21171
LCD - Plazma
  • arty
    másolásvédelem
  • Borg
    LG NanoLed

Szép darab.. meg az ára is. Kíváncsi lennék, hogy a PR bullshitből mennyi mutatkozik meg a képminőségben.
  • patiang
    Ja és azt sem igazán értem, hogy milyen cél vezérelte az LG-t, hogy az USB minden kimenő forgalmat letiltson.
  • patiang
    Én spec az LG képminőségével max elégedettt vagyok, sőt a az általa nyújtott szolgáltatásokkal is. Volt alkalmam hasonló árszegmensben több márkát összehasonlítani. De azért egy ilyen cég lehetne olyan becsületes, ha már odabiggyeszti, hogy USB (video, foto, zene), akkor a fogyikat is megemlíthetné. Egy esetleges zenét nem a TV hangszóróján akarnám hallgatni. És mondd ezekután, aki elolvassa, hogy mi a helyzet, akkor ki lesz az, aki egy bizonyos elvárásokkal LG-t akar venni?
  • arty
    ráadásul a 40" vs 50" azt gondolnám még egy majomnak is egyértelmü választás ... de nem, ledesemkávés kell
  • neevous
    Pedig annyiért, amennyibe az 50-es S20 került nem tudnék jobb TV-t mondani.
  • neevous
    A képminőség és az ár arányát kell megnézni és mérlegelni.
  • cloud.strife
    Vehettél volna Bravia-t is, igaz kicsit drágább, meg a Zemkávét se jácca, csak a DivX-et, de legalább jobb a képe pl. és a hang is megy mindenhonnan, mindenhova.
  • arty
    a képe/ára alapján
  • patiang
    Igazad is van meg nem is. Ha már úgy hirdetik, hogy az USB mindent lejátszik, foto, film, zene, akkor gondolom, hogy pl a zenét Te sem a TV hangszóróján akarod hallgatni.
    Ugye?!

De, hogy mi alapján kell TV-t venni, akkor légyszi mondd el.
    Köszi.
  • arty
    haver is huzza a száját az 50S20-as panától, 40"-es ledes samsungot akar, mert "ledes és mert megy az emkávé usbről".

aztán két hét mulva küldhetem a tippeket, hogyan és mit konvertáljon, hoyg elinduljon a tojsztori3 azon a hulladékon :(
  • arty

ennyi.
  • neevous
    Soha nem az alapján kell TV-t venni, hogy mit játszik USB-ről.
  • patiang
    Igen az, de optikai csati nincs

Ezt a válasz kaptam:

"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.

Az USB csatlakozót használva a televízió audió-videó kimenetei zárolva vannak. A SCART csatlakozó csak a televízió tunerén keresztül vett jelet továbbítja. Ezt megváltoztatni sajnos nem lehet."

Hát azért ezt közölhették volna, mert így mi értelme az USB-s filmnek.
    PFUJ LG
  • arty
    de a külső erősítőd sztereo?? az optikai kimenet nem játszik?
  • patiang
    Most próbáltam MP3-at is. A tv hangszórója szól, a scarton semmi.
    Never LG
  • patiang
    Köszi, erre gondoltam én is, de azért szemét dolog egy 150 ezres TV-től, hogy ilyen fogyatékosságokat nem említenek.
    Direkte azért vettem ezt, hogy külső USB-s wincsiről is tudjak filmet nézni, külső erősítővel. A füles is jó, de az már eleve zajos.
    LG out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • patiang
    Amúgy meg az LG ugrott a szeretteim közül:(((((((
  • arty
    akkor csak a füles kimenet marad...
  • patiang
    Sajnos nincs. Egyedüli audio kimenet a scart lenne, ill optikai.
    Amúgy a scart is műkszik a tv adásnál, csak USB-nél nem.
    A film divx-es, és ami furcsa, hogy tv hangszórója szól, rendesen.
  • arty
    line out nincs a tévén? azon sincs hang?
  • patiang
    Légyszi mondjátok már meg, ha TV-be USB meghajtót teszek, filmmel, akkor az euroscarton miért nincs kimenő audió jel? KÉP van. A TV hangszórója szól. De ha tv adást nézek, akkor megjelenik a scarton a kimenő audió jel.
    Ja a TV LG, és USB+-os. film, photo,zene
  • neevous
    Feliratos filmél rohadt feltűnő a dolog.
  • cloud.strife
    Tesztelj párat, aztán beszéljünk utána......

A legjobbaknak kikiáltottakat hajtottam napokig, csak tudom miről beszélek. Simán látszik mellettük a bevilágítás, szép kontúr körüli kis felhő formájában. Ha gondolod befotózok neked pár képet róla, de sztem a neten is található kép ezekről.

Még egyszer mondom szemből szinte láthatatlan, de egy méter jobbra, ballra és már látszik is. Messze jobb, mint az Edge Led, vagy a sima Sharp féle full led, de akkor is van.
  • konrada
    No de egy jó localoson már alig 1-4 cm2 egy led által bevilágított terület. Ezért ilyen kis területen már nem lehet észrevenni a bevilágítást, ha van azon a területen mellette fényesebb tartalom.
  • cloud.strife
    Hát mert nem pixelenként világítanak, hanem zónánként és sajnos a tesztképeken kívül nincs olyan megjelenítendő anyag ahol ne fokozatosan változna a fekete árnyalata. Így bármennyire is pro egy helyi megvilágítású tévé, lesznek ott foltok. Szemből már szinte tökéletesek, de elmész oldalra kicsit és már látszik is. Persze nem azt mondtam, hogy rossz lenne, sőt már nagyon is komolyak, de legyünk tárgyilagosak. :)
  • konrada
    Mielőtt még leírnád pár nyelven a nemet, azt azért leírhatnád, hogy egy jó local dimingesen mi világít be? (Az ember agyát felnyomó árcédulájukon kívül.
  • cloud.strife
    Nincs.
  • cloud.strife
    NOT!
  • konrada
    A local diming-es ledesek.
  • patiang
    Szerintetek van-e olyan LCD amin nincs bevilágítás?
  • arty
    óóóköszii! :)
  • cloud.strife
    Képeket kezd el nézegetni és ott fent a fájlnév a tipus.... :)
  • arty
    tipust is irj ! :)
  • cloud.strife
    Pár pixelhelyesség teszt..... Sajna LG-t most nem árulunk...... :)
  • Szolnokboy1
    köszi. tegnap nem csinálta egyáltalán, remélem már nem is fogja.
  • arty
    én napi szinten huzogatom a samumon és nem lett baja, szerintem ezen ne parázz

ha mégis, akkor a tv seggén a line outot (ha van) kéne egy fülhallgató erősítőre kötnöd, mivel az nem némitja le a tévé hangját

(ha nincs line out, akkor egy scart kimenetet)
  • attip
    Kérném segítségeteket.
    Vettem egy Samsung ue40c6620as tv,lekopogjam,szuper megvagyok elégedve.
    Elég sokat használok vezeték nélküli fülhallgatót,mivel nincs rcas hangkimenet,csak a fülhallgatós,node ez lenémitja a hangszórókat,napi szinten nem lenne jó kibe huzogatni.
    Milyen megoldást tudnátok javasolni,hogy a rendes tv hangot és a fülhallgatót is használni tudjam,Esetleg az optikai kimeneten át vhogy átalakitani jackdugóra??
    Vagy ha vennék egy erősítőt aminek van optikai bemenete és fülhallgató kimenete.
    Előre is kössz!!
  • konrada
    Interferencia, valamitől összegerjed.

Nekem is csinált ilyent a tévém (Sony) és én is összecsináltam magam.
    De aztán rájöttem, hogy az STB-vel vettem fel (nem arról nézem, a tv-ben van DVB-C) és az lehetett a gond.

Lekopogom, azóta nem jött elő, pedig előtte is, azóta is használom párhuzamosan az STB-re felvételt.
  • Szolnokboy1
    ja és még annyit, hogy ez nem folyamatos. tegnap sikerült 2 filmet végignézni bármilyen tünet nélkül, aztán újra elkezdte.