21171
LCD - Plazma
-
aranarth #11559 Demo alapján akarsz TV-t venni? Most ugye csak viccelsz?
A 900 sor pedig nekem egyszerűen hülyeségnek tűnik. Mit csinál addig a többi? 180 sor feketén várakozik, hogy ugyan merevítsed már ki a képet, mert akkor majd ilyen tuti sárga leszek? Ez röhej. Elírtak valamit, nem kell ezen tipródni. -
#11558 ha nem veszek májusban egy 125ccm endurot, akkor 50PS3000 :D -
#11557 http://www.avforums.com/forums/lcd-tv-should-i-buy/1071671-lg-47lh3000-lcd-vs-50ps3000-plasma.html -
#11556 "Viera, Wide, 42"-os (106 cm) FULL HD plazma képernyő, ütésálló panel, 2.000.000:1 dinamikus kontrasztarány, 1920x1080 felbontás, 900 soros mozgóképfelbontás"
Termékleírásból idéztem.:)Persze ez nem tudományos tény,mert ott aztán elég sok baromságot lehet néha olvasni,de ez akkor is így van hidd el:D.
Egyébként ma voltam a Saturnban,és nem lettem okosabb. LH3000-est is nézegettem,42"osba, nem rossz...de a mellette lévő 140tv se mutatott rosszul a demó anyaggal..:D Ez alapján nehéz lenne dönteni,mondjuk az LH5000-es nagyon megtetszett,de olyat csak 37"-osba tudnék venni ami már kicsi lenne. -
#11555 A promo hiánya, mondta volt vk, lejebb a plazmákra: LG 50PS3000 plazma, eddig az LG 47LH3000 LCD vel voltam elfoglava (eccce ha leját a kocsi tavasz :) )
De elég brutál képességekkel van megáldva az 50PS ! kb ua árban vannak... -
#11554 két helyen? ha kitalálok vmi marhaságot és elterjed, az igazolja a valóságtartalmát, ha "átveszik" és több helyen kántálják? nem kötekedni akarok, de tényleg érdemes lenne megnézned azt a "900 sort" ;) nem ismerem az izlésedet, de lehet h első pillantásra ellenszenves lesz a képe és akkor felesleges volt itt latolgatni...
az olcsó, kommersz vackok mind kinában, akár egymás melletti vagy azonos(!) gyártósoron készülnek. ha akarod, áltathatod magad a "sony minőséggel", pontosan ez a lényege a brand-nek, azért költenek rá a gyártók :) (én azt venném, amelyik jobb képet ad az adott árért, de én már csak ilyen maradi vagyok :D ) -
#11553 Holnap utánajárok,de ahogy a srác is írta ezt nem csak egy ember mondja hanem avforumon is volt már róla szó,két helyen meg nem tévednek...de ez majd holnap kiderül ma már nincs hozzá erőm :D.
Egyébként pedig azért nem mindegy hogy milyen márkájú tv-t veszel,és ha választanom kéne egy LG és egy Sony között akkor azért nyilván a Sony-t választom.Persze ott van még a Samu B550 is..ami ugyan csak nem rossz tv,de egymás mellett nem láttam a kettőt,és egyébként se nagyon nézegettem a b550-est még élőben,mert akkor még egy 37"-os 650-esre fájt a fogam de szerintem azért 94centi elég kicsi lenne,és egy 650-es 40"-ba kicsit húzós már.
Szóval marad a 42LH3000 és a 40P5500...az a baj a P5500-al hogy egy rohadt tesztet sem találtam róla,persze a HD anyag amit ma a Sony centrumban láttam királyul nézett ki rajta de szerintem olyan tv-t ma már nem tudnék mutatni amire azt mondanám h ,,hú nézd már de szar ezen a HD cucc".. -
#11552 gondolom, hogy elmész és megnézed az nem játszik? tudom, a "tudat" a lényeg, nem a kép, amit nézel
(de egyébként tényleg érdekelne az elv, hogy tűnnek el sorok mozgókép esetén. nem értett félre valami promo anyagot a forumtárs?
és még1: én évek óta járok ide, mégis irtam már elképesztő baromságokat - az évek csak évek, nem jár velük automatikusan mindentudás)
és ha már LCD... a P5500 lehet jó modell, fogalmam sincs. de nehogy azért vedd már meg, mert "mégiscsak egy sony" - ne légy konzumidióta, miután ennyire utánajártál a dolgoknak :) _megnézed!!!!_
a 40-42"-ből pedig ne engedj ;) -
#11551 Hát figy én nem jártam utána,de mivel 4éve foglalkozik a plazma tv-s topikkal és ő ajánlotta az 50"-os X10-es plazmánkat ezért elhiszem neki.:)
"DM-fan és a avforumon olvasót okosságokból tudom, hogy a S10 az ugye a tavalyi Vr 3 as motort használja, ami többek közt csak 900 vonalat tud, míg a G10 és V10 a VR Pro 4-et. Ami a komplett 1080 vonalat.
Hosszútávon szerintem nagyon idegesíteni fog a tudat/látszat, hogy míg a tv elvileg 1080p, de igazából mozgóképből nem látsz annyit (csak ha fényképet nézegetsz). "
Ezért nem kell.... tudom,lehet észre se veszem sőőőt tuti...de nem akarok abban a tudatban élni h vettem egy új tv-t 160-170é ami nem is olyan amilyen..:D -
#11550 jaértem. ő aztán biztos autentikus forrás egy plazma felbontását illetően ... :)) eleve, honnan vesz vki ilyen baromságot, h mozgoképnél nincs meg az 1080 képpont :D érzik, h mozog a kép és elbujnak?!?!?!?!? :D -
#11549 prohardver plazmás emberke:).Ott kezdtem a pályafutásom , onnan tanulok :D. -
#11548 kodekfrissitésre nincs lehetőség
ps3-ra és mkvra sztem jó vétel :) -
trade1 #11547 hát sajna már ez van el leszek vele egy darabig aztán majd átpasszolom az ősöknek én meg veszek nagyobbat. szóval erre a problémára csak a szoftver frissítést tudjátok ajánlani? és ha már a legújabb szoftver van fenn? külön nem lehet codecet felrakni rá vhogyan? egyébként majd főként ps3-ra használnám és néhány mkv és nagyfelbontású film megnézésére. Egyébként elég szar ennek a tv-nek a 220v-os csatlakozója elég bizonytalan, adtak hozzá vmi kábelmerevítőt is erről tudtok vmit?köszi a segítséget beruházok egy hdmi kábelre. -
#11546 forrás?
trade1: 32"-ben felesleges a fullhd, hacsak nem monitorként használnád, közelebbről. hang probléma az "kodek", probálhatod frissiteni a tv szoftverét. hdmi összekötés jobb mint a scart, plána ha mondjuk jó minőségű felskálázásra képes az a játékos :) -
#11545 "G10-esek már mozgóképnél is tudják az 1080 soros megjelenítést, az S-széria viszont csak 900-at tud." -
trade1 #11544 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Három kérdésem lenne.
Az egyik, hogy szerintetek megérte vennem egy Samsung LE32b650-es fullhd lcd tv-t 139e ft-ért. A távolság amiről nézem kb 2 méter.
A másik pedig az, hogy amikor usb-ről szeretnék a tv-n lejátszani mkv. formátumú filmeket akkor nincs hangom, vmilyen orosz vagy görög hibaüzenet fogad. A kép az tökéletes csak hang nincs. Tudtok erre vmi megoldást? szoftverfrissítés vagy kodek? Egyébként minden mást játszik.
Illetve van egy samsung dvd lejátszóm ami jelenleg scart kábellel van összekötve a tv-vel. van hdmi- csatlakozója is, érdemes azzal összekötnöm vagy inkább komponenssel? Légyszi segítsetek, mert már nnem bírom tovább nézni a digitv szar képminőségét -
#11543 "Eddig úgy voltam vele hogy P42S10-es plazmát veszek,de arról kiderült h csak álló képnél tudja megjeleníteni a "full hd-t"."
he?!?!?! :D -
#11542 Sztem a B550es jó gép, uncsimnak olyan van.
Amúgy minél nagyob annál jobb :D
Mikor beraktam a szobába a 42es tv-t, akkor ott ámultam h hűű mekkora, most meg már megszoktam, még jó h nem 37est vettem, mert azokat is nézegettem. -
#11541 Hát nem tudom,őszintén szólva annyira nem nézegettem a philipseket,csak egyet a 37"-os 7603D-t ambilight miatt,csak azzal meg az a baj hogy 185 és 94cm:P Ha 160 környékén lenne akkor meggondolnám..de így inkább maradok a samsung/lg/sony vonalon.
Ez a P5500-es cucc megtetszett..egy gond van vele,egy tesztet sem találtam róla.A B550-es samut meg a 42-es LH3000-est mindenhol szanaszét dicsérik. -
#11540 Sztem a 4pfl5604 is egészen jó, és ebben az árkategóriában mozog neten.
A 3604 vmennyivel olcsóbb, de az mpeg2, 2 hdmi össz. stb, szóval kevesebb extra. -
#11539 Az kimaradt,normális nem igen hiszem hogy van 170-175k-ig. -
#11538 Philips? -
#11537 Hali,
eddig úgy volt h én próbáltam tanácsokat osztogatni,de most egy kis segítséget szeretnék kérni:)
Tv vásárlás előtt állok -lassan- és még mindig nem sikerült eldöntenem h milyen legyen.
A tv a szobámban lesz , 50% konzolhasználat 30-40% HD cuccok, 10% tv adás.
Eddig úgy voltam vele hogy P42S10-es plazmát veszek,de arról kiderült h csak álló képnél tudja megjeleníteni a "full hd-t".
Ezért arról már letettem.
Aztán van még egy pár tv amiket kinéztem:
LG 42LH3000
Sony KDL40P5500 - ezt ma néztem meg a sony centrumban 159-ért adják egy ilyen tv-ért szerintem nem rossz ajánlat ..és hát azért még is csak sony
v. Samsung LE40B550
Ezek kerülhetnek szóba,vagy ha tudtok jobbat akkor szívesen meghallgatom.
Egyébként még azon vacilálok h 94-102 vagy 107cm-es legyen mert ha 94-es akkor :
LG 37LH4000 esetleg LH5000
Szóval ezek vannak,őszintén szólva a Sony felé húz a szívem, csak hát ott van még a B terv : nagyobb tv , de viszont csak LG...
és a C terv : kisebb tv nagyobb tudás,gondolok pl az LH5000-re. -
kriszur #11536 Eladó új, bontatlan csomagolású, gyári garanciás, Full HD Samsung LE32B550A5WXXH LCD tv /2009-es modell/. Nem szállítás-, nem csomagolássérült. Ha valakit érdekel, akkor írjon a [email protected]. Természetesen vásárlás előtt ki lehet próbálni. 115.000 HUF a "kikiáltási ár".
Leírás:
* FULL HD LCD TV
* B550-es sorozat
* 32" (82 cm) képátló
* Clear panel
* Wide Colour Enhancer 2
* 1920 x 1080 pixeles felbontás
* DVB-T/C MPEG 4 tuner
* High kontraszt ( 100000:1 )
* 4 HDMI-CEC, USB 2.0
* Platinum Black Crystal TV
* Eco Flower
* Szórakoztató mód
* SRS Trusurround HD hangrendszer
* 1080 24p Real Movie
Felbontás: 1920 x 1080
Dinamikus kontraszt arány:Magas
Háttérvilágítás: CCFL
Hangteljesítmény (RMS): 10 W x 2
Hangeffektus rendszer :SRS TruSurround HD & Dolby Digital Plus
Csatlakozások (Oldalt):
HDMI: 1
Kompozit (AV): 1
Ház szín: Platinum fekete
Forgótalp (Bal/Jobb)
Tulajdonságok:
Elalváskapcsoló
Óra és be/ki időzítő
Automatikus csatornakeresés
Automatikus kikapcsolás
Grafikus menü nyelve (OSD): Europe 25 Language
Automata hangszabályzó
Anynet+ (HDMI-CEC)
Játék üzemmód
Teletext (TTXT): 1000 P
Kiegészítők:
Távirányító: TM950
Elemek, AAA tipusú
Csatlakozások (Hátul):
Antenna bemenet: 1
Komponens (Y/Pb/Pr): 1
HDMI: 3
PC bemenet (D-sub): 1
Videó Monitor kimenet, Bal/Jobb: 1
Scart: 2
Fogyasztás:
Működési fogyasztás közben: 130 W
Készenléti fogyasztás: 0,3 W
Méretek:
Teljes méret (Szé x Ma x Mé) állvánnyal: 806 x 589,5 x 240 mm
Teljes méret (Szé x Ma x Mé) állvány nélkül: 806 x 528,5 x 77,8 mm
Doboz méret (Szé x Ma x Mé): 902 x 252 x 590 mm
Súly (kg):
Készüléksúly állvánnyal: 13,7
Készüléksúly állvány nélkül: 10,5
Dobozsúly: 17,2 -
#11535 Én is ilyen távból szoktam pl. játszani a 107es tv-n, bár mindig tologatom a fotelt ahogy éppen jó, 3m-ről is bőven jó. Mostmár akár egy 127est is elbírnék viselni :D -
Zsolt01 #11534 Köszi a pontos felvilágosítást !
(576p ezt kiírja tv amikor a dvd-re kapcsolom.)
Értem a dolgot. -
#11533 a dvd 720x576 pixelt nyújt, a tv-d 1360x768 - amikor a dvd képe a teljes képet kitölti a tv-den az már felskálázás, azaz felméretezi a saját felbontására a bejövő videoképet
progressziv pásztázás az átvitel módja, csak a forráskészüléken tudod beállitani, hogyan küldja a filmet :)
(igazi kérdés akkor lenne, ha a tv-d fullhd lenne, hiszen választhatnál, hogy a dvd 576p anyagot küldjön és majd a tv méretezze 1920x1080-ra vagy már a dvd lejátszo méretezze fel a dvd-t 1080p-re és ugy küldje át komponensen) -
Zsolt01 #11532 Hát LG 32 LG5000-emen én nem találtam felskálázási dolgot, Progresszív pásztázást.
Csak a Philips dvp3350 DVD-nél van Progresszív pásztázás lehetőség. -
#11531 elmész egy áruházba és beállsz 2-2.5 méterre egy 42" plazma/lcd elé ;)
ha sok SD anyagot nézel, akkor inkább plazma, ha nagyon sok fullhd-t, akkor talán inkább LCD - de ez persze a rászánt összegtől is függ! (nameg h mire használnád főleg) -
#11530 hogy a scart RGB jobb legyen, annak csak elméleti lehetősége van :)
a progresszív átvitellel máris a komponens nyert, a kérdés csak az, hogy a dvd-vel vagy a tvvel érdemes a felskálázást elvégeztetni - de ezt gondolom már kipróbáltad :) -
#11529 Rosszul értelmezed...
Komponensen jobb -
gomoo #11528 Hát nem tom én olyan 2, 2.5 méter távolságról beszélek szerintetek?plazma lcd?107 es már sok? -
#11527 Háj,
3.5méterre simán vehetnél egy 42"-os plazmát.link -
JamesRyan #11526 Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni LCD vásárlás ügyben.Samsung háza tájáról szeretnék választani, nagyrészt házi-mozi,tv-zés.
37"-ban gondolkodom,távolság kb. 3,5 méter.
Az anyagiak kb.150-160 ezer,talán picit több.
Vásárlási tanácsot szeretnék kérni..
Köszi
üdv -
Zsolt01 #11525 Ja, csak AVI-kat nézek a DVD lejátszóval, főleg pendrive. -
Zsolt01 #11524 DVD összekötésről kérdeznék kicsit ha már ez volt a téma.
Ha jól veszem ki, azt írod, hogy Scart RGB-n jobb a kép elvileg mint komponensen (3 RCA kép) !?
Konkrétan Én az LG 32 LG 5000-emen van kötve Philips dvp3350 komponensen (3 RCA kép), így, mert így lehet csak bekapcsolni a Progresszív pásztázást -
#11523 ok, köszi kipróbáljuk -
#11522 scart RGB - feltételezem 576i (interlace) jelet ad ki magából a dvd és a tv nem képes tökéletesen de-interlacelni, ezért lesz recés a kép
scarton emellett mehet kompozit és/vagy svideo jel is, még rosszabb...
komponensen lehet 576i/p, 720p, 1080i/p jelet is küldeni! ki kell probálni, melyikkel ad jobb képet. a fakóbb kép pedig nyilván beállítás kérdése, nem az átvitel jellemzője!
minden azon mulik, hogy a tv vagy a dvd skálázója/deinterlacerje a jobb - azt kell használni! -
#11521 gomoo: 32LG5000? az 32"-es! nem 42"-t akartál irni?
plazmának rossz a promoja, pedig mozizni/játszani szerintem sokkal szebb képet adnak - OTTHON! a médiamárktban persze a felhuzott fényerejü/szaturáciojú lcd-k jobban néznek ki, ez nem is kétség :)
milyen messziről néznéd? mert ha ilyen 2-3 méterről, akkor oda akár a fullhd is mehetne, a pana plazma pedig csak 1360x768as. 4-5 méterről ennek már nemigazán van jelentősége :)
fogyasztás: plazma a speckók alapján többet eszik, de a gyakorlatban egy 50"-es "olcso" lcd közel eszik annyit, mint egy beállitott mai pana plazma. értsd: mindkettő elég sokat eszik, egy 72centis CRT-hez képest - nade, mekkora képet is kapsz? :)
pc-hez pl. internetezni nem alkalmas a plazma, de filmet nézni, játszani igen -
#11520 Sziasztok
Egy olyan gondom / kérdésem van, hogy az apósom tegnap vett egy fullhd lcd -t, samsungot, ennyit tudok csak róla, egyelőre, és az a gondja, hogy van pár dvd ami "jól" néz ki, és van pár ami recés, pixeles
Jelenleg av scart - tal van összekötve a tv, a dvd - vel, és az lenne a kérdés, hogy ha komponenssel köti össze, akkor jó lesz a kép, vagy ez a dvd - től függ , hogy keverték rá a képet ?
Van egy olyan beállítás a tv - n, hogy film, ott nem recés semmi, csak úgy meg kicsit sötétebb, mosottabb minden.
Mit lehet ilyenkor tenni ?