Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintem nagyon jó.<#vigyor3>#vigyor3>
Tudni szeretném hogy lehet belevágni. Azt se bánom ha elspoilerezi valaki a lényegét. Csak ha lehet ezt kitakarva tegye, hogy annak aki szeret nyomozni, ne legyen lelõve a poén. Engem nem igazán érdekel a nyomozás része, csak a jutalmat akarom megszerezni.
Árpád népe hej!
Én már betoltam 6 gemet a 180. nap környékén, ráadásul megvan a manóruha és hozzá a sisak, meg a ló is a kocsmából (persze a lóval kezdtem).
Volt 2 gemet adó adventurer sereg is amelyik beállt a zöldekhez, gyorsan ki is írtottam õket és lenyúltam a gemeket. Spóroltam egyet e lovagrenden is, mert ott a fõvárosom ahol alapból megvolt amelyiket kinéztem.
Csak az nem tetszik Pendorban, hogy a gem szerzése kizárólag a szerencsén múlik. Hiába szeretnél geemt ha nem spawnol le aki adhat.
Árpád népe hej!
Most van egy másik nevesített sereg a térképen, remélem abból végre kiverhtem a következõ gemet.
Úgyis fel tudsz fejlõdni 50-es szint környékére abból meg kijön 2 db 30-as tulajdonság is (mondjuk erõ és Intelligencia mert ez a két legfontosabb).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Csata közben, de fõleg csata végén mikor állnak frankón fejbe lehet lõdözni a saját egységeket, csk egy kis morált vesztesz, egyéb gondod nem lesz. Ha kiszeded a seregbõl a lovasokat, a többit már könnyû leverni.
De ha viszel mondjuk 220 elit nehézlovast, simán le tudod õket verni ilyen genyózás nélkül is. Mondjuk nem tudom hogy a többi nehézlovas hogy szuperál a szaladgáló noldorok ellen. A Shadow Legion Centurionok hátba gerelyezik õket mikor hátrafelé nyilaznak. A rohamot viszont az összes nehézlovasság jól csinálja, azzal nem lesz gond, és olyankor hullik el a legtöbb ellenség.
Amikor még nem tudtam hogy ennyire kemény a seregem és megijedtem a Noldorok hírétõl, én is a fentebb említett módon gyengítettem meg a Noldor sereget - mint utóbb kiderült feleslegesen, mert az én katonáim simán leverik azokat a kis puha egységeket 😄
Árpád népe hej!
Viszont megtaláltam a megoldást: megtámadom a noldor sereget, amíg még noldor egységek sebesültek, leverem a jatuktól felvett 400 egyéb egységet és az idõközben felgyógyulgató noldorokat. A lényeg, hogy az utolsõ 100 fõ leverése helyett abbahagyom a harcot. Ezt gond nélkül meg lehet tenni, még a viszony sem romlik.
Már megvan a 30-as erõ, de még pár dolgot ki szeretnék próbálni ami gemmel mûködik.
A three seers armyban van 3 egység akik gondolom mind vezérek. De egyik neve mögött sincs %-ban megadva az életereje. Én nem csodálkoznék rajta hogy nem lehet elfogni.
Én még csak az egyik noldor lordot láttam (épp ebben a játékban), ott van mögötte az életerõ, tehát NPC, ez alapján elvileg elfogható, de nekem valamiért nem megy.
Az elfogott noldor egységeket én nem tudtam felvenni a seregbe. Eladtam õket rabszolgának, csak a warriorokat használtam fel viszony növelésre. De igazábol már mindegy, mert kooperatív a viszonyunk így is.
Árpád népe hej!
Ellenben nekem meg a three seers army vezéreit nem sikerül elfognom pedig õk is sima NPC-k akik elfoghatóak, azt még egyszer nem jött össze a dolog. Mondjuk tõlük inkább a lehetséges rabok érdekelnek, fõleg a nõcik (seers típusú egységek) mert afejeltt változatuk a játék legerõsebb páncéljában rohangáll és nagyon jó fegyverekkel. Szóval belõlük mindig igyekszem betárazni és átállítani, mert megérik az árukat.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem lehet elfogni a vezért.
Én is pont azt a csatát játszottam mostanában, de vagy 20-szor. Van egy mentésem elõtte.
Mondjuk a játék legjobb csatája, annyira nem bántam meg, mókás dolog 220 Shgadow Legion Centurionnal a játék elvileg legerõsebb egységetit pusztítani. Csak hát jó lett volna egy gem, de már lemondtam róla.
Nálam 17%-on van a fõnök és ott is van a csatába.
Legalább 5-ször saját kezûleg ütöttem le.
Mindíg megnézewm a jelentést a végén, és ott van a neve mögött hogy wounded. Ennyi próbálkozásból el kellett vona fogni (ha lehetséges lenne), csak ezért állítom hogy nem lehet.
Árpád népe hej!
Ha más verte le a nevesített seregek vezéreit akkor azok már nem fognak visszajönni. Visszatérésre csak akkor van mód, ha te küldöd haza õket (ekkor is csak 25% eséllyel). De végülis van ha jól emlékszem 13 vagy 15 ilyen sereg, tehát esély az van továbbiakat szerezni, meg még treasure lair is lesz 90 naponként egy (kemény 3 napig él a lehetõség és ha addig senki nem dobja fel akkor újabb 90 napig nem jön elõ), ami szintén QG forrás.
A lord elfogása, magas prisoner management mellett ami igazából meghatározza a rabul ejtés esélyét, akkor nem szokott általában sikeres lenni, ha nem te csapod le a delikvenst, hanem valamelyik embered akinek nincs PM skill értéke. Nekem eddig még csak olyan esetben lógott meg 8-10-es PM skill mellett ellenfelem, ha nem én voltam aki leverte. Akkor garantált volt hogy kereket old.
Üzenet érkezik, hogy az egyik noldor lordot legyõzték. Vagyis ugrott egy gem. Visszatöltöm, rohanok a segítségére, 2 jatu sereg gyepálja. Gyõzünk úgy, hogy az utolsó csatában már csak 2 noldor van jelen, vagyis szinte az egész noldor sereg felmorzsolódott. Ez persze tudatos volt, küldtem elõre a noldor egységeket a darálóba. <#eplus2>#eplus2>
Gondoltam a harc után elkapom a noldor lordot és megszerzem a gemet. Aztán néztem egy nagyot, mikor látom 400 új egységet vett fel a jatu foglyokból. Tulajdonképpen az Immortal + Ebony gauntlet kombónak ez sem jelentett gondot, de a csata végén se egy üzenet, hogy meglépett a lord, se elfogni nem tudtam. Lehet, hogy az a baj, hogy 4%-on volt az élete e harc elején?
Volt már 2 nevesített sereg, ami idõközben eltûnt. Lehet hogy más verte le õket. Azok visszajönnek, vagy örökre búcsút mondhatok a náluk lévõ gemeknek?
Ha jól tudom, a warbandban alapból van magyar nyelv. A legális verzióban biztos.
A Pendor és SoD nevû modok angolok?
És ha igen létezik magyaritás hozzá ??
Most 1.127 es warband- om van ha rárakom 1.34 est mûködni fog hozzá is a magyaritás ami itt is megtalálható a forumon ?
Köszi elõre is !!
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Lenne egy kerdesem es peddig:A sima M&B-ben van az hogy cimeres fegyvered lehet pl ijj meg ilyen lattam youtuben meg ojat is hogy egy sisak es korona van rajta.Segitsetek 😊 koszike
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Én is velük ostromlok most. Nagyon jól beváltak, tényleg kicsit gauntlet fílingjük van. Csak a kiképzésük ne lenne olyan hosszadalmas...
Fogolyejtésben a Shadow Legion nem túl jó. Ezért a hõseimre maradt a feladat.
Most mindenkinél military hammer van, ami egy egykezes kalapács min. 30-as sebzéssel. De rövid, és nem igazán aratnak vele. A warhammer is hasonló fegyver csak gyengébb és gyorsabb.
A kétkezes kalapácsra azért gondoltam, mert baromi nagy sebzése van, csak épp kétségeim vannak afelõl hogy lóról hogy bánnak vele annak ellenére hogy nem írja a játék hogy nem használható lóhátról.
A teljes csere sokáig tart, pénzbe kerül, szóval macerás csak úgy kipróbálni, ezért gondoltam hogy rákérdezek.
Az empire armored crossbowman majdnem olyan jó, mint az ebony gauntlet. Seige crossbow-t használ, de az sem kizárt, hogy annak erõsebb változatát, mert csata után már találtam masterwork verziót. 433 xp-t ad, vagyis annyit mint egy lovag.
Az immortalok és az empire knightek a hõseimmel egyenértékûek. Belõlük is jó sok volt.
Most csak egy tegezt vittem, jobb lett volna több, mire elestek az íjászaim, nem nagyon maradt nyílvesszõ náluk.
Ellenben az 1 és 2 kezes fegyverként forgatható morningstar és heavy mace variáns sokat dob rajtuk. Már nem emlékszem melyiknek, de akad olyan változata ami még blokk törõ is. Na ha egy ilyet kap kézbe a manus akkor úgy megy át a védõk pajzsos sorfalán mint ha ott sem lettek volna. 😊
Kétkezes kalapácsot, már amit például a Sarleon gyalogok némelyike is forgat még nem adtam senkinek, így nyilatkozni errõl nem tudok.
De kétkezes kalapács variánsra példát már láthattál az ebony gauntlet csapatoknál is a polehammer képében.
Örültem én neki hogy lespawnolt egy nevesített sereg, és szerezheteg gemet.
De miért pont a Dred Legion???
Vagy 10-szer keleltt megtámadni mire levertem. A Shadow Legion Centurion katonáimon kívül nemigazán tudtunk nekik ártani.
Nagyjából 30 ilyen gyilkológéppel kellett elcsipegetni a légiót, az összes többi katona csak töltelék volt és hullottak mint a legyek. Persze 10-e surgeryvel nem volt ténylegesen nagy a veszteség, de sok csatéból vissza kellett vonulni.
Mostanra 100 ilyen katonám lett, ráadásul spawnolt még le 2 nevesített sereg is, úgyhogy megyek a gemekért.
Nem próbáltam ki, mert 2 negatív tulajdonsága is van, és nem tudom lóról mennyire tudják használni.
Van valami tapasztalatod arról, hogy mennyire hatékonyak egy ilyen fegyverrel?
Letörlöd a régit, újraindítod a gépet majd felrakod az újat (és ismét újraindítod). Ekkor probléma nélkül megy majd a driver.
Ha netán a Pendor mod miatt vagy gondban, ahhoz semmiképp nem szabad friss driver-t használni, mert azokból kivettek néhány dolgot ami miatt nem kezelik túl jól a mod lehetõségeit. Ezért kell régebbire (ha jól emlékszem 10.5 vagy 10.6-os driver-re váltani).
Kirohanás:
Ez összetett dolog, mert kell egyrészt, hogy többszörös legyen a bentlévõk túlereje, nem árt ha van velük lord is (ennek hiányában csak 10% eséllyel szaladnak ki még izmos túlerõ esetén is míg bizonyos lordoknak habitusuk van a kirohanásra és ha õk ott vannak a védelemben akkor még ha a támadó van is jókora létszámfölényben, akkor is lesz kirohanás), nem mindegy a viszonyod a frakcióval és lordjaival (mennyire vagy benne a hirigben és mennyire utálnak mert ettõl függ hogy a megadásra való felszólításkor miként reagálnak), meg úgy vettem észre hogy talán mintha a honor pontok is játszhatnak valami szerepet. Minél magasabb, azaz minél becsületesebb és elismertebb a játékos karaktere, annál hajlamosabbak a kirohanásra a védõk.
Shad01:
Minek kéne már 3 csomag nyílvesszõ? Ostromra elég 1 maximum 2. Úgyis lesz elég utánpótlás a földön amibõl feltankolhatsz. Emellett hagyd az íjászaidra a fal tisztogatását, te a nehezebb célpontokra összpontosíts és elég ha csak keveset lõdözöl. Ostromhoz meg még pajzs sem szükségeltetik. Én mindmáig maradtam a jól bevált 1 íj + 2 tegez vesszõ + kétkezes halef összeállításnál és mûkdik. Csak be kell szerezni egy jóféle kétkezes baltát (azoknak nem túl nagy az elérése így ha körbe is vesznek akkor nem lesz gond a méretével) vagy mázlival de szerválni kell egy foreign two handed saber-t (tulajdonképpen egy no-dachi). Persze az igazán ütõs egy ruby rune two handed sword lenne de ilyesmire nem pocsékolom a gem-eket.
Az íjászaim mögé húzódom és onnan lõdözök ostromkor így nem lesz probléma. A rohamokat sem én vezetem, erre vannak a felvett társaim (akik közül 5-en hajítófegyverrel, pajzzsal, közelharci fegyverrel és egy southern glaive-vel mászkálnak plusz nehéz vértekben így minden helyzetben tudnak villantani, míg a maradék 4 emberem lövész az 1 íj+1 tegez vesszõ+1 fegyver+1 pajzs kombóval).
Mikor az elsõ támadóhullámunk bejutott (én vezérlem mikor indulhatnak és mikor várakoznak) akkor megyek utánuk én is és távolról lõdözöm ki a még sunnyogó ellenséges lövészeket vagy ha letámadnak vagy már kevesen van az ellen akkor beszállok a bunyóba. Nincsenek is túl nagy kill értékeim de a csapataim ritkán szenvednek tényleges veszteségeket. 😊
Monjuk ehhez kell az is, hogy nagyjából 200, erõsen felturbózott silvermist ranger küzd velem a húzósabb ostromoknál (egyébként õk védik a fõvárosomat csak ostromolni viszem magammal ha nagy szükség lenne rájuk), mert nekik van pajzsuk, egy nagyon jó kardjuk és félelmetesen jól lõnek (meg már 50-hez közelít az erejük szóval jól bírják a gyûrõdést).
Normál csatákban meg pendor íjászok (armored) és grey archer (van belõlük 100 meg kiképzésre és felvételre vár vagy 200 nemes akikre még nincs szükségem) hordák alkotják a seregemet (ha éppen olyan kedvem van akkor 30-50 bladesmen is befigyel a D'Shar nációból).
Ha páncélos ütõerõ kéne arra ott vannak a hero adventurer különítményem tagjai (pihiznek a fõvárosban 50-en míg szükség nem lesz rájuk), de egyre ritkábban kellenek. Ravenstern ellen jól jöttek mint eleven tûpárnák mert az õ ranger-eik brutális tûzerõvel takarítanak, meg a jatu hordák sem komálják ezeket a srácokat.
Alap Warbanddel játszok, és a szörnyû sanyarú sorsunk után a királyságom végre összekapta magát és az utóbbi háborús idõszakokban végre szervezetten sikerült támadgatni, így az addigi 2 városból sikerült 4-et csinálni. és itt jön az igazi sztori: Vaegir királyság háborút indít, válaszul elfoglaljuk 3 városukat (7), majd Rhodons Királyság is háborút indít, így már egyszerre 2-vel vagyunk háborúba, de még így is sikerült elvenni nekik is egy városukat. Ezzel 8-ra duzzadt a nemrég még 2 városból álló területünk. Már érezhetõen gyengülnek a grófok, illetve a saját seregem is, erre mi történik? Nords-ék is háborút indítanak ellenünk. Meg kell jegyeznem, amíg mi a vérünket ontottuk, õk nem voltak restek és keményen felkészültek a háborúra, konkrétan nem egy lordjuknak nagyobb serege volt, mint a királyunknak. Önmagukban kemény ellenfelek, de a másik 2 frakcióval még mindig háborúban állunk. Az eredmény se késik sokat: 2 várost már el is veszítettünk, a seregem teljesen szétverve. utolsó reményünk a mihamarabbi békekötés volt. És akkor, mint derült égbõl villámcsatás, a "mongolok" is hadat üzennek. Meg kell valljam, ezt valahogy elõre éreztem, nemrégiben voltak feszültségek köztünk, és már jó ideje nem voltunk háborúban velük. és itt vagyunk most.
Összefoglalva: A kezdeti fellendülésbõl, ahol 8 várost szereztünk, zuhanórepülésbe kezdve elvesztettünk már kettõt, a haderõ a béka segge alatt van, és 4 frakcióval állunk háborúban. Na ki tudja megjósolni a dolog végét? 😛
Egyébként 280-as a saját sereg létszámom. Sajnos a lordjaim össze vissza mászkálnak, nem jönnek a hívószóra sem.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Néznem is kellett másik célpontot. Ekkora túlerõvel nem tudtam mit kezdeni, csak akkor sikerülhetett volna ha kitörnek, de nem jöttek.
És miért támadtak ki a másodikban mikor már kisebb volta túlerejük?