21171
LCD - Plazma
-
#15361 Momentán egy LG-n fejlesztettem úgy 3-4 éven át, folyamatosan napi 8-20 órákon át ugyanaz a progi a képernyőn, körvonalai elég élesek, kontrasztosak (azért napi 1-2 epizódot is megnéztem)
Ha valahol beéghetett volna valami, akkor ott. De nem. A végére már volt egy kis ghosting, azért cseréltem le.
Odaadtam asszonynak, azóta is használja örömmel. Viszont lassan egy csőcsere lesz a háttérvilágításban, attól tartok ;)
És igen, mindenki svájci bicskát keres. Nem véletlen. Nem tudni mikor melyik funkció jöhet jól. Telóból sem véletlen vesz az ember olyat, ami fotózni, videót venni-lejátszani tud, mellette 3-4G, wifi, GPS, nagyképernyő ... mert sose lehet tudni. Ha eltévedsz a wifi-3G-vel fel is kötheted magad, a GPS meg ha lassan is, de hazavisz. -
#15360 2009-es volt tán, két év után a csatornalogók már egész estés képernyőmosás után se tűntek el. -
SlickAdam #15359 mikori az a Q szeria?
azt soha nem allitottam, hogy regen se egtek be. en 2012-ben nyilvan az idei vagy tavalyi modellekrol beszelek. csak azota figyelem a plazmakat, miota megszuntek a regi betegsegeik (boduletes fogyasztas, durva foszforlag, beeges, ...) -
#15358 "elég ott hagyni a TV-t egy pár órára statikus képpel" - miert hagynad ott par orara statikus keppel? ennyire jol megy? :D
Ja, volt már olyan, hogy a számítógép / konzol bekapcsolva maradt, amikor az 5 percre átugrok valahova kiindulású dologból lett egy pár órás dolog.
Persze elismerem, hogy egy speciális eset vagyok, nem a nagy többséget képviselem. :) -
SlickAdam #15357 es en pont nekik ajanlom 250e-ert az ST50-et valami also-kozep kategorias moslek LED helyett hasonlo aron.
smart? az. kepminoseg? jobb, mint barmely LED-e. 3D? szinten jobb, mint barmely LED-e (bar aktiv... na bumm). raadasul ezekbe a plazmakba iden mar egy "melynyomo" is befigyelt, szoval jobban szolnak, mint a LED-ek tobbsege (valoszinuleg az idei csucs Samu-ban is csak gombostunyi "hangszorok" vannak).
persze tenyleg jo, ha van kulon hangcucc.
"elég ott hagyni a TV-t egy pár órára statikus képpel" - miert hagynad ott par orara statikus keppel? ennyire jol megy? :D -
#15356 - elmeletben nem eg be az LCD, mint ahogy mar a plazma se joideje (szellemkep NEM beeges!). csak reszben vag ide: ipad 2-esemen plazmahoz hasonlo szellemkepek jelentkeztek kb 5 perc fix tartalom utan.:D
Jelentem nekem jópár LCD TV szolgált már monitorként, és semmiféle beégésem vagy szellemképem nem volt egyiken sem. Pedig volt, amelyik fél napig a Prohardver fórumát mutatta "állóképen" (egy Sony KDL-40V3000 volt az áldozat).
Olyat láttam még anno, hogy 32" Samu R81-esen beégett a 4:3-as képarány fekete oldal csíkja.
- kinek egett itt be? kerem irjon es meseljen hogy s mint tortent!
Samu Q szériás plazma, a húgoméknál számít? :) -
SlickAdam #15355 - hattervilagitasrol irsz, ellenben kepminosegrol nem
- 3D - teljesen szubjektiv. mas kerdes, hogy mennyit van hasznalva a 3D funkcio ezeken a tv-ken. jo lenne errol egy statisztika. magyar ember elsosorban sbs mkv-t jatszik le ---> passziv tv-n 2-szer is megfelezve a felbontas. szuper! :D
- elmeletben nem eg be az LCD, mint ahogy mar a plazma se joideje (szellemkep NEM beeges!). csak reszben vag ide: ipad 2-esemen plazmahoz hasonlo szellemkepek jelentkeztek kb 5 perc fix tartalom utan.:D
- kinek egett itt be? kerem irjon es meseljen hogy s mint tortent!
- ja az input lag mar hirtelen nem is szamit... :D
- pana elegge szmart. skype: van, youtube: van, dlna: van, usb/sd recording: van, ... minden, ami mas markaknal is.
- szebb a kep jo elektronika eseten... mivan??? 60 Hz buta HDMI??? mivan??? ez nagyon betalalt, talan ezt a sort kihagyhattad volna. foleg hogy nem nagyon vag temaba...
reszletezned, hogy miert a LED hattervilagitasu tv-t ajanlanad? mik a kulonlegesen jo tulajdonsagai a "nem eg be" szuper-ervet nem szamitva...:D -
#15354 Ne vedd már fel te is szemellenzőt, azért adjuk meg az ördögnek, ami az ördögé. :)
A plazmával ellentétben az LCD sose ég be. Nem igényel annyi törődést.
Beégni be tud, láttam is nem egy olyan TV-t, ahol a 4:3-as képarány miatt beégett a két oldalt lévő fekete sáv. De persze a plazmához képest nagyságrenddel hosszabb idő kell hozzá.
Nekem nagy bajom a plazmákkal az, hogy elég ott hagyni a TV-t egy pár órára statikus képpel, és már lehet is képernyőmosást csinálni, úgy ottmaradnak a kontúrok. De van, akit ez nem zavar, hát istenem, nem vagyunk egyformák.
Ami az extrákat illeti, megint azt tudom mondani, hogy kinek mi a preferenciája. Nyilván aki félmilliós-milliós TV-t vesz a nappaliba, azt már nem érdekli, hogy az ultravékony káva ára az, hogy a beépített hangszórók a jó öreg Sokol rádió szintjét alig szárnyalják túl - hiszen úgy is van házimozi-erősítője és profi házimozi hangfalai. Nem zavarja az sem, ha a TV-je nem tud normálisan felismerni egy többfelé particionált mobil vinyót USB-n rákötve, mert úgy is ott van a profi médialejátszó a TV mellett, esetleg egy passzív hűtésű HTPC.
Persze ilyenkor már bennem felmerül, hogy akkor miért nem vett a TV árából egy jobb FullHD projektort (a Pana rajongól örömére abban se rossz amúgy a gyártó) és egy méretesebb vásznat az illető - hiszen az elsötétítés úgy is magától értetődik.
A nagy többség pedig úgy is az alsó-közép és közép szériás TV-kből válogat, és sokszor úgy van vele, hogy bizony igenis számít, hogy a TV hangszórói hogy szólnak, mert nincs mellé házimozi rendszere, és nincs médialejátszóra külön már pénze, így előny, ha a TV mellé nem kell odacipelni egy asztali gépet (jobb esetben csak rákötni a laptopot), ha filmet akar nézni. Az ilyen embereknek kényszerűen kompromisszumokat kell kötnie. Szóval lehet, hogy álmodozik arról, hogy milyen lenne, ha megengedhetne magának egy alsó hangon is fél millió felett kezdődő VT50-est, vagy hasonló árkategóriájú TV-t, de inkább végignéz a max. 200-250e Ft-s TV-ken... és igen, esetleg figyelembe veszi azokat a "kínai svájci bicska" dolgokat, amiket a mások lenéznek.
Azért hogy-hogynem, ők vannak többségben, és általában nem az arcoskodásra kíváncsiak... -
#15353 Próbáltam kicsit erősebben fogalmazni, hogy megértsd, ilyen erőszakosan nem kellene.
Én milyet javasolnék? A LED-es háttérvilágítás már talán kezd javulni, de nekem még mindig kicsit hideg és kék a fénye. A CCFL még mindig szemkímélőbbnek tűnik (nekem, szubjektív).
Viszont mivel 3D-t akar, abban talán csak LED-es van, szóval ez akkor meg is adta a választ.
Ahogy említettem, 3D-ből kizárólag a passzív amit vennék. Sok olcsó PASSZÍV szemüveget adnak hozzá, amik nem vibrálják ki az emberből az ebédet.
A plazmával ellentétben az LCD sose ég be. Nem igényel annyi törődést.
Casual (azaz hozzá nem értő, bekapcsolom, nyomom, kikapcsolom) játékosoknak is ajánlható, akik nem tudják mi az a képernyőmosás, meg hogy az mi a francnak neki ? (aki tudja, annak is beég, erről itt a fórumonlevők is tudnának mesélni, és teszik is)
Az inputlagot a pár hiperreflexmájernindzsán kívül kb senki észre nem veszi.
Az viszont igen, fontos, hogy maga a készülék mennyire smart.
Én momentán örülnék, ha végre skype-ot tennének rá (Linux van rajta, szóval mi a fuxért nem láttam még ... de biztos csak én vagyok lemaradva) és direktbe a TV-ről lehetne videofonálni.
Vagy lusta vagy gépet benyomni (ne zúgjonmá), de megy TV-ről a youtube playlisted.
A film pedig egy jó elektronika esetén szebb a TV-ről lejátszva, mint a 60 Hz-et tudó buta HDMI kábelen átküldve.
Külön élmény, ha mindehhez még csak vinyóra vagy pendrivera sem kell másolnod, hanem élőben a gépedről DLNA-Upnp szedi a TV-d (a földszinti gépről az emeleten lévő tévéd ... meg a másik szobába lévő is egy másikat).
Na ez az igazi kényelem és videotéka feeling egyben.
-
SlickAdam #15352 HX gyengesegeit elfogadnam, ha nem csucsmodell lenne csucsmodell aron.:S -
#15351 Bravia HX series. -
#15350 Na ilyen nincs. Törvényileg. -
SlickAdam #15349 "Az NEM casual gamereknek való, a hardcoreoknak is max második készüléknek"
felteve hogy nem tudnek belekotni ebbe (mar megtettem elozo hsz-ban)...: nem pont a casual jatekos tolt kevesebb idot egyhuzamban jatekkal? :D -
SlickAdam #15348 te meg a mosott, ghostolos, magas input lagos, szurke-feketes, bevilagitos LED-eddel mehetsz a valogatasra...
2 ora jatek, aztan 10-15 perc mosas. ennyi. nekem ne magyarazza meg senki, hogy ennyit nem lehet beiktatni. legyen akarmekkora HÀRDKÓR az illeto. de ha csak 4 ora utan pihen, se fog beegni. vibralos? van aki latja, van aki nem. foszforlag? nem tudom lattal e mar egy mostani plazmat, mennyire KOMOLY a foszforlag rajta, de van egy tippem, hogy tobb eves modellekbol indulsz ki.
3D: szar mindketto. de arra a par orara en inkabb full hd-t akarok nezni, meg ha kicsit jobban is terheli a szemem.
TE mit ajanlanal jelen pillanatban, ha valaki tv-t akarna vasarolni? ar nem szamit. hadd halljam!
-
#15347 Már elnézést a megfogalmazásért, de menjél már a beégős, vibrálós, foszforlagos panaplazmaizéddel a ... sóhivatalba.
Komolyan.
Mennyire gátlástalannak kell lennie valakinek, hogy PS3-on játszáshoz azt a beégős szar PLAZMÁT ajánlgassa ??
Még a hipergámerek akik pont a hiperreflexük miatt választották a hiperlagtalan plazmákat is már 500x megbánták döntésüket.
Az NEM casual gamereknek való, a hardcoreoknak is max második készüléknek (ha megengedhetik maguknak ... meg ráérnek 2 óra játék után 2 óra képernyőmosásra, és még akkor is marad beégés).
Amúgy nem vagyok 3D hívő, de hamár, akkor inkább egy LG-s passzív, mint egy agyvibrátor rókáztató aktív.
-
#15346 A csere nem így szokott működni, hogy az LG visszafizeti neked a pénzed, az a bolt dolga,ahol vetted.
Az LG csak egy utalványt ad, hozzá a számlával, aztán mehetsz isten hírével a boltba, ott meg arra vásárolod le a vételárat amire akarod, vagy akár a kp-t is kérheted -
SlickAdam #15345 megegyszer: Pana tv-kben is van MINDEN lenyeges smart funkcio: rengeteg alkalmazas, jatekok, filmlejatszas, kepnezegetes, ... minden ami kellhet. plusz a kepminoseg is elsoosztalyu. miert keresnek hat mas tv-t? miben jobbak a tobbi gyarto termekei? vagy itt mar csak a Samsung mozgaserzekelos (szarul mukodos) hulyesegerol van szo? -
SlickAdam #15344 torekedj kp-ra. ha nem megy, akkor visszaterunk a temara.:) -
SlickAdam #15343 VT50 a legjobb teve a piacon. teny. nem sajat velemeny, hanem szakembereke (is).
raadasul fel ev alatt eddig kb. 9 db teve fordult meg itthon tesztre, tehat van ralatasom a dolgokra /(uzletben dynamic modban, fullra tolt elesseggel, verofenyben nem lehet velemenyt alkotni). nem csak plazma, volt itt LG, Philips, ... LED is.
es ez csak kvalitira.
ami a smart dolgokat erinti: barmit mondasz, ezeket eloterbe helyezni HULYESEG. a totalis hozza-nem-ertes peldaja. csilivili, parasztvakitas. ezert mondom, hogy az ilyesmit preferalo emberekkel eleve felesleges vitaba szallni.:D -
#15342 Azért LG mert ha nem az árát kapom vissza a tv-nek, hanem egy LG ben levásárolható utalványt akkor muszály vagyok megint LG tv-t venni. De ha az árát visszakapom kp-ban akkor már nem vagyok LG hez kötve, akkor nézelődhetek máshol is, de ez csak pénteken derül ki. -
#15341 Hol is írtam én ilyet? :)
Nyugodtan lehet kötekedni, szemellenzőzni, csak éppen azt nem veszitek észre, hogy tirajtatok van szemellenző. Van a saját értékrendetek, és aki azt nem hajlandó követni, arra csak gúnyos megjegyzést tudtok tenni, más véleménye nem számít, nem is számíthat. :)
Én folyton csak felhívom a figyelmeteket erre az aprócska tényre, és ezért csaptam le Neevous szövegére is. Pont ez illik rátok... -
#15340 Neevous írta:
Preferenciák vannak és kompromiszumok, a probléma ott kezdődik, ha valaki úgy érzi, hogy a saját preferenciái mindenkire vonatkoznak.
Majd leírta, hogy a legjobb TV a VT50 és kész.
Én erre írtam hogy hoppá, először leírod, hogy a probléma ott kezdődik, ha valaki a saját preferenciát erőlteti a másikra, majd rögtön ezt is teszed.
Te pedig erre megint kötöd az ebet a karóhoz, pontosabban a saját véleményedet, vagyis "a probléma ott kezdődik..." rész jön megint... -
SlickAdam #15339 tud.:D -
#15338 KDL40NX720 269e
KDL40HX751 329e -% a héten, meg két hét múlva.
Ha ezek beleférnek akkor ezeket.
Ha passzívot akkor 42LM660S, ennek a képminősége nem olyan, de szép, vékony, passzív, 7db szemüveg (meg egy rápattintós kiegészítő szemüvegre 3D lencse cucc). Mindent tud, de Kínai SvájciBicska TM. :) -
#15337 USB-ről tudja-e az NTFS vinyót meg a zemkávét. Ha nem akkor szar.
Kínai SvájciBicska TM. -
#15336 Kínai piacos svájcibicskautánzat esete.
Van benne MP3 lejátszó, kivetítős óra, számológép, csak a kése pocsék. -
#15335 HX850 is 5 csillag.
Lehet be is teszek egyet a nappaliba. Elég jó a képe..... :) -
SlickAdam #15334 mondd mar el, hogy miert LG! leirtam, hogy a Pana-tol nincs jobb ilyen arkategoriaban.
ST50-esnek van az eddig mert legalacsonyabb input lag-ja (a legdragabb Pana modellektol is jobb), ami igencsak fontos jateknal. mozgas kozbeni felbontas is plazman a legjobb. 3D gyakorlatilag crosstalk mentes benne. panel nem foltos, mint egy LED modellnel (ott MIND az valamennyire). fekete szintje szinten a jelenleg kaphato legjobb (csak a VT-n jobb valamivel a jobb szuroreteg miatt, amit max muszerrel merve vennel eszre). szinhelyesseg is kivalo. panel fenyereje is elegendo mar. stb. stb. stb.
ja hogy ezekert tulajdonsagokert "sok" a kb 40 wattal tobb atlagfogyasztas. szerintem ha emiatt dont valaki LED mellett, akkor nyugodtan vehet BARMIT, mert valoszinuleg nem nagyon erdekli/latja a minoseg(et).
egy valos hatranya van a plazmanak: tukrozodnek valamennyire. ugyanugy mint az uveglappal szerelt LED modellek (van eleg beloluk). megoldas: nem verofenyben kell tv-t nezni, 8 ablakkal korulveve. idealis, ha valamennyire (nem sotetkamra) be van sotetitve (LED-nel IS!). ugy meg mar nincs gond.
persze ezeket mar leirtam millioszor.:) -
SlickAdam #15333 megis mit nezzunk egy televizional, ha nem a kepminoseget?
HANGVEZERLES? SZMARTFUNKCIOK? ... mennyit hasznalod ezeket, ha? ... vicc.
(na nem mintha egy VT50-en ne lennenek megfelelo es elegendo extra funkciok... ha erre van szuksege az embernek) -
#15332 Nemrég meghalt a régi LG LH5000 es lcd-tv-m, és tegnap hívtak hogy panelcserés nem javítható, így visszaadják a teljes vételárat (196ezer), vagy egy ugyan ilyen értékű utalványt amit LG cuccokra vásárolhatok be, ez pénteken derül ki. Szerintem jól jártam így.
Gondoltam kicsit megpótolnám és vennék egy 106 centis full hd-s, 3d tv-t.
Tudnátok ajánlani lg től egy jót, max 250ezerig? Főleg ps3 gamekhez, és blu ray filmekhez használnám.
-
SamS #15331 Üdv.
Tv vásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni :)
LG DM2350D-PZ
LG 32LK430
Philips 32PFL3606
Az első 23'os, 3D -s tv. Amit tudni illik az az hogy egy viszonylag kis szobába kéne, ami azt jelenti hogy 190cm-re lenne a szemem a tv-től durván, egy adott meccsnézés, vagy filmezéskor.
a másik kettő 82cm-s lényegében meg egyeznek, kicsit drágábbak, de nagyobbak jóval.
Ezt viszont már csak falra tudnám feltenni, mert az asztalomra nem férne el. tehát fontos a betekintési szög is.
DVB-C tunner mind 3ban megtalálható
Ezek tudatában ti melyiket ajánlanátok ? Köszönöm szépen -
#15330 Preferenciák vannak és kompromiszumok, a probléma ott kezdődik, ha valaki úgy érzi, hogy a saját preferenciái mindenkire vonatkoznak.
A kompromiszumokról annyit, ha nem látod/nem zavar a vibrálás, nem téma a beégés, akkor a piacon lévő legjobb TV a VT50.
A két mondatod máris ellent mond egymásnak, nemdebár? Mert ahogy nézem csak a képminőséget veszed alapul, ráadásul most akkor neki lehetne állni részleteken vitatkozni (elsötétített szoba vs. világos szoba példának okáért). -
SlickAdam #15329 beeges mar regota nem tema. szellemkep az mas tema es csak ideiglenes. -
#15328 Preferenciák vannak és kompromiszumok, a probléma ott kezdődik, ha valaki úgy érzi, hogy a saját preferenciái mindenkire vonatkoznak.
A kompromiszumokról annyit, ha nem látod/nem zavar a vibrálás, nem téma a beégés, akkor a piacon lévő legjobb TV a VT50.
A csillagokkal és a pontszámoknak való dobálózásnak semmi értelme. El kell menni egy olyan helyre, ahol normális, reális körülmények közt meg lehet nézni a TV-ket, nincsenek neonnal telibelőve és össze kell hasonlítani őket. -
SlickAdam #15327 egyebkent a Whathifi nalam nem mervado. kb. 0 informaciot hordoznak a tesztjeik.
Samu Es8000 vagy az LG bizony nincsenek egy sulycsoportban a GT50-el, beletrafaltal.:D -
#15326 Hacsak nem akarsz két TV-t is magadnak, akkor döntened kell. Nyilván mások az erősségei egy csúcs Plazmának és egy csúcs LCD-nek, de akkor is össze kell hasonlítani őket...
Megjegyzem nem én kezdtem el megint a plazma vs. LCD vitát megint. -
#15325 Ez nem igaz, Sony HX is volt februárban.
Amúgy olvasgatva a Whathifi-t a korábbi érvek is érdekes képbe kerülnek, például a TH-65VX300 pontosan olyan hátrányokkal rendelkezik, amivel anno a Pio-kat is ostorozta - nincs hangszóró, semmi extra képesség... -
#15324 Almát körtével... -
#15323 Adam által oly sokra tartott HDTVTEST.co.uk idén még csak Panat látott... Nem igazán értem a miértet... -
#15322 Hát most csak kiváncsiságból ránéztem a Whathifi oldalára, és az öt csillagosok között érdekes módon erős túlsúly van az LCD-k terén. Biztos tévedésben lehetnek, hiszen hogy lehetne egy Samu ES8000 vagy egy LG LM670T már egy szinten egy Pana GT50-el, nem igaz? :P