21171
LCD - Plazma
-
#10799 Ma kaptuk meg az új negyedéves árlistát, a KLD-40V5500-at 279 990 Ft-al adjuk +3 év gar.
Várható volt, hogy a Sony lépni fog, de a meglévő készletemet amíg jóvá nem írják nem tudom olcsóbban adni. Ez az új beszerzésre vonatkozik.
Ilyen a POP szakma... :D -
#10798 De látja. Pontosabban a 6ms is (mint minden adat lassan) marketinges nyelven értendő. Tehát zöldből vörösbe 6ms. Kékből feketébe 24ms. És látod, a 2ms monitoron is az utánhuzást. -
#10797 Értem, köszi. -
hdmi #10796 Az input lag az az idő, amíg a jel a tv hátulján megérkezik a tv-be, s megjelenik a kép a képernyőn. Időbe telik, míg a tv feldolgozza a jelet. Ez az idő akár több tíz milliszekundum is lehet. A gyártók az input laget nem adják meg, hanem ha a neten találsz egy adott típusról tesztet, ott álltalába ezt is megmérik.
Hogy a kenődést nálad mi okozza, azt nem tudom, de a 6 ms-ot az emberi szem nem látja. A Sony lcd-i a mai napig 8 ms-ak, s a tavalyi W4000/4500-as széria az egyik legjobb volt játékra, mert az input lagje 0-10 ms között volt.
-
#10795 Ha jól tudom az input lag az az idő, amíg a jel elér a TV-be.
Én a minimális "kenődésre" értettem, hogy zavart az elején. Erre vonatkozik a válaszidő, nem? -
hdmi #10794 Pár napja megkérdeztem cloud fórum társat, hogy ők az 5%-os áfaemelést egy az egybe áthárítják-e a vásárlókra, vagy sem. Ez után egy-két kedves fórum társ nekem rontott, hogy én hogy tudok ilyen ostoba, hülye kérdést feltenni. Ki az a hülye kereskedő, aki lenyeli az 5%-os áfaemelést, s nem a vevőre hárítja, meg különben is a nagy többségük adócsaló, így a válasz (nem cloud válaszolt így). Én magamnak egy excel táblázatban 4 különböző típusú Sony tv árát követem a megjelenés óta. Szeretném illusztrálni, hogy pl. az egyik „gonosz” kereskedő hogyan hárítja át az 5%-os áfaemelést a vevőre. Az első ár a június 30-i, a második az áfa emelés utáni július 1-ei ár. Ez nem webshop, hanem hivatalos márkakereskedő, így nyílván magasabbak az árai, mint a félhivatalos webshopoknak, viszont minden Bravia-ra 3év garanciát ad.
KDL-37V5500 265,991Ft 237,491Ft
KDL-40V5500 284,991Ft 279,990Ft
KDL-37W5500 313,491Ft 284,991Ft
KDL-40W5500 349,990Ft 319,990Ft
STR-DH500 64590Ft 64,590Ft
Erősítő
S abban is biztos vagyok, hogy a MediaMarktban, meg a többi hasonló boltban se hárították át az 5%-ot a vevőre minden egyes LCD tv-én. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora felárral dolgoznak. Csak egy példa, amikor a 40V5500 pár hete még 299,990 Ft volt a márkakereskedőnél, akkor a MM-ban ugyanez a tv 340,000 Ft volt.
-
#10793 :))))
Jaja, nekem az ezer(!!!) forintos HDMI kábelemen látni egy homályos női arcot a háttérben. Ezért én azt mondom, százezer alatt nincs normális HDMI kábel :) -
#10792 Amit leirtál, nem minden plazmára jellemző. Pláne nem a utobbi évek modelljeire... -
hdmi #10791 A jövőállóság miatt van értelme Full Hd-t venni. Szerintem 2-3 év, és annyi lesz egy Blu-ray film, mint ma egy dvd film. Tv-t meg ugye nem 1-2 évre vesz az ember. A másik, hogy a közép és a felső kategóriájú tv-k mind full Hd-k, s nem mindenki belépőszintű tv-t keres. A fejlettebb elektronika pedig lehetővé teszi, hogy a sima SD adás jobban néz ki egy magasabb kategóriájú full Hd tv-n, mint egy belépőszintű Hd-Ready-n. -
Inquisitor #10790 " Normális HDMI kábel sincs tízezer alatt."
Hát igen, az olcsó párezres digitális kábelek rengeteg zajt összeszednek. -
Rodman6 #10789 Full HD vs. HD Ready.... Mindkettőm van. Igaz az egyik lcd, a másik plazma. Ha már valaki full hd-s tévét vesz, gondoskodjon full hd jelről is. (BluRay dvd) Ezt a többség elfelejti. Rákötik az 5000-es kínai dvd lejátszót, és már azt hiszik full hd. Tető antennás nem digitális M1 HD-re hozzánemértők azt hiszik hogy már HD.
Egyenlőre felesleges a FULL HD, egyszerűen nincsen elterjedve. Sima magyar nyelvű HD tévéadást egy kezemen meg tudom számolni. De ez sem full hd-s. Jobb Bluray lemez és lejátszó együtt majdnem annyi mint a tévé. Normális HDMI kábel sincs tízezer alatt.
Igazából elenyésző különbséget látni egy jóminőségű HD jel és egy Full HD jel között. Ha a HD-t kicsit távolabbról nézzük akkor szinte semmi.
A lentebb leközölt képek nem felelnek meg a valóságnak, legalábbis szabad szemmel nem láthatóak ekkora különbségek. A készülék sem egy mai modell. kb 3-4 éves, ekkor még nagyon kezdetleges tévék voltak. Dnie jelzés sincs már vagy 2-3 éve.
-
hdmi #10788 Szerintem amit te érzékelsz, az nem a 6ms-os válaszidő, hanem a tv input lagje, amit a gyártók nem adnak meg. -
Rodman6 #10787 LCD vs. Plazma fórum... Szerintem plazmát nem érdemes venni. Nekem szerencsétlenségemre plazmám van (nem is kicsi, nem is a legolcsóbb), mialatt beállítottam a műholdvevőt, a beltéri osd-je úgy beleégett mint a szar. (kb 15-20 perc) ráadásul sokat fogyaszt, mindennek tetejében zúg a kijelzője mint egy traktor. Sokat is fogyaszt. Elavult technika már ez szerintem.
Van egy lcd-m is, monitornak, tévének egyaránt használom, ugyanaz a márka mint a plazmáé.Széria is ugyanaz. Semmi nem ég bele, nem kell hetente "képmosó" dvd-ket. ábrákat futtatni órákig. LED-tévében egyenlőre nincs tapasztalatom. -
aranarth #10786 Egy 300ezres csúcs Sony-nak (W5500) is 8ms a válaszideje - mégis a legtökéletesebb kép, amit valaha láttam. Semmit nem érzékelsz belőle. Amikor még 14 és 12ms-nál tartottak a panelek, akkor biztos érezhető volt utánhúzás vagy szaggatás. De hogy egy földi halandó nem érzékel különbséget 6 és 8 ms között, az 100%. Ha Neogan ezt a 2ms differenciát látná, akkor jobb szeme lenne mint a sasoknak...
A TV-m 6ms, a monitorom 2ms. Tökéletes mindkettő. -
#10785 akkor milyen egy 8ms-os ? -
#10784 Itt van pár kép:
kép1
kép2
-
#10783 Filmnézésre + játékra. Saját képet nem tudok sajna betenni, mert a fényképezőm meghalt, a telóm meg egy ősrégi T610-es
. Még karácsonyra leptem meg magam ezzel a TV-vel, teljesen meg vagyok vele elégedve, igaz nincs sok viszonyítási alapom. A 6ms válaszidő először zavart kicsit, de megszoktam, már fel sem tűnik.
Teljesen meg vagyok vele elégedve. -
#10782 csá nekem is ilyen kell mint a tied te mire használod ? és mit tud ? ha tudsz tegyél be képeket játék meg filmből, köszi ...
-
#10781 szerintem valami energiatakarékos fasság van bekapcsolva ami ha csak az asztalt
látja akkor úgy gondolja nem használod a "monitor"-t ... -
#10780 Köszönöm a segítséget! -
aranarth #10779 A kalibráló DVD-kkel gyorsan megtalálod az optimális beállításokat, de mindenki mást szeret. Lehet, hogy Te harsányabb, más tompább színeket szeret. Ülj le és ezd el "Játszani" a fényerővel, a háttérvilágítással és a színekkel. Arra azért figyelj, hogy a fekete lehetőleg maradjon fekete és a fehér is fehér - ezekhez tudsz igazodni. Ezen túl ízlés kérdése, szerintem szükségtelen a kalibrálás, elég ha Neked tetszenek a színek. -
#10778 mi van bekapcsolva jelenleg? (dinamikus kontraszt, DNIe, MOVIE MOD, GAME MOD, stb) -
olahjana #10777 Na végül sikerült beállítani a felbontást a pc-40f86 hdmi-s összekapcsolásánál. 1 bajom van még vele.
Miért van az hogy ha csak simán az asztal van akkor mattabb a képe, viszont ha előhívok egy bármilyen ablakot, akár a tv menüjét is, akkor rögtön élesebb lesz a kép? Milyen beállítást kell eszközölnöm? esetleg kiiktatnom hogy ez megszűnjön?
THX -
#10776 Üdv!
Vásároltam régebben egy 32" LG2000 LCD TV-t, de nem igazán tudom megtalálni a képernyő optimális beállításait. Hallottam, hogy be lehet szerezni különféle DVD-ket, amelyek segítenek ebben, de nem szeretnék ezért most pénzt kiadni. Tudna valamelyikőtök segíteni, abban hogy hogyan tudnám a megtalálni a legjobb beállításokat? Létezik alternatíva a DVD-kre?
Előre is kösz! -
hdmi #10775 Ezt nézted? sharp -
#10774 Ja igen, a játék az xboxrol lenne... -
#10773 Webezesre hasznalnam, de ez mar csak masodlagos szempont, a legfontosabb h a 720p jol menjen rajta vegulis filmezesre hasznalnam leginkabb, szoval inkabb szep fekete szinre van szukseg :)
sharpot is neztem, csak dragak... -
EasyLife #10772 Hagyjátok, itt a nyári szünet, unatkozik :D engem személy szerint nem zavar. legalább nem pang annyira a fórum :D -
Inquisitor #10771 Mi bajotok van a Lucky Goldstar márkával? -
aranarth #10770 Hogy Te mekkora gyökér vagy! Szerintem ezt élvezed, hogy névtelenül b*szogatsz másokat, mint egy frusztrált kisgyerek. Vannak barátaid, vagy csak a billentyűzeteddel haverkodsz? Lövésed sincs semmiről, osztod az észt, de építő hozzászólásod még nem volt. Mindezek tetejébe egy százezres alapgépet se vagy képes választani magadnak! Remélem hamarosan sikerül, mert akkor talán lelépsz.
Tikal: én elfogult vagyok a japán márkákkal (elsősorban Sony és Sharp), de mivel számítógépezésre nem használom, ezért nem tudom megmondani, hogy milyen TV-t lenne érdemes vásárolnod. Annyit azért pontosíts, hogy komoly játékokat futtatnál, vagy hétköznapi használatra vennéd, mert akkor a gamerek könnyebben segítenek.
Általánosságban csak annyit, hogy szvsz érdemes hosszú és teljes körű garanciával vásárolni (általában multiban vagy márkaboltban), mert ott nincs probléma annak érvényesítésével, míg ha csak pár ezer forintot spórolsz egy netes vásárlással, már nem kapsz gyári garit és nehezebb lesz a javíttatás/csere is, ha ne adj' ég mondjuk pixelhibád lesz. -
#10769 a 32 m2g a 37 sem használhatóságban sem anyagilag sem pedig technológiailag nem egy kategória "használnám monitornak is ..." ez alatt azt érted hogy bekapcsolod rajta a médiapléjert vagy akár órák hosszat webezel játszasz stb . ? -
#10768 Mégis mekkora faszságot kérdeztem, áruld már el!
"Hello, tudna valaki ajánlani egy jó 32"-37"es LCD-t? leginkább dvd filmek mennének rajta meg HD filmek macbookrol...használnám monitornak is mondjuk :)" ennyit kérdeztem, tőled még egy normális választ nem kaptam, csak a fasz okoskodásod, mert akkora penge vagy, a többiek mégis jol kiosztottak mekkora hulye is vagy, és ahogy nézem nem szivesen látnak itt, már értem miért. Képzeld körülnéztem már párszor LCD tv ügyben, már van is ilyen tv-m, de nincs időm nap mintnap ezt bujni ezért jöttem ide, hogy érdeklődjek, mik az uj tipusok stb, tény hogy nem tettem fel konkrét kérdéseket mindenféle technikai dolgokrol, de a beszélgetés elinditásához azt hiszem épp jo kérdést tettem fel :) Sajnálatos hogy neked csak arra futja az energiádbol hogy kötözködj... -
#10767 ha akkora penge lennél nem kérdeznél ekkora fasságokat... -
#10766 fuu, te tényleg bölcs vagy, csak hogy jön ez ide? LG-n kivül nincs élet vagy mi van? Nem szimpatikus márkának tartom ennyi, ha neked tetszik vegyél nyugodtan, de szerintem elég nagy a választék ahhoz hogy ne kelljen tőlük vásárolnom, ennyi. Nem kell ugy csinálni mintha segg hülye lennék és az alapján vennék tévét hogy milyen szinuek a gombok a távirányitoján, inkább készülékeket ajánlj, és ne a hülyeséget folytatsd, a burkolt lenézésre nincs szükség, kösz... de ahogy olvasgatom a forumot, ez már másoknak is feltünt... -
#10765 "Ja, ez nem full HD? Akkor nem is kell.
A legolcsóbbat!
A legdrágábbat! (ritkábbik eset)
Ezen van a legtöbb matrica, ezt kérem!
A legnagyobbat!
A legkisebbet!
Én csak LCD tévét veszek!
Én csak plazmát veszek!
Igaz, hogy kétszer nagyobb a képe, de havonta 50 forinttal többet fogyaszt.
Akciós nóném, ez kell!
Márkás, biztos jó, ez kell!
A szomszédéknak ilyen van, úgyhogy ezt veszem, de nagyobbat.
Aki a fentiek szerint dönt, talán jól jár tévévásárláskor..."
-
#10764 háhá beugrottatok a miaf*sznak FULL HD TV kelepcémbe -
EasyLife #10763 szerintem elég sokan sőt még kisebbet is. egy átlag nappaliban 3-4 méterre van a tv. és sokaknak még régi crt tv-jük van és azok is max csak 82cm-esek. de legtöbbnek még akkora se. -
#10762 őszintén , ki néz egy kis szaros 32-es tévét 3 méterről ??? -
olahjana #10761 ezt a felbontásváltást miért csinálhatja? az hogy fasza legyen a kép létezik hogy 1 órát kell állítgatnom? nem megy az automatikusan? nem olyan plug and play mint a vga kábellel?
meg ha sikerülne belőni a hdmi részt akkor elbaszódik a tv beállítása. az meg hogy mindig állítani keljen az nem vicces. -
#10760 DVI=HDMI, elvileg