Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacoka12
pedig ez igaz ha Pl 50 fõs sereggel betámadsz egy 200 fölötti várost már kirohannak

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Csak azért mondom, mert ebben a modban sokkal keményebbek ám az íjászok mint az alapjátékban. Nem ám úgy megy hogy 50 lovaggal simán lehet várat foglalni.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

jaj
Nem tudom mi jött rám, és miért nyomta m&-et... POP modról beszélek.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Te is a P&P moddal játszol gondolom.

Biztos hogy figyelmesen elolvastad amire válaszoltál?

"Nem jutsz fel az íjászokig élve még könnyû beállításokkal sem."

Pedig nekem ez a stratégiám, nem szoktam félóráig szarakodni a nyilazással, a seregem is pajzsos lovagokból áll kétharmad részben.
Bár van egy vár ahol magas a létra és valamiért csak feleakkora sebességgel lehet mászni, ott az egyik oldalt lelövöldözöm az íjászokat hogy csak a másik oldalra kelljen fordítani a pajzsot.
dronkZero
Thank you, Captain Obvious!

😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Lacoka12
csak akkor rohannak ki ha kevesebben vannak a támadok

Nem tudom mitõl függ, nekem nem akarnak mostanában.
Rég volt olyan jó dolgom hogy kirohanjanak.

Olyan is volt már, hogy mikor csak 100-an voltunk megostromoltam egy várat. Csak párat tudtunk kiszedni, és vissza kellett vonulni. Második rohamnál meg kirohantak, pedig kevesebben voltak mint elõtte.
Nem értem hogy megy ez...

Az elõzõ játékom nekem is könnyû voklt. Folyton kirohantak. De most valahogy nincs szerencsém, és vinnem kell a lordokat, mert egyedül nem nagyon megy; még gyenge a a sereg. Majd ha lesz 200 fölötti sereg csupa elit katonából... na a kkor már nem fog érdekelni hogy van-e kedvük kirohanni. Most mindenesetre cumi az eleje, de nemsokára eljön az én idõm.

dronkZero
Nem rohannak már ki..? Az ostromaim 3/4-e arról szólt, hogy nem is nagyon kellett a falakon harcolnom, kijöttek lelövetni magukat...

Ja és még valami.
Nem kötelezõ egy ostrommal bevenni a várost.
Ha nagyon kemény a hely, én is szoktam csinálni egy puhító támadást, ahol igyekszek minimális veszteséggel megritkítani az elit egységeket.
Ha lelõsz 100-200 elitet, utána már gyerekjáték lesz a második körbe bemenni a trónteremig.

A keményebb lovagrendes városok ellen én több lordot is magammal szoktam vinni az elején; nem árt némi túlerõ.
Késõbb már nem fog kelleni a lordok segítsége, de a leírásból gondolom nincs még 200 fölött a sereglétszám.
Az elõzõ játékomban 250 ebony gauntlettel már egy lendülettel végigmentem egy népen.

Most én is abban a cipõben járok mint te. A lordjaimnak vegyes a serege, az enyém a háború elején 150 elit íjász volt ami mostanra kissé felhígult, de már 180-an vagyunk.
Felszerelésnek pontosan a vége miatt pajzs, egykezes fegyver és egy csomag nyílvesszõ az optimális.
Mivel a hõseim is íjászok, és a csapatom nagy része is az, ezért mikor õk hullanak, a leesõ tegezekbõl lehet folyamatosan szedegetni az utánpótlást. Keményebb ostromkor több mint 200 nyílvesszõt is el lehet lõni. Amíg a fal alatt megy a csata el szoktam dobálni a pajzsot és a kardot, hogy könnyebb legyen feltankolni nyílvesszõbõl; egyszerre felvehetsz több mint 100-at.

Na ez az ami nem fog menni<#nezze>
Nem jutsz fel az íjászokig élve még könnyû beállításokkal sem.

Nem egy egyszerû eset, de szerintem nehézgyalogosok ellen lovasíjász, íjász ellen közelharc, ergo egy jó nagy pajzsot felveszel, utasítod a népet hogy téged kövessen, felszaladsz a falon és közelrõl aprítsd le õket, ne menj bele egy olyan helyzetbe ahol az ellenség a legerõsebb oldalát tudja mutatni.
Pendor
A t*k*m tele van az Empire frakcióval. Már csak a fõvárosuk és 2 váruk van, gondoltam délután kivégzem õket. Nem jött össze a dolog.
Az uralkodó éppen nem volt a fõvárosban, ezért megostromoltam egy lordom segítségével. Kb 500 fõvel 600 ellen. A gondot a 150 elit számszeríjász, meg egy nagy rakat lovag okozta. A számszeríjászok semlegesítésére muszáj volt 3 tegez nyílvesszõt vinnem. Óriási veszteségek árán sikerült bejutni, gyõztem a második körben az udvaron is, de a nagyteremben Immortalok vártak, nekem meg csak íjam volt, azzal kellett volna levernem az utolsó Immortalt.
Ha nem vittem elég nyílvesszõt, akkor a katonáim fogytak el a falak alatt.
Az Empire uralkodó pár nappal a leverése után már ismét 250-es sereggel rohangál, ráadásul nem kevés elit egységgel.
Lacoka12
lehet hogy bug tegyél fel patch

dronkZero
Umm, teleporttal utazgatnak és nem börtönzõdnek be. Szal nem, máshol nem lehet, csak és kizárólag a kocsmákban.

Az utazók se tudják mindig mindenkirõl, hogy hol van, de tudtommal frakciótól függetlenül beveheted õket a csapatba. Az hogy nem találod õket meg nem jelent semmit, ezernyi helyen lehetnek. A városok kocsmáiban (amik között párnaponta utazgatnak), vagy akár egy várbörtönben is.
Azt értem ezalatt hogy van a fogadoba az alapjátékban " utazó " nevû egyén . 30 dinárért meg tudtam tõle mindig kérdezni ki hol van akit elküldtem a csapatból 16-bol 8 fönek tudta a tartozkodási helyét ( a másik 8 a csapatban van ) . Most miután vazallus lettem egy pár embert még a városok fogadoiban se látok se hirük se hamvuk pl : Alayen stb .
A nem elérhetõ alatt mit értesz? nem csatlakoznak hozzád?
Egyébként az alapjátékban nézik a hösök hogy frakciótag vagyok-e ? Mert észrevettem hogy pár hõs egyszerüen nem elérhetõ amióta Swadia " narancssárga " frakció vazallusa lettem !?
Lacoka12
<#hehe><#hehe>

DE ha már van rá parancs, hogy mindenki takarodjon a dolgára, akkor tegyenek már úgy 😛
A marshallságnak az a lényege hogy a frakció összes harcolni akaró lordja õt fogja követni. Ha ostromot kezd, ostromolnak, ha egy helyben ácsorog, mindeki ott fog ácsorogni. Ez igaz a játékosra és a gépi lordokra is.
Attól függ mit akarsz.
Ha kis lépést akarsz csak tenni változások felé, akkor a Native Expansion egy jó mod lesz számodra. Éppen elég újdonságot tartalmaz meg végre némi balance-ot, hogy a sima Native bénaságán felülemelkedjen. Vannak úgy egységek, új épületek, van sztori (lényegében majd bekövetkezik egy invázió és arra kell felkészülni).

Ha valami teljesen újat akarsz akkor a Prophesy of Pendor ami neked való. Új térkép, új nemzetek, rendes történetvezetés, véletlenszerû események, konkrét célok sokasága vár. Annyi benne az újdonság, hogy az már szinte egy új program.

Amennyiben a foyltonos harcolgatásnál többre tartod a birodalom igazgatását, a diplomáciát, akkor meg a Sword of Damocles való neked. A térkép ugyanaz mint a Native esetében, de máshonnan érkezel, kis seregecskével, felkészülendõ egy iszonyú invázióra mely téged követ. Vannak vallások, ügyeskedni kell a nemesek, nemtelenek és a vallás között, diplomáciai manõverekkel elérni az erõsödést és még számtalan érdekesség is található benne.

Mindet le tudod tölteni a mbrepository oldalról (a modok topic-jai meg a taleworlds oldalán vannak a fórumok között, ha segítség kéne velük kapcsolatban azt ott tuti megtalálod).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Csak nekem bugos a játék, mint a jóisten?
Most pl ki lettem nevezve Marshalnak, jól van baba, háború volt, összehívtam a vazallusokat magamhoz, de a háború végeztével az istenért se tudom levakarni õket. Már vagy negyvenszer mondtam, hogy vége, nem kell már a segítségük, de mintha a falnak beszélnék, követnek ezek mindenhova...

Meg egy másik dolog, hogy mivel én vezettem õket, ezért csak én tudtam ostromot indítani a várak ellen (de miért kell ezt is nekem?), viszont egy vereséges ostrom után nem tudtam utána már sehol se ostromot indítani.. egyszerûen nem volt rá opció. Ez miért van?
mijki
Melyik a legjobb mód a sima Mount and Blade-hez?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Azért nem egészen. Egyrészt nem 1 fõt jelent az 1 pontnyi elõny, hanem száalékosan tolja el a program az arányokat ilyenkor. Minél kisebb a létszám annál kisebb lesz a differencia, de nagy létszámoknál már 1 pontnyi elõny is jelenthet 5-10 manust is.

A skill lényege, hogy ezzel lehet ellensúlyozni a magas létszámfölény miatti hátrányokat.

Másrészt kétszeres túlerõnél konkrétan 10 pont lesz a differencia ha nincs a másik félnél taktikus (ha van akkor tovább nõ az elõnye méghozzá exponenciálisan). Mi több, a gépi ellenfeleknél ha összejön pár lord akkor a program nekik összeadja a Tactics skill-jeik értékét és úgy számol, míg nálunk ez nem így lesz sosem.

Emeleltt a maximum tactics érték az 14, ha a karakternek van meg 10-es értéken. Ezzel már majdnem nullára vehetõ az ellenfél elõnye és kiegyensúlyozottabb lesz a harc.

dronkZero
Nem sokat ér, de valamit számít.

Arra van befolyással, hogy a csatában mennyi embered jöhet be egyszerre neked, és az ellenfélnek.

De sokkal jobban számít a túlerõ.
Kb azonos méretû seregek esetén lehet jelentõsége. Csak mert két skillpontonként számít 1 embert a skill, így a maximum elérhetõ taktikai elõny a +5. Kétszeres túlerõnél meg van vagy 30-50 pontnyi elõnye a nagyobb csapatnak, úgyhogy az az 5 pontnyi taktika elveszik mint fing a szélben...

Van a hösöknél a " Taktika " kezdõelõny a csatában ennek mi a jelentõsége a csatára nézve ? Nem-e elég ha csak jolképzett harcosaim vannak ??
dronkZero
Támogató még a kereskedõ is, és neki karizma kell, meg van még az agility-s looting.

Persuasion meg talán elfér egy hõsnél. Elvileg 6 skillt lehetne egy intelligenciára gyúrt hõssel vinni, én általában 3 party skill plusz training plusz némi harci skillek kombinációban szoktam csinálni.
Kb úgy, hogy
1. pathfinding+spotting+tracking
2. wound treatment+surgery+first aid
3. engineer+tactics+persuasion
4. looting
5. trade
Trainer mindenkinek van, ameddig a stat engedi, az elsõ háromnál meg ugye fõskillnek számít, mert van intelligencia bõven.

A többi hõs tank, strength és agility statra gyúrva.

Szerintem nem éri meg. Ha a hõst elküldöd tárgyalni diplomáciai céllal akkor számít. De ha nem elég erõs a birodalmad, úgy sem vesznek komolyan, ha meg elég erõs vagy, nem szorulsz rá a diplomáciára.
Hõsöknél döntsd el harcost csinálsz-e belõle vagy támogató karaktert.
Harcosnál az erõ (esetleg az ügyesség) a fontos a páncélok és a jól sebzõ fegyverek miatt.
Támogatónál csak az intelligencia a party skillek miatt.
Keverni nem érdemes, mert egyikben sem lesz jó.
Hát akkor miért rakták bele a progiba a hösöknél a " meggyözés " képességet akkor fölöslegesen gyurtam rá mert néhány hõsnek adtam reménykedve hogy jót tesz a seregnek vagy tárgyaláskor ? Akkor hösöknél nem érdemes a " személyiség-re " pontot adni ?
Shad01:
A játék legjobb minõségû cuccai vannak annál a kereskedõnél, de a készlete egyszeri és nem fog frissülni. Viszont az áruk is ennek megfelelõen eszement magas.
Elacrai árusa nem fogja elérni Quigfein szintjét az általa árusított eszközök terén, fõleg mivel Quigfein nem korlátozza a saját készletét csak Noldor cuccokra, hanem akad nála mindenféle jóság.

Amennyiben nem realistic save módban játszol akkor ments egyet és nézz be hozzá. Így eldöntheted hogy megéri vagy sem a befektetést a dolog. Ha nem tetszik a kínálat akkor csak visszatöltesz egy állást.

3 italnyira vagyok a 30-as erõtõl.
Quigfeinnél milyen felszerelést lehet vásárolni? Jobbakat, mint amit a tornán lehet nyerni? Nem biztos, hogy megéri neki gemet adni. Most már a noldor város boltjában is feljavult a kínálat mivel jó sok pénzt hagytam ott.
horthy:
Nem számít, mivel a persuasion personal skill, azaz csak annak számít akinek megvan. Ha más nemest akarsz emggyõzni ahhoz a te karaktered persuasion skill értéke és charisma tulajdonsága kell magas legyen.

Shad01:
Emlékeim szerint az összes Noldor páncél 30-as erõt igényel. Ugyanakkor könnyebbek általában mint az azonos kategóriájú védelmet kínáló egyéb páncélok (ez íjászoknak kiemelkedõen fontos tényezõ). Emellett a 30-as erõt minden különösebb probléma nélkül össze lehet (és kell is) szedni. A túlélés ugyanis nagyon sokat jelent, márpedig a 30-as erõ az sok sok plusz HP.
A Noldor íj meg alapból 6-os PD követelményû. A Masterwork jelzõ 4-el emeli ezt, a fine 1-el, a strong 2-vel. De már alapból is 30 fölötti a sebzése az íjnak, így elég belõle az alap változat de még egy cracked vagy bent is még 30 feletti sebzést biztosít.

Az alapjátékban ha egy velem lévõ hõsnek van meggyözõ képessége az ha a pusztában tárgyalok egy lázadásra " felbujtandó " nemessel hogy csatlakozzon hozzám akkor az számit ?
Nemtudom még ezt nem teszteltem ? Még csak lovét gyüjtök !
A sereg képességek között nem láttam a meggyõzést azért kérdem !
Pendor
Lovagi tornáztam a noldoroknál.
Elsõre nyertem egy páncélt, 60-as védõ érték és 30-as erõ kell hozzá. Vagyis használhatatlan, egyébként is most 63-as páncélban mászkálok.
Gondoltam visszatöltöm, hátha lesz jobb cucc. Igazából egy jó íjat szerettem volna.
Kétszer kardot kaptam, harmadjára meglett az íj: Masterwork noldor composite bow 37-es sebzéssel. A szépséghiba az, hogy 10-es power draw kell hozzá. <#wow1>
A kezdõ sereg nem bug, az szándékos. A sztori szerint egy nemes a karaktered aki a hû szolgáival utazik (ez lenne a kísérõ "sereg").

A full felszerelés egy kicsit vicces, emrt még igazán középszerûnek sen nagyon nevezhetõ. Jótékony bonusz a kezdéshez (a Pendor mod meg bõkezûbben bánik az extra skill bonuszokkal). A nagy nyerhetõ összeg szerintem is tulzás, noha a használható eszközök bõven 100000 dínár felett kezdõdnek, szóval korántsem oylan elvetélt ötlet ekkora összeget nyerni (ha már kockáztatsz fordulónként akár 5000-et is).

A mod lényege készen van. Minden ami a modot eredetileg jellemezte már benne van. Amiket majd még késõbb adnak hozzá az már csak extra. A lényege a modnak majd úgyis a diplomáciai manipulációkról fog szólni (így hogy már annyira nem lehet variálni a törvénykezéssel).

Az általad említett akadást és ugrást én nem tapasztaltam (eddig), simán futott a mod. A hordázó rablók sem véletlenek (ezt mondjuk megvariálja a txt csomag amivel 2.5-re bõvítesz és a Taleworlds-ön lévõ SoD topikból le tudod tölteni meg pár grafikai problémát is javít ami elõfordulhat például ATi kártyákon).

dronkZero
2.4 Sword of Damocles-t nézem épp... Hát tényleg elég eszetlen egy mod lesz, majd ha kész lesz.
Mert jelenleg egy pöppet bugos. Elég rendesen akadozik a játék, kerreg a gép vele rendesen, ha valahol ott maradok pihenni, akkor a térképen komoly távolságokat ugrálnak az egységek. Pedig nem szar a gépem.
Azt hiszem, találkoztam is a probléma okával, láttam kb 100 különbözõ kis csoport sea raidert egy nagy masszában közlekedni a térképen. Amikor elkapott a sarka, akkor írta azt, hogy 1092-en vannak, de sztem az nem az egész sereg volt.
Lehet, hogy hanyagolnom kéne, de ha már elkezdtem... 😛

Vannak benne aranyos dolgok, kezdésként 60 fõs sereg +full felszerelés, kétszázezer dínárt lehet nyerni a lovagi tornákon, ilyesmi...

1. Igen. Annyit azért vegyél figyelembe hogy a trénerek csak a saját szintjüknél kisebbel rendelekzõk számára adják a nap végén az extra Xp-t.

2. Egy vagy két companion esetében, akiket majd követként akarsz használni megéri feltolni a persuasion skill-t olyan 6-7-es fokozatig, a többieknek szükségtelen.

3. Nagyon is sok mindent. Egyrészt a mozgás sebességét (lovon ez nem számít, gyalog viszont észrevehetõen lasabban fogsz haladni ha nehéz cuccok vannak a karakteredre aggatva), másrészt a harci tudás (weapon profiency értékek) csökkennek a cipelt össztömegtõl függõen.
Ez nem lesz kijelezve neked (nem írja ezt ki neked a program hanem egybõl a levonásokkal együtt kalkulálja a támadás gyakoriságát, a sebzést és a pontosságot), de nem árt ha tudsz róla.
A testen lévõ páncél a tömegének megfelelõ pontmennyiséget vesz le, a lábbeli, kesztyû és sisak szintén (legalábbis közelharcban, de távharcászatban a sisak és a kesztyû is többszörözött értéken számolódik).

4. A változatossága. Minél többféle ételed van, annál több lesz a bonuszod. AZonos kaja nem adja mégegyszer a bonuszt csak több kaját jelent amit elfogyaszthat a haderõd.

Sziasztok!

Én még csak nemrég ismerkedtem meg a M&B-el, és kíváncsi lennék egy-két dologra, amiben nem vagyok biztos (Warbandról van szó):
- A Training-ek Xp-i "összeadódnak"? Mármint, ha több embernek is ki van fejlesztve a Trainer skill, akkor több xp jön össze?
- A Persuasion-nek van értelme a companionoknál?
- a rajtunk lévõ páncélok/fegyverek súlya befolyásol valamit? mozgásunkat, fegyverek kezelését, vagy valamit?
- Az étel mennyisége, vagy változatossága befolyásolja a morált?
Egyelõre ennyi, elõre is köszi!
Lacoka12
<#hehe>

dronkZero
Igen, ez volt a gond. Jól elbeszélgetek magammal... 😛

dronkZero
Jaj, lehet, hogy alap M&B-s SoD-ot töltöttem le, nem a Warbandosat...?

dronkZero
Sword of Damocles 4.57-et letöltöttem de nem hajlandó elindulni. Elõször hiányolt egy costumes_a.brf-et. Egy olyat még találtam is, bár nem tudom, hogy megfelelõt, vagy csak egy fájlt ezzel a névvel, rapidshare, megjegyzés nélkül.
Aztán így már továbbment a csík, de egyrészt kiír pirossal egy csomó hibaüzenetet, meg a végén valami mást sem talál, és kidob asztalra...

Help..?

Lacoka12
<#hehe>

Lacoka12 ki vagy a mennyekben ....
Ha ez bejön imába foglallak. Köszi.
Lacoka12
nyomd meg a x-et és átvált szúró modra