21171
LCD - Plazma
-
#14000 Abbahagyhatnád már a széllel szemben hugyozást.... 2,5 métert vetíteni nem már nem konzumidiotizmus? Tény, hogy nincs párja a vetített képnek, de tévé ígyis-úgyis kell a projector mellé (leginkább a vászon mögé).
Mennyibe kerül egy jobb 1080p-s DLP projektor? Segítek, nem ennyibe. -
#13999 Akkor miert nem vetited vaszonra a kepet, vagy miert nem hasznalsz projectort. Az hozza a mozielmenyt nem a plazma.
Szoval amirol te beszelsz azt ugy hivjak, hogy "greed" amit az eladok jol ki is hasznalnak.
Minnel nagyobbat ? Dehogy, esszeruen kivalasztva a legmegfelelobbet. -
#13998 esetleg TE bevallhatnád, hogy síugrás rajongó vagy és ezért zavar a plazma nemfehér-je ;) -
#13997 nem konzumidiotizmus a mozit minél inkább hazavarázsolni... márpedig azt nagyobb kijelzővel tudod, a közelebb ülés általában nehezen megoldható :) -
#13996 Na ugorj neki mégegyszer annak a bogozásnak.... (aztahurta... LOL) -
#13995 Annál nagyobb szart mint az 520-as én még nem láttam (ja de, a Samu ledeket, azok ugyanolyan szarok).
Olyan kék és fakó a megvilágítás hogy az már fáj. Kb. 30 fok oldalnézetből már szar a kép. Borzalom. -
viizo #13994 akkor kibogozom:
ha a sony főként plazmát gyártana, akkor az lenne a 'zisten, és nem a fehér hiánya bántana, hanem előnyként könyvelnéd el, hogy nem süti ki a szemed a fehér.. ami egyébként a természetben alig van, ellenben a sokkal gyakoribb tiszta feketével ;)
de biztos állandóan síversenyeket nézel, hogy a fehér annyira érdekes :D -
#13993 Pont ma néztem az EX520-at. Gondoltam, hogy ótvarabb a háttérvilágítás miatt, mint az EX500, de hogy ennyire... -
#13992 Kicsit? :)
Amúgy volt időm egy kevés én beteszteltem megin 3 tévét.
40EX720, 40NX720, 40HX720.
Sorrendben. Nem rossz, sőt. Szar. Igendurvametál.
HX720-nak a Pro elekronikája valami hihhetetlen. Úgy számol képkockákat a Motionflow, hogy nem cseszi el a mozihatást (persze van olyan módja is)
Hétfőn bedobok közéjük egy 40D6 vagy 7000-est (ami van), csak úgy kíváncsiságból... :)
-
#13991 A kontrasztjuk az IPS panelnek megfelelően ótvar, viszont a színei jók, bár a LED-eseknél ezt is sikerült kicsit elcseszni. -
Inquisitor #13990 Ismét kérdezném a T. egybegyűlt szakértőket, hogy milyen helyen lehet értelmes áron olyan kábelt venni, ami HDMI kimenetből csinál DVI+SPDIF csatlakozókat bemenethez. Egy elszabott régi Samu TV és egy DVB-T doboz közé kellene ...
Átalakítókat találtam egy komplett fullHD 32"-os TV árában (lol) és nem értem miért kerülnek annyiban, mert ha jól sejtem se a kép se a hang esetén nem kell SEMMILYEN átalakítás. -
Borg #13989 Nem nem tudom... sikerült valami megvilágítást találnod amiben foszforeszkál, vagy mi? -
#13988 Nem:) a pana lcd minden csak nem jo:) -
#13987 Aztán most meg úgy gyártják az LCD-ket mint a kisangyal. Most már jó mi? Lol -
#13986 VT-t igen. Az már egész jó volt, de ha nem tudják megcsinálni hogy ugyanolyan fekete legyen kikapcsolt állapotban a képernyő mint a káva, akkor engem nem érdekel.
Panát úgyse szeretem, pedig jó plazmkat csinálnak. De annó a 3CCD-s kamerákkal, meg az LCD nyilvános sajátkatalógusos ócsárolásával elvágták nálam magukat. (magánvélemény) -
#13985 Az idei UT/ST/GT/VT-ket csekkoltad idén? -
#13984 Amiről én beszélek az a foszforeszkálás mesterséges fénynél.
Tudod, fizika 6. osztály. A foszfor mint anyag. :) -
Borg #13983 A zöldes szemcsés fekete is csak a régebbi plazmákon volt. Faterék LG-jén látni, a G20-on egyáltalán nem. Pirosas szemcsés feketét is csak akkor láttam rajta, amikor extrém alacsony minőségű divx ment, de az valszeg annak a hibája is volt. -
#13982 Tehat ha van hely akkor maximalizalni kell a meretet, mint egy konzumidiotanak ? :D Vegul is jah hiszen az eladonak az az erdeke minnel nagyobb es dragabb keszuleket adjon el, ami rengeteg helyen csak felesleges e-peen lengetes.
Ugyenezt mondta a haverom is, amig o is elfelejtette kikapcsolni a vadi uj 60" plazmajat aztan beleegett a monoszkop, pedig az csak par orat van a kepernyon hajnalban adas utan. -
#13981 Engem a plazma kis mesterséges fénynél kéken, zölden foszforeszkáló feketéje és a fehér teljes hiánya miatt kilőve. Meg vibrál a szememnek. Meg a foszforlag is zavar. Szar adásra jobb? a képe.
LCD, LED (ha jó LED) sötétben nem feketéje és oldalról fakulása (máramelyik) nem zavar annyira.
Na ezt bogozza ki valaki... :) -
#13980 Van még Sony plazmátok? Jól bírja... :) -
#13979 és az emberek otthoni körülményei mihez hasonlitanak jobban? egy beneonozott hangárra vagy az említett enyhén elsötétített bemutatószobára?
abban igazad van, hogy az átlagparasztot leveszi a lábáról a 7000 lumenes ledes, tulhuzott, shopmódos gagyi, de ez forum, itt nem kell megvakítani az idetévedő érdeklődőket, nyugodtan lehet nekik jót - plazmát - is ajánlani, ha a tévézési szokásaikhoz megfelel ;)
(ma beszéltem rá kollegát egy lcd-re, miután kiderült, hogy néha bizony konzolozik is - jobb a biztonság, ennyire azért nem hiszek a nembeégős alsókat pana modellekben. pedig sok sportot is néz, így eleinte egy 50" c3-as plazmát tukmáltam ... 32" fullhd ledről sikerült amugy lebeszélni, mindezt 4 méterről szerette volna élvezni) -
#13978 MOndjuk úgy hogy a plazmákat pl elsötétített bemutatószobában árulják... (legalábbis a panasonic meg a sony.)
Nálunk meg fény van. Látszik is a különbség a plazma meg a Led között. Ne is mondjam minek a javára. -
#13977 -
#13976 szvsz egy kiállitás inkább az esetleges statikus képek miatt lehet gond egy plazmának... -
Borg #13975 Jah, nem is értem egyáltalán hogy lehet eladni őket, hiszen a boltban is neonfényben úszik minden. Miért vesznek egyesek olyan tévét, aminek semmit se látnak a képéből?
(...) -
#13974 Ja mert a plazmadbol pl semmit nem latnal egy kiallitas fenyei kozott. -
Borg #13973 Az enyém mindig THX módban megy, ott nem olyan erős a fénye.
Most jött meg a céges UE55D8080... szép TV :) Meg ultra, meg magic, meg minden. Ki is bassza a szemem alapon a fényerejével, meg a fasza neon színeivel :) Kiállítási standra pont jó lesz... sok neonfénybe sok neonfény kell :) -
#13972 tehát, ha otthon nem érhető el 1:1 az imax, akkor nincs is értelme a mérettel vesződni, a 40" ugyan olyan jó, mint a 50" ? :D
---
cloud: apám pana plazmája (42PV80) sem égett még be, pedig volt, hogy elaludt előtte, rengeteget nézi a teletextet (ott is hagyja, hiába mondom). az tény, hogy eco modban megy, azaz nem égeti szét a szemed a fényerő és az első 200 órában extrém "sötéten" nézettem vele. -
#13971 Ahha... értem..... -
Borg #13970 Hétköznapi használat mellett nem. -
#13969 Most komolyan, aki ilyen táblázatokat csinál, az életében nem volt moziban?
Mondjuk IMAX-ba meg be ne tegye a lábát, mert szédülni fog
Utánaszámoltam egy kicsi, és az IMAX-ban úgy kb 60 fokos a látószög.
Arra mit mondana, ha már a 49 fok (45 az valójában) is a maxi túltúlközeli szint neki? -
#13968 Ugye nem akarod megmagyarázni hogy a plazmatévék nem is égnek be..... -
#13967 Az elso ket sort akar ki is lehet belole huzni, mert az 50-40fokos latoszogben max egy sas lat ebbol a tavolsagbol.
Mind ahogy az also 30-25 fok alatti vizszintes latoszogek. -
#13966 Nem kell szószerint értelmezni, csak azért írtam, hogy sokkal közelebb áll a valósághoz, mint az első két táblázat. Némileg részletesebb táblázat:
-
#13965 Tenyleges mozielmeny ? Te tenyleg elhiszed, hogy a 30-32 fokos latoszogbe belefer 1.5 meterrol egy 50 colos TV teljes szelessegenek a tartomanya ? Aki ezt elhiszi az igenis egy konzumidiota, akire ralehet eroszakolni egy olyan TV-t aminek a kepernyojenek szeleit nem is latja rendesen, csak homalyos szinhalmazt. -
Borg #13964 Ez mondjuk elég öngól volt, mert a plazmát pont TV-nek találták ki, míg az LCD sosem annak készült, csak próbálják farigcsálni, hogy jó legyen annak is :)
Arra is volt már példa, hogy este elaludtam a nyomón, és átkapcsoltam előfizetetlen csatornára. Namost a t-home informció kb 4-5 órán át ott lehetett. Le is folyt egy kád víz a hátamon mikor felébredtem. Visszanyomtam valami más csatornára, mintha pár másodpercig még láttam volna a sziluetteket (10 centiről vizsgálva), de utána semmi se volt már. -
Borg #13963 Nálunk a minimax van hogy órákig megy a gyerek miatt, semmi nem látszik a logójából :) -
#13962 Miért konzumidiotizmus a tényleges moziélményt adó nézési távolságról nézni a kijelzőt? Tényleg elhiszed, hogy majd' 4 méterről egy 32-es HDTV plusz élményt ad egy CRT-hez képest? -
#13961 THX a legmokasabb az osszes kozul a konzumidiotaknak.
Az elso tablazatokat kell nezni.