LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát a digitálishoz semmiet. analoghoz használok kis szoba antennát

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

desigo
Milyen antennát kellett hozzá rakni?
Hali! Vette egy panasonic Tx-l32u10-es lcd tv-t és lenne 1 olyan gondom hogy amimor elöször álligattam sikerült behozni digitálisan a duna tv a rtl a tv2 meg valami duna 2.na és a lényeg hogy ujra kerestettem az egészet az ellözõ állomások törlésével és most csak az m1 meg az m2-t találja meg. ja és a kodolt atv-t meg 1-2 rádiót. na és az rtl meg a tv-t nem. DVB-t be keresem.

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

arty
LG 32LH2000! 82-es. Ennél alább szerintem ne add, sem minõségben, sem méretben. 66 centisben csak gagyit kapni manapság már.

Forza.

Sziasztok, Szeretném a segítségeteket kérni LCD tvt szeretnék venni nagyon max 90-100e ft értékben. Tv nézésre és xbox 360 ra használnám leginkább, t-home os tvnk van. Lehet 66 centis illetve 82 es is.
Többet sajnos nem tudok rá szánni segítsetek mi az amivel ilyen árkategóriában maximálisan jól járnék. Elõre is köszönöm a segítségeteket 😊
Mit gondoltok érdemes várni karácsonyig az lcd tv vásárlással? Lg 32 lh3000 vagy Samsung LE32B530 - ben gondolkozom.
Van valami különbség LCD TV-re kötött HDMI Asztali DVD lejátszó és a "sima" DVD lejátszónál Divx (AVI) filmek megjelenése között ?
Ugye nem sok (talán semmi nagyon észrevehetõ)!
arty
ffdshow van beállitva egy tetszõleges lejátszoprogramban, ennek a kodeknek mindenféle képet feldolgozo beállitása lehetséges:

- resize/átméretezés megjelenítõ nativjára Lanczos algoritmussal
- élesítés/sharpen (van választék algoritmusokból, egyéni izlés kérdése!)
- noise/zajosítás (van aki utálja, ebbõl is ezer algoritmus és beállitás lehetséges)

(asszem kmplayer is tudja a feltelepitett külsõ, ffdshow kodeket használni amugy. annyira nem ismerem.)

Forza.

... ha jobb úgy a végeredmény ahogy Te csinálod, akkor érdekelne a módszered !
" divx-et géprõl nézem, méretezem egy jo algoritmussal, élesitem, picit zajositom "

És így jobb a végeredmény ?

Én pl. Divx - KMPlayer -el nézem PC -> 32 LG 5000
" kérdés, hogy a te lejátszódba milyen "felskálázási" képmodositás van beprogramozva "

Hát ez az.

Vásárlás elõtt vagyok és nem tudom, hogy milyennel járnák jobban.
Ami a követelményem lenne:
USB 2.0,
"extra" vastag fekete csíkú Divx filmeknél lent fent jól mûködõ (zum) nagyítással eltávolítható legyen
arty
kb semmit, illetve izlés dolga is - én pl a divx-et géprõl nézem, méretezem egy jo algoritmussal, élesitem, picit zajositom. lehet, hogy más egy ilyentõl falnak menne, utálná

a kérdés, hogy a te lejátszódba milyen "felskálázási" képmodositás van beprogramozva és hogy Neked tetszik-e

Forza.

Sziasztok.

(Bocs, hogy ide írok, de ... )

DVD lejátszóknál van ez a felskálázás dolog.
DVD-nél mûködik.
AVI, Divx filmeknél mi a helyzet a felskálázással ?
Mûködik a dolog ?
Ha igen, sokat javít a képen ?

Köszi !
Kaszi46
Megoldódott, egy sima 4000ft-os DVI-HDMI kábellel.
Köszi a tippet!

és akkor most már kimerem mondani, imádom ezt a tv-t, nagyon jó, gyönyörû, meg soha többé monitor.....😄

3 éve haveromnál láttam elõször hd-ban lcd tv-re kikötve pc-t, akkor megfogadtam hogy soha többé monitor. Most, sikerült megvenni ezt a dlágaszágot, ráadásul angyon jó áron, szóval áj em hepi!😄

*Posse*T.W.D*

FlyHigh
Komolyan csak azért hagyom meg a monitort, hogy tudjam mellette tvzésre is használni.<#vigyor>

Thrash \'Till Death

desigo
másoltam pendrivera mp3-at,jpeg-et,mp4-et,mov-ot,mkv-t,mpg-t,avi-t
ezeket mindet lejátssza hibátlanul
egyedül a wmv-t nem szereti
FlyHigh
Én alapból is hasonlóra állítottam be, mondjuk nálam a háttérvilágítás 60%-on van, meg a pirosra dobtam pár százalékot, más-más panel miatt lehet. 30%-os háttérvilágításon már besötétednek a színek nálam. Az LH szériában egy jobbfajta blacklight van, sokkal strapabíróbbak és hosszabb az élettartamuk, szóval lehet neki kenni ha kell.

Thrash \'Till Death

desigo
ajánlott beállítások LG 47LH50 series

próbáld ki vagy nézelõdj,hogy hátha a 3-as szériához is van
arty
😄

Forza.

FlyHigh
win alatt az energia takarékos módot használom, csak filmnél vagy játéknál kapcsolom ki a modot, akkor olyan érzésem van, hogy eldobtak egy flashbanget.<#vigyor>

Thrash \'Till Death

FlyHigh
én itt ülök a 94cm elõtt full hd-ben, jelenleg nem egész egy méterre és tûéles a képe, néha játék alatt megszédülök.<#vigyor><#vigyor>Vakító fehér alatt is meglepõen fekete a fekete, kikapcsolt din. kontraszt alatt is. HD filmek iszonyat jók. LG LH3000-es szériát is ajánlom mindenkinek!

Thrash \'Till Death

guardian hero
a panasonic p42c10-es plazma hogy viszonyul a pv80, px10 vonalhoz? utóbbiakról olvastam jókat, de nem tudom, a c széria miben különbözik.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

desigo
Nah LG 42LH5000-es lett belõle.
KDL-32U2000-es Sonyt váltotta és már teljesen alap beállításokkal is eléggé meggyõzõ a képe.

Összeszerelése kevesebb ideig tartott mint a kibontása.Csak a talpát kellett a helyére rakni és négy kis csavarral rögzíteni.
digiTVs forráson minimális javulást látok meg persze jóval nagyobb a kép
viszont PCrõl táplálva 720p vagy 1080p-s filmekkel döbbenetes javulás
az auto fényerõ szabályzó is nagyon jó

ami látványos javulás még,hogy pcvel összekötve(DVI-HDMI) tûéles a képe
simán használható lenne monitornak is

szal így pár óra használat után csak ajánlani tudom
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy thompson 21SCN360-as TV-m és olyan gond van vele hogy jobb sarokban a kép kicsit el van hajulva azaz elcsuszott kicsit a kép!
valaki tudja e hogy ez milyen probléma lehet és milyen megoldások vannak rá?
össze van kötve a gép a számítógéppel és T-home tv-nk van de máshol is behajlik a kép.
Összeraktam a tv-t és a számítógépet de az se jó nemtudom ki mennyire ért hozzá de valaki segitene ebbe is?
arty
Kaszi46: tutira az ATI-s hdmi-dvi dongle a hibás, az én samsungommal is vannak anomáliák 😊 (részletekre nem térnék ki, a lényeg hogy a sima DVI-HDMI kábellel jó, csak azon meg a hang nem megy át)

tewe15: a tévéd nem tud 100hz jelet fogadni! csak 50/60hz-et és azt duplázza az elektronika. fullhd anyaggal pl szgépról tudnád hajtani, MKV warefilm vagy apple trailerek (mp4/mov)!

Forza.

Köszi szépen a választ kedves RT! Okosabb lettem egy kicsit, de egy kicsit bosszant ez a 100 hz. És esetleg azt nem tudod, hogy a t-home-os boxon belül be lehet-e valahol állítani azt, hogy 100 hz-es jelet küldjön a tv-re? És hogy tudnám letesztelni a tv-t, hogy full hd-ban mit tud? Már sima HD-s (1366x768) adást néztem rajta, nagyon szép volt a kép, de érdekelne, hogy mit tudna full HD-ban (1920x1080). Sajna nincs PS3-mam, és blu-ray lejátszóm se.

Választ elõre is köszi!
a videokártya 60Hz-re van állítva?

Sharp LC-37DH66E

Kaszi46
További fejlemények: haverom lehozta a gépét, nvidia8800GT van benne, atis DVI-HDMI átalakítóval és HDMI kábellel nem csinálja.

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
Nem, mert csak olyat tudtam volna venni, aminek a kábelhossza 15 cm.

Esetleg van vmi tipped hol lehet olcsón venni\rendelni ilyen kábelt? 2-3 méteres lenne az ideális hossz. (keresgltem de csak 10-15 métereset találtam horror áron.)

"A tv hátulján van amúgy vga bemenet, de nem tudom, hogyha dvi-vga kábellel kötöm össze a két készüléket, akkor ugyanazt a minõséget kapom-e, mint hdmi kábellel." ebben az esetben akkor digitális jelböl analóg lesz, magyarán romlik a minõség?

*Posse*T.W.D*

arty
az ATI által adott DVI-HDMI átalakito helyett sima DVI-HDMI kábellel is probáltad?

Forza.

Kaszi46
itt van 2 kép, hogy miröl is beszéltem.

nemjó

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
Sziasztok!

Vettem egy Philips 42PFL9664-es tv-t. Gyakorlatilag csak pc-vel szeretném használni, de van eg "kis" bibi.
A videókártyám egy ati4890, 2 dvi kimenettel. A tv-vel hdmi kábellel szeretném összekötni. Szóval fogom a dvi-hdmi átalakítót, és a hdmi kábelt, összecsatlakoztatom a megfelelõ módon, a tv-n hdmi side port-on keresztül hozzáadom számítógép perifériaként a pc-t.
Attól a hibától eltekintve, hogy idõnként "elveszti" a tv a színeket, pontosabban, csak rózsaszín,és zöld színt jelenít meg, megfelelõen mûködik.

Ezt a színvesztést szeretném valahogy orvosolni.
Teljesen véletlenszerû idõközönként, és gyakorisággal jön elõ. Néha magától visszavált rendes képre, néha nem. Amikor nem vált a következõ módokon tudom "megoldani" a hibát. Vagy ki\be kapcsoloma tv-t, vagy átváltok vmelyik hdmi port-ra majd vissza.

A haverom szintén vett ugyanolyan tv-t mint én, átvittem hozzá a gépemet, nála is elõjött a hiba.

Szüleimnek van egy 42PFL7403- as készülékük, ott ugyanezzel az összekötéssel, hibamentesen megy.
Kipróbáltam laptoppal is. Hdmi kimenet van rajta, szóval átalakító nélkül kötöttem össze a tv-vel, hdmi kábellel. A hiba nem jelentkezett egyszer sem(mind a 3 tv-n hibátlan volt).

A kérdéseim a következõk lennének.😊
Valaki találkozzott e már hasonló hibával, lehet e tudni mitõl van ez, mi a megoldás?
A tv hátulján van amúgy vga bemenet, de nem tudom, hogyha dvi-vga kábellel kötöm össze a két készüléket, akkor ugyanazt a minõséget kapom-e, mint hdmi kábellel.
Amúgy 3 különbözõ hdmi kábellel is próbálkoztam, eredménytelenül.

Külföldi forumokon találkoztam már a hibajelenséggel, de megoldást ott sem született, a forráskép váltáson kívül, ami ugy nem megoldás.😊

Philips-es helpdeskes, nem találkozott még ilyen hibával, firmware upgrade-t ajánlott, de mivel az friss a tv-n, már csak azt tudta mondani hogy szervíz.
A szervízt is felhívtam, ott sem találkoztak még iylen problémával, azt mondták vigyem be.
Mielõtt 60 kilómétert utaztatoma tv-t szeretém még pontosan körbejárni a dolgot, ezért is kérem a segítségeteket.

Bocs a hosszú hibaleírásért...😛

*Posse*T.W.D*

arty
davidragon: mire itt HD kamerával felvett HD adás lesz, letelik a 7 év 😊 mivel elsõrorban tévézni veszed, egy 42" hdready plazmával járnál a legjobban - nemcsak a mérete, de a képe miatt is! Én panát vennék (42PV8, PV80, X10, amit találsz jó áron)

flyhigh: észrevehetetlen a din. kontraszt változás, de én low állásban használom max! Feljebb kapcsolva csukodnak a sötétek, márpedig részletek > fekete - szvsz.

tewe15: a tévé csak "belül" 100hz-es, azaz ha a t-home boxod ad neki 50hz jelet, azt "kétszerezi" (vagy kamu képkockákat is számolhat a meglévõ 50 mellé még másik 50-et, ha van ilyen movie mód, stb - nemtom LG-nél mi a neve).

Amugy se vennéd észre LCD-n a különbséget, tudod, ez amolyan marketing bullshit.

Forza.

Sziasztok!

Vettem egy 37LG7000-es tv-t, és annyi lenne a kérdésem, hogy hogy lehet rajta bekapcsolni a 100Hz-t? Mert akárhova kapcsolom, mindig csak 50Hz-et ír ki a tv. A menüjében sem találom meg, és a távirányítón sem. Vagy mitõl függ a 100 Hz? T-home-os boxom van, és hdmi kábellel csatlakozok a tv-hez.
Választ elõre is köszönöm!
FlyHigh
Nálam is a monitoron a 3000:1 dinamikusban van megadva, kikapcsolható szerencsére, mert tetû lassan mûködik. Majdnem egy teljes másodperc még átáll. Nála ez annyira nem is vehetõ észre, meg balhé is lenne, ha minden tvn ennyire látványosan szarul teljesítene a dinamikus kontraszt. Nálad pl mindent behúz a fekete és késésekkel mûködik a d.kontraszt?

Thrash \'Till Death

Sziasztok!
Otthonra elsõsorban TV-s célokra szeretnék hosszú távra tv-t vásárolni. A keret 130-140k. A hosszú táv 7+ évet jelent.
A következõket szûrtem ki eddig:

Samsung LE32B550
LG 32LH3000
LG 32LH4000
LG 37LH3000

Nagyjából tudom mik a különbségek a típusok között, az érdekelne, hogy valakinek van-e analóg adással kapcsolatban tapasztalata valamelyikkel?
Ezen kívül is bármilyen pozitív/negatív tapasztalat érdekelne.

Elgondolkodtam még azon is hogy esetleg egy nem FullHD plazma is szóba jöhetne, ezen az áron 42" méretben kapható, viszont a késõbbiekben ha lesz HD adásunk, az mennyire lesz "csúnyácska" azon.
Olyat is hallottam hogy plazmák ~5 évig bírják. Ezzel kapcsolatban is érdekelnének a vélemények.

Plusz még, hogy Xbox360-mat is használnám a tvhez, de nem ez az elsõdleges szempont, tv-ként jól mûködjön!

arty
mert nála dinamikus a kontraszt, azaz a tévéje "csal" 😊 (=szarabb szinek, becsukodo sötét árnyalatok, stb - tedd egyszer egymás mellé a kettõt 😉 )

Forza.

FlyHigh
LCDTV-k még így is jobbak fekete meg bevilágítás szempontjából mint az átlag monitorok. Ismerõsöm A330-as legalja samsung tv-jén szebb a fekete mint az én 223BW samu monitoromon, aztán monitorból állítólag nem is számít rossznak még az enyém.<#vigyor>

Thrash \'Till Death

Sziasztok.

LCD TV (32LG5000)-nél a digitális hang kimenethez létezik átalakító 2db RCA-ra ?
Ha létezik pl. hol és mennyi Ft.?
Digitális hangkimenetnél szabályozható a hangerõ a TV-n ?

Köszi !
OLED meg Lézeres tévé szintén bazi drága.

arty
a technologia ugyan az minden LCD esetén!

az lcd panel mögött ott a fényforrás, ami folyamatosan ég, azaz teljesen "kikapcsol" állapotban nem lesz egy pixel

(ill vannak ledes tévék öccázezerér', ahol a sötét képtartalom mögött kikapcsolhat a led, ám ekkor meg a fekete csukodik be, azaz minden túl sötét lesz azon a képrészen 😞 )

Forza.

mateus33
FullHD LCD-knél sincs igazi fekete?

FlyHigh
Feketéhez meg hozzá tartozik, hogy csak plazmán létezik. Ami hátulról meg van világítva az már nem lesz fekete.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
LH2000-est tudtam összehasonlítani egy szintén idei bravia engine 2-es Sony-val. Csak annyi volt a különbség, hogy a sony feketéje kicsit mélyebb volt, boltban így ennyi tûnt ki. Ez egy kategóriával feljebb van, értékelések szerint is nagyon jó tv, így meg mertem venni. Hagyományos TV-m van most, de ezt nem tv-nek veszem.

Thrash \'Till Death

desigo
Élõben láttad a képét úgy,hogy volt mellette sok tucat más tv?
milyen tv után fogod ezt használni?
FlyHigh
Feltétlenül, csütörtökre ígérik, két tapétavágóval ugrok neki a csomagolásnak amint megérkezik.<#vigyor><#idiota>

Thrash \'Till Death

shevy
sziasztok, szeretnék, egy full hd lcd tv-t 130eft környékén, fõként ps3-hoz és filmnézéshez is persze, mit ajánlanátok?

desigo
majd írd le a tapasztalataidat ha meglesz...
FlyHigh
Nah nálam megszületett a végeredmény: LG 37LH3000
Kicsit kisebb mint a kinézett, de viszont egy jobb panelt kapok.
full hd
50000:1
5ms(gondolom gtg)
Jah és megvan 150e forintból, 2 év gyári országos garival.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
De van game mod, marad így is egy kis érezhetõ késés, de ettõl még játszható. Egy kis konzolra minden tv jó. Nekem nincs Samu tv-m, én ezeket olvasom csak, de már mindenhol írtak róla, ezért gondoltam, hogy van valami alapja, még a hiteles HDTVTest oldal is írja. Egy LH szériás LG-vel jól jársz, 3-4000 szériából pl, vagy ha van guba szépen akkor Sony Bravia.

Thrash \'Till Death