21171
LCD - Plazma
  • UUUU
    Off

Most öszintén főtroll neked miért kell állandóan ugyanúgy kötözködni, mint Jakuzának?
    Miért nem mentek el innen szobára megbeszélni Jakuza és Arty trollal együtt, hogy értelmes társalgás is legyen végre itt?

Az egy katódsugárcsőves televizió,csak ott azzal vetíttik a fénnyalábokat, csak egyesek ezt nem tudják beismerni és ebböl trollfeed lett, amibe sikeresen te is bekapcsolódtál.

On
    Hogy valami témábavágó is legyen Norberto90, látom 3D televizió lenne inkább a kiszemelt.
    Szerintem ebben az árrésben nem fogsz jót találni maximum a középkategória alját. Lehet érdemesebb lenne venned egy nem 3D készüléket választanod, ott jobbakat lehet ilyen áron kapni.
    Ha választani kellene azonban az általad leirt készülékek közül, inkább a 6000es Samsung szériára tenném le a voksom, magasabb szinvonalat képviselnek az LG alsó kategóriás termékeinél.
  • Norberto90
    Néztem ezt is csak annyi volt vele a baj hogy nem tudja a 3D-t ami viszont kellene
  • cloud.strife
    Sony KDL-40CX520, már rendes boltban is megkapod sztem 160e körül.
    Még mindíg ezt ajánlom.
  • Norberto90
    Csak még mindig nem tudom mit érdemes vennem :D
  • arty
    (akkor oké! nehogy valami cetelemes-hitel-kártyás őrületbe sodródj, mert abból csak kemény ráfizetéssel lehet kijönni, rokonok nagyon megjárták egy hűtővel)
  • cloud.strife
    A tökömet kell ezen ennyit aggódni? Nem fogod megváltoztatni azt a TÉNYT, hogy ha valaki itt, ott egy fórumban leírja hogy CRT, így ezt a 3 betűt, akkor mindenki, MINDENKI (csak te nem) a hagyományos katódos, képcsöves régi tévére fog gondolni. Nem másra. Ennyi.

Iszonyat.
  • Jakuza001
    Oke akkor nem CRT hanem elemlampaval vilagitottad meg hatulrol.
    Amugy elemlampa az !=, CRT,LCD,LPD de ezt is beszurhatod segitek neked ≠.
    De, hagyjuk is, nem foglalkozok tovabb a tereleseddel.
  • Norberto90
    Nem olyan hitel csak részletfizetés kamatmentesen mert a kezelési költséget most elengedik :)
  • arty
    hitelből!?
  • arty
    ezt a hosszu hablatyot nem fogom elolvasni, ott a linkemen, hogy nevezik azt a mitsubishit - nem crt-nek, ez csak a te szerecsenmosdatásod :)

"rear projection TV" <> crt tv
  • Norberto90
    Igen és még ami megfogott hogy ha jól láttam hogy az LG 5 év garanciát vállal!
  • Norberto90
    Az LG-nek van 82cm illetve 106cm ugyanebben a modellben és én a 106-ost néztem. a keret 200 környéke +- 20-30. Hitelre megy úgyis :D Hogy mire is kellene, hát mindenre! Van egy ps2 illetve egy xbox360 ami rá lenne kötve meg a a gépet is rákötném ha úgy adódik 1-1 filmnél illetve játéknál de tervbe van hogy megrendelek egy nagyobb adáscsomagot a szolgáltatótol amiben már a hd adások is benne vannak. A smart tv funkció annyira nem lényeges szerintem hogy benne legyen mert a gépet ha rákötöm úgy is minden internetes tartalom ott van azon keresztül! A samsunggal talán annyi is még a bajom hogy nincs 2D-ből 3D-be alakítója. Bár ezt még nem próbáltam így azt sem tudom mennyire hasznos.
  • Jakuza001
    Samsung 6 ezres szeriaja jobb es az igazi 100Hz nem fake villogtatos modszerrel erik el fekete kepek beszurasaval.
    Alapvetoen minden gyarto csoportositja TV-it vasarloi reteg szerint. Valahogy igy: 3-as szeria - 4es szeria - 5-s szeria - 6-s szeria - es igy tovabb a 7-8-9 szeriakig, ha leteznek.
    Altalaban az a legkisebb ertelemszeruen a low budget kategoria, mig a nagyobb szamozasuak a high end kategoria.
    Altalanossagban az 5-os szeriakig nem igazi 100Hzes technologiaval keszulnek, csak a felette levok. Jelenleg nagy vonalakban ez a helyzet.

Adott csoportokban lehetnek elteresek tipusszamtol fuggoen, + internet, wifi, mas szin stb.

Lenyeges az, hogy mire kellene neked, SD adasok, HD kiadvanyok, monitorkent hasznalat, konzolokkal jatek ?
    A felhasznalhato osszeg ?
    Azert nem tudom, mert ellentmondast latok a kerdesedben, lirtal egy 32" TV-t majd megjegyezted, hogy 106cm, ami a 42".
    Esetleg elirtad a tipust ? Ezert meg kell kerdeznunk 150k vagy 200k a keret ? Ennyi a difi kb a ket tipus kozott. A Samsung sorozat uj 6k D-s tipusai pedig 210-230 korul vannak.
  • cloud.strife
    Most akkor 82-106cm között gondolkodsz?
    Max. ár?
  • Norberto90
    Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Tv vásárlás előtt állok és az LG 32 lw 4500 as modellje illetve a samsung 6 ezres szériáján gondolkodom! Ha tudtok nekem segíteni hogy mi a jobb és miért vagy ebben az árkategóriába 106cm átmérőben mit ajánlanátok ami tudásban és képminőségben ilyesmi nagyon megköszönném!
  • Jakuza001
    Felolem terelhetsz tovabb is, az CRT televizio, akar hogy is probalsz kisunnyogni.

Javaslom az olvasgatast, bar neked nehez lesz fel is fogni.

Video Projection Technology

Currently, there are three major basic types of projection technology commonly used in rear-projection televisions in today: CRT, LCD, and DLP. There are also variations of these three types that are not widely used at this time (including D-ILA and LCOS). However, for the purposes of this article, I have chosen to present an overview of the three major video projection technologies.

The CRT (Cathode Ray Tube) Projection System

NOTE: Although the CRT rear projection TV option is no longer available for general consumer use, some older units are still in operation and may still be available as used items, which is why it is being covered in this section.

When rear-projection televisions first arrived on the scene, television technology was based on the Cathode Ray Tube (CRT). In a CRT-based rear-projection television, three small CRTs (one for each primary color), coupled with a light magnifying lens, projects a color image onto a mirror and is then reflected onto a screen. With the proper video processing circuitry, CRT size, and lens combination, a CRTs can produce excellent high resolution images.

Advantages Of CRT Video Projection

1. A CRT is basically a large vacuum tube in which an electron beam, emanating from a single point in the neck of the tube, scans the face of the tube very rapidly, which, in turn lights up phosphors on the tube's surface in order to create an image. A CRT produced image is not limited to a fixed pixel field, as are other rear projection types (to be discussed, in more detail, later in this article). This makes the CRT-based video projection possibly the best option where the flexibility of displaying variable resolutions is the main consideration.

2. CRT-based rear-projection technology can produce the blackest blacks of all projection types as well as the full range of color, and brightness, giving a CRT projector the ability to produce the most film-like images of projectors for home use (up to this point).

3. CRT-based rear-projection televisions, since they are based on technology that has been around for decades, is less expensive to manufacture. Thus, prices of CRT-based rear-projection televisions are several hundred dollars less than their DLP and LCD rear-projection counterparts (screen size and features being equal).

Limitations Of CRT Video Projection

1. A CRT projection television is rather large. A CRT-based projection television can take up a lot of space, in terms of cabinet depth, not only in comparison to Plasma and LCD flat panel sets, both also in comparison to DLP and LCD rear-projection units.

2. A CRT-based rear-projection television has to be converged properly for best image reproduction. Since the modern CRT-based rear-projection television houses three projection tubes (red, green, and blue), the tubes need to be aligned so that the projected image does not exhibit color halos and the colors are mixed correctly. If one projection tube fails, all three have to be replaced in order to provide the correct color and brightness balance.

3. Although all projection televisions generate some heat, this is a challenge in CRT-based projection sets, due to the fact that three separate projection tubes must be cooled and kept at an even temperature. This is accomplished by liquid gels developed for this purpose. Although very rare, the liquid gels casings can leak, thus causing the television to malfunction.

4. CRT projection televisions are more susceptible to image burn-in from continuously displayed station logos and window box lines resulting from extensive display of 4x3 programming on 16x9 CRT projection sets.

Meselj nekem milyen TV akkor LCD,plazma vagy CRT alapu megvilagitast hasznal ? Az hogy te itt jatszod a bohocot azzal, hogy nem ismered be, hogy katodsugarcsoves kivetitest hasznal a TV, attol meg azt hasznal, akarhogy is nem tetszik ez neked, mert annulalja a fake allitasod.

Es meg valami, az az allitas is csak egy ferdites, hogy "Mitsubishi WS-73517 - 73" rear projection TV"-nek irjak egy CNETes cikkben, mert valojaban "Mitsubishi WS-73517 73-inch CRT rear-projection HDTV" a technologiabol adodoan.

Vetitos TV, ez meg a nap poenja volt. Inkabb vetitos Arty jellemzo ide, megallapitaskent.
  • arty
    most belinkelted amit én linkeltem neked?
    hogy a CRT és a CRT_PROJECTION_TV nem ugyanaz?

(elmondtam már, hogy itt tévéfajtaként hivatkoztunk a CRT-re, plazmára, lcd-re. a vetitős tévét soha, senki nem nevezte CRT-nek, akkor se ha a benne levő vetitő crt alapu)
  • Jakuza001
    Kamu, persze. Csupan veletlensegbol cserelik benne.
    Amugy eleg ha leirod hogy katodsugar csoves fejbol es nem a wikipedian keresgelsz. Bizony CRT megvilagitast hasznalnak benne.

Mitsubishi WS-73517 (Chassis v27) Factory Service Repair Manual
    Includes 76 pages of:

Introduction-Safety
    Cabinet Disassembly
    Servicing the Lens & Screen
    Servicing PCB's
    PCB & Main Component Locations
    CRT Replacement
    Electrical Adjustments
    Chip Parts Replacement
    Part Ordering, Designations & Notes
    Parts Quick Reference
    Parts List
    Screen Assembly Parts
    Circuit Block Diagrams
    Schematic Diagrams
    Etc...

8 dollarert letoltheted a netrol. Biztos a nem letezo CRT csereje veletlenul lett a szervizkonyvebe bevezetve.

https://www.completeservicemanuals.com/mitsubishi/crt-projection-television/cat_19.html?page=5
  • UUUU
    Végül milyet vettél ?
  • arty
    és mielőtt jönne a további kamu:

mit is jelent a CRT rövidités:
    http://www.webopedia.com/TERM/C/CRT.html

és hogy az emlitett Mitsu neve "Mitsubishi WS-73517 - 73" rear projection TV", nem pedig "CRT":
    http://reviews.cnet.com/projection-tvs/mitsubishi-ws-73517-73/1707-6484_7-31485226.html
  • arty
    Nem neked, hanem kb mindnkinek a crt = képcsöves tévé.

Megint mellényultál és probálsz maszatolni a projektoros tévéddel (biztos meglep, ezeknek ez a neve, függetlenül attól, hogy dlp, lcd vagy éppen crt vetitő van bennük).

"Mutattam olcson nagyobbat. Mindossze ennyi tortent."

Megint kamuzol, 23 ezerrel drágábban egy nagyobb tévét mutattál (azt se te, hacsak nem UUUU az álreged :) ).
  • Jakuza001
    Neked.

Ajanlgattuk ? Te lehet. Megint valamit osszekeversz, vagy kitalaciokat gyartasz.
    Pelda volt arra, hogy a plazma nem feltetlenul olcsobb 10k forinttal, amit emlitettel.

"ha valóban 5-10k lenne a különbség!"

Mutattam olcson nagyobbat. Mindossze ennyi tortent.
  • arty
    crt tv <> hátulról vetítős tévé! (tökmindegy, h milyen technoval vetít)

amugy tényleg nem néztem mostanában árlistát, philipseket meg aztán tényleg sose követtem (egyébként látott már valaki élőben 47PFL3605H-t? mer' jó, hogy itt ajánlgatjuk, miközben lehet h tényleg nézhetetlen, mer' mondjuk kikapcsolhatatlan zajszűréssel cseszi szét a képet)
  • cloud.strife
    Na aszem befejeztem. Akinek kellek az priviben megtalál.
  • Jakuza001
    1.
    Az hogy te mit lattal es adtal el az egy dolog, attol hogy te nem latsz valamit attol meg letezhet.
    Keresd a gyartot Mitsubishi nevnel, mert o gyartotta.
    Ilyen se volt biztos mert te nem lattad: Mitsubishi WS-73517 73-inch CRT rear-projection HDTV

2.
    Rosszabb vagy mint egy kislany mert allandoan sirsz, raadasul a te stilusod nem kulonbozik az enyemtol, de attol erdekes modon nem kezdesz el pityeregni.

3.
    A vasarlok jo resze, fogyasztasi maniaban szenved es nem csak a TVknel, hanem mas cikkeknel is, mint mobiltelefon es mas muszaki vagy fogyasztasi cikkek, ez meg nem azt jelenti, hogy meg is kellene vasarolniuk, ellenben sokszor a gyartok kenyszerittik ra oket direkt technologiai valtassal.

4. De, a CRT teljesen jo SD-re, de olyan jo vagizni, hogy en 50" plazman nezem a 576p-s recehalmazt.

UI:
    Arty, persze mert te 2 naponta nezed. :D
    Amugy megint leforditom neked 5 eves szintre a mondatot.
    "Azert ha volt penzed, vehettel te regebben 61" CRT-t is" nem azt jelenti, hogy nincs arban elszallva, mivel extrem kategoria volt a maga nemeben 2000-es evek elejen a CRT 50-60". Mint ahogy manapsag mas 60" televizio sem olcso es nem a standard kategoria.
    Cafold meg ha nem igy van.
  • cloud.strife
    1. 61" CRT-t életemben nem láttam, de projit is keveset adtam el az elmúlt 20 évben.
    2. visszavehetnél a stílusból
    3. sajnos a vásárlók kb. 85%-a nem a FullHD miatt vesz tévét. (ha jót akar venni már csak azt kapja és ezzel amúgy nincs is baj, mondom én sem ajánlok senkinek kocsmatévét).

Alibiből megveszik a
    - HD videós fényképezőgépet (HDMI kábelt már nem, mert a Mini-HDMI - HDMI már drága)
    - HD kamerát (sokan megkérnek rá, hogy rakjam át SD-be mert úgy több fér a kártyára)
    - BD lejátszót (filmet már nem kérnek hozzá, LOL)
    - húsz megkérdezettből egy ha venne + HD előfizetést

4. sajnos már egy annó jó CRT rég nem olyan SD-re, ha az új plazma/LCD tévé digitális adást kap. Márpedig az alap. Régi csúcs CRT-m is pocsék képet ad már az újamhoz képest.

Sajnos igenis csak az SD a menő, mégha azt is mondják hogy a HD a fontos. Tapasztalat.
  • arty
    nem nézem NAPONTA az árlistákat, hogy épp minek ment fel vagy le az ára - egyik héten még a cx3 a király, másik héten lehet már másik...

kérném a linket a megvehető 61" crtről, ami árban sincs durván elszállva ;)
  • Jakuza001
    Manapsag kell venni ? Hol olvastal ilyet ? Ezt irtam volna, vagy csak kitalaciokat szulsz mar megint, mint az 5-10kval olcsobb plazmak a 47" LCD TV belinkelese utan ?
    Azert ha volt penzed, vehettel te regebben 61" CRT-t is, ezt is meg kell jegyeznem..

De megvilagitom szamodra oteves szinten is a megjegyzes lenyeget. Ha van egy megfelelo par eves CRT TVje jelenleg nem szukseges lecserelni szimplan az SD adas kedveert.
    Persze altalanossagban nem is ezert veszik az uj LCD keszulekeket sem, hogy szimplan SD musort nezzenek vele, hanem mas felhasznalashoz is,mint pl. monitorkent hasznalatra, nagyfelbontasu kiadvanyok megtekintesehez, jatekhoz, esetleg mert a regi keszulek kezdi kilehelni, vagy mar felmondta a szolgalatot. Ha ezt akartad kifejteni, akkor ilyen iranyu kerdest tegyel fel.

Jellemzoen, senki nem akar csak szimplan SD adasert kidobni penzt az ablakon, ha nem teheti meg es egy jobb CRT mint mondtam meg mindig alkalmas az SD adasok vetelere.
  • arty
    és meg is nézted vagy csak ki-, aztán megvetted?
  • franc0
    Köszönöm a tippeket. Négyen négyfélét ajánlottatok :) De nem gond, közte volt amit kinéztem.
  • arty
    ajánlj már egy 42"-es crt plz! melyik márkát érdemes manapság nézegetni? ;)
  • cloud.strife
    Tényleg jól jönne egy gazda ide is....
  • UUUU
    Látom főtroll, ismét sikerült a témához szólnod.
  • Jakuza001
    Jo ar egy ekkora TVert SD adasra pedig a CRT is tokeletes, ilyen erovel nem kell plazmat venni arra se.
  • Jakuza001
    Csak te vagy egyedul, aki beszol masnak rajtam kivul
  • cloud.strife
    Hát persze.

Mi a tökért kötözködsz te mindenkivel? Nyugodjál már le.
  • cloud.strife

Egy kutya. Nem is értem hogy ha valaki ennyit aggódik egy tévé vásárláson az miért ebben a szegmensben keresgél. Csak úgy általánosságban beszélek.

Mert ha mondjuk 3-400e körül gondolkodik valaki azt értem hogy megválasztja, de egy ilyen kocsmatévé kategóriában totál felesleges ezen aggódni. Egyik szarabb mint a másik. Philips-be még az 5-ös szériát se venném meg.
  • UUUU
    Ez a hasonlat körülbelül olyan, hogy vajon a szar ellátás a jobb vagy a semmilyen.
  • arty
    nincs ekkora tévé ennyiért! mondom, ha nézhető a képe, akkor ez most bestbuy!
  • Borg
    Ilyen szar képpel? Nehéz lesz.