21171
LCD - Plazma
-
olahjana #10759 este bepróbálkozom újra. csinálok pár képet is hogy miről van szó. mert jó lett volna nekem a sima vga csati is csak 10 m-t kell majd áthidalnom vele a,mi már nem túl szerencsés vga kábellel. ha esetleg dvi-hdmi kábellel próbálom lehet hogy előnyösebb? -
olahjana #10758 sajna kipróbáltam mind3 hdmi bemeneten. ugyanazt tapasztaltam.
ez a beállítás a nview-ben van ahol 2 csúszkával beállítom a tv képéhet a pc-t de akkor átállítja a felbontást erre a 1808x1016ra
lehet hogy a kábel a szar? vagy ha már be lehetett állítani úgy ahogy akkor csak szarakodni kell vele? mert az a zavaró hogy az ablakok ugráltatásával változik a képminőség is. pedig 2x árnyéloló bumszli van rajta meg aranyozott véges, ha ez jelent valamit -
#10757 ellenőrizd, hogy a megfelelő HDMI (DVI felirat!) bemeneten nézed-e a tévét
overscant NE használj, fontos, hogy a tévét nativan hajtsd
mindenféle dinamikus kontraszt/DNIE stb baromságot kapcsolj ki - amit látsz, az teljesen "normális" sajnos... -
olahjana #10756 ja az előzőhöz...gigabyte 9800 gt dvi kimenettel hdmi átalakítóval
THX
-
olahjana #10755 Üdv.
Van egy olyan gebaszom, hogy végre vettem egy hdmi kábelt, összekötöttem a gépet vele a samu 40f86-tal, viszont ha a videókari driverrel beállítom az overscant akkor beáll a felbontás 1808x1016-ra :(
és a képem elég érdekes. Ha a tv-n egy világosabb ablakot hívok elő akkor az egész kép megváltozik, kivilágosodik a start menü. ha visszateszem tálcára akkor meg túl erősek a színek és már zavaró szar a képe. ha ezt a dnie-t kikapcsolom jobb a szitu, de nem kéne ennek automatán beállnia? mert ha sima vga kávelt használok full hd felbontáson akkor fasza a kép, és minden beáll automatán. persze a full hd film felbontásban szebb volt hdmi-n keresztül, de a kép elég életlen lett.
A kábelem trutyi vagy a drivert kellene frissíteni? -
#10754 fuu, lesz ma még sok okosság?
vagy nem tetszik hogy nem szimpatizálok egy márkával? vagy esetleg leirnád azt is hogy hogyan vásároljunk lapostévét? na mondjuk pont te... -
mg8248 #10753 Ok, pontatlanul fogalmaztam, de azt is írtam, hogy: "mondjuk a tömörítésen múlik, de nem sok a minőségbeli romlás"
Arról volt szó, hogy 3 méterről 32"-os TV-n már nem veszed észre a különbséget.
576p-s videó 32"-on ajánlott nézési távolsága 2,5m (244cm)...
Schrank te kis ratyi... -
#10752 "hogy ne vásárlojnunk lapostévét ..." -
#10751 LG-t soha :) -
#10750 ez a két kóreai ami megfizethető minőség a samu meg az elldzsí -
#10749 ha, én is ezeket a samukat néztem, más márkában hasonlo ár érték arányban esetleg? -
#10748 -
#10747 -
Inquisitor #10746 "Amúgy meg egy kalóz dvd-nek ugyan olyan a minősége mint az eredetinek,"
Persze ha DVD9-re van kitéve ... vagy esetleg nem sík hülye a témához aki újrakódolja. Sajnos a többi 99%-a a filmeknek és MP3-nak igen is trágya minőségű, de legalább is sokkal rosszabb.
Persze régi SD tévén tényleg nem látszik, no de monitoron? Meg ugye ez TFT és plazma topik ... -
#10745 ez ,ost tuti elment megvenni -
hdmi #10744 Több fórumon most ez az egyik kedvenc: le-32b650, le-37b650 -
#10743 Hello, tudna valaki ajánlani egy jó 32"-37"es LCD-t? leginkább dvd filmek mennének rajta meg HD filmek macbookrol...használnám monitornak is mondjuk :) -
mg8248 #10742 Nem tudom, hogy te milyen "tömcsizett" DVD-re gondolsz, de egy 16"-os monitort kb 50-60cm-ről nézel, míg egy 32"-os TV-t nem...
Persze, hogy gyengébb a minősége egy DVD9-es filmnek DVD5-re tömörítve, de ezt nem hiszem hogy észre veszed 32"-on 3m-ről... -
#10741 ezt ugye most te sem gondolod komolyan ? a szaros 16"-os monitoromon látszik a difi a dvd9 meg a sima tömcsizett dvd közt ... -
mg8248 #10740 Amúgy meg egy kalóz dvd-nek ugyan olyan a minősége mint az eredetinek, ez már nem a videokazettás korszak (mondjuk a tömörítésen múlik, de nem sok a minőségbeli romlás)... 32"-on HDMI-vel 3m-ről nézve kristály tiszta a képe... -
mg8248 #10739 Jó magam egy Samsung LE32B550-est néztem ki... -
#10738 32"-ben simán közép, oda igazán jót nem is nagyon gyártanak :( -
mg8248 #10737 Te inkább beleszólsz... Azért mert valaki betévedt, aki nem nagyon ért hozzá, nem kell általánosítani. Aki közép vagy felső kategóriás TV-t vesz, az általában HTPC (Home Theater PC) vagy HD-s médialejátsó mellé veszi... Vagy majd vesz hozzá...
Nem hinném, hogy a 32LH4000 középkategória lenne csak, mert FullHD...
És téged se kérdezett senki! -
#10736 erről papolok , a sok okos csak azért veszi ezeket hogy villogjon velük aztán a fos minőségű 4 GB-os kalóz DVD-ket nézik rca-n -
#10735 azt nem értam, ha számodra igy rendben van, minek öltél FELESLEGESEN ezreket a fullhd tévébe?
gyöngy a disznó elé esete ... -
aranarth #10734 Már bocs, de Te nem nehezen, hanem egyáltalán nem költöd. 1 hónapja csak a duma van. -
#10733 aminek az egyik végén rca van az ugyan olyan rossz lesz ...
szerintem a dvd-den rca dugó kimenet van meg max AV de ha látni akarod a különbséget a minőségben akkor a pc videókártya dvi kimenetéről csatlakozol be a tv hdmi-be és az lesz a 100%-os minősége amit a jelforrás és a megjelenítő együtt kihoz egymásból -
licskin #10732 Ezer bocsánat!
Egy RCA-Scart átalakítóval sikeresen megoldottam a problémát. A segítséget köszönöm! -
#10731 Ez már modern, nagyfelbontású TV, érdemes a legfejlettebb összekötési módot választani amit az eszköz(dvd, pc) támogat, így esetenként drámaian jobb képet kaphatsz a régihez képest! (pl pécéről nagyfelbontású anyagot lejátszva) Hogy a PC-n van e DVI kimenet, azért ellenőrizd kábelvásárlás előtt!
RCL összekötés nincs. RCA van és ez a létező legrosszabb megoldás ;)
(jojo, tudom, az RF még rosszabb) -
#10730 a pénzt nem csak megkeresni nehéz hanem jól elkölteni is -
#10729 maradjunk annyiban hogy keverék benzinnel hajtja azt a ferrarit -
#10728 RCA B+ -
licskin #10727 Köszi, kipróbálom az ötleteidet!
A régi képcsöves tévémnél RCL-el is működött rendesen. -
#10726 (RCA használata szemléletesen: vettél egy ferrarit és a tankba szennyvizet töltöttél...) -
#10725 RCA kábel a létező legrosszabb, amit választhattál!
DVD -> SCART/RGB kábel, dvd setupjában állítsd be a kimenetet RGB-re -> TV
PC -> DVI/HDMI kábel, PC-n 1920x1080-at állíts -> TV -
#10724 Nem azért, de pont te próbálsz mindenkinél okosabb lenni és lehülyézed azt, aki megvesz egy felső kategóriás TV-t. És igaza van a többieknek, hogy sajnos te tipikus okoskodó hülyegyerek vagy. Vedd meg az Oriont, LG-t amit akarsz, de ha neked kell tanács akkor ne te oszd az észt, de attól tartok közel sem állsz hozzá, hogy kipengesd az árát, különben már rég megvetted volna. -
licskin #10723 Új LCD-tévét vettem: LG 32LH4000!
Nagyon szuper, de van egy problémám:
DVD-lejátszóval összekötve a DVD-filmeket, PC-vel összekötve pedig az onnan elindított filmeket is fekete-fehér képpel jeleníti meg valamiért.
Mit csinálok vajon rosszul? Mit tegyek, hogy színes képet lássak?
Egyébként az összekötés RCL-kábellel történt. -
#10722 1080i-t utoljára xbox360 komponens átvitelénél nézegettem, s mivel én nagyon közelről nézem a 32"-t (monitorként használom) látni a homályt. 720p nem megoldás, mert kétszer skálázol:
blurayfilm 1920x1080 -> átvitelkor 1280x720-ra méretezés -> megjelenitéskor tévé ujra méretez 1360x768-ra (ezt már nehezebb meglátni, pláne h ezt inkább kanapéról nézném, de a tény, h nem a lehetőségek adta maximumot kapom, zavarna) -
gyengébbek kedvéért a csík nem pixelsor hiba hanem vízszintes irányban mozgó felbontás átalakító varázsoszlop látszik a néni haja milyen homályos i-ben
-
#10720 ezek szerint az idei évben már minden fontosat tudnak a belépűszintű készülékek a nagyobb gyártóknál :24p, 1080p,AF (anti-felhősödés), mpeg4,...