21171
LCD - Plazma
  • olahjana
    este bepróbálkozom újra. csinálok pár képet is hogy miről van szó. mert jó lett volna nekem a sima vga csati is csak 10 m-t kell majd áthidalnom vele a,mi már nem túl szerencsés vga kábellel. ha esetleg dvi-hdmi kábellel próbálom lehet hogy előnyösebb?
  • olahjana
    sajna kipróbáltam mind3 hdmi bemeneten. ugyanazt tapasztaltam.
    ez a beállítás a nview-ben van ahol 2 csúszkával beállítom a tv képéhet a pc-t de akkor átállítja a felbontást erre a 1808x1016ra
    lehet hogy a kábel a szar? vagy ha már be lehetett állítani úgy ahogy akkor csak szarakodni kell vele? mert az a zavaró hogy az ablakok ugráltatásával változik a képminőség is. pedig 2x árnyéloló bumszli van rajta meg aranyozott véges, ha ez jelent valamit
  • arty
    ellenőrizd, hogy a megfelelő HDMI (DVI felirat!) bemeneten nézed-e a tévét

overscant NE használj, fontos, hogy a tévét nativan hajtsd

mindenféle dinamikus kontraszt/DNIE stb baromságot kapcsolj ki - amit látsz, az teljesen "normális" sajnos...
  • olahjana
    ja az előzőhöz...gigabyte 9800 gt dvi kimenettel hdmi átalakítóval
    THX
  • olahjana
    Üdv.
    Van egy olyan gebaszom, hogy végre vettem egy hdmi kábelt, összekötöttem a gépet vele a samu 40f86-tal, viszont ha a videókari driverrel beállítom az overscant akkor beáll a felbontás 1808x1016-ra :(
    és a képem elég érdekes. Ha a tv-n egy világosabb ablakot hívok elő akkor az egész kép megváltozik, kivilágosodik a start menü. ha visszateszem tálcára akkor meg túl erősek a színek és már zavaró szar a képe. ha ezt a dnie-t kikapcsolom jobb a szitu, de nem kéne ennek automatán beállnia? mert ha sima vga kávelt használok full hd felbontáson akkor fasza a kép, és minden beáll automatán. persze a full hd film felbontásban szebb volt hdmi-n keresztül, de a kép elég életlen lett.
    A kábelem trutyi vagy a drivert kellene frissíteni?
  • Tikal #10754
    fuu, lesz ma még sok okosság?

vagy nem tetszik hogy nem szimpatizálok egy márkával? vagy esetleg leirnád azt is hogy hogyan vásároljunk lapostévét? na mondjuk pont te...
  • mg8248
    Ok, pontatlanul fogalmaztam, de azt is írtam, hogy: "mondjuk a tömörítésen múlik, de nem sok a minőségbeli romlás"

Arról volt szó, hogy 3 méterről 32"-os TV-n már nem veszed észre a különbséget.

576p-s videó 32"-on ajánlott nézési távolsága 2,5m (244cm)...

Schrank te kis ratyi...
  • schrank
    "hogy ne vásárlojnunk lapostévét ..."
  • Tikal #10751
    LG-t soha :)
  • schrank
    ez a két kóreai ami megfizethető minőség a samu meg az elldzsí
  • Tikal #10749
    ha, én is ezeket a samukat néztem, más márkában hasonlo ár érték arányban esetleg?
  • Tikal #10748
  • schrank
  • Inquisitor
    "Amúgy meg egy kalóz dvd-nek ugyan olyan a minősége mint az eredetinek,"
    Persze ha DVD9-re van kitéve ... vagy esetleg nem sík hülye a témához aki újrakódolja. Sajnos a többi 99%-a a filmeknek és MP3-nak igen is trágya minőségű, de legalább is sokkal rosszabb.
    Persze régi SD tévén tényleg nem látszik, no de monitoron? Meg ugye ez TFT és plazma topik ...
  • schrank
    ez ,ost tuti elment megvenni
  • hdmi
    Több fórumon most ez az egyik kedvenc: le-32b650, le-37b650
  • Tikal #10743
    Hello, tudna valaki ajánlani egy jó 32"-37"es LCD-t? leginkább dvd filmek mennének rajta meg HD filmek macbookrol...használnám monitornak is mondjuk :)
  • mg8248
    Nem tudom, hogy te milyen "tömcsizett" DVD-re gondolsz, de egy 16"-os monitort kb 50-60cm-ről nézel, míg egy 32"-os TV-t nem...

Persze, hogy gyengébb a minősége egy DVD9-es filmnek DVD5-re tömörítve, de ezt nem hiszem hogy észre veszed 32"-on 3m-ről...
  • schrank
    ezt ugye most te sem gondolod komolyan ? a szaros 16"-os monitoromon látszik a difi a dvd9 meg a sima tömcsizett dvd közt ...
  • mg8248
    Amúgy meg egy kalóz dvd-nek ugyan olyan a minősége mint az eredetinek, ez már nem a videokazettás korszak (mondjuk a tömörítésen múlik, de nem sok a minőségbeli romlás)... 32"-on HDMI-vel 3m-ről nézve kristály tiszta a képe...
  • mg8248
    Jó magam egy Samsung LE32B550-est néztem ki...
  • arty
    32"-ben simán közép, oda igazán jót nem is nagyon gyártanak :(
  • mg8248
    Te inkább beleszólsz... Azért mert valaki betévedt, aki nem nagyon ért hozzá, nem kell általánosítani. Aki közép vagy felső kategóriás TV-t vesz, az általában HTPC (Home Theater PC) vagy HD-s médialejátsó mellé veszi... Vagy majd vesz hozzá...

Nem hinném, hogy a 32LH4000 középkategória lenne csak, mert FullHD...

És téged se kérdezett senki!
  • schrank
    erről papolok , a sok okos csak azért veszi ezeket hogy villogjon velük aztán a fos minőségű 4 GB-os kalóz DVD-ket nézik rca-n
  • arty
    azt nem értam, ha számodra igy rendben van, minek öltél FELESLEGESEN ezreket a fullhd tévébe?

gyöngy a disznó elé esete ...
  • aranarth
    Már bocs, de Te nem nehezen, hanem egyáltalán nem költöd. 1 hónapja csak a duma van.
  • schrank
    aminek az egyik végén rca van az ugyan olyan rossz lesz ...
    szerintem a dvd-den rca dugó kimenet van meg max AV de ha látni akarod a különbséget a minőségben akkor a pc videókártya dvi kimenetéről csatlakozol be a tv hdmi-be és az lesz a 100%-os minősége amit a jelforrás és a megjelenítő együtt kihoz egymásból
  • licskin
    Ezer bocsánat!
    Egy RCA-Scart átalakítóval sikeresen megoldottam a problémát. A segítséget köszönöm!
  • arty
    Ez már modern, nagyfelbontású TV, érdemes a legfejlettebb összekötési módot választani amit az eszköz(dvd, pc) támogat, így esetenként drámaian jobb képet kaphatsz a régihez képest! (pl pécéről nagyfelbontású anyagot lejátszva) Hogy a PC-n van e DVI kimenet, azért ellenőrizd kábelvásárlás előtt!

RCL összekötés nincs. RCA van és ez a létező legrosszabb megoldás ;)

(jojo, tudom, az RF még rosszabb)
  • schrank
    a pénzt nem csak megkeresni nehéz hanem jól elkölteni is
  • schrank
    maradjunk annyiban hogy keverék benzinnel hajtja azt a ferrarit
  • schrank
    RCA B+
  • licskin
    Köszi, kipróbálom az ötleteidet!
    A régi képcsöves tévémnél RCL-el is működött rendesen.
  • arty
    (RCA használata szemléletesen: vettél egy ferrarit és a tankba szennyvizet töltöttél...)
  • arty
    RCA kábel a létező legrosszabb, amit választhattál!

DVD -> SCART/RGB kábel, dvd setupjában állítsd be a kimenetet RGB-re -> TV
    PC -> DVI/HDMI kábel, PC-n 1920x1080-at állíts -> TV
  • GAthersw
    Nem azért, de pont te próbálsz mindenkinél okosabb lenni és lehülyézed azt, aki megvesz egy felső kategóriás TV-t. És igaza van a többieknek, hogy sajnos te tipikus okoskodó hülyegyerek vagy. Vedd meg az Oriont, LG-t amit akarsz, de ha neked kell tanács akkor ne te oszd az észt, de attól tartok közel sem állsz hozzá, hogy kipengesd az árát, különben már rég megvetted volna.
  • licskin
    Új LCD-tévét vettem: LG 32LH4000!
    Nagyon szuper, de van egy problémám:
    DVD-lejátszóval összekötve a DVD-filmeket, PC-vel összekötve pedig az onnan elindított filmeket is fekete-fehér képpel jeleníti meg valamiért.
    Mit csinálok vajon rosszul? Mit tegyek, hogy színes képet lássak?
    Egyébként az összekötés RCL-kábellel történt.
  • arty
    1080i-t utoljára xbox360 komponens átvitelénél nézegettem, s mivel én nagyon közelről nézem a 32"-t (monitorként használom) látni a homályt. 720p nem megoldás, mert kétszer skálázol:
    blurayfilm 1920x1080 -> átvitelkor 1280x720-ra méretezés -> megjelenitéskor tévé ujra méretez 1360x768-ra (ezt már nehezebb meglátni, pláne h ezt inkább kanapéról nézném, de a tény, h nem a lehetőségek adta maximumot kapom, zavarna)
  • schrank

gyengébbek kedvéért a csík nem pixelsor hiba hanem vízszintes irányban mozgó felbontás átalakító varázsoszlop látszik a néni haja milyen homályos i-ben
  • schrank
    ezek szerint az idei évben már minden fontosat tudnak a belépűszintű készülékek a nagyobb gyártóknál :24p, 1080p,AF (anti-felhősödés), mpeg4,...