segítséget kérnék, a Tv-m az őrületbe kerget:-( fejel.gif
Egy Samsung LE37S71B masináról van szó, amit össze szeretnék kötni Pc-vel.
Eddig Dvi-vga átalakítóval volt kötve, de ezt szeretném lecserélni.
A videókártya S-video kimenetén keresztül szeretném összekötni.
Az S-videó kimenethez a kábel 3 kompozit csatiban végződik(Y; Pr; Pb), a TV-n is van kompozit bemenet, be is kötöttem, gyönyörű éles a kép (jobb mint a DVI-VGA kötésnél), csak az az egy nagy bajom hogy egy szín hiányzik.
Ha jól nézem háttérképen a piros.
Aki ismeri ezt a tipust segítsen pls. Mi lenne a megoldás?
Vagy egyáltalán nem is tudja rendesen venni a pc jelét ezeken a csatikon?
Előre is köszi!
Belph -
OriahJ #4936 Cifu és Lowdog!
Sokat segítettetek nekem és ezt nagyon köszönöm. Valószínűsítem, hogy M87-est fogok venni, mert úgy érzem nem indokolt a neten lévő mintegy 70.000 Ft-os különbséget kifizetnem.
A normál boltban történő vásárlásnál ez a különbsg akár a 100.000 Ft-ot is elérheti arról nem beszélve, hogy
Net Normál bolt
M86/87 325.000 Ft 460.000 Ft körül
F86 407.000 Ft 590.000 Ft körül
Szóval...
A tapasztalataimat le fogom nektek írni.
Egyébként Cifu az új lakásomhoz járt egy 26 collos Pana LCD tv. kb 5 napja nézem és egy kicsit megijedtem, mert néha gyors mozgásoknal furcsa koncentrált hullámzást láttam csak a gyorsan mozgó objektum körül... Lehet, hogy ez is annak a bizonyos jelenségnek köszönhető, hogy a technika megpróbál beavatkozni a gyors mozgásoknál?
Bár nem tudom, hogy a kis 26 collos Panám 50, vagy 100 Hz-en nyomja-e...
De mindegy is, mert mivel inygen adták a lakáshoz én ingyen tovább is adom az exemnek...
:-)
-
#4935 A 100Hz annyit tesz, hogy például egy 25fps-el futó filmnél a két valós képkocka közé próbál mesterségesen beilleszteni további hármat, a 120Hz-re képesek a 24fps-es filmeknél már négyet. A kérdés az, hogy ez a technológia mennyire sikerült. Én a saját személyes tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy eddig nem láttam olyat, ami engem meggyőzött. Még ha a legtöbb esetben valóban simább a mozgás, folyamatosan szembesül az ember kisebb-nagyobb képhibákkal, imbolygással (a gyors kameramozgást próbálja kompenzálni a technológia), "pattogó" elemekkel (pl. egy labda mozgása nem lesz egyenletes, mert a felvételnél nem úgy jött ki a lépés, ahogy az elektronika értelmezni próbálja, így a labda bár elvileg kb. egyenletes sebességgel haladna, hol gyorsabb, hol lassabbnak tűnik), stb.
Azt szoktam mondani, hogy nézze meg mindenki lehetőleg. Én személy szerint nem kedvelem a 100/120Hz-es TV-ket, a fentiek miatt. De ettől még sokan vannak, akik esküsznek rá. Nem merem azt mondani tehát, hogy felesleges, mert egyéni ingerencia nagy részben, hogy bejön-e neked, avagy sem. Nem vagyunk egyformák. Ha s saját véleményem érdekel, én inkább egy M86/87-est vennék... -
OriahJ #4934 Szia Cifu!
Nos ezt a 100 Hz-et eléggé misztifikálják... Nos mivel én csak erősárammal foglalkozom számomra nem sokat jelent ez, de biztosan van benne valami.
A neten az Árgépen néztem meg. Ott a két tévé között mintegy 70.000 Ft a különbség. Így sem éri meg a két tévé közötti különséget figyelmbe véve?
Mit gondolsz? -
OriahJ #4933 Szia Lowdog!
Remélem átment... Válaszoltam neked...
A többieknek pedig köszönöm a segítségét. Egy héten belül veszek tévét és el fogom mondani nektek a tapasztalataimat... -
lowdog #4932 netes boltokrol szandekosan nem irok itt, de privat uzenetben leirtam a velemenyemet.
az F86 es M86 kozti kulonbseget Cifu megvalaszolta tokeletesen (mint mindig :))
annyi hogy a 150k különbség, illetve 600k egy 40F86-ért elég sok. -
#4931 Ha visszaolvasol, akkor volt már szó róla. Az F86 ugyanaz, mint az M86/M87, csak kapott egy 100Hz-es technológiát és egy USB csatlakozót, amin képeket tudsz nézni. Ennyi a különbség a kettő között. Ha ott, ahol veszed, tényleg 150e Ft különbség van a kettő között, akkor szigorúan szvsz pénzpocséklás az F86. -
OriahJ #4930 Kedves Lowdog!
Köszönöm az értékes információkat. Egyébként a Samu M87-e és az F86-osa között van 130-150 ezer forint különbság, tehát biztosan van valami nagyobb különbség a kettő között.
3-400 ezer forintot kiadnék a tévéért, de 600 ezeret már nem és a 40 collos F86 ennyibe kerül.
Mondd neked van tapasztalatod a netes boltokról, ahol akár 100 zer forinttal is olcsóbban tudom megvenni ezeket a tévéket, hogy esetleg el tudd nekem mondani, hogy mire vigyázzak, ha így veszem meg a tévémet? -
lowdog #4929 SDTV = normál (felbontású) tévéadás
HDTV = nagyfelbontású tévéadás
az F86 többet tud, de úgy tudom azonos modellév. -
OriahJ #4928 Szia!
Ö..., izé...
Mit jelent az SDTV?
Én sima kábel tévé adást nézek... néznék és DVD-t... Nem szeretnék számítógépet, vagy játékkonzol ráakasztani, csak kábeltévé és dvd.
Egyébként a SAMU L40-M87 a boltban olyan 460 ezer környékén van, a neten pedig 330 ezer forintért metudom venni. Vajon mi a csavar az egészben? Tudom nincs ezer dolgozó, meg hatlamas raktár költség, de csak ennyi lenne? Ennyi elég ahhoz, hgy 130 ezer forinttal olcsóbban hozzá lehet jutni egy ilyen tévéhez a neten?
Vagy esetleg van valami olyan dolog, amit nem említenek, de érdemes figyelnem rá?
Mit gondoltok?
Egyébként az igaz, hogy az M87 utódja az F86-os típusjelű készülék?
Sziasztok!
-
#4927 kis visszaolvasás
#4901- #4903 -
JohnnieWalker #4926 Köszönöm, megnézem. Végigkapcsoltatok velük mindent, tv-t, dvdt, hd videot :D Ha tényleg elég meggyőző, holnap már a szobámban pihen :D Mi a különbség az R82 és az R86 között? Mintha azt mondták volna, hogy az utolsó szám csak design.. Vagy ez hülyeség? -
rinpocse #4925 Köszönöm. -
elmerfudd #4924 Szia.
A Samsungnál az S sorozat a legalsó szint, vagyis a belépő modell.
Utánna jön az R sorozat. Az általad megadott R modell helyett az R86-ost venném meg, az EISA dij nem lehet véletlen. Megéri a külömbőzetet. Nézd meg saját szemeddel. -
JohnnieWalker #4923 Sziasztok!
Bocs hogy én is csak kérdezek, de látom vagyunk így egy páran :D
Lcd tv-t veszek. Méret 40". Gyártó samsung. Nem kell a full HD, elsősorban Xbox360 és sorozatok/filmek (DVD) nézegetésére fogom használni, gondolom ezeknél még nem túl fontos...
A két lehetséges versenyző a samsung le-40s62 és az le-40r82. Méretük, felbontásuk ugyanakkora, az áruk kb 60.000Ft-tal tér el (200 vs 260). Tényleg ekkora különbség vana két modell között?? Megéri annyivel többet kifizetni az r8x-ért?
Köszi a válaszokat: JW -
lowdog #4922 Szia
ilyenkor általában a plazmákat szokták ajánlani - nekem egy 42"-es Pana PV70PA plazmám van, ami tökéletes SDTV/DVD filmnézésre (tévét mondjuk nem nézek rajta).
tapasztalatom szerint HD-re is nagyon jó, már ha HDripeket néznél, amik többsége úgyis max 720p...
ha megteheted, érdemes várni kicsit az idei Pana modellekre; illetve ha megteheted, megfontolandó a FullHD váráslás, idén ha minden igaz indulnak az első magyar HD adások - bár csak 1080i, egy FullHD TV-n mindenképp jobban mutat majd!
üdv -
elmerfudd #4921 Szerintem nyugodtan vegyél hd tévét, és hagyd meg a kábel tv előfizetésed. Az idén átállnak digitálisra. Három HD adással kezdenek. National Geographic, Discovery, és egy mozicsatorna ami még nincs véglegesítve.HBO vagy MGM. 720p-s lesz a kezdő sugárzás. Budapesten áprilistól szeretnének indúlni. Tehát érdemes jó tv-t venni annak aki UPC kábel tv-s jelenleg. -
OriahJ #4920 Szia Bucser!
Köszönöm az infókat ezek szerint nem ajánlod azt, hogy egy UPC Direct szolgáltatáshoz egyek egy FULL HD TV-t hacsak tévézni szeretnék meg némi DVD-t?
Fiúk modjátok milyen TV-t ajánlanátok 40 coll környékén, ha a szolgáltató UPC sima kábeltévé és csak tévé nézés és normál dvd menne rajta? Plazmát, vagy LCD-t? HD ready-t, vagy Full HD tévét?
Kb 2,5-3 méterről fogom nézni.
Köszönöm!
-
#4919 Egy belső pdf-et kaptam csak, még semmi sem publikus, amint fix infóm van csinálok egy új excel táblát. :) -
#4918 Az hogy az UPC direct digitális nem jelenti azt hogy nagyobb felbontású az adás, hanem azt hogy több hangsáv van az adókon(pl HBO angol magyar hangsávval jön AXN is meg még pár többnyelvű adó is angollal, románnal szlovákkal, csehvel párhuzamosan van))
Felbontásbeli különbséget nem jelent. Sőt ha szar az idő képes elmenni szimplán zaadás vagy éppen szétesni a kép. Hála a digitális technika által ránkruházott csomagvesztésnek. Minden átka megvan amivel egy műholdas adás rendelkezik. -
OriahJ #4917 Sziasztok kedves LCD és Plazma tévé szakértők!
Szeretnék feltenni egy kérdést.
A házban ahova most költöztem van UPC kábeltévé és ezen a szokásos analóg jelek jönnek. Viszont az értékesítő azt mondta, hogy biz van nekik digitális adásuk is, de az műhold vevőn keresztül jön, ezt hívják a könapi használatban UPC Direct szolgáltatásnak.
Eddig mindenki akit megkérdeztem, hogy vajon ha tévé nézésre fogom használni az új vémt egy kis normál dvd-zésre, hogy plazmát tévét vegyek. Most viszont ezzel a UPC direct szolgáltatással ha igaz, hogy digitális jelek jönnek, tehát reményeim szerint akkor nagyobb felbontásban, akkor veheék akár FULL HD TV-t is. Mondjuk egy L40-M87 Samut, vagy egy F86-os Samut.
Mit tudtok a UPC Direct tényleg digitális jeleket sugároz és akkor már érdemes megvenni egy jó LCD tévét?
Ha viszont a jó öreg analóg kábeles szolgáltatásukat választom és csak tévét nézek és normál dvd-t nézek akkor milyen tévét ajánlotok 40 coll környékén?
Elnézést a hosszas beírásért...
Viszont jó tipp esetén felajánlok egy jó minőségű bort... :-) De tényleg.
Sziasztok!