21171
LCD - Plazma
-
karika1 #7837 hi
Vélemény Panasonic th -42px8e vagy az LG 42pg200r plazmákról valakinek?
Esetleg a panasonic th 42pv8p-ről?
Pana vagy LG? Ez itt a kérdés... -
#7836 1080i lesz mivel az 1080p-t sugározni nagyobb sávszélességgel lehetne csak és nem gazdaságos. -
Grizzly4x4 #7835 Csáó biboros én most vettem egy 32-es sony lcd-t kds4000 a pontos típus igaz hogy nem fullhd de 129999ft volt és így még 150 alatt is maradnál nekem nagyon bejön barom jó a kontrasztja (30000:1) van rajt 3 hdmi és baromi jó képet ad mikor a boxon játszom azonkívül sima kábeltv közben is tök szépek a színek meg minden pedig az csak sima sd adás. Egyébként ti mit gondoltok erről a típusról mert én meg vagyok elégedve de azért érdekel mások véleménye is -
biboros33 #7834
Sziasztok,
32-es LCD szeretnék venni milyen tipust preferáltok 150000-200000ft között inkább a minőséget helyezném előtérbe az árral szemben.
Sharpról mi a véleményetek vagy más tipus ami szerintetek jó és a fekete szin is megfelelő. -
karika1 #7833 köszi , hogy válaszoltál
Épp most nézegetem a panasonicokat, árban is elfogadhatóbb , a pioneer már egy kicsit drágább mulatság . A panasonic egyes tipusainál olvastam a "beépített tuner"-t. Ok, de az mit is tud, jelent? Nekem fogalmam sincs.
na meg még mindig a kérdésem, hogy mit kell nézni, milyen paraméterét a plasmáknál,hogy a minél szébb, élesebb tisztább képet adjon? Szerinted?
VAGY HA VALAKI SEGÍTENE EBBEN A más számára lehet egyértelmű kérdésben.Nekem sajnos még nem az :( -
zsolek21 #7832 A MM-ban néztem egy elég új samsung plazmát, 3 logó is be volt égve...Szóval a samsungot nem javaslom. Több helyen is azt mondták, hogy a panasonicnak a legjobb a beégésvédelme, én plazmában mást nem nagyon vennék. Maximum pionirt. -
karika1 #7831 még valami.
A beépített tuner mit jelent? Az mit tud, mire jó?
-
karika1 #7830 halisztok
kérdésem: a szép, éles, tiszta képhatás érdekében milyen paramétereit kell nézni a készüléknek a plazmánál. NEM ÉRTEK HOZZÁ.
Segítsetek!
De tipust is mondhatnátok,hogy mit "érdemes" venni. minden véleményre kíváncsi vagyok.
köszi előre is. -
Bigdigit #7829 a műsoruk 98% upscale most is.miért adnák 4:3-ba a cuccost ha HD lenne?
ami nem upscale ott ki is van írva,hogy HD. -
#7828 M1 nem lesz upscale, ott már van teknika HD-re - a mostani adások is azzal készülnek :) -
Bigdigit #7827 upscale vagy nem upscale mindenesetre a jelenleg sugárzott SD adás az mtv1-en kenterbe vágja bármelyik szolgáltató minőségét.az 1080I-s HD adás meg tökéletes csak még kevéske. -
#7826 és az m2, dunatv is sima upscale lesz :) (...és az állam mégis fizet milliárdokat a hádéért, miközben az antennahungária csinál egy sima upscalet az SD adáson...)
nismoka: biztos 1080i lesz, nem p? -
Bigdigit #7825 a HD adások...rtl,tv2 szerintem nem lesz ekkora elbontásban egyenlőre.. -
#7824 1920x1080i-ben -
#7823 a magyar digitális műsorszórás dec 1-től milyen felbontásban fog adni? -
#7822 Saturn és MM egy cég, megspórolhatsz egy utat.... :D -
#7821 Az X360 játékok 99% ban 720p felbontásúak, ezért nem jobb 1080-as Tv-n. -
#7820 A problema Xboxnal kezdodik! :) -
Kimi23 #7819 Akkor visszaveszem a lehetséges jelöltek közé. Köszi az infókat. -
las vegas #7818 Nekem 6 hónapja van egy sony 46W4000 em és nem tapasztaltam rajta deinterlacer hibát pedig van pár HD adóm,az enyimén kívül még 2db-ot láttam azokkal sem volt semmi gond -
#7817 Üdv! A W4000 szaggatás téma számomra is érdekes mert nem tapasztaltam még pedig jó pár W4000-et tesztelgettem ez ügyben. Direkt 1080i jellel hajtottam meg egyszerre több fajta tévével egy időben HDMI elosztón keresztül, és semmi szaggatást nem tapasztaltam. Amikor szaggatott az mindegyik tv-n látható volt tehát nem csak W4000-en hanem pld samsungon is, ilyenkor maga a HD anyag volt kicsit akadozós. Nap mint nap használok W4000-et és még soha nem jött elő ez a szaggatás probléma. -
#7816 LG - 37LG2000-röl Toshiba 37AV500-ra.(150 ezer) De volt ott egy Grundig 37-7850 Full HD 175rugóért ami bezavart nekem. :) -
Caine #7815 És konkrétan melyik LG-ről akarsz váltani melyik Toshibára? -
zacc #7814 ma neztem en is egy toshiba 42A3000 (talan) nevu tv-t. le van ertekelve tobbhelyen is ha jol latom. egesz szep kepe volt nekije. -
#7813 Aha Értem. A Box témát akkor valoban csak szerintem...! Csalokák ezek az üzleti videok. A sok tv képeit nézve egyböl szembetünöek a különbözö minöségek persze a rajta futtatott müsortol is függ.
Aszem LG-röl váltok Toshiba-ra. (ajánlat!) Nagyon vékony keretü és ez a fényes vagyis sima képernyüjü.100Hz Akár hova kapcsoltam, mindegyik müsor szebben jelent meg mint akármelyik LG-n (ami idáig a listámon szerepelt) -
Caine #7812 Érdekes én is ma voltam terepszemlézni :)
Bevágtam a boxomat a hónom alá és megnéztem 2 boltban egy csomó tv-t.
Nekem ugye boxozni kell főleg és a szg. is erről fog menni, néha bejátszik majd tv is biztosan.
Én is arra voltam azonnal kíváncsi, hogy 720 vagy 1080. Rá is kötöttem a boxot egy-egy ilyen tv-re és az volt a tapasztalatom, hogy nem egyértelműen jobb a FULL HD-n a box. Mintha a textúráknak jót tett volna a nagyobb felbontás, de ahol nagy kontraszt van egy object szélénél (sötét háttér előtt valami világos, vagy fordítva) ott meg nagyon előjöttek a "lépcsők".
Tehát nem egyértelműen jobb a FULL HD boxra (szerintem), inkább csak más.
Viszont a mérleg másik serpenyőjében van 40-60e plusz kiadás.
Nekem ez nem éri meg. Persze ha más másra használja a tv-jét (hd adások, bluray) akkor nyilván másmilyen tv-t választ.
Most már megvan a méret (32) és a felbontás is (720) már csak ki kell választani egy tv-t.
Gondolkodtam rajta, hogy veszek FULL HD-t mert az mégis csak jobb befektetés, de a mostani tv is már vagy 6 éve bírja és még szeretném nyúzni másik 3-4-ig, tehát majd veszek FULL HD-t (vagy bármi is lesz akkor) amikor szükségem lesz rá.
Még a héten futok egy kört egy MM-ban, megnézek más tv-ket is, szerintem 5-10 nap múlva meglesz nekem is az új tv-m :) -
#7811 Ma terepszemlén voltam a Saturnban. Hát nagyon szomoru lettem mikor megláttam, hogy a full HD határozottan szebb volt.
Nincs mese emberek a majd kétszer annyi pixel összezsúfolva, márcsak fizikailag is egyértelmüen szebb képet ad. Szerintem még akkor is, ha nem nativ felbontásu jelet adunk rá. Gondolok itt az Xbox-ra. Vagy kisebb pixelek, vagy kisebb a pixelek közti hézag ezért mindennemü adás mód 1 vagy több fokkal jobb amit "sajnos" látni lehet. A másik dolog pedig ez a bizonyos 100Hz és a simább, "fényesebb" képernyö...ezt ugy néztem meg, hogy ujjal megsimiztem és érdekes módon amelyik simább volt, szebb volt.
Ugy hogy most teljesen át kell gondolnom az idáig biztosnak hitt tipus tippeimet. -
Kimi23 #7810 Igen bocs elfelejtettem írni, hogy a 46"os árairól volt szó. -
#7809 Ok,kösz,megpróbálom. -
#7808 Amikor bekapcsolod először a tévét, rákérdez, h otthoni vagy bolti/demo használat lesz. Ha bolti verziot állitottál, akkor minden kikapcs stb után felejt.
Talán van a menüben egy olyan pont, h az alapállapotban hozhatod a tévét, s akkor ujra be tudsz mindent allitani. -
#7807 Szoba antenna, tető antenna, szerencsésebbeknél egy méter koax kábel... :D -
#7806 Ja az igaz. :)
Viszont annó mikor ez az egész szaggat, nem szaggat dolog beindult leteszteltem 1080i-s beltérivel, HDV 1080i kamerával és akkor se szaggatott, pedig egy amatőr rángatózó kamera képénél ki kellett volna jönnie sztem. -
#7805 Nem él sehogysem. :( -
#7804 :D:D:D
A szemem nem csal... akár árulom, akár nem. :)
46"-os árait irod? -
#7803 az MPEG4 DVB-tuner az azt jelenti hogy minden kábel és csatlakozó nélkül a tv fogni a fija az ingyenes digitáli adásokat? teszem azt még antenna se kell hozzá? köszi -
#7802 Shop/demo az mit takar?Amúgy csak beüzemeltem,és bekapcsoltam,nem állítottam rajta semmit.Használati utasításba se találtam semmit..... -
#7801 de ott mpeg4/1080p-t néztek, nem fos mpeg2 1080i-s hdtv adást - gondolom :) -
Kimi23 #7800 Kár, hogy győri vagy akkor Tőled szívesen vennék, ha nálatok semmi gond velük. -
#7799 úgy tudom él a nem tetszik dolog, csak akkor ha nem bontod ki :D -
Kimi23 #7798 Valószínűleg nekem is hasonló véleményem lenne ha árulnám:) De az élcelődést félretéve azt elismerem otthoni környetben nem láttam se a 4000-est, se a 4500-ast. Egy MM-ben pedig ember legyen a talpán aki megmondja melyik is igazán a számára ideális adott pénzért. Múlt héten 20 percig locsogtam 2 eladóval ott, az egyikükről tudom hogy régóta árulja a Sony tv-it. Megnézhettem több forrásból a4000-est, és tetszett(1080i jellel sajnos akkor nem sikerült mint a nyáron). Az ár 469000 Ft volt. Mondom a faszinak okés a tv de az ára itt a bibi. Elvonult, mondja megnézi esetleg változott az ár. 5 perc visszajön azt mondja 404000Ft(!). Ez még mindig nem jó mondom neki a Sony Közp. Szalon 399000-értadja 3 év garival (ami még elfogadhatónak nevezhető, tekintve a garancia hosszát) . Ennyiben maradtunk.
Elhiszem, hogy nálatok jó 1080i jellel. De 400000 Ft-értén alaposan megnézem mit veszek. A Sony lcd tv-inek a problémáját sztem az egyik teszt verdiktjében láttam:
Seriously, the problem is so aggravating this time out that it's hard to believe these TVs are getting through Sony's quality control systems. In fact, if I hadn't now seen the problem on two separate W4500 TVs I might have suspected the 46W4500 was faulty.