21171
LCD - Plazma
-
#14280 Nem nyertél ezzel a magyarázattal.
47PFL3605H
AVPlanet 133 870 Ft raktáron, teljeskörű 2 éves garanciával
Persze vannak noname boltok is , mint a DigitalPlaza ahol 133.780Ft
Mutass nekem ekkora méretű full HD plazmát itthon ilyen áron. -
#14279 én nagyon sok szempontból nem vagyok jó példa: nem tévézek, a 46" samsungomat monitornak használom (plazma itt kiesik, ráadásul olcsóbb is volt, mint a cx3 és nagyobb is), a tévé tévénk egy 32" hdready samsung ... (amit használtam egy időben monitorként is, holott itt volt mellette az akkori fulhd 32" is, de ez megint nem általános, mivel eléggé közel ülök és az szebbnek tünt a konzolok 720p grafjához + pécén is jobban futottak nativban a játékok)
cx3 99k volt valamelyik nagy boltban (itt is szóba került anno), nemtudom most mennyire és mennyiért kapható. annyiért nem volt versenytársa :)
ha most nincs vagy nem ennyi, akkor nemtom miért gondolod h az a philips van annyiért, amit irtál? (2 webshop kinálja árgépen)... ha van és nézhető a képe, akkor annyiért igencsak bestbuy! (hacsak nem pécéről akar valaki játszani, a philipsek nativ hajthatósága kb a katasztrófális szint)
az emlitett lg 42"-k noname webshopok kinálatát erősitik cx3 ár közelében, hátnemtom... (azért egy videopartban jobban biznék, mint egy tvudvarban :D ) -
#14278 "nyilván az idióta példám csak sarkítás volt és nyilván fullhdt vennék, ha valóban 5-10k lenne a különbség! adott ugye egy hdready, 42" plazma. emellett mennyibe is kerül egy 42" fullhd lcd?"
Mennyibe is kerül egy 42" plazma ? 105-115 ezer ? Ennyiért hirdetik például a CX3t, igaz ennyiért nem lehet kapni,maximum igérgetést, hogy jelenleg hiánycikk, és csak 120-135 között, ha hozzátudsz jutni.
Vajon lehet ennyiért full HD LCD televiziót venni ? Igen, lehet, sőt 135 ezer alatt már 47" is vehető, Philips 47PFL3605H (biztos ez is jó lesz SD műsorra). Hol itt az 5-10k különbség?
Na jó, nem leszek ennyire kegyetlen hozzád, nézzük meg az olcsó 42" kategóriát, ami szintén 100 ezer környékén van és a többségük 1024x768 felbontást tud (gagyi), legyen mondjuk az LG.
LCD 42" hasonló kategória full HD LCD, láss csodát 105-115k. Igaz ezek is gagyik, LG 42LD450,LD550,LK550 vagy Philips 42PFL3605,3606, mint a gagyi olcsó plazmák ugyanolyan olcsók.
Nagyon megéri megvenni azt a plazmát, csak azt nem tudom miért nem azt vettél akkor és miért egy Samsung LE46B550 készüléket.
Vagy talán olcsóbban meglehetett venni mint a plazmát ?
Hogy téged idézzelek ismét. "nyilván fullhdt vennék, ha valóban 5-10k lenne a különbség!"
Nyilván LCDt vettél és nem HD Ready CX3at.
Vajon miért, ha pont az ellenkezőjéről akarsz mást meggyőzni ?
Még mindig az a véleményem arról, hogy aki megfontolt már nem vesz HD Ready televiziót, mert az ilyen plazmákkal csak butitják a vásárlókat, hogy a plazma olcsóbb, ellenben érdekes módon, ha full HD a plazma, mindjárt nem olyan olcsó,hogy ezt hangoztatni lehessen mint elönyt. -
#14277 UUUU: a fullhd tévén a fullhd adás valóban szebb, de ahogy említve lett, ahoz relativ közel kell ülni a tévéhez.
itt az a kérdés, hogy átlagos távolságból - azaz vszeg a fullhd határán tulrol - mivel jársz jobban: 42" hdready plazma vagy egy fullhd 32" lcd, ugy, hogy jelenleg a tévéadások nagyrésze sd.
én pl nem huzom előrébb a kanapémat, mert nem fogom a tévé miatt a "szoba közepére" behuzni a böszme ülőalkalmatosságot :) ráadásul ennyire nem ekzakt, hogy 2.5 méterről látom, 2.7 méterről már nem... csupán némi javulás érzékelhető, semmi dráma :)
nyilván az idióta példám csak sarkítás volt és nyilván fullhdt vennék, ha valóban 5-10k lenne a különbség! adott ugye egy hdready, 42" plazma. emellett mennyibe is kerül egy 42" fullhd lcd? ha valaki ráadásul sokat tévézik, érdemes kiadni azt a +20-30ezret az lcdre, szarabb tévéképért? látja egyáltalán az ülőpoziciobol a fullhd extráit?
tulságosan egyértelmünek állitjátok be a kérdést, pedig nagyon nem az! -
#14276 Hozzáteszem én se vennék és nem is feltétlen ajánlanék HD Ready tévét, max. kocsmatévének. -
#14275 Kérdeztem valamit nem? -
#14274 Tehát akkor, mást nem lehet nézni csak TV műsort. Értem. -
#14273 Mondj egy szolgáltatót aki fulhádében ad rendes sávszéllel. -
#14272 Jellemző a 9m távolságú szoba Junoszty televizióval.
De itt is felteszek neked egy kérdést, te melyiket vennéd magadnak, ha öt-tiz ezer forint a különbség a két alaptípus között ? -
#14271 A full HD televizión pedig még szebb. Vajon miért ?
Felteszek egy kérdést. Ha tudod, hogy közelebb húzva a fotelt, 20 centivel már teljes részletességgel látod a filmet, akkor hülye vagy lusta maradsz arébb tolni ? -
#14270 szia,
félvak vagyok, 9 méterről néznék egy 26"-os lcd-t. mit ajánlassz? érdemes fullhdben gondolkodnom?
üdv,
egy hülye -
#14269 a hd adás a hdready plazmán is szebb lesz majdan, addigis még évekig nézhet jobb sd-képet :)
én 8 éve élek a jelenlegi helyen és a nappalit még sose rendeztük át drasztikusan, pedig 2x cseréltem tévéállványt és 1x kanapét :) annyira azért nem jellemző a teljes átrendeződés, ha valaki már eddigis évek óta él az adott helyen, hiszen elvben alapból a "legjobb" módon rendezkedünk el, amin nehézkes változtatni -
#14268 a beégés még lehet probléma, igen - bár annyira nem jellemző "normál" tévézés mellett
olcso plazmák közül ha lehet, panasonicot érdemes venni, ott a legkevésbé jellemző a beégés - de picit jobban "villog" a képe, ezért meg kell nézni élőben, hogy ezt te látod-e/zavar-e -
#14267 jaja én vagyok az :))) aki ismer, tudja mekkora pana fan vagyok... sose vennék más tévét, egy az isten: panasonic!
a cx3 páratlan ár-teljesitményben, ezt magad is megerősítetted, miután nem írtál semmit :) ez a vegyél kisebbet elég érdekes érv - talán a 32" fullhd lcd jobb "élményt" ad kanapétávról? csak mert azok mennek a cx3 árán... fospanel, foselektronika = szar és kissebb kép -
#14266 Jó lesz az szerintem csak 10% felárnak az alapmodelek között, mint a plusz 50%-nak.
Nézd meg mondjuk a 32" készülékeket. Az összes gyártónál megnézheted, kb. 10k különbség van a HD Ready és Full HD között az esetek többségében a 75-85k értéknél. -
#14265 Ebben az árfekvésben nehéz jó televiziót találni manapság.
Elöző évi 100Hz modelek kifutottak már ilyen áron és már nem lehet őket kapni csak óriási mákkal, vagy refurbished készülékek között csak.
Esetleg próbálkozz a Samsung LE32D550 készülékkel, de ez is csak 50Hz. -
konrada #14264 Samsung 32C530 -
Inquisitor #14263 Ez így nem biztos, hogy igaz mert ár függő. Általában egy nem HD televízió nem biztos, hogy annyival olcsóbb megérje. De ez ugyanolyan tudásnál van.
Házinéni most vett egy leértékelt Sony-t, csak HD Ready és talán sok dologban elmarad egy csúcs Sonytól, de a f*s SD adást olyan minőségben képes megjeleníteni amit régebbi vagy alsó kategóriás full HD-k közül sok csak minimum 1.5 ennyiért. És itthon marha sokára lesz minden csatorna fullHD :(
Szóval ez is szempont, még ha igazad is van. -
Inquisitor #14262 LG 32LD450? Azt hiszem mikor utoljára nééztem 80-84K között volt. Persze mert régi és kifutós. -
#14261 LG LCD TV Még a Samsungok se rosszak! -
#14260 Segítséget kérnék a szakértő uraktól.
Melyik 32" fullHD LCD TV ajánlott 90 ezerig bezárólag? -
#14259 -
anakinn #14258 Néha biztos játszanék, de nem túl gyakran. Leginkább külső winchesternél néznék, fullhd filmeket. Csak nagyon nem vagyok toppon a tv-kben és ezt ajánlották, és gondoltam megkérdezem fórumon is. -
#14257 Természetesen itt a full HD értendő, az elöző hozzászólásomra.
HDReady televiziót, már nem szabad vásárolni. -
#14256 Te meg főtroll még annyit se.
A témához pedig hozzászólva, aki manapság még mindig nem a HDTV mellett teszi le a voksát és képes csak Ready készülék megvételére, az meg is érdemli, hogy lehülyézzék utána.
-
#14255 Ne trollkodj. :) -
Inquisitor #14254 Baszki. Ezt nem hiszem el. Vagy 10 oldalon keresztül még mindig az a téma ki hülye, ki hány centiről tolja a "fullHD"-t? ÁÁáááááá. Remélem azért oldalanként 1-1 szerencsés embernek azért segít valaki érdemileg is ... -
#14253 -fav. Nekem ehhez nincs kedvem. -
#14252 Ne terelj es ne akard felrevezetni.
Mi lesz ha full HDt nez es a fotelt 25 centivel kozelebb tolja a TVhez ? Vagy ha jovore majd nem csak SD musort nez a TVn ? Akkor majd orvend annak, hogy jaj de jo boltot csinalt, mikozben kiadott egy csomo penzt, de a TV-t nem tudja kihasznalni rendesen ?
Nem mindenki szogeli am a falhoz a TVjet es betonozza le a szeket, altalaban . :D
Amugy 8 labig azaz ~2.5 meterig kulonbozheto meg az 1080p egy 42" TVn. -
#14251 Milyen távon nő a szem felbontóképessége? -
#14250 Nehogy hagyd magad rabeszelni egy HD Ready TVre.
Gondolkodj hosszabb tavon, mert ki tudja mit fogsz nezni 2 ev mulva akkor pedig falba fogod verni a fejed a rossz valasztas miatt. -
#14249 Igen, Arty az. :D:D:D
Értem. Milyen jobb megoldás van 150k-ból 2,5-3méterre túlnyomórész SD forrásra? -
#14248 Légyszi, tegyél egy szívességet mindenkinek és olvasd el, amit korábban is linkeltem. -
konrada #14247 Aha! szóval te vagy az a Pana-fan, kiről minden fórumon regélnek, mint megszállottság mintájáról.;))
Szvsz. ennyiért nem szabad venni ekkora tévét, mert egyik sem jó. Vagy kell hozzátenni, vagy kisebbet kell nézni.
...de a CX3 képe gyenge. (Esetleg S-t, vagy U-t.) -
#14246 Sziasztok,
plazmáknál van még "beégés"?
Mert a színek, frissítés, betekintési szög szempontjából úgy olvastam plazma jobb.
Mostani Tecsó újságban is van egy csomó tv. Szerintetek?
http://tesco.hu/akcio/muszaki-katalogus/41420 -
#14245 Milyen a forrás és milyen távolságról nézed? Játszol? Monitorként használod? -
anakinn #14244 köszönöm a segítséget... -
#14243 fordítsuk meg!
melyik az a 42"-es tévé, ami ennyibe kerül és bemondásra azt kell venni a pana helyett? -
#14242 Mindenkinek írtam, ha visszaolvasol, hogy akármilyen TV-vel szemez, nézze meg élőben. -
konrada #14241 Pedig nem volt hosszú!;))
Mindezzel arra céloztam, hogy biztosan lehetett volna állítani rajta, de a forrás és fényviszonyok közt nem volt olyan eltérés, mely indokolná azt a kép"minőséget".
...persze akinek tetszik, vegye azt.
...csak szerintem az nem az a tévé, mit bemondásra, saját szemű ellenőrzés nélkül meg szabad venni.
...ha valakinek meg úgy is tetszik, az kifejezetten előny, hiszen 100 rongy alatt is megkapható.