21171
LCD - Plazma
-
#5036 köszi -
#5035 programról halottam de ilyet élőben még nem láttam -
Les6963 #5034 Az Általa készített frizurákról fotókat, a barátnője által készített fantasztikus műköröm építéseket (valószínű manikürrel is kiegészül)...
illetve természetképeket...erre mit mondjak ;)
Ja...már kitalálta, hogy megfűzzük a környéken lévő boltokat, hogy nálunk reklámoztassák magukat (mármint kapnak 2-3 snittet és ott leírhatják milyen frankók, milyen áron szállítanak pizzát stb.) ;))) Azt mondja pikk-pakk vissza hozza az árát a készülék...Neki el is hiszem ;) -
#5033 Fog egy webkamerát, készít egy képet a vendégről, és utána rá lehet helyezni előre elkészített hajforma-mintákat, ami alapján a vendég dönthet, hogy milyen frizurát is akar valójában. Még nem láttál hasonlót? -
#5032 Sony U szériából minimum 3000-es sorozat.
Számítógéppel való összekötésre én amúgy inkább az LG vagy a Samsung TV-it ajánlom, velük van a legkevesebb probléma. -
#5031 Elárulod milyen képeket akarsz vetíteni egy fodrászatban? -
Les6963 #5030 Köszi, utána nézek az LG-nek..így elsőre olcsóbb is, mint a Sony U sorozata..még ez jött el, mint lehetőség. -
#5029 Ha a videókártyán van DVI kimenet, akkor DVI-HDMI kábelel össze lehet kötni, a nagyon régi videókártyák esetén nem 100% hogy működik persze.
Én inkább az LCD-t javaslom a beégés elkerülésére. Samsung LE-40R8x, LG 42LC41/LC51 jó választás lehet, az LG olcsóbb, pár téren gyengébb, de a feladatra (számítógéppel való összekötés) tökéletes. -
Les6963 #5028 Üdv,
Véleményeteket, segítségetek szeretném kérni:
Nejem fodrász üzletébe akarok pakolni egy kijelzőt 101-106cm között. PC-ről hajtanám meg és képeket jelenítenék meg rajta.
Mindenképpen olcsón szeretném megúszni...de örök kérdés LCD vagy Plazma?
Amit kinéztem:
- Pana 42PV7P (bár, ha jól láttam pont ezen nincs PC bemenet), egyáltalán van más megoldás PC összekötésre?
- Samsung 40R vagy valami hasonló kaliberű....jó volna 200.-230.000 körül kihozni a dolgot...
Minden ötletet várok!
Köszi:
Les -
max74 #5027 Ha valaki m87-es készüléket akar venni, érdemes neki még kivárni 2-3 hetet, jelentős csereakciókra van kilátás. -
max74 #5026 Nálunk az üzletbe folyamatosan megy, és csak a TV2, Körbevizslattam és én nem tapasztaltam semmiféle beégést, pedig kb 3 hónapja minden nap megy és még egyszer sem volt fehérmosás. A C91-esre viszont ezt már nem mondanám el. -
jafi #5025 Teljesen új német lcd tv 68 cm, 67ezer forintért eladó családi okok miatt! érd:06205663404
[email protected]
[email protected]
-
#5024 Még mindég semmit... :( -
rinpocse #5023 Mit tudsz az új kütyűkről? -
#5022 Ezt cloudingnak, felhősödésnek vagy bevilágításnak hívják. A háttérfény átszűrődik a panel egyes részein, azt látod. A háttérvilágítású LCD kijelzők többsége szenved bizonyos szintű bevilágítástól. -
Spiderous #5021 Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy valaki találkozott - e már azzal, amivel én...
Szóval van egy Samsung le40n87bdx full hd LCD tv-m.Ha teljesen fekete képet nézek sötét szobában, halványan a képernyőn fehér folt látszódik a jobb felső sarkában, valamint lent a képernyő alján is..Ez nem szabályos kör vagy négyzet alakú , olyan mintha lefröccsent volna valamivel, szóval nem szabályos alakú.Ez kizárólag fekete kép esetében látszik ,tehát amúgy nem (amúgy a kép kristálytiszta semmi problémám vele,de azért idegesít hogy ez mi lehet).Nem pixelhibáról van szó, abban biztos vagyok, mert nem pontok világítanak fehéren hanem halvány fehér folt van a képernyő bizonyos részein,talán mintha hátulról ott nagyobb megvilágítást kapna ...nem tudom...Esetleg valaki találkozott már haonlóval?Mi lehet ez az egész?Előre is köszönöm a segítséget! -
#5020 Egy másik topicban nemrég írta be egy srác, hogy az 50"-os Q92-esén beégett a Viasat3 logója, mikor véletlenül bekapcsolva hagyta egy egész délután. Ugyan kb. egy óra fehér mosás kihozta, de akkor is... -
#5019 A V3000-es akkor szerinted alsó kategóriás FullHD modell? Egy X3000-esen sem lesz szebb a TV adás képes...
Egy alsó kategóriás LG 42PC1-es plazmán viszont szebb az itteni analóg kábelTV (Fibernet) képe, mint a V3000-esemen... -
max74 #5018 Én úgy hallottam hogy a ps42q92-esre már nem igazán jellemző a beégés. A tapasztalatom pedig az, hogy kimondottan jó képet kreál még az elég rossz minőségű jelből is. Esetleg valakinek más személyes tapasztalata? -
max74 #5017 Ha ebben a kategóriában akarsz választani, ajánlom hogy még várj kb 3 hetet. Információim szerint elég jelentős csereakciók vannak kilátásban. Akár 50-80e-el is olcsóbban megveheted őket -
#5016 Kivéve, ha a közép, felső kategóriából választ az ember magának FullHD tv-t. :) -
#5015 Így van. Ugyan jön a fény az alagút végén, mert idén már igérnek több HD csatornát is, de ezzel együtt is ha rövid távon (2-3 év) nézem, akkor inkább egy jó HD felbontású plazmát válasz. Megvannak annak is a maga hátrányai (beégés, foszforlag), de ha sima analóg SD adást nézel, akkor inkább az, mint egy FullHD LCD TV.
Itt a kérdés az, hogy mennyi időre ruházol be, és mire szánod. -
#5014 közben elolvastam az AVForumos "házi" tesztet
"Ha valaki elsősorban a jelenleg fogható TV adások nézésre keres jelöltet, az semmiképpen se a FullHD LCD TV-k körül nézelődjön." -
#5013 Samsung LE-40M87BD lcd tvt néztem ki magamnak.
Mennyire bírják ezek az LCD tvk a gyors mozgásokat, focit is néznék rajta elég sűrűn. Movie+, DNIe és hasonló technikák érnek e valamit vagy ez is csak egy marketinges hasba akasztó szöveg ? -
#5012 Az a FullHD lesz? Az igen, akkor lassan a 32"-ba is elkezd beszivárogni a FullHD. :) -
SIDE76 #5011 Utánna jártam az új Samsung modellekhez érkezett kijelzőknek.
A 37A558-hoz AUO érkezett a próbagyártásra.
Jövőhéten kezdik a 26A457 modellt ami szintén AUO.
Ezen kívül érkezett egy 32" Samsung kijelző is talán az 5-ös szériához.
Szóval változatlanul szórják az AUO kijelzőket, de lessz itt még CMO is szerintem :) -
t698hh3 #5010 Hali,
KDL-40V3000 ill. KDL-32V2500 érdekelne...
Köszi! -
Landor #5009 :o
na majd erre térjünk vissza, ha vásárlásra kerül a sor nálam :D -
#5008 Kiváncsian várom és köszi az infokat. ^^
(a panel lottó dolog azért érint amúgy, mert még decemberben csináltunk egy kis házitesztet egy 40" Sony V3000-es és egy szintén 40"-os Samu M87-es között (valószinüleg Samsung paneles, a matricán az utolsó karakter a felső sorban S). Azon döbbentünk le, hogy a feketéje mennyivel jobb a Samunak, különösen a decens feketéjű filmeknél (pl. Sin City vagy a fekete-fehér részek a Kill Billben). Ez alapján egy srác meg is rendelt egy másik 40"-ost, ami viszont AUO paneles lett (utolsó karakter A). Nem azt mondom, hogy nézhetettlen akármicsoda volt, de egymás mellett a kettő között zongorázni lehetett a különbséget a Samu paneles javára... :S) -
#5007 sajnos már kiléptem kedvenc munkahelyemről de sztem el tudom neked intézni
melyik tipusra gondoltál? -
#5006 boCCSánat :) -
t698hh3 #5005 Sziasztok,
Nem tud valaki 0% THM-es hitel akciót LCD TV-kre (SONY)?
Köszi! -
SIDE76 #5004 Hát igen :) de azért annyira nem vészes ez a jelölési forma sem.
A panel kérdés szinte majdnem biztos hogy bekerül majd megint a lutri dologba, de jobban csak 40" alatt. Majd utánna járok hogy a jelen pillanatban még próbagyártás alatt lévő 37A558 modellekbe milyen márkájú panelt pakolnak.
A 40" és feletti modelleket változatlanul Szlovákiában fogják gyártani és ez alattiakat fogják hazánkban.
Sajnos a kezelési könyvek jelen pillanatban kifogytak...majd ha jön a következő szállítmány majd részletesebben is be tudok számolni egy-két technikai információról. -
Landor #5003 lesz
egyébként köszi az infót! -
#5002 nagyon
s62-k meg a többi alap modell kilessz szórva hugyér-szarér (sztem 100 pénz lessz)
tavasztól nyár végéig 30-50 %-os áresés lessz várható (infoim szerint) -
#5001 Egyértelmű tehát, hogy olyan LCD, vagy plazma úgysincs amilyenre te vágysz (fzikailag nem is létezhet), úgyhogy újabb 5-10 évig megkímélhetsz minket a problémáiddal szvsz.! :D
Engem, ez arra amlékzetet, akik problémáztak azon, hogy méééér kell jó hangfalakat/eősítőt venni, minkor a 8bitesmonosounblaster annnnyira kurvaszarul szól rajtuk. Naugye. Bizonyára a high-end cucc hibája, hogy a júzer fulligénytelen laikustestvér! :DDDDD Akkor vegyen magának asztaligagyirecsegőt és örüljön neki, de ne akarja bebizonyítani mennyire éééértelmetlen normális eszközökre beruházni... Szigorúan szvsz. -
#5000 Hajrá, az EU jelölést már többé-kevésbé felfogtam, tudtam követni, erre lehet megtanulni az új jelölési sémát. Remek. :D
Panellottó lesz továbbra is, nem tudod? Ilyen téren nem akarnak valamit lépni? -
#4999 Itt írtam egy kis alapozót. Olvasd el.
Képminőségben nagy eltérés nincs az M87 és az F86 között, ugyanaz a panel található meg benne, csak a háttérvilágítással szórakoztak egy kicsit (így lett 30.000:1) és kapott egy 100Hz-es technológiát. Ennyi. A 100Hz-ről már annyit írtam, hogy lekopott a billentyűzetről a felirat. :)
Nézz meg egy 100Hz-es TV-t valami mozgalmas cuccal (focimérkőzés például), ha látsz változást a simához képest, és nem zavar, hogy néha kisebb-nagyobb képhibákat eredményez, akkor jól jöhet, amúgy viszont ha nem veszel észre különbséget, akkor meg nem kell. -
#4998 Ha általános használatra kell, akkor inkább egy jó minőségű, sima HD plazma, ha már plazma.
Ha FullHD felbontású cucc kell, én személy szerint ennyiért már inkább FullHD LCD TV-t vennék... -
SIDE76 #4997 Az 5-ös szériánál a 32"is FullHD lessz. Ezen kézikönyv szerint.