LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért nincs pip mert 1tuneres és csak PC sávon tudja,asszem!!!

Üdv!
Nézegetem erõsen mostanában a Samsung LE-32M87BD-t, ez 100 Hz-es, digi tuner meg egyéb nylánkságok.
Tudja valaki, hogy mi a különbség a LE-32M86BD meg eközött?

Számítógéphez egyébként tényleg nagyon szép a tv, de egy kérdés felmerült bennem. Ha egyszerûen számítógéprõl akarom nézi a filmeket is és modjuk nem dvd lejátszóról, akkor monndjuk jobban megérné egy full hd-s tv, Amugy mondjuk egy letõltött BR lemezt simán tudok játszani pc-rõl?
[NST]Cifu
SD adásra (TV, DVD) én sose ajánlottam FullHD TV-t... 😊

Számítógéphez, konzolhoz, HD filmekhez igen. A felsorolásból TV-re szvsz a Sony S3000 talán a legjobb választás.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

bubu13
Hello!
VAn egy Samsung lcd tv-m (típusa: LE32S81😎.Bedugtam a videót a hátuljába és kép a képbent akarok nézni de azt írja ki rá hogy nincs jel. Valaki segítsen!
Elöre is köszi!

EEE 1899

Sziasztok!
Rengeteg utánajárás, fórumozás és (NST)CIFU hatására végül is úgy döntöttem, hogy nem vszek full hd-s tv-t. Ráadásul most vett az egyik haverom egy SAMU LE-40M87-et és szó szerint siralmas rajta az analóg adás, a sima dvd kép, csak a pc képe szép rajta.
Szóval egybõl adódik a kérdés, ha nem full hd akkor milyen?
Ezeket néztem ki:
Sony KDL-40S3000 LCD TV
Samsung LE-40R82BX LCD TV
Samsung LE-40M91B LCD TV
Samsung LE-40R86BD LCD TV

Ha esetleg valakinek van valamelyik az említettek közül akkor legyen szíves egy kis véleménnyel hozzászólni a dologhoz.
Ha esetleg más ötlet van akkor azt is szívesen veszem.
Amugy a tv leginkább tvzésre és dvd nézésre kell, mégpedig úgy hogy nem szerezném összekötni a pc-vel hanem dvd lejátszóról menne a dolog.
Ha esetleg tudtok ajánlani egy jó dvd lejátszót akkor azt is megköszönöm.
érdekes, hogy kint Amerikában 300 dolcsi körül blu-ray lejátszó, 200 dolcsiért meg hd-dvd van. nálunk miért ilyen drága? meg a lemezek is iszonyat drágák itthon.

Ja, még valami a Samsung HD870-rõl:
Olyan rémhíreket hallottam, hogy (egyes Samsung DVD lejátszók) kényes ízlésükben "válogatósak" :-) azaz nem játszanak le minden lemezt.

Nos, én ezt nem tapasztaltam, az írott DVD-ket, de még az AVI-kat is szépen játsza, mostanáig a feliratokat is kifogástalanul kezelte!
Dual view-t használok, de így mindig csak az elsõdleges megjelenítõn tudom futtatni a nem ablakban induló programokat, pl. játékok. Arra kellene valami megoldás, hogy a monitor maradjon az elsõdleges megjelenítõ, de a TV-n fussanak a játékok.

[NST]Cifu
Mondjuk úgy, hogy nem klón módot használsz, hanem dual viewet...

Klón módban ugyanaz lesz a két kijelzõ felbontása, ezt meg a TV (vagy a monitor) nem kultiválja.

OK, az lesz elõbb-utóbb, de most vár a munka... :-)
Breki33
mondom kérdezz rá sztem az nem tv-out kimenet, de lehet rosszul tudom
kézikönyvben is benne kell lennie

esetleg az itteni videokártya fórumon is megkérdezheted de a proharveres általában szakmailag jobb
Szóval próbálkmoztam A DVI-ból is kivezetni a képet, átalakítóval de továbbra is VGA kábelen, VGA (TV oldali) bemenettel.
A DVI-HDMI kombó sikert hozhat? Van valakinek Samsung LCD / Nvidia tapasztalata? (Remélem, nincs kompatibilitási probléma!)
Breki33
meg kéne nézned a kézikönyvét illetve a prohardveres fórumnában megkérdezni a videokártyának

én mindig az s-video-ba dugtam (nem félreérteni😊
Van még egy DVI és egy hagyományos (VGA?) kimenet.
Eddig ezzel kísérleteztem.

Illetve van egy átalakítóm, ami DVI csatlakozót csinál a VGA-ból. (Videokártya oldalán, természetesen.)
Ezzel sem jártam sikerrel.
Breki33
Én ilyenre emléxem

És lehet hülyeséget mondok, de úgy tudom csak az s-video a TV out

De már eladtam az ilyen kártyám így nem biztos
Breki33
milyen foglalatok vannak még?
Igen.
Ez a foglalat kontakthibás a videokártyámon, de nem is ezt akartam használni a HDTV-hez!
A többinek elvileg mûködnie kell - mûködik is a monitorral!
Breki33
S-Video-ra ghondolsz?

Asszem svdieo a becsületes neve, korábban azzal kötöttem össze a CRT-t de (valszeg külsõ fizikai hatás eredményeképpen) elõször bizonytalanná vált a kontakt, -gyakran elment a szín- majd végleg elsötétült. A monitor viszont zavartalanul mûködik azóta is.

DVI-HDMI kábel vételezését fontolgatom, de bosszantana, ha az sem mûködne, és hiába adnám ki rá a pénzt. :-(
Breki33
én nem egészen értelek, miaz, hogy normál TVOUT kimenet nálad?

és miért nem mûködik

és ha nem mûködik minek kéne mûködnie?

DVI-HDMI-kábellel próbáltad?

Viszont továbbra sem sikerül összehoznom a Samu LE40R81-es LCD tévémet a számítógépemmel. (Nvidia INNO 6600GT videokártya.)

A TV észleli a csatlakoztatott monitorkábelt (fehéren világít a PC külsõ forrás) a számítógép is észleli a Samsung-ot, de sehogy sem sikerül elõcsalnom a képet! Telepítettem új Nvidia drivert, semmi eredmény... :-(
Hagyományos monitorkábelt használok (nem tudom a nevét) ez lehet a baj?
Vennék egy HDMI átalakítós kábelt, van is hozzá foglalat (megint csak nem tudom a nevét) a vidikártyán, azonban semmi kedvem ezreket kidobni, ha nem biztos az eredmény. :-(

A normál TVOUT kimenetem a videokártyán kb 1 éve nem mûködik, de ennek ehhez -gondolom- semmi köze, hisz az a CRT-hez van, az LCD ez esetben pedig épp úgy kellene hogy mûködjön mint egy monitor, nem?
Breki33
17.000-et megér
Sziasztok!

A választásom végül a Samsung HD870-es lejátszóra esett, és...
NEM BÁNTAM MEG! :-) A scart-os Panasonic-omhoz képest ÓRIÁSI a különbség! Szívbõl ajánlom mindenkinek, aki HD-ready TV-vel rendelkezik. (A Full HD-s TV-k felbontásához már ajánlott a nagyobb testvérét választani, ami még magasabb felbontásra konvertál.)
Alig akartam elhinni, de tényleg létezik ilyen: felskálázza a jeleket a magasabb felbontásnak megfelelõen. Így nem kell kidobni az értékes DVD gyûjteményünket, hisz a mezei fapados DVD lemezeket _közel_(majdnem) HD minõségben élvezhetjük! Nem csak élesebb, simább a kép, nem csak szebbek a színek, nem csak tisztábbak az élek, hanem (alig hittem a szememnek) TÉNYLEG részletgazdagabb a kép!!!! :-) Azt hittem, hogy ez parasztvakítás, de valahogy tényleg kikalkulálja a hiányzó pixeleket.

Persze ez a konvertálás nem 1000%-os, ezért némi finom képzajt is generál, (ahol nem sikerül eltalálni a megfelelõ pixelt) de ez csak közelrõl zavaró (ráadásul 40 colos LCD-n.) 3 méteres nézõtávról csak akkor veszem épphogy észre, ha erre koncentrálok!
Szóval az elõnyökhöz képest ez az alig észleléhetõ hátrány elenyészõ jelentõségû. S mindez mindössze 20 rugóért... (+HDMI kábel)

Nyilván a scart-ról HDMI-re váltás, a régebbi modelrõl új modelre váltás is benne van ebben a javulásban, de számomra nyilvánvaló a felbontás felskálázása is. Egyértelmû bizonyíték erre pl. egyes DVD-k disk-menüje (Pl Gyûrû Szövetsége) ahol a korábban pixeles menü objektumok szépen, nagy felbontásban díszelegnek. De nagy élmény volt, ahogy elõször végigpásztázta a kép Zsáklak belterét, sokkal részletgazdagabb az egész, mintha nem is ugyanazt a filmet nézném, egészen más élmény! Nem HD, de talán majdnem, és csak egy szimpla, jó minõségû, _eredeti_(!) DVD kell hozzá! Úgy vettem észre, hogy a másolt, kevésbé jó minõségû DVD-k esetében is nagy a javulás, de a HD-szerû érzés itt valamelyest kevésbé jelentkezik. (Talán a tömörítés miatt?) Ez itt nem Samsung reklám akar lenni, gondolom más gyártók is készítenek ilyen "up-scalling" DVD lejátszókat, gondolom még jobbakat is. Arra gondolom nem árt odafigyelni, hogy a konvertálás tényleges (p) legyen ne pedig (i).
LG42LC51-rõl mi a véleményetek? Írta már vki hogy a legjobb ár/érték arányban😉.DE vmi bõvebb infó kéne ,mondjuk akinek van otthon egy ilyenje.

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Hmmmm. Meglepõen jó az ára, mindenképpen megérne egy megnézést.
A leirtak alapján Best Buy szaga van.<#wink>
Ha szeretnéd összekötni a tv-t a szgéppel, akkor olvass vissza, vagy a videokártya dvi kimenetét használd, a tv HDMI bemenetével.
A többit pedig állitsd be.
A samsung nem rossz, a sony erõsítõ már annyira nem jó. A tv elvileg HDMI bemenettel rendelkezik.
Tudsz rá pc-t kötni megfelelõ kábellel, és beálitásokkal.
De a pixel mapping sem elhanyagolható.
Philps-bõl minimum pixel plus-osat vegyél, de apixel plusHD az még jobb lenne.
Ez egy alap készülék. Nem ajánlom.<#ejnye1>
Breki33
nvidia?

emlékeim szerint nemcsak clone mód van lehet két képernyõt is beállítani
ha minden igaz ott látod ahol a felbontást állítod be

de most ati-van itt így nem tudom pontosan megnézni
Sziasztok

Lehet, hogy nem ide kellene írnom, de hátha tudtok válaszolni. Vettem egy LG 32Lc51-es TV-t, DVI-HDMI kábelt. Összekötöttem a PC-vel 1360x768-as felbontásban (1366x768-at nem akarja) és szeretnék PC-s játékokat a TV futtatni. A Clone mode nem jó, mert a monitornak nagyon más a felbontása (1280x1024). Hogy tudnám a játlkokat TV-n futtatni?

Sziasztok!

Kinéztem egy lcd tv-t a típusa Philips PFL 5322.
Errõl szeretnék vélemnyt kérni.
Elõre is köszönöm mindenkinek!
lobig
én? igen. megvettem a samsung plazmát 2 kilóért...

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Breki33
végülis vettél tv-t?
lobig
nem elég a sima VGA kábel?

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

lobig
tényleg, ti hogyan nézitek a 16:9-es TVken a normál TV adást?
milyen módba állítjátok a TV kijelzõjét?

Breki33
talán ha megirnád, hogy TV-Out-os a videokarid és milyen pontosan

de csak kérdezel P

DVI-HDMI miért nem jó?
Ja...és még valami! Minden D-SUB kábel ugyanolyan? Úgy értem, hogy nincs több illetve kevesebb pólusú? Ha van akkor honnan tudom, hogy a TV-hez mekkora kell? (Samsung LE32R84😎
Ha szeretném összekötni a TV-t a szgéppel, akkor ha jól tudom egy D-SUB kábelra van szükésgem! Ilyenkor az történik, hogy a TV egy adott csatornára állítva 100%-ban monitorként funkcionál? Azaz tudok rajta játszani, filmet nézni...stb?
Breki33
Egy példa

Breki33
HDMI-rõl

link

Jah és még egy LG RZ-42LC51 <---ezen a tv-n amit még pár nappal ezelõtt ajánlottatok hogy ár érték arányban verhetetlen.Nah szóval ezen lesz olyan szép a ps3 mint egy Sony U2000-en? xD (sry de azt láttam elõször is azon vmi gyöngyörûen nézett ki...)😄.

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Sziasztok! LCD TV-t akarok venni! EZT: Samsung LE-32R84BX ! Érdekelne a véleményetek! Próbálok pl. képet találni, ami alapján megnézhetem a hátulját ( a csatlakozók miatt) DE nem találok! Pl. azt sem nagyon értem, hogy a HDMI az kimenet, vagy bemenet! Gondolok itt pl arra, hogy ha lesz egyszer egy DVD lejátszóm ami HDMI kimenettel rendelkezik, akkor rádugom a TV bemenetére és kész?

Vagy ha veszek egy erõsítõt EZT: Sony STR-DG510. akkor hogy kötöm össze a TV-vel? Pl. a TV HDMI kimenetét rákötöm az erõsítõ bemenetére és kész..?

A TV-nek elvileg van PC bemenete. Ezek szerint lehet venni hozzá PC kábelt, amit a szgépbe bedugok, és a TV monitorként üzemel?

Bocs a buta kérdések miatt, de tudatlan vagyok .. 😞
Jah és még valami.A részlet fizetés is érdekel.Télleg van ilyen hogy 24.999 x 10 ? Vagyis hogy ugyanannyiból jön ki mintha egészben kifizetném?

Megint én!
Errõl a tv-rõl mi a véleményetek?Ha van egyáltalán.Vagy valami tapasztalat vagy bármi.Melyiket érdemesebb megvenni ezt vagy a Philips 42PFL5322 változatot ami egy kicsivel több?

Pharaoh
Érdemes a DVD-t és a TV-t scart kábel helyett componenssel összekötni? Lesz érezhetó javulás?

[NST]Cifu
A baj annyi, hogy én annyira nem értek a plazmákhoz, hülyeséget meg nem akarok mondani. Az LG PC51/55-ös plazmáit egy ismerõs szídja, mert állítólag ez a sorozat eléggé érzékeny lett a beégésre. A korábbi PC1-essel nálunk a családon belül semmi probléma nincs.

A Pana relativa jó plazmákat gyárt, de persze a jobb minõségû modelljei már komolyabb összegbe kerülnek, a PV71-est érdemes lehet megnézni, vagy a Samsung Q91/97 sorozatát.

Természetesen VGA és video kártya emlegetésével a képre gondoltam.
Bocsesz, hülyén fogalmaztam. (Idézõjelben írtam.)
Szóval lényeg az, hogy semmi jel nem jön be.

A Samsung ügyfélszolgálat szerint frissítsek drivert, ha az sem segít, akkor a tv nem kompatibilis a kártyával.
INNO 6600GT kártyám van.

Ne felejtsetek el engem se.

"Mi plazma tv-t szeretnénk venni 42"-t.
Mi kinéztük a Lg 42Pc35-t nektek mi a véleményetek róla?
Nem nyúlok mellé nagyon vele, vagy olvasom itt nagyon dicséritek a panákat. Miért jobbak? Vagy csak lcd-ben és plazmában már nem?"