21171
LCD - Plazma
-
#13240 Ha ilyen tv-d van, nem értem miért akarod a pc-t beiktatni! Nagyon jó a tv beépített médialejátszója! Egy külső merevlemezre rárakod a filmeket, rádugod a tv-re és nézheted a filmet! -
#13239 köszi szépen az infot, Samsung UE40C6000 -es TV-ről van szó, és még egy kérdés, vehetek bármilyen HDMI kábelt? mert nekem 10m-es kellene -
#13238 nemtom az alaplapodon milyen videokártya van, de a 4850 DVI->HDMI átalakitója + HDMI kábel segitségével lenne hangod és képed is a tévéden (merthogy az ATI kártyákon már régóta van hangkártya is!) - ehez a windowsban vagy a media lejátszodban állitsd az alapértelmezett hangkártyát az ATI HDMI OUT-ra
milyen tévéd van? figyelj oda, hogy abba a HDMI bemenetbe kösd, ami a PÉCÉT fogadja, olvasd el a leirást (pl DVI IN/PC felirat a csatlakozon, stb) - itt kapod a legjobb képet! Full RGB 4:4:4-et állíts be a catalystben, 1920x1080/24 vagy 60hz-et. scaling 0%
ha win7ed van, a 10.12 PREVIEW verziot tedd fel catalystből, ott ezek sokkal logikusabban vannak elrendezve, könnyebb a beállítás -
#13237 Ati Radeon HD 4850...de nem a grafikus kártyán keresztül kötném össze, mert akkor a hang nem menne át, hanem az alaplapon lévő HDMI kimenettel.De arra lennék kiváncsi, h az előbb említett filmet bárbilyen kábellal át tudom vinni és, h a hang is lesz, ha a TV-hez kötöm?
-
#13236 milyen vga kártyád van? -
#13235 Sziasztok, az lenne a kérdésem, h össze szeretném kötni a PC-t egy FullHD-s TV-vel HDMI kábellal. Azért, mert a gépemen lévő full hd-s filmet (1080p.x264 kódolású - 15GB) a TV-n szeretném nézni.Az egyik kérdésem, az hogy akármilyen HDMI kábel megfelelő a FullHD továbbítására?A másik kérdésem, h a HDMI kábelt a TV-hez csatlakoztatnám és akkor hangot is hallanék, vagy csak kép jelenne meg?
előre köszönöm a segítséget -
#13234 tudja valaki, hogy hol lehet a lehető legolcsóbban HDMI kábelt venni? 5 méter kellene. -
#13233 Azért vagyok elfogult mer szarozom a Csamcsungot a Sony-hoz képest??? Gratulálok.
Gondold át mégegyszer. -
#13232 Szerintem ő arra gondolt, hogy a főnöknek/termékoktatónak érdeke, hogy te elhidd, hogy kurvajó az, amit eladsz (most irreleváns, hogy tényleg az-e), mert csak akkor vagy lelkes és elhivatott, ha tudod, hogy alapvetően jó az, amit csinálsz és egy jó dolgokat gyártó cégnek dolgozol.
Ezért van egy bizonyos mértékű "agymosás" minden ilyen vállalatnál. Valaki totál fanboy lesz, valaki józanul átértékeli a dolgokat a hónapok folyamán, hiszen van összehasonlítási alapja. Az a tapasztalatom, hogy a két csoport feloszlása, kb 50-50%-os.
Most ez nem Samsung fika, mert mindenhol ez megy. -
#13231 Miért is kéne? Szerintem szimplán csak elfogult vagy. -
Borg #13230 Hát igen, ha megnézed mind a kettőnek a képét sima sd jelforrással, akkor sokat már nem fogsz gondolkodni, hogy plazmát vegyél-e, vagy sonyt.. -
Borg #13229 Most ezen meglepődtél, vagy mi? :D -
#13228 Hajjajj..... gondold át ezt az egészet mégegyszer...... -
dezsőőő #13227 mégvalami szerintetek lehet ez alternatíva???????
sony kdl46ex500 ??????????????,
Vagy a plazmáról ne is gondolkodjak???????
Tréhóm sat tv a jelforrásom. -
dezsőőő #13226 +1dbZé betü. -
dezsőőő #13225 Köszönöm a válaszokat.
Nehéz választani.
Mégeccer megnézem a boltban a képét mindkettőnek atá meglátjuk. -
#13224 Olvasd el 3 hsz-el lejjebb amit irtam. Ennyi erovel a te velemenyed is egyenlo a 0-val azon tv-vel kapcsolatban amiket arulsz. -
#13223 Miért, ti mire? -
konrada #13222 Lehet hogy a főnök profi és tudja mi az a lojalitás?;) -
konrada #13221 A kettő nagyjából egyforma minőségű képet ad.
...viszont a Sonykra kevesebb a panasz. (Persze lehet azért, mert kevesebb van. Szóval azért még mindig neve.) -
clio1616v #13220 a szubjektív élményre :) -
#13219 Egy főnök mióta szakember? -
#13218 Ezt mire alapozod? -
#13217 A Philips meg üti mindkettőt -
#13216 Új főnökünk eddig a Mayfair-ben lévő sony centert vezette és saját szájával mondotta a következőt:
"Lehet meglepő és csak azt hiszitek csak az új pozíció miatt mondom, de meglepően jók a samsung magasabb kategóriás tévéi. Jobbak mint a Sony idei felhozatala." Bár lehet, hogy már ő sem tudja mi a különbség Korea és Japán között. -
#13215 Nincs vele bajom, sőt, ha Samsung LCD kéne, akkor az lenne a leginkább vevős, de az EX500 jobb. -
#13214 Mi a bajod a 650-es samuval? tudom, hogy 5-től lejebb egy rakás húgy de a 6os meg a 7-es lcd-ben nem lett olyan borzalmas.
Még az általad emlegetett csodaoldal is eztet állítja (hdtvtest.co.uk) -
#13213 Sony. -
dezsőőő #13212 Hali!
Lécci segítsetek!!!!
Samule46c650 vagy Sony kdl46ex500?????????????
kb2-2,5 méter tréhóm sat tv meg egy kevés dvd+mkv nézés nappaliban.
Szerintetek?? élethalálkérdés. -
#13211 akkor inkább várj fél évet :) gondolom nem 1-2 évre vennéd... azért nem mindegy, mit nézel 10 éven át, nem? -
#13210 Persze, van értelme fullHD-sat venni a képminőség miatt, de a képminőségben ugrás az S20-nál kezdődik, ami már kapásból 250-260k és most 100k körül nézelődtünk.
Tulajdonképpen úgy értettem a dolgot, hogy előbb ajánlanék 50c2-t, mint 42-es U-t, sőt még talán jobb választás a 42-es S20-nál is 3-4méteres nézési távolságra. -
hdmi #13209 "Normális 32-es LCD olyan 150-160 körül kezdődik."
Szerintem ez ebben a formában nem igaz. 130k körül már nagyon jók vannak, sőt ennél többet kiadni egy 32”-es tévéért az szerintem pénzkidobás.
LE-32C630 kb. 130k
link
LE-32C650 kb. 130k link
KDL-32EX500 kb. 135k link -
Borg #13208 Valahol volt egy számítás, hogy az emberi szem szögfelbontása miatt 3m-nél van a határ 42" esetén, ahol még egy 1920x1080-as kép pixeleit külön lehet érzékelni. Nyilván ez tökéletes látásra igaz, megfelelő fényviszonyok között, és leginkább állóképre.
Én 3m-ről nézem a 42G20-at, és az 1080p-hez valóban közelebb kell ülni, hogy észrevehető legyen.
Viszont ugye a HDready plazmák nem csak felbontásban maradnak el, hanem képminőségben is, szóval nem feltétlenül igaz, hogy "nyugodtan" lehet hdready-t venni erre a távolságra. -
konrada #13207 Én nem is azért linkeltem be ezt, mert őket akarnám reklámozni.
Viszont a digitalko honlapja tartalmazza a legtöbb forgalomban lévő tv specifikációit, ráadásul korrektül, így összehasonlításra, alapinformációk megszerzésére tán a leginkább alkalmasabb... s persze be lehet lőni róla azt, melyik tv-t melyik árkategóriához tartozik.
Szóval arra jó, hogy eldönthesse az ember, mit akar keresni. -
#13206 nézd, én tennék hozzá, ha lenne több. :) de nincs. jól hangzik a 106-os, de már el sem férne sztem. ez itt tényleg olcsó, amit linkeltél, majd megpróbálok még lejmolni pénzt valahonnan. -
#13205 Hát igen, csak itt meg megint nem lesz magyar gari. Az LG Samsung felejtős, a C2 meg 2k-val olcsóbb, mint máshol magyar garival. -
konrada #13204 Filmnézésre 3-4 m-ről kicsi a 32", s filmnézésnél még a plazma hibalehetőségei sem jönnek olyan könnyen ki, ráadásul az ilyen olcsó lcd-k képe biztosan nem jobb, mint egy olcsó plazmának.
az a +30% meg a képméretnél nem kevés. Érdemes átgondolnod, hogy nem-e jársz jobban, ha kicsit még teszel hozzá.
Itt megnézheted kb mennyit:plazma tv-k -
#13203 és az, amit linkeltem? sztem a kontrasztarány elég jó, full HD, mondjuk csak 50 hz a képfrissítés, az nagy baj? -
#13202 Sajnos tényleg ez a 120k az alsó határ, amiért nyugodtan ajánlok TV-t.
Normális 32-es LCD olyan 150-160 körül kezdődik. -
#13201 a nézési távolságot végül is tudnám csökkenteni, azzal nem lenne gond igazából.