21171
LCD - Plazma
  • Japep

Nem nagyon állítgattam én semmit sem.
    Nekem 50 Hz-en megy, 1216x684-es progresszív egyedi felbontáson (Dualview módban).
    Ezeket a számítógépen állítottam be, a tv-n semmit sem állítottam.
    A tv-m "Valós" képarányban van és "Normál" képi beállításon.

Én nem vettem észre, hogy beszaggatna. Én is próbálok 720p-s filmeket nézni rajta, eddig semmi gond.
  • dienesistvan
    miért 24hz-en? nagyobb nem volna jobb?
  • pekka2
    MAjd írd már meg a beállításaidat.
    Én HD filmeket nézek rajta, a fórumtársak tanácsára 24HZ-en. Általában THX vagy cinema képbeállítással, de használok egy saját beállítású prof1-et is. A 24p smooth film opciót nekem be kell kapcsolnom, különben kicsit "szaggatja" az olyan jeleneteket, ahol mondjuk jobbról balra hosszasan pásztáz a kamera....
    Neked milyen beállításaid vannak?
  • dienesistvan
    sok minden, technológia, látószög, fogyasztás, ár sok minden, attól függ mire aakrod használni és mekkora kéne na meg a pénz
  • dienesistvan
    nem, hanem kikapcsolás után pár perc múlva kattan egyet, és akkor 3x W-ról ugrik 28 W-ra. de valszeg az a baja hogy megzavarja a műszert az áramtüske. majd egy másik műszerrel megmérem., másik gondra valami megoldás?
  • Japep

Nagyon egyszerűen ment, összedugtam (előtte áramtalanítottam), ki is írta a gép hogy új hardver (Plug&Play Monitor - Panasonic TV) aztán jobb klikk és az NVIDIA vezérlőközpontban beállítottam.
    Nagyon szép a kép, és semmi problémám nincs eddig. :)
  • viizo
    kikapcsolás után rögtön mérted? nekem két vierám van, mindkettőnél kikapcs után 2-3 percig 20 wattot mutat a mérő, majd beáll 0,2 W-ra.

azaz majdnem nullát esznek..
  • att88ila
    Sziasztok!
    Melyik a jobb az LCD vagy a PLAZMA Tv?Meg mi a külömbség a 2 tö közt?
  • Zoli007
    Nincs semmi gond. A helyzet az, hogy a táp kapcsolóüzemű, és kis fogyasztásnál áramtüskéket generál, amelyek meghülyítik a mérőt.
  • dienesistvan
    gondolotam én is rá, de mást meg teljesen jól megmér. igen ugyanazzal mértük, te rádiót, hűtőt digi beltérit jól megmér. meg a tv üzem közbeni fogyasztását is.

másik gond. Szg. hdmi-hdmi kábellal van összekötve a tv-hez, Ha átváltok tv-re és utána vissza avre (szg.re) akkor nem adja be a szg. jelét, csak ha kihuzom meg beteszem a hdmi kábelt. Vagy ha gyorasn kapcsolgatom tv-av-t oda vissza vagy 5x.
    megoldás? full hd 59 hz-en megy a windows, de a tv 60-nak érzi.ha 60-ra állítom kicsit összébbhuzza.
  • Borg
    Ha ugyanazzal a készülékkel mértétek, akkor valszeg az...
  • dienesistvan
    Hello

VALAKI SEGÍTSEN!!!

Panasonic Tx-p42g20-as plazma tvm-m van, a leírásában,prohardveren és hdtv teszten is az van írva, hogy készenlétben 1 W vagy kevesebbet fogyaszt,nekem 28 W. Van a beállításban egy funkció, hogy energiatakarékos készenlét, ha bekapcsolom semmi változás sincs, Ismerősnek is van szintén 42 colos viera plazmája, szintén 28 W a készenléti fogyasztása. Ha a főkapcsolot kinyomom szintén 28 W. Ki tudja mi az oka?
  • pekka2
    MAjd osszuk már meg a tapasztalatokat, nekem is Vierám van, nemrég vettem.
    Főleg filmeket nézek rajta PC összeköttetéssel.
  • arty
    ha nem látsz a képen rendellenességet, megy ahogy előtte, akkor oké
  • Szolnokboy1
    az ilyen HDMI toldó ront a kép minőségén egy 3 illetve egy 1,5 méteres kábel összekötése esetén?
  • Borg
    Szerintem egy anál intruder lesz, kételemes, hogy hagyd őket békén :D
  • Zsolt01
    Sziasztok.

#13383 -ben írtakat elküldtem LG ügyfélszolgálatnak.
    Hát érdekes választ kaptam:

" Tisztelt Ügyfelünk!
    Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
    A megrendelendő alkatrész cikkszáma: EBR37373926
    Kérjük vegye fel a kapcsolatot a szervízünkkel, amely segít Önnek az alkatrész megrendelésében "

Jól vannak ezek?
    Milyen alkatrészről írnak ??? !!!

Csak csatorna törlést kérdeztem.
  • Zsolt01
    Sziasztok.

(Most vettem észre, hogy tegnap nem írtam pontos típust, hátha így ...)

LG Lg5000 lcd tv 32-es

"Csatornákat szeretnék törölni, de hiába nézem leírását !!!
    Tudna valaki segíteni ?!

(Ha üresre állítom adott csatornát, akkor is megmarad a száma. Nincs külön kedvenc listám, nem abból szeretnék törölni, hanem simán. Pár dolgot beállítottam az életbe, de ez nem megy most.)

Köszi előre is, ha valaki tudna segíteni!"
  • Zsolt01
    Igen, de ezt el szeretném kerülni.
    Ha automatikus csatorna keresésnél magától megkeresne mindent és akkor törölné a +-okat elvileg és csak sorba rakás.

De ezt nem értem, nem lenne lehetőség rá, hogy Én töröljek xy csatornát!
    Pedig sajnos nem találom, lökött volt aki így csinálta meg a gyárba!
  • Japep

Köszi, ez eszembe nem jutott, havertól kértem is ilyen átalakítót és az Xbox HDMI-kábelével megpróbáltam - működik. Nagyon szép, éles a kép. :D
    Köszi szépen.
  • Borg
    Inkább HDMI-vel kéne.
  • Japep

Köszi.
    Tegnap is próbáltam, akkor másfajta kábellel - akkor még rosszabb volt a kép.
    Akkor lehet csak a legjobb kábelt kellene megvennem és csak ennyi? :O
    De nem akarok potyára venni egyet... :S
  • Borg
    A VGA driver hibája az egyik dolog, de a vibrálást a képen valami zavar okozza, amit a kábel szed össze. Erre elég kényes az svideo. Ha együtt fut valami mással, vagy keresztez 220-as kábeleket, abból is gond lehet. Nekem a régi TV-n még abból is vibráló sáv lett, ha a TV-be be volt dugva mellette az analóg antenna kábel.
  • Japep

Hello.
    Panasonic Viera plazmám van és össze szeretném kötni a számítógéppel.
    Vettem is ma egy S-video kábelt (mindkét vége ilyen csak aranyozott, az elvileg a jobb, 3 csillagos).
    A kép nem jó, zavaros, vibrál: 3 vastagabb vibráló sáv van benne és az alján is vibrál..
    A videokártyám: NVIDIA GeForce 9800GTX+.

Ugye összekötöttem, átállítottam az NVIDIA Control Panelben M/NTSC-re, úgy lett a legjobb a kép (PAL-on vagy meg sem jelenik, vagy fekete-fehér).
    A kábel típusát nem sikerül átállítani, amint ráviszem, hogy alkalmazás minden visszaáll automatikusra.
    A felbontást is hiába változtatom (1024x768 ill. 800x600 lehet), a színmélységet is (32-16-8 bit), a frekvenciát nem is tudom, az csak 60Hz lehet.
    Szedtem le új VGA-drivert is, hátha, de nem lett jobb.
    Olyat is találtam a Control Panelben, hogy vibrálásszűrő, azt állítva sem sikerül... :S
    A TV-n is próbáltam állítani, a frekvenciát nem engedi bemeneti módban, de átállítottam NTSC-re - így kaptam az elején belinkelt képet.

Valakinek valami ötlet? Mi lehet a baj?
    Vagy hagyjam?
    Bocsi, de nem nagyon értek ehhez... Köszi előre is. :)
  • Csabesz100
    Van itt valakinek Philips XPFL8605-ös tv-je?
  • Csabesz100
    Állítsd vissza a tv-t alapbeállításra. Igaz, így mindent újra be kell állítanod, de tuti jó lesz!
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Lg lcd tv 32-es

Csatornákat szeretnék törölni, de hiába nézem leírását !!!
    Tudna valaki segíteni ?!

(Ha üresre állítom adott csatornát, akkor is megmarad a száma. Nincs külön kedvenc listám, nem abból szeretnék törölni, hanem simán. Pár dolgot beállítottam az életbe, de ez nem megy most.)

Köszi előre is, ha valaki tudna segíteni!
  • arty
    pécé lejátsza? lejátszó hiba
    pécé se játsza le? file hiba
  • Met
    OFF

Van egy kis problémám asztali dvd lejátszó ügyben. Se itt se PH-n nem találtam olyan topicot ahol kérhettem volna segítséget.
    Egyedül az mpeg4-players-et.
    Valakinek ötlete, hogy hol tudnának nekem segíteni vagy hogy mi lehet a probléma?

ON
  • teknősbika
    Ezt vagy a 40-est venném Ha az usb-n keresztül összekötöm a számítógéppel felismeri kapásból vagy kell állítgatni valamit?
  • Borg
    Minden TV-ben van valami szerviz menü, amiben meg tudod nézni a bekapcsolt óraszámot.
  • gallardo
    Köszi, akkor az mégse akkora gond. Ezzel a netes visszaküldéssel csak annyi a gond, hogy utána busásan megfizettetik az emberrel mindkettő utat.
  • hdmi
    A neten rendelt tévéket 8 napon belül bármilyen indokkal (pl. mégse megy a bútorhoz) kötelesek visszavenni. Több mint valószínű, hogy egy ilyen visszavitt tévét kaptál.
  • gallardo
    Üdv! Nemrég rendeltem a netről egy Samsung LE32C530-as készüléket és először azt mondták, hogy nincs nekik készleten és csak január első heteiben kapnak, de aztán tegnap megint hívtak hogy küldenék a tv-t ma meg is érkezett. A kérdesem az lenne, hogy van e valamilyen mód arra hogy kiderítsem hogy nem egy kirakat tv-t küldtek nekem ami napi 18 órát megy( a doboza is elég ütött-kopott). Az egy picit elég furcsa nekem hogy az év utolsó elötti napján kaptak a beszállítótól, főleg hogy azt mondták hogy csak januárban lesz.
  • pekka2
    Köszi, úgy tűnik sikerüól úrrá lenni a helyzeten.
    Azt csináltam, hogy a k-lite codec pack uninstall, letöltöttem a legújabb verziót, install, és most (nem akarom elkiabálni), szinkronban van a hang is.. Ez ugye frissíti a MP HC-t is a legújabb verzióra..
    Kösz a jótanácsokat.
    Üdv
  • Borg
    Szerintem a lejátszóval van a gond. KMPlayer régi verzióival küzdöttem én is ilyesmivel. Most a 2.9.4.1434 a 27GB-os avatart is viszi jól.
  • pekka2
    Helló Borg,

még mindig van gondom.
    Amikor 1080p-s filmet játszok le, a TV automatikusan felismeri, és átállítja a képernyőfrissítést 24HZ-re. Ez tök jó, mert nagyon baba a képe, nincs semmi akadozás :) A gond az audió résszel van. 24Hz-en elcsúszik a hang, a film feléhez érve már közel 2mp-et is.
    A TV HDMI-vel van összekötve a videókártyával, a hang meg a PC-re kötött hifiből jön. 50/60HZ-en nincs gond a hanggal, ott a kép akadozik.

Tudsz valamilyen megoldást?
    (GPU drivert ujratettem, nem segített)
  • bigbigle
    Sziasztok!
    Egy (számomra) fontos kérdéssel (ami lehet bugyuta) fordulnék hozzátok.
    Vettem nem olyan rég egy Samsung LCD TV-t ami tudja fogni a földi digitális sugárzást (DVB-T MPEG4 vagy milyen annyira nem értek hozzá) és elvileg 2011-től csak azt lehet nézni majd (ahogy én tudom) és idáig mikor megnéztem akkor mindig vagy azt írta Kódolt jel (ez így is maradt) vagy azt hogy Gyenge a jel vagy nincs. Amire eddig ezt írta az most fogható (nem antennával hanem rendesen a tv kábel van bedugva ez a meglepő számomra), de nem rizsás hanem kicsit mintha gyengén fogná de fogja.A lényeg, ha veszek mellé digitális antennát vagy tv-kártyát akkor tiszta lesz a kép?

A válaszokat előre is köszi és bocsi a hosszú szövegér.
  • arty
    vesztettél a panel lottón, ahogy az ilyesmit emlegetni szokták :)

semmi gari nincs rá, hogy a következő példányod nem lesz még rosszabb... de veszteni végülis semmit nem veszítesz - ha van rá lehetőség, próbáld ki a boltban a cserepéldányt (bár a körülmények lehet erre sem adnak majd lehetőséget)

allitólag vannak panelkódok az uj samukon is, ami alapján be lehet lőni, melyik jobb vagy rosszabb, de részletek nem maradtak meg, annyira undorít a dolog
  • neevous
    Nem hiszem, hogy a szerviz szopna vele.