21171
LCD - Plazma
  • gomoo
    Sziasztok Van egy akció a média marktnal most egy jó ideje nézegetem már a tv-ket mert kellene egy új...DE nem tudok a 2ö közül választani!Előre mondom még nem néztem meg őket élőbe ma láttam a felhívást az akcióra!
    A 2 lehetséges választottam LG 32LH5000 Másik plazma ugyan(régebben nézegettem forumokat akkor még nem voltak oda anyira a plazmákért!)
    panasonic TX-P50C10E új legalábis nem tul régi verzio mind2 ö plaza 127 cm es átmőröjével azért viszi a pálmát kérés visszaadja e azt a hatást amilyet az lg lcd je ad?vagy legalábbis megközelíti e!Másik kérdés plazma tehát rohadt sokat fogyasztanak e mostanság az ujab plazmák mint régen?Sajnos ilyen adatokat nem találtam róla/luk!
    Segítségetekért előre köszi!
    ui.:ja és igazábol havi 1100 ft különbség van az ára között és néha néha azért pc-re is fognám a jövendőbelit
  • Gabor1990
    Sharp LC32A47EVBK-ről mi a véleményetek?
  • arty
    el kell menni megnézni... az 530asok (meg a 330/430asok is) nem véletlenül képviselik az olcso modelleket samuéknál. persze a dinamikus kontrasztos trükközés elsőre lehet h majd jobbnak tűnik, mint a mostanid :)
  • olahjana
    szarabb panel ... az mit takar? szar rajta a kép? nem olyan az élettartama? a feketéje?
    most egy 40f86-om van. mondjuk ahhoz képest szarabb vagy jobb??
  • arty
    x30 = szar(abb) panel, mint az 550-é
  • olahjana
    Üdv
    Valaki tud segíteni abban hogy a samu40b530 tv milyen? gépre lenne kötve esetleg minimális tv-zés. Nem annyira akarok usbről filme nézni. a különbözetbői inkább veszek egy ionos letöltő netezős gépet. Szóval csak a képminőség, panel érdekel.
    THX
  • Kyru74
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem hogy mostanában azt veszem észre hogy a kép elkezd szaggatni a tv-n 40w4000 sony ez vajon miért van? Már régebben olvastam róla de most nem találom itt a fórumon.
  • james69holden
    megjött az LG 37LH300-es LCD-m, eddig nagyon bejövős!
    még játszadozok a beállításokkal, minden esetre az analóg adás szebben mutat rajt mint a régi Samu LCD-men
    tényleg, vannak olyan opciók amiket érdemes be ill. kikapcsolni? Xbox360-at is rákötöttem HDMI-n, arra van valami jobb beállítás?
    Natívot tudja mindegyik HDMI kimeneten? ezt pl. nem találtam a felhasználói kézikönyvben... :(
  • arty
    annyiért elég vonzó ajánlat!
  • mateus33
    139e?! Az szép, nemrég még 190 volt :)
  • demons1987
    full hd 30000:1 kontraszt
    és 139000
  • mateus33
    Nekem ilyen van vagy 2 hónapja, Xbox-ra is használom nem keveset, semmi problémám nincs vele, annyiért amennyiért meg most adják tökéletes ha vki lcd-t akar venni!
  • arty
    mik a speckok? mennyire akcios?
  • demons1987
    Szewasztok.
    VAn akcioban ez a tv 42pfl3604
    Ps3hoz jo? nem nagy az input lag?
  • arty
    upc direct is mpeg2, akár a digitv :) a tkábeles tuti nagyobb sávszélen megy vagy már mpeg4...

de még az upc direkt is jobb lcd-re, mint az anlog kábeltv, én csak ennyit mondtam ;)
  • guardian hero
    nem tudom a többi milyen, de nekünk upc direct van, és ótvar szar a képe LH3000-es tévén. Ugyanilyen tévén a digitális t-kábel ezerszer jobb. szerintem a műholdas adásokat agyontömörítik, akkor is, ha digitális...
  • Ete
    Hello Mdki.Van valakinek hdmi-is DVD lejátszó a tvéjére kötve?Milyen vele a kép avi vagy dvd nézés esetén?Vennék egyet.Most WD tvét használok,amivel jó még az avi,föleg BRRip.Csak unom már vinyóra másolni a filmeket.Ha van vkinek infója,ossza meg velem.Thx
  • Banano
    Hát ha monitorként használod akkor ne is vegyél plazmát..:)
    Amúgy nincs semmi bajom vele,csak "átlag" ember számára értelmetlen,pusztán ennyi.
  • arty
    nincs gond az LH3000 szériával, de sima kábeltv-t mindenképp cseréld le, akár vmi tányérosra is cseréld le, mert az analog hibák (szellemkép, képzaj) az LCD tévé rákfenéi, ezek pedig a digitális tányéros tévék esetén nincsenek. ezek között a legjobb minőségű az T-sat tv, utána upc, végül digi.

(amugy, ha főleg tévéznél, dvdznél rajta, akkor 170 körül már 42" pana plazmák is vannak!)
  • davidragon
    asszem annyia különbség, hogy azlh4000 nem 50 hz-es hanem 100. meg különbség lenne az usb lejátszás is de azt ugye lehet hackelni.

usb lejátszás azt jelenti hogy usb-n keresztül (pendrive/hordozható winyó) rádugsz valamit, akkor az azon levő képeket, zenéket és videokat (divx,mkv) kezeli a tv.
    (ha érdekel a módszer majd leírom ha aktuális lesz)
  • Lordius
    Ja és még azt szeretném megkérdezni, hogy az lh300-es és az lh 4000-es széria között milyen különbség van? És ez miben látszik meg? Elég laikus vagyok, de nem szeretnék rossz vásárt csinálni. A segítséget előre is köszönöm.
  • Lordius
    Szia!
    Köszi a választ. A 37-esen gondolkodok én is igen. Az USB-s filmlejátszás pontosan mit takar? Rá tudok kötni a TV-re egy külső vinyót, vagy ez hogyan működik?
  • r4pt0r
    Egyébként nem tudom mi a bajod a FullHDval, de digitális kábelen (nem HD), van olyan képe tv2,reteklubnak, meg sok nagy adónak mint egy 720p (100cm,2méterről). Persze 1-2 helyen lehet recét látni de nem vészes. Mondjuk én is monitornak vettem az tény, de ha megint vennék le nem cserélném 1 plazmára. :D
  • davidragon
    Helo!
    Nekünk 37LH3000 van itthon kb másfél hónapja. Mi is kábeltévét nézünk rajta egyelőre, és azt kell mondjam megfelelő távolságból jól mutat a képe. Usb-s filmlejátszást be lehet rajta kapcsolni, azon nézve a divx filmek is marha jól néznek ki.
    Xbox360 van még rákötve, azzal nem győzök betelni :)
    Ennyit tudok mondani a szériáról, másikhoz hasonlítani viszont nem tudok.
    Szerintem jó választás, ez a 37"-os változat most 144k körül mozog. Nem tudom te mekkorát szeretnél.
  • Banano
    És szerinted engem érdekel h milyen ,,ütemben fejlesztik" a paneleket?:)
    Engem csak a tények érdekelnek,miszerint egy B650-es Samsung és egy P50X10-es plazma között van egy kis szakadék, árban viszont ugyanannyi mindkettő..ja de kivéve azt h az egyik 102-es a másik 127cm-es,és van egy kis különbség ,mivel nekünk is eddig egy 102-es LCDnk volt.
    Az emberek többsége azért még mindig analóg adásra használja a tvjét , és annak aztán sok értelme van h megveszi a QSAsd HD tvjét aztán benyomja a tv2-t és egész nap lesi a mónika showt..
    De ez csak egy példa volt,ha esetleg valaki tényleg arra használja amire kell,azaz 24/7 HD filmeket néz rajta DE AZT IS 3-4MÉTERRŐL akkor van értelme a full hd-nak?Nincs.De persze elmondhatja magáról hogy full hd tvje van,de azt is hozzáteheti h amúgy nincs semmi különbség ilyen távolságból.
    Aki konzolra használja annak is ugyan ezt tudom mondani,egy kezemen meg tudom számolni h hány full hd-s game jött ki összesen ps3-ra..
    Szóval full hd = monitor.
  • Leky
    Kösz a választ.
    Leky!
    Nem tudsz kezdeni vele semmit, mivel hd üzemmódban nincs lehetőség (legalább is Sharp-nál) képet átméretezni. Viszont már elég sok adás van amit 16:9 arányban adnak, a nem hd adásnál is. Ne feledjük, hogy Nálunk még 1 éve sincs, hogy müködik ez a szolgáltatás. Hallani már hireket, hogy meg lesz oldva a 16:9 közvetités. Reménykedjünk.
    Viszont az SD közvetitésnél (RTL, TV2, Duna2, ATV, Hír TV, Euronews) már tudod használni a panoráma stb. üzemmodokat
  • aranarth
    Szeva Leky! Sajnos nem tudom, mi lehet a megoldás.

Már bocs, Banano, de nincs igazad. A sima HD Ready TV-ket nem fejlesztik olyan ütemben, mint a FullHD paneleket, ergo nem csak a felbontása gyengébb, hanem szinte minden paramétere. Az meg, hogy pusztán a felbontás miatt érdemes-e FullHD 32'-ost venni, kizárólag azon múlik, hogy milyen távolságból nézed és legfőképpen: milyen forrásból, mire használod.

Egy jó FullHD-hoz simán hozzá lehet jutni 150e alatt, 3 év teljes körű garival > akkor miért kellene sokkal rosszabb minőséget venni 120e-ért? Spóroljon az ember még 3 hónapot, elvégre nem 1-2 évre veszi a TV-jét, hanem hosszú időre. Miért rosszat nézzen? Alig akad a panelnak és a TV-nek magának olyan eleme, ami hozná ugyanazt a minőséget (kontraszt, betekintési szög, csatlakozók száma mind-mind jelentős különbséget mutat).

Kedves tujm! A Samsung - Sony duóról csak annyit, hogy van azért még 1-2 márka, ami simán hozza ezek minőségét. Tapasztalataim szerint még jobbat is. Ráadásul a prémium szint mindegyiknél jó, a belépő mindegyiknél kaliberekkel gagyibb. És ne felejtsük, hogy itt Sony-Sharp-Samu van a legtöbb, de a meghibásodások a Samunál a leggyakoribbak - nem csak darabra, de %-os arányra is.
  • Leky
    Sharp tulajok figyelem.
    Immáron nálam is elérhető a Mindig Tv szolgáltatása és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Tegnap volt az M1-en este egy film ami 4:3-as arányú volt és ennek megfelelően a kép jobb ill. bal oldalán fekete csík volt. Ki lehet-e nyújtani (pl. panoráma) a képet úgy mint külső forrásból. Arra a gombra ami "külső forrás üzemmódban" felsorol több lehetőséget pl. panoráma, stb. az itt csak (ha jól emlékszem) Teljes és a pontról pontra lehetőséget ajánlja fel ami nem csinál semmit a 4:3-as képpel. Sharp Lc32DH65E
  • Lordius
    Sziasztok!
    Én is vásárlás előtt vagyok és az LG LH 3000-es szériáján gondolkozom egyenlőre.
    Halottam valakitől hogy a HD tévék csúnyábban jelenítik meg a sima kábeltévén bejövő csatornák képét. Szerintetek érdemes úgy HD TV-t venni, hogy kábeltévés előfizetésünk van?
    Mennyivel jobba minőség egy HD TV-nek, ha digitális előfizetésünk van?
    És szerinteke jó választás ez az LG a 150-170 ezer körüli tartományban, vagy inkább mást ajánlotok?
    Válaszokat előre is köszönöm
  • arty
    az LH2000/3000 szvsz teljesen jó (a 32A330/B350es samuknál pl sztem jobb is)
  • Tujm
    köszönöm a segítséget :) akkor marad 32" hd ready lcd :)
    még esetleg a márkáktól tudnátok mondani 1-2 dolgot? hallottam hogy inkább samsungot meg sonyt érdemes venni. mi a helyzet az lgvel?
  • arty
    32"-ben nincs plazma

fullhdnek meg akkor van értelme, ha monitorként használod, 80 centiről
  • james69holden
    Akinek LG 37LH3000-es LCD TV-je van, megnézné nekem, hogy milyen VESA szabványú fali konzol kell hozzá?
    Azért kérdem mert én is is ilyen TV-t veszek a jövő héten, viszont nem tudom, hogy a fali konzolomra jó lesz e!
    (mert ha nem, vennem kell abból is egy újat)
    Szóval az lenne a kérésem, hogy mérje már meg nekem valaki légyszi a TV hátoldalán, hogy a fali konzolra felfogható 4 lyuk között mennyi a távolság milliméterben!?
    Az én tartómhoz VESA 100x200 ill. 200x200-as TV-k jók...
  • Banano
    32" -on nincs értelme a full hd-nak..
  • Tujm
    bocsi, elírtam :$
    szóval egy 32" körüli tévét szeretnék, de nem tudom érdemes-e full hd-t venni, vagy elég a hd ready. és a nagy kérdés, lcd vagy plazma? :P
  • mateus33
    Érdekes kérdés, mert egy kisebb hdready lcd és egy nagyobb fullhd plazma között kb. kétszeres árkülönbség van:))
  • csanadu
    Sziasztok.Mint itt majdnem mindenki én is tv vásárlás elött állok. ki is néztem egy párat.
    SONY-KDL-40p3600
    40p5500
    panasonic tx-tf42s10
    LG 42lh3000
    lh3010.

ha tudtok mondjatok véleményt a készülékekröl.

Nagyobb részt tv nézésre (UPCdigital gold dvr)
    és kisseb részt pc monitorként. (film nézés. divx .dvd.stb)
    Játszani rajta csak minimálisan szeretnék.
  • Csacsa79
    Sziasztok!
    Teljesen hozzánemértőként kérdeznék :)
    ezt a tv-t néztem ki, egy nagy áruházban (gondolom nem reklám helye) 99eFt 10havi 0%-os részletre:
    lg
    Mondanátok véleményt, észrevételt, stb!?
  • arty
    "Magyarán: az LCD (de a plazma is) még mindig az intenzív fejlődés korszakában van, minden évben érezhető (látható) minőségi javulással."

sztem meg 2007-ben a panelek elérték a mai tudásukat, azóta csak a dinamikus kontraszttal megy a bűvészkedés és nincs igazi előrelépés. a száz meg hatszőz hertzekről nem is beszélnék ...