LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy lehet, hogy elvittem magam. Nekem ez a véleményem más LCD/ LED TV-t nem néztem még max Media Markt-ban ezért tetszhet a saját ennyire...
www.digimomentsvideography.com
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
ajánlatok innen is jöhetnének 😊
most már azt mondom a 3d el van vetve
hd ready - full hd -> a különbség megvan , szóval full hd legyen :S
A 3D szigorúan a saját véleményem szerint jelenleg csak parasztvakítás. Akad rá egy-két-(három-négy) olyan film, ami valóban élvezhetõ, de hacsak nem ezeket nézed reggeltõl estig, akkor kihasználva a 3D képesség nem lesz. Persze hozzá kell tenni, hogy én sztereovak vagyok, vagyis nincs kétszemes térlátásom, így a 3D TV-k nekem semmi pluszt nem nyújtanak, de a környékemen elég sok 3D fordul meg, és persze az esetek 99%-ban sima TV adás vagy sima 2D-s filmet néznek rajtuk... 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
szóval addig míg nem lesz (upc,digi,vagy t-home -bár én digire voksolok) addig analóg.
a hz mennyire szempont?
mondjuk pont ezt a 3at néztem ki , de ha más esetleg mást ajánl azt is hallgatom mert mint mondtam én tök hülye vagyok ehhez a témához.
egyiknél 400 Hz(phillips -130k) másiknál 100Hz-t ír. (samsung -135k)
(sony -170k) -> itt a 3d csábít de végül ez lehet csak egy csalógató írás azt semennyire se tudom kihasználni 😄 szóval lehet én már most elvetem ezt.
a két Hz között mi a különbség? (persze a számokat látom ,de képileg miben nyilvánul ez meg? Minél nagyobb a Hz szám annál jobb az nekem?
amatõr kérdés következik,kéretik ezért nem megkövezni!
Analóg vételre van nálunk lehetõség (azaz nincs digi,upc,mindig tv ... ehhez hasonló szolgáltatónk) tudom-e a következõ tvken venni az adást, az analóg miatt a tv képe nagyon csúnya lesz-e illetve azért gondolom még így is szebb mint egy sima 82cm-es képcsöves tv-n?
(Viszont tervezem valamelyik szolgáltatóhoz való szerzõdést így ezen alkalommal azt is megkérdezném azok közül ki melyik favorizálja?
lehetséges:
UPC,DIGI,T-HOME - talán a mindig tv is szóba jöhetne
ezek közül ki , melyiket ajánlaná? (max 170 jöhet szóba) -
képméret az min. 82cm és max 110, feleslegesnek tartom az ennél nagyobb átmérõjû televízió vásárlását. Ha 82cm-est tudtok ajánlani de nagyon erõs strapabíró jó márkát akkor az is jó, viszont ha van 100cm-es az is jó lesz 😄
link1
link2
link3
link4
sok tv-nél ott a 3D jelzés, ez mit takar??? 2D-s tartalmat konvertál 3D-re ,de gondolom ez is olyan lehet mint a moziban a konvertált verzió azaz lószart se ér 😄
a segítséget és a tájékoztatást meg elõre is megköszönném<#worship>#worship>
Mivel passzívja csak az LG-nek van, így én ha kifejezetten a 3D volna a fõ csapás, azt választanám... de inkább várnék még a szemüveg nélküli 3D tévékre. ...az sincs már messzi.
*Természetesen az olcsó, olcsóbb és drága kábelen nem a bolti árak a mérvadóak, hiszen ugyan azt a kábelt megvehetjük 4-5x annyiért egyes helyeken, mint máshol, illetve aki nem vigyáz, arra simán rásóznak valami szahar kábelt 5-10 rongyért csak mert aranyozott ... vagy mert eladó szerint az márkás.
Barcames - Szerintem menj el egy multihoz, ahol ki vannak rakva Sony, Samsung, LG, esetleg egyéb 3D készülékek és nézd meg. Én kipróbáltam és nekem az LG polár megoldása (a sorfelezés ellenére) jobban bejött, de lehet te hülyét kapnál tõle. Ki kell próbálni. Van aki az összes verziótól fejfájást kap.
de van jópár 1méteres 800-1000 forintos kábelem is és addig variáltam a ps3-pc-xbox-ok közt õket, míg mind jó nem lett 1080p60hz-en 😄
Forza.
Hát nem örülök, mert 10 méteres kell nekem.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
sok kábel nem bírja az 1080p / 60hz-et és ilyen digitális hibákkal reagálnak - vagy rosszabb esetben egyáltalán nincs kép
én már láttam zöld képet, piros képet, fehér pontszórást is, mind a kábel hibája volt 😞 ki nem kell dobni, mert lehet h az adott kábel más eszközzel jó lesz!
Forza.
1366x768 vs 1920x1080 felbontás.
Az elsõ csak általában, mivel bármi megkapja ami 720 sort tud kitenni, ezért volt pár érdekes plazma TV 1024x720 felbontással, de rémlik láttam ilyen öszvér 800x720 félét is.
A HD Ready emblémát bármely gyártó igényelheti televíziója, projektora, kijelzõje számára, amennyiben az megfelel a következõ feltételeknek:
1. A kijelzõ legalább 720 vízszintes képsort jelenít meg 16:9 széles képernyõs formátumban.
2. Videojel kompatibilitás:
a) A készülék DVI vagy HDMI bemeneten fogadja a HD jelet ( YPbPr komponens);
b) A készülék képes feldolgozni a következõ videojel formátumokat: 1280x720; 50 és 60 Hz progresszív (720p) és 1920x1080; 50 és 60 Hz váltottsoros (1080i);
c) A DVI, illetve a HDMI bemenet képes a HD tartalomvédõ rendszer (HDCP - HD content protection) támogatására.
Segítséget kérnék. Adott egy LG 32LK450, most vettem. Ha rádugom a PC-t, az istennek sem tudom monitornak használni. Ha bekapcsolom a gépet, a Win betöltõképernyõ még megjelenik egy pillanatra, de addig is piros függõleges csíkokkal van tele a kép. Utána No signal.
Kaptam olyan tippet, hogy állítsam a HDMI módot PC-re. Nem segített.
A gép, a kábel stb rendben van, a szar tescos tévével megy mint az álom.
Teszkós újságban van most egy egész jónak tûnõ ajánlat:
Samsung LE32D400E1-HD-Ready 68.000 ft, szerintetek megéri?
igazából semmi extrára nem akarom használni, de ha lehet akkor már laptoppal összekötve mondjuk néznék rajta filmeket vagy pendriveról ha lehet vele mert nem derült ki számomra a leírásból h erre képes-e
és abban kérném még a segítségeteket, hogy mi a különbség a hd-ready és a full hd között?😊
elõre is köszi
Mivel h a másik topik kihaltnak tûnik, ezért itt teszem fel a kérdést(remélem nem lincseltek meg😄)
1. Szeretnénk venni egy házimozit és egy BR lejátszót családba. Van xpress.hu-n egy ilyen akció, a lejátszó egy Sony BDP-S185. Jó fajta lejátszó vagy gagyi? Úgy látom mkv-t is lejátsza, ami nagy elõny lenne.
2. Egy házimozit is szeretnénk, nem kell atommegadurvametál fajta, de egyáltalán ne legyen gagyi, de ne is kerüljön kurva sokba(mondjuk kb. 60k körül).
Mit ajánlanátok? Elõre is köszönöm a válaszokat!😊
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
de a mostaninak is mennie kéne :/
milyen kábel megy a tévébe? nem digit kábeltévé? lehet h azt nem adja ki a tévé analogra
Forza.
házimozicucc: pirosfehér IN"
Így van pontosan bedugva! Lejátszó aux módban, tv külsõ hangszóróra állítva és semmi. Nincs set top box a kábel egybõl megy a tv-be.
házimozicucc: pirosfehér IN
ha igy nem szól, pedig mindent jól átkapcsoltál a megfelelõ kimenetre/bemenetre, akkor ennyi... esetleg vmelyik scartról is talán lehetne leszedni tévémûsor hangját, de az is kérdés, hogy vajon nem-e set top box adja a tévét, hiszen akkor ABBÓL vihetnéd a hangot a házimoziba, nem pedig a tévérõl...
Forza.
Van in és out piros-fehér RCA a tévén és a lejátaszón is. Komponens? leírtam a színeket... TV Samsung le32d550.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Milyen komponenseidis vannak? DVD játszó plusz erõsítõ egyben, vagy külön?
Az erõsítõn mi van odaírva a piros-fehér RCA csatihoz?
Tévé milyen is? Azon van analóg Audio out? Nincs rajta optikai? Erõsítõn esetleg optikai?
Össze akarom kötni a házimozival, hogy a TV mûsor rajta szóljon. A DVD lejátszón csak piros, sárga, fehér bemenet van és van egy külön piros fehér Audio in ajzat is. Próbáltam vele, hogy a pirossárgafehér kábelrõl csak a piros fehéret dugom az audio in-be és a tv-nél is a megfelelõ helyre, de semmi! Komponens kábelt olvastam, hogy az kell hozzá viszont a házimozin nincs komponens bemenet (piros,kék,zöld,piros,fehér)
Ha veszek komponens kábelt és csak az audio részét dugom be akkor jó lesz?
Valaki elmagyarázná a dolgokat? Elõre is köszönöm!
Kéne egy kis info, aki rendelkezik LG LV5590-es TV-vel. A kérdés pedig az lenne, hogy nekem a lakhelyemen van egy jófajta analóg kábeltv elõfizetésem. Leírásokba némelyikbe van analóg tuner a tv-be, némelyikbe nincs. Az LG honlapján nem találom ezt tipust.
Tehát... Tudom nézni a kábeltv adásokat vagy se 😊
és olyat hallottam, hogy külsõ vinyót nem ismeri fel az igaz?
Vagy ennél jobbat ajánlani 200e körül!