21171
LCD - Plazma
  • arty
    oledre gondolt, szerintem
  • cloud.strife
    Sokkal jobb lenne ha az emberi kategóriában gyártanának normális tévéket és nem ezekkel a kamutechekkel szórakoztatnák a pór népet. Ugyanis a legtöbb ember erre ugrik, hogy "Látod mama, ezek megin milyen csilli dolgokat csinálnak, vegyünk mi is ilyen márkát, biztos jó lesz az alap modelljük is....."

Sajnos ilyen tróger világ ez.

Ezt az IFA-n csak nekik volt rendes tévéjüket meg jól megszakértetted. Prohardveren olvastad? Vagy a Verge-ön? :):):):)
  • Bucser
    Igazából csak most volt az IFA es senkinek nem volt ott rendes tv-je csak az LG_nek. Es igazsag szerint engem erdekel mit hoznak ki az WOLED techjukből.
  • cloud.strife
    Ügyes kis fizetett cikkek. Csak hol az (X) jelölés??? :/
  • arty
    :D

éppcsak!
  • Borg
    itte
  • arty
    most akadtam az LG oledjére

na, hol van?!
  • Bucser
    A c5000-en biztos van a pana systemrol gozom nincs. User manual a titka vagy nezd meg a rendszer hatuljat. Dig. in a neve.
  • jbarnus
    Bucser köszi a választ,megtudakolnád nekem hogy mind a kettőn van a toslink kábeles csatlakozó ?
  • Bucser
    +A 6710 feher
  • bullat
    Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni TV vásárlásban.
    kb 3-3,5 méterről nézzük a TV, ezért úgy gondoltam, hogy egy 32"-os TV elég. Mivel van egy NAS-om, amiről filmeket, képeket akarok nézni, ezért okos TV-t szeretnék, ami letudja játszani a távoli meghajtóról a filmeket, stb. A családban samsung van, ezért onnan néztem eddig:
    "UE32ES6710S"
    "UE32ES6800S"
    A kettő között annyi a különbség, hogy a 6800-as kétprocesszoros (mennyire fontos ez egy TV-nél?).
    Szeretnék, majd skype-ot használni, és netezni is a tv-n.
    Tudtok ajánlani ilyen tudású TV-t hasonló max 200e Ft-ért?

Köszönöm a segítséget előre is.
    Sziasztok!
  • Bucser
    A scart egy analog csati. Ha az usb-s mozit akarod hallgatni a rendszeren ahhoz egy Toslink kell a tv-bol a hazimoziba. HA jol tudom mashogy nem engedi.
  • jbarnus
    Sziasztok. Van egy PANASONIC SA-HT540-es házimozim és egy
    Samsung UE37C5000 Full HD LED tv-m. Összekötöttem őket SCART kábellel és a tv adást tudom hallgatni a a házimozin. Hogy tudnám megcsinálni azt, hogy amikor a tv-n USB-n keresztül nézek filmet, annak a hangját házimozin halljam?

Várom válaszotokat:JBARNUS

Link a tv-hez: http://www.olcso.hu/muszaki_cikk/TV/Samsung_UE37C5000_LED_televizio-arak_119629254.html#
  • Borg
    Ezeknek az LG-knek asszem van tuneres verziója, amikben van beépített hangszóró is. (az új 27-es pl IPS panellel jön - DM92)
  • krunyec
    Sziasztok!

egy http://www.edigital.hu/Monitor/LG_E2442V-BN_24_LED_Monitor-p326283.html beszerzésén gondolkozom. A fő cél a vásárlással kapcsolatban hogy a számítógép használata mellett Playstation3at is rá tudjak kötni a monitorra. Kérdés az hogy jól értelmezem hogy ez a "headphone out" kimenet egy sima jack dugót jelentene? A HDMI-t ismerve hangot és képet is átvisz egyszerre de mivel nincs beépített hangszórója így ezen a headphone outon jönne a hang ha pl rádugok egy 2.1-et? Előre is köszi a segítséget.
  • balat86
    Igen, csakhogy maga a TV nem rossz, tökéletesen működik! Csak a tuner ami hozzá van, azzal van valami gond! De ha valaki szerez hozzá magának egy másik tunert azzal tudja használni.
    Ha én tudnék egyet szerválni, nem is adnám el.

De egyébként például számítógépre VGA-n keresztül rá lehet kötni és lehet is használni.
  • arty
    jah, a nemesfémtartalom még érhet valakinek valamit... de adj fel egy plazmát úgy, hogy a végén ne bukj a postán :D
  • Blum
    Bontok meg hasznat tudjak venni :) Esetleg hardveraprora is fel lehet pakolni,nem egy olyan hirdetest szoktam latni,ahol hibas TV-ket/PC hardvereket vesznek szakik.
    Pont a multheten adtam fel postan egy sracnak a regi,tonkrement alaplapomat,1200Ft-ot adott erte. :D
  • arty
    szerintem egy nem működő, ezeréves plazmából nem lehet pénzt kinyerni :)
  • balat86
    Sziasztok, azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek mennyit érhet egy használt (~10 éves), 84 cm-es képátlójú Philips plazma TV, amit sajnos csak egy VGA bemeneten keresztül lehet használatba venni. A hang RCA csatlakozón keresztül továbbítódik.

Van hozzá egy tuner is, antenna, SCART, RCA és VGA bemenetekkel, de nem tudtam működésre bírni. Bekapcsolni bekapcsol, csak pár mp. után lerakja magát standby üzemmódba.

Ezért gondoltam hogy inkább a TV-t eladnám, mert nálam csak porosodik.
  • zoliii
    Format Factory -> magyar, ingyenes, jól müxik! :D
  • krunyec
    Sziasztok!

Tévém szarakszik néha az audio codecekkel. Tudnátok mondani egy jó progit amivel át tudnám konvertálni? Előre is kösz a tippeket.
  • ProGabe #15859
    "minden márka szenved TV fronton"

Hogy-hogy? Én már kb. 2 éve eldöntöttem, hogy EB és Olimpia után fogok TV-t venni, lehet rosszul kalkuláltam? :S
  • Piko888
    Bocsi a link lemaradt :
    http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/fn:termekek-osszehasonlitasa:lg-42lm615s-p84203134,lg-42lm3400-p84203044,samsung-ue40eh6030-p97438133/
  • Piko888
    Sziasztok!
    Ezek közül ti melyiket ajánljátok?
    Mennyire éri meg ennyiért 3D-s tv-t venni?
    Vegyek inkább egy simát,ami, mert a 3D-t nem nagyon fogom kihasználni?
    Előre is köszi a segítséget.
    Piko
  • SlickAdam
    o irta hogy 330k a sony boltban, mashol 100-al olcsobb. erre elkezdted ecsetelni, hogy mert nincs hozza szemcsi, telo, ... en ezt ugy ertelmezem, hogy a 330-ashoz tehat jarnak ezek. szoval jar vagy nem jar? :D
  • cloud.strife
    Látod hogy nem jár....
  • SlickAdam
    wow, jar szemcsi meg 5 ev gari sony tv-khez??? ez nekem teljesen uj, errefele ilyet en sose lattam.:D
  • cloud.strife
    Azért mert abban nincs 2 szemüveg, nincs hozzá 5 év gar, nincs benne DVB-S, nem kapsz hozzá egy Xperia Ray telefont a Sony HU-tól a regisztrációt követően.

Nomeg hogy mennyi áfa-t, adót fizetnek, azt találd ki te. :)

Speciális szerződésekkel védik a Sony-nál is a felsőbb kategóriás modelleket, pont azért hogy ne lehessen akárhol venni, akárhol játszani vele, de sajna mind a lengyelek, mind a magyarok nagyon ügyesek ebben.
  • Galy
    No, akkor ajánlanál nekem valami LED LCD 42" felett (és kb 200k HUF-ig)?
    Ha létezik egyáltalán ilyen, 3d nem szükséges.
    Pana, Samsung előnyben

thx!
  • hdmi
    Még egy kérdés a 40HX750-el kapcsolatban. Egyes webshopokban pont 100k-val olcsóbb, mint a hivatalos 330k-ás ár. Az tudom, hogy a webshopok mindig olcsóbbak, de hogy a fenébe tudják 100k-val olcsóbban adni? Egyszerűen nem értem.
  • cloud.strife
    Akkor most őszintén.

Ha 180-200e körüli pénzet szeretnél elkölteni és most egy 40"-os tévére 2 dolog van:

- vagy nagyongyorsan felmész a mi oldalunkra (nem akarok reklámozni) és rákeresel a 40EX720-asra és megveszed 199e-ért
    - vagy választasz az új modellek közül, de sajnos mivel minden márka szenved TV fronton két dolog ami kitűnik. Az egyik hogy drágábbak lettek, nem is kicsivel, másrészt lebutítottak lettek. A Samuban, LG-ben is csak kompromisszumos tévét kapsz most 250e körül, a Sony ki is szállt ebből és a legolcsóbb 3D-s modelljüket 329e-re árazta, igaz az már veri képminőségben a többi márkát szépen. A HX850 meg..... na ennyi. Kiszálltak az alja kategóriából és próbálják visszaállítani azt a rendet, hogy CSODÁK NINCSENEK, egy valamire való tévé 102cm-ben márpedig 300e körül van. Ennyi volt régen is és ennyi lesz most is. Csilli-villi ökörségekkel, meg keretnélküli design-al lehet csábítani az embereket (sajnos sikeresen), de olyan nevetséges a képminőség hogy nem hittem a szememnek.

Szóval ez van. Nincs mit tenni. Ha most mégis megvennéd a 40HX650-et akkor abban a tudatban veheted meg nyugodtan, hogy ennyiért ebben a kategóriában nem tudsz jobbat venni, csak hasonlót.
    Nem írtam róla sok jót, mert erről a kategóriáról én nem tudok sok jót mondani. Persze ez szubjektív.
    Viszont próbáltam objektíven beszélni..... :)
  • cloud.strife
    Ááááá, ott annyi Motionflow algoritmus van hogy csak na..... LOL

A 600Hz-et a plazmán se kell benyalni....
  • Borg
    Pedig a motionflow egyedül plazmán nem lesz hazugság...
  • nismoka
    Ezt a kamu 100Hz-et a samu kezdte, rákényszerítik a többi gyártót is mert az átlag laikus beveszi...
  • T O M
    Hát nem sok jót mondtál róla. :( Kár pedig, mert Sony fronton ez az egyetlen megfizethető TV, amit láttam, mást meg nem akarok, mert van itthon egy EX500 és az nagyon bejött, csak kéne másik szobába is egy jó TV. Motionflow meg a sportközvetítésekhez nagyon kell, anélkül felejtős, csak nem értem, hogy minek írják rá akkor.
  • cloud.strife
    EX650 számomra egy alap középkategóriás tévé, 40"-ban jó panellel (32 és 46"-ban nem túl acélos) kamu 100Hz-el, semmilyen Motionflow-al (az is kamu). A képminősége alapvetően jónak mondható az X-Reality miatt, Wi-fi benne, teljes net benne. USB-ről a szokásos Sony dolog. Csak FAT-ot támogat és MKV-t nem. Minden mást visz. Még AVCHD-t is.
    Clouding biztosan van, hogy mennyi azt nem tudom, erről szerintem keress komolyabb tesztet, bár abba sem hiszek semennyire sem, hisz honnan tudni milyen beállítással tesztelték ugye?! :)
    Hangja is szokásos vékonytévés, magyarul pocsék... :)
  • T O M
    Szia!
    Tudnál egy-két dolgot mondani az EX650-ről is? (képminőség, hangminőség, clouding van-e?, motionflow milyen benne meg ilyenek) Köszi!
  • cloud.strife
    Szívesen.

Most egyébként a 756-ot áruljuk gigaszettben.... :)
  • hdmi
    Köszönöm.