53
 • AranyKéz
  #53
  "Nem négerek, hanem feketék."

  Baromi sokat számít ám.
 • AranyKéz
  #52
  Francokat.
 • Tetsuo
  #51
  A máj, nem sok mindent tud tenni a HIV ellen..
  Ejakuláció análisan? Az igen! :)
  Nem négerek, hanem feketék.
 • janez132
  #50
  Veszélyesen tájékoztlan vagy.
  A négerek sohasem használtak gumióvszert,ennek tiltása nem lehe oka az AIDS terjedésénwek.

  Ellenben bevált népi gyakorlat volt a terhesség elkerülésére -hasonlóan mint régebben nálunk a "coitus interruptus".Ellenben

  AZ EGYENLITŐTŐL DÉLRE ÉLŐ NÉGEREK AZ EJACULÁCIÓT ANNÁLISAN VÉGEZTÉK.

  A végbél igen érzékeny,nincsen természetes védekező képesége mint a vaginának.Pl. a csecsemők láz elleni gyógyszere a lázcsillapitó végbél kúp.Igen bő ,vérerekkel dúsan ellátott nyálkhártya ,a májat megkerülve,direkt a vénába viszik a gyógyszert,jelen esetben az AIDS virusokat.
 • janez132
  #49
  Kivétel erősiti a szabályt.
 • HUmanEmber41st
  #48
  Jééé valaki rajtam kívül is olvasta ???
 • Tetsuo
  #47
  Ez így van. Az ókorban, a középkorban (sok helyen napjainkban is), a nőknek nem volt politikai v társadalomformáló szerepük, sok esetben a férfi tulajdona volt.
  A dolguk a családi béke őrzése és az utódok nevelése volt.
  Az 1800as évekig általánosan a női gondolkodást nem tartották egyenrangúnak a férfiével szemben.
  Ez teljesen elfogadott volt, legtöbbször törvénybe iktatva.
  Az Ó-szövetségben Mózes 5 könyvében és a próféták könyveiben is bőven vannak sorok, amik a női szerep határaira utalnak.
 • HUmanEmber41st
  #46
  Le van írva ott minden...
  A zsinagógákba sokáig nő még a lábát sem tehette be, most is csak felülről a karzatról "leskelődhetnek".
 • HUmanEmber41st
  #45
  Mint írtam, ez a Biblia véleménye nem az enyém!!!!!!!!!
  Olvassátok már végig a mondatokat légyszi !!!!!!!!!
 • HUmanEmber41st
  #44
  Akkor olvasd el szorgalmasan Mózes könyvét elejétől végéig !!!!
 • BiroAndras
  #43
  "A Biblia szerint a nők nem alkalmasak papi teendőkre a kicsi intelligenciájuk miatt.
  Mielőtt bárki is besértődne, ez a biblia (Isten) véleménye, nem az enyém"

  Hát akkor vagy Isten is egy idióta, vagy mások írták a nevében...
 • Improve
  #42
  "A Biblia szerint a nők nem alkalmasak papi teendőkre a kicsi intelligenciájuk miatt.
  Mielőtt bárki is besértődne, ez a biblia ( Isten) véleménye, nem az enyém"
  Bazz... Azért ez durva volt, főleg hogy semmi ilyen nincs a Bibliában! Szóval legközelebb inkább gondold végig mit írsz!
 • SirLord
  #41
  már bocs de kár azt a szart példázni...ha a Hajos Andrást rakják be meg a Gyözike nejét
  én 15 évesen is 3-al kevesebbet tudtam mint az a modell aki a legtöbbet találta el...
 • Yossarian
  #40
  a tegnapi intelligencia tesztet is 2 nő nyerte, szal erről a nagyszerű állításról ennyit...
 • Yossarian
  #39
  "A Biblia szerint a nők nem alkalmasak papi teendőkre a kicsi intelligenciájuk miatt."

  Ugyan már! Légyszi idézdbe az adott verset, hadd okuljunk!

 • djukel
  #38
  A faszom ki van mar ezzekel a misztifikaciokkal. Ha letezik Isten, a vallas biztosan az Ordog muve.
 • HUmanEmber41st
  #37
  Különben, míg a katolikus egyház a biblia alapján él, és működik, soha sem fogja elismerni a női papokat, a homokosok házasságát, és nem fogja támogatni a születésszabályozást sem.
  A lentebb írtak miatt.
  A Biblia szerint a nők nem alkalmasak papi teendőkre a kicsi intelligenciájuk miatt.
  Mielőtt bárki is besértődne, ez a biblia ( Isten) véleménye, nem az enyém
 • Laci73
  #36
  Human: Ne mondd azt hogy így legyen :) Az emberek kíváncsiak is néha. Nekem már bizony három családom is van, de még mindig hajt néha a kíváncsiság.

  Irkab1rka: gondolj bele, a pápától eljutottunk a numerákig. Ez Neked színvonaltalan, netán unalmas topik? Ettől függetlenül korábbi mondandóimat tessék megszívlelni és komolyan venni...
 • gz8
  #35
  Nemmmondod!
 • HUmanEmber41st
  #34
  sex= szex
 • gz8
  #33
  Mi az a sex?
 • HUmanEmber41st
  #32
  A ne paráználkodj parancsot valahogy így lehetne értelmezni:
  Csak gyermeknemzés céljával élj nemi életet.
  Ha nem akarsz gyermeket, ne sexelj!
 • gz8
  #31
  Kapott egy hét bant, talán elgondolkodik.
 • sz4bolcs
  #30
  Ez még mindig nem ok egy pápa ellen elkövetett merényletre, de kétség kívül jól hangzik.
 • egytatu
  #29
  Csak egy-ket megjegyzesem lenne az Altalatok irottakhoz:

  A szentte, boldogga avatas az elhunyt szempontjabol valoban teljesen lenyegtelen dolog. Ami szamit: a meg elo hivek. Bar nyilvanvalo, hogy mindenki szemelyre szabottan eli meg a hitet, a szentte es boldogga avatas megis "fogodzot" nyujt a hituket aktivan megelni kivano hiveknek: kovetendo es kovetheto eletpeldakat nyujt, egyben "bizonyitekot" hogy Evangeliumhoz hu modon lehetseges (mi tobb: erdemes is) elni. A szentek soranak peldaja, kulonbozoseguk, megis egyseguk (a hitben) emellett mutatja az egyhaz sokszinuseget, az evangeliumi uzenet megelesenek vegtelen lehetoseget, felmutatva egyben azok kozos forrasat es celjat.

  Szoval a lenyeg a peldamutatas es az eletszentsegre torekvo hivek megerositese.
  Eppen ezert bar a mai napig szukseg van csodakra a hitelesiteshez, ez tobbe-kevesbe mar hatterbe szorult a pelda erteku elet tisztelete mellett (maga II JP volt az, aki sokat enyhitett a formalis szabalyokon - es novelte meg az Egyhaz szentjeinek szamat ugrasszeruen). Boldogga azt avatjak, akit egy helyi - ertsd pl. egy orszag - hivo kozossege tisztel es elismer, szentte azt, akit az egesz vilagegyhaz (lasd Boldog Gizella "kontra" Szent Istvan). Az elobbihez egy csoda, utobbihoz ketto kell, melyeket szakembereknek (ertsd: tudomanyos teruletrol) es egyhazi szemelyeknek egyarant hitelesiteniuk kell (elobbiek, hogy tudomanyos szempontbol megmagyaraz(hat)atlannak, utobbiak, hogy az evangeliummal osszeegyeztethetonek iteljek a "csodakat"). Amugy meg egy ilyen procedura evekig, evtizedekig is elhuzodik: a jeloltrol minden emberileg kiderithetot felkutatnak, ellenoriznek - a "szent" meg "boldog" rang utolag ugyanis nem visszaveheto, szoval ezzel nem viccelnek. Egy ilyen targyalas es kutatas emellett erezhetoen iszonyu vagyonba kerul (+ a jeloltnek vilagszerte ismertnek kell lennie), ezert is ertheto, miert hemzseg a szentek sora uralkodoktol, papaktol stb.

  A nok pappa szentelesenek tilalma meg a papi colibatus feloldasa amugy szerintem hosszu tavon siman lehetseges, utobbi talan meg Ratzinger alatt is megtortenik. A tobbi, bunnek nyilvanitott dolog (ovszer, abortusz, meleghazassag) meg maradni fog: kokemeny bibliai alapjai vannak, ezen sajnos nemigen lehet valtoztatni. Legalapvetobb katolikus tanitas, hogy a bun mindaz, ami az egyen-Isten kapcsolatot visszafogja, csorbitja, noplane meg is szunteti. Bizonyos dolgok bunne nyilvanitasa (pl. Tizparancsolat) megint "csak" fogodzot ad, Isten es a sajat lelkiismereteden kivul senki nem fog szamonkerni rajtad semmit, sem birosag nincs, se buntetes. Te dontesz, szabad akaratbol: ha jol, magad hasznara, ha rosszul, magad karara. Szoval lehet valami bunnek nyilvanitva, az elet megis olykor nehez dontesek ele allit: ilyenkor belatasodra es lelkiismeretedre van bizva, hogy dontesz. Es az is erre van bizva, hogy amit tettel, meggyonod-e, megbanod-e. Te dolgod. Viszont forditva is igaz: lehet valami "nem bunne" nyilvanitva, ha az Isten-kapcsolatodat megis megrontja vagy gatolja, bunnek minosul, ergo megbanast vagy legalabbis megbanasra torekvest erdemel.
  Szoval az ovszer-dolog tipikusan mind az afrikai hivekre, mind az afrikai papokra, puspokokre ra van bizva, mint mindenutt mashol a vilagon. Amivel tudtommal elnek is (egyesek meg visszaelnek, de hulyek mindenutt vannak, az Egyhazban is), szoval szerintem az egesz egy felfujt dolog, amivel hozza-nem-ertoknek lehet ostorozni az Egyhazat. Ami viszont teny, hogy "az ovszerhasznalatot", mint semmi mast sem lehet "helyileg" beszabalyozni: egy Egyhazi dontes Azsiatol Afrikaig, az EUtol az Egyesult Allamokig minden helyen ugyanazt jelenti, ugyanugy ervenyes. Ezert nem erolteti a kat. egyhaz a "liberalizaciot". Egy "erkolcsi utmutatas" meg foleg nem lehet helyfuggo (jobb esetben idofuggo sem).

  A hir meg amugy erdekes, bar nem nagyon hiszek az osszeeskuves-elmeletekben. Arrol nem is beszelve, hogy szerintem ennyi ev utan mar az egesz olyan mindegy...

  Es bocs a sok dumaert, legkozelebb igyekszem rovidebbre fogni.
  Udv,
  Tatu
 • irkab1rka
  #28
  Harcu, ne légy amatőr. A bíborosok választották meg. Jelzésértékű, hogy egy volt hitlerjugend a pápa.
 • irkab1rka
  #27
  Vallási konspiráció elmélet.
  A tudományos rovatban.

  kezd az sg.hu néhány rovatja szánalmas lenni.
 • Laci73
  #26
  Szia Szabolcs!

  Akkor Neked külön kiemelem: "...az illuminátus szabadkőművességhez tartozó magas rangú bankárok - a P-2 páholy Vatikánba beépített ügynökei segítségével - a Vatikáni Bankot is felhasználják a kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosására..."
  Magyarán a kábítószer-kereskedelemből származó pénzt mosták át a vatikáni bankon keresztül. Ez volt az olasz kormány hivatalos vizsgálatának eredménye.

  Olvasni és megérteni :)
 • sz4bolcs
  #25
  "szabadkőművesség által dominált francia kormány"
  "francia szabadkőművességhez közelálló párizsi napilap"

  Van még1 Mulderünk?

  3x olvastam el ezt a szöveget, de egyetlen okot nem mond a merényletre. Rájöttem nem szeretem az okok nélküli levezetéseket. Soha nem látom át őket.
 • Laci73
  #24
  A pápa elleni merénylet hátterében nem a bolgár titkosszolgálat állt. Ez meggyőződése volt II. János Pálnak is.

  "... Az illuminátus irányítás alatt álló angol szabadkőművesség a mai napig a maffia legfőbb protektora. Ezt a tényt erősítette meg a "Propaganda duó", vagy rövidítve P-2-es, nagyrészt a maffia által irányított római szabadkőműves páholy botránya 1982-ben. Az olasz kormány ebben az évben leplezte le, hogy a P-2-es páholy felelős jelentős mértékben Aldo Moro olasz miniszterelnök 1978-as meggyilkolásáért, valamint I. János Pál pápa haláláért. I. János Pált az követően tették el láb alól, hogy felfedezte: az illuminátus szabadkőművességhez tartozó magas rangú bankárok - a P-2 páholy Vatikánba beépített ügynökei segítségével - a Vatikáni Bankot is felhasználják a kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosására. Az olasz kormány nyomozásának előzménye a II. János Pál pápa ellen 1981. május 13-án elkövetett merénylet volt. Ennek a merényletnek a szálai is a P-2-es páholyhoz vezettek. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a szabadkőművesség húzódik meg a merénylet mögött, a Grand Orient szabadkőművesség által dominált francia kormány lépéseket tett azért, hogy a felelősséget a kommunista Bulgáriára hárítsa. A francia szabadkőművességhez közelálló párizsi napilap, a Le Monde, 1982. december 3-án a következőket állította: "A KGB korábbi főnöke, Jurij Andropov, belső ellenzékének tudható be, hogy fény derült az 1981. május 13-án II. János Pál pápa ellen elkövetett merénylet mögött meghúzódó bolgár kapcsolatra...A mára már elérhető bizonyítékok tanúsága szerint a Le Monde cikkét a félretájékoztatás klasszikus példájának tekinthetjük. Az akkori bolgár kormány maga is nyomozásba kezdett azért, hogy tisztázza magát. Erőfeszítései fényt derítettek arra, hogy a sikertelen merénylet elkövetőjének, a török Ali Agcá-nak, a megbízója Bekir Celenk a török maffiának volt a tagja. Bekir Celenk viszont az utasításokat két Bulgáriában működő olasz hírszerzőtől kapta. A Bolgár kormány 1982. december 22-én bejelentette, hogy az említett két olasz kémet, névszerint Paolo Farsetti-t és barátnőjét, Gabriella Trevisini-t bíróság elé állítja. Az volt ellenük a vád, hogy a "Propaganda duó" római szabadkőműves páholy adta ki az utasítást a pápa meggyilkolására...Mind az olasz, mind a bolgár kormány nyomozása hasonló eredményre jutott és megerősítette, hogy a brit pénzoligarchia szabadkőműves bankárjai, valamint a maffia és a P-2 szabadkőműves páholy együttműködött a kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosásában a Vatikáni Bank útján. A pénznek ez az útja bizonyította annak a hálózatnak a létét, amelyet a brit Kelet-Indiai Társaság akaratából London hozott létre a második ópiumháborút követően." /idézet: dr. Drábik János/
 • Tetsuo
  #23
  Azért az szomorú, h ebben a cikben pl a maffiáról nem is esett szó, ugyanis akkoriban a nyomozás másik fő szála a polip fejéhez és a vatikáni bankigazgatóhoz vezetett. Akkoriban a KGBre sokmindent rá lehetett fogni..
 • Laci73
  #22

  Az élet nagyon sok paradoxont produkál. Tele vagyunk ellentmondásos és feloldhatatlan problémákkal. Okosat tenni de még okosat mondani sem tudott soha senki. Talán csak azt, hogy soha semmi nem történik ok (emberi érdekek) nélkül - már ha az emberiség nem a saját ostobaságának a foglya.
  Világunkat rendszeresen mérgezik - nem csak a környezetet, hanem az emberek lelkét is. A különféle másság-kultuszok, a hovatovább prolizmussá degenerálódó életmód, a programozott fásultság és érzéketlenség benyújtja majd egy nap a számlát. Én érzem azoknak az embereknek az igazát akik megpróbálnak valami értelmet, hovatovább rendet csempészni nagybetűs életünkbe - holott én született anarchista vagyok. Azonban ha utat engedünk a még sötétebb ösztöneinknek, akkor biztosan a pusztulás vár ránk. Nem ölhetjük meg, zúzhatjuk szét azt ami - sokszor jogosan - nem tetszik nekünk. Visszaszorítani azonban mindenképpen szükséges lesz egy nap.
  Új messiásunk az értelem lesz. Felépítünk majd ennek a világnak a romjain egy jobbat.
 • Improve
  #21
  Szóval nem mindegy...
 • Improve
  #20
  Ez egy tiszteletadás, azoknak akik életük során (és az után is - csodák) példaértékű dolgokat tettek, amik mindenki számára követendő példát mutatnak.
 • QuippeR
  #19
  ez hülyeség, nem kell semmit bebiztosítania, épp azért választották meg, mert biztosak voltak abban, hogy ő így gondolkodik.

  az óvszert az egyház a híveinek tiltja be, akikről feltételezi, hogy csak házasságon belül élnek szexuális életet. tehát nem az egyház miatt nő a HIV-fertőzöttek száma, hanem a félrekefélések miatt.

  azon meg mindig elcsodálkozom, hogy mennyi kis Mulder rohangál a világon. (ezt most nem pont neked írom Cat.)
 • Yossarian
  #18
  Sztem hadd éljenek a fartúrók is, de ne kössék a világ orrára, hogy mit csinálnak az ágyban. 1. Nem dicsőség az. 2 Kutyát sem érdekli.
  De nem hiszem, hogy bármely pápa alatt az egyház valaha is feladná a homosexualitással kapcsolatos elveit, mikor azok a biblián alapulnak.
 • PLaci #17
  Krimi vagy bűnügyi rovat nincs ;)
 • TeszteloPontHu
  #16
  "homoszeexuálisokat meg ki kell nyirni és kész."

  Ez elég durva volt. Emiatt akár dutyiba is kerülhetsz... (BTK. 269. par. Közösség elleni izgatás)
 • IoIa
  #15
  Ez nem a "tudomány" rovat? Hogy jön ez ide?
 • SZEG007
  #14
  harcolt