21171
LCD - Plazma
  • hykao #4876
    Ez pont azt takarja, amiről épp az imént írtam... :)
  • Nufy
    http://www.pixmania.com/hu/hu/635106/art/hannspree/xv37-lcd-televizio.html?type=i ennek a tv-nek állítólag van egy olyan bemenete, hogy pc bemenet. ez mit takar? Végén a pc bemenetnél val leírva
  • Nufy
    régebben nézegettem (még karácsony elött) HDMI kábel címszó alatt a google-ön és ott találtam olyant, hogy HDMI kábel 15m 36eFt, aztán azt kicsit sokaltam. azért kezdtem el gondolkozni egy olcsóbb megoldáson, de amúgy má a net-en találtam egy szerintem alkalmas kábelt: "DVI-M-HDMI kábel ROLINE 5m" 7ezerért. ami már korrektebb. jah és nem monitornak szeretném használni, hanem HD filmek nézésére.
  • hykao #4873
    Na ezt most nem értem. Miért nem megy semmire a DVI-D-sub átalakítóval? Én is így kötöttem össze a gépet a tévével. Videokártya DVI kimenetére ment egy D-sub konverter, majd egy mindkét végén tűs D-sub kábel, és kész.
  • [NST]Cifu
    Ha már veszel egy 100e+ forintos TV-t monitornak, akkor ne akarj már egy kábelen pár ezer forintot spórolni....
  • [NST]Cifu
    Apropó, nem tudom milyen kábel kerül 36e Ft-be, de 10m-es DVI-HDMI kábelt kapsz 15e Ft-ért, nagyon jó minőségben (Kácsa-Audio).
  • Nufy
    köszi szépen a válaszotokat, tehát pár ezer forintból így-se úgyse fogom megúszni. 8-(
  • Sheltem
    Látom angol nyelvhez 0 közöd van. Akkor megy fel 90% felé mikor a jobb oldalin(a 2008as panelen) felnyomják csutkára a fényerőt.
  • hykao #4868
    15 tűs analóg monitorkábellel olcsóbban kijössz. max. 5 ezer szvsz.
  • [NST]Cifu
    Ha a monitor kábel alatt VGA (D-Sub 15 pin) csatlakozósat értesz, akkor nem megoldható, lévén a VGA ugye analóg, míg a HDMI digitális úton továbbítja a jeleket. Ha DVI csatisról van szó, akkor léteznek direkt DVI-HDMI kábelek, és DVI-HDMI átalakítók. Még mielőtt megkérdezed, DVI-VGA átalakítóval nem mész semmire...
  • Nufy
    Sziasztok!

Először is bocsi, hogy nem pont idevágó kérdést teszek fel, de abba bízok hogy itt tudtok nekem választ adni a kérdésemre.
    Kérdésem a következő lenne: Ha vennék egy HD-s tévét, akkor azt úgy össze lehet kötni a gépemmel úgy hogy vennék egy 7,5 méteres monitor hosszavító kábelt, és a végére vennek egy átalakítót, ami a monitor kábeléből HDMI kimenetet csinál. A kérdésem valójába a következő, hogy létezik-e ilyen átalakító, vagy sem? Ha létezik milyen árfekvésbe van? Csak azért kérdem, mivel nem szeretnék simán csak a kábelre 36.000Ft-ot költeni, mivel amit néztem az anyiba kerülne.

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • hykao #4865
    szerintem válaszd külön a két dolgot. vegyél 50-ért egy 19"-es "szélesvásznú" monitort gépezéshez-játékhoz...200-ért pedig egy 32 vagy 37-es lcd tv-t tévézésre, filmnézésre a gépről. :)

indokok: full hd lcd natív felbontása 1920x1080. egy új játék, hogy ilyen felbontásban fusson, oda erőmű kell, ha pedig kisebb felbontásban játszol, akkor a képminőség bizony még egy új készülék esetén is csapnivaló...tévézés ügyben ugyanez a felállás...
  • Bucser
    Halódik a 17 colos Belinea CRT monitorom (szerencsétlen vagy 8 éves)

olyan kérdés vetődött fel bennem, hogy vegyek-e 1920*1080-as felbontású 16:9-es LCD tv-t vagy pedig egy nagyobb fajtácska monitort? hisz árban egyformák. És a FULLHD tévéknek a felbontása sem olyan ratyi.

Többnyire szimulátorokkal, stratégiai játékokkal játszom vagy FPS-t is olyat amiben nem a pengeéles reflexek számítanak hanem esetleg a taktika.32 vagy 37 colnál nagyobb nem kéne, és olyan 250 ezres árkategóriában. (a PC-ről hajthatóság fontos lenne.)

Igazából elindulnom nehéz, hogy miket kezdjek el nézegetni. Vagy érdemes-e várni így 2008-ban hisz most lesznek kifutóak a 2007-es modellek esetleg várhaó e valamilyen uborkaszezon amikorra érdemes időzíteni a vásárlást (modellkiszórás vagy ilyesmi.)
  • JohnnySmith
    Tavaly nekem volt,talán először dokumnetálva (májusban valamikor) :)
    JVC LT26A80ZU.
    Szép képe volt PC-n, aztán eltünt a tv menüje semmit nem lehetett állítani rajta.... végülis működött csak nem teljesértékűen.. és a pc-vel való összekötéskor megbolondúlt.
    3hónap után visszafizették a vételárat és lett belőle egy LG32LC51 ! :)
  • ballor
    Ez a 24p idegel engem. Amitt húzom még a TV vásárlást. Nem tudom mennyi bonyás ha nem tudja a TV. PS3-mal hajtanám, amiben Blu-ray is van, az meg 24p-s. Sajnos nem láttam még 24p és nem 24p-s tévét egymás mellett. Lehet nem is olyan izés, ha nem tudja.
  • lowdog
    a videó elején szépen 50% körül van a fogyasztás, aztán felkúszik 90% fölé, és ott is marad. na ekkor megy odébb a kamera :))
  • Sheltem
    FULLHD val az a baj, hogy ezek a Panasonic tvk még nem tudják a 24P-t, majd az idei modellek. Amúgy 50ezerrel ha többért meg tudod venni azt mindenképpen megéri, viszont vedd figyelembe, hogy amíg a PV70 fogyasztása 261W addig a PY70é 460W körül mozog. Állítólag(már videót is láttam róla) az idei Panasonic plazmák fogyasztása jóval gazdaságosabb lesz.

Panasonic 2008
  • Zsolt88
    Két kérdésre egy igen.
    Megéri igen vagy full hd igen?
  • rinpocse
    Igen.
  • Zsolt88
    Üdv!
    Szeretnék venni egy Panasonic TH-42PV70P/A plazma TV-t. De lehet, hogy 50eze forint ráfizetéssel hozzájutnék egy Panasonic TH-42PY70P plazma TV-hez.
    Az a kérdésem, hogy megéri a plussz 50 ezret a PY70P? Ez full hd ?
    Válaszokat köszönöm.
  • rallyeati
    Olvasgatok más fórumot és látom, hogy összekötötte vlki a tv-jét dvi-hdmi kábellel és meghalt a tv. Ez azért elég szarul esne. Főleg, hogy fater megvenné én meg rádugom a gépre aztán annyi. Ez JVC probléma? mert arról írták ott.
  • Sir Quno Jedi
    Mer a videókarid drivere nem tud alapból ilyen tyüttyös felbontást, hogy 1366. Nem is kell neki tudnia. Jó az az 1360.
  • hykao #4854
    1366x768 a fizikai felbontása. most két oldalt 3-3 képpontnyi fekete sáv figyel, végülis lényegtelen, mert messziről úgysem látni, de azért jó lenne tudni, hogy miért nem megy az 1366...
  • Sir Quno Jedi
    Mivel annyi a fizikai felbontása, mégis mit vártál tőle??? :D
  • hykao #4852
    Ááá a fenébe is, de végül mégiscsak plazma lett belőle... Nem tudtam ellenállni egy LG 50PC55-nek... :) Viszont nem értem, hogy miért csak 1360x768-at tudok kinyomni rá a 15 tűs RGB monitorkábelen keresztül. Úgy rémlett, hogy ez a probléma DVI-HDMI kábel esetén lép csak fel...
  • lowdog
    én is így tudtam.

ha egyszer lesz benne MKV támogatás (vagy homebrew vagy linux) akkor ideális eszköz lesz HDrip-házimozizni, addig sajnos alkalmatlan erre a feladatra...
  • hykao #4850

Amúgy lehet, hogy 117-es S86-os Samsung lesz belőle...ha találok egyáltalán valahol...
  • DJ BP
    Plazma nem érdekel gondolom
  • hykao #4848
    107cm-es olcsó LCD kategóriában Toshiba, Lg vagy Samsung (esetleg más) a nyerő? Mit ajánlanátok? Auchanban nézegettem a képüket, mintha a Toshibáé lett volna a legszebb.
  • ballor
    még nem tudja
  • lowdog
    ha DVI-HDMI átalakítót használsz, akkor természetesen igen.
  • lowdog
    MKV-t lejátssza PS3?
  • kaposi1
    Szia!
    Milyen videokartyad van?
  • rallyeati
    Ja, persze.
    Ja és ezen kívül még a hangot is össze kell kötni?
  • Nexxuss
    vagy vegyél ps3-at.
  • rallyeati
    Tehát venni kellene egy ilyen DVI/HDMI kábelt és bedugni a monitor mellé a videókariba. Van vhol vmi leírás, hogy ezután esetleg miket kell csinálni?
  • rallyeati
    Hát egy ismerősön keresztül.
  • cloud.strife
    Honnan rendelted és mennyiért?
  • rallyeati
    Hát azt írja van dvi kimenet a videókártyán de hát teljesen másmilyen mint amiket néztem a neten a dvi/hdmi kábeleken.
  • lowdog
    pontosan

1080p csak akkor fog menni ha DVI/HDMI-vel kötöd össze!