21171
LCD - Plazma
-
#7917 32A451, de annyiért már lassan kapsz Sony 32L4000-et! -
red13 #7916 Ezeket néztem ki. Ti melyikre szavaznátok? Igaz nem sok esélye van hogy idén veszek...
Samsung Le32A451
Samsung Le32A431
Lg 32Lg3000 -
patiang #7915 Esetleg aki nem akar rákattintani:
"Ha sikerült a plazma vagy az LCD mellett lerakni a voksunkat, akkor újabb probléma jön: Full HD vagy HD Ready? Sokat foglalkozunk vele, pedig igazából nincs jelentősége. A High Definiton - nagyfelbontású tévéadásokat a 720p (1280X720 pixel) vagy az 1080i (1920X1080 pixel) jelölésnek megfelelő minőségben sugározzák, amelyek mindegyikét képesek megjeleníteni a HD Ready készülékek. Egy 1024X768-os plazma tévé ezt természetesen némi rontással teszi, de a kép így is szebb lesz, mint egy DVD vagy sima tévéadás esetén.
A Full HD kijelzőket az 1080p jelölés díszíti, ami az 1080i-vel azonos felbontást, de valamivel jobb minőséget takar. Ezt a különbséget csak egy Blu-ray lejátszóval, esetleg egy Full HD-s kamerával tudjuk kihasználni, minden egyéb esetben teljesen haszontalan lesz számunkra.
Ha ezen eszközök egyikével sem rendelkezünk, akkor pénzkidobás a Full HD, mivel az akár 50 százalékkal is drágább lehet egy HD Ready készüléknél."
Én is ezen filóztam két hónapig. -
patiang #7914 Amikor vettem az LCD-t ez rengeteget segített volna. -
SIDE76 #7913 Hello !!!!
Valamit nem értesz !!!!
Én nem beszéltem olyanról hogy a 3évvel ezelőtti TV és a mostani között nincs különbség !!!! Hol olvastál te ilyet az írásomban?!?!?!
Én arról beszéltem hogy a Samsung 2008ra kiadott A4 szériájában megjelenő modellt amit év elején megvehettél a boltokban 10000:1 dinamikus kontrasztaránnyal most ugyan azt a modellt 30000:1 dinamikus kontrasztaránnyal árulja a Samsung!!!! Pedig a gyártásában változás nem történt !!!! Na ez között garantálom hogy nem fogsz látni külömbséget csak papíron !!!! A hazai boltokba nem tudom hogy bekerültek e már ezen példányok, de a nyugatabbi országokban már csak így szálítja a Samsung, de gondolom kishazánkban is fellelhető már egyes helyeken.
Hogy olyan kontrasztarányt írnak a gyártók a TVre amit csak akarnak? A válasz IGEN! Persze bizonyos kereteken belül !!!! de ez több tízezres ugrás is lehet manapság számokban.
Abban meg nem kételkedek hogy a boltotokban az egymás mellé pakolt különböző kontrasztarányú TVk között különbséget látni képi megjelenítéseikben! bár itt a különbségeket sokban befolyásolja a kijelzőpanelek minősége is, de ez már megint más dolog... -
#7912 Ezt én is megerősítem! -
#7911 Nem érted. És továbbra is hülyeségeket írsz, ugyanis 0 tapasztalatod van etéren... ( 2 TV-ből nem következtetnk semmire)
Egymás mellett van 8 tv, AZONOS jellel, tehát abszolute nem érdekel, hogy épp mekkora kontrasztot mutat a TV, az se érdekel, hogy mi van ráírva, csak az, hogy 2 perc alatt lehet látni, hogy amire nagyobb kontraszt van írva az tényleg jobb kontrasztot ad. Ennyi. -
karika1 #7910 halisztok
olvasgatom itt a beszélgetéseket. nem nagyon vágom , hogy mit is dumcsiztok, de nem rossz. Pl 24p az mit jelent? egy tévénél?
-
aranarth #7909 Arty! Dehogynem megjeleníti, de nem olyan szépen. Egyszerűen azért, mert nincs annyi képpontja. Ennyi. És én is leírtam már több hsz-ban, hogy bizonyos célokra felesleges a FULL HD. De szerintem érdemes azt venni. Ezzel mi a bajod?
A másik meg: egy 2007-es közép- vagy felső középkategóriás TV simán tudhat annyit, mint egy 2008-as belépő alapmodell, hiszen más panellel szerelik. De hogy egy 3 évvel ezelőtti típus nem vetekedhet egy mostani kategóriatásrásval, az szinte biztos. Egy akkori csúcsmodell és egy mostani csúcsmodell között ég és föld a különbség, ezt te is tudod... Ez nem digitális kontraszt kérdése, hanem a technika gyors fejlődése. Nézz rá a feketékre, a válaszidőkre, a kontrasztra, a méretekre (vékonyság). -
#7908 Az pedig szintén tény, h az R8-as samsungom egy évvel ezelőtti 8000:1 kontrasztja jobb, mint a mostani samu A43x 8000:1 kontrasztja. Tehát márkán belül sem lehet hinni a számoknak, ha nem azonos az évjárat. -
#7907 "Egyszer gyer be hozzám a boltomba, szívesen megmutatom.
Most is speciel egymás mellett van 15000:1, 33000:1, 50000:1, 80000:1 kontrasztarányú tv, szép sorban."
Te ne beszélj hülyeségeket légyszives.
A tévéid, amiket árulsz, nem 15000:1, 33000:1, 50000:1, 80000:1 kontrasztot mutatnak egy átlagos kép esetén, hanem felét, tizedét. (mikor, mi van a képen)
Szintén tény, hogy az LG hazudik a mostani generácioban a legnagyobbat, és ha odateszem a Te 15000:1-es sony-d mellé az 50000:1-es LG-t, simán jobb lesz a sony. Sőt, a 15000:1-es samu is. Mindenki licitál mindenkire, aki ezeket a számokat komolyan veszi az hülye.
Laboratoriumiban bizonyos helyzetben TALÁN ki lehet ilyesmit mérni, tehát nem perelhetsz, de a valósághoz semmi közük a speckóknak.
aranath: a hdready tévén nem jelenik meg a bluray? a fullhd-k jórészén nem kamu a 24p? mindkettő de. tehát bizonyos üléstávolság/méret/felhasználási mód mellett van értelme a fullhdnek. ill ha nagyon jó minőségű tv-t akarsz, azt mamár csak fullhd-ben kapod meg. -
#7906 Azmeg egyenesen hüleség, hogy semmi difi egy 3 éves, meg egy mostani TV között.... -
#7905 Egyszer gyer be hozzám a boltomba, szívesen megmutatom.
Most is speciel egymás mellett van 15000:1, 33000:1, 50000:1, 80000:1 kontrasztarányú tv, szép sorban.
Olyan egyértelműen látszik a difi, hogy csak na. Tökéletesen észrevenni.
Az más kérdés, hogy a SOny X4500 1.100.000:1, vagy a Samu nemtommelyik 2.000.000:1 kontrasztja már elég hülyeségnek tűnik, pontosabban érthetetlennek, hisz a fentebbi kontrasztkülönbségek se sütik ki elsőre az ember szemét, pár pec után látszik, hogy mi a difi. De milliós kontrasztokat én sem értem egészen (nincs még X4500-unk, ha lesz ígérem beírok.) :D -
SIDE76 #7904 Azért Arty kontrasztarányokra tett megjegyzése nem teljesen alaptalan! Legalább is a Samsungok esetében, de szerintem a többi gyártó sem egy szűz kislány a dologban. Erre a dinamikus kontrasztra a cég azt ír amit csak akar sajnos ez így megy. A Samsung A4 széria 10000:1 most 30000:1 kontrasztra nőtt! Történt változtatás a TVben?!?! NEM! Ugyan úgy gyártják mint eddig csak most már az újabb nagyobb kontrasztaránnyal feltüntetett matricát rakják rá! Bizonyos tartomány között játszhatnak a számokkal és ezt ki is használják! Tízezer ide tízezer oda és megbolondítják vele az egyszerű vásárlót. Ugyan olyan dolog ez mint annak idején a válaszidő mizéria volt! Akkor azokkal a számokkal etették a vásárlókat, mert ügye tudjuk nagyon jól hogy egy TVre ha ráirják hogy a válaszideje 8ms akkor az ügye nem egy fix dolog. Álltalában vesznek egy átlagot és ezt írják rá amitől a kijelző bizonyos esetekben gyorsabb vagy épp lassabb, de semmiképp sem állandó. A kontrasztarányokat is így kell kezelni, de még lehetne sorolni a számtalan kis üzleti pimaszságot! -
aranarth #7903 Csak tévézésre biztosan nem, de egyébként megéri FULL HD-t venni, ezen nincs mit vitatkozni - nemsokára ugy nézed a blu-ray filmeket, mint most a dvd-t.
A 32"-os panelokból gyakran kimarad a 100Hz (A656, W4000), 4 helyett 6 ms a válaszidő (Sharp X20), hogy még olcsóbbá és elérhetőbbé tegyék a kis méretű készülékeket, de a 24p ezeknél is megoldott, a w4000-esemmel és a barátom A656-osánál legalábbis semmi gond. Amúgy az említett A656-oson nagyon szép a fehér. Szerintem csak kalibrálási hibák lehettek.
A dinamikus kontraszt nekem is parasztvakításnak tűnik, de hazugságnak azért nem nevezném... (Mondjuk inkább azt, hogy ne ez legyen a döntő érv vásárláskor). -
#7902 Szarnak rá a nagyáruházakban.
Szinte minden reggel azzal kezdem, hogy átnézem a tv-k képbeállítását.
Ugyanis elég ha a fehéregyensúly át van állítva és máris meleg-hideg a fehér.
Egyébként amit lentebb írnak az igaz. Gyak. minden TV "elmegy" valamelyik irányba a fehéret illetően. Igazából valódi fehéret nem láttam még (talán a csúcskategóriába). A Philips az általában kékes, a Samu az sárgás, az LG-t nem tudom, a Sony meg kicsit rózsaszínes. -
#7901 Hülyeségeket ne beszélj légyolyszives... -
#7900 A többiekhez : most nem azé de ezt a fehér vs. sárgát én is észrevettem.:
Ment a Jégkorszak rajzfilm és már nem tom melyik tipusokon az egyiken a havas jég, fehér-kékes volt, a másikon meg szürkés-sárga. Nem hinném hogy bekapcs után rögtön beállitották a szineket hogy igy mutassa, mert ez antireklám lenne az áruháznak. -
Freedy #7899 Az kimaradt, hogy vga-porton. -
Freedy #7898 Megnéztem őket, LG jobban tetszik:D Még annyi kérdésem lenne, hogy lehet-e natív felbontáson használni ezeket a tv-ket? -
#7897 LG 32LG5000, Samsung 32A451
a kontraszt számokkal ne foglalkozz ... hazugság az egész ipar :) -
Freedy #7896 hello!
Tudnátok ajánlani max 120 ezerért valamilyen LCD tv-t? Lehetőleg 32"-osat. Nézegettem őket, de rengeteg helyen csak a dinamikus kontrasztot tüntetik fel, vagy pedig "sima" kontrasztnak tüntetik fel a dinamikusat stb... Szóval egyszerűen nem tudok már kiigazodni rajtuk:D -
#7895 "Bigdigit: a sok marha meg veszi a piszkosfehér samsungot... nahát! Fogadok, h a filipsznek volt a legfehérebb fehérje... ugyanmár."
-
#7894 egészen pontosan miért éri meg a fullhd 32"-re, ha csak tévézésre veszi valaki? kifizet érte +30-50ezret és soha az életben nem lát jobb képet, mint a hdreadyn. mert kicsi, az emberi szem felbontóképessége pedig véges.
toza: A43X-ben régebbi, gyengébb panel van, mint az A45X sorozatban. Nem szar, csak gyengébb. (ld. speckók)
Gabyee: vszeg méretfggő. a 32A656 nem kezeli jól a 24p-t, de megjeleniti. 37A656 detto. 40A656 viszont kezeli is. 32" méretben, ha kifogsz egy jo 551-est S-es panellel, akkor kb. ugyan azt kapod, mint a 656-os esetén.
Mondhatnám, h az lcd gyártók teljesitették a küldetést: képtelenség tudatosan jó tévét venni, reális áron, igy ha biztosra akarsz menni, veheted a "premium" kategoriát, nagy méretet.
Bigdigit: a sok marha meg veszi a piszkosfehér samsungot... nahát! Fogadok, h a filipsznek volt a legfehérebb fehérje... ugyanmár. -
#7893 Nah mar megint kezdi ,h vmibe belekothessen!! :) -
r4pt0r #7892 Hát nekem a Samunak már izzik olyan fehér, szóval valami nagyon elkalibrált tvt láttál vagy nem tudom. :D -
Bigdigit #7891 véletlenül betévedtem holmi nagyáruházba ma asszonnyal.míg ő vásárolt tv-ket kukkoltam.
volt gúlában lg,sony,samsung,philips.
valami hd motorverseny ment rajtuk.
egy dolog ütötte meg nagyon a szemem.lg,sony,philips tv-én a motoros fehér mellénye fehér volt míg a samsungon nem is tudom még koszos fehérnek se nevezhető valami.
inkább valami enyhén sárgás.
azt eddig is tudtuk az lcd tv-éknek nem erőssége a fekete.de könyörgöm a fehér az megy nekik!!!
tudom lehet fogni a dolgot beállításokra is de már korábban említettem nehogy már a paraszt bácsi kalibráljon szervíz menüből be egy tv-ét. -
toza #7890 mar megvettem..postan jon.. miaz h szar panel?
torottet dobhatom kukaba v kell vkinek 20 ropier?! -
aranarth #7889 Gabyee, ugorj fel a samsung.hu-ra, ott megnézheted a specifikációkat, így el tudod dönteni, hogy egyáltalán mire van szükséged (felbontás, méret, tuner, stb.) és kiválaszthatod, hogy melyiket nézd meg élőben. Ha valamelyik tetszik, a használati utasítását is letöltheted, abból mindent megtudsz. -
Gabyee #7888 Van egy ilyen hogy Samu 37A615 ez hasonló tudású lehet mint a 656 csak olcsóbb? -
aranarth #7887 Szerintem még ekkora méretnél is érdemes Full HD-t venni, elvégre nemsokára ugyanúgy használjuk a blu-ray-t, mint most a dvd-t. A képátlóról: #7858, nem ismétlem magam, mert még megunjátok. -
Gabyee #7886 az 551 már tudja normálisan a 24p-t kezelni?
egyátalán sok különbség van az 5 és 6 széria között? -
Gabyee #7885 Én is a felé hajlok de félek hogy kicsi lesz a 37" meg már drága:(
Ezen az oldalon van egy olyan hogy "Power Consumption-Calibrated 71 watts" ez mit jelenthet? Kalibrálás után annyit fogyaszt vagy mi? -
#7884 samu XXA43X-t ne vegyél, sz*r panel van benne.
aranath: najah, csak árak alapján a 32A656 és a 37A551 azonos. én az utobbit venném :) (32A656osom van, de ha befért volna a másikat veszem) -
aranarth #7883 Kedves Gabyee!
A felsorolt modellek közül szerintem a Samsung A656-os a legjobb.
Ez segít. -
toza #7882 Samsung LE37A436 2 meterrol jo lesz??
a torott az samsung le 3286bdx/xeu tipusu..ha kell vkinek eladom rohatt olcson.. vagy nemtudjatok e hogy lehet e torott lcd javittatni e leccives.. -
#7881 3 méterről 32" méretben nem fogod látni a fullhd előnyét
3 méterre én már csak 37"-ben gondolkoznék
lg6000 a világ legrondább lcdje idén :D
37a551 vagy 37lg5000, bár ezek inkább 170ezresek ... de hosszabb távra ne vegyél 32"-t - ha megteheted! (nekem azvan, tudom jól h kicsi) -
toza #7880 lehet e torott lcd tvt javitattni?valoban dragabb mintha ujat vennek??eladnam,van aki ezt megveszi?!32"samsung... nemtom..
lecci leeeci valaszoljon erre vki aki tudja.koszi..
-
Gabyee #7879 Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok,picit túlkínálat van:)
Egyenlőre tv(analóg később digi)DVD/Divx filmek,kevéske HDRip esetleg BR lemezek persze később.
Próbálok úgy vásárolni hogy ne csak 1-2 évre hanem hosszabb távra de elég nehéz dönteni.Nem tudom hogy kellene-e a fullhd vagy elég lenne a hdready:(A fogyasztást is próbálom figyelembe venni és ott elég nagyok az eltérések.Jó lenne 24p,mpeg4 meg ilyenek de egyszerűen nem találok olyan tv-t amelyiknél mind jó és még megfizethető!32" esetleg 37"-ig.Bár a fogyasztás és az ár miatt valszeg elég a 32" csak félek hogy bolhacirkusz lesz...2.5-3.5m-ig nézném.Igaz hogy bizonyos távból és mérettől nincs értelme a fullhd-nak??
Ezeket néztem ki:
LG L5500 v.5700kb.135e(full)a 6000-t még dícsérik de könyörgöm hogy néz ki??
Sony V4500 kb.160e(ready,mpeg4,kicsi fogyasztás szerintem túl drága egy full-hoz képest pedig ezt akartam először)
Samsung A656 nem tudom még pontosan max.150-160e(full,nagyon dícsérik mindenütt)
Samsung A551
Philips PFL5603(full)
Kérem segítsetek dönteni,köszi -
Bigdigit #7878 47PFL7603H 300eft
42PFL9603D 280eft
42PFL7613D 200eft
32PFL7603H 135eft
32PFL7403H 130eft
47PFL9703H 410eft
tudom ez itt nem a reklám helye:)
a H-ás végűek mpeg4-sek ha valakit érdekel.privátban a többi.