21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    HX750 az alap, DVB-C és T szemüveg nélkül a dobozban
    HX751 ugyanez csak 2db szemüveggel a dobozban
    HX756 meg ugyanaz mint a 751 csak plusz DVB-S.

Ennyi. :)
  • hdmi
    Megtudja nekem valaki mondani, hogy mi a különbség a HX750, a HX751, és a HX756 között?
  • arty
    nem csodálkozok :) ennek így kb semmi értelme, mintha nem is lenne...
  • DeerHunter01
    Csak így élvezhetetlen számomra a játék, mintha minden alacsony beállításon lenne kis felbontással :D
  • Lacee86
    Hali!
    Erről a tv-ről vélemény? Mondjuk ahhoz képest, h 26"-os, kissé mint ha drága lenne, mert szinte ennyiért lehet venni 32-est is, igaz, nekünk a 26-os bőven elég lenne, el se férne nagyobb igazán. Szóval aki esetleg ismeri ezt a típust, szívesen fogadnék véleményt.
  • Lacee86
    Köszi.
  • arty
    tutira megbizhatót kettőt ismerek: edigital és ebolt

olcsóbbak közül: avplanet (itt viszont rá kell kérdezni, ha számit, h a gari itthoni márkagarancia-e vagy hozzájuk kell vinni és ők intézik a gariztatást, vszeg külföldön, mert szürkeimportos cuccok...)
  • Lacee86
    Tudnál mondani 1-2 megbízható webshopot, ahol érdemes körülnézni TV ügyben?
  • Lacee86
    Pici? :O 50 centis volt az eddigi tv...
  • arty
    gondolom ugyan ezek a modellek léteznek 26"-ban is... bár én anyumék szemét nem fárasztanám olyan picit képernyővel :)
  • Lacee86
    Á, 32-es sztornó, megmértem, be sem férne a TV helyére (szekrénysorban), ill. be, de nagyon neccesen, és rondán nézne ki. Emiatt meg nem fogunk most új szekrényt venni, máshova meg nem tudjuk tenni. Vmi jóféle 26-os kellene.
  • arty
    2-3 méterről 32"-n nemigazán számít, pláne ha nincs is tervben 1080p nézése (megjeleníteni megtudja egyébként a tévé, csak ugye leskálázza)

ha valamiért mégis a fullhd vonzana: alternatíva. mondjuk ez a lélektani határodon pár ezressel már túllóg...
  • Lacee86
    Aha, jónak tűnik. Na most egy olyan kérdés, h az, h nem full HD csak HD ready, az a jövőre nézve mekkora hátrány? Végül is az 1366x768 is meg tudja jeleníteni a 720p-t, és az elég, nem? Nem akarunk 1080p-ben nézni.
  • arty
    ez?
  • Lacee86
    2-3 m-ről nézné.
  • Lacee86
    Nem max 24, hanem min. :) Átlag, elfogadható képminőség, na. Egy kis nappaliba kellene, anyumnak főleg, sima átlag felhasználásra. Nem monitor tv-t, sima LCD TV-t keresek.
  • arty
    24"-es tévében nincs "jó" képminőségű

pontosabban mi legyen jó minőség? a tévéadás? vagy a pécés kép?
    sajnos a tuner igen gyenge szokott lenni ezekben a monitortévékben, a pécés kép pedig a TN panel miatt gyengéledik...

amiugy miért max 24"? és milyen mesziről néznéd?

• Lacee86
    Sziasztok!
    Szeretnék tanácsot kérni TV ügyben. 60, vagy nagyon max. 70e Ft-ért (de többet tényleg NEM tudok rááldozni) szeretnék TV-t, inkább kicsi képátlójút (24"-es is jó), de a lehetőségekhez képest minél jobb képminőséggel. LG, Samsung stb., szóval vmi normálisabb márkát. Köszönök előre is minden segítséget!
  • arty
    most látom, ez természetes, hogy nyujtott a kép és ezzel nemnagyon van mit tenni...

kellene a játék oldaláról is támogatás, hogy dualplay esetén eleve olyan képarányban mutassa az osztott képernyőt, ami az lg-n duaplayben pont jó képarányú lesz

megértelek, ez így nem sokat ér :(
  • arty
    írnál erről picit többet? :)

konzol, pécé? melyik játék? hol vettél, milyen szemüvegeket? (mindkettő szemüveggel rossz a kép?)
    a képaránnyal van gond vagy a minőséggel?

fényképet nem tudsz készíteni, akár szemüvegen keresztül is? :)
  • DeerHunter01
    Sziasztok. Van egy LG3D-s TV-m (passzív), mely tudja a "Dual Play" funkciót.
    Megvettem a hozzá való szemüveget, de nem az igazi. Az egész kép olyan mintha el lenne nyújtva, nem olyan tiszta, mintha kikapcsolnám ezt a funkciót és rendesen játszanánk. HDMI kábelre gyanakodtam, vettem egy 1.4-est, azzal egy fokkal jobb lett, de még így is elég gyenge a képnek a minősége. Valami ötlet ?
  • SlickAdam
    ujabban a nagyobb (50"-tol felfele) Panasonic plazmak kartonja alatt extra fabol keszult talpazat van, nem is tudnak fektetve szallitani. jo lenne ha az osszes plazmat gyarto ceg igy jarna el.
  • Borg
    Kint kell várni legközelebb :) Át se vedd, ha a platóra fektetve van bebaszva... még a dobozukra is ráírják, hogy úgy nem lehet szállítani.
  • SlickAdam
    ne gondolkozzal es huzd az idot! hivjad a ceget es add vissza a tv-t / kerj ujat!
  • AnuluWork #15817
    Plazmánál szopacs. Rázkódás következtében károsodhat. Esetemben szerintem a hangjelenség alapján gyári hibás, de nem vagyok szakember. (Nálunk gyártották ...)
  • Zoli007
    Miért, mi történik, ha fektetve szállítja?
  • AnuluWork #15815
    Mikor megjöttek, megjegyzeztem, hogy remélem nem fektetve szállította. Választ nem kaptam, de ki a tök tudja ha azt mondja nem, igaz-e, hisz mire kimentem, már kint volt a plazma a kocsiról a ház előtt ...
  • fonak
    Nem, 82 cm-es LCD-t, ilyeneket 70-80-ért árulnak mostanában (pl Samsung LE 32 D 403). Mondjuk még ennyiért sem biztos hogy megéri, lehet hogy feljebb kéne keresgélni :)
  • arty
    magyar hd: 1920x1080, de interlace (másodpercenként 2x25db 1920x540es képkocka)

olcsó, de nagyképernyős plazmát értessz hdready alatt? szerintem tévézésre jó az, bár én a filmeket is inkább azon nézném, mint egy monitoron... és ha kellően közelről nézed, akkor viszont esetleg mégis szóba jöhetne a fullhd :)

mit néztél ki eddig?
  • fonak
    A magyar nyelvű HD csatornák milyen felbontásban sugároznak?
    Érdemes még HD Ready TV-t venni, ha csak TV-t akarok nézni? (a monitorom "full hd", filmeket azon nézek úgyis).
  • Borg
    Mondjuk ha a plazmádat fektetve szállította, arra nem megoldás a pár órás várakozás se... máskülönben meg minek mondta volna. Szal a futárt is seggen lehet rúgni...
  • arty
    futár? tehát webes vásárlás volt?

mert akkor ráérsz, 8 napig visszaadhatod a készüléket :) nyilván nem általános, hogy sok a hibás samsung tévé a dobozból kivéve, most nem volt szerencséd, ennyi.
  • AnuluWork #15809
    Köszi a gyors választ. Hét előtt még nyitva voltak, de az illetékes manó csak ötig volt, hogy érdemben válaszolni tudjanak. Holnap tízkor lehet őket hívni újból ...
  • SlickAdam
    jelezd a boltnak AZONNAL es kuldd vissza a keszuleket! vagy penz vissza vagy masik keszulek. 2 napon belul vagy, akar ok nelkul is visszaadhatnad a keszuleket, szoval ha szervizt emlegetnenek az 1 napos (se) keszulekednel, kuldd el oket a ku@@a annyukba!
  • AnuluWork #15807
    Sziasztok!

Ma lett egy Samsung PS51 E550es plazmánk. Ahogy kihozta a futár, kérte, hogy várjunk két órát bekapcsolás előtt. Vártunk négyet, mert sok meló volt, de amikor este hat után kapcsolom be, csak a tápkábel volt rádugva, se kép, se hang, csak baszott nagy búgás, zúgás, és más zörejek.

Mivel vadi új, barátoknál már volt jópár Samsunggal dolgom, és nem volt gebasz, és mi a talpán kívül mást nem tettünk rá, gondolom ez gyárilag kaput. Ilyenkor szervíz és azonnal cserélik, vagy mi szokott történni, mit érdemes csinálni, és mennyire gyakori hiba ez a Samsungoknál?
  • Garmo
    Nem hiszem, hogy minőséget fogsz elérni "ügyeskedéssel". 5.1-es dekóderrel ellátott média playerek még elég drágák, és amúgy is még válogatósak a videóformátumokat illetően ezek a kütyük. A legolcsóbb, és legminőségibb megoldás bizony még mindig a tv-re kötött pc.
  • arty
    felejtsd el :)

kösd rá a pécét vagy szerezz be egy használt wdtvt vagy asus o!play-t
  • damasdi
    Sziasztok!

Tudnátok-e nekem abban segíteni hogy hogyan lehetne a SAmsung LE32B530 tévémbe média playert ügyeskedni?
    Valahol az olvastam hogy van rá mód, de azt nem találtam hogy hogyan.
    Üdv!
  • HöfEE
    Kösz a segítséget! Sikerült :)
  • [NST]Cifu
    A kérdés az, milyen zajkeltő van a TV mellett. A legtöbb TV-n van már optikai kimenet, tehát ha van optikai bemeneted az erősítőn/audio rendszeren, akkor mehet az, hogy HDMI->TV->AV Erősítő.

Ha csak analóg bemenet van, akkor ahogy Borg is mondja a Vezérlőpult -> Hardver és Hang -> Hang -> Hangeszközök kezelése. Egyszerűbben: a tálca jobb oldalán hangszóróra rákattintasz jobb gombbal, lejátszóeszközök. Az itt megnyíló ablakban lehet kiválasztani mi legyen az alapértelmezett hangeszköz. Mindez Win7 esetében.