LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neevous
Szerintem nem.

http://www.argep.hu/main.asp?suche=samsung+UE-32D5000+Pw

Krisztiam
sziasztok
tesco-ban láttam samsung UE-32D5000 Pw-t 99ezerért.. megéri annyiért megvenni?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

bocs, kevertem a 6500-al
3d-ben visszabutít (nem fullhd), plusz kamu 400hz.
zöldeshányás
Köszi.

\"fingjál bele a rencerbe\"

Azt, amelyikrõl a hozzászólásod alatt írnak. Samsung PS-51D550
zöldeshányás
Hali.

Milyen tv-t érdemes venni 200e huf körül (ami 50"-os)?

\"fingjál bele a rencerbe\"

FlyHigh
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d550-201109221412.htm
Feltûnõen jó.

Thrash \'Till Death

Golyo69
😄😄 köszi 😄

GGMU

arty
na, akkor ugy néz ki neked bejött a 3D 😊

hosszu életet neked és a tévédnek is! 😊)

Forza.

nismoka
A passzív LG-nél 3D ben amúgy sem Full HD, tehát nincs minek elveszni... 😊

FlyHigh
elhiszem, jónak is tûnik az a tv, csak azért írtam, mert a fullhd részletek elég könnyen eltûnnek, ha ez ember messzebbre ül.

Thrash \'Till Death

Golyo69
lehet de én élvezem ezt is 😄

GGMU

FlyHigh
Messzirõl nézitek, 2,5 méterrõl már normális anyaggal megküldve 46-50" az igazi.

Thrash \'Till Death

Golyo69
már két filmet megnéztem 😊 America Kapitány és Karib Tenger Kalózai!
+ Több Demó videót és egyáltalán nem fárasztó!
És igen élvezhetõ...úgyanúgy mint a moziba! kb 2,5 m-rõl nézzük!
Nekem nagyon tetszik 😄

GGMU

arty
végig is néztétek a 3D filmet? nem fárasztó? mennyire jön át a mozihoz képest ilyen kicsiben a 3D? (bár talán majd 4-5 film után reálisabban látod, mekkora "szám", hisz most még tart a lelkesedés 😊 )

milyen messzirõl nézitek? felbontáscsökkenést észrevenni?

Forza.

Golyo69
hát bizony nehéz szavakba önteni 😄
Egy 94 CM FULL HD LCD PANASONIC-ot váltott ez a tv......

Nagyon durva 😊 Elsõ lépésként beálítottuk a csatornákat 😄
Digi Tv ...ugye beépített DVB-C tuner+Digitális adás= gyönyörû kép 😄
+ FULL HD adás..DIGI SPORT, DIGI SPORT+ , M1, M2 stb....nem is mondom hogy milyen szép a kép 😄

Aztán ugye a 3D 😊 ASUS O PLAY ráköt....Külsõ Vinyó..Elsõ 3D-és film nem érdekelt micsoda....
Captain.America.The.First.Avenger.3D.1080p.BluRay.DTS....hát vmi eszméletlen..mint a Moziban 😄😄
És ugye ez Passzív 3D...mondom ki próbálom a moziban kapott szemüveget..és tökéletes hozzá 😊+ kaptunk hozzá 7 DB LG Cinema szemüveget is 😊
nah de vissza térve a kép gyönyörû 3D ben és 2 D-ben is 😄

GGMU

arty
majd nekd lesz, ha végre kipróbáltad 😊

reméljük vetsz is ide pár sort róla 😉

Forza.

Golyo69
Egy ilyen tv-re esett a választás : LG 42LW4500
Cinema 3D
2D-3D konverzió
Felbontás 1920 x 1080
TrueMotion 100Hz
LED Tipus EDGE (LED Plus)
Motion Clarity Index (MCI)400Hz
Dinamikus kontrasztarány 7,000,000:1
Válaszidõ (G to G)2,6ms
WCC (Wide Color Control - széles színszabályozás)Igen
DVB-T/C MPEG-4 AVC(H.264)Igen (CI típus)

Van vkinek véleménye errõl?? Nemsokára jön haza 😊

GGMU

neevous
Az U30 és a G30 tényleg nagy a difi. Valszeg én a 46-os G30-at venném.

FlyHigh
g20-ba égett be ha jól tudom és csak ez az egy eset dereng így a fórumról. LCD-vel nem lenne semmi bajom, csak nagyon a felsõ kategóriában mutat valamit, amire már nem szánok pénzt, 46" alá pedig nem szeretnék menni.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
kb 2-2,5 méter lenne a nézési távolsága, G30-ról jót olvastam nagyon, eléggé eltalált szériának tûnik, ezért gondoltam, hogy inkább egy kicsit visszaveszek a méretbõl a képminõség javára.

Thrash \'Till Death

neevous
Attól függ, milyen távolságról nézed.

Bucser
Beégés van, fogyasztást nem tudom, mert nem mértük külön.

Képileg nincs vele probléma. (pl olyan pirosodást mint a 6800-án láttam ezzel nem tapasztaltam.) Mondjuk hozzátartozik, hogy csak 63-as modellt árultuk. Az 50-esben a 6800 és a 6900 volt a jól fogyó és 680-as mint olcsó 3d-s alternatíva vakoknak (olyan fos képe volt)

Samsung plazmák általánosságban olcsók méretükhöz képest. Én magának a plazmának a színvilágát annyira nem szívlelem, és azt sem, hogy homályos a kép közelrõl.

de ezt ízlése válogatja...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

arty
esetleg ez a samgung plazma?

butcher: van tapasztalat samu plazmák fogyasztásáról, beégésérõl?

Forza.

arty
akkor már csak a beégés vs ps3 a kérdés... egy másik topikban levõ tapasztalatig váltig abban a hitben éltem, hogy már nem szenved tõlük a pana plazma :/ neik a tekken health-bar-jai eléggé beégtek egy 46g20/g30(?)-ba ...

Forza.

FlyHigh
Ha még nagyon akarom, akkor a P46G30 is beleférne, ha annyival jobb a neoplazma.

Thrash \'Till Death

de errõl legalább tudjuk, hogy piacra fog kerülni és elkezdik terjeszteni elöször japán majd usa és szép lassan europa. mig általában cebiten bemutatott meg hasonlo szuper hightech cuccok 99%-a nem kerül piacra hanem összesen 1-2 db létezik belölük.

FlyHigh
Ha az étkezõt becsukom akkor már csak egy ablak marad a nappalira, de az is olyan fekvésû, hogy nem süt be a nap, csukott ajtóknál a nappaliban félhomály van mindig.

Thrash \'Till Death

Bucser
Ismét egy olyan technó amihez nincs forrás (mármint tartalomforrás) és igazán a jövõbe mutat, de mire elterjed az legalább 6-7 év.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Asszem egy ilyenre kéne gyüjteni, ennyit a full hd tv-rõl, már van jobb 😛

A Toshiba új tévéja, a Regza 4K nemrégen mutatkozott be a nagyközönségnek, azonban még idén megvásárolható is lesz. A négyszeres FullHD, azaz 4Kx4K felbontással rendelkezõ tévé támogatni fogja a szemüveg nélküli 3D megjelenítést is.

A tévé 55"-os felbontásán lenyûgözõ kép lesz, már ha van hozzá való film fájlunk, hiszen jelenleg még a FullHD felbontású tévék is csak elterjedõkben vannak, a hozzájuk elérhetõ tartalommal együtt. A Toshiba 55X3 rendelkezik egy beépített arcfelismerõ kamerával is, amely a testhelyzetünkhöz viszonyítja a 3D megjelenítést is. A félelmetes felbontással bíró Toshiba tévé decemberben kerül Japánban piacra, 11.700 dollár körüli áron.

neevous
Mennyire fényes a hely, ahova kerülne és mennyire megoldott a sötétítés? Azzal számolnod kell, hogy az U30-on nincs bevonat. A képe korrekt, ha a PS3-nál kicsit odafigyelsz, akkor simán jó lehet.

FlyHigh
és a Pana 50u30e-rõl mi a véleményed? Kijönne 200-ból és szép méretes is. Fõként film és tv-nézésre kellene, meg persze ps3-ra. Sajnos élõben nem tudom megnézni, felénk kicsi a választék.

Thrash \'Till Death

cloud.strife
<#eljen>

Mondjuk még mindíg tartom hogy az EX520 az max. a Samu-k képminõségét hozza (szerintem pocsék ledes tévék).

Lentire meg: pont hogy az átlag napi használatnál fontosabb a képminõség, "hisz azt nézzük ember!!!", mint a szolgáltatások, amik megjegyzem a vevõk 90%-ának olyan magas (és egyikük sem használja), mint nekem az atomfizika.

Általában egyébként ez szokott (nem személyes, általános véleményem) felbaxni agyilag, amikor a család az ilyen "szakértõ" ismerõsre hallgat. Legyen benne USB. Meg legyen 100Hz-es. Meg legyen benne a Nasa mûholdirányító egysége is, mer az a jó nektek. Csak épp a szerencsételn rokon, ismerõs meg csak jó képminõséget szeretne, semmi ilyen szolgáltatást. Jó képminõséget.

www.digimomentsvideography.com

neevous
Az autocorrect miatt meg bocsi.

neevous
Szerintem a a cx520 sem egy jó kis tv, telefon de az 5-ös Samsungoknál egy fokkal jobb.

nismoka
Akkor nézzünk egy példát, kb azonos közép kategória. Sony KDL40EX520: USB Külsõ HDD-re felvétel, Internet böngészõ és Video tartalmak, Skype, PIP/PAP, Fényérzékelõ és rengeteg energia takarékos beállítási lehetõség.
Samsung UE40D5500: Internet böngészõ nincs, csak video tartalmak de jóval kevesebb mint a Sony-nál, Skype nincs, HDD-re felvétel nincs, PAP nincs, Fényérzékelõ nincs.
Mégis akkor miben több? Ja a 100Hz ami sajnos nem 100Hz csak duma...

...hát lehet, hogy én az átlag alatt vagyok, de én sem értem.
A távkapcsoló akkor esik kézre, ha odateszem, egyébként meg én úgy gondolnám, hogy az átlag a tévét tévénézésre használja, így ahhoz azt kell tudni, hová esik a hang, meg a csatornaváltó gomb...😉)

Ezt nem értem. Mitõl kényelmesebb egy samun tévézni? A Sony elõtt állni kell vagy mi? 😊

Igen erre gondoltam, allni kell elotte, es neha foldig hajolni a tisztettol 😄

Viccet felreteve, aki akarta az erti amit irtam.
Azonos arkategoria mellett a ket tv szolgaltatasai, kenyelmi funkcioi nem azonosak. Nalam, es sok atlag felhasznalonal meg az szamit, hogy mennyire esik kezre a taviranyito, mennyire logikus a menu, van e USB, azt mire hasznalhatjuk, esetleg LAN lehetoseg, de megemlithetnem a kinezetet is.
Teszt dvd-ket , de meg BR filmeket is eleg ritkan neznek a dolgozo emberek.
Nem a Samut vedem, es nem a Sony ellen vagyok, csak nezzuk realisan a vasarloi szempontokat. Autot sem ugy veszunk, hogy melyik mennyivel megy, es milyen a futomuve a kanyarban 200-nal, hanem a mindennapokra.
Na ebben jobb a Samu.

Ez az en velemenyem
Mivel a fénycsöves lcd-k kifutóban vannak, már nincs olyan minõségi különbség az azonos árkategóriában, mely miatt a hagyományost volna érdemes venni.
FlyHigh
Ledes tv-vel érdemes foglalkozni mostanság, vagy jobb a sima még? Nappaliba kellene egy tv, elõször plazmára gondoltam, de nem vagyok benne biztos, hogy az egyhuzamban sok ps3-at szeretné. Szóba jöhet az LCD is. Kb 200e keretem lenne az akcióra és minimum 46"-os tv kellene. Mit ajánlotok?

Thrash \'Till Death

nismoka
A Sony-nál a panel lotto sokkal kissebb mértékû, akkora különbségeket nem tapasztaltam mint samunál. Igen fõként a samu 5-ös sorozatáról van szó.

Bucser
Kíváncsi vagyok milyen samukról beszélgetünk éppen. Mert ha a máx 5ös szériáról akkor megértem a problémát. Tavaly ugyanez fellépet a 7-es szériánál és az 5-ösnél is.

Panellottó vanik kéremszépen sajnos. És nem csak Samunál. Sonynál is.

nismoka
Ezt nem értem. Mitõl kényelmesebb egy samun tévézni? A Sony elõtt állni kell vagy mi? 😊
Én inkább azt tapasztaltam hogy a samu tükrözõdõ felülete miatt keresni kell a megfelelõ látószöget hogy hol nem világít bele valami, az amúgy is rosszabb látószögérõl nem is beszélve.

A Sony vs Samu vitahoz csak annyit

nekem mindketto van itthon. A sonynak szebb a kepe, azaz nehany musornal termeszetesebb a szinvilaga es jobb a fekete. DVD vagy BR-nel ez mar nem annyira szembetuno.
Szolgaltatasban, szoftveresen, kenyelmi szempontokbol es ezalltal hasznalhatosagbol viszont boven lenne mit tanulnia a samutol.
Valjuk be, en bevallom, inkabb egy samun tv-zek kenyelmesen, kihasznalva az osszes tudasat, kenyelmet, mint hogy buszkelkedjek a jobb szintonusokkal es a jobb feketevel, ami mellesleg a Baratok kozt es az Esmeralda alatt ki sem jon 😊
Akinek meg annyira fontos a minoseg az meg egyiket sem veszi, mert arra van mas
Tudom, hogy nem az igaziak, de mint írtam, nálunk is szinte mindig van van valami fény, + a nappali is világos.
...abban meg biztosan van valami, hogy visszavesznek a plazmák fényerejébõl, mert más magyarázatot én sem tudok arra, hogy a plazmáknál pont a részletgazdaságot emlegeti mindenki, miközben a boltokban az egy falon kiállított tévék közül csak a drágább plazmákon láthatóak azok a részletek -persze azonos mûsornál -, melyek az alsó-közép kategóriás lcd-ken látszanak.
FlyHigh
A Samu le46d550 és a sony kdl-46cx52-ról mi a véleményetek? Ezeknek még kielégítõ lenne a méretük, ps3-hoz, filmnézéshez és tvzéshez kellene.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
Boltban neonfénynél nagyon szarok a plazmák, fõleg, hogy még a fényerejüket is leveszik, több ok miatt is.

Thrash \'Till Death

No és egy rossz pont a Sony-hoz, mely egyben jó pont is:
A majd 3 éves W4500-asomon olyan hiba jelentkezett, mely bekapcsolás után a bemelegedésig 5-10 percig árnyékképhez hasonló hiba jelentkezett.

A készüléket neten vettem, bolti garanciával. Mivel a garanciális hibán túl volt, a Sony gyári szervizéhez fordultam a hibával. Mint kiderült a telefonos egyeztetéskor, ez típushiba, és egybõl felajánlották a cserekészüléket, mely az utód EX500.
...no lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista, de szerintem nem minden gyártó tette volna ezt meg, még akár úgy is, hogy hónapokat harcoljunk javítási próbálkozással, rizsával. És ez meg nagy jó pont.