LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ramore
Én nem õ vagyok, de szerintem nincsen az LC51 szériában DVB-T vevõ, csak az LC55-ben. Tévé nézésre elég siralmas, sport eseményekre végképp alkalmatlan, dvd-zésre azért jobb.
Pharaoh
Ezt szerintem csak 1024x768-at tud

Szia

Panasonic TH-42PV70PA

üdv

Meg tudjátok mondani, hogy ebben: LG50PC51-ben van-e DVB-T vevõ? Meg leginkább Cifu mestert kérdezem, hogy ez tv-re és dvd-re mennyire felelne meg?
Köszi
james69holden
nem kaptál a samuhoz kis portörlõ rongyot?
az enyémhez volt csomagolva a dobozában, azzal elég faszán le lehet portalanítani
ilyen tisztítószereket szvsz fölösleges használni hozzá

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e nekem olyan plazma tv-t ajánlani, ami 1366x768-as felbontást tud és 40 colos vagy annáál nagyobb? Tv-re és dvd-re kell leginkább, de szeretnék vele HD adást is nézni.
Köszi
aabyssx
Ki, hogyan tisztít LCD-t?

Én a notebook-om LCD-jét simán a kommersz ablaktisztító a naracs/grapefruit/ecet/vatevör erejével és háztartási (érdes?) papírtörlõvel tisztítottam éveken keresztül - mert azt nem sajnálom. Eddig nem sikerült elrontani, mitöbb tökéletesen tisztára tudtam pucolni.

Namost az LCD tévének (R8-as Samu) nem merek ilyen karcolós papírtörlõvel, meg zsíroldó ablaktisztítóval nekimenni, mert lehet, hogy a vékony fóliája nem bírja ki (urban legend?), így vettem spec LCD tisztítót (Hama), de azzal nem bírom tisztára pucolni. Csak maszatolom (látszólag).

Valakinek van olyan megoldása, ami nem karcolja, oldja és tényleg tiszta lesz?

www.youtube.com/aabyssx

Ramore
picit off, de hátha..

Van köztetek olyan, akinek tkábel digitális kábelszolgáltatása van? Az lenne a kérdésem, hogyan kellene összekötnöm egy LG lc51-es tv-t, egy tkábeles set top box-ot, továbbá egy Sony HX520-as wincsis felvevõt. Az sem lenne hátrány, ha nem csak azt tudná felvenni a wincsire, amit a set top box-on néz az ember. Természetesen privátban is nagyon megköszönném a segítséget.

on
[NST]Cifu
Ott W3000 esetén nem tudom, hogy a Bravia Engine EX támogat-e ilyesmit, de csodálkoznék, ha nem. Az X3000-en ott a Motionflow 100Hz, ha jól rémlik, az kvázi ugyanez, csak még jobb hatásfokkal.

A D3000 az én tudtom szerint is kifutott széria. Jelenleg a Sony csúcs HD felbontásban az S3000...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szia CIFU!!!!

Hát a Samsungnál még megnézem újra, mert annál nem jött le nekem ez a dolog annyira. A Sony-nál van ilyen? Mert egy 46W3000 állítgattam tegnap, de nem igazán mutatott ilyet.
A Sony szalonban azt mondták hogy a 40D3000 megszûnik és csak a 40D3500 marad helyette! Errõl hallotál esetleg valamit? Mert ilyen 40D3000 modellt akartam venni a 100Hz engem jobban motivál mint a FullHD 40"-nál. Ezért inkább a D3000 felé hajlottam mint a D3500 felé.
Na meg teljesen készre varázsoltak mikor azt kértük a haverral a Sony szalonban hogy mutassanak már egy Blu-Ray-t 24p-vel lejátszva és nélküle hogy lássuk mi a külömbség...erre mint mondott az eladó mosolyogva? Azt hogy nincs érteleme, mert szinte semmi külömbség nincs nem igazán vehetõ észre...Hát lehet 😊 Mindenesetre a Blu-Ray-t most sem tudtam 24p-vel megnézni...nélküle már láttam, de azért szeretném már egyszer azzal is 😊
[NST]Cifu
Láttam már a Lenaro-kat, de ez az effekt kismillió másik TV-n megtalálható, a Samsungnál Movie Plus-nak hívják például... 😊

Ha egymás mellett látod több TV-n, ugyanazon forrásból, és mindegyiknél be van kapcsolva ez az effekt, akkor már rögtön nem lesz olyan kiugró a Grundig. Bár személy szerint nem rajongok az ilyen effektezésért, mert sokszor csak ront a mozgáson. Hiába csinálja jól 10 jelentbõl 9-nél, az a maradék egy bõven elég, hogy elvegye az embernek a kedvét tõle... Szerintem...

Boldog Karácsonyt Mindenkinek !!!!

Gyerekek nézzétek meg valahol ha tudjátok a Grundig Lenaro 37 FHD LXW 94-8740 modellt vagy ami ezen készülék családjába tartozik. Van a menüjében egy "Motion Compensation" mód amit ha bekapcsolsz akkor hihetetlen finommá teszi a mozgást. LCD-nél ilyet még nem láttam...valami gyönyörû. A W3000 és X3500 Sony csak jelenthet neki ami a kép mozgatását illeti. A kontraszt, szín, képélesség az normál, de a képmozgás az nagyon szép.
np

dsubnál jobb megoldás ha van DVI a videókártyán és HDMI a TV-n, átalakítóval meg lehet oldani az összekötésüket. Elõnye, hogy digitális a jelátvitel, szemben az analóg DSUB megoldással, ezen kívül tudomásom szerint 1080p jelet dsubon keresztül már nem lehet továbbítani (1080i-t még igen). bár van ahol mást írnak!

(csak a teljesség kedvéért: dsub-ból többféle van, amirõl itt beszélünk, az a DA-15 (15 tûs), a hagyományos VGA csatlakozó. a többi DSUB gyakorlatilag már kihalt)

Itt le tudod ellenõrizni --> 1:1

És sok mást is.

[NST]Cifu
Ajánlom figyelmedbe ezt a kis alapozót.

A Samsung LE-32R8x arra, amire te szeretnéd használni jó választás.

A jelenlegi LG szériák (LC4x, LC5x, LF6x, LF7x, LY9, LB7x) nem rendelkezik PiP funkcióval, a Samsung 8-as szériája (S8x, R8x, M8x, stb.) igen.

Az így már világos<#eljen>thx😊
Ez akkor fontos nekem.Samsung ezt tudja(1:1)?Ez.

szerk:Az összes LG tudja a pip funkciót?Sams. nem?

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

dsub = "VGA monitorcsatlakozó"

<#confused>Aha.
Nem értem na mind1😞
Biztos megfogom tanulni ezeket a dolgokat ha meglesz szombaton a tv-m de addig is idegenek ezek a kifejezések.
"DSUB,2x3 oszlop pixel,"?
Itt 1 láma kérdés: mi az a dsub?

DSUB-on keresztül 1360x768-ban tudod meghajtani a tévét. Azt a 2x3 oszlop pixelt, ami kimarad, csak akkor veszed észre, ha 10 centirõl nézed a képernyõt.
Hali! Egy amatõr kérdés. Mi a különmbség Plasma meg LCD között?Melyik mellet milyen érv szól? Elõre is Köszi!
"1:1 pixelpontos kép"
Ez mit jelent?Pc-vel kapcsolatos?

Breki: megnézem majd ott is!

Nyugodt szívvel ajánlom a 32-es LG-ket, lehet hogy nem a csúcsminõséget képviselik (de az úgysem ez az árkategória), de nagyon szép képük van és tudnak mindent, ami kell (2HDMI, DSUB, COMP, PIP, stb).
Ja és nem utolsó sorban DSUB-on keresztül gond nélkül tudja az 1:1 pixelpontos képet.
Breki33
Ajánlom nézz be a PhotoHall-ba a fõutcán
nem az árak miatt mert az máshol jobb csak ott megnézheted õket mûködés közben.

És vannak helyek ahol érdemes és lehet alkudni akár 10-20 ezret jelenthet
Elég jól elbizonytalanodtam tv vásárlás ügyben😞
max 160e.ft-ért szeretnék venni 1-et.Tudtok ajánlani olyan lcd tv-t ami viszonylag nagy,fejletteb technikával rendelkezik,valami újabb fajta.
Persze az lenne a legjobb ha minden fõbb márkából mondanátok ilyet.
Pc-hez,konzol-hoz fõképpen de tv-dvd nézésre is természetesen használnám.
Figyelembe venném a hangot is.
Köszi

Ramore
Köszi mindkettõtöknek! A Panán nem lenne túl szép a pc képe? Egyáltalán rá lehet küldeni a pc képét? Adott ugye össz-visz 1 db hdmi csati a tv-n, a gépben meg egy GF7800-as, amin van DSub, DVI is.
Sheltem
Pana

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

[NST]Cifu
Arra a TV-re nem igazán, de értelme se lenne, mert honnan is tudna 5.1-es hangot fogadni? DVB-T tunerje nincs, más forrásból meg nem kaphat térhangzású hangot. Az asztali DVD/HD lejátszód kimenetére kell rákötnöd a hangfalakat, RCA kimenetek vannak általában, ahhoz kell 2RCA->Jack átalakító kábel.

[NST]Cifu
TV-re, DVD-re inkább a Panasonic plazma. Számítógéphez inkább a LG LCD TV...

Sziasztok!

Az után érdeklõdnék én a nálam jobban hozzáértöktõl hogy egy SamuR82-re rá lehet-e valahogy dungin pc-s 5.1es házomozi rendszert, mert sehol se látok a tv. hátulján fekete, sárga meg zöld bemeneteket mint amilyenek a gépen lennének (meg nem is u.a a mérete a dugóknak ha jól tudom).
Szóval vhogy megoldható lenne ez a dolog??? Esetleg vmi átalakító féle kéne???

Válaszaitokat elõre is köszönöm!!!!!!!

cloud.strife
Igen van, sztem Sony 😊

www.digimomentsvideography.com

Sziasztok!

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a 40-es Sony S3000-ben tényleg van DVB-T és DVB-c is?
Köszi
Amugy e kettõ között nem tudok dönteni:
Sony KDL-40S3000
Samsung - LE-40R86BD
A választ köszi elõre is.
Ramore
Kissé eltanácstalanodtam, ugyanis két modell között vacilálok, de nem tudok dönteni. Használnám túlnyomóan tv, dvd, illetve ritkábban internetezésre is.

LG-42LC51
Panasonic TH-42PV7P
hykao
Bazz 3 métert akartam...úgy tûnik késõ volt már... 😛
PyRex
lehet, h. nagy lába van :S

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sir Quno Jedi
A láb az közel 1/3-ada a méternek, te mirõl beszélsz?!?!?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hykao
10 láb az inkább 30 méter (sõt, még annál is több).
Amúgy az ilyen szemüvegek sajnos nagyon rontják a szemet, és egy-két óra használat után iszonyatosan fárasztóak.
Bucser
Kell a fenének lcd meg Plazma TV😊

Vennék inkább egy ilyet😊
ezen a Beowulf is biztos izgi lenne😊

Nemrég egy 3d szemüveg kapcsán sajnálkoztunk, hogy miért csak 640*480-at tud.

Íme egy 720P-s változat (1280*720) potom 1500$-ér olyan mint egy 72"-os tévé 10 láb azaz 2,5 méter távról. Nem hinném, hogy olyan szar lehet élményben😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sziasztok! Lenne 1 elég fontos kérdésem:
TV vásárlás elõtt állok, de egy valami nem tiszta számomra: ez pedig a kontrasztarány. Sokat olvastam már róla, de még most sem tudom eldönteni mi számít jónak. HD Ready TV-knél 1000:1 - 8000:1 néztem. Samsungba egy 3000:1-hez gyengének számít? Mert pl néztem JVC-t, ott 1200:1-irnak, mégis szép a képe... Ugyanakkor alacsonyabb árú Samsungnál mondjuk 8000:1 vagy 3000:1.... Na most akkor hogy is van ez?! Köszi a válaszokat.. 😊
Igen 😊
PyRex
thomson lcd, 37 collban fullhd?

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Szégyen...de egy 37"-es FullHD-s Thomsonról van szó! Van valakinek valami tapasztalata róla?! Holnap veszek egy HDMI DVI kábelt...Egyébként
sok rosszat "hallottam" a tvrõl,de szerencsére eddig semmi rosszat nem tapasztaltam.
[NST]Cifu
Nem írtad milyen TV-rõl van szó.

Az én Sony V3000-es TV-met is csak 1360x768-ban lehet meghajtani VGA bementrõl, DVI-HDMI-vel viszont megy gond nélkül az 1920x1080-as felbontás. A korábbi LG 42LF65-ösömet VGA-n is lehetett 1920x1080-as felbontásban hajtani.

Nézd meg a kézikönyvét a TV-dnek...

Laptopnál a HDMI jó dolog, de ne felejsd el, hogy a legtöbb esetben csak a videójel megy a HDMI-n át, a hangot külön kell megoldanod. DVI-HDMI esetén szintén.

[NST]Cifu
Gyakorlati szinten nem számít, ne nagyon befolyásoljon a döntésben.

Sziasztok!
Mitõl lehet az,hogy a FullHD-s LCD tv-mre nem tudok full hd-s jelet kötni. Most egy ASUS notebookal rendelkezem amiben egy 128 mb-os Ati X1100-as videovezérlõ van, az összeköttetést egyszerû VGA kábellel végezném. Egy "drágábbik" kábellel 1600x1200-as felbontás felett átállítja magát 1024x1024-re,egy "olcsóbik" kábellel 1284x1024 felett teszi ezt. Mi lehet a baj? Vagy nem jó a videókarim ilyen célra? Épp most szerzek be egy új notebookot. Mire ügyeljek,mit kell tudnia a vidikártyájának? Elég, ha lesz rajta DVI vagy jobb lenne ha HDMI-set vennék? Mire kell figyelnem?
Köszönöm a segítséget!
Mondjátok meg nekem légyszíves, hogy mennyire számít ez az adat a tv-nél? fényerõ: 450 cd/m2 - Sony S3000. A Samuknál ez általában 550.
Köszi
[NST]Cifu
Addig oké, de ha nem használod ki a FullHD mivoltát, akkor inkább te is S3000-et ajánlanál, ami olcsóbb is, nem? 😊

[NST]Cifu
Elírás lehet...

cloud.strife
Pedig egy 40T3500-nak (ami ugye FullHD) is jó képe van SD adással (UPC Direct), pláne egy V-nek... 😊 ugye? 😊

www.digimomentsvideography.com

hykao
Most láttam az Auchanban 229 999 Ft-ért Samsung full HD-s plazmát (tehát nem HD ready), 103 vagy 107 centis volt. Lehetséges ez vagy elírt valamit valamelyik piros-zöld mellényes marharépa? Felbontáshoz 1920x1080 volt írva.