LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berczely
Mert neked is ilyen van? Láttad? Néztél rajta filmeket?

Amúgy lehet, hogy elvittem magam. Nekem ez a véleményem más LCD/ LED TV-t nem néztem még max Media Markt-ban ezért tetszhet a saját ennyire...

cloud.strife
Hátõõõpõõ, ezzel azért vitatkoznék. Nem rossz tévé. Ennyi, nem kell az önigazoló áradozás... 😊😊😊😊

www.digimomentsvideography.com

james69holden
Sziasztok!

Van egy eladó LG 37LH3000 94cm-es Full HD LCD TV-m ha valakit érdekelne.

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

neevous

berczely
Samsung LE 32D550! Én vagyis inkább a család most vettünk ilyen TV-t és tökéletesen meg vagyunk vele elégedve! Full HD, USB-n játszik 1080p filmet (.MKV) Olyan feketét lehet rajta beállítani, hogy beszarsz, szépen szól, energia takarékos mint az állat, van benne LAN csatlakozás (Wifi ready) betekintési szöge is nagyon jó! Nem tudom hirtelen mit mondjak még róla, de mi megvagyunk vele elégedve! Ajánlom!

http://tesco.hu/akcio/muszaki-katalogus/41770
ajánlatok innen is jöhetnének 😊
most már azt mondom a 3d el van vetve
hd ready - full hd -> a különbség megvan , szóval full hd legyen :S
[NST]Cifu
A dolog ott kezdõdik, hogy a digitális adás is 50 frame/sec (Hz), tehát hiába tud a TV 100 vagy akár 400Hz-es képfrissitést, a plusz képkockákat (a bekapcsolja az ember) csak interpolálással (a X és X+1 valós képkocka közé való mesterségesen létrehozott képkockákkal) tudja megoldani. Ez meg olyan, amilyen. Szóval ezeknek a Hz szövegeknek nem kell bedõlni.

A 3D szigorúan a saját véleményem szerint jelenleg csak parasztvakítás. Akad rá egy-két-(három-négy) olyan film, ami valóban élvezhetõ, de hacsak nem ezeket nézed reggeltõl estig, akkor kihasználva a 3D képesség nem lesz. Persze hozzá kell tenni, hogy én sztereovak vagyok, vagyis nincs kétszemes térlátásom, így a 3D TV-k nekem semmi pluszt nem nyújtanak, de a környékemen elég sok 3D fordul meg, és persze az esetek 99%-ban sima TV adás vagy sima 2D-s filmet néznek rajtuk... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

hát 1 hét múlva már nem, illetve kérdés ,hogy mikor tudja a szolgáltató beszerelni a cuccost 😄
szóval addig míg nem lesz (upc,digi,vagy t-home -bár én digire voksolok) addig analóg.
neevous
Csak analóg adás menne rajta?

viszont a samsungnál van ilyen ,hogy digitális zajszûrés , analóg adást szép digitálissá nyomja át? :S
a hz mennyire szempont?
mondjuk pont ezt a 3at néztem ki , de ha más esetleg mást ajánl azt is hallgatom mert mint mondtam én tök hülye vagyok ehhez a témához.
egyiknél 400 Hz(phillips -130k) másiknál 100Hz-t ír. (samsung -135k)
(sony -170k) -> itt a 3d csábít de végül ez lehet csak egy csalógató írás azt semennyire se tudom kihasználni 😄 szóval lehet én már most elvetem ezt.
a két Hz között mi a különbség? (persze a számokat látom ,de képileg miben nyilvánul ez meg? Minél nagyobb a Hz szám annál jobb az nekem?

neevous
Az analóg adás CRT-n a legjobb.

amatõr kérdés következik,kéretik ezért nem megkövezni!
Analóg vételre van nálunk lehetõség (azaz nincs digi,upc,mindig tv ... ehhez hasonló szolgáltatónk) tudom-e a következõ tvken venni az adást, az analóg miatt a tv képe nagyon csúnya lesz-e illetve azért gondolom még így is szebb mint egy sima 82cm-es képcsöves tv-n?
(Viszont tervezem valamelyik szolgáltatóhoz való szerzõdést így ezen alkalommal azt is megkérdezném azok közül ki melyik favorizálja?
lehetséges:
UPC,DIGI,T-HOME - talán a mindig tv is szóba jöhetne
ezek közül ki , melyiket ajánlaná? (max 170 jöhet szóba) -
képméret az min. 82cm és max 110, feleslegesnek tartom az ennél nagyobb átmérõjû televízió vásárlását. Ha 82cm-est tudtok ajánlani de nagyon erõs strapabíró jó márkát akkor az is jó, viszont ha van 100cm-es az is jó lesz 😄
link1
link2
link3
link4

sok tv-nél ott a 3D jelzés, ez mit takar??? 2D-s tartalmat konvertál 3D-re ,de gondolom ez is olyan lehet mint a moziban a konvertált verzió azaz lószart se ér 😄
a segítséget és a tájékoztatást meg elõre is megköszönném<#worship>
neevous
Ha nem interferál fénycsõvel a szemüveg, akkor nem vibrál jobban egy aktív szemüveges plazma 3D-ben, mint 2D-ben. Szemüveg nélküli 3D-s kijelzõ már van és eléggé kompromiszumos.

Nem tudom hogy a legjobb-e, de szvsz. az aktív szemüveges 3D zsákutca, mert hosszabb ideig igencsak fárasztó a viselete, ráadásul a fényerõbõl is sokat vesz el.

Mivel passzívja csak az LG-nek van, így én ha kifejezetten a 3D volna a fõ csapás, azt választanám... de inkább várnék még a szemüveg nélküli 3D tévékre. ...az sincs már messzi.
neevous
Ha viszonylag közel ül a TV-hez, akkor ez ennyiért ajándék.

cloud.strife
De a HX820, 920 Bravia-ról is azt írják hogy a legjobbak között van...

cloud.strife
Pana plazmának (már ha bírod a plazma vibrálását)

Másik fórumban éppen most olvastam vitát róla, hogy az olcsóbb* kábelek (nem azért mert nem aranyozottak) spórolás okán kisebb sávszélességgel bírnak, így ahogy lentebb is írták bizonyos felbontás és képfrissítés kombóknál ezek elég zavaró hibák forrásai. És persze jellemzõen a hosszabb kábeleknél jönnek elõ.

*Természetesen az olcsó, olcsóbb és drága kábelen nem a bolti árak a mérvadóak, hiszen ugyan azt a kábelt megvehetjük 4-5x annyiért egyes helyeken, mint máshol, illetve aki nem vigyáz, arra simán rásóznak valami szahar kábelt 5-10 rongyért csak mert aranyozott ... vagy mert eladó szerint az márkás.

Barcames - Szerintem menj el egy multihoz, ahol ki vannak rakva Sony, Samsung, LG, esetleg egyéb 3D készülékek és nézd meg. Én kipróbáltam és nekem az LG polár megoldása (a sorfelezés ellenére) jobban bejött, de lehet te hülyét kapnál tõle. Ki kell próbálni. Van aki az összes verziótól fejfájást kap.

Az lg-nek a legjobb a 3D minõsége? (ha nem akkor melyiknek?)

arty
nekem van pl egy 15 méteres és azzal a 720p60 és az 1080p24 is megy, de az 1080p60hz már nem ... :/

de van jópár 1méteres 800-1000 forintos kábelem is és addig variáltam a ps3-pc-xbox-ok közt õket, míg mind jó nem lett 1080p60hz-en 😄

Forza.

franc0
Az lehet, mert a másik TV amivel jó volt csak HDready.
Hát nem örülök, mert 10 méteres kell nekem.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

arty
ez gyanusan a hdmi kábeled gyengesége

sok kábel nem bírja az 1080p / 60hz-et és ilyen digitális hibákkal reagálnak - vagy rosszabb esetben egyáltalán nincs kép

én már láttam zöld képet, piros képet, fehér pontszórást is, mind a kábel hibája volt 😞 ki nem kell dobni, mert lehet h az adott kábel más eszközzel jó lesz!

Forza.

"hogy mi a különbség a hd-ready és a full hd között?😊"
1366x768 vs 1920x1080 felbontás.

Az elsõ csak általában, mivel bármi megkapja ami 720 sort tud kitenni, ezért volt pár érdekes plazma TV 1024x720 felbontással, de rémlik láttam ilyen öszvér 800x720 félét is.

A HD Ready emblémát bármely gyártó igényelheti televíziója, projektora, kijelzõje számára, amennyiben az megfelel a következõ feltételeknek:

1. A kijelzõ legalább 720 vízszintes képsort jelenít meg 16:9 széles képernyõs formátumban.

2. Videojel kompatibilitás:

a) A készülék DVI vagy HDMI bemeneten fogadja a HD jelet ( YPbPr komponens);

b) A készülék képes feldolgozni a következõ videojel formátumokat: 1280x720; 50 és 60 Hz progresszív (720p) és 1920x1080; 50 és 60 Hz váltottsoros (1080i);

c) A DVI, illetve a HDMI bemenet képes a HD tartalomvédõ rendszer (HDCP - HD content protection) támogatására.

franc0
Update: siker, de a piros csíkok megvannak, fõleg fekete háttérnél.

franc0
Ha számít: Radeon 6670 a kártya.

franc0
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Adott egy LG 32LK450, most vettem. Ha rádugom a PC-t, az istennek sem tudom monitornak használni. Ha bekapcsolom a gépet, a Win betöltõképernyõ még megjelenik egy pillanatra, de addig is piros függõleges csíkokkal van tele a kép. Utána No signal.
Kaptam olyan tippet, hogy állítsam a HDMI módot PC-re. Nem segített.
A gép, a kábel stb rendben van, a szar tescos tévével megy mint az álom.

passatgt
Samsung LE22D450
LG Electronics 22LD350
Samsung LE22C350

A hráom közül melyik érné meg legjobban?

Hello!

Teszkós újságban van most egy egész jónak tûnõ ajánlat:
Samsung LE32D400E1-HD-Ready 68.000 ft, szerintetek megéri?

igazából semmi extrára nem akarom használni, de ha lehet akkor már laptoppal összekötve mondjuk néznék rajta filmeket vagy pendriveról ha lehet vele mert nem derült ki számomra a leírásból h erre képes-e

és abban kérném még a segítségeteket, hogy mi a különbség a hd-ready és a full hd között?😊

elõre is köszi

Hogyér?😊
zzeN
Hali!

Mivel h a másik topik kihaltnak tûnik, ezért itt teszem fel a kérdést(remélem nem lincseltek meg😄)

1. Szeretnénk venni egy házimozit és egy BR lejátszót családba. Van xpress.hu-n egy ilyen akció, a lejátszó egy Sony BDP-S185. Jó fajta lejátszó vagy gagyi? Úgy látom mkv-t is lejátsza, ami nagy elõny lenne.

2. Egy házimozit is szeretnénk, nem kell atommegadurvametál fajta, de egyáltalán ne legyen gagyi, de ne is kerüljön kurva sokba(mondjuk kb. 60k körül).

Mit ajánlanátok? Elõre is köszönöm a válaszokat!😊

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

cloud.strife
Jajj bocsánat, nem ide akartam, hanem a leáldozottba..... sry...

cloud.strife
Van pár darab ARC S számlás, magyar, 2 év garos, ha valakinek esetleg... 😊

berczely
Digi kábel.

arty
egy ilyet esetleg még megpróálhatsz, hátha...

de a mostaninak is mennie kéne :/

milyen kábel megy a tévébe? nem digit kábeltévé? lehet h azt nem adja ki a tévé analogra

Forza.

cloud.strife
Hát akkor nemtom, mennie kéne.

berczely
"tv: pirosfehér OUT
házimozicucc: pirosfehér IN"

Így van pontosan bedugva! Lejátszó aux módban, tv külsõ hangszóróra állítva és semmi. Nincs set top box a kábel egybõl megy a tv-be.

arty
tv: pirosfehér OUT
házimozicucc: pirosfehér IN

ha igy nem szól, pedig mindent jól átkapcsoltál a megfelelõ kimenetre/bemenetre, akkor ennyi... esetleg vmelyik scartról is talán lehetne leszedni tévémûsor hangját, de az is kérdés, hogy vajon nem-e set top box adja a tévét, hiszen akkor ABBÓL vihetnéd a hangot a házimoziba, nem pedig a tévérõl...

Forza.

berczely
DVD lejátszó+erõsítõ egyben.
Van in és out piros-fehér RCA a tévén és a lejátaszón is. Komponens? leírtam a színeket... TV Samsung le32d550.

Bucser
asszem le32d550-et vett.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

cloud.strife
Atyagatya. Nos akkor elõrõl.

Milyen komponenseidis vannak? DVD játszó plusz erõsítõ egyben, vagy külön?
Az erõsítõn mi van odaírva a piros-fehér RCA csatihoz?

Tévé milyen is? Azon van analóg Audio out? Nincs rajta optikai? Erõsítõn esetleg optikai?

berczely
Tegnap a Mikulás meghozta a TV-t! Minden szép és jó...
Össze akarom kötni a házimozival, hogy a TV mûsor rajta szóljon. A DVD lejátszón csak piros, sárga, fehér bemenet van és van egy külön piros fehér Audio in ajzat is. Próbáltam vele, hogy a pirossárgafehér kábelrõl csak a piros fehéret dugom az audio in-be és a tv-nél is a megfelelõ helyre, de semmi! Komponens kábelt olvastam, hogy az kell hozzá viszont a házimozin nincs komponens bemenet (piros,kék,zöld,piros,fehér)
Ha veszek komponens kábelt és csak az audio részét dugom be akkor jó lesz?
Valaki elmagyarázná a dolgokat? Elõre is köszönöm!

Tehát akkor tudom nézni az analóg adást, megvehetem nyugodtan a TV-t?
Seth
Persze, hogy van, ott még nem tartunk, hogy ne legyen rajta 😊

PSN ID.: Beegabor

Sziasztok!

Kéne egy kis info, aki rendelkezik LG LV5590-es TV-vel. A kérdés pedig az lenne, hogy nekem a lakhelyemen van egy jófajta analóg kábeltv elõfizetésem. Leírásokba némelyikbe van analóg tuner a tv-be, némelyikbe nincs. Az LG honlapján nem találom ezt tipust.

Tehát... Tudom nézni a kábeltv adásokat vagy se 😊
köszi a válaszokat!

és olyat hallottam, hogy külsõ vinyót nem ismeri fel az igaz?

Pana P42G30 - de csak ha tényleg jobb kell :]
cloud.strife
40EX721 a jobb mer abba van Wi-Fi... 😊

nismoka
Jó TV, nincs jobb ennyiért. Szerintem. 😊

Sony KDL-40EX720 valaki tudna nekem véleményt mondani!
Vagy ennél jobbat ajánlani 200e körül!

nismoka
Az internetes Sony-k a mai FW frissítéssel már lejátszák a Youtube HD videókat ellentétben a Samsung-al ami csak SD-ben nyomja. A Sony még e hónapban kap 3D internet tartalom elérést. Van itt egy érdekesség a Samsung D6xxx 3D-rõl... 3D probléma