Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha egy delikvensnek mindkét ellenlábasa benn van akkor hiába van mellette az egy szem haverja attól õ még rombolni fogja az össz morált plusz idõvel lelép és nem fogod tudni felvenni megint amíg akár egyetlen ellenlábasa is a csapatban van.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Töltsd le újra és telepítsd ismét. Ha minden más stimmel (megfelelõ verziójú a játék és nem módosítottál az alap file-okon) akkor mennie kéne a modoknak is.
Esetleg egy telejs lesikálása a programnak, majd újratelepítés és mod felrakás is lehet hogy megoldja a problémát.
Letöltöttem a Prophesy of Pendor modot de ezt a hibát írta ki:
Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brf
Van egy másik mod az 1257 AD Middle Europe v2.0 abba ezt írja:
Unable to open fie: Modules\1257 AD Middle Europe v2.0\Resource\lv_banners.brf
Mit tehetek ezek ellen mert jó a mod egy haveromnál ment is nagyon jó de itt miért nem fut? Elõre is köszönöm
Ha nagyon nem tudsz angolul akkor szótárat elég magad mellé kapnod. Egyáltalán nem nehéz a nyelvezete a programnak. Meg pontosan mihez kéne neked link? Magyarításhoz? Töltsd le az eredeti programot a Taleworlds-rõl abban úgy tudom benne van a magyar nyelv is. Annyi a különbség a teljeshez képest, hogy míg nem regisztrálod addig nem tudsz akármeddig fejlõdni.
Magyarul is van segítség, például a bennerban lévõ Muont and Blade Magyarország linken. Ott a fórumokban és az Útmutatókban is kapsz választ.
A felvehetõ companion-ok változtatják a helyüket. Van aki naponta megy új város kocsmájába, van aki kétnaponta. Egyébként meg attól, emrt háborúban állsz valakivel, attól még bejuthatsz a városába. Rosszabb esetben bunyóznod kell ehhez de ha kis cspattal mész akkor még verekedni sem kell, simán besurransz.
Az építkezéshez meg növeld meg jó magas értékre az engineering skill-edet vagy vegyél fel valakit akinél ezt növeled (ha jól emlékszem az alapjátékban Artimenner az akinek alapból 4-es értéken van ez a skill de az kevés, az igazi az ha a karakterednek van 10-esen, mert az összesen 14-es értéket jelent a bonusz 4 pont miatt ami a karaktered 10es skill értékébõl fakad). Minél magasabb a skill, annál gyorsabban épül fel az épület és annál olcsóbban. Ezt egyébként a program is kiírja ha ráviszed a kurzort a skill-re (akár magyar akár angol nyelvû a program).
A vazallusság meg a leginkább felesleges része a játéknak szerintem. Nyugodtan hanyagolható. Egyszerûbb addig harcolgatni és fejleszteni a karakteredet míg össze nem jön egy 75-ös seregméret (mivel alapból 30-as limittel indulsz amihez még hozzájön a leadership skill minden pontja után 5, meg a teljes charisma tulajdonság így elég olyan 500-1000 Renown pontot összebunyózni és már 100 körül fogsz járni) meg legalább 15-ös szintû segítõk. Utána nekimész a neked szimpatikus várnak, lenyomod és kezded a terjeszkedést.
Ja a másik kérdésem érdemes-e az elején már beálni valakihez vazallus-ként mondjuk 120-nap 50000 lovéval után vagy a játék elején rögtön minél hamarabb ? 150-nap után áltam be a Khergit klánhoz részt vettem egy pár sikeres csatában 50 fös zsoldoscsapatommal és kaptam egy falut amit lehet fejlesztgetni csak csiga lassan épül 70 nap az iskola felépitése . Meg a másik kérdés a hösök általában változtatják gondolom a helyüket ? Csak azért kérdem mert ha összebalhézok valamelyik királysággal és nem tudok bemenni a városba akkor feltudom-e még szedni öket másik városba ? Egyenlõre ennyit !
Gondolom valami submod, amit több "nagy" mod is beépített...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Egyszerûen túl nagy a térkép (teljesen kinagyítva sem látható talán csak a 10%-a), nagyok a távolságok. Sok településnél a természetes hegyvidék vagy hatalmas és széles vízfelületek segítik a védekezést és bekorlátozzák a megközelítést. Magyarán jobban lehet védekezni, könnyebb ellenõrzés alatt tartani a területeket.
A játék egyébként nagyon sokat változott a részleteit illetõen az alap M&B változathoz képest. Igazából már nincsenek törvények, hanem ha az ember szerez egy várat magának (létrehozza a saját uradalmát), akkor bejön majd egy képernyõ 4 csúszkával. Ezekkel lehet szabályozgatni az adófizetési morált, hogy kinek nõjjön a pénze (az uralkodónak vagy az alattvalóknak), mennyire legyenek szabadosak a toborzási feltételek, mennyire jó minõségû emberanyag legyen toborozva, a nemesek vagy a normál alattvalók kapjanak több jogot (így növekszik az adófizetés és toborozható létszám az adott bandánál).
Fel lehet bérelni 3 tanácsadót. Ez régen is így volt, csak msot másként mûködnek. Van egy katonai tanácsadó, akinél fel lehet bérelni trénereket és toborzókat, akik körbejárják a királyságunkat és begyûjtik az emberanyagot (a beállított feltételek alapján vagy minõségre vagy mennyiségre mennek rá) leszállítva azt a városunkba/várunkba. Nála lehet õrjáratokat is indítani.
Van egy manus akinél a diplomáciai dolgokat lehet intézni és van még egy manus akinél a birodalom igazgatása végezhetõ (kincstárnok, akinél pénzt helyezhetünk letétbe, õ gyûjti be az adókat és akár rajta keresztül is intézhetõ az építkezés csak ekkor a kincstárból kell kifizetni a pénzt).
A vallás nem tudom hol fog bejönni, annyira elöl még nem tartok.
Túl sok dolog múlik a véletlenen, kár vele veszõdni.
Akkor inkább figyeld meg mikor frissül a választék, és mentsél egy olyan állást mikor közel vagy, és mirte beérsz frissül a felhozatal.
Aztán addig töltögetsz amíg nem találsz valami használhatót.
Ez mondjuk nem igazán játék szerû, hanem inkább a program kifacsarása.
Amit Saga ajánlott - a noldor lovagi torna - sokkal jobb választás szvsz.
Te is olvashattad milyen pacit lehet onnan szerezni. Ha a páncélok és fegyók is olyanok, akkor kizárt dolog hogy érdemes lenne máshonnan high tech cuccokhoz jutni.
Azt hiszem én is inkább ott próbálkozok majd ha kell valami tápos cucc. kár hogy csak havonta egyszer lehet szerencsét próbálni.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
96 város az rengeteg.
Ez biztos nem csak valami szopatás a fejlesztõk részérõl?
Szerintem csak azért csinálták a fejlesztõk, hogy aki befejezi a játékot azt jól kiröhöghessék amiért olyan retardált hogy képes ennyi energiát fektetni egy játékba.
Mondjuk ami M&B-re ráment nálam abból már kijönne egy ilyen hardcore játék. De mégse tudom bele merjek-e kezdeni.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Este kipróbálom, ha beválik, megírom.
Ha ilyesmivel akarsz "kereskedni", akkor verj le jó sok noldor õrjáratot és a cuccaikat adogassad el, meg gyûjts foglyokat(legalább 6-ot ha nem akarsz viszonyromlást) akiket majd elengedsz szépen a prisoner menüben beszélve velük.
Kereskedni kimodottan erre való alapanyagokkal érdemes mással nem. Amúgy meg még a gyenge minõségû noldor cuccok is jobbak mint a más eredetû, emberi cuccok nagy többsége. Nálam most az íjászaim cracked noldor bow-kkal vannak felszerelve ami köröket ver minden másra amit eddig boltban láttam vagy loot-ból szereztem. A lovaik is ugyanilyen jók.
Ha csinálsz egy olyan trükköt, hogy veszel egy gyengébb pacit és egyszer kicsapatod magad alól (vagy többször, a lényeg hogy lame legyen a végén) akkor meg tudod majd gyógyítani (normál állapotúvá tenni) idõvel az inventory-ban tárolva, már ha fejlesztetted a wound treatment skill-edet. Sajna boltból vett lame pacival nem mûködik a dolog, de más típusú gyengébb lóval (pl.: swaybacked) már igen.
Kellemes mikor egy hét alatt a kezdetben swaybacked ló amit kicsaptak alólad és leromlott lame fokozatúvá, felgyógyul normál minõségû lóvá. Na ha ezt eladod akkor talán még kereshetsz is rajta.
Érdemes noldor cuccokkal kereskedni? Ha nem bukok rajtuk sokat, érdemes lehet így növlni a boltos bevételét, hogy jobb dolgokat áruljon.
Hetente egyszer frissül, amennyiben vásároltál onnan. Ha nem vásárolsz akkor kéthetente van frissülés. Egyébként meg minél többet vásárolsz (minél több pénzt hagysz ott nála), annál több zsetonja lesz az árusnak és ettõl függ a nála kapható cuccok minõsége. Amíg nagyon kevés a pénze addig vacak minõséget árul és a legjobb cuccok elõ sem kerülnek. Idõvel aztán egyre jobb cuccokat lehet majd nála kapni.
A legütõsebb cuccokat meg Quigfein árusítja, de az egyszeri készlet ami fix és nem frissül.
Emellett minden hónap elsõ 4 napján van a városban Tournament. Ha igazán húzós tornán akarsz nyerni, akkor itt a helyed. A jutalom a pénz mellett mindig valami átlag feletti minõségû vért, fegyver vagy ló. Nekem innen van champion noldor spirit horse-om.
Egyedi csataterek stonhengekkel, meg felégetett kastélyokkal! Végre eltûnnek azok az irreális dombok amiken kénytelen voltam eddig küzdeni!
Moddb-n vannak képek...
A noldorok városában fog változni az árus felhozatala? Semmi igazán értelmes nem volt egy darab lovon kívül. A legtöbb áru gyenge minõségû, sérült.
Megtalálhatóak az eredeti frakciók (szépen kibõvítve), az 5 új banda akik közül egyet választunk hogy mégis honnan származunk, plusz az Imperial Legion (a rosszfiúk), így jön ki a 12 nép.
Annyi a változás már elsõre is, hogy tulajdonképpen újra kell tanulni majd nekem is a modot, mert a korábban leírtak közül néhány alapvetõ elem megváltozott (így például már normál módon fejleszthetõek a katonáink akik viszont a pendor után kissé gyenguszok a tulajdonságaikat illetõen, ellenben igen jól képzettek a harci tudásban).
Az elsõ linken amúgy van egy videó is a modról, amiben pár újdonság jól látható (így például a muskétások, egyes új egységek, a térkép egyes részletei).
Azért csak most tettem fel ide az infót a modról, mert a mostanra vált kellõen stabillá. Egyébként foylamatosan bõvítik újabb dolgokkal amikrõl szintén van infó a Moddb oldalon (míg a taleworlds-ös részlegben már egy csak txt-ket tartalmazó update is elérhetõ).
A sztori alapján a karakter egy elüldözött nemes egy másik kontinensrõl, aki egy hatalams hódító sereg elõl menekült ide, hogy népét életben tartsa továbbra is, valamint vallását terjessze, hogy felkészülten állhasson majd elébe az ide is megérkezõ inváziós erõknek (20000 fõs támadó seregrõl van szó, nagyjából 30-50 lorddal, kicsit római seregre hajazó kialakítással).
A választott nép amit képvisel a játékos, specializált a harcmodorát és egységeit tekintve. Van gyalogos íjász, van számszeríjász, van lovas íjász, van nehéz gyalogos, nehéz lovas nép egyaránt. Természetesen nem csak ezekkel rendelkezik de ezekben kiemelkedõek. A korábbi változatban ráadásul úgy nézett ki az egységek fejelsztése, hogy míg nem volt saját terület addig nem is lehetett saját egységet toborozni. Fejlesztésük meg többlépcsõs volt. Nem úgy mint az alap játékoknál, itt az átképzéshez konzultálni kellett a megfelelõ embereinkkel (vezérkar) akik csak azután jöttek a játékba, hogy saját várat vagy várost szerzett a játékos. Ennek hiányban az egység bár fejleszthetõ volt egy lépést (ez némi tudásbeli javulást hozott de a felszerelés és tulajdonságok nem változtak), de nem volt olyan szintû a változás mint a normál játékban megszokott egységfejlesztéskor (szintlépés tulajdonság és skill meg harci érték javulás).
A legjobb egységek a nemesi csapatok, akiket majd azután lehet toborozni, hogy már rendelkezik a játékos saját területekkel. Õk a Pendor modhoz hasonlatosan, bizonyos idõközönként érkeznek egy a játékos által megadott várba vagy városba. A legerõsebb változatuk pedig a választott vallásnak megfelelõ religion troop-pá képezhetõ. Van vagy 6 féle vallás (monoteista, politeista, õsi hit, "pogáány" hit, természeti és technokrata ami utóbbi a kezdetleges pisztolyok és puskák használatát hozza magával többek között). Amellett pedig hogy erõs harcosok, a fejlettebb nemesek még küldetésekre is indulhattak a korábbi hazánkba, ahonnan ereklye szintû tárgyakkal térhettek meg egy hónap után. Már ha sikerült nekik és nem pusztultak ott...
Ha már király a játékos akkor rendeleteket kell hozni (vagy legalábbis az alap M&B változatban ez volt) ami 3 kategóriában mûködik. Ha valamit erõsítünk akkor a többitõl elveszünk elõnyöket. Az egyik nagy csoport a települések és polgárok felé történõ törvénykezés (építkezési sebesség, adózás, népszaporulat, kereskedelem és más hasonló dolgok), a másik a nemeseket befolyásoló törvények (fejlõdésüket, számukat, moráljukat lehetett anno variálgatni a többiek rovására) míg az utolsó a vallással kapcsolatos törvényeket tartalmazta(vallási épületek jelentette bonuszok, adózásuk, vallási elit katonák maximális száma, spontán kapható ilyen egységek száma). A lényeg, hogy maximálva volt (és úgy tudom van is) a törvények és rendeletek száma ami egy idõben érvényben lehet, így nem egyszerû a megfelelõ kombináció összeválogatása, hiszen nem ugyanazon törvények kellenek ha gyorsan akar az ember pénzt és nagy népszaporulatot hogy toborozhasson, megint más kombináció kell a nemesség feldúzzasztásához és megint más a vallás nyújtotta elõnyök kihasználásához.
Minden törvény beiktatásának vannak közvetlen elõnyei és egyes esetekben hátrányai (ha például nagyobb szabadságot kapnak a polgárok, úgy többet adóznak, nõ a kereskedelem de a nemesek morálja romlik és kevesebben fognak jönni) míg megszüntetésük csak hátránnyal jár, így nem szabad túl gyakorta váltogatni a törvényeket.
Akit érdekel ez a bazinagy mod (96 város, 150 vár és több mint 300 falu) az kukkantson el az alábbi linkre és töltse le a 2.4-es full változatot:
SoD Warbands
A mod természetesen rendelkezik saját taleworld-ös fórummal is (számtalan kérdésre ott a válasz), ami elérhetõ az alábbi linken:
SoDW topick
Verekedj sokszor és sokat az arénákban (nem csak akkor amikor torna van hanem általában) mert minél tovább harcképes maradsz, annál több pénzt kapsz a végén.
Ha már mûhelyeket létesítesz akkor létesíts mindenhol, ne csak két helyen. Addig el se kezdd a foglalgatást míg nincs mindenhol mûhelyed. Arra azonban figyelj, hogy ne legyél negatív viszonyban a városokkal (ha a karavánjaikat megtámadod akkor romlik ott a viszony).
Építkezz, mert bár sok hasznot attól nem remélhetsz de azért növeli a befolyt adó összegét ez is. Javítsd a viszonyta saját falvaiddal és városaiddal (ha majd lesznek) mert ez szintén megdobja a bevételi oldalt. Ehhez végezz számukra feladatokat.
Úgy nagyjából ennyi lenne.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Az tuti hogy nem támasztom fel a megbukott tohonya Pendor népet mint legutóbb.
Empire kultúrát fogok választani, hogy Shadow Legion lovagrendem lehessen. Ostromnál biztos hiányozni fognak az Ebony Gauntletek, de most megpróbálom túlnyomó részt nyíltteres csatával és lord átállítással megoldani a hódítást.
Meglett az összes borászat, és volt stabilan 400 ír lovasom.
Kiírtottam 3 népet mikor észrevettem, hogy megõrült a karakterem és buktam 2-2 skillpontot. Vagy 20 nap tömény háborút kellett volna visszatölteni, valahogy nincs hozzá kedvem. A harc ugyanis olyan hogy akár wc-re is el lehet menni közbe.
Egyébként íjász karakterem van, remekül bevált a gyûjtögetõs idõszakban, rengeteg rablót öltem, az a része nagyon jó a játéknak.
Viszont mikor már lehet háborúzni az nagyon gáz. Semmi nem jut az ellenségbõl nekem. Az ír lovasok atomcsapás szerûen gyalulnak le mindent még városostromnál is. Olyan stajuk van azoknak a katonáknak, hogy még Pendorban is megállnák a helyüket, a minimális veszteség nagyon könnyen pótolható, pénz van szarásig, ráadásul a karakterem is olyan hogy a legtöbb ellenség meg se közelíti harcértékben. Nem sok értelme van így játszani.
Azért olvasgatni is szoktad az információkat amit a program kiír vagy csak amolyan vakon bele a világba módon játszol? Esetleg kézbevetted már a manual-t, netán ellátogattál a többször javallott linkre és elolvasgattad az alapvetõ információkat? Csak mert olyan alapszintû dolgokra kérdezel rá amikrõl a program is tájékoztat és benne van a manual-ban. Mindössze egy órát kéne rászánnod hogy ezeket elolvassad. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Növeld a leadership skill-t (a skill leírásában ott van mennyivel emelkedik a sereglétszám minden pont után amit a skill-re teszel), növeld a Charisma tulajdosnágodat (minden pont 1 fõvel bõvíti a sereglétszámot), meg harcolj sokat olyan csatákban ahol kevesebben vagy mint az ellenfél, mert ekkor kapsz Renown pontokat amik szintén növelik a max sereglétszámot (nem 1:1 arányban, hanem olyan 50 Renown pont után nõ majd 1 ponttal ha jól emlékszem).
A 175 fõs sereget is könnyedén lenyomod az alapjátékban, ha van 50 lovagod. Onnantól nincs csata amit ne nyernél meg.
A fosztogatókat és minden rablóbandát érdemes írtani. Egyrészt minden megnyert csata után van zsákmány és pénz, plusz tapasztalati pont, másrészt mert harc közben is fejlõdik a fegyveres tudása a karakterednek meg a felvett társaidnak.
Banditákból hetente van respawn. A számuk azért idõvel csökken, de teljesen eltûnni nem fognak.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
A blunt az mindenkit ugyanúgy sebez, akár nehéz, akár könnyû páncél. Plusz akit blunt sebzéssel végzel ki, az nem hal meg, hanem foglyul ejtheted.
A piercing sebzés a nehézpáncélosokat jobban sebzi, a könnyût kevésbé.
A cutting sebzés meg a könnyût sebzi jobban, a nehezet kevésbé.
Ezen felül vannak a balták, amik cutting sebzésûek, de a pajzsot jobban bontják.
Ami még fontos, hogy egy fegyvernek lehet többféle sebzése, pl a lándzsa szúrva piercinget, hadonászva bluntot sebez; az alabárdok és a kardok hadonászva cutting, szúrva piercing, stb.
Nekem az volt, hogy elküldtem, visszajött, bejelentkezett a hõs. Elküldtem megint, láttam a szekeret elindulni. Aztán visszajött a hõs _megint_ az elõzõ útjáról. Úgyhogy most lehet, hogy leklónoztam a hõsöm. Vagy szétbasztam a játékot.
Egyébként meg csak arra jó a dolog, hogy eladja a cuccokat, amiket beleraksz, úgyhogy sztem teljesen felesleges.