21171
LCD - Plazma
-
#20770 hát erröl nem találtam semmi infót sem, a kopogtatással mit érek ?
Ming a 3 samu egy árba van , de ha ugyan azt tudja mindegyik akkor lehet az 58"os jobban megérné 10cm el nagyobb mérettel.
A tizennél mit értesz a dögögés alatt, mi amiben elmarad a weboshoz képest. A dts milyen hátrányt jelent? az olyan hangu filmeket le sem játsza csak hang nélkul? média box-al vagy külön AV erősitövel nem okoz problémát a lejátszás emiatt?
Valamelyik samuhoz adnak újabb távirányitot ami hanggal lehet vezérelni, a teszt videóban elég jól működött. -
Borg #20769 És az 1-2-3nál nincs olyan szám, ami ez lehet?
Nekem az Állapot 4-nél ír C9506-ot jelenleg. Szóval még épp nem fordult át a tízezren 5 év alatt :) -
#20768 lehet az az 58" az épp IPS ... (tavaly vó'tilyen) - kellemes (panel)lottózást (esetleg kopogtatást) -
#20767 nálam csak status1-2-3 van, 4 már nincs... (50G30) -
partizan182 #20766 Pici variánsok: más a talpa, ezüst keret stb, dual tuner, Bluetooth vane benne ilyesmi. Képre ugyanaz.
LG IPS panellel dolgozik, van akinek megéri a betekintési szög miatt, mert az a Samuban nagyon tré. Plusz a 7900ban van edge local dimming (jó szar), meg magic remote (az fasza).
Tizen döcögős de használható. Azzal vigyázz hogy az idei modellek már nem kezelik a DTSt egyik Samu tvnél sem. -
partizan182 #20765 Tekintve hogy nincs fehér alpixeled csak R/G/B emiatt mindenhol látszik. Szürkeárnyalatolban leginkább. -
#20764 A samu nu7099, nu7179 és a 7119 között mi a különbség? , meg a 7179esbol a boltban láttam 58"os verziót, de a samu honlapján nincs rola ekkora méretrol infó.
Meg összehasonlitva egy LG-vel. ahogy irtátok, hogy a samu a VA panel miatt jobb a képet ad akkor hogy lehet, hogy a samu olcsobb mint az lg 7900?
Illetve mennyire gáz a tizen ezekben a tvkben? valamelyik forumon olvastam, hogy panaszkodott rá akinek van, hogy nagyon lassu , viszont amit a boltban csak a menuben valo lépkedést néztem ott nem tunt rosznak, csak az más kérdés, hogy a böngészés vagy a pprobramok elérése hogyan boldogul..
-
#20763 Ilyesmi nincs az LG-ben.
Biztosan ők nem feltételezték, hogy valaha is kifingik a plazmájuk.. -
#20762 Tehát ha lehúzok minden színt 0-ra, akkor is piros lesz? Kétlem...hiszen akkor csak a fekete és fehér illetve annak keveréke a szürke árnyalatai dolgoznak. -
Borg #20761 Nem feltétlen kell szervizmenü ahhoz, 10ezer óra alatt a Rendszeriformáció, Állapot4, C betű után is ott van. -
#20760 az nem fekete-fehér lesz, hanem fekete-rózsaszín
megnézném mennyi van a panámban, de a szervízmenü rezetel minden beállítást :( -
#20759 Nyilván ez sem fog örökké működni normálisan. De ha csak annyi baja lesz, hogy elszáll a zöld és pirosba megy át,
akkor jön a "B" terv. Konkrétan: csak régi klasszikus fekete-fehér retro filmeket fogok rajta nézni.
A modern 4K blurayeknek meg ott lesz egy HDR oled, vagy egy új UHD projektor.
Vagy mindkettő. Nálam sosem tudni... -
partizan182 #20758 Nem, a zölded van kihúzva a végtelenbe (vagy tint volt nem is tudom már), plazmák pirosodnak ahogy vénülnek, lassan nem lesz mivel kompenzálnod mert eléred a csúszka végét. -
#20757 Bőven elég 3 méterről még az 50" is.
Pláne ha sasszemed van
Ha meg nincs, akkor a 100" is kevés.. -
#20756 Látszott?
Azt emiatt az opció miatt gondolhattad:
-
ItaloMucsacso70 #20755 Öt év múlva biztos esedékes lesz a fejlődés nevében. A mérettel most sincs gondom. Bőven elég 3 méterről az 55". A mostani meg megy a kisszobába és leváltja a szintén LG plazmát.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.10.28. 09:05:08 -
partizan182 #20754 Mert mondjuk nem akarok 10 évig 55 collos egérmozival bohóckodni. Anno a beállításaidból látszott hogy a plazmád a végét járja, 5x360x7=13k óra se, mai oledek 100k óránál felezik a fényerőt (azaz halnak meg).
Témához: ez a csodaolcsó csodakínai csodaoled félévente egyszer felmerül, majd ha egyszer mutatnak belőle működő prototípust elhiszem hogy létezik. Ami még lehet hogy az LGtől ellopják a Woledet (nem vicc, ipari kémkedési botrány volt pár hónapja konkrétan a kínaiakkal konkrétan az LG tévés gyáraiban), de arra szabadalom van, max kínában forgalmazhatnák (ahol szarnak a szellemi tulajdon védelmébe).
Kapcsolódó hír hogy az LG megemelte (!) a partnerei (Sony, Pana, Phillips etc) felé az oled panelek árát Q4re, akkora a kereslet. -
#20753 Miért kéne később lecserélni az oledet?
Plazmát is 7. éve hajtom napi szinten (hétvégenként akár 5-6 órát is) szinte folyamatosan.
Pedig az már milyen retro..
Az oled fényévekkel fejlettebb techno. Simán pörögni illik neki minimum még vagy 10 évet... -
ItaloMucsacso70 #20752 Részben igazad van.
Engem annyiból érint csak a dolog hogy később mikor cserélem a TV-t mennyire tudják lenyomni az árakat a Kinai OLED-ek.
Mert nem is kérdés hogy soha többet nem vennék más-t ,vagy esetleg majd az OLED-et felváltó technológiát. -
#20751 Egyrészt, mivel te már oled tulajodonos vagy, neked tökmindegy, hogy csökken vagy emelkedik-e az oled ára.
Rosszul látom?
Másrészt, a cikk egy kissé félrevezető, mert bár jelenleg tényleg csak az oled nyújt pixelenkénti vezérlést, őt azért már megelőzte korábban egy korábbi high tech technológia.
Szóval a taps nem az oledet illeti.. -
ItaloMucsacso70 #20750 Kiváncsian várom mi lesz ebből? -
#20749 áh, az 5.6" 18.5:9 mellett kicsi :( (most 6" van 16:9-en)
tulképp nekem 6.4" kellene ezekből a nyújtottakból :) -
Borg #20748 Samsungnak már a középkategóriában is van AMOLED-je bőven a telefonjain, onnan szerintem tudsz választani nagyot, ami nem drága. -
#20747 hasonló okokból nem tudom mire cserélni a 6" nexus6om (betört...), nincs mit venni "tartalomofgyasztásra" (aka youtube :D )
nagy és oled kéne (ifon nem jöhet szóba az ára és az alma-cég miatt se), notch nélkül, éspersze ócsón :D
s bár az amoled olcsóbb tudtommal, mégis a kijelzőt használják a termékszegmentálásra, jó kép csak a mocsokdrága kategóriában jár (kösz alma, hogy húzza fel az árakat... basszus, amikor egy huawei 330 ezerbe kerülhet :O )
---
Borg: édes a bosszú megkérdezni a mostani ifonjuktól elájultaktól, hogy "és milyen volt 6 évig moslékot nézni kurvadrágán?" :D -
Borg #20746 Látod, de az ájfonosok se jöttek addig rá erre, míg ki nem adtak egyet OLED-del. Mi lesz ha lemajmolták a Samsung minden (évekkel előbb kihozott) fejlesztését? Akkor mire fognak ugatni?
Még bőven a plazma érában is hiába beszéltek sokan, hogy mennyivel jobb. Csak az LCD kellett a népnek. Most meg soknak ott figyel az OLED már, aztán isteníti, hogy kenterbe ver mindent. Volt itt is aki a sony lcd mellett ugatott kitartóan, de mióta nekik is OLED a csúcstévéjük, igen nagy a csend... -
#20745 Nekem ájfonX-em van (sose vettem volna, cég adta), és hát azért azt be kell valljam, hogy este, gyerek altatása közben amikor a Stranger Things-ben "túlvilágos" rész van - ilyenkor komplett fekete háttér előtt csak a szereplők látszanak - akkor döbbenet, ahogy eltűnik a kezemben a kijelző meg az egész telefon, és tényleg csak a szereplőket látom, semmi mást.
Na meg a kontrasztok....
Utána leülni a szintén céges, hipergagyi laptop TFT kijelzője elé.... néha inkább végignézem kicsiben a filmet, annyival szebb :)
DB -
partizan182 #20744 Tone mappingtől sok függ, vaszleg máshogy kezelik.
De ugyanez megvan tévében is, szürkehályog és fólia effekt, nagyon nehéz visszamenni másra (sdr/lcd). -
#20743 (utánaolvastam, holnap ismét megnézem a két hdr kijelzőt, ELVILEG az alma sokkal több nit-et kellene tudjon... 540 vs 800, 1% fehérség mellett, az ifon javára) -
#20742 ma csináltunk melóban egy sdr vs hdr tesztet, bár sajna csak parányi kijelzőkkel, de azok legalább nem elcédék voltak:
Motorola Nexus 6, amoled
Samsung S9, amoled
Iphone X, amoled
tesztvideo: https://www.youtube.com/watch?v=FDkWwX3Id98
kb annyit tettünk, hogy feltoltuk a kijelzőket max fényerő alá picivel, totál unprofesszionálisan hozzáállva :D
a saját telóját mindenki a saját szájíze szerint állította be (színprofilok, stb)
majd EGYSZERRE elindítottuk a videot mindhárom versenyzőn
tapasztalatok:
- mielőtt a többiek mellé tettem a Nexusom, tökre tetszett a produkciója
- miután odatettük: mi az isten az a szürkehályog a képen? mintha valami erős fólia lenne a telefonon (nincs!)... fél perc után mondták is a többiek, hogy akár el is tehetném .... :D
- a samsung s9 szerintem melegebb képű volt, az ifonos kolléga szerint pont hidegebb, de ami "biztos": highlight-ban érzékelhetőbben fényerősebbnek bizonyult (ifonnál)
halovány tapasztalatom akkor így most lett az (am)oledek hdr képéről, nyilván nem feltétlenül reprezentatív tévére vetítve, de eddig elképzelésem se volt... az itthoni egyetlen hdr képes megjelenítőm, a samu ks7000 lcd után mindenesetre egyértelműen jobb (nincs glow/bloom, sokkal kevésbé hivalkodó - annyira megnézném forza7 alatt... ami számomra a qleden ocsmánynak, giccsesnek hatott)
Utoljára szerkesztette: arty, 2018.10.16. 19:04:46 -
Borg #20741 Tipikus példája a semmirevaló, részrehajló reklámfilmnek... Még arra se vették a fáradtságot, hogy mind a kettőnek azonos szintre állítsák be a színeit.
Az OLED-en meg azért marad ott a ghost (és nem beégés), mert egyből fekete képet adnak utána, tehát nincs is ami kimossa. Gyanítom pár perc bármilyen egyéb tartalom (ami nem fekete) is kivinné onnan. Ilyen szintű ghost még plazmán se nagyon keletkezik, pedig csináltam már ilyet régebbi játék fehér GUI-jával, néhány óra alatt. 10 perccel később már úgy kellett keresni, ami előtt még jól látható volt. És akkor beégésről még mindig szó sincs.
Mondjuk én úgy kívánom is az ilyen kis 12 órát lolozó semmirevalóknak, hogy használjanak samsung qled-et :) -
partizan182 #20740 Jah, napi 12 óra league-re nem a legjobb, ebben igaza van ennek az egy évvel ezelőtti samsung reklámfilmnek. És nem, az image retention nem tűnne el 10 perccel a kikapcsolás után ahogy lefut az automatikus pixelfrissítő. -
#20739 -
#20738 Durva. Akkor LG-t nem veszünk... -
partizan182 #20737 Utánhúzás kicsit más, ott csíkot húz maga után a mozgó tárgy, bloom állóképen is látszik (csak mozgás közben feltűnőbb).
LGnél konkrétan ez: Sk8500 zone count
Sony / Samu azért az átmeneteket (egyik zónából a másikba) elegánsabban kezeli. -
#20736 Mondom, hogy mahináció...
A bloom meg magyarul utánhúzás ezek szerint.. -
partizan182 #20735 Ph cikkből amit TE (!!!!!) linkeltél kettővel ezelőtt:
"Ez azt jelenti, hogy az LCD tévékben a háttérvilágítást biztosító LED-eket a tervezők nem a kávába, hanem mátrix- vagy rácsszerűen a képernyő mögött helyezik el. Ezután a diódákat egyedileg vezérelhető csoportba osztják, ami által elméletileg kontrasztosabb, szebb kép érhető el, emellett a fény eloszlása is egyenletesebb lehet."
A bloom az amikor ezek a zónák meg a változásaik láthatóak valós anyagban (világos glória követi a mozgó tárgyat pl). -
#20734 Mindkettő. A fald gondolom valami fényerő mahináció. De mi az a virágzás? -
partizan182 #20733 Filléres LCDk királya a TCL már egy ideje, legnagyobb gond ezekkel a durva felhősödés és a minden képzeletet alulmúló betekintési szög.
Elvileg jönnek majd EU-ba saját márkajel alatt is, Média már most forgalmaz pár modellt.
Előzőből mi akadt a torkodon? FALD? Bloom? -
#20732 Egy kis olvasnivaló: olcsó 4K-s 49"-os Thomson tv a tesztpadon.
Laikusok számára is érthetően megfogalmazva. -
partizan182 #20731 Ha a betekintési szög mindennél fontosabb és mindenképpen oled árat szeretnél fizetni egy lcdért akkor egynek elmegy. IPS panelből csodát persze nem lehet sötét szobában csinálni, a FALD öröm, de az lg algoritmusa kicsit primitív a többiekhez képest (lemarad, bloomol).