21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Sajnos bő egy éve hogy a Philips eladta a tévé üzletágát és már csak ipari fejlesztéseket, technológiákat gyártanak..... :(

Fogalmam sincs hogy ez ettől még jó tévé-e, de manapság sajnos senki sem beszél róluk komolyabban..... :/
  • zoliii
    Ez nem ugyanaz?
  • att88ila
    Helló!
    Erről a led tv röl mi a véleményetek? Philips 42pfl4007 Vagy milyen márkát ajánlatok hasonló árba ami jobb lenne ennél?
    http://www.philips.hu/c/televiziok/4000-series-107-cm-es-42-huvelykes-es-full-hd-1080p-dvb-t-c-42pfl4007h_12/prd/
  • zoliii
    Elvileg egy wifi-s PCMCIA kártyával is küldhetsz filmet Tv-re!
  • Cuchulainn
    Na erre nem számítottam... Sajnos erre nagyjából esély nincs (idő és távolság), így viszont eléggé zsákbamacskának tűnik a dolog, ezek szerint elképzelhető, hogy az USBn keresztüli filmnézés gyakorlatilag vagy működik vagy nem?
    Van olyan formátum amiben biztos lehetek hogy lejátssza? Konvertálás működik?

Még egy kérdés: ha a TV-t összekötöm a számítógéppel HDMI kábelen keresztül akkor az okoz minőségromlást a képben/hangban? Számít-e a kábelhossz?

(Bocs ha sok hülyeséget kérdezek, de ez lesz az első "lapostévé" a családban, szóval abszolút nem értek hozzá. És persze köszi a válaszokat)
  • cloud.strife
    Viccet félretéve, sajna máshogy nem tudod meg.
  • cloud.strife
    Bejössz hozzánk egy HDD-vel és kipróbálod... :)
  • Cuchulainn
    Hi!

Ezen a TV-n gondolkozom: Sony KDL-42EX440
    Honnan lehetne megtudni, hogy milyen videóformátumokat képes lejátszani? A legtöbb tv leírásánál amit nézte m nincs említve, vagy csak általánosságokal...
  • arty
    cloud naponta besétál úgytudom :DD
  • Zephyr Retiring
    Mit akarsz nekik elhinni?
    Elhiheted, hogy azt mondanak, amit akarnak :)
    Sétálj inkább be egy tv bemutató terembe és azt hidd el, amit magad is tapasztalsz!
    Minden egyéb "gyanús" infó amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője: csak humbug :D
  • Zephyr Retiring
    Megint nem figyelsz :D
    A 3D THX az nem egyenlő a THX-el! :)
    Kizárólag a 3D-s tévéknek osztogatják. Illetve, nem osztogatják akárkinek. Emiatt is sértődött meg egy időben a Pana cég. Merthogy az ő akkori "csúcs" 3D plazmájuk nem kapta meg. Pedig a "szakértő" kollégák szerint járt volna neki :D
    Amúgy van "3000 watt power" feliratú kazettás mini "hifi" is :)
    Tudod, nem minden arany, ami fénylik.
    A "thx"logót meg ne a készülék káváján keressétek. Az a módbeállítási menüben van csak :)
  • cloud.strife
    Úgyvan. What hifinek lehet hinni? :)
  • arty
    manapság az a logo pont annyira semmit nem ér, mint mondjuk az EISA díj :)
  • cloud.strife
    :)

Mondjuk nekem ez a THX minősítés nem mond semmit, amióta valami filléres Logitech cuccra is ráírták.... :)
  • Zephyr Retiring
    Nem Panát, hanem plazmát mondtam :)
    Amúgy márkát még nem is írtam :)
    Azért annyit elárulhatok, hogy az enyém még a Pana előtt, a világon elsőként plazmában kalta meg a 3D thx minősítést.
    Igaz, amikor vettem ezt még akkor nem is tudtam róla :D
  • cloud.strife
    OLED hol van? Már lassan két éve ígérik hogy jön. 7 éve meg itt volt nálam a boltban a Sony zsepiméretese. Nemakarásnak....
  • Borg
    Képes lesz szerintem, mert az OLED-ekkel ellentétben az RGB-LED-es megoldást már jövőre piacképessé lehetne tenni. Értem ezalatt, hogy nem zsepi méretben 10ezer dollárért.
  • Bucser
    Crystal led, piros ződ, subpixellel.

Kérdés, hogy az LG OLED meg a Samsung OLED mellett képes lesz e bármit alkotni...
  • cloud.strife
    Azért gondolom hallottál már a Sony HX850 szériáról, ugyanúgy 5 csillaggal jutalmazták a What Hifi-sek mint a te téháikszes Panádat.

Simán bele lehet kötni mindkét technológiába, de ezt már sokmilliószor kitárgyaltuk itt (is)... :)
  • Zephyr Retiring
    Ó. Ezt egy kicsit furcsának találom.
    Mivel lcd-vel és plazmával is rendelkezem itthon így bizton állíthatom, hogy hiába erőltetik a ledet (ami ugyebár technikailag lcd) és hiába a megsokszorozott képfrissítési frekvenciák, ha a megjelenítő válaszideje nem megy 2 ms alá.
    Mondhatnak nekem akármit, gyorsabb megjelenített mozgásoknál igenis zavaró.
    Bele lehet sz@rni a 4K által melldöngetett fullHD-sokszoros képfelbontásba.
    A képfrissítési frekvenciákat is húzhatják az egekig, ha az lcd technológia korlátozza a válaszidőt.
    Nem tudom, vajon figyelmetlenség ez a 4K fejlesztők részéről, vagy szándékos, mert az lcd-ken több a haszon?
    Végül is midegy. A ledes megjelenítők amúgy is hidegen hagynak.
    Viszont az új szabadalmaztatott valamivel felcsigáztál :)
    Talán szebb képe lesz, mint a 3D thx-es plazmámnak, ki tudja..
    Bár ezt elég nehéz most még elhinnem..
    Ha lesznek újabb infók, légyszi jelezd.
  • cloud.strife
    LED marad, plazma nem lesz, viszont lesz egy új, szabadalmaztatott valami, amitől konkrétan lefeküdtem. Ilyen zöldet és pirosat még LED tévén nem láttam.
  • Zephyr Retiring
    Annyit sem, hogy lcd vagy plazma lesz?
    Vagy valami egészen új technológia?
  • cloud.strife
    Nokérem. Megnézhettem a jövőévi SOny tévé választékot. 4K-t, mindent. CES-ig nem árulhatok el semmit (titoktartásit is alá kellett írnom), de azt mondhatm, hogy a képminőségre még rádobtak egy nagy adagot. Valamint az látszik, hogy nem adjk fel a harcot. Egyáltalán nem.
  • Borg
    Egyértelműen a nagyobb plazmát... bár nemtom a samsung plazma idén van e már olyan jó, mint a panasonic...
  • Bucser
    Ha ugyanazon árban hozzá lehet jutni melyiket vennétek. UE55ES8000 vagy PS64E8000?

Cél játék-TV-házi mozi-olykar munkára másodlagos monitor.
  • Cuchulainn
    Sziasztok!
    Mostanában tervezünk TV-t venni, és mivel ilyesmivel eddig nem vacakoltam segítséget kérnék.

Előszöris lehet hogy hülye kérdés, de mostani TVk USB-ről feliratot is képesek megjeleníteni? Vagy mindenképp rá kell csatlakoztatnom a gépre ha ilyesmit akarok?

A TV-t nagyjából 2,5 méterről néznénk, gyakorlatilag csak este. Méretben 40 inch körül gondolkozom. 3D, netböngészés meg egyéb baromságok nem kellenek. Jó lenne ha bírná az 1920x1080-at és lejátszana minnél több formátumot. Árilag 100k körül gondolkozom, nem baj ha egy kicsit több de azért 150k fölé nem szívesen mennék.
    Ez alapján tudnátok valamit ajánlani? Plazma vagy LED, milyen márka, honnét etc...
  • arty
    37" = kicsi
    noname webshop = kérdéses gari

ha a káva miatt tetszett meg, akkor persze vedd csak meg ;)
  • zoliii
    Nem rossz! Mivel Full Hd-s, ezért szerintem viszi a leírt formátumokat! Vigyél egy pendrivot, és dugd rá a Tv-re! :D De amúgy leírhatnák miket visz! Most néztem utána de semmit sem találtam! :(
  • shaba23 #16013
    Ez mennyire lehet jó választás? bár lejátszott formátumot nem ír...
  • zoliii
    Szerintem már mindegyik tv usb-s! :D Azt is meg kell nézni, hogy milyen fájl formátumokat játszik le! Ha visz xvid-et, mov-ot, mkv-t, mp4-et, stb. akkor az már jó választás!
  • cloud.strife
    Bravia 42EX440. 149e hivatalosba.
  • shaba23 #16010
    ajándékba vennék ~150.000Ft-ért TV-t, ha lehet akkor 40", valamint USB-ről játszon le filmet:)
  • Borg
    60PA6500 799 eurora le volt árazva ma amazonon... egy darabig nagyon kacérkodtam a gondolattal, mégiscsak ajándék egy ekkora plazma ennyiért :s
    Persze hogy vannak jobbak, de ez az ár...
  • Attila8805
    Hali!
    Lg lw4500 32" sérült kijelzővel alkatrésznek mennyiért tudnám elpasszolni?
  • mózes80
    Sziasztok,

Samsung 32EH6030-s típusról valakinek tapasztalata, pozitív,negatív?
  • Zephyr Retiring
    Nos, a hivatalos álláspont (marketing) szerint kellene egy 1.4-es hdmi kábel, meg egy 3D képes bluray lejátszó vagy egy 1.4-es kimenetű 3D kompatibilis noti. De..
    Fogtam a mezei Sony alap Youtube integrált lejátszómat meg egy sima 1.3-as hdmi-t (talán semmi jelentősége, de aranyozott dugós) a Youtube keresőbe meg bepötyögtem a "3d demo" szöveget és már indult is a móka :)
    Ja, természetesen a tv menüben a 3D mód kiválasztás is kell!
    Winyóval is hasonló a szitu.
    Nekem az u.n.: sztereoszkóp (alias cinema) 3D vidik jók csak ilyetén módon. Persze ebben az edetben a tv saját média lejátszója elég. Az enyém mindenféle probléma nélkül viszi az mkv-t is 1080p-t (full HD) 3D-ben.
    Persze gondolom ez tv függő.
    Hallottam már mkv lejátszási hibákat (főleg hang) másoknál előfordulni.
    Én még ilyesmit eddig nem tapasztaltam.
    Talán az 50"-osoknál már odafigyeltek erre is :)
  • cloud.strife
    Naja..... :/
  • r4pt0r
    Ezeket nem is neked szólnak, hanem a befektetőknek. És elhiheted őket jobban érdekli.
  • cloud.strife
    Mindamellett hogy tudjuk hogy a japán cégek szarba vannak, de azért a hitelminősítős híreket akkor sem fogom elhinni, ezek a világválság kirobbanása elött is igenokosak voltak..... :/
  • Borg
    Mai:

A hitelminősítő intézet a Sony besorolását három fokozattal, BBB mínuszról BB mínuszra szállította le, a Panasonicét pedig két fokozattal BBB mínuszról BB-re rontotta, ezzel a két cég a bóvli kategóriába került. Mindkét minősítéshez negatív kilátást csatolt a Fitch.