21171
LCD - Plazma
-
Talált valaki valami best buy TV-leárazást? -
partizan182 #20809 "Másik" fórumon posztoltam, de hátha itt is érdekel valakit:
Néha fel-fel merül hogy mi is az a Nano-cell technológia az LG tévékben, bár az LG eléggé titkolózik a részletekről (nem véletlenül - lásd lejjebb), találtam egy remek cikket ahol megpróbálták visszafejteni hogy mi is történhet:
What is NanoCell technology?
Akinek az angol nem megy / technológia kicsit magas, a lényeg: Mindössze egy moluekuláris "festék"-rétegről van szó, amit a színszűrők mögé kennek, mely elnyeli az 580-610 nm hullámhosszú fényt. Ezt azért kell elnyelni, mert az LG az olcsóbb, széles-spektrumú háttérvilágítást használja a csúcs-LCD szériáknál is, gyakorlatilag ezen gyenge komponens hibáit kozmetikázza kicsit ez a réteg. Nem nano-részecske, a "Nano" csak marketing-elnevezés.
Praktikus haszna annyi hogy a széles spektrumú háttérvilágítás mellet magasabb színtér érhető el, ami még így is bőven elmarad sajnos mind a Quantum Dot réteggel ellátott, mind a szűk spektrumú LED háttérvilágítás mellett. Betekintési szögre semmilyen hatással nincs, azt kizárólag az IPS panel befolyásolja.
-
partizan182 #20808 Hehe, erről jut eszembe: apuka-haver az oviból, át-át járogatnak, és hát na, tetszik neki nagyon az otthoni szetapom (HDR Oled+PSPro).
Meséli hogy bedobta az asszonynak az ötletet, mi lenne ha ők is vennének egy jó kis oled tévét, asszony kérdi: mire kéne nekünk ilyen drága tévé ha nem is nagyon nézünk tévét? A válasz: "Hogy majd a Playstationt legyen mire kötni" :)
A vicc az hogy áttolta a dolgot, cserébe meg kell újítania a nappali bútort mert nem fér be az 55-ös panel. -
Köszi a választ. Hát akkor várok a jövő évi bónuszra (a karácsonyi már elment szemműtétre előre...
)
Hálistennek jövőre új meló, több pénzért, elvileg simán ki lehet majd gazdálkodni akár egy C7-et is. Vagy C8....
Csak az asszonynak mindig vannak újabb és újabb beruházási ötletei (hálóbútor stb...)
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2018.11.20. 09:44:16 -
-
ItaloMucsacso70 #20805 Nem kérdeztem.
Gyorsan végignéztem amit kellett.
Pixel, jótállási papírok , számla stb...
És fizetés után gyorsan távoztam amíg meg nem gondolja magát.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.11.18. 14:57:11 -
Igaz: hiába vetted kéz alól, ez gyakorlatilag még szinte új.
Legalább megkérdezted miért vitte le ennyire az árát?
Vagy hogy esetleg nincs e mégegy eladó példánya ugyanennyiért?..
-
ItaloMucsacso70 #20803 Minek? 
Volt már ilyenem.
A szülőknek is ilyet vettünk.
Tökéletesen ismerem a készüléket nem okozhat meglepetést.
Nem zsákbamacskát vettem.
HDR és 4K-n kívül szinte ugyan azt tudja mint a komolyabb OLED-ek.
Sőt ebbe még benne van egy nem gyenge 3D - is .
Amúgy éppen tegnap néztem egy Videót a Top 10-ről.
7-ik az LG B7.
No1 pedig a C8 LG OLED.
De a többi is szinte mindegyik ezt a technológiát használja talán ha egy QLED volt bennük.
-
Ott a pont. 
Pár hét múlva várjuk az élménybeszámolódat róla...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.18. 14:01:33 -
partizan182 #20801 Használtan már most is kapsz akörül. Újonnan passz, talán 2020? Kéne valami konkurencia neki mert egyenlőre az nagyon nincs.
Másik gond hogy az oledek közt nincs jobb meg rosszabb képű, amint leviszed az árát a középkategóriába a prémium felhozatalod ott rohad a polcon. Ez sajnos nem pálya, a prémium tvk marzsai finanszírozzák az R&Dt az összes gyártónál. -
Mikor és mitől fog lezuhanni az értéke?
B7 mikor megy 300 alá szerintetek?
Köszi,
DB -
mondjuk 340ért nem valami jó az ár, nem sokkal felette ott a B8... (lehet holnap méginkább ott lesz, legalább az a 3-3 db boltonként :D )
de 150ért, azonnal égetném el a plazmám................ :D
jól kifogtad, irigykedek! -
ItaloMucsacso70 #20798 Ez részben jó, részben nem.
Aki most akar venni vagy cserélni akarja annak nagyszerű hogy egyre olcsóbban lehet hozzájutni.
Másrészről az értéke a felére vagy annál jobban is esik rövid időn belül.
De mivel már mást nem vennék én az előbbinek nagyon örülök.
Most legolcsóbban 344 ezerért láttam az FHD-t belőle!
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.11.15. 18:20:56 -
partizan182 #20797 Nagyon durva mekkorát zuhant a FHD oled ára. Én 3 éve 470kért vettem újan. -
ItaloMucsacso70 #20796 Még szép hogy megvettem. 
Előbb rákerestem a Face oldalán nem hirdette országosan.
Júniusba még 260.ért tette ki a falára.
Majd pár hete levitte 202-re.
És múlt hétvégén meg azt látom hogy 150!!!!
Egyből írtam és hívtam hogy stop , senkinek sehová, már megyek is érte.
Amúgy is csak 15 KM-re volt tőlem.
A gyerek szobájába pont jó lesz játszani.
-
naneeeee - behúztad?!?! -
ItaloMucsacso70 #20794 Ez a kép még az eladónál készült.
-
Borg #20793 És a csipketerítő hol van a tetejéről -
Az durva :D -
ItaloMucsacso70 #20791 Igazad van kolléga! 
Inkább rámentem a " Black Friday-ra " !
-
Szakszervízbe hiába is vinnél alkatrészeket. Ott ugyanis ellenőrzött alkatrészekkel dolgoznak.
Ráadásul arra sincs semmi garancia, hogy a nevezett alkatrész is hibátlan.
Mondjuk beszerelik neked. Aztán két hét múlva befingik benne valami, te meg nagy arccal viszed is vissza, hogy szakszervíz vagytok, ti b@sztátok el, lehet megcsinyányi f@szikáim!
Ha megfogadsz egy jó tanácsot: azon a 23 rongyon vegyél inkább 2-3 új bluray filmet meg pár zacsi popcornt és mehet is egy jó kis családi házimozi...
Vagy...teszed amit gondolsz és aztán lesz ami lesz...
-
Egy dolog, hogy mit feltételeztek (mindketten) és megint más, hogy különböző Technika tv-s fórumokon mik a saját tapasztalatok az otthoni felhasználóknak. Meglepően pozitív véleményeket olvasni róluk.
Nem mellesleg jó bő 8 éve volt nekem is lcd Technika tv-m. Sajna egy vihar tönkrevágta. De amíg megvolt, nekem sem volt bajom vele igaz: csak 1080i-ig szuperált. De max csak 720p-t nyomattam vele és SD adásokat akkoriban.
Vestel márka abban az időben még nyomokban sem létezett.
Persze megértek én mindent. Ne az olcsó (s ahhoz képest nem is rossz) Technikát reklámozzuk már ha lehet....még nyakunkon marad a sok mégmindigbaromidrága oled...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.10. 21:50:50 -
ItaloMucsacso70 #20788 Sziasztok lenne egy kérdésem amin már napok óta kattogok.
Anno írtam is hogy szüleimnek vásároltunk egy EG910V OLED TV-t.
Aminek szerencsére az égvilágon semmi baja.
De most láttam egy hirdetést amin lehet hogy érdemes lenne elgondolkozni.
Van egy törött OLED amiről feltettek képeket.
Azon gondolkodtam talán érdemes lenne megvenni alkatrésznek hátha a gari után ha esetleg javítani kellene akkor sokkal olcsóbban meg lehet úszni a költségeket.
A másik meg az hogy lehet hogy mire valami baj lenne vele ehhez a típushoz már nem is lesz alkatrész az LG-nél sem.
Ahogy nézem a képeket itt már minden panel pofon egyszerűen bontható és akár egy kisebb dobozban is tárolható lenne.
Nektek mi a véleményetek érdemes lenne EZT a TV-t így megvenni???
Vagy ha megemlítem a szakszervízbe hogy nekem van hozzá alkatrészem elhajtanának mint a magzatvizet?
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.11.10. 18:29:25 -
partizan182 #20787 Az megvan ugye, hogy a Technika csak egy logó, semmilyen saját termelést nem végeznek (TV fronton legalábbis), mások TVit matricázzák fel a Tesco házi brandjével? Valami szlovák üzemben készülnek azt olvasom, vaszleg Vestel licensz alapján (az is lehet hogy csak simán Vesteltől hozzák a cuccokat). Magyarul a legalja. -
Borg #20786 Mert szerinted pl OLED vagy Plazma szemszögből, sőt még átlagos/jobbfajta LCD-k szemszögéből nézve a Technika LCD nem fos?
Vagy csak félremagyarázhatnékod támadt éppen...
Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.11.09. 10:30:10 -
Mentol #20785 Van, aki csak azt a fost engedheti meg magának. (mármint nem neked!) Örülök, hogy neked nem kell fosban turkálni. -
A Mercisek szerint a Swift is egy fostalicska.
Ennek ellenére több lerobbant Merdzsót látni, mint Suzit...
Azt is csiripelik a madarak, hogy a Technika mögött is műszakilag valami nagyobb factory áll.
Én még nem láttam belülről, tehát akár igaz is lehet... -
Borg #20783 Itt valami JVC-ket is hirdetnek ugyanennyiért, van több méretben is... Ráadásul 5 év garral.
Bár valszeg ugyanaz a noname rebrandelt fos, mint a technika. -
Ledes tévékeresőknek akció....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tegnaptól a madaras helyen (teccsóban) 42"-os (107 cm) Technika 70 rongyra leakciózva.
Konyhába, vendégszobába ennyiért ekkora ledes lcd garanciával, szerintem jelenleg nincs sehol máshol idehaza.

-
partizan182 #20781 Oleddel az volt a gond hogy az LG bezsákolta a WOLED patentet a Kodaktól, így a Samu 4-5 év gyártástechnológiai lemaradásban lett már launchkor. Azóta az LG belerakott kb 10 Mrd dollárt, ezzel versenyezni bolondság lett volna.
Helyette vitték a QD színszűrő témát (kb a lenti csak LCD panellel), abból nem lett semmi. Túl nagyot álmodtak ezzel a kvantumpöttyel, de azon kívül hogy fényesebb az LCD képe eddig nem sok haszna volt. -
szerintem végre feljutott az info a felsővezetésig, hogy a microled csak nevében micro, azt kéccázér' nem fogják tudni átlagnappaliba nagynyereséggel tolni, "sose" .... :))
(eleve nem szabadott volna anno abbafejezni az oledes kísérletezést, csak nyilván k. sokba került....) -
partizan182 #20779 Méghogy LCD, azt mindenki tudja hogy a Samu csak kényszerből tolja a QLED bullshitet.
Nekem az a gyanús hogy egyszerre tolják a MicroLED-et és a QD-OLED-et, eléggé helyettesítő termékek. Érzésem az hogy egyik techno mellett sincsenek elkötelezve, ami azt jelentheti hogy vagy komoly limitációi vannak mindkettőnek (mittomén MicroLED soha az életben nem lesz 80" alatt) vagy sehol se tartanak még. Fura na. -
Borg #20778 Újra OLED-et fejleszt a Samsung is
Biztos mert olyan jók az LCD-k, és csak úgy dübörögnek az eladásaik. -
partizan182 #20777 @Arty: bár az összes modell összes méretét nem néztem meg, de tudtommal igen. A tavalyi IPS szerencsétlenkedést kényszer szülte, semmi más.
@Repvez: IPS újabb, nagyon meg akarták oldani a betekintési szög problémáját, így sikerült.
Kategórás különbségek: a drága LCD:
- Tipikusan 120 hz-es
- 10 bites gradienseket tud (mondjuk gradiensben a VA sose volt erős)
- Sokkal nagyobb max fényerő
- Szélesebb a színtere
- Local dimminget tud (jó esetben FALD)
- Homogénebb (jobb QA)
- Fényelnyelő bevonata van (tükröződések ellen)
- Jobb SOC, folyamatosabb Smart rendszer
Kb ennyi, amint látod leginkább a HDR képességek fejlődnek meg kevesebb a felhős készülék. Szemből sötétben SDR anyaggal elenyésző a különbség. -
igaz , hogy ez egy IPS panel reklám és nem csinálja ezt az ember a kijelzővel normális esetben, de azért mindenesetre nekem ez inkább hátrány mint előny amit a VA panel produkál, sérülékenyebbnek tűnik. főleg a nagy hőtermelést, az arra utal, hogy nem olyan energia hatékony.
amúgy az ips vagy a va panel az újabb technológia? paneleken belül mi az ami különbséget tud felmutatni egy gyártó? értem az alatt, hogy egy 200k és egy 300k s VA paneles tévé kötött milyen különbsége lehet ami miatt drágább mondjuk samsungon belül.
Mert ahogy irtátok , hogy csak design szintü eltérés van a felsorolt kédzülékrknél, igaz ez mind egy árba is voltt, viszont a 7400as sorozat már drágább vagy az nu8asok, ott mi lehet a difi ha VA mindegyik?
-
kopogtatod, kocogtatod a képet (körömmel, erősen, de azért ne törjön be):
- bevillong fehéren -> VA panel
- nem csinál semmit -> IPS panel -> ELKERÜLÖD
kopogtatás
partizan: idén már MINDEN samsung VA??
Utoljára szerkesztette: arty, 2018.11.02. 23:25:50 -
nemtom. most lefényképeztem, aztán meglátjuk holnap, pár óra után változik-e.... -
7 évig nem hinném, hogy húzná...
..de attól még koccinthatunk, ha eldöntöttem végre mi lesz az utódja.
Hajlok az oled felé, viszont annyiért meg már elég frankó projektorokat is vehetnék már. Azt is el tudnám viselni.
Még dilemmában vagyok..
-
partizan182 #20772 Dakd defaultra a CMSt, ahogy emlékszem a zöld ki volt nálad húzva az égbe. Ha úgy is jó akkor koccintunk még 7 évre :)
@repvez: idén ez a VA/IPS lottó már nem jellemző, tavaly volt csak gond a Sharp hirtelen kiszállása miatt.
Ha külső boxról tolod akkor tökmindegy a dts, de egyébként igen, ott nincs hang ha belső lejátszójával tolod. Tizen döcög nem tudom nagyon máshogy mondani (animációk szaggatnak, itt ott elgondolkodik ilyesmi), de belépő LGk webos-e is ugyanilyen. Nem vészes. -
Két fotót tettem a spoiler alá. Első normál használattal, a második 0-ra húzott színárnyalattal..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
..szerintem nem lesz gond. Pláne ha a forrás még eredetileg is fekete fehér lesz majd...
Öreg: ez LG plazma, nem gagyi lcd