21171
LCD - Plazma
  • arty
    Just scan annyit jelent, hogy nem méretezi, nagyitja, torzitja, stb a képet. Semmi köze a nativ hajthatósághoz.

Kurvára nem vagy képben, de ez a multkori vitánk alkalmával már kiderült :)
  • mrzed001
    Sőt Samun is.
    Elég, ha csak beírod a gugliba, első találat:
    "Just scan is a 1:1 pixel mapping picture size, which eliminates overscan. This is useful when using the TV as a PC monitor because PCs do not have overscan, so some of the PC image would be cut off. By using Just Scan, the picture fills the screen just as it should. "

Írta Mr. Samsung (Online Brand Ambassador)

Ezt továbbá a samu hivatalos oldala is megerősíti:
    Samu FAQ

"The JustScan picture mode applies 1:1 pixel mapping to the image displayed on your TV so that:

* Each pixel of the original broadcast image is matched to a pixel on the screen.
    * The image fits the screen exactly, without overlapping the sides of the screen."

Leülhetsz, egyes
  • mrzed001
    Téves.
    LG-ről tudok ugyebár nyilatkozni, ott a Just Scan jelenti az 1:1-et

Arty, te ha ennyire nem értesz hozzá, ne osszad már az eszet
  • arty
    nem a "just scan" jelenti az 1:1 képességet
  • patiang
    Köszi!
  • Borg
    Minden lapos tv-nek lapát hangja van, főleg az alsó szegmensben.
  • Klemice
    philips 42pfl3604-ről véleménye van valakinek??
  • patiang
    Már hogy olvastam pár forumon, teszten, hogy elég lapát a hangja.

Amúgy pedig köszi-köszi a kérdés választ!
  • martin4955
    Köszi a választ. Utánnaolvastam hogy mi is ez. De most megint egy kis segítség kéne. Ugyanis elég kevés helyen van feltüntetve hogy a TV képes-e 1:1 megjelenítésre. Tudnátok valami olcsó 19"-os TV-t ajánlani amin van just scan?
  • Borg
    Mennyire?
  • patiang
    Segítsetek.
    Philips 37PFL5405H TV-nek tényleg annyira szar hangja van??
    Köszi!!
  • arty
    nem teszi, de monitorként csak akkor lesz igazán használható, ha lehet nativan, 1:1 pixelmappingal használni

eről bővebben vissza kéne olvasni pár oldalt ;)
  • martin4955
    Hello!
    Bocs ha hülyeséget kérdezek. Az érdekelne hogy ha 48 cm-es hd ready TV-re rákötöm a PC-t akkor az jól fog monitorként funkcionálni? Nem teszi tönkre a szemet?
  • Csabesz100
    Hi!

Küldtem pü-t!
  • hapi
    Most vettem egy samsung le40c650 ös LCD tv-t gondoltam megosztom, mindenkivel a tapasztalatokat.

A kép minőségről felszereltségről sok teszt van én inkább az USB, LAN port használatáról írnék.

USB:
    -8 GIGÁS pendriveról mindent (avi,divx srt felirat, jpg, mp3) olvas feliratokat kiteszi. USB NTFS-re van formázva.
    -1 terrás ntfs vinyóról mkv (1080,720) fileokat olvassa, hangsávokat váltani lehet (magyar, angol) felrat ki be kapcsolható

LAN:
    - routerbe bedugtam azonnal volt net (DHCP szever fut a routeren, különben kézzel kell állítgatni) rögtön felfrissítette a net tv-t alkalmazásokat töltött még le. van index.hu, magyar időjárás, youtube twitter, facebook, játékok. korrekt menürendszerrel.
    - a számítógépemre letöltöttem egy alkalmazást "samsung pc share" abban megosztottam a film könyvtárat, és a tv máris látta. avi filmeket simán játszotta de az 1080 as mkv-nál volt mindig előtöltés. Mondjuk a gépem wireless kapcsolódik a routerre a másik szobából és éppen letöltés ment... Ha új filmet teszek a pc-n a könyvtárba akkor a samsung share programmal frissíteni kell hogy a tv lássa az új filmet.

Nagyon elégedett vagyok a TV-vel igazából meglepődtem mennyire simán vitt mindent.

Kis üröm az örömben hogy 1 pixel hibát találtam ami miatt holnap kicsrélem, de lehet az már 46 colos lesz :)...
  • Csabesz100
    Oksa, akkor kipróbálom!
  • arty
    ha win7-ed van, tökéletes driver az 5650hez
  • Csabesz100
    Köszönöm a segítséget. Közben megoldódott a probléma. Solten leírta, hogy mit kell bekapcsolni, hogy tudjam állítani. Ez a 11.1a ez nem béta? Jó ez az én kártyámhoz?
  • arty
    de, neked is benne kell legyen. tedd fel a 11.1a drivert, az uj elrendezésű catalystben könnyebb megtalálni
  • FlyHigh
    Nekem van LG LH3000 és 1:1 van pcvel.
  • Csabesz100
    Hi!

Nekem nincs benne ez a menüpont. Nem találom sehol, pedig már végignéztem mindenhol! Valami ötlet?
  • arty
    scaling options-t huzd 0%-ra

itt
  • Csabesz100
    Hi!

Egy kis segítség kellene. Össze akarok kötni egy laptop-ot (Ati 5650-es kártya) és egy tv-t (Philips 46pfl8605). Meg is jelenik a tv-n a kép, csak az a baj, hogy nem tölti ki teljesen a kijelzőt! Körbe marad egy fekete sáv! :-( Remélem értitek mit akarok mondani?!

Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj?
    Mit kellene állítani a kártyán, hogy jó legyen?

Előre is köszi!

Üdv: Csabi
  • mrzed001
    Az 47LD750 1000%, hogy tudja (meg az LG-ből eddig kb mind amit néztem -nem ócsótescos-)
    Itt ülök előtte, csináljak fotót ? :D

Árban kb egy helyen vannak. Én az interhifitől vettem, mert összeszerelték, beállították ... és ha gebasz van vele, akkor cserekészüléket adnak (állítólag). Ez már az ízlések kategória :)

• arty
    emgnézni laptoppal nem opció?
  • peetfire
    Jah mrzed...amúgy van olcsóbban is... 231700-ért
  • peetfire
    Mrzed és arty...ne hagyjatok kétségek között!
    Most akkor jó az ld750?
    Mert én már elolvastam mindent amit csak lehetett az lcd tévékről,és így egyre csak nehezebb a választás
    De nagyon hajlok erre a tipusra
    Amúgy köszi mrzed
    Szóval...jó lesz?
  • arty
    ok, akkor élj abban a hitben, hogy az LG-k mind viszik és biztosan csak én voltam béna :)
  • Csabesz100
    Most készleten van, de gondoltam megkérdezem, hogy nem érdekel-e itt valakit?! Ha december lenne simán kiraknám és eladnám, de sajnos januárban nem az a sláger termék! :-(
  • neevous
    Kizárt :)

Készleten nem tudod tartani?
  • Csabesz100
    Az egyik nagykeremtől rendeltem, de a vevő meggondolta magát! :-(

Érdekelne?
  • neevous
    Honnan van?
  • Csabesz100
    Hi!

Nem tudom, hogy szabad-e itt ilyet, de gondoltam itt tv-kről van szó, hát leírom!

Lenne egy eladó Philips 46PFL8605-ös 3D-s LED tv-m. Zsír új, dobozban, gyári 2 év garanciával. Számlát is adok róla és a garancia onnantól fog élni! Adok hozzá egy PTA02-es szettet, amiben 2 db 3D-s szemüveg és egy jeladó van!
    Kompletten 375e Ft! Ez nagyon jó ár, mivel a neten 490e Ft-ról indul mindenhol!

Ha valakit érdekel, szóljon! Az ár fix, mivel így is jóval ár alatt adom!
  • mrzed001
    "Akkor tudnál ajánlani valamit 117-es méretben?Max 250-et tudnék rászánni."

Én ezt vettem moncsinak (napi >12 órát ülök előtte), és eddig nem bántam meg:
    http://www.220volt.hu/LG+Electronics+47LD750

• mrzed001
    Tudod, egy gond azért van: LG-kről volt szó, ez meg 2 sony, 2 sharp meg 2 samu (plusz amit írtál típus gyártó spec szerint kell, hogy vigye).

A PC kompatibilitási lista meg az elmúlt 5 évben konstans: LG, Samu, ...sok... , Sony volt.
    Samukhoz annyira nem értek, de SQj-nek volt már 2-3, és az is mind vitte az 1:1-et (erre háklisak vagyunk). Persze azok sem a ócsótescoszarok voltak, de nem is a legdrágább készülékek
  • amstor
    Hello!
    Előre is elnézést a balf*szságom miatt de nem nagyon tudom a laptopot az lcd tv-vel összekötni. Van egy hdmi kábelem..először azt hittem,hogy marha egyszerű lesz. Bedugom a laptopba és a tv-be megosztom a laptop képernyőjét és már látom is a tv-n. Na de ez nem így van. Feltettem a laptophoz egy újabb drivert ami segítségemre lenne elvileg. A tv-n a hdmi vezérlést természetesen bekapcsoltam. Se a tv se a laptop nem érzékel más megjeleníthető eszközt...mit kéne tennem?
    Előre is köszönöm a választ!
  • neevous
    Tolj neki egy gyári beállítást, utánna válaszd ki Finnországot indításnál.
  • pekka2
    Szega,
    azt esetleg valaki meg tudja mondani, hogy a Viera tv-ken hogyan kell DVB-C adásokat előcsalni? Azt írják egy helyen, hogy nem magyar beállításokat kell alkalmazni. Ezt a tv egyszer beüzemeléskor megkérdezte, de utána már nem tudtam előcsalni, hogy esetleg megváltoztassam.
    Valakinek ötlet?
  • Borg
    Ha ennyit szőrözöl ezen, akkor úgysem fogsz megállni 200-250 alatt árban. 42"-ban a minőség csak ott kezdődik, és ott sem LCD-ből... 150-ért egyik sem lesz kiemelkedően jobb a másiknál.
  • neevous
    Merre laksz?