21171
LCD - Plazma
-
aranarth #11599 Bedugsz egy lehetőleg erős szobaantennát, vagy tetőantennát az előfizetéses kábeles/műholdas helyett és reménykedsz, hogy van lefedettséged. Utóbbit megnézheted itt. -
pompi60 #11598 Sziasztok!
Nemrég vettem egy Samsung LE-40B530-as tipusú tv-t.
Elvileg ezzel a tv-vel lehet a digitális adásokat fogni.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan? :)
válaszokat előre is köszönöm! -
#11597 Üdv,
Philips 42PFL7603D -ről mi a véleményetek?Érdemes "még" ilyet venni? -
aranarth #11596 Köszi Mersant, ez az ábra nekem is megvan... de én is így cseréltem, tehát tapasztalatból mondom. Számolni kell azzal, hogy a képarány 4:3-ról 16:9-re módosul, ami hidd el, érződni fog. Nem véletlenül sokk itt a képátló-függő. :-) Hozzáteszem, hogy nekem bőven megfelel arra a célra amire vettem, de nem lett "bőven" nagyobb.
Apocalipto - azzal tényleg nincs mit csinálni... -
Apocalipto #11595 Nem a mérete miatt homályos, hanem azért mert már sz*r benne a képcső. -
Inquisitor #11594 Én azért néztem 32"-ost mert viszonylag nem sokkal kisebb a régi 72 centis tévénél, no meg nagyobbra nincs pénz. Nyilván egy 46" vagy nagyobb lenne jó mindenkinek :D Már ha van helye. -
#11593 boven nagyobb lesz... -
aranarth #11592 Szia Apocalipto!
Én nem vagyok képátló-függő, de ha egy 51 centis TV-t kicsinek és homályosnak találtok, akkor nehogy 32"-osat vegyetek! Alig lesz valamivel nagyobb.
Attis55:
Szerintem a LED most még aránytalanul drága, 200e egy 32colos Sharp akcióban. Ha viszont van rá pénzed, megéri. Én biztos fogok venni. Csak nem mostanában... -
Attis55 #11591 Sziasztok!
Az említett pakkot Euronics-ban szándékozom megvenni, mert van sok utalványom. Tudom, hogy drágább ott, de ez van. Ma voltam bent igazából a következő 2 modell az ami tetszett is és benne van az elképzelésben:
- SAMSUNG LE40B620
- LG 42LH5000
A keretből kilépve van egy LED TV SAMSUNG UE-40B7000, amit utólag csak a prospektusban láttam, élőben még nem.
1. Az első kettő közül Ti melyiket választanátok, illetve
2. Megéri erre a LED-re most többet áldozni? Összehasonlíthatatlanul jobb a kép rajta?
Előre is köszi a véleményetek!
A.
-
Apocalipto #11590 Á, nem hiszem. Én ritkán TV-zek, ez a TV amúgy is faterék szobájába lesz (szemük már nem a régi), szóval néha 1-1 esti tévézésre bőven elég lesz az :) Nekem egyébként a mostani 51 centis sem kicsi, csak már homályos benne a kép, néha már én sem látom benne a betűket rendesen, pedig fiatal vagyok, a szememmel semmi gond. Én inkább gép előtt vagyok, csak este 9-10 fele tv-zek 1-2 órát. -
#11589 hidd el, a 37"-et is pillanatok alatt megszokod és utána esetleg még az is kicsinek tűnik majd :) (bár nem ismerlek, de a környezetemben nagyjából mindenkinek "kicsi" lett a 42" is egy idő után és nem zavarná egy 50" (csakhát 1-2-3 év után tévét eladni és lecserélni, óriási anyagi bukta)) -
#11588 Nem néztem h 32-es:D csak a típust,az alapján viszont lh3000...méret alapján persze a másik:D. -
Kimi23 #11587 Az LCD TV-k magasabb képfrissítése csak marketing trükk -
Apocalipto #11586 Kicsi??? :D Most egy 9 éves 51 centis Panasonicról nyomjuk :)
De miért az lh3000? lf2510-nek 37-es kijelzője van. -
#11585 így van!
Apocalipto: szvsz a nagyobb -> jobb :) -
#11584 Lh3000 egyértelműen.De nem kicsi az a 82centi?:S -
Apocalipto #11583 Ezt a kettőt néztük (lehet kicsit kimegyünk a keretből :))
1.
2.
Szerinted? -
Inquisitor #11582 Ezek szerint fontosabb, hogy tudja a 24 kockás üzemmódot a TV, nem? Bármilyen fantázianevet is ad neki a gyártó. -
#11581 filmek: 24 képkocka/másodperc
interlace tvadás: 50 (fél)képkocka/másodperc
amcsi interlace "anyag": 60 (fél)képkocka/másodperc
azaz maximum 60hz kellhet, hogy az összes _HASZNOS_ és _VALÓDI_ képinfo megjelenhessen
a 100hz tévék azzal bűvészkednek, hogy két képkocka közé mééég kitalálnak párat, és igy a végén 100-120 képkockát mutatnak másodpercenként. Pl. 24 valódit és 76 kitaláltat... namost, vagy jol tippelnek, vagy (általában) nem és a kép sz*r lesz.
van aki szereti ezt a fajta látványt, engem irritál :)
47" meg nem nagy ám pár hét/honap után. menj el egy bemutatoterembe és állj meg 2.5 méterre egy tévétől, nézd egy 10 percet. ha zavar, akkor maradjon a 42", de ha belefér anyagilag, én azt mondom legyünk megalomának ;) -
aranarth #11580 Szevasz Attis55!
A sógoroméknak Sony 37W5500 van és csodálatos, imádják. Megfelel minden kritériumnak amit írtál.
Menj el egy olyan üzletbe, ahol hajlandóak rákötni sima TV adásra és állítgathatod a TV-t, hogy a saját szemeddel is meggyőződhess róla, mert az a legfontosabb - arra figyelj, hogy egy blu-ray film máson is jól mutat, ne az legyen a mérvadó (a dinamikus kontraszt is humbug, százféleképpen mérik a gyártók). A 100Hz (néhol már 600Hz) szerintem parasztvakítás, mert nem létező képkockákat illeszt be egy algoritmus alapján a képbe. A műsor, amit nézel, ettől még nem abban a formában került rögzítésre, mint ahogy lejátssza a TV...
A Set top box-szal azért vigyázz, hogy a képátalakító programja ne írja felül a TV-ét, mert akkor hiába a mondjuk kifejezetten jó Bravia Engine, a kínai sz*r fogja széthúzni a képet. A netre a számítógép inkább illik, de monitornak kifogástalanul tudsz használni egy LCD tv-t.
Szerintem ebben az árkategóriában már nem tudsz rosszat venni, a saját ízlésed fogja eldönteni, hogy melyik készüléket választod - Philips, Sony, Samu, Sharp, LG - ennyiért már mindegyik minőséget ad. Arra azért vigyázz, hogy ennyi pénzért rendes, 3 év teljes körű garanciát kapjál! -
Attis55 #11579 Köszi a választ!!!
47"-t kicsit nagynak érezném már, nem olyan hatalmas a távolságról nézem... Nem akarom nagyon forgatni a feLYem! :)) :P
A 100Hz tényleg nem fontos? Azt gondoltam/hallottam, hogy ez az egyik kulcsa annak, hogy a mozgás minden részlete meglegyen élesen és ne mosódjon el...
-
#11578 értem
én alsókategóriás lg plazmát nem mernék venni (beégés)
lcdből pedig 32LH3000, gondolom akkor az is belefér
komolyabb, fullhd modellnek szvsz 32"-ben semmi értelme -
Apocalipto #11577 Közvetlen LG boltból vesszük, így nincsen rajta a nagyáruházak haszna. Egy ugyanolyan tv mondjuk egy teszkóban vagy euronicsben 120/130k :) -
#11576 90k alatt nem sok 82 centis LG található ;)
de nem jársz rosszul az LG2000/3000-el, teljesen jó "tévézésre" (is) -
Apocalipto #11575 Hello!
Most szeretnénk tv-t vásárolni, de ilyen téren nincs valami nagy tapasztalatom nekem sem :)
Először is a legfőbb kérdés, hogy plazma, avagy lcd tv legyen?
TV típúsa LG lesz, kb 90k-t szánunk rá. Gyerekek már nincsenek, nappaliba lesz, 82 centi átmérőben gondolkodunk. Mikre kell figyelni az ilyeneknél? HD ready? Full hd? Csatlakozók, TV szolgáltatásai, stb.. -
#11574 mivel netezni is akarsz rajta, plazma kiesik, csak LCD-ben gondolkodj
ps3-on netezni elég necces, állítólag sok oldallal gondok vannak
100hz nem kell
zenét képet mamár a tévék többsége is lejátszik, USB bemenetről
adást felvenni valóban csak a szolgáltatótól kapott megfelelő set-top-boxal tudsz, ps3-al nem
ha pedig kapsz ilyen dobozt, minek a földfelszini vételre alkalmasság? (de amugy ezt idén már majd minden tudja)
kontrasztadatnak ne higyj, a saját szemednek annál inkább
47" nem lenne jobb? :D
pl LG 47LH4000, Samsung 46B650, sony 40w5500 -
Attis55 #11573 Sziasztok!
FULL HD TV vásárlása előtt állunk és ebben kérném szépen tapasztalatotokat, tanácsotokat. Soha nem volt még hasonló kaliberű tévém, most szeretnék egy csodásat vásárolni. Folyamatosan gyűjtöm a tapasztalatokat a témában, kérlek javítsatok ki nyugodtan, ha valamit hülyén írok. Leírnám, hogy mire kellene a cucc, talán így van a legkönnyebb "dolgotok" Tehát:
- 2,7 méteres nézési távolsághoz keresnénk 40"-42"-os tévét (LCD-re gondoltam, mert félek, hogy a plazma beég internetezés, vagy játék közben de lehet ez hülyeség)
- PS3-mal kötném össze, használnám játékra, blueray filmnézésre és internetezésre is, mindegyiket 1080p-n
- internetezéshez a PS3 által befogott wifi jelet VAGY LAN-kábelt használnám
- ahogy hallottam Tőletek a 100Hz az kell
- szeretném, ha képnézegető, zenelejátszó funkció gond nélkül működne, gondolom ezt a PS3 majd vezérli
- nagyon szeretném az adást felvenni, visszalassítani, gondolom erre majd a kábelszolgáltató által adott set-top-box kell majd, lehet ezt esetleg külön venni? PS3-mal nem tudnék felvenni?
- kontrasztarányban fogalmam sincs annyi számot láttam már, ennek már nem tudok hinni
- A készülék alkalmas kell legyen a földfelszíni, digitális televíziós műsorszórás vételére.
- A költségvetési keret 250.000 jó magyar forint
- A döntés nem sürgős, várhatunk a karácsonyi ajánlatokig.
Kérem szépen a segítségeteket a fenti témában! Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
A.
-
Inquisitor #11572 A 32LG2000/2100 meg 77K. Ennyire leestek a 32"-os tévék árai? -
Inquisitor #11571 LG 32LF2510 most 99K akciósan, 32", full HD, Mpeg4 tuneres.
Ez most mitől lett ilyen olcsó? Nagyon gáz? -
#11570 Technikai leírás csak a Panasonic oldalán van,az szerintem bőven elég bizonyíték.:)
De amúgy igen ,megnéztem a tv-t élőben a Saturnban nincs vele semmi gond,legalábbis nekem tetszett de szerintem maradok a 42LH3000-esnél , Sony-t inkább hanyagolom most,1tesztet nem találtam róla,külföldiek nem is ismerik stb:D szóval érdekes egy tv az a P5500-as...Vagy ha van valami jobb ötleted 160-165k-ig akkor hagy halljam.:P -
konrada #11569 Egy olcsó HDReady LCD-t.
A plazma kirakatba nem való, és ha lefagyna, ott rezeg a beégés veszélye.
Viszont nem fontos a jó kontraszt se, meg a remek fekete se, meg az mpeg4 se.
Szóval a legolcsóbb LCD valamely világcég termékéből. (Azért világcég, mert sok órát tesz bele kis idő alatt és azok azért vigyáznak arra, hogy ne 1-2 hónap alatt eldobós kategóriát gyártsanak.) -
#11568 sok játékban alapból vsync off van, ezen nem tudsz változtatni (resident evil kivétel)
---
banano: kösz a folyamatos infokat! ;) (de továbbra sincs semmi konkrétum, tech leirás a miértekről - sikerült azóta megnézned "élőben" ezt a tévét is?) -
Freedy #11567 Hello! Ismerősöm boltkirakatba szeretne nagyképernyős tv-t venni, ami non-stop menne. Ilyen célra milyen technológiájú tv-t ajánlanátok? Full HD felbontás nem szükséges, mert valószínűleg kb dvd minőségű videó menne rajta, esetleg 720p. Segítséget előre is köszönöm! -
#11566 Nem tudom h mit nem lehet ezen felfogni...De megkérdeztem miattatok még egyszer tessék a válasz:
"Mindenki, aki egy csöppet is ért a TV-khez, valamint a gyártó maga is ezt "terjeszti", mert így van. Köztudott, hogy a Panasonic-ok közül csak a NeoPDP-s modellek tudják mozgóképfelbontásban az 1080 sort megjeleníteni, nem véletlenül annyi az áruk, amennyi és az olcsóbb modelleknek is annyi amennyi." -
#11565 Értem, és köszönöm! Azt hittem, hogy csak egy codec-kel van több az mpeg4-esben.
Más: (az X-box 360 topicban nem tudtak válaszolni rá)
Sharp 1080p-s tv-m van és sajna amikor a játékokban (SW Force U. , Resident E. 5) fordulok lassan elég idegesítően törik a kép. Mint amikor PC-n az ember nem kapcsolja be a V-Sync-et. A Resident-nél megoldottam úgy, hogy a box setupjában levettem 720p-re, de a Star Wars-ban ugyanúgy törik a kép. Valami megoldás? -
aranarth #11564 Szia DBZ! A szoftvert frissítettük, nem a tunert (az ui. hardver). A D65/66 nem alkalmas önmagában, Set Top Box nélkül az új digitális földfelszíni TV adás vételére.
Banano: a mozgókép felbontásról itt lehet olvasni, de nem árt hangsúlyozni, hogy ez régi, 2007-es teszt, azóta nem kis fejlődés ment végbe. Az új, nem belépő szintű készülékeknél pl. a Panasonic is 1000 felett van, vagyis pontos vezérlést biztosít.
Azt hiszem, hogy a LED technológiánál már nincs ilyen probléma. -
#11563 Nem, nem fog működni. -
#11562 Hivatalos infó:
900sor -
#11561 Hali!
Márciusban vettem egy Sharp LC-32D65E FullHD-s lcd tv-t. Ebben csak mpeg2-es digitális tuner van. 30 ropival drágábban volt az LC-32DH65E ami mindenben megegyezik az enyémmel, csak ez már mpeg4-es tunerű. Múlt hónapban a sharp oldalán kiadtak mind2-höz 1-1 frissebb szoftvert, frissítettem is, de továbbra is csak az mpeg2-t tudja. Szerintetek mi lenne ha a 32DH65E-s szoftverét tölteném rá? Vajon úgy már vinné-e az mpeg4-es földit? -
#11560 "Ez alapján nehéz lenne dönteni"
Ezt írtam vagyis nem lettem tőle okosabb = nem fogok ez alapján dönteni mert hülyeség.
Nem a termékleírást néztem először hanem egy "szakértő" véleményét,de mivel arty nem hitte el ezért kellett valami "bizonyíték" is és erre jó volt ez a termékleírás,de ha jobban tudnék angolul akkor talán avforumon is találnék valami okosat.