LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mycso
Ja ezt elvileg tudja az összes: LG xx LH xxxx, viszont ténylegesen csak a 3000 vagy 4000-es szériától --> viszont kis szoftver okosítással, mûködik az USB-s lejátszás az alsóbb típusoknál is.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

mycso
Pár hozzászólással lentebb volt linkelve valami lg-s fórum féleség, bár nekem feliratokkal nincsen tapasztalatom, viszont az itt leírt típusokat valóban megeszi:

Hi!
Lézetik olyan lcd,led vagy plazma tv jelenleg 40-42"-es méretben,amelyik rendelkezik olyan beépített média-lejátszóval,ami gond nélkül megbírkózik minden létezõ formátummal?(mkv-k,normális feliratkezelések stb..)Tudom hogy papíron vannak ilyenek,de hogy a gyakorlatban milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?Ha jól nézelõdtem,akkor inkább a samsung és a panasonic extrái közé tartoznak ezek a dolgok..

arty
hdmi2-t használd pécén, 1920x1080as felbontásban

Forza.

képernyöfelbontás modositása!!---a képernyönél van 1-es és 2-es.
állitsd 2-esre a felbontás az maradjon ahogy van.alkalmaz és ok.
vagy ha még mindig nem kapcsolbe a képernyö akkor változtasd a felbontást.
nekem ment igy.

Üdv! Vettem egy Samsung LED tv-t és szeretném összekötni a géppel. Ati videókártyám van és a catalyst látja is a tv-t de a tv nem kap jelet a gépbõl. Mit kellene állítanom hogy a monitoron és a tv-n is megjelenjen a kép?
arty

amugymeg milyen vga, milyen kábel-átalakito, milyen felbontásban náézted, melyik hdmi bemeneten?

Forza.

Sziasztok !
Egy samsung 32"-os 530b LCD TV-t vettem amit monitornak akarok használni,de Full HD kép méretben nem igazán tudom beállitani a kép minõséget hol túl éles és bántja a szemem vagy homályos. Nem tudjátok mely értékeket érdemes állitgatni, vagy van olyan oldal ahol ezzel foglalkoznak .
Elöre is köszönöm a segitségeteket.
van valaki aki tisztában van azzal hogy a tool optionban, mi mit jelent!!
arty
42LH3000 nem fér bele semmiképpen? hosszutávra minél nagyobbat vegyél, hacsak nem másfél méterrõl fogod nézni!

Forza.

ez kinek szólt ?

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

akkor ne is gondolkodj!!!!futás.
ment a pü.

Én minden napi tv-nézésre gondoltam,rtl, tv2 ,eurosport,szóval a digi csatornák, meg dvd-zni rajta... Ha ugy van Hd filmek beszerzése nem nagy gond... 😄 Erre a Tv-re gondoltam,ami árban is jó : LG 37LH3000

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Az LCD technológiával az a gond, hogy nagyon szórt a minõsége - azaz durva nagy különbségek vannak a panelek közt és persze a nagyobb képméreteknél a tuner minõsége is sokkal jobban számít.

Ezért mondom azt, hogy ha ennyid van a tv-re, inkább vegyél plazmát, még ha nem is fullHD, mert azon kapsz I. osztályú tv-képet és kiváló dvd-képet, mint egy olyan LCD-t mely a tv-adásokon szétfolyó katyvaszokat ad gumifejû emberekkel, dvd-nél meg nincsenek színmélységek. (meg egyébként: 40"-nál 3 m-nél távolabbról úgy se látod a HD-t.)

S mindezt nem azért írom, mert egy high end sznob vagyok: egyszerûen az alsó középkategória alatt nincs jó HD LCD, az meg 170 felett kezdõdik, s még ott is látod a hibákat, de azt már el lehet fogadni kompromisszumként.

S akkor a többi kérdésedre: természetesen minél magasabb a kontrasztarány, annál jobb, de ez ár kérdése és a technológia elve miatt a plazmák alapból jobbak ebben. A felbontás a méret/nézési távolságnál számít, ha van hozzá rendes anyagod: egy tv adás kb 1/4-e a fullHD anyagnak, tehát az olyan felbontású tv-nek ki kell találnia ez esetben a köztes 3/4 képet. Az olcsó tv-k ezért is felejtõsek. Viszont ha fullHd anyagot nézel inkább, úgy a kép azokon is élni kezd. (De az meg még nehezebben hozzáférhetõ.)

Összegezve: ha csak annyit szánsz rá, jobban jársz a plazmával, mert 3 m-tõl már nem hiányzik a HD abban a méretben és jó a tv képe esti tv-zéshez.

Vagy spórolj hozzá és vegyél LCD-t. (Mert azért a plazmának is vannak problémái: világos környezetben fakó, statikus képnél beéghet: ez annyit jelent, rajta marad valami álló kép hosszú ideig, úgy azt akkor is látod, amikor már mást nézel. Ezek persze okos használatnál elkerülhetõek, de odafigyelés igényel, ellentétben az LCD-vel.)

Azt viszont nem javaslom, hogy a méretbõl engedj a minõségért, mert egérmozinál normális nézési távolságból nem fogod észrevenni: a méret számít!

<#wink>
arty
Elvileg a nagyobb = jobb. Sajnos a marketingesek hazugságot írnak a mûszaki leirásokba, tehát lehet, hogy X gyártó 50.000:1 -e jobb kontrasztot jelent a valóságban, miny Y gyártó 200.000:1 -e 😞

A felbontás fontossága attól függ, mit néznél a tévén és milyen messzirõl. Írj részleteket, segítünk 😊

Forza.

és az az arány mit jelent,hogy 50 000 : 1 ,meg 30 000 : 1... mi számit,hogy minél nagyobb legyen az elsõ szám,vagy minél kisebb ??? És egyébként a felbontásnál mi számit ?? egy 1980 x 1080 lcd-szebb a kép,mint egy 1024 x 768 plazmában ? Nem tudom mik a fontos dolgok amiket nézni kell

mycso
Ha kábeles digid van akkor a szolgáltató hibája...mostanában a diginél (vagy 1-2 hónapja) valamit állítgatnak-babrálnak aztán azóta ilyen jelenségek vannak...akadozik/kockásodik/elmegy a hang/elmegy az adás, stb...

Egyébként érdemes újrakerestetni a tv-vel, mert a legutóbbi digis babrálás után én újrakerestettem és vagy 2 hétig jók volt a digitális adások. Aztán most nemrég megint elkezdte...(megint állítgatnak digiék)

Nem írtad hogy tányéros vagy kábel,de mindegy mert a tányéros olyan amilyen, a kábelen meg a digitálissal még variálnak mert QAM módosítás történt.Jelezd a szolgáltatónál.Egy biztos hogy nem a tv hibája.

Sharp LC-37DH66E

Desiderata
van egy Samsung 46b650 lcd tv-m és bekapcsolás után pár perccel elkezd futni a kép, elvileg nem a tv hibája hanem a upc beltéri egysége küld hibás jeleket de elõzõ tv-vel ilyen gond nem volt, dvd lejátszóval tökéletesen megy, de ki/bekapcsolás után már megszûnik ez a probléma
tudna valaki ötletet adni mi lehet a gond?
Marci0115
hello srácok,

van egy samsung lcd tv-m, és be van állitva a digitális és analog csatornák, namost a digitális részénél a legtöbb adás akadozik, mig analogon nem. ez a tv hibája vagy a digitv?

schrank
most valamelyik hiperbe a 32"-os LH3000 (FULL HD) 100k-lesz egy éve vettem ennyiért LH2000-et (HD READY) ennyiért ....

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

arty
nem irtad milyen messzirõl néznéd

LG 42LH3000 nem fér bele? (nemtom amerre laksz, mennyibe kerül egy ilyen)

Forza.

Viszont ennyi pénzért most van akcióban egy Full HD-s LCD TV 1920 x 1080 -as felbontással.

Hát 500 € az 132 ezer Ft.

Ezért csodát, meg mindent egyben nem kapsz.

LCD-k az általad leírt mérettartományban ezen az áron szerintem vacak képet adnak, inkább akkor már plazma, de abból meg ennyiért nincs HD. (De inkább a HD hiánya, mint egy olcsó LCD f.s képpel.)

...persze a plazmát meg ne akard a teraszról napozás közben nézni.<#guluszem1>
Sziasztok... Tv vásárlás elõtt állok,nem akaródzik visszaolvasni 12134 hsz-t... Nem tudom milyen Tv-t vegyek ( nem magas árban gondolkodom,max 500 Euro) LCD-t,vagy Plazmát ??? És nemtudom mi számit, LCDnél van 1920x1080 as felbontású TV ilyen árért,viszont Plazmánál csak 1024 x 768 felbontású kép. Gondolkodom,hogy 107 centis-vagy 94 centis Tv-t vegyek ? Nemtudom mi számit,meg mi nem, egy jó Tv-t akarok, minden napi használatra,nem játék konzolvagy ilyesmi,hanem sima sorozatok, esetleg HD filmek,szóval tanácstalan vagyok. Segitenétek ?

Ide is tudtok irni ha valami gondotok van.

http://filmkonvertalo.hu/e107_plugins/forum/forum_viewforum.php?72
igen. mindent felismer.minden olyan kütyüt felismer melynek van usb kimenete és van benne memoria kártya.PL.--psp,dig fényképezögép,pda
Tatyla
mi a legegyszerûbb és legolcsóbb módja ha HD filmeket szeretnék nézni,a tv-n lévõ usb a kisméretû winyókat is felismeri?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

ok köszi.
arty
jahogy még mindig megvan a gond?

ezzel lesz a gond:

alapesetben nem 0-n áll.

Forza.

RT !!!! nem segitessz? annyira okos voltál a vidi kártya kapcsán!!
http://www.youtube.com/watch?v=NcAm3KihFho&feature=fvw
Na azért azt hozzá tenném hogy egy 47"-at valaki berakhatna a szobába!!!!!!
cloud.strife
Ezt a nagyméretût láttad? Vagy a 10"-ost?

www.digimomentsvideography.com

schrank
de mit ér a ledtévéjével ha otthon analóg szar jelen nézi a barátokkösztöt 4:3-ban <#banplz>

ezt nevezik 'varázslatnak!!!

persze elismerem a led tv-ék minöségét.

de ha esetleg kábel csatornára rakadtad volna a tv-t akkor kiderült volna hogy milyen a képe válojában.
pécsen is a Media Markt-ban ugy mutogatták hogy hd lejátszora volt kötve.
ott tényleg tökéletes volt.de már ott sem lehetett más képpel meg nézni. azt mondták vegyem meg azt otthon majd ki probálhatom.
én szerintem pénz kidobás az egész.
arty
túl jól hangzik. 55" tv 1000$-ért? átverés, ez tuti.

Forza.

zoliii
Sony Oled TV
Hétvégén a Media Markt-ban láttam ilyen TV-t.
A HD TV-k, utána már furák voltak! 😄
A pókember 1 elõzetese ment rajta. Baromi szép színei voltak, és tök jó volt nézni 😄 A HD-s TV-ket utána már nem is nagyon néztem meg 😄
Csak még nagyon drágák! 😞

Találtam 1 oldalt ahol nagyon kedvezõ áron lehet lcd tv-ket is vásárolni.Valaki hallott már róla esetleg?Véleményekre is kíváncsi lennék. http://www.goodonlineshop.com/index.php
cloud.strife
Jó az, csak a 200Hz-et kapcsold ki benne, mert az használhatatlan bizonyos képinformációnál... :/

www.digimomentsvideography.com

schrank
jja ha csak fos analóg tévének vagy fapados monitornak kell akkor az jó nekem is csak erre kell de ha esetleg kocka és grafikabuzi akkor legyen csak full HD

Tatyla
mediában most az egyik panasonic ami nem full hd 79k

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

schrank
bármelyik full HD-t amelyik még jut ennyiért akciósan hipermarketbõl !

Csacsi
Sziasztok. Van valakinek ötlete, hogy 100.000 Ft-ért most melyik 82cm-es LCD Tv éri meg az árát?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Tatyla
na mákom van tegnap óta lejjebb ment az ára a 8500-nak így már csak 218k meg is rendeltem...

arty
LG részvényed van vagy miért?

Forza.

Még szép, hogy megéri, én gondolkozás nélkül a LG 42SL8500-t venném meg.
Tatyla
eme két tv vásárlásán elmélkedek csak a xd engine-ben van ugye különbség,szerintetek megéri az a pár ezres plusz?

LG 42SL8000
LG 42SL8500

schrank
ha ébren vagy ne álmodj, olcsóbb nem lesz max papíron "többet" tud <#beka3>

mycso
Gondolom ez félre ment...ne nekem írd, én tisztában vagyok vele, hogy mi is ez...