LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézegetem erõsen mostanában a Samsung LE-32M87BD-t, ez 100 Hz-es, digi tuner meg egyéb nylánkságok.
Tudja valaki, hogy mi a különbség a LE-32M86BD meg eközött?
Számítógéphez, konzolhoz, HD filmekhez igen. A felsorolásból TV-re szvsz a Sony S3000 talán a legjobb választás.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
VAn egy Samsung lcd tv-m (típusa: LE32S81😎.Bedugtam a videót a hátuljába és kép a képbent akarok nézni de azt írja ki rá hogy nincs jel. Valaki segítsen!
Elöre is köszi!
EEE 1899
Rengeteg utánajárás, fórumozás és (NST)CIFU hatására végül is úgy döntöttem, hogy nem vszek full hd-s tv-t. Ráadásul most vett az egyik haverom egy SAMU LE-40M87-et és szó szerint siralmas rajta az analóg adás, a sima dvd kép, csak a pc képe szép rajta.
Szóval egybõl adódik a kérdés, ha nem full hd akkor milyen?
Ezeket néztem ki:
Sony KDL-40S3000 LCD TV
Samsung LE-40R82BX LCD TV
Samsung LE-40M91B LCD TV
Samsung LE-40R86BD LCD TV
Ha esetleg valakinek van valamelyik az említettek közül akkor legyen szíves egy kis véleménnyel hozzászólni a dologhoz.
Ha esetleg más ötlet van akkor azt is szívesen veszem.
Amugy a tv leginkább tvzésre és dvd nézésre kell, mégpedig úgy hogy nem szerezném összekötni a pc-vel hanem dvd lejátszóról menne a dolog.
Ha esetleg tudtok ajánlani egy jó dvd lejátszót akkor azt is megköszönöm.
Olyan rémhíreket hallottam, hogy (egyes Samsung DVD lejátszók) kényes ízlésükben "válogatósak" :-) azaz nem játszanak le minden lemezt.
Nos, én ezt nem tapasztaltam, az írott DVD-ket, de még az AVI-kat is szépen játsza, mostanáig a feliratokat is kifogástalanul kezelte!
Klón módban ugyanaz lesz a két kijelzõ felbontása, ezt meg a TV (vagy a monitor) nem kultiválja.
kézikönyvben is benne kell lennie
esetleg az itteni videokártya fórumon is megkérdezheted de a proharveres általában szakmailag jobb
A DVI-HDMI kombó sikert hozhat? Van valakinek Samsung LCD / Nvidia tapasztalata? (Remélem, nincs kompatibilitási probléma!)
én mindig az s-video-ba dugtam (nem félreérteni😊
Eddig ezzel kísérleteztem.
Illetve van egy átalakítóm, ami DVI csatlakozót csinál a VGA-ból. (Videokártya oldalán, természetesen.)
Ezzel sem jártam sikerrel.
És lehet hülyeséget mondok, de úgy tudom csak az s-video a TV out
De már eladtam az ilyen kártyám így nem biztos
Ez a foglalat kontakthibás a videokártyámon, de nem is ezt akartam használni a HDTV-hez!
A többinek elvileg mûködnie kell - mûködik is a monitorral!
DVI-HDMI kábel vételezését fontolgatom, de bosszantana, ha az sem mûködne, és hiába adnám ki rá a pénzt. :-(
és miért nem mûködik
és ha nem mûködik minek kéne mûködnie?
DVI-HDMI-kábellel próbáltad?
A TV észleli a csatlakoztatott monitorkábelt (fehéren világít a PC külsõ forrás) a számítógép is észleli a Samsung-ot, de sehogy sem sikerül elõcsalnom a képet! Telepítettem új Nvidia drivert, semmi eredmény... :-(
Hagyományos monitorkábelt használok (nem tudom a nevét) ez lehet a baj?
Vennék egy HDMI átalakítós kábelt, van is hozzá foglalat (megint csak nem tudom a nevét) a vidikártyán, azonban semmi kedvem ezreket kidobni, ha nem biztos az eredmény. :-(
A normál TVOUT kimenetem a videokártyán kb 1 éve nem mûködik, de ennek ehhez -gondolom- semmi köze, hisz az a CRT-hez van, az LCD ez esetben pedig épp úgy kellene hogy mûködjön mint egy monitor, nem?
A választásom végül a Samsung HD870-es lejátszóra esett, és...
NEM BÁNTAM MEG! :-) A scart-os Panasonic-omhoz képest ÓRIÁSI a különbség! Szívbõl ajánlom mindenkinek, aki HD-ready TV-vel rendelkezik. (A Full HD-s TV-k felbontásához már ajánlott a nagyobb testvérét választani, ami még magasabb felbontásra konvertál.)
Alig akartam elhinni, de tényleg létezik ilyen: felskálázza a jeleket a magasabb felbontásnak megfelelõen. Így nem kell kidobni az értékes DVD gyûjteményünket, hisz a mezei fapados DVD lemezeket _közel_(majdnem) HD minõségben élvezhetjük! Nem csak élesebb, simább a kép, nem csak szebbek a színek, nem csak tisztábbak az élek, hanem (alig hittem a szememnek) TÉNYLEG részletgazdagabb a kép!!!! :-) Azt hittem, hogy ez parasztvakítás, de valahogy tényleg kikalkulálja a hiányzó pixeleket.
Persze ez a konvertálás nem 1000%-os, ezért némi finom képzajt is generál, (ahol nem sikerül eltalálni a megfelelõ pixelt) de ez csak közelrõl zavaró (ráadásul 40 colos LCD-n.) 3 méteres nézõtávról csak akkor veszem épphogy észre, ha erre koncentrálok!
Szóval az elõnyökhöz képest ez az alig észleléhetõ hátrány elenyészõ jelentõségû. S mindez mindössze 20 rugóért... (+HDMI kábel)
Nyilván a scart-ról HDMI-re váltás, a régebbi modelrõl új modelre váltás is benne van ebben a javulásban, de számomra nyilvánvaló a felbontás felskálázása is. Egyértelmû bizonyíték erre pl. egyes DVD-k disk-menüje (Pl Gyûrû Szövetsége) ahol a korábban pixeles menü objektumok szépen, nagy felbontásban díszelegnek. De nagy élmény volt, ahogy elõször végigpásztázta a kép Zsáklak belterét, sokkal részletgazdagabb az egész, mintha nem is ugyanazt a filmet nézném, egészen más élmény! Nem HD, de talán majdnem, és csak egy szimpla, jó minõségû, _eredeti_(!) DVD kell hozzá! Úgy vettem észre, hogy a másolt, kevésbé jó minõségû DVD-k esetében is nagy a javulás, de a HD-szerû érzés itt valamelyest kevésbé jelentkezik. (Talán a tömörítés miatt?) Ez itt nem Samsung reklám akar lenni, gondolom más gyártók is készítenek ilyen "up-scalling" DVD lejátszókat, gondolom még jobbakat is. Arra gondolom nem árt odafigyelni, hogy a konvertálás tényleges (p) legyen ne pedig (i).
Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
A leirtak alapján Best Buy szaga van.<#wink>#wink>
A többit pedig állitsd be.
Tudsz rá pc-t kötni megfelelõ kábellel, és beálitásokkal.
De a pixel mapping sem elhanyagolható.
Ez egy alap készülék. Nem ajánlom.<#ejnye1>#ejnye1>
emlékeim szerint nemcsak clone mód van lehet két képernyõt is beállítani
ha minden igaz ott látod ahol a felbontást állítod be
de most ati-van itt így nem tudom pontosan megnézni
Lehet, hogy nem ide kellene írnom, de hátha tudtok válaszolni. Vettem egy LG 32Lc51-es TV-t, DVI-HDMI kábelt. Összekötöttem a PC-vel 1360x768-as felbontásban (1366x768-at nem akarja) és szeretnék PC-s játékokat a TV futtatni. A Clone mode nem jó, mert a monitornak nagyon más a felbontása (1280x1024). Hogy tudnám a játlkokat TV-n futtatni?
Kinéztem egy lcd tv-t a típusa Philips PFL 5322.
Errõl szeretnék vélemnyt kérni.
Elõre is köszönöm mindenkinek!
http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....
http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....
milyen módba állítjátok a TV kijelzõjét?
de csak kérdezel P
DVI-HDMI miért nem jó?
Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Vagy ha veszek egy erõsítõt EZT: Sony STR-DG510. akkor hogy kötöm össze a TV-vel? Pl. a TV HDMI kimenetét rákötöm az erõsítõ bemenetére és kész..?
A TV-nek elvileg van PC bemenete. Ezek szerint lehet venni hozzá PC kábelt, amit a szgépbe bedugok, és a TV monitorként üzemel?
Bocs a buta kérdések miatt, de tudatlan vagyok .. 😞
Errõl a tv-rõl mi a véleményetek?Ha van egyáltalán.Vagy valami tapasztalat vagy bármi.Melyiket érdemesebb megvenni ezt vagy a Philips 42PFL5322 változatot ami egy kicsivel több?
A Pana relativa jó plazmákat gyárt, de persze a jobb minõségû modelljei már komolyabb összegbe kerülnek, a PV71-est érdemes lehet megnézni, vagy a Samsung Q91/97 sorozatát.
Bocsesz, hülyén fogalmaztam. (Idézõjelben írtam.)
Szóval lényeg az, hogy semmi jel nem jön be.
A Samsung ügyfélszolgálat szerint frissítsek drivert, ha az sem segít, akkor a tv nem kompatibilis a kártyával.
INNO 6600GT kártyám van.
"Mi plazma tv-t szeretnénk venni 42"-t.
Mi kinéztük a Lg 42Pc35-t nektek mi a véleményetek róla?
Nem nyúlok mellé nagyon vele, vagy olvasom itt nagyon dicséritek a panákat. Miért jobbak? Vagy csak lcd-ben és plazmában már nem?"