LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sajna semmi,kár hogy a leírásban nem jelzik egy listában hogy mivel javul a mostani frissítés.Frissítettem de nem látok semmi extrát,na mindegy ha kiszúrom majd leírom.

Sharp LC-37DH66E

Van róla hír, hogy mit csinál?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

Sharp Tulajok!
Új frissítések a különbözõ modellekhez.sharp

Sharp LC-37DH66E

arty
marketing, marketing, marketing 😊

a 46B650 egyébként ettõl függetlenül jó tévé, de az olyan marhaságoknak, mint h "ultrakontraszt", "1000000000000:1 kontraszt", "100, 200, 600hz" nem kell bedõlni, parasztvakítás csak

ezeknek az lcd paneleknek jó ha a valoságban van 1200-1800:1 kontrasztjuk, a többi csak bûvészkedés és a "ki mer nagyobbat hazudni a speckólapon" versenyben való részvétel

mivel B650, vszeg jó panel van benne és jó a válaszidõ is, ezzel tuti nem lesz gondod - ha játszanál rajta, akkor pedig érdemes "játék módba" tenni az adott bemenetet (konzolozni, pécés játékra)

LCD esetén a hz-nek nincs jelentõsége, hiszen 24hz-en sem villognak

Forza.

Sziasztok.

TV vásárlás elõtt állok és kinéztem egyet de nem értek egy két dolgot.
Azadatai a következõk:

Samsung LE-46B650T2 LCD Tv
( Samsung )
Egységár (darab): 354 900 Ft (25 % áfával)

* Felbontás: 1920x1080
* Dinamikus kontraszt arány: Ultra Contrast
* Képarány: 16:9
* Képátló: 46" (117cm)
* Technológia: CCFL
* SAMSUNG Crystal FHD Engine
* 1080 24p Real Movie
* Wide Color Enhancer 3
* 100Hz Motion Plus
* Ultra Clear Panel

Hang:

* Hangteljesítmény (RMS): 10 W x 2
* Hangeffektus rendszer: SRS Trusurround HD
* Dolby Digital Plus
* Lefelé sugárzó hangszórók

Csatlakozások (Hátul):

* Antenna bemenet: 1
* Komponens (Y/Pb/Pr): 1
* HDMI: 3
* Scart: 2
* PC bemenet (D-sub): 1
* PC Audio Input (Mini Jack): 1
* DVI Audio Input (Mini Jack): 1
* Ethernet (LAN): 1
* RS232C (service): 1
* Fejhallgató: 1
* Sztereó hang kimenet: 1
* Optikai hang kimenet: 1

Csatlakozások (Oldalt):

* HDMI: 1
* Kompozit (AV): 1
* USB 2.0 (Movie): 2
* Common Interface kártyanyílás

Tulajdonságok:

* Nagy felbontású TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD (a támogatott szolgáltatókhoz)
* Digitális kábeltévétuner (a támogatott szolgáltatókhoz)
* EPG
* Játék mód
* Automatikus csatornakeresés
* Automatikus kikapcsolás
* Grafikus menü nyelve (OSD): EU 25 nyelv
* Automata hangszabályzó
* Teletext (TTXT): 1000
* Anynet+ (HDMI-CEC)
* BD Wise
* Content Library Flash
* DLNA csatlakozási lehetõség
* Internet TV (Widgets)
* Wireless Lan Adaptor Support ( vezeték nélküli hálózati adapter támogatás)
* Hotel mód
* Elalváskapcsoló
* Óra és be/ki idõzítõ
* Kép a képben
* Intelligens felhasználói menü
* Smart Content Manager

Tartozékok:

* Távirányító: TM970
* AC-kábel
* Elemek, AAA tipusú
* VESA szerelési lyukak (cm): 40 x 40
* Install CD

Ház:

* Design: SAMSUNG Crystal TV
* Szín: Platinum fekete
* Talp: szürke, átlátszó nyakkal
* Forgótalp (Bal/Jobb)

Fogyasztás:

* Mûködési fogyasztás közben (IEC 62087 Edition 2): 180 W
* Energiatakarékos fogyasztás: 85 W
* Készenléti fogyasztás: < 0,3 W
* Eco flower

Amiben a segítségeteket kérném a következõ.:
Mi az hogy ultra contrast? Tudom hogy annak jónak kell lenni de ez mit takar? (PL100000:1 nél jobb)
A válaszideje nincs feltüntetve helyette van a 100Mhz? Az jónak számít.?

Válaszotokat elõre is köszönöm.

Intel&#174; Core&#8482;2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Tudom,hogy hülyeség kis felbontású filmeket úgy nézni😊a t-satot is 4:3 ban nézem,mert elnyújtva förtelmes.Hiába a hdmi.Egyenlõre belenyugszom.Már csak a zúgással kell kezdenem vmit.
arty
az 1360x768as bemenetet tartogasd inkább a pécének, ott több értelme van 😉

Forza.

Tudom,hogy mit küld ki,mert két másik tévnén,1360*768 at😊.Az enyémen 720p.Igen ezek a felbontások remegés nélkül mennek,így is nézem õket.A legujjabb fw van természetesen a wdén.Igen hdmi-hdmi kábelen megy.Csak az mpg2-es filmek,adások miatt akarnám az 1360*768 at.Meg amit akarok,annak úgy kell lennie😊
arty
AUTO-n nem tudhatod, mit küld ki a wd 😊 Állíts be fixen 1280x720at, ha 720p filmeket nézel és 1920x1080at, ha 1080p filmjeid vannak! 60hz, természetesen!

wdtv-n hdmi kimenet van, feltételezem HDMI-HDMI kábellel kötöd be a tévébe - a fent emlitett két felbontást (720p/60hz és 1080p/60hz) remegés nélkül kellene vinnie bármelyik bemeneten! gondolom a wdtv-n a legujabb a fw, ugye? 😉

Forza.

A wd menüjében nincs ilyen csak automata mód,amit elvileg a tv állít be magának.Ami jelen esetben az enyémen csak 1280*720.Van 720p,1080i 60 hz.De úgy vettem észre 1360*768 ban a tuti,hiszen a tvém csak hd ready,viszont így meg remeg,és csak a dvi-hdmiben megy ez a felbontás.Átneveztem a wdét pcének,de semmi változás.Thx,hogy segítesz.
arty
mármint a WD menüjében van olyan, hogy a kimenete 1360x768 legyen? akkor dugd be a HDMI2-be és kész

ha a WD menüjében csak 1280x720/1920x1080 van, akkor bármelyikbe dughatod, mind1 (60hz-en)

pécét értelemszerüen a HDMI2-ben kell használni, PC-nek elnevezve a bemenetet - ezt talán a WD esetén is érdemes lenne megpróbálni

Forza.

Hát jó lenne,de mégis hogyan csináljam?A sony a havernak,egybõl kirakja,1360*768-ba rakja a wdét,minden remegés nélkül.Mégis hibás a tvém.Szted?

még írok a samsugnak.....
arty
a HDMI2 bemeneten tuti lehet 1360x768ban hajtani és remegés sem lesz (ez samsung style)

Forza.

Hello.Megkaptam a samsungtól a választ,hát volt meglepi.

Kérdéseim:Nemrég,vásároltam egy le 32b450-es lcd tvt.A tv nincs a listában,ezért írom a típusát.Lenne pár kérdésem,amelyekre a használati útmutatókból nem kaptam választ.A hdmi1/dvi,jelzésû hdmi bemenethez csatlakoztatott WD tv estén miért nem álitható a a szín,élesség,kontraszt árnyalat?Viszont ha hdmi2-hez van csatlakoztatva akkor már állíthatóak ezek az értékek viszont nem lehet teljes felbontásba állítani.Miért van ez?A tv hibája,vagy így kell mûködnie?Néha a fehér képek megjelenésnél,1366*768-as 60hz felbontásban remeg a kép.Ezt hogyan tudom korrigálni?Válaszukat elõre is köszönöm.

Válasz:A HDMI /DVI az PC bemenet. Nem minden felbontást támogat a TV, azt kell kiválasztani amit támogat, és meg is tud jeleníteni. A használati útmutatóban található egy táblázat az ideális beállításokról ha nem ennek megfelelõ a felbontás és a frekvencia akkor remeghet a kép.

Tanúság:Ezt a típust,nem lehet 1366*768 ba állítani mert,remeghet a kép.Hd esetén is csak 1280*720 ban megy még a hd is.Átböngésztem a táblázatot és így van.Reméltem vmi hiba,de nem.Ezt a típust nem ajánlom senkinek.Remélem majd szoftveresen megoldják.
Gathersw:már rájöttem csak a WDét kellet automatikusról,manuálisra állitani így már állíthatóak az értékek.Ful felbontáson a tv optimalizálja õket,ebben a bemenetben,mint a pcnél.
Arty:Venni fogok ilyen kábelt,majd beszámolok.

Lenne még egy kérdésem.Az erõs fehér hátterû (havas táj,meg ilyen)filmeknél enyhén remeg vagy vibrál a kép alig észrevehetõen.Milyen beállításokkal tudom ezt kompenzálni?Szeretném a tvböl a legjobbat kihozni.
arty
sztem gyorsan vegyél egy DVI-HDMI kábelt, sokkal jobb lesz a kép (HDMI2, PC néven)

természetes, hogy az analog bemeneten analog képhibákat látsz 😊

Forza.

GAthersw
Nincs bekapcsolva a HDMI1-en valami Entertainment Mode?

01110000 01110010 00110000

Hali.Már átolvastam,mindent amit letehet,a szerviznél meg kifogtam egy lükét,vmi megbízott területi,ahol sztem csak átveszik és továbbküldik a tvket,a központ az ö számukat adta meg.A hang jobban megnézve hátulról jön,nem a hangszóróból.Küldtem mélt a Samsungnak jó pár kérdéssel,kíváncsi vok mi lesz a válasz.A tiédnek hátul semmi hangja nincs?
Szerintem egy telefont megér a szerviznek hogy mi a bánatért zúg a hangszóró szerintem egy olcsóbb lcd-nél sem elfogadható.A hdmi bemenetekrõl olvasgass a kézikönyvében,ha ott nincs magyarázat akkor szintén a szerviz fog valamilyen okosságot mondani remélhetõleg.

Sharp LC-37DH66E

Sziasztok,még azt megmondhatná valaki,hogy ha hdm1/dvi jelzésü hdmi be dugom a wd tvét,akkor miért nem állítható az élleség,szin,spec beállitások?Viszont ha a hdmi2 jelzésübe rakom akkor már állítható.Már ráraktam a tvre a legújabb softot,de semmi változás.Le 32 b450.Help
Sziasztok.

Nem TV, de LCD
Vélemények:
ITT
Nem,bármit nézek legyen az Hd,vagy T sat,akkor is zúg igen halkan.Igen pc re neveztem a bemenetet és a vga ba dugtam.Egy no name átalakítót használok,de csak dvi-vga kábellel mint írtam.Ezért kicsit,remeg a kép,fõleg ha sok a fehér a képen.Pedig az ajánlott,felbontáson van.Ez az elsõ lcd tvm,még most ismerkedem vele.Csak nem akarom egy kis zúgás miatt visszavinni ezért érdeklõdöm.Van még három év gari.Köszi az infókat.
arty
zolikusz: a B650 az elérhetõ áru samsungok "csucsa", arról én is csak jókat hallottam - de jóval drágább is, mint az 530asok

ete: 32R8x - hangtalan, 32A656 - hangtalan

csak akkor búg, ha a PC rá van kötve? és mit jelent, hogy nem az igazi a képe? (HDMI2-be dugtad? elnevezted a menuben PC-nek a bemenetet? mert azt KELL! Emellett, ha ATI-d van, és az ATI saját dvi-hdmi átalakitoját használod, akkor a catalystben full RGB-t kell beállítani!)

Forza.

Hello Mdki.Egy hete vettem egy samsung le32 b450-es lcd tévét.Jól müködik,habár pcvel dvi-vga kábellel nem az igazi.Azt vettem észre,ha le veszem a hangot halkan zúg,olyan trafó hangnak tûnik.A szerviz azt mondja ez tévéként változik.De a müködést nem befolyásolja.A havernak egy b350-es, az halkabb.Nektek mi a tapasztalatotok a zugás terén?Minden tipus érdekel,de fõleg a samsung.Thx
A B650röl leginkább jókat mondanak más fórumokon.A legnagyobb viták a panel szállítójáról vannak.Állítólag a 40"alatti panelek gyengébbek mert nem a samsung gyártja õket,de valaki azt mondja semmi különbség nincs.A feketéjét nagyon dicsérik meg a beépített médialejátszóját.Jah és egyöntetûen állítják hogy egy nagyon jó széria.

Sharp LC-37DH66E

Ez igaz a 6xes sorozatra is?
A Samsung LE-37B650 T2W az milyen?
arty
mire használnád?

Forza.

Sziasztok!
Lenne hozzátok néhány kérdésem! Nem tudok dönteni, hogy plazma vagy LCD Tv-t vegyek!? Csomó dolgot olvastam már róluk, de egyik sem adott konkrétumokat. Melyik jobb és miért? Szervízköltség? Paraméterek? Melyik márka? Kb 3-6 méter távolságból néznénk. <#conf>
Elõre is köszönöm aki segít.
arty
x30 = szar panel
x50 = jo panel
A/B széria, az itt mind1, a lényeg a 30as végzõdés

B széria > A széria - ELVILEG!

Forza.

Hy. Van vkinek Samsung 32B530 vagy 37B530 lcd tv-je? Leírná vki a tapasztalatait? Érdemes venni? Jobb mint az A széria?
nismoka
Legyen minden a normál gyári beállításon, az Mpeg zajcsökkentõt kapcsolja ki, a normál zajcsökkentõt tv nézéshez kapcsolja alacsonyra, AV bemeneteken pedig kikapcs. Háttérfény környezetfüggõ de általában elég maximum 5-ös fokozat ha nem süt rá a nap. 😊 Szin hõmérséklet: Semleges, Élõ szin: alacsony.

balla27
szívesen

Seth
Köszi. Ez is nagy segítség, van viszonyítási alapja legalább.

PSN ID.: Beegabor

balla27
de adok 1 beállítást.ez 40v3000 full hd sony-n használom,sok állítgatás után. kép üzemmód:normál
háttérfény:6
kontraszt:61
fényerõ:48
színtelítettség:84
színhõmérséklet:meleg 1
képélesség:22
zajcsökkentés:ki
mpeg zajcsökkentés :ki
fekete korrekció:ki
részletes kontraszt kiemelõ:magas
gamma :közepes
tiszta fehér:magas
élõ szín:magas
színtartomány:kibõvitett

balla27
majd saját magának találja meg.ha rossz a beállítás ,érezni fogja a saját bõrén.

Mersant
ez egyen es helyszin fuggo. mindenkinek maganak kell megtalalnia a szamara idealis beallitasokat...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Seth
Sziasztok, kis segítség kéne.
Ismerõsöm vett egy Sony Bravia 40P3600K fullhd lcd-t és engem nyaggat, hogy nézzek utána az optimális beállításoknak.Gondolok itt kontraszt fényerõ etc, ami a legjobb képet eredményezi.
Van errõl vmi infó és úgy általánosságban milyen kategóriájú készülék ez?

PSN ID.: Beegabor

arty
mondjuk ugy, a plazma nem helyettesit monitort - minden másra jó (szerintem jobb is, mint egy lcd)

170ért én erre ráugranék. jojo, 175k, de ... 42", plazma, fullhd, megbizhato a srác (samu lcdmet tõle vettem)

Forza.

Megoldottam LCDvel is, nincs itt gond. 😄 De ha nem is gamelek 6órát, van hogy a gépen 12 óráig megy az asztal, mert mondjuk más is használja.

Én LCD párti vagyok (persze csakis felsõ kategória), de hát mindenki mást szeret.

desigo
ha akkora kocka valaki az vegyen kivetítõt...
Banano
Szerintem 6órától se lenne még semmi baja 😊...max ghosting de biztos h nem beégés.
Egyébként 6órát folyamatosan nehéz játszani...ki kell menni néha kajálni is addig kilép a menübe aztán mehet tovább gond nélkül.
De mindegy,én nem bántam meg h plazmát vettem 50"-os LCD-t 240-ért nem tudtam volna szerezni,fõleg nem ilyen minõségben,és a saját szobámban is plazma lesz,mondjuk ez még nem biztos mert a P42S10 még egy kicsit drága számomra, lehet inkább 40"-os lcd lesz belõle most 5centi ide vagy oda..nem számít már annyira.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

De mi van ha valaki kocka és 6 órát akar játszani, lehet ezt magyarázni de nem PChez való. 😛

Banano
Hát ha 1-2órára ott marad az asztal az még nem gáz..annyi idõre egy csatornalogó is ott maradhat vagy a játékok hudja..szal úgyis lehet h 2-3óra netezés utána 2-3óra játék. Szerintem.
Mondjuk én még 2.5óra után ghostingal sem találkoztam az plazmánkon..(P50X10)<#finom>

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

mateus33
Sztem nincs olyan ember aki úgy használja a PC-t, h bekapcsolja, játék be, majd kikapcs és semmi más. Akkor az inkább konzolt vesz. Márpedig ha vki másra is használja, akkor ott az asztal elemei veszélyes elemek 😊

Banano
Pc-hez nem?Attól függ mire használod.Játékra ugyanannyira alkalmas mintha konzolról nyomnád..vagy filmnézésre..de persze 8órát nem netezhetsz plazmán.

Hát igen beleolvastam és kiderült nem való a plazma PChez. Ezt mondtam én is, lehet tovább kellet volna olvasni, de most nincs hozzá kedvem. 😛

Banano
Ez már nagyon nem így van..

#11361 olvass

Ha TV-t nézel akkor plazma, ha FullHD filmeket, vagy gamelsz akkor LCD.

Sziasztok!

Lenne egy problémám. Plazma vagy LCD tv-t vegyek?
Olvasgattam és van aki ezt van aki azt ajánlotta. Ami engem meggyõzne és amiért a plazmát választanám mert azon a fekete szép fekete és a válaszideje jobb és hogy az otthoni tévézésnél szebb a képe, legalább is ezeket írták egy oldalon. (Ezek helyt állóak?)
De nem tudom hogy a ma lehet-e olyan korszerû LCD-t venni ami legalább annyira jó ilyen szempotokbból mint a plazma és légyszi válaszoljátok meg hogy a kontrasztarány az mit takar meg a válaszidõ.
Ja és kb 170000Ft-om van rá.

a választ elõre is köszönöm.

Intel&#174; Core&#8482;2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

rcstuning
Köszi nektek...

Ne azt csináld amit én, hanem amit mondok...