LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sharp LC-37DH66E
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/
a 46B650 egyébként ettõl függetlenül jó tévé, de az olyan marhaságoknak, mint h "ultrakontraszt", "1000000000000:1 kontraszt", "100, 200, 600hz" nem kell bedõlni, parasztvakítás csak
ezeknek az lcd paneleknek jó ha a valoságban van 1200-1800:1 kontrasztjuk, a többi csak bûvészkedés és a "ki mer nagyobbat hazudni a speckólapon" versenyben való részvétel
mivel B650, vszeg jó panel van benne és jó a válaszidõ is, ezzel tuti nem lesz gondod - ha játszanál rajta, akkor pedig érdemes "játék módba" tenni az adott bemenetet (konzolozni, pécés játékra)
LCD esetén a hz-nek nincs jelentõsége, hiszen 24hz-en sem villognak
Forza.
Sziasztok.
TV vásárlás elõtt állok és kinéztem egyet de nem értek egy két dolgot.
Azadatai a következõk:
Samsung LE-46B650T2 LCD Tv
( Samsung )
Egységár (darab): 354 900 Ft (25 % áfával)
* Felbontás: 1920x1080
* Dinamikus kontraszt arány: Ultra Contrast
* Képarány: 16:9
* Képátló: 46" (117cm)
* Technológia: CCFL
* SAMSUNG Crystal FHD Engine
* 1080 24p Real Movie
* Wide Color Enhancer 3
* 100Hz Motion Plus
* Ultra Clear Panel
Hang:
* Hangteljesítmény (RMS): 10 W x 2
* Hangeffektus rendszer: SRS Trusurround HD
* Dolby Digital Plus
* Lefelé sugárzó hangszórók
Csatlakozások (Hátul):
* Antenna bemenet: 1
* Komponens (Y/Pb/Pr): 1
* HDMI: 3
* Scart: 2
* PC bemenet (D-sub): 1
* PC Audio Input (Mini Jack): 1
* DVI Audio Input (Mini Jack): 1
* Ethernet (LAN): 1
* RS232C (service): 1
* Fejhallgató: 1
* Sztereó hang kimenet: 1
* Optikai hang kimenet: 1
Csatlakozások (Oldalt):
* HDMI: 1
* Kompozit (AV): 1
* USB 2.0 (Movie): 2
* Common Interface kártyanyílás
Tulajdonságok:
* Nagy felbontású TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD (a támogatott szolgáltatókhoz)
* Digitális kábeltévétuner (a támogatott szolgáltatókhoz)
* EPG
* Játék mód
* Automatikus csatornakeresés
* Automatikus kikapcsolás
* Grafikus menü nyelve (OSD): EU 25 nyelv
* Automata hangszabályzó
* Teletext (TTXT): 1000
* Anynet+ (HDMI-CEC)
* BD Wise
* Content Library Flash
* DLNA csatlakozási lehetõség
* Internet TV (Widgets)
* Wireless Lan Adaptor Support ( vezeték nélküli hálózati adapter támogatás)
* Hotel mód
* Elalváskapcsoló
* Óra és be/ki idõzítõ
* Kép a képben
* Intelligens felhasználói menü
* Smart Content Manager
Tartozékok:
* Távirányító: TM970
* AC-kábel
* Elemek, AAA tipusú
* VESA szerelési lyukak (cm): 40 x 40
* Install CD
Ház:
* Design: SAMSUNG Crystal TV
* Szín: Platinum fekete
* Talp: szürke, átlátszó nyakkal
* Forgótalp (Bal/Jobb)
Fogyasztás:
* Mûködési fogyasztás közben (IEC 62087 Edition 2): 180 W
* Energiatakarékos fogyasztás: 85 W
* Készenléti fogyasztás: < 0,3 W
* Eco flower
Amiben a segítségeteket kérném a következõ.:
Mi az hogy ultra contrast? Tudom hogy annak jónak kell lenni de ez mit takar? (PL100000:1 nél jobb)
A válaszideje nincs feltüntetve helyette van a 100Mhz? Az jónak számít.?
Válaszotokat elõre is köszönöm.
Intel® Core™2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)
wdtv-n hdmi kimenet van, feltételezem HDMI-HDMI kábellel kötöd be a tévébe - a fent emlitett két felbontást (720p/60hz és 1080p/60hz) remegés nélkül kellene vinnie bármelyik bemeneten! gondolom a wdtv-n a legujabb a fw, ugye? 😉
Forza.
ha a WD menüjében csak 1280x720/1920x1080 van, akkor bármelyikbe dughatod, mind1 (60hz-en)
pécét értelemszerüen a HDMI2-ben kell használni, PC-nek elnevezve a bemenetet - ezt talán a WD esetén is érdemes lenne megpróbálni
Forza.
még írok a samsugnak.....
Kérdéseim:Nemrég,vásároltam egy le 32b450-es lcd tvt.A tv nincs a listában,ezért írom a típusát.Lenne pár kérdésem,amelyekre a használati útmutatókból nem kaptam választ.A hdmi1/dvi,jelzésû hdmi bemenethez csatlakoztatott WD tv estén miért nem álitható a a szín,élesség,kontraszt árnyalat?Viszont ha hdmi2-hez van csatlakoztatva akkor már állíthatóak ezek az értékek viszont nem lehet teljes felbontásba állítani.Miért van ez?A tv hibája,vagy így kell mûködnie?Néha a fehér képek megjelenésnél,1366*768-as 60hz felbontásban remeg a kép.Ezt hogyan tudom korrigálni?Válaszukat elõre is köszönöm.
Válasz:A HDMI /DVI az PC bemenet. Nem minden felbontást támogat a TV, azt kell kiválasztani amit támogat, és meg is tud jeleníteni. A használati útmutatóban található egy táblázat az ideális beállításokról ha nem ennek megfelelõ a felbontás és a frekvencia akkor remeghet a kép.
Tanúság:Ezt a típust,nem lehet 1366*768 ba állítani mert,remeghet a kép.Hd esetén is csak 1280*720 ban megy még a hd is.Átböngésztem a táblázatot és így van.Reméltem vmi hiba,de nem.Ezt a típust nem ajánlom senkinek.Remélem majd szoftveresen megoldják.
Arty:Venni fogok ilyen kábelt,majd beszámolok.
Lenne még egy kérdésem.Az erõs fehér hátterû (havas táj,meg ilyen)filmeknél enyhén remeg vagy vibrál a kép alig észrevehetõen.Milyen beállításokkal tudom ezt kompenzálni?Szeretném a tvböl a legjobbat kihozni.
természetes, hogy az analog bemeneten analog képhibákat látsz 😊
Forza.
Sharp LC-37DH66E
ete: 32R8x - hangtalan, 32A656 - hangtalan
csak akkor búg, ha a PC rá van kötve? és mit jelent, hogy nem az igazi a képe? (HDMI2-be dugtad? elnevezted a menuben PC-nek a bemenetet? mert azt KELL! Emellett, ha ATI-d van, és az ATI saját dvi-hdmi átalakitoját használod, akkor a catalystben full RGB-t kell beállítani!)
Forza.
Sharp LC-37DH66E
A Samsung LE-37B650 T2W az milyen?
Lenne hozzátok néhány kérdésem! Nem tudok dönteni, hogy plazma vagy LCD Tv-t vegyek!? Csomó dolgot olvastam már róluk, de egyik sem adott konkrétumokat. Melyik jobb és miért? Szervízköltség? Paraméterek? Melyik márka? Kb 3-6 méter távolságból néznénk. <#conf>#conf>
Elõre is köszönöm aki segít.
x50 = jo panel
A/B széria, az itt mind1, a lényeg a 30as végzõdés
B széria > A széria - ELVILEG!
Forza.
háttérfény:6
kontraszt:61
fényerõ:48
színtelítettség:84
színhõmérséklet:meleg 1
képélesség:22
zajcsökkentés:ki
mpeg zajcsökkentés :ki
fekete korrekció:ki
részletes kontraszt kiemelõ:magas
gamma :közepes
tiszta fehér:magas
élõ szín:magas
színtartomány:kibõvitett
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Ismerõsöm vett egy Sony Bravia 40P3600K fullhd lcd-t és engem nyaggat, hogy nézzek utána az optimális beállításoknak.Gondolok itt kontraszt fényerõ etc, ami a legjobb képet eredményezi.
Van errõl vmi infó és úgy általánosságban milyen kategóriájú készülék ez?
PSN ID.: Beegabor
170ért én erre ráugranék. jojo, 175k, de ... 42", plazma, fullhd, megbizhato a srác (samu lcdmet tõle vettem)
Forza.
Én LCD párti vagyok (persze csakis felsõ kategória), de hát mindenki mást szeret.
Egyébként 6órát folyamatosan nehéz játszani...ki kell menni néha kajálni is addig kilép a menübe aztán mehet tovább gond nélkül.
De mindegy,én nem bántam meg h plazmát vettem 50"-os LCD-t 240-ért nem tudtam volna szerezni,fõleg nem ilyen minõségben,és a saját szobámban is plazma lesz,mondjuk ez még nem biztos mert a P42S10 még egy kicsit drága számomra, lehet inkább 40"-os lcd lesz belõle most 5centi ide vagy oda..nem számít már annyira.
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Mondjuk én még 2.5óra után ghostingal sem találkoztam az plazmánkon..(P50X10)<#finom>#finom>
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Lenne egy problémám. Plazma vagy LCD tv-t vegyek?
Olvasgattam és van aki ezt van aki azt ajánlotta. Ami engem meggyõzne és amiért a plazmát választanám mert azon a fekete szép fekete és a válaszideje jobb és hogy az otthoni tévézésnél szebb a képe, legalább is ezeket írták egy oldalon. (Ezek helyt állóak?)
De nem tudom hogy a ma lehet-e olyan korszerû LCD-t venni ami legalább annyira jó ilyen szempotokbból mint a plazma és légyszi válaszoljátok meg hogy a kontrasztarány az mit takar meg a válaszidõ.
Ja és kb 170000Ft-om van rá.
a választ elõre is köszönöm.
Intel® Core™2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)