21171
LCD - Plazma
  • pekka2
    Esetleg még arra tudnék gondolni, hogy GPU driver probléma lenne...?? Talán megérne egy reinstallt..??
  • arty
    létezik, hogy a G20 nem eszik 1080p/60hz-et ??

neevous?
  • pekka2
    Kösz, kipróbáltam, tényleg jobb. Mondjuk a teljes sima képért be kellett kapcsolnom az ifc-t, bár valahol azt olvastam, hogy nem érdemes.. De tényleg jobb..
  • Borg
    1080p/24Hz-es bemenetet kell adnod a TV-nek, és akkor automatikusan 24p-re áll át. 1080p-s mkv-kat elvileg így a legjobb lejátszani.
  • pekka2
    azt hogyan csináljam???
  • Borg
    Nekem oplay van rákötve, az 1080p/50Hz-et tol, semmi gond nincs vele.
    A 100Hz-et már a TV csinálja belőle, framek közbeiktatásával, hogy simább legyen a dolog, de úgy olvastam én is, hogy PC jelnél ezt nem teszi meg (nem tudhatja, hogy desktopot nyomsz rá, vagy filmet).

Viszont ha tényleg 1080p-s filmet akarsz ráküldeni, akkor inkább 24p-vel kéne próbálkozni.
  • pekka2
    Na megnéztem, és érdekes dolgot tapasztaltam.
    HA egyedüli megjelenítőként állítom be a Panát, és 50Hz-re állítom, akkor 1080p/50Hz-t ír ki, viszont ekkor kicsit szaggat a kép. HA átállítom 60Hz-re (ez a maximum), akkor már 1080i/60Hz-t ír ki. Sajnos ilyenkor is még, noha alig-alig észrevehetően, de egy hangyányit szaggatva játsza le a HD tartalmakat.
    Ti nem tapasztaltatok hasonlót?
  • arty
    és ha egyedüli megjelenítőként küldöd rá az 1920x1080-at 60hz-en?

(100hzes jelet nem fogad a tévéd szvsz, csak megjeleníteni tudja annyin az X hz-es jelet)
  • pekka2
    Sziasztok,
    talán tudnátok nekem segíteni.
    VAn egy plazmatévém (Pana txP42G20) ami össze van kötve HDMI kábellel a PC-mel. Amikor átviszem a jelet (klón megjelenítés), akkor a TV-n 1080i/60HZ jelenik meg, holott elvileg a videókártyám is tudna 1080p-t. Hogyan tudnám megoldani, hgy a TV-n 1080p/100Hz-ben jelenítse meg a lejátszott filmet?
    (GPU:ZOTAC GeForce® GTS 250 Eco 512MB)
    KÖsz a válaszokat,
    Pekka
  • cloud.strife
    Irdatlan, szánalmas, gagyiszar képet tudnak adni az ilyen kékledes szarkupac tévék. Pl. C7000 széria. Egy nagy rakás szar.
  • cloud.strife
    Pana G20 plazmát vennék esetleg, de inkább valszeg maradok a jól bevált Bravia-knál. EX500. Ez a legszínhelyesebb. Most jelenleg 40NX710-em van. Ez bizony LED-es. De nem a szarled kategória, hanem a majdnem tökéletes ledes cucc. 95%-ban olyan színhelyes, mint az EX500. Nekem bejött.
  • neevous
    Miért lenne színhűbb attól, hogy kék ledek világítanak benne?
  • mapi
    Kloud, lenne egy kérdésem, hogy neked milyen TV-d van, vagy milyet vennél?
    Mert látom, hogy Te a LED-től tartózkodsz, pedig szerintem, az adja vissza a legélethűbb képet (persze egy kis kalibrálás után)
  • cloud.strife
    Befejezhetnéd a trollkodát bózsi....
  • Borg
    Ezért vesznek Sonyt :) Csupa elégedett ügyfél.
  • cloud.strife
    Nem rtam, hogy negatívum. Ez tény. Ennyi.

A legtöbb embernek a lebarnító fényerő, bugyikék ég, neonzöld fű, stb. kell. Én már előre gondolkodtam a kérdező agyával..... :) Hamár a Samu ledeket választotta, gondolom az a képi világ az izlése. És ezzel semmi baj sincs... :)
  • kpali888
    nagyon szépen köszönöm. igazán sokat segítettél :)
  • mrzed001
    Direktbe játssza le a PC-ről a filmet (és nem kell USB-vel marháskodni ... DLNA szerver progit felteszed, és TV-ről válogathatod, hogy a PC-ről mely filmet akarod megnézni), így (meg hála a beépített algoritmusoknak) szebb a képe (legalábbis LG-nél), mintha PC-n játszanád le, és HDMI-n menne át a kép .
    Azon kívül frissíti a TV netről önmagát, Youtube, facebook, picassa direktbe a TV-n. Ennyi.
  • neevous
    Véletlenül sem kötekedni akarok, de az akkor miért negatívum, amit írtál?
    Az tény, hogy az átlagembernek fakó egy kalibrált kijelző képe, de neked nem hiszem. :)
  • kpali888
    igen igen én ezzel tisztában vok :)
    azt szeretném megtudni mire megyek ezzel a LAN csatlakozzásal? mire jó ez a tvn? :)
  • cloud.strife
    Hozzáteszem ettől még jó a plazma, én is a tompább képet szeretem, le is van tekerve a fényerőm, háttérfényem, csökkentett módba nézem a tévémet.
  • cloud.strife
    ????????

A HDMI az ezköz csatlakozó, a LAN meg a netkábel. Valamit összekeversz..... :)
  • kpali888
    köszi szépen :) én meg remélem h youtube vagy valami iesmi legalább.. :D és a netkábel csatlakozó szerepe? :)
    sztem akkor maradok a hdmi kábelnál :)
  • cloud.strife
    Sony fizet ja..... hát ekkora trollt már rég láttam.

3db tévét láttál életetedben. Láttál már tévéfalat, ahol azonos kp ment mindegik tévén? 300m-ről megmondom melyik a plazma, annyival sötétebb a képe (a vibrálást hagyjuk, azt vagy látod, vagy nem)

Ha teljes erővel dolgozna a plazma akkor azonos fényerő lenne, de akkor 1800w-ot zabálna.

Hihetetlen mekkora egy pancser vagy komolyan, majd leesek a székről úgy röhögök, ahogy teljesen hülyét csinálsz magadból. Vagy csak szivacc és tolod a totál hülyét?
  • Borg
    Igen, manapság már neked kell elemlámpával világítani hátul a plazmádat.
    (ezekért az ökörségekért a Sony fizet neked?)
  • cloud.strife
    Fogyasztásuk már sokkal jobb egyébként a plazmáknak, csakhát így a normális, világos képek szűntek meg (nem is voltak), meg a tiszta fehérje is szar (az is volt elötte is)
  • BAk3R
    tudom, hogy ugyanúgy megvannak a rigolyái, mint az lcd-nek, de mellette nagyobb a fogyasztása plusz a fényben úszó nappali sem a legelőnyösebb számára. játékra és gépre kötve is lenne használva időnként. szóval mérlegelve az lcd mellett döntöttem.
  • cloud.strife
    De szar csamu ledet se szeress.... :/
  • Borg
    Miért?
  • BAk3R
    Nem szeretnék plazmát :/
  • cloud.strife
    Hajrá okoska, tudod hol találsz.
  • cloud.strife
    100 éva alatt pl visszajöhet az árkülönbözet..... :)

Szvsz egyiket se venném meg, Pana G20 meg jó, csak be ne égesd a képét, nomeg a foszforlaggal is meg kell barátkozni, bár az LCD utánhúzása se jobb.

Mindenesetre 2010-ben beégéstől reszketni elég szánalmas dolog, dehát ez van.
  • Borg
    Igen, mindenki hülye csak te vagy helikopter :)
  • cloud.strife
    Hajrá. Eddig még senki sem mert bejönni hozzám. Pedig még nem vertem meg senkit se..... bár te lehet kapnál pár tockost mielött bármilyen tesztbe is belekezdenénk.
    Az a baj, hogy rajtam kívül itt mindeninek csak a szája nagy, de élesben már elvéreznétek.

Hát igen. Aki csak 3db tévét látott életében és a múlt héten kezdte a "szakértést", az nem csoda, hogy csak fórumon trollkodik.......
  • Borg
    Kb 50W-al ha kevesebbet fogyaszt mint egy modern plazma, szal számold ki. Kb 10 év... A C6000 árában kapsz 42G20-at, 5 év garral, ami szinte minden tekintetben jobb.
  • BAk3R
    Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok, segítséget szeretnék kérni. 3-4 méterre kellene egy lcd tv, főként sima tv nézésre, illetve dvd-re. De nagy felbontású hd filmekre is lenne használva, játékra nem különösebben. Sokat lenne használva nappali fényben is. Én első körben arra gondoltam, hogy samsung ue40c650 vagy ue40c6000. Ha jól veszem ki nagyjából ugyanolyan a kettő, vajon a led mennyi idő alatt hozná vissza a többletköltséget? Melyiket érné megvenni? Illetve ha ezek nem jó ötletek, akkor kérlek ajánljatok már valamit! Köszi!
  • Borg
    Értem, szóval aki elvakult Sony rajongó, az nem segg, tehát csak ő mehet be. Nem csoda, hogy csupa elégedett ügyfeletek van :D
    Csak nehogy bemenjen egyszer valaki, akinek van összehasonlítási alapja.
  • cloud.strife
    Konkrétan ha értenél hozzá, akkor nem sétáltál volna bele a csapdába, ugyanis a 42PFL5405H-nál szarabb tévé talán a földön sincs. Okádék szinek, okádék 100hz, szánalmas betekintési szög.

Sz-o-p-a-cs™
  • cloud.strife
    Ha olyan seggek jönnének be mint te, akkor még a fejükre is húznánk..... :)
  • Borg
    Bántjátok aki átállítja mi? :D Nemám kiderül, hogy jobb mint a Sony...