21171
LCD - Plazma
  • arty
    10-11 fokban még korai a téli ... :)

loxi: sony kontrasztja jobb. talán a tuner is. nehéz szivvel, de az talán jobb választás, hiszen fullhdra nincs szükséged :)
  • toza #7876
    lehet e torott lcd tvt javitattni?valoban dragabb mintha ujat vennek??eladnam,van aki ezt megveszi?!32"samsung... nemtom..
  • cloud.strife
    digicenter.bolthely.hu
  • R0sc0
    én is tv vásárás elött álltam és már ki is választottam a tipust, egész tegnapih, amikor össze törtem az autom, és most tv helyett majd most a szervíznek fizetek. Ja és mindenki cserélje le a nyárit télere.
    písz
  • loxi
    Sziasztok!
    Kábeltévé rendszerre 3m-ről Lg 32lg5700 vagy sony kdl-32u4000. A sony 2008as modell valamiért felé hajlok.Sonyba 8 bites panel van az lg-be 10 ez jelent valamit, amit én is megértek? Bravia Engine vs. XD Engine ?Vagy a kontraszt lg 50000:1 ,sony 33000:1 fontosabb.A full hd gondolom nekem nem olyan lényeges ha csak tv-t és dvd-t nézek,de javítsatok ki ha tévedek. Ár 150.000ft max.

Köszi!
  • arty
    ezekre perfekt (értsd: nem gond h csak hdready). sztem árban nem nagyon van vetélytársa, a mérete pedig kellemes :)
  • arty
    szvsz mozizni a 150-170es képátló kicsi :))
  • rx7tomy
    Sziasztok.
    TV vásárlás előtt vagyok, és a kereteim LG - 42LG3000 ezt engednék meg, ezt néztem ki.
    Mi a véleményetek róla, xbox-ra dvd nézésre, és T-home set top box-ra kellene.
    Köszi minden észrevételt.
    Üdv.
  • waspika
    Ez ok. De mi van a putri kis falvakkal, én ugyanis ott lakom. Azok még 2020-se tudják fogni??
    Miért csak a nagyobb városokat írja ki. Én elvileg bőven benne vagyok a pirosan beszínezett területben.
  • Ewergo
    A kép átló és a nézö távolságot csak reklámfogás miatt hirdetik hogy minél nagyobb képernyösre add ki a pénzt. Régen a nagyképernyös tv a 72cm-est jelentette a "nagyszobák", nappalik mérete meg nem nagyon változott. Most is szerintem legtöbben kb. 3 méterröl nézikahogy a berendezés megengedi. Ilyen távolságbol már nagyon jo a 94cm (37"-es) lcd. Senem nagy senem kicsi. A kép magassága meg 46 cm.

Ha figyelembe vennénk amit a tudorok mondanak, akkor 3 méterröl, egy 150-170cm átlojú lcd-t kéne vennünk. Nevetséges!
  • zacc
    egy kis olvasmany http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/1963
    bigdigit: igazad van. ez nekem ketkerdet vet fel:
    1. sok a nem mpeg4-es tv eladas, valoszinuleg mikor ez problema lesz jonnek majd a megoldasok ra, olcson, okosan. tehat lehet nem kell ezenizgulni
    2. most alig van mpeg4-es tv a boltok polcain (enmeg csak a sony-val talalkoztam). lehet varni kell meg a tv vasarlassal, mert 2-3 honap es omleni fognak az mpeg4-es tv-k.
    probalom felkutatni, hogy a gyartok mondanak-e ilyet, csak nem talalok semmit. van errol valakinek infoja?
  • Bigdigit
    az mpeg4 tuner léte mennyire érinti a kérdést abból a szempontból,hogy a kábelszolgáltatók megkapják továbbra is analógon a jelet?
    semennyire:)
    1.ha akarsz magyar hd adász nézni azt csak + öszegért fogod tőlük kapni holott ingyen is veheted a levegőböl.
    2.pár éven belül ezt a tv-ét kivágod a nyaralóba pl ahol nem fogsz kábel tv-ét fizetni arra a pár napra míg ott vagy.mivel analóg sugárzás nem lesz
    vagy nem nézel semmit vagy mpeg4:)
  • Deka1
    Az a helyzet, hogy ki van számolva neki a hely, és ez a méret a max ami elfér a szekrényen...egyébként az 50-es éveik elejét tapossák, és természetesen csak tévézésre fogják használni.
  • zacc
    forumokon szorfozve olvastam egy-ket erdekes dolgot, kivancsi vagyok itt ki mit gondol rola. tema meg mindig az mpeg4 tuner kerdese. mennyire is szempont. egy indexes forumrol:
    "2011-től ugyanis csak a földfelszínen sugárzott műsorok esetén szűnik meg az analóg sugárzás, a kábeltv szolgáltatók még beláthatatlan ideig megmaradhatnak az analóg továbbítás mellett esetleg használhatják vegyesen az analóg és digitális sugárzást."
    ami logikus, most is ez van, miert panikoljunk.
    masik amit olvastam:
    "A JVC készülékei kaptak egy HDTV tunert is, amely sok slim modellnél egy külső dobozkával lett elhelyezve, hogy az 1inch alatti vastagságot produkálni tudják."
    mondjuk magyartalan kicsit, de tenyleg felvetődik, hogy maguk a gyártók nem adnak esetleg később az mpeg4-et nem hasznaló tv-jük mellé egy boxot? amit akkor plusz taviranyito nelkul lehet hasznalni? esetleg tovabbi gyartok nem akarnak olyat csinalni, ami univerzalisan tanithato es a taviranyulo mizeriat megoldja?
    mindez azert izgat, mert nem tudok szabadulni a JVC minosegtol. dobbenet nekem amit azon latok.
  • arty
    "nekem se fért be 32"-nél nagyobb"
  • arty
    Klemice: nekem se fért be 32", pedig sztem akkora tévét nem lehet venni, amire még 1 év után is azt mondod h elég nagy :))

alma2: vszeg megszokás kérdése lenne, mindenesetre nekem a 60fps "film" gagyinak, tévéfilmesnek, studiofilmnek, homemuvinak hat. Szimplán nem "filmszerü". Ha 0 éves korom óta 60fps-en láttam volna a nagy kedvenceimet, akkor a 24fps lenne fura gondolom. Mivel az aktuális generáciot is ki kell szolgálni, ebben aligha lesz továbblépés valaha :)

A mozi biztosan 2x24fps=48Hz és villog is mint a barom :)
  • Bigdigit
    a 24fps mongyon le:))
  • alma2
    Egy-ket helyen ahol olvastam azt irtak egy kepkockat haromszor vetitenek ki a moziban, hiszen ott a villogas illetve a keves kepkockak szama jobban hasonlithato, a crt monitornal kicsi frissitesi frekvenciajanal elojovo vibralashoz. Igy ki jon a 72 fps.
    Szerintem a folyamatos mozgas mindenki alma, senki nem ugy szereti latni, hogy egy kocsi elrocog a kepernyon, hanem szepen folyamatosan atcsordogal. Egy repulo kamera felvetelnel se elvezet latni, hogy ugral a hatter es meg lehetne sorolni.
    Talan kompatibilitasi okok miatt, vagy ki tudja miert van meg mindig 24 fps-el rogzitve a mozi, de szerintem tuti nem a akadozo hatas erdekeben. HA van itt egy filmes netan egy mozigepesz, ossza meg velunk amit errol hallott :)
  • Klemice
    hát pl nálam az döntött hogy mekkora fér be :)
    épphogy benntvan egy 32-es, és igen ha megszokod - mert először óriási - észreveszed hogy jobb lenne nagyobb :)
    a másik meg az hogy sd adás nagyobb képernyőn torzabbul hat - gondolom én
  • aranarth
    Ha egy 32 colos (82cm-es), 16:9-es LCD TV-t 4:3-as képarányra állítasz át úgy, hogy ne torzítson (vagyis kétoldalt levág a képernyőről egy-egy fekete sávot, mint régen a szélesvásznú filmeknél alul és felül), akkor kb. 65 centit kapsz képátlónak. Ebből indulj ki. 82-ből lesz 65. Ha használod a különböző szélesítő képmódokat, a különbség persze kisebb lesz (akár 0) a hagyományos készülékekhez képest, de kép az arányok módosulása miatt torzul.
    Én megértem, de nem vagyok feltétlen híve a "vegyünk 46 colos TV-t!" kampánynak. Mindenhol leírják, hogy ha 2,5 méterre ülsz a TV-től, akkor 40-42 colos szükséges. De azt nem teszik hozzá, hogy ez ahhoz kell, hogy a FULL HD felbontást érzékelje a szemed! Vagyis simán látni fogod 3 méterről a 32 colos TV adását is, hiszen eddig is láttad a 65 centis TV-n a műsort, csak az esetleges részletgazdagságot (pl. blu-ray) nem tapasztalod - csak ha közelebb mész.
    És azt is érdemes figyelembe venni, hogy a szobába, ahova szánod a TV-t, hogyan fog mutatni egy 110 centi képátlójú óriás készülék, amin leggyakrabban mondjuk focimeccset nézel 768x576-on.
  • Ewergo
    Igen ahogy irtam az lcd tv-knél (16:9) nem is az átló hanem a láthato kép magassága számit mert igen csaloka. Nekem most egy 67cm átloju 4:3-as tv-m van aminek a kép magassága 41 cm.
    Egy 32"-s (81cm) lcd-nek a kép magassága nem egésszen 40 cm. Ugy hogy én is áttértem a 37"-re.
  • arty
    samu 431-est ne! akkor inkább 451! vagy lg, ha tévére lesz! avforumon egy srácnak volt lg, de szgépre is kellett neki és cserélte samura, ő irta h a tévés képe jobb volt az lgnek! szüleid gondolom főleg tévéznek majd rajta ... nagyobb méret amugy nem fér bele a büdzsébe? :) nemtom mennyi idősek a szüleid, milyen a szemük, stb, én mondjuk apámnak 40" alatt nem ajánlok tévét már :D
  • Ewergo
    Én ugy látom a Toshiba-nál kötök ki. Még a külsö megjelenése is szinvonalasabb (már amennyire lehet egy lcd tv burkolata) mint a többié. A Saturnban meg aztán tényleg van összehasonlitási alap "sajnos".
    A kontraszt arány (****:1) mellett rájöttem hogy a 100Mz-et is és a fényes képernyöst is figyelembe kell venni.
    Mindig tanul az ember.
  • Deka1
    Sziasztok,

karácsonyra szeretnék venni az ősöknek egy LCD-t, kinéztem 3-at de az a helyzet, hogy lövésem sincs a tévékhez :), tudna valaki tippet adni melyiket vegyem? (100 körül szánok rá) köszi

Philips 32 pfl 3403
    Samsung LE 32 A 431
    LG 32 LG 3000
  • zacc
    minden tiszteletem azoke akik donteni tudnak a tv temaban.
    ma elmentem donteni. nem dontottem. ez egy csapda.
    a jvc csodas. ennyit tudok hozzatenni.
    de lattam 46"es daewoot. tok jo kepe volt. meg most lattam sharpot is ami tetszett, meg toshibat, meg sonyt. a samsungokbol kiabrandultam. es beszeltem lokott eladoval is. csodas nap volt.
  • cloud.strife
    A TV-d tudja.

www.mindigtv.hu
  • waspika
    Kérdés:

Valaki fogja már az m1, m2hd-t?? Mert azt olvastam hogy nov 1-től 60%os legfedettséggel már szórják. Én meg pesttől 30km-re lakom. Szal furcsállom, hogy itt BP közelében se tudom befogni, vagy szar a tv-m tunerje. antenna meg minden rendben van. December végére meg állítólag 80 % lesz a lefedettség. Akkor meg már muszály megtalálnia ennek a szarnak.
    Gondolom.

Sony46W4000 a típusa.
  • Morpheus
    Sziasztok srácok! Egy apró kérdés. LG vagy Panasonic LCD?:) LG típusa: 42LG 5000, Panasonic típusa: TX 37 LZ 8.

Köszönöm előre is a választ.

Üdv:

Morpheus
  • Grizzly4x4
    Srácok kaphatnék akkor véleményt a sony 32s4000-ről mert érdekelne hogy szakavatottak mit gondolnak.
  • cloud.strife
    Egyetértünk. :D

Olyan hatása van a filmeknél, mintha hómvidejó lenne. Olyan sima a kép. Pláne 200Hz-en.
    TV adásnál nem rossz.
  • arty
    "Az igy eloallitott kep valami alomszep folyamatos, a samsung eseteben nem tudom pontosan 4 vagy 5 kepet szur be ket kepkocka koze, el lehet kepzelni az eredmenyt, jobb mint a moziban eloallitott 72 kepkocka :) Jo azert teljesen mas a megkozelites, mas technika, kar hasonlitgatni, de jol hangzik."

A moziban 24 képkockát látsz, simán duplázva 2x, azaz 48hz-en. A bűvészkedett több képkocka olyan szinten agyonvágja a moziélményt, h sose jutna eszembe használni. Szeretem azt látni, amit és ahogyan a készítők megálmodtak. Ez jelenleg 24 képkocka másodpercenként, trükkök nélkül!
  • balla27
    sziasztok!most akarom eladni a hdr gx 210-es sony dvd felvevőmet,mert merevlemezesre akarom cserélni,amin van hdmi kivezetés is.1 kérdésem lenne.most kiprobáltam a gx 210-en hq-ban vettem fel 30 mp-t,majd a ps3 3-on lejátszottam ami hd kábellel van kötve a v3000 sony lcd-re,hogy milyen felskálázva.hát elég rossz.ilyen lesz a képem,akkor is,ha az új ,saját maga fogja felskálázni nekem a képet?köszönöm
  • cloud.strife
    :D

LOL

Sony Center-ekbe régóta 219e a 32W és még 3 év gar is van rá. Na de reklám off... :)
  • Locna
    Ez így igaz!
    Ha az Euronics-ban veszem a tévét akkor most nincs HDMi-s playerem.
  • aranarth
    A Sony KDL-32W4000-et én 219.000,-Ft-ért vettem. Ha nem lettem volna ilyen "hülye", akkor potom 279.000,-Ft-ért is megkaphattam volna a híres MM-ben... Javaslom mindenkinek, hogy ne csak ezt a fórumot, de a teszteket és az árösszehasonlítókat (depo, argep, olcsobbat) is böngéssze! Blu-ray játszónyi pénzeket lehet megspórolni...
  • cloud.strife
    Jav:
    "Mpeg4 tuneres"
  • cloud.strife
    Sony KDL-32V4500 180e, KDL32W4000 meg olyan 215e körül van. Mindkettő Mpge4-es tuneres, előbbi HD Ready, utóbbi Full HD.
  • alma2
    Akkor csak roviden par het utan par szemelyes tapasztalat ez a vegleges kep, a velemenyem mar nem fog valtozni :)
    Ha pl egymas utan teszed ki a tv-re ugyanazt a filmet csak 720p-ben illetve 1080p-ben kicsi az eselye, hogy barmifele kulonbseget lassal, foleg a szokasos tv nezesi tavolsagokrol. konkrean en pl kb 2,5 m-nel semmi kulonbseget nem latok 40 "-nal. Termeszetesen, ha egymas mellett lenne a ket film biztos feltunne ez-az. Ha ugyanolyan jo minosegu konktrasztu panelt kapnek csak 720p-ben, azt vasarolnam.
    Annak erdemes csak "100 Hz"-es 24p-s tv-t venni akit pl egy ujabb lcd monitoron, zavar a rocogos mozgas filmeknel. AKi nem tudja mirol beszelek az azzal egyenlo, hogy nem zavarja :) Ha csak jatszol rajta, teljesen felesleges beruhazas foleg, hogy pc modban be se engedi kapcsolni a kepkocka sokszorositast. Ha pc-rol nezed a filmeket, samsung esetben, nekem a hdmi 1 csatin jott igazan jol a jel. Aki 24p-s tv-t valasztott megis a rocoges megszuntetese remenyeben, fontos, hogy a leirassal ellentetben, ha pc-rol megy a film, 24 hz-re allitsd a grafkartyan a kimeno jelet. A tv csak igy tud megbirkozni a bejovo jellel, hogy ne akadazzon x masodpercenkent veletlenszeruen es persze tedd pl bluray forrassra vagy hagyd uresen, hogy tudjon mukodni a 100Hz-es uzemodja. Talan be is kell kapcsolni egybol high-ra, mert alapallapotban ki van kapcsolva. Az igy eloallitott kep valami alomszep folyamatos, a samsung eseteben nem tudom pontosan 4 vagy 5 kepet szur be ket kepkocka koze, el lehet kepzelni az eredmenyt, jobb mint a moziban eloallitott 72 kepkocka :) Jo azert teljesen mas a megkozelites, mas technika, kar hasonlitgatni, de jol hangzik.
    A dinamikus konktraszt jo talalmany, akinek picit is erzekeny a szeme a szinekre annak abszolut hasznalhatatlan. Sotet jeleneteknel kiemeli a kepet, tegyuk fel ez hasznos, de pl nappali jeleneteknel valami szornyen kiegett lesz a kep, hatalmas mu erzest keltve ezzel. Tobbszor adtam neki eselyet, sajna borzaszto a vegeredmeny. Akinek nem tunik fel a kulonbseg az persze hasznalhatja batran bekapcsolva :) Movie modban ez alapban, ha jol emlekszem ki is van kapcsolva, szoval gondolom a gyarban is rajottek erre, nem tokeletes :)
    Az analog tv kepe pocsek, de ki az a hulye aki tv-t nez egy tv-n ugye :)
    Hirtelen ennyi, remelem valakinek segitett.
  • nismoka
    Mondjuk Sony KDL32V4500.
  • nismoka
    Ha Plazma akkor Panasonic vagy Pioneer! :)