21171
LCD - Plazma
  • arty
    átlagos kanapétávról, 3-4 méterről és "csak" szerintem :) (bár a híradónéző tévénk nekünk is 32" és kicsinylem)
  • soo277
    Na de mihez képest?!?!
  • arty
    utólag nem tökmindegy? dícséretet vagy negatív kritikát vársz amugy? ;)

na kezdjük!
    szerintem a 32" nagyon kicsi :P

• soo277
    Sziasztok!
    Ma rendeltem 1 TV-t EZT!
    Valakinek valamilyen véleménye?!?!?!?!?!
  • cloud.strife
    Nekem az.
  • arty
    és szerinted a helye a "nem létezik" ? ;))) elvégre 300k alatt van
  • Bucser
    Helyén kell kezelni. Tedd mellé az 550-est például és sírj:)
  • CSOCSO
    Erdekes,hogy pont most irtatok a 4es sorozatu Samsung plazmarol.
    Ket hete vettem meg az 51color E450 es tv-t a haloszobaba $500-ert! Ami csak ket/harmad ara amenyiert magyarorszagon lehet venni.
    Nem tudom miert mondta vki, hogy beka segge alatti minoseget produkal. A boltban az lcd tvk mellett teljesen jonak nezett ki. Foleg az ara volt piszkosan jo. Haloszobaban csak SD csatornak vannak de radugtam az USB meg a HD Avengersel. Teljesen zsir kepet ad. En boldog vagyok vele.

Nappaliban meg mindig a 73" as Mitsu van. Imadom. Gyonyoru kepe van es nagyon jo a merete. De szvsz a kovetkezo tv minimum 82 es lesz vagy esetleg a 92 es Mitsu.
  • hdmi
    Az EX650 az már a nézhetetlen kategória?
  • cloud.strife
    Ez lenne a minimum, igaz most ezzel a 10%-os akcióval jó ez a 750 végű, igaz szemüveg nincs hozzá.

HX75x már jó tévé, ez van a nappaliban is. :)
    Alatta viszont borzalom ami történik..... :/
  • hdmi
    "Valamint továbbra is állítom, hogy nem létezik tévé átlag 300e alatt. (40")"

Csak nem azt akarod mondani, hogy szar a 40HX750? link
  • arty
  • cloud.strife
    Valamint továbbra is állítom, hogy nem létezik tévé átlag 300e alatt. (40")
  • cloud.strife
    Hozzáteszem hogy fogalmam sincs mi van most nem Pana plazma fronton.
  • cloud.strife
    Drága Pana plazma jó, a drága Sony tévé jó, a drága Samu tévé majdnem jó.... :)

Általánosságban ha visszaolvasol engem megértheted a véleményem tévé fronton.
    Mostanában sokkal jobban érdekelnek a fényképezők, kamerák, a mostanában bejelentett gépekkel nagyon keményen belendültek. Ezek precizíós cuccok és a koreai csatornaszag nem tud labdábarugni itt..... :)
  • Bucser
    Attól függ melyik samsungról beszélünk. A 4-es sorozat beka seggel alatti minőséget produkál, de pl a E550-es árában nem rossz TV főleg 51-es méretben. De mondjuk nekem a E6500 nem jön be, de ez személyes vélemény míg az E8000-es képét imádom.
  • Mentol
    Köszi!
    Más? Bucser? Cloud?
  • Galy
    valamiért a Pana felé húz a szívem
  • Galy
    THX!!!
  • Bucser
    Bocs elnéztem.

Fáradt vagyok:/
  • Borg
    És ezt miért nekem írod?
  • Bucser
    Az EH6030 LCD ahogy az L47E5E is. A panaban IPS panel van, szal a kizikai kontraszt a béka segge alatt van. Fene sem tudja, hogy gyengébb hardveren hogy néz ki.

A Samunál EH az háttérvilágításos. Szal a CCF csöveket kicserélték hátsó ledre az alacsonyabb fogyasztas érdekében, meg kicsivel jobb a képminőség is mint a kasszikus CCF-es LCD esetén.

SAmsungban jó az upscaling ha sok SD adót nézel.
  • Borg
    A Panasonic-kal sokkal jobb képminőséget kapsz. Ghostinggal és beégéssel gyakorlatilag már nem kell foglalkozni, és a fekete is szebb.
    Rossznak persze az LG meg Samsungot se mondanám, még azokat is előbb venném, mint LCD-t.
  • Mentol
    Hello,

Azt szeretném kérdezni, hogy a plazmák terén milyen minőséget képviselnek a különböző gyártók termékei? Konkrétan, mindenhol a Panasonic plazmákat istenítik (én is ilyenre beszéltem rá a szüleimet), viszont a többiek (Samsung, LG) olcsóbban adják a - soxor nagyobb méretű - készülékeiket. Érdemes azokkal foglalkozni? (preferenciáim: SD TV adás, videók számítógépről, 3d nem kell)

Ja, és az aprókban látható "pixelhibás" TV-k élvezhetőek (pl. egy csíkban rossz a kép)?
  • Galy
    hello szakik!

kinéztem két tipust:
    - Panasonic TX-L47E5E
    - Samsung UE46EH6030W

tud vki segiteni pro/kontra a valasztasban?

thx!
  • Bucser
    nálunk vagy 32 vagy alatta vagy 46 és felette vettek tévét. Előzőt a gyerekszobába vagy konyhába esetleg hálószobába utóbbit nappaliba. De voltam vevőnél aki 2,5 méterre vett 55-öt.
  • arty
    ööö... szvsz elhanyagolható a szobaátrendezők mennyisége és ebbe a fotelezők is beletartoznak :)

szvsz kb 3-4 méterekről tévéznek azok, akiknek ekkora nagy tévéjük van, ergo nekik már mindegy, mekkora a függőleges felbontás... tévednék? bár nem tudom a nappalijuk méretét anno a vevőid megosztották-e veled, de talán nagyobb a rálátásod

én annyit tudok, hogy a kollegáim átlag 42" tévét vettek, keveseket tudtam nagyobbra rábeszélni (pedig mindenki ~3-4 méterről tévézik) :(
  • Bucser
    És szerinted hányan húzzák közelebb a fotelt? (nem igazán értem milyen átrendezésről beszélsz és ugye nem a 32-40 colos 3d tv-kről van itt szó hanem 46 felett.)
  • arty
    szerinted hányan fogják átrendezni a szobát, amikor 3d-t néznek? :)
  • Bucser
    Induljunk ki abból, hogy a 3d-s beleélés szempontjából érdemes minnél közelebbről nézni a képet. kb mondjuk közelebbről mint ahonnan ki tudod venni a full hd részleteit és hibáit.

NA most ha már a full hd is közeli, akkor mit mondjunk a felezett felbontásról?
  • arty
    Amennyiben nem látod, mégse az.
  • Bucser
    Amennyiben felezi a felbontást akkor az.
  • arty
    fullhdn se hülyeség :)
  • Bucser
    Kíváncsi vagyok, hogy a 4K-s tvk mikor jönnek árban emberi magasságba. Azon már nem hülyeség a passzív tech.
  • daver88
    persze, van az LG-nek aktív szemüvegje...piszokdrága darabja, nem is nagyon erőltették sokáig, maradnak a passzív megoldásnál.
  • konrada
    Miért, van olyan?
  • arty
    Ezt most nem egészen értem. Miért a koreaiak tehetnek róla, hogy a sony nem (sem) tudott az oledből versenyképes tévét faragni?
  • atomkrumpli
    Azt olvastam, hogy a panasonic és a samsung aktív 3D szemüvegei egymással kompatibilisek a 2012 modellektől kezdve, megállapodtak hárman (+sony) az egységes szemüvegekről.

Az LG aktív szemüvegei is ilyen univerzálisak már vagy őt nem vették be a buliba ?
  • cloud.strife
    Értem én. 2007 karácsonyán itt figyelt a polcunkon bemutatóba az a kis Sony OLED. Majd lepetéztünk és vártuk hogy max. 2 év és lecserélik az LCD tech-et. Erre jöttek ezek a szerencsétlenek és széjjelkúrták a TV piacot. Neszeneked fejlesztések meg jó tévék. Áhh.... saját magatoknak köszönhetitek ezt.

Erre meg most örüljek hogy a százéves technikát ezek a büdöstalpúak úgy mutogatják, mint ha valami világmegváltó vadiúj dolog lenne.....

Hihetetlen.
  • Borg
    A samsungnak is volt kint OLED-je.