21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #15321 mondjuk igaz. ha azt nezzuk, hogy nem a legjobb LCD-LED modellekrol van szo, de meg a legjobbak sincsenek sehol peldaul a VT50-es plazmahoz kepest... igy semmikepp nem lehet 3-nal tobb.:D -
SlickAdam #15320 sot, ahogy elnezem, nem osztalyoztak jobbra a WT-t... erdekes. -
#15319 3 Csillag az miért lehúzó? Jó közepes teljesítmény. Nem EURO NCAP ez, hogy mindenki büszkén mutogathassa az 5 csillagos eredményét, és mindenki válonveregesse egymást, milyen jók is vagyunk. :) -
SlickAdam #15318 mondjuk 3 csillag az eleg lehuzonak tunik. AVForums-on is van rola teszt es eleg jokat irnak szinhelyessegrol, 3D-rol, ...
termeszetesen a feketeje nem jo (de a WT-nek se), mert IPS panelek.
"elso" korben szerintem jo kis LCD-LED tv-ket csinalt a Pana. csak rohadt dragak (persze nem csak naluk). -
#15317 Ne aggódj, ilyet ausztriában is láttam, felső kategóriás Hitachi-k és Paná-k voltak kirakva egy Hifi boltba, mondom milyen gáz már a képe, erre az eladó lesütött szemmel elárulta, hogy csak SD jellel küldik meg a polcon lévő TV-ket (a sötétített bemutató teremben Blu-Ray lejátszókról ment a cucc), mert a főnök nem akar egy normális HDMI osztóra kiadni pénzt... -
#15316 A DT50-et teljesítmény miatt húzták le. A kinézete nekem is jobban tetszik mint a wt50. Csak amannak meg a teljesítménye jobb. -
#15315 Nem, a probléma az, hogy indiai a tulaja a Bolthálózatnak és szarik rá, hogy milyen állapotban a disztribúciós rendszer.
Ha a Sky+ boxból fullhd jelet küldünk ki akkor 3-4 tv kivételével egyik sem kap signalt a HDMI porton keresztül. Viszont ha lebutítjuk az adást SD-re akkor minden szépen működik. Az egyik elosztó szerintem megadta magát, mert hol működik hol nem, de miután álmennyezet mögött van az egész nem akarjuk szétbarmolni. Viszont a szerelőt meg nem hajlandóak kihívni, mert az pénzbe kerül, meg a tulaj hozzáállása, hogy eladni kell és nem nézni a tv-t, meg vegyünk elő egy blu-rayt ha valaki hd adásra kíváncsi...
Röhej... ÉS ennek a baromnak van 25 Sony Centere...
-
#15314 Szerintem Bucser utolsó bekezdésést sikeresen félreértetted. -
SlickAdam #15313 szerintem a DT50 is igencsak rendben van kulsore. sot, reszemrol osszessegeben WT50 elott van, mert a WT talpa nagyon csunya... -
#15312 Na ez az, ahol hunyorítva azt mondom, hogy a fene essen belé a fél világba - megveszik a milliós TV-jüket, el vannak olvadva tőle, közben amire az esetek legnagyobb részében használják, vagyis sima SD TV nézésre konkrétan egy öt éves felső-közép kategóriás, csak sima HD felbontású LCD vagy Plazma is képes - töredék áron. Akkor miért is volt értelme lecserélni? Na ugye... -
#15311 Mai napon volt lehetőségem rákukkantani a wt50 és D5 T50-es Pana Ledekre. kifejezetten szép képe volt SD adáson, viszont nem tudtam eldönteni, hogy a Sky broadcastból jött a Zaj vagy a TV generálta ezen a felbontáson, mert habár élesebb volt a képe mint a Samsungoknak SD felbontáson valamiért egy ilyen fehéres zaj volt rajta. Az adás műholdról jött és 1 bolttal arább nem volt ilyen. viszont más a box és nem ugyanaz volt a rendszer és a zaj mindegyik pana LED-en látszott, míg a Plazmákon nem.
A színek rendben voltak, nem a Samsung féle képernyőről is leugró élmény. Miután ma érkeztek nem igazán volt időm rájuknézni (meg egyébként is B&W-t hallgatni mentem a boltba nem tévét keresni). Majd holnapután.
Viszont a design igencsak rendben van. A whathifi ki is osztott a Wt50-nek egy 5 csillagot viszont a DT50 csak 3 csillagot kapott és 400 font az árkülönbség 55 colon (WT50 2799 DT50 2399) -
SlickAdam #15310 rovid velemeny: tul draga. ennyit messze nem er.
pont a napokban "szidtam" egy sracot egy masik topikban miatta. meg akkor is draga, ha a "hyper-deluxe" passziv 3D-t is figyelembe vesszuk (van elonye, DE hatranya is).
ennyiert inkabb egy IDEI (2012-es) Panasonic ST50-est vennek, ami nem csak, hogy minden, a kepminoseget erinto szempontbol jobb ettol, de valszeg a piacon jelenleg kaphato tv-k 95%-nal is (beleertve a csucsmodelleket is). arkategoriajaban A LEGJOBB!
hacsak nincs valami velt/valos kivetnivalod a plazma ellen...:D -
#15309 Üdv.
Erről a tv ről van valakinek véleménye/tapasztalata?:
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/42lw659s-p51738414/termek-leiras.html#properties -
SlickAdam #15308 ne hulyeskedj mar. Panasonic G30-at kapsz 150-ert (szerencsevel). nehogymar 20e ft dontson. akkor inkabb varj meg kicsit. nekem sincs 2 honapja tv-m, mert egy jobbat akarok. -
#15307 Ennyire alacsony árkategóriánál sok kompromisszumot kell kötnöd, én előre szóltam. :)
A plazmának a felbontása kisebb (csak 1024x768), persze ez ilyen képátlónál az olcsó modelleknél általános, én ezt mégsem erőltetném, az LCD viszont szintén ennyi pénzért valószínűleg úgy 2-3 generációval ezelőtti technológia...
Ha tényleg ennyire keveset szánsz csak rá, akkor nézz inkább utána a Pana TX-P42UX30 Plazma TV-nek, szvsz az jobb választás ilyen árkategóriában.
Ha világos van, ahova készülöd rakni, akkor viszont inkább LCD TV, abból az egyel nagyobb LG-42LK530-ast lehet 120e Ft körül látni egy-két helyen, vagy a Samu LE-40D550-est. -
Borg #15306 Plazmából Panasonicot. Vagy ha minden kötél szakad Samsungot, de az LG eléggé le van maradva mögöttük minden téren. -
#15305 Hali!
Tudnátok segíteni, melyik a jobb TV?
http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/LG_42PA4500_Plazma_Televizio-p323942.html
vagy
http://www.edigital.hu/LCD_televizio/LG_42LK450_LCD_Televizio-p240223.html
többnyire meccs lenne rajta nézve, meg film.
Digi van bevezetve, ami paraboláról jön.
melyiket ajánlanátok? -
#15304 mindegyiket lehet használni pcvel amin van csatlakozó nem? XD
Két opció is van, az egyik a VGA csati, a másik a HDMI, a DVI / HDMI videókártya kimenetről utóbbi nagyszerűen meghajtható.
Ha sokat használod PC-n, akkor én javaslom inkább az LCD TV-ket. -
#15303 (Y)
http://theverge.com/2012/5/14/3021002/sony-panasonic-oled-tv-partnership -
SlickAdam #15302 van, 8000 euroert.
3D szemcsit siman felveheted a sajatod ele, nem te vagy az egyetlen szemuveges a foldon.:D
ha nagyon fontos a pc hasznalat (nem csak film, hanem alkalmazasok es egyebek), akkor LCD-LED. -
SzocsA #15301 van 3D tv szemüveg nélküli nézéssel? mert szemüveges vagyok! XD
melyiket érdemes megvenni akár sima lcd led vagy plazma! aminek jó a képe! és keveset fogyaszt! 120 cmig és használható pcvel is! amúgy mindegyiket lehet használni pcvel amin van csatlakozó nem? XD
-
SlickAdam #15300 nincs mit! :D
majd azert szolj, ha mar tudod hasznalni az internetet a forumon kivul is...! :D -
#15299 "nezz meg egy videot"
oké.
megnéztem "egy" videot. azt reklámozta, hogy a focimeccsre milyen kurvajo a plazma. köszi még1x, neked köszönhetően már tudom mi a plazma teknologia lényege! -
SlickAdam #15298 kikeresni okos... :D
elozore:
ELEVE az enyhen besotetitett kornyezett ajanlott BARMILYEN televizio nezesehez. -
#15297 jah, ez a nézz meg egy videot klasszikusan egy 5 mp-es aktus lenne... -
#15296 mi az a világos környezet? mi az hogy nem ajánlott?
Ez mind relativ. Én nem vagyok fényerőfetisiszta, nekem a mostani világos nappalimba is jobb lenne egy plazma a mostani lcdk helyett, egyszerűen jobban szeretem a képi világát. -
#15295 Fényesebb felületű kijelzőknek egytől-egyig szebb a képük (nem csak amiatt, de számít). -
SlickAdam #15294 pont ennyi erofeszitessel, mint amennyibe ez a kommented kerult, meg is talalhattad volna a keresett informaciot. azert se mutatom meg neked! :D :P -
starline #15293 Mi még 200000 Ft-ért vettük adventi akció keretben. Tényleg nem olcsó, de azóta láttam sokkal drágábban is. Lehet, hogy sok mindenki úgy gondolja, (lehet, hogy jogosan is) hogy ár/érték arányban nem a legjobb vétel, de mi nagyon megszerettük, pedig eléggé eszetlenül vásároltuk. Most már utólag látom, hogy előbb jól utána kellett volna nézni mindennek. Azóta is bújom a fórumokat, hogy biztos jó vétel volt-e? Pedig nap mint nap megállapítjuk, hogy milyen remek tévé. :) (Ha még se, akkor se akarjatok meggyőzni, hogy nem! :) ) -
hdmi #15292 "nem a technologián mulik"
Tényleg olvass utána, a plazma a technológiából kifolyólag soha nem volt ajánlott világos környezetbe. -
#15291 +1 pont a sonynak (csak sose lesz rá pénzem) -
starline #15290 Bocsika! Nem ezt a smileyt akartam! :) -
starline #15289 Nekünk Sony 40EX721-es tévénk van, az matt képernyős, elég furcsa is takarítani. Hátha más gyártó is követi a példát. -
#15288 sokat segítettél ;) -
#15287 nekem oldalt van/volt az ablak, szörnyű volt :( elsősorban a mérete miatt kellett mennie, most anyósnál viszont ideális a hely: a nappalijában állandó a félhomály, ráadásul a tévé mögött van az ablak...
most egy b550-et nézek, ez nem tükrös, bár picit fényes ezis, de SOKKAL jobb. előtte pedig R82-es samu volt, az full matt, mint egy monitor - bármikor leadnék a kontrasztból azért a felületért! sajna mamár egy tévén sem látom :((( -
#15286 A "tükör" bevonat a kontrasztot javította sötétben. A A6xx széria emiatt is volt jobb szerintem e téren a maga idejében. Az tény, hogy ezért a nappali (ill. világosabb) környezetben való használhatóságával fizetett. Valamit valamiért... -
SlickAdam #15285 nezz meg egy videot a plazma technologiarol... -
#15284 miért nem? -
#15283 32A656-os lcdm volt, tükörrel, az se bírta a fényt. nem a technologián mulik, hanem hogy odateszik-e a tükröt a kép elé vagy sem :/ -
hdmi #15282 "szerinted milyen lenne délelőtt, amikor besüt a nap? igen, tükör"
A plazma mindig is sötétebb környezetbe volt való, világosba pedig az LCD.