21171
LCD - Plazma
-
Liszi #15961 Sziasztok!
Max. 100.000 forintért milyen tv-t ajánlanátok? MM-ban most ennyiért egy samsung le-40d503f7w -t tudnék venni.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
#15960 Na, este megnéztünk az asszonnyal a Tintin-t (elvileg 1080p, half SBS).
A kép tű éles, a színek gyönyörűek, a 3D beszarás, a felbontás tökéletes, nem kell ide jobb (mondjuk ugye a half SBS-nél alacsonyabb a felbontás).
Már így is sokkal jobb volt, mint a moziban ... max az iMax-ban néz ki ennél jobban egy 3D-s film.
Nekem ez bőven elég :) -
#15959 Hello.
Én ugyan így járam mint te, nekem egy LG LH5000 es, 2.5 éves tv-m volt, áprilisban ugyan ezek a tünetek jelentkeztek az én tv-men is.
Bevittem a szervizbe, mondták hogy panelcserés, nem javítják. De kaptam egy a tv vételárával megegyező vásárlási utalványt, azt bevittem a boltba ahol vettem és ott ideadták nekem kp-ban az összeget. -
#15958 Néztem a 751-est, de az ugye 'kicsi' :)
Ekkora méretben ez volt emberi áron ... meg ugye az a plazma, de Én nem voltam sosem plazma párti ... most sem győzött meg.
Mondjuk a fejem kb 2,7m-rre van a TV-től, így a 47"-os sem tűnik nagynak.
Nekem semmi bajom ennek a képminőségével, egyébként is szemüvegben szoktam filmet nézni (moziban mindenképpen, itthon 720p+ felbontásút vagy feliratosat), mert az egyik szemem 0.25, a másik 0.5-ös (fejbe épített AA :D ), ami ugyan nem sok (nem is hordom egyébként), viszont a részleteknél jobban kijön. Az asszonynak hasonló a szeme :)
Egyébként meg már a gyerekkel is teszteltük este, a Csingiling marhasága szép éles, gyönyörű színekkel, szóval tökéletes ... a jobbakat meghagyom a 'vájtszeműeknek' (egyébként sem TV-zek, max néha 1-1 film, meg játék) :) -
#15957 Dobhattál volna rá másfél tankolásnyi pénzet és vettél volna rendes tévét, 40HX751-et... :D
De ha mindenképp nagyobb kellett.... bár szerintem az LM660 képminőség szintjét még az EX650 is veri és ez már ijesztő...... :):):):):):):) -
#15956 Inkább nem mondok semmit :) -
#15955 LG 47LM660S lett a befutó :)
Az asszony ragaszkodott ahhoz, hogy nagyobb legyen mint volt, így az árkategóriában ez tűnt a legjobb választásnak ... na meg aktív 3D-t sem akartam.
Megnéztem azt a Panasonic 50ST50 -t is, szerencsétlenségére egy LCD TV mellé volt berakva. Az ottani fényviszonyokhoz képest még max fényerőn is olyan volt, mint amire sötétítő fóliát húztak. -
#15954 Na, tettem egy látogatást a legközelebbi MM-ben.
Ami így első ránézésre tetszett:
- LG 42LM671S - 279.999 Ft
- Sony KDL-46EX650B - 259.999 Ft (ebből volt 751-es is 40"-osban, de az asszonynak mániája, hogy semmiképpen ne legyen kisebb, mint a régi volt)
- az említett Pana plazmát nem láttam sehol.
A TV 3D tudása nem mindennél fontosabb, ha havi 1x lesz használva akkor sokat mondok. Nekem már az LG 3D-je is tökéletes volt ... a Dual Play meg jópofa :)
Vagy mindenképpen ha ez a max határ maradjunk vmi 40"-osnál?
Esetleg Samsung UE46ES6800S?
Vagy vélemény az 40"-os ES7000-esről? (ehhez ajándékba adnak Galaxy Tab 2, 16GB Wifi-t 09.30-ig) -
#15953 Panasonic 50ST50 ;) -
#15952 Na, a TV-m LCD hibás (#15928), úgyhogy nagyon jól jártam .... ugyanis adnak egy utalványt a vételi árának értékében, amit a MM-ban (itt vettük 199.000Ft-ért 2009.11. hóban) levásárolhatok új TV-re!! :D
Gyorsan ajánljatok már pár TV típust, amit 200-300eFt között érdemes nézegetni. Jó lenne célirányosan menni :) -
#15951 Hány újabb felső kategóriás sony vagy samsung lcdt teszteltél 3D-ben normálisan beállítva? (nem nem a samu es6300-ról vagy d6100.ról beszélek mert az minden csak nem felsőkategória) -
#15950 Ja, nekem a 4900Ft -os csomagban van 40/20-as net, telefon, meg 59 analóg, 80 digitális csatorna (ebből gondolom x HD). Csak a digitálishoz DVB-C (kábeles) kéne, amit nem tud a TV-m, csak a T-set :( -
konrada #15949 Persze.
...jó, nem ugyanannyit, mint egy 10 ezer forintos csomagnál, de a 3100 Ft-ban a 4 magyar közszolgálat, 2 Digisport, 2 Natgeo (igaz angol), 1 digis zenei, 1 digis horgász, meg 1 18 up azért elég jó minőségben fogható, ráadásul mint írták, settopbox nélkül. -
#15948 csakhogy azt lehet marketingelni, hogy "fullhádé", a passzívat meg nem :( :) -
#15947 Ejj basszus, legutóbb vagy 2 hete próbáltam valami beállítást találni, hogy megint jó legyen a digitális sugárzás, erre ma benyomom a tv-t és működik minden, mint a régi szép időkben :)
De ez a digis dolog érdekelni. Lehet digis előfizetéssel hd adást fogni? -
#15946 ő lenne az
Egyébként nekem is van digim, de az ugye közel sem hd minőség. Ez mi amit te írtál vele kapcsolatban? -
konrada #15945 ...viszont az aktív plazmához meg komoly elsötétítés kell.
...a passzívhoz elég a fénye, de az meg még nincs kész. Az egy dolog, hogy kevés hozzá a felbontás, de ráadásul igen kevés helyről nézve nincs mindig szellemkép.
De egyetértek: aki nem tud meglenni 3D nélkül, az vegyen egy VT-t aztán azt már lehet nézni.
Az összes többi egyenlőre csak olyan játék, mely félkészsége miatt hamar unalmassá válik. -
#15944 Egyszerű ez, mint a faék: a legótvarabb plazma is elég gyors, hogy csak minimális crosstalk legyen, viszont a legkomolyabb lcd is lassú, hogy élvezhető szintre redukálja azt.
Az aktív 3D-s lcd egy technológiai tévedés. -
#15943 Pf, ez egy fullos kis készüléknek tűnik. Megnézem majd vhol. -
#15942 Hát ha a TV-d támogatja a DVB-T -t, akkor jöhetett antennán keresztül a HD adás. Ha nem, akkor az nem az volt :) Valószínűleg azt tudhatja, mert már régóta támogatott (Én ezért is cserélnék most, mert a C-t nem tudja az enyém, márpedig a Didi-től az analóg mellett most egyszerre jön a kábelen 70 digi csatorna is, amit nem tudok fogni).
Mi a típusa? -
#15941 Sziasztok. Egy problémával állnék elétek, hátha ti tudjátok a megoldást. Szóval van egy sony lcd tv-m, hd felbontású, tuner is van benne. Itthon felszereltem hozzá az antennát, és jött a digitális sugárzás rajta, nyár elején a foci EB gyönyörű minőségben jött rajta egy darabig. Aztán egyszer csak elveszett az állomások többsége, most már csak a TV2 jön digitális formában. Hiába próbálom programozni, semmi... Aztán hallottam a hírekben nem sokkal a hiba megjelenése után, hogy megkezdődött az átállás a digitális sugárzásra (előtte hogy volt mégis hd adás???). Akkor most az hogy lehetséges, hogy egy darabig jött hd-ban az adás, most meg már nem? Az antenna ugyanaz, nem cseréltem. Lehet hogy mégis az lenne a ludas? Vagy valami más baj van? Előre is köszönöm a segítséget! -
#15940 Panasonic 50ST50
kollega 42"-ben vett ilyet, sajna szemüveg nélkül - 3dben nem láttam még az idei modelleket (de a tavalyiak alapján szvsz aktiv = plazma. de mindenképpen nézd meg őket, elsősorban a panákat!!!) -
#15939 Buuuuu:) -
#15938 Mondj már egy plazma típust, ami szerinted jó lehet a lenti árkategóriában. Jó ideje egyáltalán nem nézem őket, anno LCD párti voltam minden tekintetben :) -
#15937 passziv vagy aktiv-plazma -
#15936 250 - 300e között mit ajánlanátok?
Pl:
LG 42LM765S
Sony KDL-40HX751
Samsungból meg fogalmam sincs, talán vmelyk 7-es. -
#15935 Egyébként ki mire esküszik: Passzív vagy aktív 3D?
Azt tudom, hogy a passzívnál felezett a felbontás, de Én nagyon különbséget nem tapasztaltam még. -
#15934 A Sony KDL-40HX751 és KDL-40HX750 között csak annyi a különbség, hogy a 751-hez adnak 2 szemüveget meg 4 nyelvvel többet tud? :)
Mondjuk ahogy nézem egy ilyen szemüveg 15e, így az árkülönbség pont meg is van :)
Vajon ez alá befér a normál szemüveg? Nem hordom állandóan, csak pont filmnézéshez. -
#15933 A reklámja mindenesetre jópofa :)
-
#15932 Hát az lesz, kikapom a gyerekülést, aztán mehet :)
Pont a hónap elején mondtam az asszonynak, hogy kéne már egy új TV :)
Néztem is akkor a SAMSUNG UE40ES7000SXXH, amihez elvileg az Euronics-ben szeptember végéig Galaxy Tab 10.1-et adnak ajándékba ... 350e körül van :)
Csak hát kérdés, hogy ez jóóóó e :) -
#15931 42"-os TV-t még a hátsó ülésen is el tudsz vinni, ha nincs meg a doboza. Ráterítesz egy takarót, az övekkel meg rögzíteni is tudod. Tesztelésnél sok TV-t vittem anno így, soha semmi baja nem lett egyiknek se.
Mondjuk azért ilyenkor nem is játszottam Fittipaldit. :) -
#15930 Közben már beszéltem a szervizzel, mondták, hogy vigyem be és megnézik. Ugyan a TV-re csak 2 évet adnak, a monitorokra meg 3-at, de megnézik, csak vigyem be úgy, hogy férjen bele a 3 évbe :)
Na cipelhetem :) -
#15929 Ha érvényes még a gari, akkor hajrá, szólni nekik.
Ha lejárt már a gari, és nem ódzkodsz egy kis szereléstől, akkor szereld le a TV hátát (a panelt puha anyagra, törülközőre, takaróra fektesd). Nézd meg, nem látsz-e felpúposodott kondit valamelyik NYÁK-on.
Az én LE-40A659-esem is elkezdett nem bekapcsolni, csak villogott a visszajelző LED. Lekaptam a hátát, és a táp NYÁK-ján láttam két felpúposodott kondit. Vettem az két ugyanolyan teljesítményűt (1000 mf, 10v), darabja 40 forint, és megkértem egy elektroműszerés ismerősömet, hogy forrassza már át nekem (annyira nem szeretett érte, a mostani gépi szerelésű NYÁK-okon már elég durva forraszanyagot használnak, sima pákával alig lehet kiolvasztani, ráadásul a lábakat szépen elhajtogatják, így nehéz kiszedni is). A táp NYÁK-ját visszaszereltem, kicsit kitakarítottam a portól a belsejét (amúgy 4 évhez képest meglepően kevés por volt benne, a PC-imben egy év alatt több gyűlik össze), és utána tökéletesen működött. -
#15928 Ba..us, a nappaliban egy LG 42LH3000 LCD TV-nk van, de pár napja szarakodik a panel jobb fele, konkrétan vagy tök fekete, vagy színes csíkok vannak rajta. Néha egy időre visszajön rajta a kép.
A TV 2,5 éves múlt.
Ahogy néztem külföldön ezzel a típussal másoknak is volt már hasonló problémája.
Tapasztalt már vki hasonlót LCD TV-nél?
(a kisszobában lévő Samsung LE32R51 LCD TV már ~6+ éve tökéletesen üzemel) -
#15927 Valamint raktunk a tesztfalba 42LM620S-est is. Hát....... hihetetlen. -
#15926 Jött ma 40ES6030W tévé. Ennél ótvarabb Csamcsungot is rég láttam már. Hihetetlen gagyi. A belépőszintű Sony is 3x szebb képpel bír. -
#15925 Nem. -
Mentol #15924 Úgy látszik, kicsit félreértettétek. Átfogalmazom:
A mindenki által magasztalt (SZVSZ is fasza!) Panasonic plazma árából lehet kapni nagyobb átlójú LG, vagy Samsung plazmát is. Ti vennétek inkább NEMPanasonic-t? -
#15923 Ha pl a tévével szembe lesz egy 3 személyes kanapé, akkor a két szélső ember már egy tompább képet fog látni, annyira vacak a nézési szöge. -
#15922 Help!
Ezt lestem ki ph-teszt alapján, illetve személyesen is megtekintettem...vélemény róla?
Tv