21171
LCD - Plazma
  • dbdadi
    Utánanéztem ennek a (cloudin) dolognak és pont ugyanilyen a kép.
    Cserélni fogják vagy szervizbe megbütykölik?
  • dbdadi
    Kösz a segítséget!
  • neevous
    Vidd vissza. A dolgot cloudingnak hívják. Otthon nem tudsz vele mit csinálni.
    Bár... én még nem láttam olyan C7000-est, ami szemmel láthatólag ne cloudingolt volna.
  • dbdadi
    Hali! Főként azoktól kérdezem akik már találkoztak hasonlóval.Samsung ue40C7000-es tv-t vettem 1 hónapja és már akkor is észrevettem de az egyik ismerősöm azt mondta hogy el fog tűnni idővel,namost arról van szó hogy a tv bal oldala és az alsó része végig,full sötétben de még kevés napfénynél is észrevehető hogy azokon a részeken jobban meg van világítva mint a tv jobb oldala és a felső része illetve a középső résznél.ilyennel találkozott már valaki és hogy mit csináljak vele? Rengeteget állítgattam,mindent levettem(kontraszt,fényerő,háttérvilágítás)minimumra és akkor is ugyanez volt a probléma.Én arra tippelek hogy esetleg gyári hibás,vagy esetleg a ledek nem megfelelően vannak/állnak a tv-ben.Ha visszaviszem akkor ezzel tudnak valamit kezdeni vagy törődjek bele hogy kiszórtam 300et a szarra???
    Válszt előre is kösz:S
  • Falkon
    Nagyon! Monitornak sok, de Tv-nek fasza! Igaz jobb lesz ha végre digitális adás lesz. Kábelen kicsit szemcsés.
  • arty
    és jó? :)
  • Falkon
    Sziasztok!

Végül ő lett a győztes!
  • arty
    mert az alső és felső fekete rész nincs belekódolva a filmbe
  • Krisztiam #13352
    sziasztok
    Sony KDL-32EX710 -ről vélemény? :) köszi
  • Zoli007
    Media Player Classic Homecinemával. Az a fontos, hogy meglegyen az 1920 oszlop. Azért kisebb, mint 1080, mert a film aránya annyit ad ki.
  • pekka2
    Kösz, ez mindent megmagyaráz tudatlan énemnek :)
    Esetleg még arra tudnátok válaszolni, hogy a 720p-s filmeket hogy érdemes legoptimálisabban lejátszani?

MEg azt, hogy miért vn az, hogy egy film 1080p-nek van hirdetve, mégis 1920x800-as felbontás van a tech infoban (és hasonlók...)??
  • csanadu
    ÉS én még mindig azt mondom hogy ha lehetöségetek van rá és LG_t kerestek akkor csak 2009 es modelt keressetek.

LU,LF,LH----
  • csanadu
    sziasztok.

csak egy lehetséges infot osztanák meg veletek.

A 2010es évben gyártott egyes LG lcd tipusok servizmenüjébe nem lehet belépni a fully8 távval.az uj fw miatt,amivel kiadták.

Ez az FW --3.03.03 blokkolja a hozzáférést az AZ U-BOOT ÉS A DEBUG MENÜHÖZ.

legalábbis egyes kollegáknak sikerült elrendezni a tvjüket vele. ugy

hogy vigyázzatok.!!!!!!!!!!!!!!!

• Falkon
    Azt mondják, ne vegyek most ilyen drágán tv-t. De még próbálkozok :)

(Valahol ezt én is belátom, mert nemsokára autó... :D )
  • arty
    hass rájuk érvekkel :)

(ha az anyagiak akadályoznak, ezt persze megértem)
  • Falkon
    Hát nem 1-2 évre az biztos. A mostani tv-m egy 6 éves Grundig 38cm-s. Annál biztos nagyobb lesz! :D Megvenném, de anyámék nem igazán engedik.

Neevous: A monitorral nincs baj, mert az egy 19" Fujitsu. Elsődleges cél a TV, de nem árt ha van benne pc bemenet.
  • arty
    drága?

gondold át, nem 1-2 évre veszed gondolom
  • neevous
    Tök másvilág a CRT és az LCD a méretet tekintve.
  • Falkon
    Legszivesebben én ezt venném meg, de nem lehet.

Amúgy nekem meg elég az 55 cm-s.
  • arty
    oda simán elfér egy 32"-s (82cm), hidd el tuti nem lesz zavaró

sőt, ha 2.5 méterről tudod nézni és esetleg hd tartalommal is "élvezkednél", még a 46" is bevállalható :) gondolom a moziban se zavart a nagy vászon... ;)
  • Falkon
    3x3-as.
  • konrada
    Hát egy lapos tv-nek igen nagynak kéne lenni, hogy zavaró legyen.

Az 55-60 cm meg kifejezetten kicsi, ugyanis ezek wide kijelzők, így normál tv adásnál (4:3) tán még a 17"-osnál is alig magasabb a látható kép.
  • arty
    mennyire kicsi? egy 32" már egy-másfél méterről bőven élvezhető és arányaiben nem drágább, sőt
  • Falkon
    Mert kicsi a szobám, és a nagyobb zavaró lenne.

Köszönöm a linkeket, ezek elég jók.
  • arty
    LG
    22LD320
    22LD350
    22LE3300
    22LE5500

de miért ilyen kicsit keresel?
  • Falkon
    Sziasztok!

Keresek olyan Lcd tv-t ami, 55-60cm körül van, van rajta Pc csatlakozó, és alkalmas a digitális vételre külön vevő nélkül. És persze normális kereteken belül.
    Tud nekem valaki mondani konkrét márkát? Keresgettem, de nem sok siker jártam.

Előre is köszönöm
    Üdv
    Falkon

U:I: Boldog karácsonyt mindenkinek!
  • konrada
    Elnézésed, ha lámának nézlek, de nem fordulhat elő, hogy van olyan opció a menüben, ahol a hangkimenetet lehet állítani és az nem állítottad át?
  • mapi
    arra meg nem jó az audio kábel
  • mapi
    csak egy out van, de az Digital Audio Out(Optical)
  • mapi
    nem találok rajta min működne, erről van szó:Samsung UE40C6000
  • arty
    AV IN = szintén bemenet -> két bemenetet kötöttél össze. AUDIO OUT nincs a tévé seggén?
  • mapi
    a tévében az AV IN(Audio L,Audia R)-be dugtam.A házimoziban pedig az INPUT-ba.és az a szabványos audio kábel, két dugós- jobb-piros és bal-fekete
  • arty
    milyen audio kábellal? hova dugtad a tévében? és a házimozin milyen bemenetre dugtad?
  • neevous
    Nem volt szerviz menüben turkálás? Akkor megy csak i a V20-ra, ha állítok valamit a szerviz menüben, viszont ha visszaállítom, akkor egyből p-s lesz. Bug, de ez van.
    Ha ez nem történt meg, akkor a vidkártya/vidkártya driver lesz a bűnös.
  • mapi
    A tévét kötöttem össze az 5.1-es házi mozival, audio kábellal. Viszont a szatelitról megy az adás, és nem hallok semmit a házi-mozin, csak a TV-n.
  • arty
    mire kötöttél mit és hova vezetted??

a tévé hangjt szeretnéd erősítőn hallgatni?
  • mapi
    Sziasztok, vki tudna segíteni? Most vettem egy Samsung LED TV-t C6000-es széria.Azt szeretném, hogy a házi-mozin halhassam a hangot.Ez egy régebbi házi-mozi, ezért a hang audio-kábellal van összekötve, de sehogy sem hallom a hangot. Mi lehet a probléma? köszi mindenkinek
  • Borg
    Az nyilván bug, elvégre miért adna adna a PC, vagy jelenítene meg a TV bármi okból csak 1080i-t? Semmi értelme. Mint ahogy az 50 meg 60Hz-nek sincs, 1080-as film esetén.
  • arty
    ez nem az 1080i-re magyarázat, márpedig mi erre keressük a megoldást :)
  • Borg
    Hogyne tudna...

A magyarázat egyszerű: A filmeket 24 frame/seccel rögzítik, és ahhoz hogy ezt 60Hz-en jelenítse meg a TV, 3:2 pulldown kell. Ez az átalakítás lassú mozgásoknál akadozást jelent. 50Hz-re valamivel jobbna alakítható, de mivel 2x24 csak 48, és nem 50, ezért itt meg kb 4%-kal gyorsabban játssza le a filmeket.

Erre találták ki a natív 24p lejátszást, amikor 24Hz-es jelet kap, és 4:4 pulldown-on (4x24) 96Hz-en, vagy 5:5 pulldown-on (G20) 120Hz-en jeleníti meg a filmet, bármi rendellenesség nélkül.