21171
LCD - Plazma
  • Szolnokboy1
    tegnap egy elég érdekes problémát tapasztaltam az LG LCD HD tévén. HDMI-vel laptopra kötöttem, és filmlejátszás közben vékony fehér csíkok jelennek meg a képernyőn.

ilyenek

A tévé mindössze 2 hónapos. Érdekes, hogy böngészés közben a hiba egyáltalán nem jelentkezik. Ötletek?
  • kisbakter91
    Nekem egy régi Grundig Xentia Tv-vel lenne problémám.
    Az a baj hogy ha bekapcsoljuk a TV-t akkor egy 10 percig megy normálisan, utána zümmögő hangot ad ki és büdös. És minden bekapcsolásnál ez van. Kivettük belőle a hangszórót, így már nem érezzük az égett szagot, de viszont a hangkimenetele jó, és így a hifivel tudjuk csak használni! Mivel/ mikkel lehet a gond?
    Köszi a segítséget előre is!
  • Bucser
    6530 fekete, es nincs benne pvr.

6620 barna es plusz beepitett pvr-e van (gyk tudsz adast rogziteni vele)

Mindenhol egyebet tekintve ugyanaz a TV.
  • attip
    Sziasztok!!
    Szerintetek megér a Samsung 40C6620as 70ezerrel többet mint a Samsung 40C6500as?
    Elvileg a 6500 is van LAN,nettv,vagyis mik azok a plusszok amelyekért érdemesebb megvenni a 6620ast?

Más,elképesztő,hogy nagy boltok eladói mennyire nem értenek a tvk tudásszintjéhez,pLmi a különbség az lcd és a led között,a válasz ujjal mutatva az egyik ilyen vékony(4-5cm) ,a másik meg ilyen.vastag..,vagy az net tvékről,média lejátszóról halvány dunszjuk sincs!! :F
    szomorú..

Kösz a választ!:)
  • patiang
    Nem értelek benneteket.
    A minőségi aljzatot a TESCO-nál húzzátok meg. Miért? Hiszen több más áruházlánc is árul ilyen dolgokat. És nem hiszem, hogy a SONY, JVC stb direkt külön a TESCO-nak gyárt fosokat.
    NEM VAGYOK TESCO BÉRENC!
  • mrzed001
    "azokon a képeken mindenféle márka/típus volt"
    Épp csak LG egy darab se ...

Ennek ellenére ahogy már írtam is, a (tescoáras-minőséges) feltűnően túl olcsó (LG) TV-ket nem teszteltem, szóval arról nem tudok véleményt mondani.
    Azokon felül furcsállanám, ha nem tudnák.
  • arty
    "Bár épp cloud csatolta lent a képeket, hogy nem(mindig)"

azokon a képeken mindenféle márka/típus volt, nem csak sony. rosszabb a helyzet, mint gondolod :)
  • mrzed001
    LOL.

• nismoka
    Igen tudtam koptatni natívban pld a Sony KDL26S2010et használtam monitornak kb akkoriban.
  • cloud.strife
    Ostoba egy gyerek vagy te hallod-e.......
  • mrzed001
    És mond csak, 3-4 éve is tudtál 1:1-ben 1360(6)x768-as sonyt koptatni?
    Neeem? Nem mondod, hogy vagy 1-2 évvel volt lemaradva ezen a téren.
    Hát, de.

Nézd csak meg ezt a linket: http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1116568841&no=1615
    Biza, 2006 decemberbe vettem az előző LG-t (és már akkor sem a legújabb széria volt).
    Hja, hogy az akkor már DVI-os volt? Hát igen.
    Hja, hogy annak már ment az 1:1 a teljes 1366x768-as felbontáson? Hát igen.
    Hol volt akkor a sony? VGA-n ment neki a 1280x768 ... és talán még az sem volt 1:1 ... (2x-es áron, néztem)
    De azért csak szeresd, végre összejött nekik is
    Bár épp cloud csatolta lent a képeket, hogy nem(mindig)
    Azért csak fizess, biztos megér az a kis sony embléma 10-50 ezret
  • nismoka
    Érdekes mert ezt a kommentet egy pc-vel natívban hajtott Sony lcd-n írom, bár sajnálom hogy ilyennel "koptatom" mint a te hülyeségedre kommentelés...
  • mrzed001
    Ó láttam, de nem a sz.r, méregdrága, PC-vel használhatatlan ócskavas sonykat [köp]
    Amúgy megnéztem az LG3000 manualját (ami már közel az ócsótescos minőség -alább már nem sok van-, hekkelhetően, hogy így USB-ről menjen az mkv)
    Én már sejtem mire nem gondolt. Hát igen, első mindig a RTFM ...
  • Sharks
    Az a baj, hogy nem az enyém. Én is rákerestem neten, de nekem sem adott semmit. Szerintem ebben még nincs usb-s kártya, mert régebbi típus.
  • arty
    laptopra rákeresve nincs találat... nem írtad el?

ha hdmi nincs a gépen, a jack kimeneted pedig nem működik, akkor egy USB-s hangkártya lehet megoldás
  • Sharks
    Sziasztok,

szeretnék egy kis segítséget kérni:

egy Fujitsu siemens amilo A1566G laptopot szeretnék összekötni egy 42 PFL5603D/12 tv-vel úgy, hogy a laptopon lejátszott zene szóljon a tv-n, ha lehet képpel együtt. 3,5 mm Jack-el sajna nem megy, mert az a laptopon nem működik. Elég sürgős lenne!

Köszi előre is!
  • cloud.strife
    User Manual-okba nagy lószar van írva, nemhogy az 1:1 hajthatóság. Ha láttál volna életedben 2-nél több tévét te is tudnád, dehát nem is várok el tőled többet.... Hajrá! Okoskodásból jeles.
  • mrzed001
    És töltse le előtte a manualt és olvassa rendesen végig !!!
    Ezt mindenkinek javaslom, lévén a marketing sz.rokban úgy hazudhat a gyártó, ahogy akar, de a manualban ezt már nem teheti meg, azért igen durva dorgálást kap (meg sok pert veszít)

Tehát csak alapos manual olvasást követően menni tesztelni, és vásárolni !

Az LG3000 volt egyébként talán minden idők egyik legjobban hekkelt TV-je. Annyi átírt, user made firmware-t én még TV-hez nem láttam, mint ahhoz ...
  • arty
    neevous: tudom, ezért részben "megérdemeljük" :(

mrzed001: hivatalos oldalon le se szarják az 1:1 hajthatóságot, a pécés kapcsolat ~3 sor egy-egy manualban: "ide dugd a pécéd paraszt" + egy táblázat a támgatott felbontásokról és ennyi.

továbbra is tartom, hogy felelőtlenül mondod általánositva, hogy ezek-meg-azok is hajthatok nativan, miközben nem láttad őket. pont ilyen emberek szopatták be havert az LG3000-el....

aki pécére vesz tévét, az menjen és próbálja ki előtte laptoppal - ENNYI.
  • mrzed001
    Naaaagy szavak ezek, egy ilyen kis gyerektől.
    Csakhogy én hivatalos oldalakról származó linkekkel igazoltam állításom ... neked meg csak a "többen is írták" a mindent igazoló bizonyítékaid.
    Csodálod, ha senki sem vesz komolyan ? (Én sem.)

• neevous
    Régebben próbálkoztak a japán gyártók is, hogy kontrasztból például csak valósat írnak rá a TV-kre, miközben a koreaiak ráírogatták a dinamikust. Elég hülyén nézett ki egymás mellett a két tábla, hogy az egyiken 1:5000, a másikon 1:2000000 kontraszt. Azt mondanom sem kell, hogy az átlagember meg hogy vásárol...
  • arty
    LG3000-ról írtam. Persze, arra is írtad, hogy tudja, holott nem.

10 napig "nyaraltunk" havernál, nem fél órát próbálkoztam vele. Nem tudta. Tapasztaltam. Te meg osztod az észt a manualok és a forumtapasztalatok elolvasása alapján...

"és mert TE nem találtad meg a beállítást,"

:D

ja, én ilyen retard vagyok, nem igazodok el egy 3 oldalas menüben :D

kicsit ugy érzem, hogy te itt próbálod mindenkivel elhitetni, hogy 2x2 5, mert többen is irták az avsforumon :))
  • arty
    tudom. pont ez a lényeg: féligazságok a vásárló pofájába :)
  • mrzed001
    Figyu, még ami típus példát írtál (LH3000) is kaptad a választ, hogy AZ A TÍPUS TUDJA.
    Mer van neki. Tapasztalat.

Neked van?
    Vagy csak láttál már olyat aki hallott már róla?
    Vagy haverod apukája vett, és játszadoztatok vele fél órát ... és mert TE nem találtad meg a beállítást, ezért a készülék a szar?
    Hát, aligha a készülék a szar.

Lassan mondom, hogy megértsd: B-É-N-A--V-A-G-Y.

Valahogy úgy érzem, mintha az 1x1-et magyaráznám, és bár mindenhol le van írva a 2x2=4, te akkor is rinyálsz, hogy (nem lévő) tapasztalataid alapján az 5.
    HÁT NEM.

• neevous
    Még egyszer nem linkelem be, hogy az csak subfield drive :)
  • csanadu

CONAX TECHNICRYPT modul eladó!!!

irány ár 8600 ft a posta költséget állom.
  • arty
    lassan mondom bandikém, hogy értsed: TA-PASZ-TA-LAT

vs

marketinghányás

de te a haccázhercet is elhiszed, gondolom, mert LE-VAN-ÍRVA.
  • mrzed001
    Tudjuk andriska, a hivatalos leírás hazudik, mert te jobban tudod, mint a gyártó.
    De nem baj, nem kell ám hinni neki ... [HOL VAN MÁR AZ A KÉNYSZERZUBBONY ???!!!]
  • arty
    oké, akkor a leírás HAZUDIK.
  • neevous
    Főleg, ha többen is nézik.
  • viizo
    3 méterről 82 cm nagyon kicsi lesz :(
  • Ludovic
    Sziasztok, egy kis segitsegre lenne szuksegem.Eldontottem, hogy veszek egy LCD Tv-t csak minel tobbet olvasok roluk annal nehezebb valasztani, igenyeimnek egy 80cm megfelel, foleg Tv-zni, DVD-zni szeretnek rajta, esetleg Laptophoz kotni film nezes miatt.Mivel kis gyerekeim is vannak nem tudom, ha igaz-e, hogy inkabb 100 Hz-et vegyek???Ezt neztem ki:SONY KDL-32BX300, 81cm, HD Ready, HDMI...tud valaki velemenyt mondani?Vagy tudtok valami mast ajanlani????Egy 20 nm szobaba szeretnem hasznalni, kb. 3 m neznenk.Segitsegeteket elore is koszonom.
  • mrzed001
    Ennyire nem lehetsz sötét

"Each pixel of the original broadcast image is matched to a pixel on the screen."

Fordítsd már le, aztán magyarázd már máshogy (ha tudod)
  • neevous
    Panasonic TX-P42C2 + egy médialejátszó, vagy ha az már van, akkor Panasonic TX-P42X20.
  • kisbakter91
    kb. 2,5-3 méter
  • neevous
    Milyen távolról nézitek a TV-t?
  • kisbakter91
    Értem, olyan 140ezret! HD film nézés max, mivel muteréknak kell! Én tuti másra használnám! de néha néha xboxozni fogok rajta!
  • arty
    felejtsd el a márkákat. konkrét típusok közt keresgélj, ha megvan a rászánt összeg és kialakult, hogy mire van igényed, mire használnád :)
  • kisbakter91
    Melyik márkát ajánljátok inkább? Panasonic,LG,Samsung! LCD tv-k közül
  • arty
    az, hogy valami nem lesz over/underscanelve, nem jelenti, hogy a pixelek 1:' oda esnek, ahova kell.

leülhetsz, értékelhetetlen