21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Egyébként ha nem múlna a cégemen 9 család sorsa, hagynám a picsába az egészet, belevágnék másba (valószínüleg nem ebben az országban) és hagynám megrohadni az egész áfacsalós, adócsalós országot, EU-t a faxba.....
  • cloud.strife
    Mindenhol cifra a helyzet sajnos. Minket is a laptopok és fényképezők tartottak el, de szeptember végével mintha elzárták volna a csapot, katasztrófális az egész. Van egy olyan érzésem, hogy az idei december lesz minden idők legszarabbja..... :/

Jelenleg nem tudom hogy vészeljük át.... Sajnos a szürkeimport ráállt a háztartási gépekre is, azt is lengyelországból lopják, csalják, nem tudom mit csinálnak, de sajnos ezzel a másik lábunkat is szépen ki-ki rugdalják.

Mindemellett meg sok vevő megy a multikba vásárolni zombiként. Ez is elég szomorú...... :/
  • Borg
    TV-s biznisz is egy ugyanolyan felfújt lufi, mint az autóipar.
    Közel sincs akkora igény ilyen TV-kre, mint amennyi félét fajtát és mennyiséget az ipar a piacra fos.

Most hogy kipukkad a lufi, nyilván néhány gyártó át fogja szervezni a tevékenységét, hogy fennmaradhasson. A Sony meg sosem volt híres a jó ár/érték arányáról. Max a felső kategóriás LCD-k között tud jó lenni, de ott meg szűk a piac, és vannak jobbak is. Logikus, hogy az LG itt jobb pozícióban van, akárhogy is oldják meg az eladásokat. Kár lenne ezt a garancia kérdésére korlátozni...
  • Bucser
    Nem tudom nálatok mi van, de idekint cifra a helyzet eléggé. A multik tolnak mint az állat a függetlenek meg szenvednek, ha nem állnak rá a szürke importra. Jelenleg a volt melóhelyemet a laptopok tartják életben. Kérdés meddig.

Tavalyelőtt a cégnek 27 boltja volt. tavaly bezártak 20 sony centert...
  • cloud.strife
    Lassan bezárunk mi is...... :/
  • arty
    komoly :(
  • cloud.strife
    LG tévét már magyar hivatalos nagykeből is úgy vehetek, hogy megkérdezik kell-e magyar gar, vagy jó a lengyel csomagos tévé nagyker garral..... LOL az egész már..... :/
  • Sly21
    Köszönöm a válaszokat!
  • arty
    tegyük fel, hogy LG tévét veszel - ha kapsz LG garijegyet, ami ki van töltve és le van pecsételve, akkor rendes magyarországi gyártói garit kaptál

ha a bolt nevére szól a garijegy, akkor .... nos, az szívás lehet :)
  • sb1
    Ha boltban veszed, nem ver át, ha máshonnan szerzed be, a garanciajegyen akkor is rajta van, hogy hová érvényes a gari! Amire ügyelned kell, hogy lebélyegzett garanciajegyed legyen, a nevedre szóló számlával, és a garanciajegyen egyeztessed a tv pontos típusát, az szerepeljen rajta... így kevésbé érhet majd kellemetlen meglepetés..
  • Sly21
    Pont ezért kérdezem! Mi van ha át akar verni és nem Magyarországi garanciával adja el neked!!!
  • arty
    megkérdezed a boltban ahol vennéd
  • Sly21
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem. Honnan tudom hogy a TV amit szeretnék megvásárolni milyen garanciával rendelkezik (ezen külföldi vagy Magyar garanciát értek)?
    Honnan derül ez ki?
    Előre is köszönöm!
  • alfa73
    Köszi mindkettőtöknek a választ.
  • nismoka
    Az EX650 sokkal jobb képminőségü, az EX440 gyenge mint a harmat.
  • cloud.strife
    Képminőségben meglátszik a difi, viszont az EX440 az gondnélkül játszik mindent, mindenféle vinyóról, az EX650 viszont le van korlátozva.
  • alfa73
    Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a Sony 42EX440 és a 40EX650 között van-e képminőségbeli különbség? Mindkettő Motionflow XR100 (50Hz-es), csak az egyikbe Bravia Engine 2 van, a másikba pedig X-Reality. Ez látszik a képminőségben? Az, hogy az EX650-be több szolgáltatás van, az nem érdekel, csak a képminőség. Megér-e +25k-át az EX650? Ráadásul designba is jobban tetszik az EX440.
  • Asher82
    Tegnap volt...

Van itt egy link ami arról ír de nem igazán találtam a TV-n:
    http://www.ehow.com/how_5763089_turn-subtitles-sony-lcd-bravia.html
  • cloud.strife
    Szoftverfrissítés esetleg?
  • Asher82
    Sajnos nem, pedig úgy van. Az LG-m nem problémázik vele... Nem tudom mi lehet.
  • cloud.strife
    .srt-t vinnie kell. Azonos filenév csak a kikötés.
  • Asher82
    Van egy Sony kld-32ex600-as TV-m és USB-ről nem tudok feliratot lehelni a filmek alá, mikor az Lg-m simán viszi az .srt kiterjesztést. Valaki találkozott már ezzel a problémával?
  • mózes80
    Ezt nézegettem még hasonló árkategóriában:
    PANASONIC VIERA TX-L32E5E

Tapasztalat valakinek?
  • sb1
    Talán lehet ez is egy alternatíva..
    Barátom ilyet használ, íme néhány vélemény róla:
    A ktv szolgáltató digitális adásaival még a nem HD adások is nagyon szépek. Természetesen CI kártyával használom és teljesen jó.
    Ami tetszik:
    - szuper a digitális képminőség (analógot nem néztem)
    - jól használható a csatorna lista export (külső progival szerkesztés, majd visszatöltés)
    - a böngészője gyors és tökéletesen kezeli a flash-t (YouTube HD videók is mennek full screen-en)
    - tökéletesen kezeli a Logitech MK250-es bill és egér készletet
    - AllShare-on keresztül, számítógépről lejátszott FullHD filmek is akadás nélkül mennek.

Ami nem az igazi:
    - kicsit lassú a csatornaváltás
    - a feliratok megjelenését nem lehet módosítani (szín, méret)
    - a youtube alkalmazás sok videót nem játszik le (böngészőben szépen mennek)

• cloud.strife
    100e-ért nem kapsz ilyen tévét, de 150-ért se nagyon. Sajnos. Nagyon el van szarva a tévé piac.
    Ennyért csak utánhúzós, műszínű, részletmentes bőrtónusú gagyit kapni. Talán egy felsőbb kategóriás Pana jó lehet, de azokkal nincs sok tapasztalatom. Samu, LG, Sony ebben a kategóriában felejtős, szvsz. 32HX751 viszont csúcsnak mondható, igaz az épp kétszer annyi mint a kereted..... :/
  • mózes80
    Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tv vásárlás kapcsán.

32-es méretben, kb 100e Ft értékben (+/-15e)keresek tv-t, full HD-t.
    Ami lényeges:elsősorban esti használatra (tehát viszonylag sötét fényviszonyok mellett), digi kábel digitális tv-adással, USB-n keresztül a lehető legtöbb médiaformátum lejátszása,amit ebben a kategóriában és árfekvésben el lehet érni.Az utánhúzások korrekt kiküszöbölése (filmek és sportközvetítések végett)szintén szempont lenne, olvasgattam erről az igazi 100 Hz meg nem igazi 100 Hz dologról, ez nem tudom a valóságban milyen különbséget is jelent egy ilyen viszonylag kis méretű tv-nél. Nézési távolság: nagyon szűk 3 m.
    Ami abszolút nem fontos:3D és ezek a netes,smart-os okosságok. Alacsonyabb energiafogyasztás miatt inkább a led-es LCD-ket preferálnám, ha valóban annyival kevesebbet is fogyasztanak.
    Márka szempont nincs, de az LG-től kicsit ódzkodom.Lehet Samsung,Pana,Sony,Sharp vagy akár Orion vagy bármi, ha ár-érték-ben és tapasztalatok alapján hozza a megfelelő minőséget.

A támpontokat előre is megköszönöm.
  • cloud.strife
    Árak?
  • gabo91
    Kettő közt vagyok.
    Samsung UE-40EH5300 illetve LG 42LS5600.

Vélemény, ki mit tudna mondani róluk? Melyiket érdemesebb venni.
  • Met
    Köszi, ahova költözünk van mindkét szolgáltatóból szerencsére de a Digi felé kacsingatok :)
  • konrada
    Ha UPC, úgy DVB-C és Ci+,
    Ha Digikábel: DVB-C, mert ahhoz nem kell kártya.
    (Ha adhatok egy jó tanácsot: amennyiben most akarod kiválasztani a szolgáltatót és van választási lehetőséged, úgy közel harmadáért kapod meg a Digin azt, amit az UPC-n hasonló csomag esetén, és nem kell plusz kártya vagy STB)
  • Met
    Milyen kulcsszóra keressek ha olyan tv-t szeretnék amibe be tudom dugni a szolgáltató által adott kártyát?
    Kiszeretném váltani a topbox-ot..
    Upcs vagy Digis kábel
  • gabo91
    Hali

Tv-t szeretnék venni. Ps3-hoz lenne játékra, illetve sorikat néznék rajta (mkv-t vigye). 120-130 a max keret.
    106 környéke lenne jó. 3d nem érdekel, netezni sem fogok rajta. LG 42LS5600 -ot néztem. vélemény róla? vagy helyette mit?
  • sb1
    Segítséget kérnék!
    Van egy LG 42LM620S típusú tv készülékem, és egy packard bell notim, amin van HDMI kimenet..
    Kérdésem az lenne, hogy ha szeretnék a tv készüléken 3D filmeket lesni úgy, hogy a gépről megy, akkor ahhoz milyen programokra, milyen hdmi kábelre lenne szükségem, illetve kell-e valamit állítgatni plusz, vagy csak összedugom őket, és csók? :) (esetleg olyan megoldás is van, hogy csak simán rákötök a tv re egykülső meghajtót, és az azon lévő 3d filmet mindenfajta külön program nélkül tökéletesen lejátsza, magyarul a noti nem is kell hozzá?? )
    Előre is köszönöm az építő hozzászólásokat :)
  • cloud.strife
    Natessék.
  • Laza
    Valószínűleg ... mert a 'drágább TV jobb' érven kívül egyéb felhasználói szempontból értékelhető hozzászólás nem volt az adott témában.
    Mindegy, az a lényeg, hogy Nekem ez elég, a többit megtarthatjátok ;)
    Majd szólok a környezetemben élőknek, hogy Tőlem többet ne kérdezzék milyen TV-t vegyenek ... max majd azt mondom: a legdrágábbat, az biztos jó :D
  • cloud.strife
    Kár volt belemennem... ismét..... :D
  • Laza
    Számottevő különbségekről beszélek. Megnéztem egy nagy rakás TV-t, és Én nem láttam számottevő különbséget ... főleg olyat, ami megérte volna a több 10eFt-os + árat. Pedig nekem még érdeklődési köröm is a 'technológia'.

Ennyi erővel akkor mindenki vegye a legdrágábbat, biztos csak az a jóóó .... persze mint tudjuk, attól hogy valami drágább nem feltétlen jobb is, max pluszban fizetheted a márka 'árát'.
    És igen, a sok hülye inkább megveszi a drágább TV-t (meg minden mást), miközben semmilyen különbséget nem tapasztalna a kettő között ... ez nem újdonság.

De vehettem volna 'jobb' TV-t 40"-osban, minthogy vettem kb ugyanolyan áron 47"-osat, aminek szerintem szintén tű éles képe van ... s tegyük hozzá, amin kb 90%-ban TV adás és DivX sorozatok/rajzfilmek (esetleg YT) mennek. Maradék 10% játék (ma már inkább PC) és nagyobb felbontású film (esetleg 3D-s, ami még 1% sincs, a választék is gyenge, újdonság nuku).

Lehet 200eFt-ért az iPhone-al is telefonálni ... meg lehet egy 30eFt-os Samsungon is ... sőt, sok minden mást is ... pl mindkettőn lehet buzulni az appokkal ... bár lehet az elsőre még rá is 'verheti' ;)
  • cloud.strife
    Persze. Senki se veszi észre hogy a drágább tévének szebb a képe...... :D
    A sok hülye meg megveszi a drágább tévét... :D
  • Laza
    Természetesen ahogy Én látom :)
    Bár kétlem, hogy sokan olyan különbséget éreznének, ami számottevő lehet ;)
  • cloud.strife
    "A kép tű éles, a színek gyönyörűek, a 3D beszarás, a felbontás tökéletes,"

Ilyenkor azért írd oda a biztonság kedvéért hogy szubjektíven..... :D:D:D:D:D:D