LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és 139000
VAn akcioban ez a tv 42pfl3604
Ps3hoz jo? nem nagy az input lag?
de még az upc direkt is jobb lcd-re, mint az anlog kábeltv, én csak ennyit mondtam 😉
Forza.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Amúgy nincs semmi bajom vele,csak "átlag" ember számára értelmetlen,pusztán ennyi.
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
(amugy, ha fõleg tévéznél, dvdznél rajta, akkor 170 körül már 42" pana plazmák is vannak!)
Forza.
usb lejátszás azt jelenti hogy usb-n keresztül (pendrive/hordozható winyó) rádugsz valamit, akkor az azon levõ képeket, zenéket és videokat (divx,mkv) kezeli a tv.
(ha érdekel a módszer majd leírom ha aktuális lesz)
Köszi a választ. A 37-esen gondolkodok én is igen. Az USB-s filmlejátszás pontosan mit takar? Rá tudok kötni a TV-re egy külsõ vinyót, vagy ez hogyan mûködik?
Nekünk 37LH3000 van itthon kb másfél hónapja. Mi is kábeltévét nézünk rajta egyelõre, és azt kell mondjam megfelelõ távolságból jól mutat a képe. Usb-s filmlejátszást be lehet rajta kapcsolni, azon nézve a divx filmek is marha jól néznek ki.
Xbox360 van még rákötve, azzal nem gyõzök betelni 😊
Ennyit tudok mondani a szériáról, másikhoz hasonlítani viszont nem tudok.
Szerintem jó választás, ez a 37"-os változat most 144k körül mozog. Nem tudom te mekkorát szeretnél.
Engem csak a tények érdekelnek,miszerint egy B650-es Samsung és egy P50X10-es plazma között van egy kis szakadék, árban viszont ugyanannyi mindkettõ..ja de kivéve azt h az egyik 102-es a másik 127cm-es,és van egy kis különbség ,mivel nekünk is eddig egy 102-es LCDnk volt.
Az emberek többsége azért még mindig analóg adásra használja a tvjét , és annak aztán sok értelme van h megveszi a QSAsd HD tvjét aztán benyomja a tv2-t és egész nap lesi a mónika showt..
De ez csak egy példa volt,ha esetleg valaki tényleg arra használja amire kell,azaz 24/7 HD filmeket néz rajta DE AZT IS 3-4MÉTERRÕL akkor van értelme a full hd-nak?Nincs.De persze elmondhatja magáról hogy full hd tvje van,de azt is hozzáteheti h amúgy nincs semmi különbség ilyen távolságból.
Aki konzolra használja annak is ugyan ezt tudom mondani,egy kezemen meg tudom számolni h hány full hd-s game jött ki összesen ps3-ra..
Szóval full hd = monitor.
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/
Nem tudsz kezdeni vele semmit, mivel hd üzemmódban nincs lehetõség (legalább is Sharp-nál) képet átméretezni. Viszont már elég sok adás van amit 16:9 arányban adnak, a nem hd adásnál is. Ne feledjük, hogy Nálunk még 1 éve sincs, hogy müködik ez a szolgáltatás. Hallani már hireket, hogy meg lesz oldva a 16:9 közvetités. Reménykedjünk.
Viszont az SD közvetitésnél (RTL, TV2, Duna2, ATV, Hír TV, Euronews) már tudod használni a panoráma stb. üzemmodokat
Már bocs, Banano, de nincs igazad. A sima HD Ready TV-ket nem fejlesztik olyan ütemben, mint a FullHD paneleket, ergo nem csak a felbontása gyengébb, hanem szinte minden paramétere. Az meg, hogy pusztán a felbontás miatt érdemes-e FullHD 32'-ost venni, kizárólag azon múlik, hogy milyen távolságból nézed és legfõképpen: milyen forrásból, mire használod.
Egy jó FullHD-hoz simán hozzá lehet jutni 150e alatt, 3 év teljes körû garival > akkor miért kellene sokkal rosszabb minõséget venni 120e-ért? Spóroljon az ember még 3 hónapot, elvégre nem 1-2 évre veszi a TV-jét, hanem hosszú idõre. Miért rosszat nézzen? Alig akad a panelnak és a TV-nek magának olyan eleme, ami hozná ugyanazt a minõséget (kontraszt, betekintési szög, csatlakozók száma mind-mind jelentõs különbséget mutat).
Kedves tujm! A Samsung - Sony duóról csak annyit, hogy van azért még 1-2 márka, ami simán hozza ezek minõségét. Tapasztalataim szerint még jobbat is. Ráadásul a prémium szint mindegyiknél jó, a belépõ mindegyiknél kaliberekkel gagyibb. És ne felejtsük, hogy itt Sony-Sharp-Samu van a legtöbb, de a meghibásodások a Samunál a leggyakoribbak - nem csak darabra, de %-os arányra is.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Immáron nálam is elérhetõ a Mindig Tv szolgáltatása és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Tegnap volt az M1-en este egy film ami 4:3-as arányú volt és ennek megfelelõen a kép jobb ill. bal oldalán fekete csík volt. Ki lehet-e nyújtani (pl. panoráma) a képet úgy mint külsõ forrásból. Arra a gombra ami "külsõ forrás üzemmódban" felsorol több lehetõséget pl. panoráma, stb. az itt csak (ha jól emlékszem) Teljes és a pontról pontra lehetõséget ajánlja fel ami nem csinál semmit a 4:3-as képpel. Sharp Lc32DH65E
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/
Én is vásárlás elõtt vagyok és az LG LH 3000-es szériáján gondolkozom egyenlõre.
Halottam valakitõl hogy a HD tévék csúnyábban jelenítik meg a sima kábeltévén bejövõ csatornák képét. Szerintetek érdemes úgy HD TV-t venni, hogy kábeltévés elõfizetésünk van?
Mennyivel jobba minõség egy HD TV-nek, ha digitális elõfizetésünk van?
És szerinteke jó választás ez az LG a 150-170 ezer körüli tartományban, vagy inkább mást ajánlotok?
Válaszokat elõre is köszönöm
még esetleg a márkáktól tudnátok mondani 1-2 dolgot? hallottam hogy inkább samsungot meg sonyt érdemes venni. mi a helyzet az lgvel?
Amíg a körömlakk meg nem szárad, a nő gyakorlatilag védtelen. Me and my x360 ^^
fullhdnek meg akkor van értelme, ha monitorként használod, 80 centirõl
Forza.
Azért kérdem mert én is is ilyen TV-t veszek a jövõ héten, viszont nem tudom, hogy a fali konzolomra jó lesz e!
(mert ha nem, vennem kell abból is egy újat)
Szóval az lenne a kérésem, hogy mérje már meg nekem valaki légyszi a TV hátoldalán, hogy a fali konzolra felfogható 4 lyuk között mennyi a távolság milliméterben!?
Az én tartómhoz VESA 100x200 ill. 200x200-as TV-k jók...
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
szóval egy 32" körüli tévét szeretnék, de nem tudom érdemes-e full hd-t venni, vagy elég a hd ready. és a nagy kérdés, lcd vagy plazma? 😛
SONY-KDL-40p3600
40p5500
panasonic tx-tf42s10
LG 42lh3000
lh3010.
ha tudtok mondjatok véleményt a készülékekröl.
Nagyobb részt tv nézésre (UPCdigital gold dvr)
és kisseb részt pc monitorként. (film nézés. divx .dvd.stb)
Játszani rajta csak minimálisan szeretnék.
Teljesen hozzánemértõként kérdeznék 😊
ezt a tv-t néztem ki, egy nagy áruházban (gondolom nem reklám helye) 99eFt 10havi 0%-os részletre:
lg
Mondanátok véleményt, észrevételt, stb!?
sztem meg 2007-ben a panelek elérték a mai tudásukat, azóta csak a dinamikus kontraszttal megy a bûvészkedés és nincs igazi elõrelépés. a száz meg hatszõz hertzekrõl nem is beszélnék ...
Forza.
jön a karácsony, meg a karácsony utáni nagy leértékelések 😊)
venni kéne valami szép naaaagy tévét, hd filmek nézésére, xbox360ozásra, néha tévézésre, a kérdésem igen egyszerû, kisebb hd ready lcd-t vegyek, vagy egy nagyobb full hd plazmát 😊 vagy csak olvasgassak vissza itt és megkapom a választ? 😛
Sharp LC-37DH66E
próbálom átrágni magam az ezernyi modellen, néha elég nehéz kifürkészni hogy milyen tunerek vannak bennük
most például ezzel szemezek: Toshiba 42XV635D
ez rossz vétel lenne bruttó 230 ért szerintetek?
Azért az idei tv-k nagy részébe már alap a dvb-c tuner.Lg,Samu,Sony,Philips.A dvb-t nyugaton(No,Fr.o,Anglia stb.)azért már fejletebb hálózattal rendelkezik mint nálunk.Ott sokan használják nálunk most fejlesztik országossá csak éppen nem versenyképes mert kicsi a kínálat,de legalább ingyenes.
Sharp LC-37DH66E
Én is megjelenítõ vételén gondolkodok, egy aránylag jobb minõségû 42"-os Full HDs cuccra, amit sokat használnék gépre kötve is. (eddig a jvc-ken gondolkodtam)
Most az elsõ érdekesség amire felfigyeltem, hogy ugye vannak azok a modellek amikben nincs semmilyen digitális tuner, és vannak azok amiben van, de csak tetves dvb-t (amit persze a városiak nagy része marhára nem használ semmire). Szerintetek mi a jó égért pakolják tele dvb-t tunerrel a gépeket, amikor egyértelmûen a dvb-c re lenne kereslet. (és én is ilyet szeretnék igazándiból, franc akar még egy set top boxot is külön)
Kb. 140.000. - 150.000.-Ft.t tudok rászánni. Tv-t nézni kellene, semmi Pc., esetleg néha DVD.Tudtok segítenei? Help, lécci......
\"Nem szükséges elpusztítani az ellenséget magát, elég elpusztítani az ellenállásra való hajlamát.\" Walter Scherf Pz.Abt. 503 Königstiger parancsnok
Pedig baromi egyszerû: csak be kell linkelned olyan komolyabb céget, amely HD Ready panelt fejleszt 37" felett.<#nevetes1>#nevetes1>
Akkor nyugodtan vedd meg a 94centis QUADXXSFDSAFSDFSD HD LCD tv-det , aztán ülj le elé 5méterre és bámuld szépen az analóg upc adást..jah és "ÉREZD" a különbséget.😊
Ott az sem volna zavaró, ha olyant akarsz a másikról bemagyarázni, amit sosem írt le. Hiszen ha bele pistulsz is az erõlködésbe, sem találsz tõlem olyant, amiben én a plazma és az LCD között összehasonlítást teszek, mert az olyan hitvita, amiben nem vagyok hajlandó állást foglalni.
De azt továbbra is állítom, lehet plazma, vagy LCD, nem találsz olyan komoly gyártót, mely HD Ready panelt fejleszt. Az még elõfordul, hogy az elektronikán finomít, de aki egy cseppet is olvasott a témában, az azért tudja, hogy a tv-k legfontosabb alkatrésze, a megjelenítõ rész (képcsõ, lcd-, plazma-, oled-, stb panel) és ezt személyeskedéssel nem tudod elvitatni. <#nevetes1>#nevetes1>
Igen akinek szeme van az látja a különbséget egy P50X10-es plazma és egy B650-es Samsung lcd között,hagy ne mondjam melyik javára😊.
Persze lehet full hd-t venni..attól menõbb leszel , fõleg ha 6méterrõl nézed a gagyi analóg adást..annak aztán tényleg sok értelme van.
(Mivel hogy nyugaton azt már nem lehet eladni. Ez persze nem azt jelenti, hogy leállítják a panel-gyártó sort, csak annyit, hogy realizálják a befektetett pénzt és egészen addig hajtják, amíg lesz vevõ a termékre, vagy nem kopik el végleg a gyártószalag - esetleg eladják Kínába... de a legfontosabb alkatrész, a panel megmarad annál a technikai szintnél, amikor a szalagot beindították úgy 2-3 éve, vagy régebben... persze akkori tv-k is nézhetõek voltak, de akinek szeme van, az látja a különbséget.)
A "HD Ready" csak a felbontást jelenti,de mint tudjuk a tv nem CSAK és kizárólag abból áll.
Példának fel tudnám hozni a mostani plazmánkat : P50X10 HD Ready ez is,de a contrast-ot/tudását hasonlítsd össze egy mezei B650-es Samsunggal..
Persze most már 2009-ben mindenki a "full hd"-ra van izgulva...kérdés h megéri e..
Néhány szempont:
-tv adás rosszabbul néz ki rajta
-hd ready is szarabb valamivel
-nem fogja kihasználni a tudását
-drágább sokkal mint egy sima HD Ready tv
-úgyis messzebb ül mint 1.5méter (normális esetben) szóval észre se veszi a különbséget
Szóval ha valaki most vásárol tv-t akkor inkább vegyen 127-es plazmát mint egy szar 94centis lcd-t..higgyétek el h sokkal "szembetûnõbb" a különbség..
Az mkv-vel az a gondom, hogy minimum 8 giga letöltés/film. Nekem nem ér annyit ez a plusz minõség. A filmek túlnyomó többsége egyszer nézõs, és tekintve a rengeteg új filmet, a régieket ritkán veszem elõ. Van egy halom dvd lemezem, azokat most el is ajándékozhatom, mert ha a lejátszóm (yamada 6600 egyébként, 2003-ban vettem) végleg beadja a kulcsot, nem veszek újat.
Valóban, egyedül a konzol miatt gondolkodom a hd-n, ha a gyerek nagyobb lesz, valószínûleg nem úszom meg. De az is több év még, addigra a hd is kiforrja magát.
WD TV-n nézhetnél mkv.-t is, ég és föld a minõségkülönbség a dvd-vel pláne a dvix-szel szemben egy full hd tv-n. A másik dolog pedig, hogy hány évre veszed a tv-t? Egyre terjednek (bár nem rohamosan) a hd adások, én azt gondolom, hogy 2-3-4 éven belül tucatszám lesznek (lehet túl optimista vagyok?), lehet 2 év múlva úgy döntesz, hogy veszel egy BD playert, vagy rákötsz egy PS3-at.
Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360
Magyarán: az LCD (de a plazma is) még mindig az intenzív fejlõdés korszakában van, minden évben érezhetõ (látható) minõségi javulással.
Ez azt is jelenti, hogy egy komoly gyártó tényleges fejlesztést a HD ready-k esetén valahol 2007 környékén befejezték. Tehát abból ma már minimum 2 éves technológiát kapsz, azon kor színvonalával.
Nyilván nincs egzakt válasz arra, hogy mit vegyek, de mindketten megerõsítettetek abban, hogy alacsony árfekvésben is van jó megoldás. A hd tekintetében nem akarok abba a hibába esni, hogy több pénzt adok egy olyan technológiáért, amit nem, vagy csak elvétve fogok kihasználni. A minõségre viszont áldoznék, de ennyi termék közül szerencse kérdése is, hogy milyet kapok. Fõ szempont jelenleg, hogy két hdmi csatlakozója legyen, mert a set to box-ból is van hdmi kimenetes, meg a wd hdtv is ilyen.
Várni azért nem akarok, mert a jelenlegi tv csak kompzitot tud, így átalakító nélkül csak elöl tudom bedugni a wd-t, mert hátul csak sztereó rca van, kép bemenet nincs. Másrészt év végéig leszek szabin is, így egy kicsit felzárkóznék a még nem látott filmek terén is.