21171
LCD - Plazma
-
#20730 És ezek? -
partizan182 #20729 Rosszul sejtetted meg nem is ezt írtam. FALD lcd-n teljesen jó (kivéve talán az említett LGSK8500/9000 gépeket), sőt egy ZD9, XE94 vagy Q9 világos HDR jelenetekben egyértelműen jobb mint egy oled. Szemből persze. -
#20728 Sejtettem én, hogy mindenre felesleges a HDR, ami nem oled... -
ItaloMucsacso70 #20727 ..." vagy bármilyen 2016 vagy azutáni oled."
Akkor én meg is vagyok. -
partizan182 #20726 Teljes részletességű HDRt nincs olyan konzumer tv ami ma megjelenít (egyik se tud 4000 nitet). Legalább 40x leírtam már mi kell a hdrhez : hatlmas kontraszt, nagy fényerő, széles színtér, 10 bites gradiens. Minél többet tud ezekből annál jobb lesz a hdr.
Amikre írtam hogy csak matricán támogatják a hdrt azok a fenti 4 szempontból nullát tudnak. Kompromisszumos hdr valahol az edge ledek tetejénél kezdődik (samu NU8000/Q6), de inkább fald kell hozzá (sony xf90 / Samu Q8 fald verzió), vagy bármilyen 2016 vagy azutáni oled.
IPS LG azért esik ki mert a kb 1200:1 max kontraszt HDrhez röhelyesen kevés, SDRhez is max nappal elég. Talán az SK8500 a kicsit buta FALD világításával, de az majdnem oled árban van.
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.10.14. 07:26:58 -
#20725 ilyenre én is kiváncsi lennék, meg arra is, hogyha ahogy elöbb irtátok , a samu képe sokkal jobb mint az lg akkor , miért olcsobb a samu ?
-
#20724 Persze ahhoz nem árt egy valódi HDR képes tévé is.
Korábban jeleztétek, hogy a 4K HDR logó matrica sajnos nem mindig garancia a valódi HDR-re...
Akkor viszont minek egyáltalán a HDR azokra a tévékre?
Van egyébként valahol valami listaféle, hogy melyik tévétípusok jelenítik is meg teljes részletességgel a 4K HDR-t?
S melyek amik meg csak fogadják, de nem jelenítik meg? -
Borg #20723 Kb mindenben.
Az Amlogic S905X lazán játszik le 4K tartalmat HDR-ben is. Kb nincs ami kifogjon rajta. -
Mentol #20722 OK, Zef.
Értem. Nekem is Pana S20 volt - abban sem volt okos funkció. -
#20721 Kefír?
Hogy nagyon bele ne zavarodj, szólíts csak simán Zefnek. Arra is hallgatok.
A tévé okosító lényege ugyebár inkább még az első generációs plazma/lcd tévéket érinti, ahol még nincs internet csatlakozás.
Gyakorlatilag műszakilag olyanok, mint a hagyományos crt tv-k: rákötsz egy lejátszót oszt nézed. Vagy tévé műsorokat nézel rajta.
Miközben meg ugye pár éve vannak már "szmártos tévék is" avagy okos tévék, amivel internet csatlakozással elérheted a legismertebb stream szolgáltatókat úgymint: youtube, videa meg társaik...
Erre voltál kíváncsi, vagy én értettem félre valamit? -
#20720 1080p akadozik rajta?
Na látod, ez máris egy hasznos infó. A lenti "dobozok" lényege, hogy önállóan saját oprendszerrel működnek. A chromecast meg ugye így: (katt ide)
Bár ezt lentebb is jelezték már.. -
#20719 Google Chromecast 2.0 HDMIt használok.
Pcről,telefonról kényelmesen lejátszok mindent csak 1080p már akadozik rajta.
Mivel tudnak többet/mást a lent felsoroltak? -
Mentol #20718 OFF
Ez a Tv okosító mire jó? Konkrétan kefírnek...izé...Zefír.
ON -
partizan182 #20717 Kijött a Sony ZF9, jó szar lett. Tettek rá egy betekintési szög szélesítő filtert amitől 6000:1-ről 1700:1-re esett a natív kontraszt. Meg felezték a dimming zónákat.
Samu Q6 pörög nagyon mostanában, volt 250 alatt a minap valamelyik nagy boltban. -
Borg #20716 Ugyanaz az amlogic S905X chipset van ebben is, szal a márka tök mindegy. Bár nemtom hol adják ezt oda 10 alatt 1 év garral, de akkor az egy jó vétel.
Csak arra figyelj, hogy ne 1/8GB-osat vegyél, hanem 2/16-osat. Ezenkívül max a távirányító, meg a hűtés minősége lehet különbség.
Én mondjuk olyat kerestem a sok kínai vack között, aminek nincs kék reflektorfény az elejébe építve.
Ja most látom a lealkudtuk.hu-s linket... na hát az pont azért 9ezer, mert 1/8gb-os, azokat már kínából is olcsón szórják ki.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.10.12. 12:16:35 -
#20715 Egyébként (ha már benéztetek) idei tévés újdonságok, akciók?
Vagy marad a blekfrájdéj? -
#20714 25 dodó + pkg. Gondolom. Meg gari zéró.
Akkor már inkább az MXQ pro 1 év garival 10 rongy alatt.. -
#20713 Azon kívül semmi. -
partizan182 #20712 Mi a baj a Hulu-val? Azon kívül hogy itthonról nem elérhető. -
Borg #20711 Ezeknek a stickeknek semmi értelme szerintem, onnantól hogy 40€-ért (vagy aliról 25$-ért) Amlogic boxot tudsz venni, ami jóval több lehetőséget kínál, és a rárakható Core/LibreELEC meg KODI is sokkal jobb. -
#20710 Egyrészt igen. Másrészt meg fele ennyiért ugyanezt nyújtja az Anycast.
Illetve ha nem akarok okostelefonnal bajlódni, korrekt áron elérhető az MXQ pro is a "nélkülözhetetlen HULU-val"
Tényleg az. Most hallom először...eddig nem is létezhettem nélküle..
De inkább megvárom a HULU 2.0-át. Az már a hosszabbik Hulululuuuuu néven jön majd ... -
partizan182 #20709 Ez inkább tükröz mint okosít, nem? Mobil nélkül nem müxik. -
#20708 Ezt esetleg kipróbálom...
-
#20707 jogos.
Akkor legyen hdmi-s okosító. Ha nem tévedek, úgyis minden usb bemenetes tévén van hdmi bemenet is.
Szóval felhasználói szempontból talán mindegy is hová kell dugdosni, csak szuperáljon.. -
Borg #20706 És amit te linkeltél, az mitől USB okosító? Azt sem az USB-be dugod. -
#20705 ok, igazad van beneztem. :)
#20704 haveromnak volt USB-s okositoja, de nem volt megelegedve vele es o is lecserelte ilyen TV boxra. -
#20704 A beelink sem és az amlogic sem kifejezetten usb okosító.
De azért örülök, hogy legalább ti elégedettek vagytok velük..
Én inkább valami egyszerűbbre gondoltam. Mint pl. ez is:
-
Borg #20703 Ez mitől usb-s okosító?
Amúgy nekem is amlogic boxom van, S905X procival, és CoreELEC rendszerrel. Tökéletesen teszi a dolgát, 40 euróból.(kínából nyilván még ennél is olcsóbban lehet némi bátorsággal beszerezni)
Tud 4K-t meg HDR-t is, csak ez mondjuk pont nem érdekel :) -
#20702 Kösz a tippet, rálesek mit tudnak az utódok. -
#20701 en beelink mx III-at hasznalok par eve es tokeletesen fut rajta minden. egyedul a taviranyitojaval nem vagyok megelegedve, de az ugye helyettesitheto. nezd meg valamelyik utodjat! -
#20700 Részint off. Érdeklődnék, akad é itt olyan személy, akinek van némi személyes gyakorlati tapasztalata az usb-s okosító kütyükkel kapcsolatosan. (Melyik megbízható, melyiket inkább ne, mert mondjuk folyton lefagy vagy szaggat a kép, akadozik a hang...ilyesmik)
Olcsóbb és drágább típusok közt mi a különbség...esetleg tapasztalat 4K kijelzőkön..stb.
Bármi hasznos infó jöhet, de tesztek nem érdekelnek. Sok köztük a részrehajló. -
#20699 Nekem most jöttek meg 3DBD-n a Végtelen háború és az új Spielberg 3D csoda...
Hát....ugyan még csak beléjük pillantottam, de a 3D az nagyon ott van a szeren mindkettőben.
Bár nekem egyelőre még megteszik plazmacseken is..
Majd "odaát" reflektálok róluk ha túl leszek rajtuk.. -
partizan182 #20698 Úgy értettem hogy ilyen brutális DSEt én még sosem láttam. Persze tudom h minél nagyobb a panel annál inkább gond szokott lenni. -
ItaloMucsacso70 #20697 Sajnos én a Komáromi Sony Digital Cinema 4K-t sem tudom már elfogadni az itthoni OLED után.
Legutóbb a Meg az őscápával próbálkoztam 3D-ben gondoltam milyen frankó lesz legalább az élmény moziban.
Hát rohadt nagy csalódás volt .
Már amikor kezdődött a film kezdtem fészkelődni hogy hol marad a jól megszokott otthoni fekete szintje.
Aztán a hangon kívül semmit nem tudott hozzátenni ami arra sarkalna hogy legközelebb megnézzek valamit moziban.
Amit az OLED technólógia jelent ma az páratlan és egyelőre úgy néz ki hogy űberelhetetlen. -
Borg #20696 Ha nem láttál ilyen DSE-t még, akkor nemtom milyen LCD TV-ket néztél...
Én már anno a Sony W9-et is azért nem vettem meg, mert világos tesztképpel olyan volt, mintha az akropolisz dór oszlopsorát néznéd... holott az nem volt olcsó fajta... -
partizan182 #20695 Volt szerencsém a minap pár órát eltölteni egy hatalmas, 75"-os belépő 4k Samuval (MU6100 tavalyról), pár szösszenet:
- Iszonyatos mérete van a dögnek, mikor hazamentem, az 55-ös olyannak tűnt mintha egy régi 14"-es monitor figyelne a sarokban.
- VA panel, ugye itt elvileg jó a fekete, hát ezt cáfolnám. Nem teljes sötétben használuk, nem max fényerőn, de így is legnagyobb jóindulattal sötétkéknek mondanám a feketéjét. Bele se merek gondolni hasonló körülmények között az IPS mit produkálhat.
- A betekintési szög, na az meg nem létezik, plane ekkora méretben gáz. Ketten (!!!) nem tudtuk úgy helyezni a foteleket hogy az ellentétes széle ne kezdjen fakulni a kép. Vertikálisan még rosszabb a helyzet, normal ülő pozícióhoz kb a földre kellett volna rakni hogy ne veszítsünk kontrasztot.
- Olyan DSE amit még sose láttam, konkrétan ki lehetett venni a led csíkokat a képernyő mögött.
Őszinte részvétem mindenkinek aki kénytelen LCD-vel bohóckodni :(
Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.09.07. 11:35:46 -
partizan182 #20694 Az IPS glow lesz, tévéknél az annyira nem jellemző szerencsére, ott a feketeszint (már ha lehet így hívni) oldalról nem mászik sokat. -
#20693 Egy Dell 2209WA előtt ülök, nem a levegőbe beszélek. -
partizan182 #20692 Se, Ips-nél a fényerő csökken és a színek torzulnak. -
#20691 WTF, ennyi erővel az IPS is fos, mert ott a fekete világosodik ki oldalról.