LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Miután a VGA kábel csak videojelet visz át, ez roppant meglepõ. 😄DD

Egy jack-jack kábel kell, az egyik vége a hangkártya kimenetére, a másik a TV-n a VGA bemenet melletti jack audio bemenetre.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Olyan gondom van még, hogy nem tudom a PC-vel "megszólaltatni" a TV-t, egyszerûen nem észleli a jelt, hiába kötöm rá a VGA kábelt!
Nvidia videokártyám van.
Tudna valaki ebben segíteni?
Tudom, hogy a kontúrok bezavarosodása (azért ez nem olyan tragikus mértékû) a válaszidõvel van összefüggésben, de én úgy vettem észre, hogy az LCD tévémnél rosszabb minõségû jel esetén sincs (!) hangyásodás, csak haloványabb, fakóbb a kép, és a gyors mozgásoknál ilyenkor hajlamosabb picit szemetelni.
Köszi!

A DVD lejátszó vétele már csak azért is esedékes, mert a régi már kissé akadozva olvassa be a lemezeket (félek, hogy bemondja az unalmast) meg a lenti nappaliban sem ártana, ha maradna valami.

20-30 körül már lehet kapni Samsung-ot. Azért valamelyest érezhetõ javulást hoz? Milyen jellegû lesz a változás? Pontsabb kontúrok - színek - kisebb képzaj? Mondjuk az utóbbi nem jellemzõ, inkább a kontúrok zavarosak helyenként picit, de ez a DVD minõségétõl is függ. Illetve nem bánnám, ha picit "intenzívebbé" válna a kép.
Sziasztok!

Mi plazma tv-t szeretnénk venni 42"-t.
Mi kinéztük a Lg 42Pc35-t nektek mi a véleményetek róla?
Nem nyúlok mellé nagyon vele, vagy olvasom itt nagyon dicséritek a panákat. Miért jobbak? Vagy csak lcd-ben és plazmában már nem?
[NST]Cifu
Urban legend.

Nem akarlak nagyon lebeszélni, lelked rajta, de szvsz akkor már inkább egy olyan asztali lejátszóban gondolkodj, ami BR vagy HD DVD filmeket is lejátszik. Azok a DVD lejátszók, amik csak sima HDMI kimenettel rendelkeznek, nem valószinû, hogy látványosan jobb képet produkálnak, amik már érnének valamit, azok meg inkább 40e Ft-tõl kezdõdnek.... Ha ennyit megér neked, hogy egy kicsivel jobban nézzenek ki a DVD filmjeid, akkor körülnézhetsz persze, én ismerõsöktõl két típusról hallottam jókat, a Pioneer DV-600-as és a Samsung DVD-HR753 (ha jól rémlik ez utóbbi), a Pio-t láttam élõben, tényleg elég korrekt volt a DVD-k képe rajta.

A Pana persze scart-os.
Mindenesetre azért DVD-n valamivel jobb minõséget is el tudnék viselni!

Kérdésem: Mit remélhetek attól, ha a kb 6 éves Panasonic, kissé fapados (no divix) lejátszómat egy HDMI-s korszerûbb lejátszóra cserélem?
Számottevõ javulást hozhat?

Azt sem bánnám, ha ajánlanátok valamit, az sem feltételenül baj, ha nem Samsung. Tényleg, annak van pozitív hozadéka, ha Samsung TV Samsung DVD lejátszóból kapja a jelet, vagy ez csak urban legend?
Sziasztok!

Nna, megvettem a 40 colos Samsung R81-est! Az analóg TV adás hatalmas pozitív meglepetés volt: Nem túl jó jel jön a kábelen (4 Tv van felcsatlakoztatva a házban erõsítõ nélkül.) A földszinten a pöpec Grundig crt-n a csatornák 90%-án enyhén hangyás a kép, a Samu viszont szépen szûri a zajokat! Persze így, analóg jellel még nem az igazi, de sokkal rosszabbra számítottam!

Nagyon fontos a jó (szín/kontraszt, dtb.) belövése a DVD minõsége pl. eléggé csalódás volt, amiíg nem lõttem be a magam (film alapbeállításból kiinuló) beállítását.

Sajna nem tudtam, de majd még megyek arra majd megnézem.

[NST]Cifu
Foltosodást nem, de a képernyõ láthatóan clouding effekttõl szenvedett, de annyira nem volt feltünõ, ha nem figyelt rá külön az ember. Samsung paneles TV volt, az általad látottnak nem nézted meg a hátsó matricáját?

A 10e az még nem is sok. Biztos van valami értelme de azt mi nem fogjuk észre venni. 😄

Gondoltam, ekkora távolságon a digitálisan átvitt adatokat nem sok tényezõ tudja befolyásolni. Persze sok digitális hiba elõfordulhat, de gondolom a kiadott és eladásra szánt kábelek átmennek egy alapvetõ vizsgálaton, ezért nem nagyon értem a 10e+ Ft-os 1,5m-es HDMI kábeleket. Már nagyon várom, hogy visszakapjam a gépet és megnézzem a különbséget!

JohnnySmith
semmit

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Köszönöm a választ. Amíg vissza nem jön a szervizbõl a PS3, addig sajnos már nem tudom a régi TV-hez hasonlítani (82cm, SD, 100Hz), de gondolom így is fogok némi különbséget tapasztalni majd. 😊 Még lenne egy kérdésem, számít a HDMI - HDMI, DVI - HDMI kábelek márkája, minõsége? Azért gondolom, hogy nem sokat, mert digitális adatátvitel történik kb 2m-en.

JohnnySmith
Ilyen tv-m van és PS3 megy alatta... nem láttam a hátrányát semmiben.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Sziasztok

A napokban vettem egy LG 32LC51 típusú TV-t, aminek 1366x768 a felbontása. PS3-at szeretnék majd rákötni, de úgy hallottam, hogy csak 720p, 1080i-t tudok majd használni. Ha 1280x720-ban használom, akkor nem lesz rossz a képe? Azért gondolom, hogy rossz lesz, mert nem natív felbontásban hajtja. A másik dolog, hogy milyen formában fogja az 1080i-t megjeleníteni, ha nem tudja azt a felbontást? Ráadásul 1080p bemenete is van, amit gondolom le skáláz 720p-re. Ha volt már ilyen kérdés, akkor bocsánat, de még új vagyok LCD-ben.

Ez sok mindentõl függ. Mert a tv-kben is van olyan ami felkonvertálja. De pl egy 500ezres dvdlejátszónak jobb a minõsége, mint egy 200ezres tvnek. Bajod biztos nem lesz belõle. 😄

Gerygrey
...ha a DVD lejátszó DVD-1080P-re konvertálja fel a DVD jelet?

Értelme nem sok van, de baj nem lesz belõle. Mondjuk én tegnap próbaképp betettem a Karib2 DVD-t, és kifejezetten szép. Azt hittem, szemcsésebb és pixelesebb lesz, de nem.
De jó, hogy hirtelen ilyen sokan lettetek, el ne menjetek mert kell a segítség:
A kérdésem lényege, hogy egy HD (nem fullHD) LCD esetén
HASZNOS - INDIFFERENS - (netán)KÁROS

...ha a DVD lejátszó DVD-1080P-re konvertálja fel a DVD jelet?

Konkrétan ezt írja az egyik forgalmazó:
Ha az LCD televízióját maximálisan ki akarja használni egy DVD vetítés alatt, nagyon fontos, hogy jó lejátszót vegyen. A Samsung DVD-1080P7 lejátszó nagy felbontású minõséget kínál, minden hordozóhoz! A DivX formátumú fájlokkal és a video DVD-vel is kompatibilis DVD-1080P7 HDMI csatlakozóval és egy erõs upscaller-rel rendelkezik mely a videókat 1080p-re alakítja, akármilyen hordozón legyen is. Így a televíziója tökéletesen visszaadja a film minõségét.

Ettõl persze nem lesz 1080P a kép -ezt a hülye is látja- (fõleg egy 1366 x 768-as TV-n!) de állítólag jobb lesz a kép!

Mit gondoltok?
"Csamuval alapvetõen nincs baj"

csak annyit, hogy egy német site-on olvastam, hody samuval akkor kezdõdtek a bajok, amikor kb 2-3 évvel ezelõtt szinte az egész mérnöki gárdát lecserélték.

Walk the Talk.

Amikor tesztelted az M87est nem vettél észre foltosodást HD anyagnál? Mert MMben néztem és ott pl egy teljesen kék ég tiszta folt volt, de szinte mind1 tv amin ua az adás ment. Szóval arra gondoltam hogy az elosztás a szar vagy amit adtak. De azért megkérdezem biztos ami biztos.

Már van, nem kell még 1. 😄

Sheltem
"muszájkabát" aszondja <#vigyor3>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Nexxuss
fúúj száámszunggóóósss<#idiota><#idiota><#idiota><#vigyor5><#vigyor5><#vigyor5>
Csamuval alapvetõen nincs baj, csak a magyar samsung árusokkal.😊

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Gerygrey
Próbálgattam én is egy ilyen képjavítós Samsungot, hát szerintem lóf*sz, simán rádob egy blurt meg egy kis kontrasztot oszt' jónapot. Szóval választhatsz hogy az analóg adás szemcsés vagy elmosódott legyen, végülis messzirõl nem látni a különbséget, közelrõl meg pont ugyanannyira zavaró mindkettõ, úgyhogy nem sokat ér <#vigyor2>
Gerygrey
Na én pont tegnap vettem egy majdnem ugyanilyet, eddig pozitív a tapasztalat, tényleg rohadt nagy 😊 A szobában mintha másfélszer nagyobbnak tûnne, mint a boltban. De vigyázz mert jó nagy kamu a belinkelt akció, a Saturnban ugyanez 350-be fáj akció nélkül. Anyját ennek a Velvet plázának, méghogy fél misi eredetileg...
Jah, igen. És Samsung ellenesek lehetõleg most ne tekintsenek céltáblának.
S.O.S!

Valaki ajánljon egy Samsung R81-es HD-Ready LCD tv-hez egy megfelelõ (Samsung) DVD (HDMI) lejátszót!

A szolgáltatások (DVD írás, egyebek) nem érdekel, csak a kép/hang minõség, a házimozi (hang) csatlakoztatás és persze az ár.
Hallottam errõl a biz. képfelbontás feljívító funkcióról, ami persze nem szó szerint értendõ (nem lesz tõle HD a jel :-) de javít a képminõségen.

Errõl mit tudtok?

cloud.strife
😊)))))))

www.digimomentsvideography.com

[NST]Cifu
Viccesnek hiszi azt, hogy hülyének tetteti magát. 😊

Ha meg komolyan írja, akkor meg lehet már jönnek érte a muszájkabáttal az ápolók. 😄

Nexxuss
jaja, mondták is hogy a Sonynak is Samsung gyártja a paneleket. Akkor lehet azért nincs kép?

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

cloud.strife
Te most komolyan beszélsz? Mer inkább smilézz, ha viccelsz... 😊

cloud.strife
De azt a CSAMCSUNKCSG gyárcsa, nemtuttad? A Zelektropont szakemberei" aszontták (samus pólóba).<#hehe>

Nexxuss
Nem Samsung. Sony Bravia LCD TV. ilyen nagy. nagy a doboza is hátul. Nappal kicsit furán néz ki.

Egyébként is ha nincs rajta tv csati az nem tv hanem monitor és ilyen nagy méretben azért már ritkák.

Neked is van, hihetetlen hogy az emberek nem találnak meg egy .... nagy csatit.

plitt is írják.itt

cloud.strife
Hát ez van, ha vki a Csamcsung által gyártott tv-t veszi, bezzeg a tulipáncsecsû Csamu, arról nem spórolták le a koaxot...<#guluszem1>

- Képernyõméret 82 cm
- Képernyõ technológia LCD Bravia
- Képernyõ felbontása 1366x768 pixel
- Képernyõ kontrasztaránya 1200 : 1
- Képernyõ formátuma 16:9
- Képjavító technológia BRAVIA
- Válaszidõ 8 ms
- Látószög 178°
- Tuner (analóg) igen
- Tuner (DVB-T)Digitális földfelszíni adások vételére alkalmas tuner. Egy szokványos UHF antennával a DVB-T nagyobb mûsorválasztékot, kiváló minõséget és megbízható vételt fog biztosítani a nézõk számára.: igen
- Támogatott HD jeletípusok 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i
- Hangrendszer VIVA
- Programhelyek száma 100
- Menü magyar, grafikus
- Teletext 700 oldalas memória
- SMART üzemmódAmikor a 4:3 képarányú képet 16:9 formátumúvá nagyítjuk, a képernyõ felsõ és alsó sávjában található képrészek elvesznek. Az intelligens üzemmód egy lineáris képnagyító funkció, amely teljes formátumú, 16:9 képarányú képet készít a 4:3 képarányú adások képadataiból.: igen
- Távvezérlõ igen
- Bemenetek (AV) 2 x SCART, 1 x RCA, 1 x S-Videó
- Bemenetek (egyéb) 1xPC (D-Sub), 1xkomponens (progresszív), 1xHDMI
- Bemenetek (jeltípusok) kompozit, S-Videó, RGB, progresszív komponens, HDMI
- Kimenetek (AV) 2xAV (SCART), 1xaudió (RCA), 1xfejhallg. (3.5Jack)
- Méretek állvánnyal (szé x ma x mé) 797 x 580 x 220 mm
- Méretek állvány nélkül (szé x ma x mé) 797 x 548 x 125 mm
- Súly 16 kg

pl

Nexxuss
megpróbálom köszi. Szar azért hogy nem tudok TV-t nézni. Csak PS3 meg filmek. Azért a híradó hiányzik<#zavart2>

cloud.strife
Fogod a koaksz kábel végét, leszeded a csatit, lemetéled a végét, összepödröd és be kell tuszkolni a fejhallgatócsatiba. Ha ekkor se jön a kép, akkor bele kell pi..ni a konektorba. Állítólag az segít... 😊

Nexxuss
az én V2500-öm sincs...

cloud.strife
Próbáld meg, hogy megnézed honnan jön ki a 220-as kábel, mellette lesz a csati, TE! 😊

Magyarnyelvû használatit nemkéne elolvasni?

Nem létezik, ha nincs rajta az nem tv, de nem tudom elképzelni. Scart-coax szintén nics mivel ahoz kell 1 tuner hogy legyen valami. De szerintem ott van az valahol.

Szép nagy😄 az biztos·^^^ felbontása se rossz😄 De érdekelne a véleményetek.

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Sziasztok megint én😄

Errõl mi a véleményetek?😄

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

kaposi1
Off

" Mert hülye azért nem vagyok"

100 millás büntetés érte. Meg is érdemelték.
Már az elsõ alkalommal is kiakadtam rajta amikor láttam.<#falbav>
Csak az a baj hogy ezt is a fogyasztók fogják kifizetni.<#wilting>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

tarti19
sziasztok, ma vettünk eyg Sony Bravia KDL- 32u2000-es LCD tv-t és azt tapsztaltam nincs koax bemnenet😞
valamilyen scartos -koaxos kábel kllene , létezik ilyen? Kicsit nagyon szomorú vagyok most emiatt

kaposi1
Tényleg csak kiváncsi voltam .
Már tavaly túlestem a plazma vásárláson.<#nevetes1><#wave>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Sheltem
Gondolom reggel frissítik, addig a "kamuár" lesz itt.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"