21171
LCD - Plazma
-
#15401 Ami egy filmnél elmegy, hogy a 24p-t felskálázza 48p-re, azt azért egy 60 fps-es játéknál nem játszanám be.
PC-t csak (Just Scan) 1:1-es beállítással kötök TV-re.
Se képméretbe, se egyéb módon (semmi digitális marhulás) nem belebuherálva a VGA kártya által megálmodott környezetbe.
LG okos, nagy részét le is tiltja, amint beállítod, hogy bemenet típusa PC-Laptop.
Adam: a frémek közé fekete frém beszúrása (black frame insertion) ... az ugye tudod, hogy csak parasztvakítás és VIBRÁL ?
-
SlickAdam #15400 -
#15399 nem. Úgyértem 2d-ben 60 hetrzet látsz 3d-ben meg dupláját. (nézzél felkálázott 2d-3d adást. ott megduplázza a frameratet a tv ha jól tudom. -
#15398 És ekkor a szemüveg mindkét lencséje 30-30 Hz-en vibrál, eltolt fázisban természetesen.
Nem, kösz :D
Talán ha HDMI 1.3-4 komp kábel és eszközök lennének, a PC 120Hz-es jelet adna a 400Hz-es TV-nek, és 60-60-al vibrálna a két lencse .... áááá, akkor se kellene :D -
#15397 A monitoron egyébként is 60 hertzet látsz. -
#15396 Akkor ugyebár marad a Samu. Jó az is nagyon, de én azért maradok LG párti.
Ami a migrént illeti, volt, hogy egy épphogy elkezdett (2-3 órája) Serious Sam Koop gámából ki kellett kollégának lépnie, mert a sok villódzás és robbanás miatt totál rosszul lett.
És neki nem vibrált X Hz-el a szemei előtt egy szemüveg.
Szóval egy 6-7 órás játékra én be nem próbálnám ;) -
SlickAdam #15395 nem. -
#15394 Szerintem igen érdekes párhuzam volt, hogy az egyik élettartamát a beégés <2 évre redukálta nem durva használat mellett, SŐT az új cseredarab is már kezd beégni ... míg az azonos árú, méretű, vásárlási idejű ... LCD TV-nek KUTYA BAJA.
Ha én TV-t akarnék éppen venni csak TV + FILM + Konzol használatra (no PC és durvulás), ennyi éppen elég is lenne, hogy letegyek a plazma vásárlásról.
Nem gondolod ?
-
#15393 JA fejfájás s epilepszia: a Cinema3d-től moziban fáj a fejem, viszont a shutterestől nem, ha rendesen le van árnyékolva a szemüveg széle.
ízlések és pofonok, migrének és alanyok. -
SlickAdam #15392 kb SEMMI ertelme nem volt annak a hozzaszolasnak. a plazma "beeges"-rol beszeltunk, erre dobsz egy ilyet:
"Érdekes párhuzam fog következni.
Pana G20 VS LG LD750"
meg
"NEM EGETT BE"
hat persze, hogy plazmanak hittem az LG-t latatlanba.
LCD-n meg csak a gyanu se merul fel, hogy beegne, szoval kuuuurva erdekes parhuzam volt, nem mondom. hihetetlen faraszto vagy... -
#15391 LG sajna nem opció, mert bezártuk a multi brand boltot amiben voltak.
A méretkülönbségről pedig annyit, hogy kb 400-600 font az RRP különbség (kisker ár) a nagyker ár meg olyan 250-450 font. HA már elköltök kb 3000 fontot akkor már ezen nem fogok spórolni. -
#15390 Élettartam, bakker, ismered ezt a szót?
Meg terhelhetőség, kihasználhatóság és hibatűrés ?
Mond, mit nem értesz az összehasonlításon ?
"ez egy LCD tv bazdmeg, persze, hogy nem egett be"
Amúgy ismét: ééééééésss ezt kérem jegyzőkönyvbe venni
Erről volt szó, nem, hogy melyiknek milyen az élettartama, hogy lehet használni és kihasználni. És milyen használat mellett meddig bírják.
Az egyik kímélő üzemben is kaput, a másik meg agyonnyüstölve is jó.
Nem tudom leesett-e végre neked ?
-
SlickAdam #15389 rajottel. mas kerdes, hogy erted-e.:D
-
#15388 Hááát, 47 és 55 között árban azért van 100-200 eFt különbség.
Ha neked megér annyit, vedd a nagyobbat.
A min 2-400 Hz-hez szerintem érdemes ragaszkodni (már rájöttem Adam miért hülyézett le).
És ha engem kérdezel, azért érdemes megnézni az LG kínálatát is.
És PASSZÍV 3D :D ... kivéve ha jó erős gyomrod van, és nem vagy fejfájós-migrénes ... bár szerintem a sok villózódástól (szemüveg+gáma) egy félnapos játék végére bárki epilepsziás rohamot kaphat -
SlickAdam #15387 HETEFIGYEJJECSAK!!!!
nem ugyanezt a tv-t versenyeztetted par sorral lejjebb a G20-al szemben?
ez egy LCD tv bazdmeg, persze, hogy nem egett be... te jo isten!!!!
ma mar masodszor is felkerultel az ignore listara... :D -
#15386 LG 47LD750 még mindig 260 eFt, még mindig kapható.
Érdekes, nem ment le az ára, én is e körül vettem amikor bevezették.
Pedig az nem LED-es.
Azon kívül nem látok 2-400Hz-es kategóriában olyan LG-t, ami ne lenne 3D-s.
-
#15385 3D-s leszen mert a gaming nagy részét akarom abban tolni. (elvileg Nvidia3d-je hajtható a tévéken símán, de ennek még utánanézek)
A méret pedig fix, egyenlőre 55 col felé megy a döntés és a Samu 51-eseken elgondolkodom, mert a következő lépés a 8000-esből a 64-es az már hodájnagy... jelenleg 4*4,5m-es a nappali, de nem tervezem a cserét 5 éven belül és ha költözünk akkor sem akarok nagyobb után sírni. -
SlickAdam #15384 varj, visszaszivom. altalanossagban beszelsz roluk... my bad. -
SlickAdam #15383 na azert a HX855 eleg bikan nez ki szerintem.:D
azt mondtad monitorkent (is) hasznalnad a tv-t, szoval nem igazan ertem hogy jon ide a fajlkezeles es a browser. :D -
#15382 Ahogy mondtam már neked, a Samu húzásait én sem szeretem pláne mikor nem csak a vevőt vágják át hanem az egész disztribúciós rendszert (a 75 colos tévéjükre vannak vevők akik évek óta várnak iedát.)
A gyártásminőségük béka segge alatt van és soha nem tudhatod hogy ugyanazt a tv-t kapod-e ugyanazzal a minőséggel mint amit a boltban kinéztél magadnak. Ellenben szó nélkül cserélnek ráfizetés nélkül és akár régi modellt újra is. (tehát van egy hibás c sorozatos tv-d és garanciád van még rá, mert mondjuk kiárusításkor vetted fél évvel a d sorozat kijövetele után, símán kaphatsz helyette egy E sorozatos tévét is akár ha mázlid van.) Házhoz küldik a szervízest, nem kell sehova sem vinned a tévét soha (37 col felett).
Ellenben a Sony tv-k specifikusan nem tetszenek kinézetre sem, az XMB-től feláll a szőr a hátamon annyira illogikusan van összerakva a tv-kben és házimozirendszerekben. Korábban erős problémái voltak Natív számítógépes hajtással, és a letöltött formátumokat nem szeretik. Ja és ha jól tudom a Browser sem tud 10.3-as flasht csak 9-est. de lehet már update-elve lett.
Aztán ne beszéljünk arról, hogy tavaly megpróbálták megvetetni a jónéppel a 3d szemüvegek érzékelőit különpénzért meg úgy általában mindenért külön kell fizetni.... -
SlickAdam #15381 lehet meg only 2D-s modelleket kapni, amik felsobb ligaban jatszanak? :D szerintem csak belepo szintueket, azok meg nem jonnenek szoba. mar nem nagyon van a tv-ken 3D-s felár, szoval olyan mindegy, hogy tudja-e a keszulek. nem kell hasznalni es kesz.
alllitolag (nem en mondom) a 3D-s modellek specibb aramkorei, panelei jotekony hatassal vannak a 2D-s kepminosegre is. ha ez igaz, akkor megkevesbe celszeru ilyesmin agyalni. -
#15380 Kizárólag LCD ... plazmát 1-2 hónapon belül beégetné a PC statikus képe.
Monitorként viszont elgondolkodnék, hogy 3D-s legyen-e.
Tudom, "elméletileg" 3D-s 2D-sként használva nincs nagy különbség a szimpla 2D-shez képest.
De még nem próbáltam, így ajánlani sem merem.
Monitor esetén az hogy szemkímélő legyen mindennél fontosabb.
-
#15379 Én a WT50-re szavazok. Az alacsonyabb kontrasztot ha nap közben úgyse sötétítesz be, illetve este sincs tök sötét a szobába, nem fogod szerintem annyira látványosan érzékelni.
A szellemképesedés / beégés (nevezze ki hogyan akarja) miatt vetném el én is a plazmákat.
Amúgy én is dilemmában vagyok, mert a nappaliba szeretnék egy TV-t. Ha simán csak filmnézés lenne, még esetleg bepróbálkoznék egy Pana plazmával, ha az idei modellek nem lennének mind 3D-sek. Én viszont sztereovak vagyok, szóval nyista kétszemes térlátás. A másik plazma-ellenes lépés a mellette lévő X-Box...
Szóval maradnék az olcsóbb 46/47 colos LCD-knél... -
SlickAdam #15378 ugy legyen.:D
amugy hogy erted, hogy a Sony szinei tetszenek? :D nem az a cel, hogy leheto legpontosabban legyen kalibralva a standard ertekekhez (lasd: THX-es keszulekek)? :D -
#15377 Mi nagyon hasonlítunk egyébként. Te a Sony-t én a Samut rühellem... :)
Csak egy difi van, én nem alaptalanul....... :D:D:D:D
A Samu menüjétől nem okádsz? A Vaio-val mi a bajod? Maradj már, keress valós hibákat, van elég a Sony-nál.... -
#15376 "Panasonic modelleken nincs PC bemenet :P"
Ééééééssss ezt kérem jegyzőkönyvbe venni (gondolom ismered ezt a viccet ;) )
Na, miért is nincs ?
Amúgy más ismerősöm is panaszkodott beégésre, de ez a lenti egy tökéletes példa, a sok azonosság miatt.
-
SlickAdam #15375 kitartok amellett, hogy tevemusor es/vagy konzol nem tudja beegetni a plazmat, de monitorkent nem mernem ajanlani. marad a LED. -
#15374 Nem tudok érvelni, mert Pana plazmát 5 éve ne árulok. Utoljára akkor volt a boltban amikor még a Sony-nak is volt plazmája, furcsa, de akkor a Sony plazma jobb volt színileg... :)
Nekem a Sony szinei tetszenek. Eddig a Motionflow-nál jobb képkockamanipulálót nem tudtak mutatni. Pont. HX720-nak meg nagyon jó a panelje. Jobb mint a HX751-é. 3D-je meg sokkal jobb az újnak, igaz egyáltalán nem érdekel a 3D, pedig ha valaki én megtehetném hogy minden nap 3D BD filmeket nézzek. Sőt a GT5 3D-je is jó, de az sem érdekel, csak mint érdekesség.
Emiatt a pár napos Pana szófosásod miatt tervezem hogy berakok a Sony sokba egy 42ST50-est, 250e-ért ki is tudom adni kis haszonnal. Aztán ha ez lesz vigyázzatok, jövök a kíméletlen pro teszttel... :D -
#15373 Egyet felejtettem el. HA nem tv-zünk akkor elsődleges monitorként használnám. -
SlickAdam #15372 Panasonic modelleken nincs PC bemenet :P
erdekes egyebkent, hogy mashol nem olvasok ilyen beegos esetekrol, csak itt SG-n. pedig olvasok magyar, angol, nemet forumokat is...
nem kerdojelezem meg, amit irsz, viszont az en szememben az ilyen esetek hibas keszuleket rejtenek (mint az iPad2-es peldam is). kivetelek mindig lehetnek/vannak. vagy a felhasznalo volt debil es ferditve adja elo a sztorit... -
SlickAdam #15371 tehat az arcimke nem szamit. ez mar jo indulasnak.:D
szerintem ha atbongeszed az AVForums, HDTVTest, ... odalakat, magad is rajossz, hogy felszereltsegre, kepminosegre (reszemrol kulsore is) jelen pillanatban a VT50 A referencia modell. en beprobalnam a helyedben. nem tudom mik a szabalyok odakint, de angol forumokbol kiindulva szerintem lenne mod cserere, ha nem felelne meg. a VT50-esben van a legjobb szuro reteg, ami pl THX Bright modban elegendonek kell hogy legyen normal fenyviszonyok mellett. extrem vilagos kornyezet reszemrol mar egy LCD tvhez is sok. nalunk a nappaliban az van es ha sut a nap, mar alig latom a kepet. valamennyire csak be tudsz sotetiteni (nem kell korom sotet).
asszonynak meg meg kell mondani mi a szitu. biztos odafigyelne, hogy ne "tegyen tonkre" egy tobb ezer fontos keszuleket. egyebkent en kitartok amellett, hogy a Samu hajlamosabb a szellemkepre, viszont az E8000-es is jo tv, bar EN nem valasztanam VT helyett, az tuti.
ja: VT50-ben van ventillator (mint a tavalyi modellekben). gondolom az uveglap izolal es ezert kellett beletenniuk. ez nem feltetlen problema, mert nem hallod oket, csak nagyon kozelrol este, tv-t lenemitva. VISZONT GT50-ben (es STben) nincs venti. raadasul kepminosegre gyakorlatilag ugyanaz, mint a VT. kuilonbseg: uveglap hianyzik elole (picit "csunyabb") es nem jar hozza 2 szemcsi meg a speci iranyito (ami nem nagy veszteseg, mert nem mukodik tokeletesen).
LED modelleknel vegulis osszefoglaltad a lenyeget. Pana-k IPS modellel vannak szerelve, tehat jobb a betekintesi szog. szinhelyesseguk eleg jo, viszont a fekete kakas bennuk. ilyen teren biztos Samu lenne a nyero. ellenben 3D-ben megintcsak Pana fele billen a merleg.
ami a design-t illeti: Samu-nal nekem a talpukkal van bajom. valahogy nem tudom komolyan venni. Pana sokkal "magabiztosabb" megjelenesu.
nem tudom erdemes lenne-e mas gyartora is varnod. Philips felso kategorias tevei is eleg jok szoktak lenni. sajnos idei modellekrol meg nem tudok semmit. Sharp is mutathat jo dolgokat...
az az igazsag, hogy plazma tv-t sokkal egyszerubb valasztani. van Panasonic, Samu, LG. ezek kozul Pana a legjobb. a 3 legnepszerubb modell mindegyike csodalatos kepminoseget ad, lenyegeben a penztarca hozza meg a dontest. LED-nel meg millio fele-fajta van. jo design kakas kepminoseggel vagy rosszabb design jobb kepminoseggel, ... (JOBB, LED-ek kozott... :P)
mint irtam: SZERINTEM probalj ki egy VT-t! ha nagyon nem jonne be, akkor DT50, ES8000 vagy a Sony HX855.
-
#15370 "kinek egett itt be? kerem irjon es meseljen hogy s mint tortent!"
Tán már oly rég volt az év eleje, mikor Aaby mester mesélte neked, hogy oly durván beégett a panája, hogy cserélték neki?
"miert hagynad ott par orara statikus keppel? ennyire jol megy?"
- Miért van analóg PC bemenet a plazmákon?
- Viccnek, hogy arra ne kösd
Érdekes párhuzam fog következni.
Pana G20 VS LG LD750
- Pár hónap eltéréssel lettek véve
- Kb azonos áron
- Kb azonos méret
- Pana: TV + gémingnek használva -> BEÉGETT. Azóta az új is. Vigyáz pedig rá, ért is hozzá, mossa is, nem casual (stupid) gamer.
- LG: 80% PC monitornak (STATIKUS KÉP) + 15-5% filmnézésre-gaming -> NEM ÉGETT BE, még csak ghosting sincs (nincs mit mosni)
- Pana: cserélve garisan
- LG: remélem kitart mint előző, ami olyan kb 6-7+ éves
Ennek ellenére, akinek high end házimozi rendszer kell, csak arra, s másra nem akarja használni, annak plazmát ajánlok.
Nekünk akiknek nincsenek felesleges misik a zsebünkben meg inkább az LCD TV-t
-
#15369 Egyébként sajnos dilemmába kerültem, most hogy a wt50-es meg a dt50es is piacra került.
Októberben házimozi vásárlásra tettem fejem tévével meg hangcuccal. A Hangcuccot már kiválasztottam (B&W-k Onkyo erősítővel, de lehet ránézek majd a Rotelekre is), de a TV-vel bajban vagyok és mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
A SAMU dizánját nagyon Bírom és a DT50 is nagyon szép lett. Szemből a 55ES8000 nagyon jól néz ki, ellenben ha az ember elmozdul középről gyorsan romlik a kontraszt és a színhelyesség (valószínűleg az Ultra clear réteg lett elcseszve bár az S-PVA panel miatt lehet ilyen szar a betekintése szög de pl a 7000-esé jobb...) Az is lehet, hogy egy hibás darab van Displayen nálunk majd le csekkolom a többit is.
A VT50-nek valóban nagyon szép képe van, ahogy a WT50 is tetszik és az E8000 plazma a samutól is jól sikerált darab.
Ellenben tudom, hogy az E8000 beég, mert tanúja voltam ennek mind a D mind C7000 sorozatnál. A Blu-ray demo disk menüje biza ottmaradt estére a képernyőn. MInden második/harmadik reggel képernyőfehérítéssel kezdünk.
Az Evolution kit a Samu felé viszi a mérleget ahogy a összekapcsolhatósága szinte minden létező dolgommal is.
A WT50 es a DT50 IPS panelje jó betekintést ad, ellenben a kontrasztja nem a legjobb.
Hajlanék a VT50-re de a beégés nem kenyerem. És ha a Samu beég akkor a VT50 is beég. A TV-t nem csak én használnám hanem asszony is. Ismerem rajta fogja hagyni a Bluray menu-t vagy a web browsert vagy a viera smart hubot és aztán sírhatok.
Másik dolog, hogy én nem sötétítek szobát azért, hogy tévét nézzek. Az elhelyezkedése pedig eléggé napos lenne. Felhasználása vegyes lesz. TV, Gaming, házimozi haverokkal.
Kíváncsi vagyok mindenki véleményére a fentiek elolvasása és értékelése után.
Sony-t nem nézek, mert a menüjétől hányni tudok és én a Vaio-tól is falra mászok+ nem vagyok jalandó a nevéért x extrát kiadni cost price-on se (mert ugye azon veszem, tehát jó kis 30-35%-os diszkonttal). -
SlickAdam #15368 annal jobb :D megnagyobb a kulonbseg. bar az arcimke mar egyezik naggyabol.:D -
#15367 Szerintem Cloud a KDL-40HX720-ra gondolt, nem a legújabb csúcsmodellre. :) -
SlickAdam #15366 ööö, idei HX855-os (40") modellre nalam 1400 eurot dob az Amazon...
vs
ST50 (42") 900 euro.
nagyon jo egyebkent, hogy felhoztad ezt a HX szeriat.:D siman ossze lehet hasonlitani Pana plazmakkal:
tukrozodo felulet: csekk :D
plazma-n minimalis foszforlag ha keresed nagyitoval VS sony-n overdrive trailing ha keresed nagyitoval: csekk :D
minden egyeb szempontbol jobb a Pana. vagyis nem. leirom ujra: tobbet fogyaszt es csunyabb (szubjektiv).
HA nem latnad a plazma-vibralast: melyiket valasztanad a ket tv kozul? oszinte valaszt kerek, nem sony kereskedoet! rovid ervelest is! -
SlickAdam #15365 pfuuu, innentol ignore-listara kerultel nalam.:D pedig azt hittem valamennyire kepben vagy a temaban. -
#15364 40" 269e? Az hol csúcs ár? -
#15363 "kinek egett itt be? kerem irjon es meseljen hogy s mint tortent!"
Olvasgass konzolos topikokat. Érdemes.
"szebb a kep jo elektronika eseten... mivan??? 60 Hz buta HDMI??? mivan??? ez nagyon betalalt, talan ezt a sort kihagyhattad volna. foleg hogy nem nagyon vag temaba..."
Próbáltál már 200Hz-es TV-n lejátszani filmet?
Vigyázz, veszélyes, nemcsak a házak falán lesznek hirtelen elolvashatóak a mozgás közben a feliratok, de a kép is szinte át fog folyni a szemed előtt.
Én már várom a 48p korszakot
-
SlickAdam #15362 2009-es modellnel mar problemas ja.
bar nem tudom feltunt-e, hogy en a Panasonic-ot ajanlom.:) tavalyi modelleknel is Panasonic-nal csak minimalis szellemkepet irtak a tesztelok, mig Samu-nal, vagy foleg LG-nel sokkal hamarabb megjelentek.