21171
LCD - Plazma
-
hdmi #10839 Kíváncsiságból fölhívtam egy webáruházat, hogy ilyenkor mi a teendő. Ha webáruházba vetted, akkor 3 napon belül 1 pixelhibával is kötelező a csere, ha futárszolgálattal jött a tv, akkor 8 napon belül kötelesek cserélni. -
hdmi #10838 Szerintem 5-6 pixelhíbánál már lehet kérni készülékcserét. -
#10837 na csá
megjött a lh2000 eddig 5-6 pixel hiba van rajta 2 fekete amiből egy középen egy meg a szélén a többi meg csak akkor vettem észre ha a paintbe teljesképernyőn átszínezgettem a lapot de azok színfüggőek vagy mi ...
mik a praktikák ezekkel , maszírozás , villóztatásilyesmi, esetleges újraélesztési trükkök...
a pixelhibák amúgy az esztétikán kívül okoznak más nagyobb problémát mert ha nem akkor leszarom ...
megyek letesztelem battlefielddel -
#10836 Helló! Nagyapámék vettek egy Samsung LE32B350 tévét. A gond az hogy miután megtalálja az csatornákat, csipogó hangot ad ki megszakítás nélkül kb. 1 másodperces rendszerességgel. Kipróbáltam minden beállítást, semmi sem segített. MUTE-ra állítva csendben van. Minden csatornánál csinálja, és a csatorna eredeti hangja egyáltalán nem megy. Találkozott valaki már ilyennel? -
teknősbika #10835 Erről volt már szó? 200 hz lg 240-ért 106 centis: pl itt -
astrago #10834 Úgy tudom hogy év végéig már az ország 80-90%lefedetté válik.Talán addig az eddigi anomáliák is a feledés homályába merülnek. -
#10833 Ahha. Köszi az infót! Ezt én se tudtam. :) Adhatná már a győri torony is a DVB-t... :( -
#10832 irsz egy konkrét típust? -
astrago #10831 Arra gondoltam hogy a földi digit adásnál írták páran hogy nem kezeli rendesen az epg ékezetes betűit a sony.Nem is biztos hogy itt írtak erről. Akit érdekel:Ország beállítás:Németország,Menü:Magyar.Ezt a sony szerviz adta ki egy w4000 tulajnak és működik neki. -
#10830 Győri kábeltévé digitális adásánál régen volt gondd, aztán egyszercsak jó lett. Hogy ez a tv, vagy a szolgáltató javítása, azt nem tudom. -
astrago #10829 Vajh miért hirdetik úgy hogy beégés elleni védelemmel ellátva?Akkor ez most nem garis? -
Rodman6 #10828 Hát nem tudom. Az én készülékem idei széria + 2 hónapja lett legyártva, bár nem a legmagasabb szériaszámú, de ezeknél is illendő lett volna kiküszöbölni a beégés dolgot hiszen nem egy olcsó vas ez sem. -
r4pt0r #10827 Hát akkor nem tudom mit olvastál mert olyat sose írtam hogy lehet látni 2mset. :D -
konrada #10826 Meggyőzhető vagyok, de akkor nem 0,002 secundum-ot lát. És én is csak azt vitattam. Az 50 ms-t egy homológ váltásnál persze hogy látható, mert az már az észlelési határ környékén van. -
r4pt0r #10825 Samu is olyat gyárt, ez a mai panelek "hiányossága" (SPVA/MPVA), ennél gyorsabb a TN paneles, de az meg ronda mint a bűn.
De ritka esetekben lehet látni de akkor lehet.
konrada:
te el vagy tévedve, nem tudom mit számolsz de ez a jelenség 1-2 mmes csíkot húz, itt nem kell látni semmilyen képkockát. :D
-
#10824 leírjuk mégegszer :
legoptimálisabb estben "hupikék"-ből "libafoszöld"-be váltás esetén 2ms annak a készüléknek amelyiket 2ms-mal reklámoznak , de lehet hogy rózsaszínből okkersárgába váltásra ugyanannak a készüléknek 50ms kell ... -
konrada #10823 Az lehet. Azt a készüléket nem ismerem. De akkor elég nagy a szórása. -
konrada #10822 Elnézést, a matek! Természetesen 20x-os. Azért az is nagyon szép! -
#10821 előbb írták hogy a legjobb értéke a készüléknek 2ms de a legrosszabb lehet neki 100ms is ... -
konrada #10820 Hát erről annyit, hogy a 24 képkocka/sec-et azért találták ki, mert azt már gyakorlatilag mindenki folyamatos mozgásnak látja. Ez meg nagyjából 0,04 s = 40 ms. Na most ha valakinek a szeme az átlagos ember érzékelésénél 80x nagyobb sebességre képes, hát az már nem semmi! -
#10819 mé nem raktok be képeket ? kpeket akarok ! különben nem vagytok szavahihetők .. . -
hdmi #10818 Ezt a honlapot érdekesség gyanánt linkeltem be, s természetesen tisztába vagyok vele, hogy a szem az gyorsabb mint a kéz. Nem gondoltam volna, hogy ezt az evidenciát le kellett volna írnom. Arra viszont jó a link, hogy a gyakorlatban is érzékeltesse, hogy milyen idő intervallumról beszélünk.
Egyébként, ha szerinted a 2ms-os tv is lassú, mert az ugye g to g, de a valós válaszidő az sokkal több, akkor szerinted a Sony miért gyárt még mindig 8 ms-os tv-ket?
-
#10817 izé... elfelejtettem, h a tévé a 32R82-es samsungomra van kötve :D (azon amugy finoman látni a csóvát, de ez lehet a SPORT1 gagyi adásából is, sztem nem mérvado. az tuti, h utánhuzást nem látok (de régebben, amikor azon boxoztam, azon is láttam)
és r4pt0r jol irja, a 2ms nem igaz mindenre, sőt, tulképpen csak a legjobb esetre igaz :) tudod, marketing, mint a kontrasztértékek és most már a Hz-ek is :(
a fekete háttér előtt fehér pont mozgatása sajnos valoban durva, de az sem valos, hiszen ilyen eset nem nagyon történik a "monitoron" ... mondom, legjobb teszt: flatout -> élénkzöld fák -> világoskék égen elmozdulnak ... -
r4pt0r #10816 Megint keversz valamit, ennél a cuccnál nem számolod bele hogy a kezed baromi lassú. És mint mondtam nem a valós érték a 2ms. -
hdmi #10815 Egyébként itt van egy reakció időmérő, én 3-szor próbáltam, nekem a leggyorsabb az 0,188 szekundum sikerült. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül valakinek a 0,002 szekundumot megközelíteni.
link -
r4pt0r #10814 De a 2ms az gray to gray szinte biztos (vagyis szürkéből szürkébe), viszont a valós az sokkal több. De ezt sose írják ki. Ő a valósról beszél. -
hdmi #10813 Én meg továbbra is állitom, hogy 2ms-ot, ami ugye 0,002 szekundum, hogy ezt az emberi szem képtelen érzékelni. Nem vitatom, hogy ő lát valamit, de abba biztos vagyok, hogy nem a válaszidő lassuságából eredő valamit lát. -
r4pt0r #10812 Csakhogy arty azt magyarázta hogy nem TV adásnál lehet látni, hanem játék közben. Ha 1 fekete részt mozgatsz 1 világos előtt. -
konrada #10811 Szerintem a digitális zajcsökkentést látja. Én is ha feltekerem magasra gyengébb analógon, olyan utánhúzása van, hogy csak na. (W4500)
Na de mpeg4-es full HD-n (m1HD BL) nem hogy utánhúzás nincs, hanem a pörgő labda mintái is követhetőek. (Pedig a W4500 8ms-os.)
(Egyébként ezért is furcsálottam azt, hogy 1 m-es HDMI kábel milyen hibákat képes összeszedni, mikor sok km hosszú réz földkábel, meg több tucat méternyi koax-ból jó minőségű adás estén én nem látok veszteséget, pedig 40"-on, fél méterről keresem! -
astrago #10810 Szia Cloud! Sonynál van megoldás az EPG ékezetes problémára,ha tudsz róla akkor bocsi. -
konrada #10809 Akkor most jól be lettem csapva. Én ugyanis eddig azt hittem, hogy a HDMI kábelen bináris jel megy át, 0 meg 1. A digitális jelek meg nem zavart szednek fel, hanem tartalmat veszítenek. Ahhoz meg, hogy 1-2 m-en ezt sikeresen megtegye, ahhoz már igen ócska kábelnek kell lennie.
De ezek szerint a HDMI olyan, mint a kínai koax, amely minden rádióhullámot összeszed, azzal a különbséggel, hogy kóbor digitekre vadászik. -
astrago #10808 Bizony nagyon jó.Jó pár emberkének van ilyen modellje itt a fórumon D-DH65-66.Visszaolvasol december elejéig sokat megtudsz róla. -
#10807 játszunk olyant hogy mindenki tegyen be képet diviX-,DVD-,720p- és valamilyen játékról a lényeg hogy valami jó színes és kacifántos jelenet legyen (vakasszony visszanéz II. nem ér )
nekem már úgy is mindegy megrendeltem ezt a fos lh2000-es eldzsít csak hát jó lenne összehasonlítani a képeket
jjja és ha lehet max 2-300K-s képek legyenek ami pont egy monitornyi köszi -
#10806 hm, jo ez a sharp is, gondolom képminőségre nagyon jo... -
hdmi #10805 Köszi. -
#10804 telekom sat-tv, megnézem ma egy wimbledoni meccs esetén
(de tévéadásnál nehéz ám észrevenni! sőt, lehetetlen, hiszen nem egyértelmuek a konturok a kis felbontás miatt) -
hdmi #10803 Látom neked 32A656-od van, te tenisznél látsz csíkot a labda után? Milyen adást fogsz, analógot, vagy digitálist? -
#10802 600hz :)))))) várom az első gigahertzes tévét ...
hdmi: flatout játék, zöld növényzet, kék ég: csodásan látni, ahogy "mosodik" a táj a homogén, egyszínű égen - mondom ezt ugy, hogy nem aktivan látom, nem is zavar, anno a 16ms-es LGmen se zavart. De ha odafigyelek, a jelenség "létezik". A 2ms csak példa volt, mert a legjobbak is csalnak, ahol tudnak. -
hdmi #10801 Akkor neked nagyon jó szemed van, mert nekem 2ms-os Samsung monitorom van (931c), s én szinte csak fps-ni szoktam, de én semmiféle utánhúzást nem láttam. Az unokatesómnál meg most voltam fent a hétvégén, s neki egy Samsung LE-40R8x tv-je van, ami szintén ha jól emlékszem még 8 ms-os a válaszideje, s neki UPC digitális SD adás van rákötve set-top boxon keresztül. Direkt a sport csatornára voltam kíváncsi, ahol pont tenisz ment, s direkt figyeltem, hogy húz-e a labda csíkot. Én nem láttam. Kizártnak tartom, hogy te a 2 ms-ot észreveszed. -
#10800 Há ja. Annyira széjjel tudnám rugni annak a seggét, aki ezt az egész számháborusdit kitalálta, hogy na....
Most nézem:
LG mittoménmelyik 32" plazma 99 990 Ft, 0,002ms válaszidő, 600Hz képfrissítés.
Mivaaaaa??????