LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
😉 peace
én már tudom, hogy a bravia a legjobb, de te is lehetnél picit tapintatosabb, amikor a többi márkáról van szó. De most komolyan, gonold el, hogy valakinek van 270 ezer forintja, ami nem 350, meg nem 400, és akar egy 32 collos LCD-t. Mondjuk kinézett valamit (ami nem sony ugye ennyi pénzért) és beleszeretett, már elképzelte vele az életét 😊))))) és még utoljára bejön ide, hogy egy kis bíztatást kapjon. És mittudomén megkérdezi, hogy mi a vélemény a samsung lcd tv-rõl. Ezután kb. ilyen reakciókat kap: "Samsung MICSODA?" 😊))))))))

Kész, padló 😊)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

cloud.strife
Teljesen igazad van, csak már a tököm tele az ilyen fórumozóktól, akik idenéznek, azt se tudják mi van itt és beleszólnak....

www.digimomentsvideography.com

PyRex
na ezt nem kéne, mondjuk azt sem amire válaszoltál...

cloud.strife
Némmá Te is itt vagy?

Jajaja, menj csak..... LOL 😉

cloud.strife
Jó megoldás lehet, de sztem jelentsd be as szolgáltatódnál, hogy nem megfelelõ a jel és ha rendesek akkor kicserélik a hozzád legközelebbi erõsítõt és javulhat a dolog. Te fizetsz érte, csinálják meg! 😊

Inkább a romlás helyén kell javítani, monthogy a rossz jelet erõsíteni, azt ugyanis nehezebb.

cloud.strife
DÍVÍBÍ!! Nem érted? 😊

A Samsung sztem is jó az árához képest, kivétel az R széria.

Szevasztok!
Lenne egy technikai kérdésem! Tegnap az egyik áruházban láttam egy kis kütyüt (4500ft-ért),ami állítolagosan arra jó,hogy az antenna jelet felerõsítve jobb minõségû képet adjon 2db tv-készüléknek...<#fejvakaras><#dumcsi>
A kérdésem az lenne,hogy ez valóban mûködhet-e???<#confused>
Nekem nagyon jó lenne,mert nincs csillagpontos hálozat,és bizony a tv mûsorok képe elég ramaty...<#wave>
Köszi!
quack
köszi, ezt majd akkor meglesem
(pesti vagyok, mi az a dvb? 😄)
samsungot azert mondtam jonak mert arahoz kepest igenis jo, legalabbis messze van a kinai fosoktol...

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

PyRex
Ettõl függetlenül sokban egyetértek vele, de nem mindenben. Még mindig azt hiszem, hogy az átlagember, átlagfelhasználás során marhára nem fogja a teljesítmlnyben tapasztalni és kihasználni a Bravia csaknem 50-150 ezres árfölényét, mert egyszerûen nem veszi észre, hogy annyival jobb lenne a képminõsége. Ez a helyzet. Amúgy multkor láttam külön-külön DVD lejátszóról rákötve egymás mellett egy LG és egy Bravia LCD tv-t. Nagyságuk ugyanakkora volt, felbontásuk is. Valóban szebb volt a Bravia képe, de nem annyival, mint amennyivel drágább volt 😊

Viszont az megdöbbentett, hogy ha rendes távolságról néztem a Sony 720p-s 3LCD-s projektoros TV-jét, akkor elég rendesen verte a gyengébb-átlagos LCD TV-k képminõségét...

desigo
jaja
PyRex
csak õ nem a véleményét írja le, hanem TÉNYKÉNT közöl dolgokat 😊

Csacsi
Miért, azért mert leírja a véleményét? Miért baj, ha neki a Sony jobban tetszik, és lehet, hogy ért is hozzá. Én Samsung párti vagyok, ezért is vettem Samsungot, de ettõl függetlenül tiszteletben tartom az Õ véleményét.

Tudod, szabad ország, szabad jogok😊)

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Eddig olvasgattam ezt a forumot, de beloled mostmar nagyon elegem van!
cloud.strife
"de viszont szeretnek jo markajut, mondjuk samsungot..."

😊) Ez tetszik!! 😊

Szóval 250e-ért kapsz már egy új Sony Bravia KDL26S2...-t 3 féle színbõl választhatsz és benne van a DVB, amit pesten és a balcsin már tudsz is használni.

quack
Üdv!
250khuf körül milyen hdtv-t ajánlotok? a meret nem fontos annyira, mert nem nappaliba kene, de viszont szeretnek jo markajut, mondjuk samsungot, neadjisten sony-t...lehet egyaltalan kapni ilyen arban olyat ami tud 720p-t?
Egy tv ara milyen idokoznkent esik? (fu de hulyen fogalmaztam ezt meg, remelem ertheto)
ja es kicsit nyugatabbra (ausztria, nemeto.) mennyivel olcsobb egy ilyen moka (mar ha olcsobb)?

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

PyRex
Na megnéztem a 82cm-es S-es Bravia-t - elég brutál. Aztán megnéztem a 106cm-es 3LCD-s projektoros Sony-t is, az is naon fasza. a projektorosnak természetesen annyira nem szép a képe, de egy átlag lcd-hez képest szebb. És a 720p miatt gyönyörû. Nemtom melyiket válasszam 😊

Csacsi
Most, hogy megvan a tv. Dvd-ez tudtok vmi fasza kábelt ajánlani? Amivel szebb a kép? Így sincs gond, de gontoltam kihozom a mximumot, és nem nagyon értek hozzá.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Hát ezaz, hogy nincs ilyen kábelem, csak Tv-m 😊

desigo
Lényeg,hogy neked már van😊
Csacsi
akkor komponens....nekem mind1 😊

SZal olyan 5 ágú 😄D a lényeg, hogy értek hozzá 😄

Sir Quno Jedi
komponens, mert a kompozit a legrosszabb megoldás

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Csacsi
Ma hozom, el a Tv-t. Már csak egy rohadt kompozit kábelt kéne találnom a ps2-höz 😊

Csacsi
Igen...mákom volt.....pont találkoztam hevrral, szóba elegyedtünk...és szóba jött...hogy most vett ilyen Tv-t. Felhívta haverját és mondta, hogy van pont még 1...

Úgyhogy összejött a dolog.

Már csak hétfõig kell várnom....

Sir Quno Jedi
Az kjó ár!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Csacsi
Már késõ....találtam R51-es samsungot....240-ért....asszem annyiért pont jó lesz az nekem. 😊

cloud.strife
De gyárt, csak szerény véleményem szerint, ha vki LCD-t vesz, akkor vagy a Samsung T szériát vegye 32"-ban ugye 280e körül, vagy Sony Bravia S sorozatot 32"-ban ugye 370e körül. Nincs értelme Samsung R72-es szériát venni 340e-ért.
Ugye logikus..... 😊

Csacsi
Tudom, nálad a samsung nem csinál LCD-t 😊

cloud.strife
Ja, 320-340, de ennyiért már LCD tv-t is lehet venni!! 😊

Sir Quno Jedi
Hacsakúgynem. Én az enyémet 170eHUF-ért vettem Csömörön az év elején, mikor 220-230eHUF volt mindenhol.

Csacsi
Hát jah....csak ilyen helyeken kb 320.000 Ft. Akkor már inkább rádobok még 20.000-t aztán akkor lesz belõle r71

Sir Quno Jedi
Hmmm. Ja, mert volt év elsõ negyedében egy típusváltás. Azért érdemes körbehívogatni pl. az Auchan-okat, ott láttam egy a rakatot belõle Csömörön. Esteleg tudják, hogy hova adták le, ha leadták egyáltalán.

cloud.strife
Már nincs, csak az új. Az 350e nálunk.

Csacsi
Hívtam õket, de azt mondták nincsenm és már nem is lesz.

Sir Quno Jedi
Én most is a 26"-es verziójáról netezek éppen! 😄

Sir Quno Jedi

Csacsi
Igen...de itt nem lehet kapni...megnéztem az olcsóbbat.hu oldalon, és ahol 299.400-ért van hírdetve...ott már elfogoyott...és nem tudnak rendelni...pedig én csak ilyen Tv-t akarok. Annyira tetszik. Vettem egyett kéz alatt....de volt benne egy feket csík....visszavittem, még szerencs, hogy visszavették...azóta boltban keresem, de sehol nincs... 😞

Sir Quno Jedi
Az jóak, nekem egy LE26R51 vanik, az is jóak.

Csacsi
Cloud.

Nálatok van ilyen Tv?

Samsung LE32R51.

Ha van, akkor mennyibe kerül?

cloud.strife
Igen! 😊

De ez a 0% THMN az összes ilyen üzletre vonatkozik?

SoG TeeMeeee

cloud.strife
A különbség ugyanaz mint a 32"-nál!

A boltok listája pedíg:

http://www.sony.hu/view/ShowArticle.action?article=1080556259077&site=odw_hu_HU
Sony márkaboltok

Engem ugyanezek érdekelnének csak 40 colosban. Samsung le40r72b vagy sony kdl-40s2000. Hallottam olyan véleményt is, miszerint a samsung-nak szebb a képe mint a sonynak (megjegyzem ha jol emléxem mediamarkt volt...). Érdekelne nagyon a véleményed CLOUD, mert ugylátom elég tapasztalt vagy a témában és nemcsak papirrol ismered a termékeket.

Megkérdezhetem hogy melyik üzletröl beszélsz és hol található, mert ha müködik ez a 0% THM dolog, akkor kész lennék 100-zal többet kiadni a sony-ra, ha megérné.
Elöre is nayon kösz.

SoG TeeMeeee

Köszi szépen a választ. Ma elugrom Saturnba meg ha útba esik vmi Sony szalonba is. Kár, hogy 37 colban nincs Bravia.

cloud.strife
Ezt így elég nehéz írásban elmondani, nekünk ugyan most nincs a boltban a Sam 37"-a, de a 32" R72 igen. Nagyon szép képe van a Samsung-nak, de már a Bravia 32S sorozata is szebb képet ad, igaz kicsivel. A Bravia-k DVB tunerje mindenképp nagy elõny, egyis Samsung-ban sincs ilyen.
Ha tüzetesebben nézzük a két tv-t ( Bravia új S sorozat vs. Samsung R72 sorozat) azonos jelminõségû mûsorral (legyen az antenna, dvd, hd demó, hd beltéri élõ kép) akkor legfõképpen a látószög, élesség, és barna árnyalat tûnik fel, a Samsung hátrányára. Sajnos a Samsung minimális oldalszögrõl is fakul, nem is kicsit. Élességben is gyengébb és rendre barna árnyalatban úszik. Ide sorolhatnám még a fekete, fehér hibákat is, de ez elsõsorban a rossz látószög miatt van. A Bravia Engine láthatóan nem marketing duma, nemúgy mint a Dni képjavító hasbaakasztó duma.

Ugye hangsúlyozom most még csak a Sony Bravia S sorozatról beszéltem, a V széria teljesen új háttérmegvilágítása és WCG-CCFL foszforalapú technológiája miatt a zöld és piros színek sokkal nagyobb skálán jelennek meg, mint bármely általam eddíg látott tv-n. Az eredmény tényleg döbbenetes.
Ezeket legfõképp (most magamat fényezem) olyan helyeken tesztelhetõ, ahol van ezekbõl a típusokból és nem emlékezetbõl hasonlítunk össze 2-3 modellt, hanem egymás mellett megy mind, azonos jellel és a beállításokat is le lehet ellenõrizni (ugye, ha azt vesszük én pl úgy be tudnám lõni a leggagyibb LCD-t is hogy verje a Sony-t!! 😊. Szóval ilyen bolt vagyunk mi is, bár most épp nincs a V-s széria, de 2 nap és itt van. 😊

Azt tudom, hogy a Samsung 1:1000-hez kontrasztaránnyal dolgozik szemben a bravia 1:1300-asához képest és talán nincs benne DVB tuner de ebben nem vagyok biztos. Viszont a többi parák ahogy néztem igencsak egyezznek.

Szia!
Tudnál nekem pár megjegyzéssel illetve tapsztalattal szolgálni Sony Bravia vs Samsung Bordeaux kérdésben? Konkrétan 2 tipus közt vacilálok, pontosabban 3 közt jelenleg. Vagy egy Bravia KDL 32V2000 vagy egy Samsung Bordeaux LE37R72B illetve ugyan ezen tipus 40 colos 71-es verziója közt filózom. A 2 készülék (32V ill 37 R72) szinte azonos árban van, designban mindkettö tettszik -ez alapján nem tudnék dönteni, viszont az ár/méret igencsak a Samu felé billenti a mércét. Mig ugye az egyik 32colos a másik 37, és azt kell mondjam igencsak érezhetö a méretbeni külömbség, ezen két készülék ára meg közel sem egyforma a 37-es Sam 30k-val olcsóbb mint a 32-es V-s Bravia... Képminöségre meg nem tudok mit mondani mert a Samsungon az M1 reggeli müsorát láttam a Bravián meg egy HD demo anyagot...

cloud.strife
Az a szerencséd, az új olyan kávával készült, hogy ..... Jajj!

Sztem a mérnök tuti utálta a feleségét!! 😊

Sir Quno Jedi
Régi R51-em vanik.

cloud.strife
Jaja, tudok a kendõrõl, de neked nem az új R72-es szériás van nem? Mer ez az új a katasztrófa, a régivel nincs gond. 😊

Egyébként van pár KLV-S32A10-em jó áron, ha vkit érdekel! 😊

Sir Quno Jedi
EZ is tévhit, én is ebben éltem. DE ha a csamcsunghoz adott mikroszálas törlõkendõt használjuk, amit elõtte a leírás szerint hideg vízbe áztatunk és jól kinyomunk, akkor el lehet érni szép eredményeket nemcsak a kávánál, hanem magánál a displaynél is. Az való igaz, hogy a rome design nagyon könnyen karcolódik, szal. kényes nagyon. Ésszel kell tisztítani!

A többihez nem szólnék érdemben, mert közöm nincs hozzá. 😄