LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kedves cleric! Ete válasza azért egy kicsit fals. Egy 100 ezres és egy 150 ezres TV között (nem kizárólag a felbontást* nézve) alapvetõen rengeteg különbség lehet (és van is), ami nagyban befolyásolja a képminõséget. Ilyen pl. a betekintési szög, a válaszidõ, vagy a kontraszt. Erre a 3 értékre azért figyelj oda, mert nagy meglepetések érhetnek, ha mondjuk nem pont szembõl nézel egy gyors jelenetet.
Hogy a drága is elromlik? Lehet, de milyen sûrûn? Itt olvasni pixelhibáról, zúgásról, megolvadt antennáról, felmelegedõ készülékrõl, kattanásokról. Az én immáron egy éves tévémmel ilyenek nincsenek, pedig ma már 150 körül megvásárolható... Szerintem jobban jársz, ha spórolsz még egy kicsit és az ünnepek után a leárazásokon egy kicsivel több pénzt kiadva kaliberekkel jobbat vásárolsz, mint a 100ezres belépõ modellek. Ne feltétlenül ugorj bele egy Tescós akciós újság alapján egy ilyen nagy kiadásba és remélhetõleg hosszú távú "befektetésbe".
* A felbontásról pedig: önmagában nem tudod kihasználni, ha nem Blu-ray-t nézel rajta, de a nagyobb gyártók sokkal több pénzt invesztálnak FullHD panelek gyártásába és fejlesztésébe, tehát azok minõsége nem kizárólag a felbontás tekintetében jobb. Az sem mindegy, hogy Japánban szerelik össze, vagy Mexikóban, elvégre cirka 6 millió forrasztásról beszélünk, az sem mindegy, hogy mivel és hogyan vágják az üveglapokat, az sem mindegy, hogy milyen garanciát kapsz rá.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Néztem újságban bruttó 100e körül akciós LCD tévéket. +20e-ért már full HD is van. Látom ugyanakkor, hogy sokkal többért vesztek TV-ket. Mi az a különbség, amit hiányolni fogok, ha olcsó TV-t veszek? _Ténylegesen_ rosszabb minõséget kapok? WD HDTV-rõl néznék filmeket (divx, dvd) elsõsorban.
Ehhez kapcsolódik, hogy érdemes-e full HD miatt többet áldozni rá? Megint csak, _ténylegesen_ jelent pluszt (vagy mínuszt)? Vagy csak akkor vegyek ilyet, ha kifejezetten HD lejátszást tervezek?
Köszi.
Sharp LC-37DH66E
Kösz
Ezekkel mitlehetne csinálni?
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Ha maradok az LCD-nél akkor a két cucc közül melyik a jobb?????
Köszönöm az építõ hozzászólásod!!
Mások is építhetnének!!!<#mf1>#mf1>
150 körül kezdenek lehetõségek lenni 😊
Forza.
Semmi szükség Full HD-re sem, hacsak nem nagyon közelrõl nézed, nem fogod látni a különbséget.
Én magam panasonic-ot használok, az LG-ket nem ismerem. Sok sikert!
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Nekem 50"-os X10-esem van 3óra volt eddig a max , de utána még ghosting se volt szóval nem tudom h hol a "határ".
Egyébként meg ha 3méterrõl fogod nézni akkor 50"-osat vegyél.
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
plazmának nem fog aggatni a netezés rajta?
Kis tanácsért fordulnék hozzátok.Tv vásárlási szándékom van.
Az alábbi gépeket néztem ki:
SAMU LE-46B650 T2W 287-ért.
LG 47LH5000 szintén 287-ért
Tv-zési szokásaim:
60% Digi tv
20% Film nézés pc-rõl (mkv,divix,avi,dvd)
10% Asztali DVD lejátszó
10% Játék PC-rõl átlökve
Esetleg az új készüléken neteznék is.
Tanácsokat,javaslatokat pro és kontra szívesen veszek.
Elõre is köszönöm!
a háttérvilágítás legyen veletek!
Már csak az a kérdés, hogy ha van egy ilyenem akkor kell-e ahhoz media lejátszó, hogy ne kelljen ki-be húzgálnom a laptopról, menjen a letöltés, kicsomagolás és a felirat letöltése után már csak a tv-t be kelljen kapcsolnom. Nem szeretnék dugdosni kábeleket, tv mögé bújni stb... Van ilyen h usb megosztó?
NE VEGYETEK SEMMIT!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
Ráadásként utánaolvastam külföldi fórumokon a Samsungnak és hasonló hibák vannak világszerte ezzel a fossal!!
Szép napot mindenkinek!
salex1: mivel elsõsorban SD felbontású tartalmakat néznél, nézhetõbb képet kapsz a plazmán - feltéve, hogy valami okból nem taszít a technologia - olcsóbban/nagyobb képátlón.
értsd: egy 42"-es kétszázezres plazmán jobb képed lesz, mint egy 40-42"-es LCD-n ugyanennyiért 😊
Forza.
LG 42 LH 5000 vagy Samsung 40B650??
Amire használnám:
video: fullHD mkv (USB HDD vagy pendrive)
digitális tv (UPC)
esteleg PC (játék)
Köszönöm!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
A zenehallgatást hangfalszetten keresztül értettem, de ha klippet nézek nem rossz ha jó minõségû a kép.
Miért plazma? Indoklást is kaphatnék?
Arról az LG-rõl van vmi vélemény?
Köszi
😄
amellett, h egyelõre "szabvány" sincs, picit necces lesz ilyet találni, ami majd megy tutira is a jövõben is
tehát a simán csaj "100hz vagy 600hz"-esnek hirdetett tévék neked nem jók
Forza.
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
szeretnék venni egy tv-t, 100.000ft-ig, filmnézésre,fõleg dvd filmek nézéséhez,talán xbox360 is egyszer majd. Milyen tv-t tudtok ajánlani illetve mire kell odafigyelni,milyen paraméterekhez. Elõre is köszi annak aki segít.
A segítségeteket kérném.
Most akarok venni tv szöveg jön.
A kiszemeltek 32lh5000/ 32lh3000
És most jön a csavar.
Mivel ha már veszek tv-t akkor olyat szretnék amin ha lesz 3d-s game.
Akkor tudjam igy is használni.
itt 1 cikk: http://www.hwsw.hu/hirek/37799/ces_3d_haromdimenzios_megjelenites_monitor_teve_jatek_nvidia_geforce_3d_vision_sony_playstation-3.html
ÉS nem tudom hogy most kell akkor a 120hz-s panel vagy nem? mert ha igan akkor nem tok t-vt venni😞
Vagyis nem tok majd 3-dben gt-ni😄
Mondjátok el a véleményeteket errõl a témáról. köszi
Sharp LC-37DH66E
Elsõsorban filmnézésre, mesenézésre (írott lemez dvd vagy divx), kábeltévé nézésre még, vagy a felvevõvel felvett dolgok megtekintésére, játékra nem, esetleg zenehallgatásra. Kb. ennyi.
Másik kérdés: MI a vélemény az LG 32lf2510-rõl?
Elõre is köszi.
debrecenben van egy üzlet a legjobb árakkal az országban, a neve digitalko. én is onnan rendeltem és meg vagyok velük elégedve, mert az jó árak mellett korrektek is.
az lgkhez annyit tudok mondani nekem a 3000-es van és a lényegi különbség ahogy néztem az, hogy
LH3000-es: 50 Hz
LH4000-es: 100 Hz
LH5000-es: 200 Hz
Illetve még az USB filmlejátszás, de ezt a funkciót szervíz menübõl egy kis trükközéssel be lehet kapcsolni a 3000-esben is.
Samsung B6-os szériát is nagyon dícsérgetik de lg-vel nem tudok összehasonlítást mondani.
Szeretnék most már tényleg egy jó tv-t venni, a mono 51 cm-es Pana után!
A következõket néztem ki :
Samsung LE37B650
LG 37LH5000
LG LH37LH4000
Samsung LE37B651
Kábé ezek lennének.
Lenne hozzá egy ilyen is,hogy teljes legyen a kép : Media player
Fõleg hd filmezésre,xbox360-ra, utolsó sorban kábeltévézésre kellene. 200.000 Ft-om van mindenre. (mediaplayeren lehet kicsit spórolni esetleg) Mit ajánlotok a fentiek alapján? Debrecenben vagyok, van MM,Saturn,Electro W. , uh van választék.
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Sharp LC-37DH66E
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/